|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
My tez po spacerze, u nas pada, slabo ale jednak pada, deszcz ze sniegiem. Mala byla tak marudna, ze jak zobaczylam ze tata szykuje sie do wyjascia na spacer z psem to zaraz wpakowalam Anke do wozka i jazda z nimi
Po spacrze mala sie natychmiast obudzila i ryk, nie wiem co w nia dzis wstapilo, chyba o ta kooope chodzi. Jadac do domu zasnela mi w fotliku wiec ostroznie wpakowalam ja do jej pokoiku otwarlam okno i jeszcze kima, a ja mam troche czasu dla siebie ![]() Od mojego taty dostalysmy po kwiatku |
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
basiula19 - nie wiem
samo się tak porobiło hehe karmię tylko piersią tzn.tylko na noc daję mm więc może to Fifi ze mnie "wyciąga" te kilogramy a co rozstepów to ja mam na brzuchu takie brzydkie całą ciążę nic,dopiero pod koniec maleńkie się pojawiły a po porodzie tak wywaliły że masakra :/pokszyfka - ja na noc daję bebilon a w dzień to cyc ![]() my po spacerku,jak narazie u nas ładna pogoda świeci śłoneczko i względnie ciepło ![]() Dziewczyny mój Fifi marudny strasznie,ciągle łapki pcha do buzi lub grzechotki,mało je a przy jedzeniu zaczyna płakać i pchać łapcie do buźki,na górze na dziącełku widzę małą białą kropeczkę czy możliwe że to ząbek??? w nocy też marudny był prawie co godzinę się budził ale nie wiem czy ten słaby sen to ząbki idą czy wina pełni.
|
#633 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja dostałam od męża czerwoną róże
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie tez...
my po szczepieniu. Przerwa do roczku teraz z kujkami Dzielna nawet nie zareagowala na igle w rączce
|
#635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w Lublinie trochę mroźno, ale byłyśmy na krótkim spacerku. Dzisiaj tż mnie zaskoczył i zaprosił na kolacje z okazji DK Mała zostanie z ciocią, a my wyskoczymy na troszkę z domku. Także supcio
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
do ciamkania miekkich owocow jak banan gdy boisz sie ze ugryzie duzy kawalek i sie udlawi. dziecko ciamka a siatka nie pozwala duzym kawalkom przejsc
orientowalyscie sie juz w pierwszych kleikach ryzowych i kaszkach, ktore sa bez dodatku cukru?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2012-03-08 o 16:46 |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,a ile czasu macie otwarte mleko??na puszce jest napisane,żeby zuzyć do 3 tygodni-przestrzegacie tego czasu?
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
basiula - nie martw się jeszcze spadnie Ci waga
u mnie też dopiero nie dawno waga pokazała mniej mnie to martwią moje rozstępy Mój dostaje 150ml mm zjada wszystko, i za jakieś 3-4 godziny znowu wstaje na jedzenie. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
#639 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bebilon dokarmiam na noc ok 60-90ml i spi do rana ![]() i ta wielka paczka zeszła nam w ponad miesiąc trudno nie bede wyrzucac bo mineło 30 dni od otworzenia
|
||
|
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj po szczepieniu to była masakra
![]() Pediatra sprawdzała ciemiączko i tak ją szarpała ,że mała się przestraszyła i tak strasznie płakała i nie chciała się uspokoić a potem było kłucie i tak płakała;/ sama chciałam już płakać, żal mi jej było. Ta baba mnie tak wkurzyła zaczęła z tekstami lecieć co to za dziecko itd głupia kro...wa.Miała szczęście ,że bardziej dzieckiem się przejęłam niż tą małpą!!! Następnym razem jej napyskuje! Trochę szacunku się należy do pacjentaPaulinka waży 7510g klooooopsik
|
|
|
|
#641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwne, ale ta wizja mnie cieszy...
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego kobitki
Mam pytanko do mam karmiących wyłącznie piersią - kiedy macie zamiar rozszerzać dietę swoim maleństwom? Wiem, wiem - powtarzam się, ale nie jestem w stanie nadrobić. Mam nadzieję, ze mi to wybaczycie. Uprzedzę, ze przez jakiś czas mogę się nie udzielać - piszę tak jakbym się ostatnio udzielała... Nie wiem jak Wy to robicie, ale ja nie wyrabiam. Poczytam mądre książki może to coś zmieni - tzn będę wiedzieć jak zmienić. |
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Najlepszego Kobietki U Nas szczepienie odwołane bo najpierw bad moczu i posiew bo mała ostatnio niespokojna i jest w grupie ryzyka.Kollki wrociły i plesniawki sie pojawiły ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Ze wzgledu na dzien kobiet moja corka spała 2x30min
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
nadrobilam Was
moj Piotrus dzisiaj tez marudny. Nie chcial spac ciagle trzyma lapska w buzi. Slini sie jak buldog i jak tylko dotkne jego dziaselek to skrzeczy. Chyba cos zaczyna sie dziac z zabkami. chawa ja karmie tylko piersia i od 2tygodni maly codziennie dostaje jablko. Na poczatku bylo tylko po 2-3 lyzeczki a teraz 10 min.na dniach chce sprobowac z kleikiem tzn odciagne swoj pokarm zmieszam z kleikiem i zobaczymy czy malemu podejdzie. A probowalismy z marchewka, ale po niej Piotrek dostal wysypki :/
|
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwsza puche mialam otwarta 2 miesiace. teraz kupuje kartoniki do przesypywania wiec idzie szybciej, mniejsza ilosc
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2012-03-08 o 17:53 |
|
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
elf u nas dzisiaj nic nie pomaga jakis taki wredny dzien, a normalnie to maly lubi sie wyciszac przy suszarce lu wodospadzie ze strony easysleep.info (bez tego chyba bysmy zbankrutowali na pradzie :P)
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- To i ja sie pochwale. Tz mnie dzisiaj zaskoczyl od samego rana. Gdy sie kapalam ubral ladnie Piotrusia i czekal. A po kapieli czekali na mnie moi chlopcy z piekna bransoletka z LILOU a o 10 tz urwal sie na chwile z pracy i przywiozł 2 piekne bukiety tulipanow (jeden od tza a drugi od syncia
|
|
|
|
#647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#648 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosia wazy 6kg a w poniedziałek beda 3 mce
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
mol_aa, basiula wielkie dzięki za odpowiedz, w takim razie jutro startujemy
![]() fatal21 mój w 3-cim miesiącu też tyle ważył Współczuję kolek, Berniemu skończyły się całkiem niedawno. trochę się boję, że jak zacznę rozszerzać mu dietę to może mu się znów brzuś rozwojować.
|
|
|
|
#650 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie... znaczy wymiotów nie ma, ale... placze od samiuskiego rana... znaczy od 10 ! juz nie mam sil...! placze, choc przewinieta, nakarmiona itd... tak placze ze zasypia ze zmeczenia, budzi sie i placze... czy to mogą byc zęby ??????? coś polecacie ????? ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
ja podaje NAN jak nie mam nic w cycolach...a dzis juz puuuusto... mloda zasnela z wycieńczenia 15 min. temu.... az strach ja budzic na kąpiel.... ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
o fak !!! u mnie stoi po 2 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- no to bardzo ładnie !!!!
|
|||
|
|
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
Laski, nie poczytałam wiem nie wiem co u was. Zgłaszam sie tylko zeby sie pożalić umieram z bólu, wychdiozi mi ząb dodatkowa 4 miedzy stałą 4 i 5, dziś cały dzień szukałam kogos kto mnie uratuje "czytaj" jakoś to wyrwie, neistety nic nie załątwiłąm po kilku przychodniach w końcu umówili mnie na 28 marca a tak to terminy tak odległe ze szok, nie wiem czy tyle wytrzymam jak nie przestanie boleć (dostałam antybiotyk i mam brać przeciwbólowe)m to chyba bede musiała wziąc kredyt żeby isć załatwić to prywatnie, wiec prosze trzymajcie za mnei kciuki bo naprawde jest ciężko, nawet ucho mnie boli bo ból promienieje... Na szczęscie Niska była grzeczna, chyba czuje ze mamą coś nie tak. Mam ochote wyc...
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Mąż z okazji dnia kobiet i moich imienin wysłał mnie z koleżanką na zakupy Fajnego mam męża |
|
|
|
#653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostalam od Tzta i mlodego zloty wisiorek. Bardzo ladny nawet i jedna rozyczke (w koncu zrozumial, ze nie lubie kwiatow).Co do mleczka u nas puszka idzie w ok 4dni ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- no to ladnie wazy panienka ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
moj by mi nie dal karty platniczej
|
|||
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Witam.Przez ten wizaż na fejsie tu mało zaglądam. Z okazji naszego święta spełnienia tych niespełnionych. Kompletnie nie wiem w co się ubrać na chrzciny pomocy
Olivka dziś dostała od tatusia tulipanka
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2012-03-08 o 20:02 |
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarna moze byc na chrzciny?? |
|
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wiem ze google mama to zło!!! ale czytam o objawach skazy białkowej i tak mysle, czy młoda tego nie ma
krostki - czasem sie pojawiają, teraz ma wokoło ust, ale sama nie wiem czy to nie nadmiar sliny ciemieniuszka - sa momenty ze ma pare plamek ale kuracja oliwkowa i po 1 dniu śladu nie ma brzus - bog jeden wie co ją meczy ze tak placze... moze brzuc... chociaz nie jest twardy ani nic takiego... ale moze ja boli, moze ma wzdecia a to tez pasuje.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa.... zaraz zwariuje !!!!! z rana chyba dzwonie do poloznej... |
|
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
ja sama nie wiem mam jedną ale nie wiem czy w nią się wcisnę
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie googluje juz za wiele. Chyba ze szukam swatch'y kosmetykow |
|
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no poprostu masakra !!!!! czasem wiem ze np moglam zjesc cos i wyskoczyly krostki... ale teraz juz szukam glębszego dna... bo jakos chce to dzisiejsze zachowanie wytlumaczyc... teraz od 18.20 spi... dostała sab simplex, bo jadlam dzis cebuli troszke - 3 plasterki, wiec pomyslalam ze to moze dzialac na brzus ... a i 3 plasterki ogorka konserwowego ...
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
mol_aa cały czas myślę o Twoim pomyśle z kaszką - jest tak rewelacyjny, że sama też to zastosuje. Mam nadzieję że moje wybredne dziecko zechce pić mleczko z kaszką z butli. bo jak nie to łyżeczka pójdzie w ruch - butlą by było szybciej
dalia może faktycznie tylko brzuszek ją bolał - współczuję. Mój na nowe produkty w mojej diecie też dość często reaguje rykiem. Berni już się wyspał Uciekam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

Po spacrze mala sie natychmiast obudzila i ryk, nie wiem co w nia dzis wstapilo, chyba o ta kooope chodzi. Jadac do domu zasnela mi w fotliku wiec ostroznie wpakowalam ja do jej pokoiku otwarlam okno i jeszcze kima, a ja mam troche czasu dla siebie 

samo się tak porobiło hehe karmię tylko piersią tzn.tylko na noc daję mm więc może to Fifi ze mnie "wyciąga" te kilogramy
a co rozstepów to ja mam na brzuchu takie brzydkie
całą ciążę nic,dopiero pod koniec maleńkie się pojawiły a po porodzie tak wywaliły że masakra :/
ja bym się bardziej bała, że się uzależni, u mojej koleżanki 2 dzieci i nadal suszara chodzi non stop żeby spały 

a ja nigdzie
głupia kro...wa.