|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
No właśnie tylko jak to się robi żeby dzieciaczka zahartować
Ja tylko mojej Asi zaczyna być chłodniej to gęsia skórka jej wychodzi i zaraz włącza jej się czkwaka ![]() U mojej córy to różnie bywa, w ciągu dnia czasem pośpi 2-3 godzinki, a czasem wydaje mi się, ze w sen zimowy zapadła i sprawdzam czy żyje ![]() magda1804 a Ty karmisz cycuchem czy mm? Jeśli dostaje tylko pierś to pewnie się nie najada (naturalne mleko jest szybko trawione i brzuszek dzidzi robi się szybko pusty) Spróbuj dokarmiać sztucznym mlekiem. ____________________ edit. ale ja zakręcona jestem - magda, ja przeczytałam, ze Twoja córa znowu jest głodna, teraz doczytałam, ze ona nie chce jesć
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-03-08 o 18:27 |
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukałam na poprzednim wątku przepisu na ciasto marchewkowe ,które podała MissZuzia, ale za nic w świecie nie umiem go znaleźć.
Mam ochote na jakieś ciasto, ale takie do którego nie potrzebuje miksera, bo go nie mam. Może macie jakiś przepis z jakimś kremem? Ale takie ciasto co Lilce nie zaszkodzi. |
|
|
|
#334 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kiedy podaje jej wode to pije, a mleka nie chceCytat:
dzis zjadla 415ml- z czego 30 mm
|
|
#335 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mój mąż przyjechał z pracy zjadł i pojechał do liroy merlin po uszczelki bo nam pociekł zlew w kuchni dziś... ot i amm dzień kobiet ale za to karmi sobie otworzyłam i popijam podobno dobre na laktacje
|
|
#336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Magda spokojnie, będzie głodna to się upomni o mlesio
Mojej ostatnio zaczęłam dawać 120 ml (ale nie zawsze wypije całość, czasem 110-115, a po dłuższej przerwie 120 chętnie pije) chyba jej się brzusio powiększa bo rzadko ulewa już Zamówiłam huśtawkę ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() Ania1988 tak, karmi dobre na laktacje ale wolę reddsa malinowego
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taki problem ze moja chce jeść co 2 h a karmie mm sama nie wiem co mam już robić? Jeszcze mi dzieciak pęknie
|
#339 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do nocek to nie narzekam zasypia ok 22 śpi do 2.45 trzecią noc z rzędu punkt 2.45 się budzi i 3.20 śpi a potem wstaje ok 6.30 i tu już rożnie potrafi nie spać nawet do godziny 12-13, ewentualnie pośpi godzinę czasami trochę więcej. A w dzień nie ma opcji żebym go budziła jak już łaskawie zaśnie to na maksa wykorzystuje czas kiedy śpi ![]() Cytat:
Cytat:
chociaż czytałam że chyba Haniula też miała taką coś jak moja z tym ze moja bije na głowę z tą diagnozą przez telefon ![]() My po bioderkach, wszystko ok, oczywiście synek przed badaniem wywalił ekstra kupala, na całym korytarzu było słychać dźwięki i pojękiwania i oczywiście wszyscy którzy byli w przychodni byli zapisani na jedną godzinę na 13.30 dobrze że przed nami były tylko 3 dzieciaczki bo po nas się zeszło chyba jeszcze z 6 i jak każdy pytał na która godzinę to oczywiście na 13.30 super. A pan doktor też nieziemski, wchodzę z małym i z teściową daję książeczkę, on proszę dziecko rozebrać od pasa w dół, ja że chwilkę to potrwa bo mały kupę zrobił a nie będę go na korytarzu przebierać no to on z niechęcią no dobrze,po czym podszedł przekręcił małego na jeden boczek na drugi, w między czasie memlał cukierka i słyszę jak go rozgryza i mówi z bioderkami wszystko dobrze, ale widzę że mały ma wodniaki jąder, mówię że ma ale już się trochę wchłaniają i pytam po jakim czasie jak się nie wchłoną konieczna konsultacja chirurgiczna (bo co lekarz to inna teoria wiec chciałam jedną więcej poznać) a on dalej rozgryzając tego cukierka patrzy na mnie i mówi a nie wiem, proszę ubrać dziecko to wszystko. Najbardziej to rozbroiło mnie to memlanie cukierka no masakra niech se je tego cukierka ale czy trzeba tak ostentacyjnie? Anulka jeszcze trochę i też się doczekasz swojego maleństwa i będziesz tęsknić za czasami kiedy to była cisza i spokój, jeszcze trochę cierpliwości ![]() Co do jedzenia to mój w dzień też najlepiej jadłby co 2h z zegarkiem w ręku ale próbuję go przeciągać do 2,5 chociaż a jak się uda to do trzech bo on na jedno posiedzenie wyciąga 130-150 a na noc po kąpaniu i 180 potrafi wciągnąć. Edytowane przez 19mala83 Czas edycji: 2012-03-08 o 19:05 |
|||
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Majkel wykąpany teraz pije mleczko i ciekawa jestem czy pójdzie dalej spać czy troszke powojuje , rany jak mnie dzis coś cały czas kłuje z prawej strony - chyba jajnik ale pewna nie jestem
a właśnie dziewczyny które nie karmią piersią czy was też bolą tak mocno piersi po bokach?? bo mnie cały czas tak bolą jak bym miała obite-posiniaczone przeważnie tak miałam na okres a teraz to mnie cały czas tak bolą
|
#341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Bartuś niestety jeszcze nie trzyma się tak leżąc na brzusiu,tzn podnosi głowę tylko nie opiera się tak na rączkach,ale dzieli ich prawie miesiac,wiecmam nadzieję ,że za jakis czas też tak będzie potrafił
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz jak za bardzo łapczywie je to czasami jak mu się beknie to troszkę coś uleci.Ja lubię reddsa jabłkowego, mój małż na dzień kobiet zakupił mi 3 róże takie długie badyle no nic dobre i to chociaż wolałabym coś innego ale pewnie dlatego że mu marudziłam, że mi kwiatów nie kupuje, ostanio jak odbierał mnie ze szpitala z małym to dostałam jedną różę. A dzisiaj rano wjechałam mu na ambicję bo szwagier o 6.30 przysłał mi życzenia na dzień kobiet i mówię do męża że nawet szwagier mi życzenia złożył przed tobą a ty z łóżka się zrywasz bo dyrektor ma urodziny dziś i na kawę przed pracą zaprasza (bo małż miał na 10.30 a o 8.30 z łóżka wyskoczył bo szef kawę stawia) a mi nawet życzeń nie złożyłeś (a ja zawsze jeszcze dramatyzuje i mówię nie to nie, nie składaj przecież ja się prosić nie będę ale przykro mi no ale dobra już nic nie mówię ) no to po pracy przyjechał z kwiatami
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
No, jem obiad, sluchajcie. zabieralam sie do niego od 15. Dopiero jak tz wrocil, to mi sie udalo. Ale tesciowa musze pochwalic - super udzca z indyka mi upiekla
![]() Jasiek ma dzisiaj kiepski dzien. Niestety... Nocka byla ok, to musi sobie w ten sposob odbic :/ Agatku, ja podawalam bobotic tydzien i A u nas z ss bylo tak, ze pierwszego dnia podawania nocka super - kolki jakby reka odjac, ale nastepne 3 nocki znowu masakra. Dopiero od dwoch-trzech dni jest w miare. My jeszcze podajemy BioGaie, wiec moze to tez pomaga? Zosia, ja tez bym nie laczyla dwoch lekow. Skoro delicol u Was dziala, to po co chcesz podawac ss Widoczenie Lila nie trawi laktozy... Tutaj ss raczej nie pomoze.Ania_1988, no nie moge, super wytlumaczenie To niech nie kasuja wiecej za takie przesylki Agaton, bejbe, daj znac, jak hustawka, bo tez bym chciala miec cos, co samo buja ![]() Jeju...jak tak czytam Wasze problemy, kiedy zastanawiacie sie, czy wybudzac dzieciaki, to tak Wam zazdroszcze. Ja caly czas jak spi, to tylko sie modle, zeby spal jak najdluzej... ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, cisnij go !!!
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Bartuś ostatnie 3 dni jest jakis inny,tzn marudny i nie chce spac,ale to 7 tydzien więc pewnie ten skok rozwojowy!!
Wogóle do tej pory jadł 130-140ml a teraz 110ml 6-7 razy,też się tym martwię. Jutro mam wizytę u ginekologa,mam nadzieję,że wsztko dobrze,tylko ciagle nie wiem co wybrac czy tabletki anty czy krążek.. No i jakos tak poszczypuje mnie p.i.p.k.a. na wierzchu ostatnio ,smaruje clotrimazolinum ale sama nie wiem czy pomaga... Czy Wasze dzidizole też tak jakoś się męczą żeby zasnąc?mi czasami jest tak go żal bo widzę ,że oczka mu się zamykają no ale jakos nie może zasnąc??????? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-08 o 19:26 |
|
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bylam na spotkaniu zbylej pracy zokazji dnia kobiet super bylo
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2012-03-08 o 19:42 |
|
|
|
|
#346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pięknie!!!
![]() Mój nawet nie kupił kwiatka kiedy urodziłam ![]() Pearl też stosowałam tydzień ale w dawkach takich jak ss ![]() Natalia moja jak jest bardzo śpiąca to mogę z nią robić co chcę i się nie zbudzi włączam jej karuzelę, smoka daję i ma odjazd, ale trwa to koło 30-40 min czasem nawet godzinę...
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatek, ja tak samo dawalam 15 kropelek i naprawde nie bylo zadnej poprawy. Niby to samo, a jednak gucio prawda, bo ss dziala, a bobotic ani troche (w naszym przypadku).
Jak ja bym sobie polazila po sklepach...albo poszla do kina...albo wziela dluga kapiel z ksiazka lub glupimi gazetkami...albo obejrzala jakis film na kompie i pospala do czasu, az sama sie obudze, a nie stekanie albo syrena
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Uska zazdroszcze spotkania,tez chcialabym sie wyrwac i odpoczac.
Natalia,moj tez jest marudny przed zasnieciem,chodziaz dzisiaj caly dzien marudzi a nie spal ani minuty,skad on bierze tyle sil ja juz sily nie mam.
|
#350 | |||
|
BAN stały
|
Koleżanka mnie zaprosiła na wino - wieczór z okazji dnia kobiet ale tż w robocie więc nici
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Też nie wiem czemu on taki głody jest. Je 120-150ml i po 1,5 godzinie już maruda a po 2 głodomor, wtedy herbatka i za pół godziny mleko. No i w nocy też mi się ostatnio budzi co 2,5Dziś chyba nie kąpie . Marcelino zasnął 5 minut temu (czyt. padł w łóżeczku bo od 17.00 nie spał). I nie wiem rozbudzać go do kąpieli? Czy tylko przebrać w pajaca , mlesio i lulu?
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-03-08 o 20:04 |
|||
|
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz psychiczna terrorystko po prostu czasami muszę upomnieć się o swoje, ale przyznaje że czasami nie ma ze mna lekko i sama się zastanawiam jak to robi że wytrzymuje ![]() Agatek ubóstwiam Cię jesteś the best
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja małego wykąpałam bo wczoraj nie miał kąpieli bo nie miałam ani ochoty ani sił więc dzis kąpiel akurat tż przyszedł z kwiatkiem pogadał troche do małego i poszedł robic dalej aha i jeszcze mi powiedział zebym sobie zamówiła na allegro tą komode co chce no i tak jak myślałam Miki wypił 150-tkę i zasnął odłożyłam go do łóżeczka i śpi
|
|
#353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałyscie o tych wybuchach na słoncu? Dziś mi sie juz prąd wyłączył kilka razy na kilka sekund, więc cos w tym musi być.
Lilka znowu płacze, usypia mi na rękach, ale jak ją odłoże do łózeczka to płacze dlatego zostawiłam ją u siebie w łóżku i lezy obok mnie i śpi jak narazie. |
|
|
|
#355 |
|
BAN stały
|
Obudził się wiec go wykąpałam a teraz nie chce spać dziad
Lezy w łóżeczku i skrzeczy
|
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
rany chyba dziś idę wcześniej do wyra głowa mnie boli nudno mały śpi tż nie ma i taka cisza w tej chacie - jest dziś jakiś ciekawy film w tv?
|
#357 |
|
Rozeznanie
|
kurde felek mój Bartuś spi juz 5 godzin
![]() ,nawet jedzonko przeoczył,a ja w tym czasie byłam w tesco i odpczywam sobie,a babcia przejeła opiekę ![]() Byle potem w nocy spał... |
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
ja to juz jestem przewrazliwiona jak junior by sie zachowywał inaczej niz zwykle. w dniu, w ktorym trafilismy do szpitala własnie tak było. zwykle prawie nie spi w dzien i nie ma opcji zeby opuscil jedzenie (je z zegarkiem w reku co 3 h w dzien albo co2,5) a tego dnia ciągle spał i spał i nie budził sie na jedzenie. jak juz sie obudził to nie chciał za bardzo jesc. jadł po 20-30ml i tyle... no i to co juz zjadł to i tak potem zwymiotował i to kilka razy... Ja początkowo sennosc tez zwalałam na pogode... no i w koncu stwierdzilam ze to tak byc nie moze, ze cos z nim nie tak. a ze była sobota i pediatra "awaryjny" był poza miastem to pojechalismy na IP. a tam sie okazało ze jednak miałam rację...
|
|
|
|
#359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
i na tvn gesslerowa
Przyczepiła sie do mnie moja nowa sąsiadka :/ Jakos wczesniej jej juz nie trawiłam, a teraz nie wiem jak sie od niej opędzic. Wszystko by chciała wiedzieć , a i jeszcze na kawe mnie zaprasza pewnie chce się dowiedziec jak najwięcej by mieć o czym plotkować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Ja tylko mojej Asi zaczyna być chłodniej to gęsia skórka jej wychodzi i zaraz włącza jej się czkwaka 
i sprawdzam czy żyje 

nawet przez sen juz nie ciagnie..

może do chrzcin dojdzie i coś zrozumiem, to sobie kolczyki zrobię hehe 
podobno dobre na laktacje
zdążyła wypić tylko 70 ml mleka
(ale nie zawsze wypije całość, czasem 110-115, a po dłuższej przerwie 120 chętnie pije) chyba jej się brzusio powiększa bo rzadko ulewa już