Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 15:26   #301
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

ahhh wlacha bo sobie teraz przypomniałam jak zdjecia malego przegladalam bo pisałyscie cos niedawno o trzymaniu głoiwki tu mam foto małego w kąpieli wpierw kłade go na pleckach myje całego i obracam na brzuszek i na brzuszku czasami i 10min leży to przez cały ten czas trzyma głowke sztywno uniesioną na trzecim foto jest pokazane co jest tego przyczyną )) hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 444.jpg (62,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 445.jpg (63,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 457.jpg (31,3 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-03-08, 15:30   #302
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Ile miałam nadrabiania
dzień dobry!!

Moja Emi dzisiaj przekręciła się z plecków na boczek!! Jestem w szoku...

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Kiedy wracacie do pracy?
wrzesień, albo październik
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
A Wy jaką organizujecie opiekę dla dziecka po macierzyńskim?
złobek
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
[B]dziewczyny wy wszystkie szczepicie na rotawirusy???
ja na pneumokoki
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
D

Mam pytanie odnosnie karmienia (.)(.). Czy to mozliwe, ze po 3 tygodniach unormowala sie ilosc pokarmu??? Mam bardzo miekkie cycki i nie wiem, czy to jakis kryzys laktacyjny, czy juz norma??? Dzieciak niby zjada i nie narzeka - tzn domaga sie po 2,5-3 h, nie szarpie cycka, wiec chyba nie jest pusty. Probowalam po karmieniu troche sciagac, to pomimo iz cycek miekki jak flak, to zawsze jeszcze jakies 20 ml polecialo i nie wiem,czy sie martwic i rozkrecac laktacje czy nie Pomocy!!! [/SIZE]
Pearl, ja mam podobne odczucie. Chyba wszystko się unormowało. Nie zalewa mnie już jak na początku. Piersi są miękkie. Mała się najada. Gdy dłużej nie karmie, wyczuwam w piersiach takie małe kamyczki. Więc chyba wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy w ciągu dnia wybudzacie swoje pociechy na karmienie?
zdarza się Jesli śpi dłuzej niż 3godziny.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:31   #303
bambusiek
Zakorzenienie

Zaraz zmykam, bo mężol wraca

obiecał z okazji Dnia Kobiet obiado-kolację ciekawe co wymyślił
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:33   #304
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

o rany jak miło w takim razie trzymam kciuki by słowa dotrzymał
Stary 2012-03-08, 15:33   #305
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ahhh wlacha bo sobie teraz przypomniałam jak zdjecia malego przegladalam bo pisałyscie cos niedawno o trzymaniu głoiwki tu mam foto małego w kąpieli wpierw kłade go na pleckach myje całego i obracam na brzuszek i na brzuszku czasami i 10min leży to przez cały ten czas trzyma głowke sztywno uniesioną na trzecim foto jest pokazane co jest tego przyczyną )) hehe
cudny maluch, i ta naklejka nasz ma tak samo, tylko że my mu nakleiliśmy kubusia puchatka
Stary 2012-03-08, 15:35   #306
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
cudny maluch, i ta naklejka nasz ma tak samo, tylko że my mu nakleiliśmy kubusia puchatka

u nas to już było tak orginalnie bo jak by ni cnie było to nieiwem nawet czy bym wpadła na to żeby mu coś tam nakleić osttanio tż się śmiał i małemu opowiadał że jeszcze troche to albo mu tam mały telewizorek zamontuje albo dvd albo będzie trzeba tą naklejke zmienić bo się niebawem mu znudzi
Stary 2012-03-08, 15:36   #307
anankee
Rozeznanie

a mój mężulo mi dzisiaj zrobił niespodziankę. Dzwoni domofon a tam "Kwiaciarnia, kwiaty dla pani"

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:38   #308
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

terrorysta spi mi na rekach... jak odkładam to ryk!!
help!!
rozbestwił mi sie w tym szpitalu

Cytat:
bosko

Ania trzymam kciuki by sie ruszylo (mnie ruszył masaz (.)(.))

Zoska jakas walnieta ta polozna, faktycznie trzeba bylo ja w piwnicy zamknac i niech pieca pilnuje

mialam wiecej odpisywac i zapomnialam co ;/

moj junior tez spi w aucie w trzy sekundy ale nie lubi sie ubierac ;/. to samo z kapiela. w wannie pełnia szczescia ale jak sie go wyciaga, wyciera i ubiera to ryk nie z tej ziemi.

co do ubierania to
-bodziak na krotki lub na ramiaczka plus pajac
-bodziak dlugi rekaw plus spiochy
-bodziak na ramiaczka plus bluzka plus spodnie i skarpetki
mamy w domku jakies 24 st a jak sie go przebiera/przewija to mu broda lata (zmarzluch po mamusi)

nie szczepie na rota i pneumo. chce szczepic refundowanymi. juz bysmy cyli po szczepieniach ale przez szpial przepadlo i musimy odczekac bo antybiotyk wczoraj skonczylismy....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:40   #309
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a mój mężulo mi dzisiaj zrobił niespodziankę. Dzwoni domofon a tam "Kwiaciarnia, kwiaty dla pani"
mmm, kochanego masz tego TŻta, mój w pracy do 20 ;p obawiam się że nie zdąży nic kupić
Stary 2012-03-08, 15:40   #310
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
mamy to samo. Nie wyobrażam sobie jazdy w korku, każdy postój to syrena - nawet jak za długo jest czerwone w wózku to samo, ale tak to złote dziecko śpi, staniesz włącza się podgląd na jedno oko i syrena

moje male spi
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:41   #311
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

a co pote
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
zazdoszcze....
moj pewnie zapomnni... (w robocie jest )

na razie od taty dostalam kwiatka i od chrzesniaka czekoladki
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 15:46   #312
Lucy1111
Zakorzenienie

a właśnie, co do ubierania!
ja zakładam małej tylko bawełnianego pajaca.
Albo body z dł. rękawem i półśpiochy.

na spacery to samo+kombinezon, czapka i gruby koc.

nie sugerujcie się rączkami - to nie jest miarodajne i nie jest wyznacznikiem, czy dziecku jest zimno/ciepło. Sprawdza się karczek i plecki
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:01   #313
aniaxxxxx
Zadomowienie

witam

ja ubieram mala tak samo jak Lucy a na spacery w kombinezon i oslonke na wozek.. i jak mala wyciagam w domq to jest cieplusienka
a mamusia to zmarzluch

jutro idziemy na wazenie..

czasem zaluje ze nie mam takiego ogrzewania jak w blokach w pl.. bo przez ogrzewanie gazow domq w uk mozna splajtowac a i tak nie jest cieplo :/

moj maz to nas wycalowal z okazji dnia kobiet

pytanie.. ktore szczepionki sa obowiazkowe? ja nie chce mojej malej szczepic tymi 5 czy 6 w 1 ...
Stary 2012-03-08, 16:06   #314
MissZuzia
Zadomowienie

Byśmy zawsze były górą
I jeździły dobrą furą
Byśmy miały kasy w bród
Przekroczyły sławy próg
By faceci przy nas mdleli
Nosić nas na rękach chcieli
By nam dali coś w prezencie
gdy dzień 8 marca będzie!! ;-))

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Ja mam macierzyński do 18.06 i biorę tylko 8 dni urlopu. Zostawiam urlop bo na zimę chcemy z tżtem jechać gdzieś do Azji, może do Chin bez małego. I muszę zostawić jeszcze urlop bo mały ma małą wadę na siusiaku i po 6 miesiącu wymaga korekcji, a nie chce brać zwolnienia. Po za tym moja mama najlepiej już by się chciała Alanem opiekować
fajnie wam z tą wycieczką do Azji, super pomysł. Ale ja bym się bała roczniaka zostawić samego z dziadkami, bałabym się że nas zapomni no bo jak już lecieć do Azji to na 2-3tyg minimum
Super sprawa, że masz Mamę na miejscu która może się zająć dzieckiem
Cytat:
Dziewczynki, ja na jednej rece

Wszytskim Wam wszytskiego najlepszego z okazji naszego swieta !!!

Moj tz znowu sie postaral, bo zamowil i oplacil mi wizyte u kosmetyczki Mam miec robione paznokietki u rak i u nog, henne i jakis zabieg pod oczy, bo mu narzekalam, ze mam cienie i worki jak moszna...
Tesciowka przyjdzie na dwie godziny zostac z Dzonym.

Elunia, boskie zyczenia

Co do szczepien, ja nie szczepie na rota i pneumo...ale ja to w ogole na nic bym nie szczepila

Dziecko dalo mamie pospac w dzien kobiet. zasnal ok 1, pobudka przed 4, pozniej przed 7 i przed 10 Tak to mozna zyc...

Mam pytanie odnosnie karmienia (.)(.). Czy to mozliwe, ze po 3 tygodniach unormowala sie ilosc pokarmu??? Mam bardzo miekkie cycki i nie wiem, czy to jakis kryzys laktacyjny, czy juz norma??? Dzieciak niby zjada i nie narzeka - tzn domaga sie po 2,5-3 h, nie szarpie cycka, wiec chyba nie jest pusty. Probowalam po karmieniu troche sciagac, to pomimo iz cycek miekki jak flak, to zawsze jeszcze jakies 20 ml polecialo i nie wiem,czy sie martwic i rozkrecac laktacje czy nie Pomocy!!!

Agatku Bransoletke pokaze, jak bede miala czas pstryknac fotke. Na razie aparat jest u tesciow, wiec nawet nie mam jak.
A CuKinka chyba chce dolaczyc do Fasoli nocami

Agawoo
, zdrowka dla Ciebie i mamy!!! A Zyrafka kochana, ze taka grzeczna

Zuzik, jak to nie cena warszawska to moim zdaniem tym bardziej duzo. Szczegolnie ze bedziesz miala sporo osob na chrzcinach...

Mijus, tak sobie wlasnie myslalam, ze moj Jas tez zawsze albo slucha trojki, albo kolysanek utulanek. No, plus jeszcze Raimond Lap - juz kilka razy wyraznie go to uspokoilo.

Dziewczyny, siostra wyslala mi w piatek kilka buteleczek ss z de i nie ma do dzisiaj. Myslicie, ze dojda czy ktos ukradl na poczcie? Niby poleconym, ale wiecie, jak dziala nasza poczta... Nie wiem, co robic, bo ta butelka, ktora mamy dzisiaj sie skonczy... A bez ss Jasiek jest rownie lagdony jak wyglodnialy krokodyl
Po pierwsze - zazdroszcze tżta mi mój nigdy nie umówil do kosmetyczki, jak się upomnę że chcę iść w ramach prezentu to da mi kasę ile chcę ale sam nie pomyśli jutro idę więc na manicure hybrydowy i zażądam kaski

Co do poleconych to to jest masakra jakaś z ta pocztą, jak ja nienawidzę tej instytucji - dziś odbierałam paczkę z Niemiec, cała poklejona ich nalepkami że uszkodzona a w niej kamera w prezencie wysłana przez mojego wuja dla Olka- na szczęście nic jej się nie stało ale było blisko

co do laktacji to ci nie pomogę bo ja non stop ją rozkręcam laktatorem a nie synkiem więc nie umiem doradzić ale jeśli boisz się że ci zabraknie to ściągaj regularnie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość

Dzięki za kciuki...ale widzicie... fałszywy alarm
doczekasz się, tylko cierpliwości i jeszcze chwila i będziesz tulic swoje maleństwo
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I odpadł nam dziś pepuszek

Cytat:
dziewczyny a jaką pogode macie w dniu naszego święta - bo u mnie mroźno i raz po raz pruszy śnieg - co za kicha
u nas było piekne słonko jak spacerowalismy
Cytat:
Z góry przepraszam jeśli takie pytanie już padło, niestety nie mam czasu na czytanie na bieżąco forum
nie, nie wybudzam
Cytat:
wow ale słodziak a jaki silny mój długo jej nie trzyma

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:13   #315
*Agatek*
Zakorzenienie

Miałam już gotową odpowiedź i lap mi się znów zawiesił

Klaurencja
to nie było do Ciebie

Magda cieszę się, że Lenka się przestawia powoli

Bambusek mmm pyszne ciasto!! A co do karmienia piersią- wytrzymaj jak najdłużej, niby najlepiej do 6 miesiąca karmić, a jak nie dajesz rady to zaprzestań i tyle. Wkurzające jest to odciąganie co chwila, wiem, sama to robiłam, było męczące, dlatego się cieszę, że już nie karmię

Lucy ja zauważyłam od 2-3 dni, że też Kingusek się przewraca z boczku na plecki skubane, co??

Boroo fajne prezenty ja mam matę edu canpol babies i ją wyciągam aby sobie gauganiara popatrzyła i poleżusiała

Pearl może zanim dojdzie ss to podaj bobotic zastępczo?? ja w razie czego tak zrobię, bo mam jedną butlę otwartą i jedną w zapasie... i 1,5 butli bobotica
Cytat:
Z góry przepraszam jeśli takie pytanie już padło, niestety nie mam czasu na czytanie na bieżąco forum
wybudzam co 3-3,5h w nocy nie wybudzam

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Moja zołza leży na macie, zapodaję jej mjuzik i co chwilę szeleszczę jakąś zabawką, ale się patrzyyyy

Neska
ojj musisz Igorka oduczyć złych manier

Czubasek za pępuszek!

Mijus uuu ale komplet- ale będzie się działooo

Zośka ss jak połowa leków działa po kilku razach użycia...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:15   #316
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dziewczyny natępnym razem ją zamknę :P

Któras z Was zrobiła mi jakis czas temu smaka na zupe koperkowa. Napaliłam się trasznie na to, ale koperku przywiozła mama mi tak mało, że to raczej jakaś ziemniaczana zupa jest... A taka miałam ochote na duuuuzo koperku

Agatko dobrze wiedzieć, ale jak podam jej Delicol to nie płacze.. to ja juz sama nie wiem, a łączyć tych dwóch leków też niedobrze

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-03-08 o 16:20
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:17   #317
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Miałam już gotową odpowiedź i lap mi się znów zawiesił

Klaurencja
to nie było do Ciebie
WIEDZIAŁAM! ja przecież zawsze cytuję
Stary 2012-03-08, 16:20   #318
kamciurka
Zakorzenienie

Dziewczyny a co z Kamusią ???

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Mój Alex dzisiaj cały dzień śpi no masakra, chyba przez tą pogodę bo do nas juz nadszedl ten front z zachodu i jest szaro buro i ponuro, wczoraj bylo pieknie zastanawiam się jak w nocy będzie i już się boję, bo poki co to odkąd się obudzil o 10 rano i zasnał o 11 miał tylko dwie pobudki na jedzenie i jedzac juz znowu zasypial będzie sajgon w nocy, chyba zaraz będe go budzić na siłe

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:25   #319
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co z Kamusią ???

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Mój Alex dzisiaj cały dzień śpi no masakra, chyba przez tą pogodę bo do nas juz nadszedl ten front z zachodu i jest szaro buro i ponuro, wczoraj bylo pieknie zastanawiam się jak w nocy będzie i już się boję, bo poki co to odkąd się obudzil o 10 rano i zasnał o 11 miał tylko dwie pobudki na jedzenie i jedzac juz znowu zasypial będzie sajgon w nocy, chyba zaraz będe go budzić na siłe
u nas teraz deszcz pada i michu też śpi od ponad godziny a wczesniej co robił??też spał hheee obudził się tylko na mleko i zasnął dalej identycznie jak u ciebie ciekawe co w nocy będzie robić??
Stary 2012-03-08, 16:25   #320
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

to prawda z tm ogrzewaniem w uk my po sezonie grzewczym to bankruty jestesmy a ja i tak wiecznie chora sie budze bo najgorzej w nocy i teraz tez jesten juz po antybiotykach na pecherz.
Mamy w domu okolo 18-19 stopni i maly nosi w dzien body na krotki rekaw plus spodenki plus skarpetki plus bluzka na dlugi a w nocy body dlugi rekaw i pajac a i tak ma potowki.
Polpolozna mi mowila,ze polskie matki przegrzewaja dzieci i mam go nie zawijac w kocyki bo mu cieplo srele morele dziecko pierwsxe dwie noce sie darlo z zimna az sama doszlam czemu.
Juz nie wspomne o szkockich dzieciach bez czapek i czesto z golymi nogami biegaja w lutym po dworze, w koszulkach bez butow za to mamusie czesto w plaszczu i kozakach :/

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-03-08 o 16:28
Stary 2012-03-08, 16:26   #321
Anabellita
Zadomowienie

Dziękuję za odp. dot. wybudzania na karmienie
Widzę ze większość z Was nie budzi dzieciaczków i korzysta z każdej chwili kiedy Małe Miśki śpią
Agatek ja do tej pory robiłam tak jak Ty - w dzień budziłam Asię co około 3godz. a w nocy nie i własnie dziś przeczytałam na jakimś innym forum, ze dzieci to nie świnki i nie trzeba ich regularnie tuczyć, a ich organizm sam wie kiedy budzić się na jedzonko... teraz to już zdurniałam Za tydzień mam wizytę położnej to podpytam

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:33   #322
MMONIKA9
Wtajemniczenie

no ale co zrobić jak dziecku się chce spać nie bede go przecież na siłe zmuszać do zabaw jak jest marudny i chce mu się spać niech se śpi nawet jak by w nocy miał się co 2h wybudzać to niech sie wybudza kilka dni dał mamie elegancko pospać to jedna nocka nie przespana to nic takiego

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Dziękuję za odp. dot. wybudzania na karmienie
Widzę ze większość z Was nie budzi dzieciaczków i korzysta z każdej chwili kiedy Małe Miśki śpią
Agatek ja do tej pory robiłam tak jak Ty - w dzień budziłam Asię co około 3godz. a w nocy nie i własnie dziś przeczytałam na jakimś innym forum, ze dzieci to nie świnki i nie trzeba ich regularnie tuczyć, a ich organizm sam wie kiedy budzić się na jedzonko... teraz to już zdurniałam Za tydzień mam wizytę położnej to podpytam

to chyba zależy od dziecka bo ja mam znajomą co musiała wybudzać ja tego robić w dzień nie musze bo Michał równiutko co 3 godziny się budzi na mleko ale w nocy często przesypia swoje pory karmienia więc tylko mu w śpiku daje flache czasami mu się odbije czasami nie wtedy go kłade w razie wu na boczku i idę spać no i budzi sie po 5godzinach na flache

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
to prawda z tm ogrzewaniem w uk my po sezonie grzewczym to bankruty jestesmy a ja i tak wiecznie chora sie budze bo najgorzej w nocy i teraz tez jesten juz po antybiotykach na pecherz.
Mamy w domu okolo 18-19 stopni i maly nosi w dzien body na krotki rekaw plus spodenki plus skarpetki plus bluzka na dlugi a w nocy body dlugi rekaw i pajac a i tak ma potowki.
Polpolozna mi mowila,ze polskie matki przegrzewaja dzieci i mam go nie zawijac w kocyki bo mu cieplo srele morele dziecko pierwsxe dwie noce sie darlo z zimna az sama doszlam czemu.
Juz nie wspomne o szkockich dzieciach bez czapek i czesto z golymi nogami biegaja w lutym po dworze, w koszulkach bez butow za to mamusie czesto w plaszczu i kozakach :/

ja jak pierwszy raz poleciałam do znajomych do IE to szok właśnie przezyłam jak te dzieciaszki zobaczyłam tak jak piszesz zimno wiatr pada a dziecko np krótki rękawek zwykłe cienkie spodnie i sandałki zero czapeczki na głowce by chociaz ochronić przed zimnem a matka w kurtce i kozakach szok szok szok dopiero koleżanka mi powiedziała że tutaj to jest normalne i dzieci są zdrowe nie chorują tak jak tu u nas że pójdzie dziecko do przedszkola i zachwile leży tydz chore wyzdrowieje pochodzi tydzień i znowu załapie coś od innego dziecka i kolejny tydz. w domu na lekach
Stary 2012-03-08, 16:49   #323
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dokldnie, nic dodac nic ujac... powinni jakies dofinansowanie dawac jak byly te mrozy..

ja moja mala ubieram tylko w pajac i przykrywam kolderka do spania ale za to kolo nozek termofor ma moje stopy w domq zamarzaja :/

Anabel ja mojej nie wybudzam bo i tak zadko sypia

Monia, moze i racja z tym ze tak dzieci tu nie choruja ale to nie znaczy ze nie powinno sie ich ubierac.. mozna przeciez jakas cienka czapke wlozyc i skarpetki.. nie raz widzialam jakie mialy fioletowe nozki te dzieciaczki
Stary 2012-03-08, 16:52   #324
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas teraz deszcz pada i michu też śpi od ponad godziny a wczesniej co robił??też spał hheee obudził się tylko na mleko i zasnął dalej identycznie jak u ciebie ciekawe co w nocy będzie robić??
no u nas już dawno tak nie było, żeby tak cały dzień przespał, a w nocy też spał ładnie, chciałam wieczorem włosy sobie zafarbować, ale chyba nie ma szans, bo nie chcę z TZ zostawiać małego bo jest chory... a wiadomka z farbą na łbie nie wezmę dziecka w razie czego
Cytat:
no ale co zrobić jak dziecku się chce spać nie bede go przecież na siłe zmuszać do zabaw jak jest marudny i chce mu się spać niech se śpi nawet jak by w nocy miał się co 2h wybudzać to niech sie wybudza kilka dni dał mamie elegancko pospać to jedna nocka nie przespana to nic takiego

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

to chyba zależy od dziecka bo ja mam znajomą co musiała wybudzać ja tego robić w dzień nie musze bo Michał równiutko co 3 godziny się budzi na mleko ale w nocy często przesypia swoje pory karmienia więc tylko mu w śpiku daje flache czasami mu się odbije czasami nie wtedy go kłade w razie wu na boczku i idę spać no i budzi sie po 5godzinach na flache

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

ja jak pierwszy raz poleciałam do znajomych do IE to szok właśnie przezyłam jak te dzieciaszki zobaczyłam tak jak piszesz zimno wiatr pada a dziecko np krótki rękawek zwykłe cienkie spodnie i sandałki zero czapeczki na głowce by chociaz ochronić przed zimnem a matka w kurtce i kozakach szok szok szok dopiero koleżanka mi powiedziała że tutaj to jest normalne i dzieci są zdrowe nie chorują tak jak tu u nas że pójdzie dziecko do przedszkola i zachwile leży tydz chore wyzdrowieje pochodzi tydzień i znowu załapie coś od innego dziecka i kolejny tydz. w domu na lekach
no ja też właśnie chyba nie wybudzę, bo będzie bidny marudny i będzie się męczył...
a odnośnie tych dzieciaczków w IE i Szkocji to szok, ja tam też bardziej za zimnym chowem ale bez przesady
ostatnio tak obserwuje u mnie na osiedlu jak mamusie ubieraja dzieciaczki na spacery i jestem w szoku, bo temp. byla 10 stopni i słonce a dzieciaki w wełnianych grubych czapkach, kombinezon taki zimowy gruby i jeszcze śpiwór z kożuchem, a mój Alex kombinezon taki cieńszy niż zimowy, czapka welurowa i śpiworek taki z cieńszych a i tak jest czasem zgrzany jak go wyciągam

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 16:59   #325
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

juz nie wspomne o hartowaniu ale tym dzieciakom jest zwyczajnie zimno a kto lubi marznac??
Tutaj spotkac nawet doroslego w koszulce i spodenkach w grudniu jak snieg na ulicach to nie klopot albo laski w japonkach ale dorosly to co innego dzieci by mogli cieplej ubierac.Jak widze dziecko w czapce i bucikach to na bank polskie

raz widzialam dziecko, moze z poltora roku mialo, w spiochach na boso szlo z mama a to byl luty -5 az mialam wrazenie ze mu para spod tych stopek szla a mamusia?
Plaszcz i kozaki az mi zal tego dzieciaczka bylo.

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-03-08 o 17:06
Stary 2012-03-08, 17:09   #326
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziekuje Kochane za odpowiedzi w sprawie cycochow i laktacji !!!

Agatku, u nas bobotic nie dziala nic a nic, wiec bez sensu malego faszerowac.

Eliza, gdyby ss nie doszedl, to ja na bank chetnie odkupie od Was !!!!! Prosze, nie pozbywaj sie go poki co Jestes moim kolem ratunkowym

Kamciurka, no to super z ta *&^%$#@ poczta. Dzwonilam do siostry, wyslala mi numer przesylki, sprawdzilam i niby dzisiaj byl u nas listonosz,ale nikogo nie zastal. Dupa, bo bylam z rana caly dzien w domu, a wtedy niby chodzil. Juz ktorys raz jest awizo, a listonosz nie dzwoni

Dobra, Jasiek sie budzi. Nie robi mi dzisiaj prezentu i nie da zjesc obiadu

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:17   #327
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Nie... nawet w nocy nie wybudzam. No chyba że śpi dłużej niż 6h... co jej się zdarza np dziś spała od 12 do 17

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:40   #328
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Agatko dobrze wiedzieć, ale jak podam jej Delicol to nie płacze.. to ja juz sama nie wiem, a łączyć tych dwóch leków też niedobrze
mi ss dopiero zaczął działać po 3 dniach i u Pearl podobnie- ale nie wyeliminowało kolki, tylko ją troszkę zmniejszyło po prostu nie podawaj dwóch leków, lepiej nie ryzykować

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
WIEDZIAŁAM! ja przecież zawsze cytuję
Ty jesteś normalna przynajmniej

Kamciurka moja przed chwilą podczas jedzenia zasnęła zdążyła wypić tylko 70 ml mleka

Anabellita wiesz co, mi mówiła sama położna, że w dzień wybudzać, a w nocy nie. Niech w końcu dzieciak wie, że w dzień ma jeść i szaleć, a noc służy do spania w końcu nie?? I co, jak padnie taki lelum polelum i prześpi 4h to byś nie wybudzała? A wtedy męczarnia w nocy, bo dzieciak się wyspał w dzień? to nie dla mnie- rzadko kiedy budzę

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Agatku, u nas bobotic nie dziala nic a nic, wiec bez sensu malego faszerowac.
misiaku, u mnie bobotic też zadziałał dopiero po kilku dniach, ale nie dawał takich rezultatów jak ss, tylko jeden + jest taki, że robiła bez problemu kupki Odkup od dziewczyn w razie co

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:44   #329
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja Lilki nie wybudzam, ani w dzień ani w nocy. A niech śpi Raz ją wybudziłam, bo spała przeszło 4 godziny, to było na początku jak wrocilismy ze szpitala i sie aż zdziwiłam, że nie chce jeść . Powiedziałam o tym położnej i mi powiedziała, żeby nie wybudzać.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 17:54   #330
magda1804
Rozeznanie

ja pier. ta znowu nie chce jesc!!!!!!!!!!!!!!:m ad: juz nie wiem co mam robic nawet przez sen juz nie ciagnie..

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości