|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Żeby iść mówiłam właśnie w tym sensie, że facet się wysilił na propozycję, więc może być miło Może w dzień nie będzie jeszcze takiego hałaśliwo-klubowego klimatu?Albo wiem! Idźcie do basenu z piłeczkami Też okrągłe
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Witam się i ja w końcu mam chwilkę na parę kliknięć.
U nas Emil mega absorbujący bo turla się i turla i nie można go spuścić z oczu + wyprowadzka na horyzoncie. Dziękuję za kciuki. Brumek - co do twojej wody, a w zasadzie jej braku. ja nie napuszczam T. (on z tych uprzejmych ). jak trzeba zrobić jatkę, to on napuszcza mnie . Swoją drogą toż to stolica i XXI wiek jak takie rzeczy moga się zdarzać?Meszsares - Klarencja Bambalencja wymiata ![]() ![]() Telik - mój T. przygotował Emilowi dorsza ze szpinakiem i nie wyglądało to apetycznie ale młody zajadał aż mu się uszy trzęsły. No i koopka też wyglądała fuj.. ![]() Marinko - rok to dużo, dacie radę Patik- tak sobie wczoraj myślałam o twojej powodzi i wiesz co? drzwiczki w mojej pralce się otworzyły w czasie prania i woda poleciała . Na szczęście pralka stoi w takim smiesznym schowku gdzie nic takiego nie ma co by nie mogło się zamoczyć, ale fakt faktem sytuacja wkurzająca.Łączę się w bólu i stercie prania![]() Sweet chodzika nie kupujemy. ja równiez jestem przeciwna temu. jak dla mnie to pójście troszkę na łatwiznę. i ograniczanie dziecku terenu poznawania.a niech łazi, pełza chodzi gdzie chce. kiedyś musi upaść, uderzyć się, potknąć. ![]() karoline - sto lat! Lena, Nikoś, Patryk - wszystkiego najlepszego :roza :Zdrówka wszystkim chorowitkom i gratulacje skończonych miesięcznic, nowych ząbków, zdolności, pierwszych słów. Emil dziś zaczął powtarzać BABABABA... ach.... No i wszystkim kobietom na tym wątku , życzę wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!
Dzisiaj Nasze Święto!!! Spełnienia marzeń, tych najskrytszych!! A moja mała kobietka chyba naprawde sobie obrała nowa godzinę na wstawanie - 5ta ![]() Zawsze o tej porze budziła się na jedzonko i potrafiła jeszcze zasnąć, a od kilku dni niby ziewa, niby zmęczona, ale zasnąć nie....pewnie zaraz będe ją usypiac na drzemke, by dospała! Tz już w drodze do nas, także do soboty troszkę zniknę z forum. Lili super avatarek! za każdym razem miałam to pisać, ale zawsze umykało. No i będę wdzięczna za info co wujek robi na działce Muszę zobaczyć za tymi nakolannikami, tylko że u nas tak jak wymieniłam oprócz kolan to reszta ciałka też wygląda tragicznie ![]() Marina tak jak dziewczyny pisza, usmiechnie się i do Was szczęście . To jeszcze cały rok, wiem wiem zleci jak z bicza strzelił, ale na pewno przez ten czas znajdzie się jakieś rozwiązanie! Zmykam na kawkę i penwie usypiac małą. Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego Kobietki! SPędzcie dzisiaj przemiło ten dzień!! |
|
|
|
#3274 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() drogie Panie, małe i duże, wszystkiego najlepszego!!!! Cytat:
![]() Cytat:
masakra i bardzo niefajne to że nie możesz wchodzić... nigdy się z tym nie spotkałam, mimo że Adaś też miał na oddziale dziecięcym pobieraną krew... Cytat:
Cytat:
Cytat:
super że tak szybko poszło spadam na uczelnię, coś dawno nie byłam ale lekarz wypisał że dziecko potrzebuje ścisłej opieki matki miłego dnia!
|
|
|
#3275 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Uwaga!
Zostaję w "kupie" Zimno mu było czy zbieg okoliczności? A dzień zaczęlismy po 6. Ale co tam, w końcu Dzień Kobiet dziś - moi Panowie złożyli się na prezent w postaci kolejnego niewyspania mojego![]() Wszystkim kobietom - tym duzym i malutkim Idę nadrabiać... ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Nie będę oryginalna, ale przez rok wiele może się zmienić... Cytat:
A jeśli chodzi o twoje dziecko, to przecież piszesz, że umie różne rzeczy i wiele jest takich, które dzieci zwykle osiagają trochę później Nie martw się![]() I nie strasz tą ciążą ![]() Cytat:
Fajne powiedzonko ![]() Mi się kiedyś spodobało: "koniec świata... i okolic" ![]() Cytat:
Cytat:
za odsmoczkowanieCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
)---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Dziękujemy za wszystkie życzenia z okazji miesięcznicy
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-03-08 o 07:57 |
|||||||||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Filip kaszle, Lena kaszle
|
#3277 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
Zresztą ja też w ramach nocnego eksperymentu, wzięłam diabełka do nas do łóżka, że może dłużej pośpi... Nie pośpi
|
||
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego kobietki - małe i duże
dziecko w żłobku, ja w pracy. kawa wypita, drożdżówka zjedzona czyli dzień rozpoczęłam miło trzeba by jeszcze zacząć coś robić, ale na razie nie mam weny ![]() przytulam wszystkie zombiaki - ja już jakoś przywykłam do wstawania po 5 ![]() coś ostatnio nie mogę załadować żadnego zdjęcia ani tutaj ani w K |
|
|
|
#3279 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale macie jeszcze trochę czasu, żeby znaleźć coś innego. Mam nadzieję, że w końcu Wam się ułoży |
|||||||
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki drogie chciałam Wam życzyć wszystkiego naj naj z okazji naszego święta
|
#3281 | ||
|
Rozeznanie
|
Ala śpi od 18tej więc z jednej strony nie dziwię się, że jeśli pierwsza pobudkę ma o 5tej to może być wyspana....ale kilka dni temu potrafiła dospać jeszcze do 6.20, stąd to moje zniesmaczenie pobudką na dobre o 5tej....
![]() Cytat:
Cytat:
A jeszcze co do reklam i dzieci. Sąsiadki córeczka w wieku ok 2 lat bardzo bała się reklamy z plusa (nie pamiętam do jakiego filmu nawiązywała - obcy, inni....??? ) w momencie jak leciała ta reklama biegła do mamy czy taty i chciała szybko siusiu z takim płaczem w oczach.... A jeszcze w kwestii odsmoczkowania, youyou super, że tak gładko Wam idzie. U nas smok jest ograniczony do minimum, czyli do zasypiania, ale po zasnięciu sama go wypluwa a w nocy jak się wierci to go czasem odszuka w łóżeczku, pociumka, zaśnie dalej i znowu wypluwa. Chciałabym się go pozbyć już tak na dobre, ale to chyba będziemy próbowac na urlopie tatusia co się będzie mógł wykazać w usypianiu czy nocnym uspokajaniu gdy nie będzie dydka
|
||
|
|
|
#3282 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko, że wieczorem padną później---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
To i ja życzę wszystkim kobietkom, małym i dużym, spełnienia marzeń A w szczególności Lilce, która dodatkowo obchodzi dziś swą miesięcznicę Ja jestem pół- zombie
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mamad i ja się trzymam "kupy" bo pobudki co godzinę Mam wyrzuty sumienia bo wczoraj przez tą powódź, marudzenie nakrzyczałam na Sarę , co nigdy mi się nie zdarzyło, ale nerwy sięgnęły zenitu i nie wytrzymałam..I za każdym razem budziła się spocona i przestraszona, może odreagowała tak? Bosssshe lanie mi się należy. You o jak fajnie że kasę zwrócili, myślałam że będą kombinować. Kolina z wodą to widzę sytuacja mało ciekawa, skoro Żywiec czerpie zasoby to sytuacja rozwojowa i mało ciekawa? długo to tak trwa? zgłaszaliście to urzędnikom? Pieleszka mi też nie chciało dodać zdjęcia, na drugi dzień się udało. Mogę zapytać gdzie pracujesz? ![]() Lilii avatarek Marina powiem jak dziewczyny: rok to długo, może nawet facetowi się odmieni i nie będzie sprzedawał? a Wy macie czas na poszukiwania nowego m do wynajęcia...a może i Twoje życie zmieni się na lepsze? sytuacja finansowa ulegnie poprawie? z całego serca życzę. ![]() Njalepszego kochane kobietki małe i duże ![]() I Lilka
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia kobiet Gdyby nie pobudka o 6.15 to noc byłaby rewelacyjna ![]() Wczoraj pierwszy raz podałam małemu kaszkę na dobranoc ( kaszka manna z biszkoptami Hippa ) o 20.30 i obudził się dopiero o 6.15 Wypił 130 ml mleczka, ale nie było już mowy o dalszym spaniu :/ Spaaać
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko strasznie mi przykro , nosz kurde przecież już Wam starczy atrakcji !! Mam nadzieję,że szybko się coś innego znajdzie albo Wam się uda mieszkanko kupić.
![]() bry kochane kobietki małe i duże wszystkiego naj naj z okazji Waszego/naszego święta życzy Szymuś ja od moich mężczyzn dostałam wspólny prezent, Szymuś z pomocą tatusia narysował mi laurkę i sam własnoręcznie podpisał wisi na lodówce oczywiście jak dzis musiałam wczesnie wstac- o 6 to moje dziecko postanowiło dłużej pospać znaczy się do 7 ![]() moje dziecko uwielnia reklamę plusa-mało?? ja dzwonić i pizzy guseppe ![]() dla Lilki solenizantki You You super,że kasa wróciła !! Patik kurcze przerąbane z tą powodzią Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-03-08 o 09:00 |
|
|
|
#3288 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kobiety
Świętujcie dziś na całego! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ich dopadło ![]() Cytat:
![]() Oczywiście tfu tfu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lileczko sto lat!!! A mamo Lileczki - cupponie pojawiła się oferta wyjazdu do Zakopca. Może ta by była lepsza? To nie hotel co prawda, tylko pensjonat, ale linka Ci wkleję: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/2020/willa-a...lNleUwvUFFPOD0 Dodam od razu, że opinii nie czytałam.
|
|
#3289 | ||
|
Zadomowienie
|
Kochane Panie, mile spędzonego dnia życzę, pełnych wrażeń, czekoladek, tudzież dietetycznych babeczek pięknych kwiatów, miłych słów i przytulanek - no bądźmy dzisiaj królowymi w 100% !Ja pewnie ani goździka nie dostanę - eee tam, kupię sobie przy okazji i kwiatka i coś do kwiatka, np buty ![]() Mój pierworodny, wstał o 7:30, no ale zasypia ostatnio o 20 więc te 11 godzin to faktycznie ma dość. Teraz dosypia wczesną pobudkę, a ja mam czas na kawkę. Cytat:
![]() byliśmy ta ostatni raz, więc to już za nami Cytat:
a to że wody brakuje, na razie nie zorientowani w temcie hydro- i hydrogeologii wiążą z pękniętą rurą w zamarniętej ziemi..... nic, poczekamy aż odtaje i prawda wyjdzie na jaw
|
|
#3290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u nas nocka z placzem, Lila obudziła się po 23 i zaczęła krzyczeć w niebogłosy, nie dała się uspokoić, nawet noszenie jej nie za bardzo uspokajało. W końcu posmarowałam zęby Dentinoxem i się uspokoiła na chwile.. ale za chwile znowu ryk, tz już sobie wkręcał że to może od tego upadku i głowa ją boli.. w końcu dostała paracetamol i zasnęła![]() Po 3 znowu się obudziła z rykiem ale wypiła 180ml mleka i jakoś zasnęła. Zęby nam idą, rano ją wymacałam to nieźle jej dziąsła napuchły. W końcu może pierwszy się przebije ![]() Mamy już 8 miesięcy (to dziś ) i ani jednego zęba heheheCytat:
u nas gładko poszło, jestesmy bez smoka od niedzieli i jakos nie zauwazyłam wiekszych problemów, Lilce nie brakuje.Cytat:
to i tak wcześnie, jakoś nie wyobrażam sobie żeby moja o tej porze spała ![]() Cytat:
![]() dziękujemy ![]() dziękujemy ![]() dziękujemy ![]() dziękujemy ![]() Cytat:
![]() o dzięki za linka, poczytam pozniej na spokojknie bo mi teraz juz gluty nie dają
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane moje. Nie mam weny na pisanie, wybaczcie.
Nie mam już sił wynajmować kolejnego mieszkania, to by była już 7 przeprowadzka w ciągu 1,5 roku, można zwariować tym bardziej, że mi się w tym tak podoba. Ale i czynsz w blokach wzrósł o 100 zł, wychodzi już 500 zł. A gdzie odstępne do tego. Także nie dla nas takie mieszkanie. Widzę się już oczami wyobraźni jako bezdomną babę w jakichś szmatach z kijkiem z małym pakunkiem, takim jak nosił włóczykij. O siebie się tak nie martwię, gorzej o Igora. Czasami ( nie bijcie) myślę w jaki sposób mogłabym dorobić, i mam najgorsze wizje. Nie dziwię się już matkom trudniących się nierządem. Wszystko bym zrobiła, gdybym mogła jakoś nam pomóc.Wychodząc z paskudnego nastroju życzę Wam dziewczyny ( małe i duże) wszystkiego co najlepsze. Bo Wam się należy ![]() O, dzieciak się obudził. Jużżżz
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba od wkladania nog pomiedzy szczeble i usilne próby wyswobodzenia sie (chce sie turlac w poprzek łóżeczka )
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Raczkowanie
|
Hejo kobietki! wszystkiego naj
i dla Lilki dziś szczególne buziaczki! powracam, troche mi się wekend przedłużył do wczoraj gościowo imprezowo ![]() a zaraz juz kolejny ![]() bede pewnie was/nas teraz mniej porannie odwiedzać- dostalam od przyjaciólek fitness move na playstation move wczoraj mnie tak moj osobisty trener przeciągnąl po podłodze mam dziś takie zakwasy ![]() kurcze jest super! wiem ze nie ma niby to jak wyjść z domu ruszyć sie na aero ale prawda jest taka że najwięcej czasu mam rano na porannej drzemce i moge wtedy poćwiczyc a tu jest wszystko pokazuje ile kalorii się spala jak pracują poszczególne partie (kurcze na spalenie 5 kalorii to tak się trzeba napocić )śmiałam się że przyjaciółki chyba chcą żebym powróciła do formy do ich wesel hehe a własnie byli u nas znajomi zaprosic nas na slub, mamy w tym roku 5 wesel pierwsze już w kwietniu, właśnie dołączam więc do dietujących!!! bo musze pomyśleć już o jakiejś kiecce splaszczyć brzuch ![]() przepraszam że tyle o sobie
|
|
|
|
#3294 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(to byłby najczarniejszy ze scenariuszy tfu tfu )Cytat:
Cytat:
ach te zęby
|
|||
|
|
|
#3295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no mi też właśnie...a na forum na wątku mi wyskakuje błąd ładowania załącznika
Cytat:
a pracuję w bul-u i trudzie a na serio to moje przedsiębiorstwo to BULiGL![]() Cytat:
Lilka kobietko za 8 miesięcy
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-03-08 o 10:18 |
||
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
NAJLEPSZEGO DZIOŁCHY MOJE KOCHANE
![]() JEST JEST JEST mój synek zrobił mi prezent na Dzień Kobiet i ma ząbka przebił się i jest ostry strasznie Tak zaczęty dobrze dzień i do tego słoneczny musze wykorzystać dlatego uciekam bede później |
|
|
|
#3298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Ja muszę rygorystycznie do tego podejść raz a porządnie, bo jak będę się z tym pierniczyć to wiem, że odpuszczę i machnę ręką, a nie chciałabym tego. Mam nadzieję, że Lili się nic nie stało ![]() Cytat:
![]() Ja mam zastrzyki na 3 miesiące i póki co jest ok, choć nie wiem czy waga nie idzie mi przez nie w górę. Jestem na diecie więc zobaczymy czy coś spada. Nie, postanowiłam już zakończyć karierę z UU.Czułam że już nadszedł ten czas. Moje piersi już powoli się uregulowały. Cytat:
Cytat:
![]() choć na pupę fajnie działa! My sie ubieramy i uciekamy na szczepienie, które pewnie będzie odroczone
|
||||
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Radek spał od 18,30 do 7,10 z jedną pobudką On mi tak zaczął sypiać niedawno, wydaję mi się, że było mu za ciepło i dlatego często się budził. Jak jest nie więcej jak 20stopni to śpi pięknie. Kupiliśmy w Tesco naczynie żaroodporne i było uszczerbane |
|
|
|
#3300 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry szanowne Ksieżniczki!!!
z okazji naszego święta życzę wszystkiego co najlepsze multum miłości i spokoju, zdrowka dla nas i naszych rodzinek ![]() Cytat:
![]() ![]() hahah myli kota z psem ![]() Cytat:
jasne, że będą polny! Cytat:
linomag eeeee jasne tęsknie ![]() Cytat:
![]() ja już nie należę do "kupy" jestem w wielkiem śmierdzącej sracz......ce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

)

Też okrągłe 
:roza :
obsuneła się Sarenka przy stole i rozcieła warge, bardzo lekko całe szczęście...
i bardzo niefajne to że nie możesz wchodzić... nigdy się z tym nie spotkałam, mimo że Adaś też miał na oddziale dziecięcym pobieraną krew...
Zimno mu było czy zbieg okoliczności? A dzień zaczęlismy po 6.
Ale co tam, w końcu Dzień Kobiet dziś - moi Panowie złożyli się na prezent w postaci kolejnego niewyspania mojego
Nie wiem czy skorzystać z tej niesamowitej propozycji, czy zaproponować, żeby zajął się Hanią a ja w tym czasie się wyśpię.
)

po takim czasie

, co nigdy mi się nie zdarzyło, ale nerwy sięgnęły zenitu i nie wytrzymałam..

bo musze pomyśleć już o jakiejś kiecce splaszczyć brzuch