Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-08, 21:25   #361
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
i na tvn gesslerowa

Przyczepiła sie do mnie moja nowa sąsiadka :/ Jakos wczesniej jej juz nie trawiłam, a teraz nie wiem jak sie od niej opędzic. Wszystko by chciała wiedzieć , a i jeszcze na kawe mnie zaprasza pewnie chce się dowiedziec jak najwięcej by mieć o czym plotkować.
oj moj tata ma na takie osoby sposób... nagada im, nazmyśla roznych rzeczy, nakręci a one wierzą i jest ubaw
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 21:48   #362
19mala83
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Pearl wybacz nie chce wchodzić z butami w Wasz związek, nie chcę mieszać i wprowadzać nieporozumień, to było ostatni raz i więcej się nie powtórzy. Nie będę między Wami teściowymi mieszać

neska mój tata też tak ma a niektórzy chłoną te jego głupoty na potęgę i niezłe akcje czasem wychodzą.

Wykąpałam małego, ale nie chce spać tylko leży w łóżeczku i mruczy, jutro mamy szczepienie więc trzymajcie kciuki żebyśmy jakoś to przeżyli.

Idę pod prysznic i spać bo pewnie młody jutro da popalić. Dobranoc mamuśki
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:01   #363
Haniula
Zakorzenienie

Dobry wieczór. Moja mała zasnęła w trymigaaa ale męczyła sie biedulka bąki szły jak szalone, ale kupy nie było od wczoraj 5 rano.

Kiedy podac czopek glicerynowy?

Mamusie po cc, czy smarujecie czymś blizne? Ja dzis kupiłam maśc cepan.
Kiedy mozna ćwiczyć po cc? bo byłam w k. i mnie zazdrość zrzarła i koniecznie musze zrobic cos z moim brzuchem
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:10   #364
Blanszor
Rozeznanie

Wyjcowi zaczęła się kolka to go wzięłam sposobem - bach gada do wannienki, masaż brzuszka prysznicem z ciepłą wodą, potem nauka pływania na plecach i brzuchu i tak go wyczochrałam, że zaczął mi w wanience przysypiać. Zanim go ubrałam to już słodko chrapał, wcisnęłam mu 110 ml mm na śpiocha, beknął i śpi A ja jestem przez te jego kolkę tam zmasakrowana, że zaraz idę lulu. Kolkę miał w godzinach 13-15 a potem od 18 a o 20 zaczęłam go kąpać.

Na weekend zostawiam w domu tżta z kotem i jadę do rodziców z Alanem. Mama już składa dla niego łóżeczko - będzie miał u nich swój pokoik Niech się dziadki młodym nacieszą, a ja sobie trochę odpocznę. I będę spać z moimi piesami i kotami I jak będzie miał kolkę to niech dziadki go noszą, bo mi oprócz cycków to i ręce do ziemi opadły !!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dobry wieczór. Moja mała zasnęła w trymigaaa ale męczyła sie biedulka bąki szły jak szalone, ale kupy nie było od wczoraj 5 rano.

Kiedy mozna ćwiczyć po cc? bo byłam w k. i mnie zazdrość zrzarła i koniecznie musze zrobic cos z moim brzuchem
Haniula możesz już podać czopek. U nas niestety nie działa. Jedyne co działa to termometr w tyłek.

Blizny niczym nie smaruję - a wiesz czemu? bo nie mogę jej znaleźć pod moim zwisem brzusznym i właściwie jest mi przez to wszystko jedno !! Przepraszam, ale mam dziś głupawkę - wynika ona z doła, bo od godziny łażę w samych gatkach po domu i non-stop mijam ogromne lustro. I za każdym razem jest jak na siebie patrzę. 87 kg salcesonu!!!! Nie wierzę, że ta kupa tłuszczu to ja

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:22   #365
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Wyjcowi zaczęła się kolka to go wzięłam sposobem - bach gada do wannienki, masaż brzuszka prysznicem z ciepłą wodą, potem nauka pływania na plecach i brzuchu i tak go wyczochrałam, że zaczął mi w wanience przysypiać. Zanim go ubrałam to już słodko chrapał, wcisnęłam mu 110 ml mm na śpiocha, beknął i śpi A ja jestem przez te jego kolkę tam zmasakrowana, że zaraz idę lulu. Kolkę miał w godzinach 13-15 a potem od 18 a o 20 zaczęłam go kąpać.

Na weekend zostawiam w domu tżta z kotem i jadę do rodziców z Alanem. Mama już składa dla niego łóżeczko - będzie miał u nich swój pokoik Niech się dziadki młodym nacieszą, a ja sobie trochę odpocznę. I będę spać z moimi piesami i kotami I jak będzie miał kolkę to niech dziadki go noszą, bo mi oprócz cycków to i ręce do ziemi opadły !!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Haniula możesz już podać czopek. U nas niestety nie działa. Jedyne co działa to termometr w tyłek.

Blizny niczym nie smaruję - a wiesz czemu? bo nie mogę jej znaleźć pod moim zwisem brzusznym i właściwie jest mi przez to wszystko jedno !! Przepraszam, ale mam dziś głupawkę - wynika ona z doła, bo od godziny łażę w samych gatkach po domu i non-stop mijam ogromne lustro. I za każdym razem jest jak na siebie patrzę. 87 kg salcesonu!!!! Nie wierzę, że ta kupa tłuszczu to ja
Agentka z Ciebie Kochana,ze mnie też salcesonik

No i Bartuś się obudził po tylu godzinach spania ,no i odrazu zjadł 150ml,dobrze ,że zrobiłam większą porcję

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-08 o 22:24
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:23   #366
anankee
Rozeznanie

Cytat:

Haniula nie pamiętam, czy karmisz piersią czy mm. Jeżeli piersią to nie podawaj. Kupa moze być nawet raz na tydzien. Mój Fifi ostatnio nie robił kupsztala przez 4 dni, a potem znowu codziennie, a dziś znowu nic.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:33   #367
*Agatek*
Zakorzenienie

Blanszor, MissZuzia czy zmieniłyście już smoczki w butelkach na te z dwoma dziurkami?? Moja ma 7 tyg i nie wiem czy zmienić- w sumie nie ulewa już się jej po boczkach i się nie dławi już jak pije z jedną dziurką to do herbatki lepiej bo szybciej leci

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek ubóstwiam Cię jesteś the best
Wiesz, ja nie mogę za bardzo się wychylać, bo Pearl mnie trzyma krótko i na smyczy pełnię funkcję pantoflary
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
poczta Ci wysle
ooooo taaaaaak, zapakuj go w karton i dhl'em do mnie! jak ja zapoznam zięcia z Kinusią to się zdziwisz i szybko wnuka dorobisz!
Cytat:
Słyszałyscie o tych wybuchach na słoncu? Dziś mi sie juz prąd wyłączył kilka razy na kilka sekund, więc cos w tym musi być.

Lilka znowu płacze, usypia mi na rękach, ale jak ją odłoże do łózeczka to płacze dlatego zostawiłam ją u siebie w łóżku i lezy obok mnie i śpi jak narazie.
nic nie słyszałam- nie oglądam tv, ani nie czytam ostatnio tvn24

A moja się budzi, gdy ją odkładam do łóżeczka ale nie płacze. Wiesz co? Oducz dziecko od spania ze sobą w łóżku bo sobie sama problemów narobisz i jak się przyzwyczai to będzie masakra- dziewczyna z patologii mówiła, że eks jej chłopaka tak z córką zrobiła... a teraz córka ma 13 lat i nadal śpi z mamusią w łóżku... Pearl do Ciebie też się to tyczy! już ja Was do porządku doprowadzę... żeby nie było za 2 lata "a nie mówiłam!"
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja to juz jestem przewrazliwiona jak junior by sie zachowywał inaczej niz zwykle. w dniu, w ktorym trafilismy do szpitala własnie tak było. zwykle prawie nie spi w dzien i nie ma opcji zeby opuscil jedzenie (je z zegarkiem w reku co 3 h w dzien albo co2,5) a tego dnia ciągle spał i spał i nie budził sie na jedzenie. jak juz sie obudził to nie chciał za bardzo jesc. jadł po 20-30ml i tyle... no i to co juz zjadł to i tak potem zwymiotował i to kilka razy... Ja początkowo sennosc tez zwalałam na pogode... no i w koncu stwierdzilam ze to tak byc nie moze, ze cos z nim nie tak. a ze była sobota i pediatra "awaryjny" był poza miastem to pojechalismy na IP. a tam sie okazało ze jednak miałam rację...
rozumiem Twoje przewrażliwienie... ale dziewczyny nie piszą, że wymiotują dzieci czy coś, także jest ok
Cytat:
Pearl wybacz nie chce wchodzić z butami w Wasz związek, nie chcę mieszać i wprowadzać nieporozumień, to było ostatni raz i więcej się nie powtórzy. Nie będę między Wami teściowymi mieszać
my to już nie rozłączne jesteśmy, nie ma coo
Cytat:

hmm, wiesz co, ja podawałam 1 raz gdy nie wiedziałam co jej dolega i stękała tak jak na kupkę i nic, wtedy poszło w ruch i jej po tym ulżyło Możesz spróbować, poza tym dzieci nie muszą codziennie się wypróżniać moja robi np. co 2 dzień z zegarkiem w ręku ale zdarza się, że 2dni pod rząd- zależy ile wypije herbatki

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:40   #368
ranula
Raczkowanie

czesc mamuski,
dopiero tu was znalazlam. od powrotu ze szpitala nie ogarniam, moze udalo mi sie raz przespac 3h jednym ciagiem w nocy a tak ciagle walcze z mala. bo albo je co chwile albo nie odbije i wije sie pol nocy,ehhh troche tego jest a czlowiek na poczatku taki nieobeznany... staram sie was podczytywac na kom ale z tego zmeczenia czesciej padam i zasypiam. jak wy znajdujecie czas na wizaz?
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:57   #369
ultraradiola
Wtajemniczenie

czy któraś z was ma elektryczna huśtawkę dla maluszka i może polecić ???

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 22:59   #370
snesha
Rozeznanie

Czemu tak pędzicie z tym pisaniem? Jak Wy na to macie czas? Ja najwyżej raz dziennie wpadnę na 10 min, przejrzeć na szybko co na skrobałyście i tyle.
Mam pytanie do dziewczyn karmiących mm. Jak podajecie butlę w nocy? Bo ja biorę małego do łóżka, chwilę próbuję karmić piersią na leżąco a potem butla. Na leżąco ponoć nie można, a jak próbowałam to mały się krztusił. Zwykle opieram się o poduszki i karmię na rękach - ale niezbyt mi wygodnie. Kilka razu położyłam go obok mnie na wysokich poduszkach i mogłam wtedy podsypiać przy karmieniu, ale nie jestem pewna czy taka pozycja jest zdrowa. Jak Wy to robicie?
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 23:16   #371
AgaMili
BAN stały

snesha ja roznie karmie,
1-na fotelu do karmienia
2-gdy boje sie ze sie rozbudzi to nie wyciagam go z lozeczka i wkladam mu flache jak lezy
3-gdy sie drze i jest rozbudzony a ja padam na pysk to na lezaco w moim lozku, zazwyczaj obydwoje zasypiamy a potem budze sie a butla do gory nogami kolo twarzy marcela
Jeszcze sie nigdy (odpukac) nie zakrztusil przy tych kombinacjach.

Agatek ja sie zastanawiam na tym smoczkuem od 3. Miesiaca bo mlody mi przysypia i nie dojada jak za wolno leci. Polozna mowila zr moge sprobowac bo on z waga 5,5kg powinien pic 180ml a po 120juz spiocha, jak sie przebudza to glodny
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 23:24   #372
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Blanszor, MissZuzia czy zmieniłyście już smoczki w butelkach na te z dwoma dziurkami?? Moja ma 7 tyg i nie wiem czy zmienić- w sumie nie ulewa już się jej po boczkach i się nie dławi już jak pije z jedną dziurką to do herbatki lepiej bo szybciej leci
Agatek a u mnie to zależy od firmy
Avent lecimy na dwójkach
Tommee Tippy na jedynkach
Medela na dwójkach

Teraz salcesonowi rodzaj butelki czy smoczka kompletnie nie robi różnicy
Odkąd dodaje zagęszczacz Bebilonu to nie ulewa. Ale wiadomo, że zagęszczone lepiej leci ze smoczków dwójek.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
ja mam teściową tylko szkoda, że jak buja to głosu nie można wyłączyć

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-08, 23:51   #373
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
grzeczna dziewczynka

kciuki za szczepionki

Cytat:
dolaczam sie do pytania
z tego co wiem,Natisska polecala contractubex czy jakos tak, ale jeszcze nie sprawdzalam na sobie
co do cwiczen,to chyba przez 3 do 6 miesiecy nie mozna

Cytat:
Wiesz, ja nie mogę za bardzo się wychylać, bo Pearl mnie trzyma krótko i na smyczy pełnię funkcję pantoflary
dobrze, ze zdajesz sobie z tego sprawe, Malenka

Cytat:
Napisane przez Agatek
ooooo taaaaaak, zapakuj go w karton i dhl'em do mnie! jak ja zapoznam zięcia z Kinusią to się zdziwisz i szybko wnuka dorobisz!
no jak wdadza sie w nas, to bedzie mieszanka ladacznicy z bzykaczem
a na dhl'a mnie nie stac
poleconym przesle co by sie nie zagubil po drodze

nic nie słyszałam- nie oglądam tv, ani nie czytam ostatnio tvn24

Cytat:
Napisane przez Agatek
A moja się budzi, gdy ją odkładam do łóżeczka ale nie płacze. Wiesz co? Oducz dziecko od spania ze sobą w łóżku bo sobie sama problemów narobisz i jak się przyzwyczai to będzie masakra- dziewczyna z patologii mówiła, że eks jej chłopaka tak z córką zrobiła... a teraz córka ma 13 lat i nadal śpi z mamusią w łóżku... Pearl do Ciebie też się to tyczy! już ja Was do porządku doprowadzę... żeby nie było za 2 lata "a nie mówiłam!"
nic nie widze...
jakies zaklocenia na wizazu
to chyba przez te wybuchy na sloncu

Cytat:
Napisane przez Agatek
my to już nie rozłączne jesteśmy, nie ma coo

Cytat:

jaki czort !!!!
witaj w klubie

Myslicie,ze skok rozwojowy ten pierwszy mozna przechodzic wczesniej? Jasiek placze lzami, zatrzymuje wzrok na twarzach, wodzi wzrokiem za gwiazdka w karuzeli, reaguje bardziej na dzwieki... Dzisiaj byl z nim sajgon od 15ej, dopiero teraz usnal, ale nie wiem, na jak dlugo. Dawno nam tak nie wyl. Poczytalam o tych skokach i tam jest napisane, ze trzeba brac pod uwage,ze dziecko urodzone po terminie moze przechodzic ten skok troche szybciej i tak sie zastanawiam...

Ide wyszorowac pupsko i czekac na pobudke Glodzilli, ktora powinna byc o polnocy. Fak... mam 10 minut

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 04:46   #374
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam huśtawkę jutro będzie u mnie- nie mogę się doczekać!
fajna
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Ja mam taki problem ze moja chce jeść co 2 h a karmie mm sama nie wiem co mam już robić? Jeszcze mi dzieciak pęknie
moze je mniej a czesciej a ile jej dajesz obecnie
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Bartuś ostatnie 3 dni jest jakis inny,tzn marudny i nie chce spac,ale to 7 tydzien więc pewnie ten skok rozwojowy!!
Wogóle do tej pory jadł 130-140ml a teraz 110ml 6-7 razy,też się tym martwię.

Jutro mam wizytę u ginekologa,mam nadzieję,że wsztko dobrze,tylko ciagle nie wiem co wybrac czy tabletki anty czy krążek..

No i jakos tak poszczypuje mnie p.i.p.k.a. na wierzchu ostatnio ,smaruje clotrimazolinum ale sama nie wiem czy pomaga...

Czy Wasze dzidizole też tak jakoś się męczą żeby zasnąc?mi czasami jest tak go żal bo widzę ,że oczka mu się zamykają no ale jakos nie może zasnąc???????
oj tak, zwlaszcza w godz wieczornych - jest zmeczony a kweczy i nie moze usnac, roi sie i rzuca
Cytat:
Jak ja bym sobie polazila po sklepach...albo poszla do kina...albo wziela dluga kapiel z ksiazka lub glupimi gazetkami...albo obejrzala jakis film na kompie i pospala do czasu, az sama sie obudze, a nie stekanie albo syrena
mi tez tego brakuje, nie jestes sama
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja to juz jestem przewrazliwiona jak junior by sie zachowywał inaczej niz zwykle. w dniu, w ktorym trafilismy do szpitala własnie tak było. zwykle prawie nie spi w dzien i nie ma opcji zeby opuscil jedzenie (je z zegarkiem w reku co 3 h w dzien albo co2,5) a tego dnia ciągle spał i spał i nie budził sie na jedzenie. jak juz sie obudził to nie chciał za bardzo jesc. jadł po 20-30ml i tyle... no i to co juz zjadł to i tak potem zwymiotował i to kilka razy... Ja początkowo sennosc tez zwalałam na pogode... no i w koncu stwierdzilam ze to tak byc nie moze, ze cos z nim nie tak. a ze była sobota i pediatra "awaryjny" był poza miastem to pojechalismy na IP. a tam sie okazało ze jednak miałam rację...
ja tez, na jego oddech po bezdechu i czesto w nocy sie budze ot tak zeby spr
jednak intuicja mamy nie zawodzi
Cytat:
i na tvn gesslerowa

Przyczepiła sie do mnie moja nowa sąsiadka :/ Jakos wczesniej jej juz nie trawiłam, a teraz nie wiem jak sie od niej opędzic. Wszystko by chciała wiedzieć , a i jeszcze na kawe mnie zaprasza pewnie chce się dowiedziec jak najwięcej by mieć o czym plotkować.
u nas nawet dzien dobry nie odp wiec mam spokoj, kazdy sobie siedzi we wlasnym mieszkaniu i nie zaprzyjaznia sie na sile
Cytat:
no sa tam takie ci nie powinny nalezec do klubu brzuchatych PO
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Haniula nie pamiętam, czy karmisz piersią czy mm. Jeżeli piersią to nie podawaj. Kupa moze być nawet raz na tydzien. Mój Fifi ostatnio nie robił kupsztala przez 4 dni, a potem znowu codziennie, a dziś znowu nic.
Nasz od 2 dni nie robil
Cytat:
nie pomoge bo mam tylko bujaczek lezaczek
Cytat:

AGATEK
, nie zacytowalo mi - Aventem na 2giej dziurce od 2 tyg lecimy i jest spoko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 06:21   #375
agawoo
Zakorzenienie

Hej Melcia o 5:30 włączyła syrene,trochę zjadła i się jej zebrało na przemawianie do maskotek i literek nad łóżkiem ma w nosie,że matka by coś pospala jeszcze:/
Wczoraj wieczorem była taka marudna i placzliwa, że tz zrobił z nią na rękach chyba ze 100 km :/ w końcu o północy uspilam ją suszarka i tak spala do rana

Pisalyscie o powrocie do pracy - ją po macierzynskim będę chciała wziąć jeszcze urlop i jakoś dociagnac do września,zobaczymy co z tego wyjdzie,małą chciałabym dac wtedy do żłobka,ale nie wiem czy się dostanie,bo u mnie w mieście są tylko trzy zlobki a dzieci multum :/ jak nie to będziemy musieli kombinować :/

Aha- wczoraj tz mnie bardzo zaskoczył - pojechał rano do lekarza i wrócił z różyczkami dla mnie,dla mojej mamy i dla Melci

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-03-09 o 06:25
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 07:11   #376
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Agatek a u mnie to zależy od firmy
Avent lecimy na dwójkach
na jedynkach
Medela na dwójkach

Teraz salcesonowi rodzaj butelki czy smoczka kompletnie nie robi różnicy
Odkąd dodaje zagęszczacz Bebilonu to nie ulewa. Ale wiadomo, że zagęszczone lepiej leci ze smoczków dwójek.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Blanszor widzę,że tez dajesz zagęszczacz ,ja podaje do mm,na początku wcale nie ulewał,ale ostatnio czasami zdaża mu się,albo przy beknięciu albo jak posadzę go na lezaczek,nie wiem dlaczego,daje wiecej mleka i może za mało zagęszczacza ale to dlatego ,że potem mleko miałam za gęste i bartek nie chciał ciągnąc leniuszek mały i skrzeczał!!!!

Tommee Tippy jedziemy na 2 smoczku ,a są 3??????
Avent też na 2 ,ale tą butelką pije tylko herbatke
---------------------------------------------------------------------------------------------

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
snesha ja roznie karmie,
1-na fotelu do karmienia
2-gdy boje sie ze sie rozbudzi to nie wyciagam go z lozeczka i wkladam mu flache jak lezy
3-gdy sie drze i jest rozbudzony a ja padam na pysk to na lezaco w moim lozku, zazwyczaj obydwoje zasypiamy a potem budze sie a butla do gory nogami kolo twarzy marcela
Jeszcze sie nigdy (odpukac) nie zakrztusil przy tych kombinacjach.

Agatek ja sie zastanawiam na tym smoczkuem od 3. Miesiaca bo mlody mi przysypia i nie dojada jak za wolno leci. Polozna mowila zr moge sprobowac bo on z waga 5,5kg powinien pic 180ml a po 120juz spiocha, jak sie przebudza to glodny
Kochana,ale Ty odważna jestes z tym karmieniem,ja ciągle na siedzaco mimi ,że zabardzo czasami sie rozbudza maly!
180 ml???tak dużo?moja pediatra powiedziala ,że 120 -130 w 2 miesiacu ,a mały wazy 5.100(tzn tydzień temu tyle ważył)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co do czopkow glicerynowych to ja podałam raz,kawalek ,do tego musiałam przytrzymac mu dupala ściśnietego bo wypychał i zaraz kupa poszła.
Teraz Bartek kupala strzela 3 razy dziennie(zdaża sie 2 lub 4),mimo ,ze pija bardzo malo herbatek,zdaża sie ,że wcale -tylko wodę trochę.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bartek zasnął wczoraj o 23 obudził sie o 4 ,śpi znowu od 5 - ciekawe o której go głód obudzi hehe

Czas edycji: 2012-03-09 o 07:20
Stary 2012-03-09, 07:15   #377
kropeczka1984
Rozeznanie

Mam pytanie do mam karmiących piersią:
Co ile karmicie swoje maluchy? I jak liczycie te odstępy? Czy od początku poprzedniego karmienia do początku drugiego (wg książki "Pierwszy rok życia dziecka" właśnie tak powinno się liczyć, ale to w sumie i tak nie robi różnicy ) czy od końca pierwszego karmienia do początku drugiego.

Gadałam ostatnio z kuzynką, która urodziła kilka dni po mnie i mówiła, że jak nakarmi swoją małą to ma 2-2,5h przerwy. Wcześniej zapisywałam karmienia, potem przestałam i coś nie bardzo mi grało z tym, że mały co chwila wisi na cycku. Wyszło na to, że przystawiam go zamiast tylko na karmienie, to też wtedy, kiedy ma brudną pieluchę czy mu się nudzi... Czyli po prostu nawet nie rozpoznawałam potrzeb własnego dziecka
W każdym bądź razie teraz częściej go zabawiam i spisuję karmienia. Wychodzi, że mój mały je w dzień co 1,5-2h licząc od początku pierwszego karmienia do początku drugiego. Zapisku są z dnia, kiedy mały spał tylko na spacerze (wtedy przerwa była 3h).
Nie za często je? Ma miesiąc.

Jeszcze wypiszę godziny karmienia
Zjadł o 19.00, spał od 19.30
Jedzenie od 24..20, spanie od 1.20
Jedzenie od 4.15, spanie od 4.50
W ciągu dnia jedzenie:
7.10-8.10
10.00-11.00 (spacer od 11.30-13.00)
13.00-14.00
15.30-16.00
17.35-18.00 (kąpiel po 18-tej) spanie od 19.00
Jedzenie od 23.10, spanie 00.00
Jedzenie 3.20, spanie 3.45
Jedzenie 6.00, spanie 6.45 ale spał tylko chwilę i coś widzę, że znowu cały dzień czuwania będzie :/

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2012-03-09 o 07:54
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 07:51   #378
agawoo
Zakorzenienie

Kropeczka,ja zapisuję karmienia - moja je różnie,do południa wystarcza jej jedzenie co ok 3 godziny, a po południu częściej,czasem nawet co godzinę ja przystawiam jak wrzeszczy - po tatusiu to chyba ma,on też wieczorem ma zwiększone zapotrzebowanie na jedzenie ...
Przed jedzeniem oczywiście sprawdzam pieluche i zazwyczaj ja zmieniam
Ostatnio przeczytałam gdzieś że powinno się liczyć od początku do początku karmienia
Aha- Melcia w nocy wytrzymuje bez jedzenia nawet 7 godzin,dzisiaj 8.. zjadła o 21,potem grasowala,usnela o północy i obudziła się po 5-tej

Nie wydaje mi się,że twój mały za często je, widocznie takie ma zapotzrebowanie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:31   #379
kropeczka1984
Rozeznanie

Agawoo czyli te 3h liczysz od początku karmienia pierwszego do początku drugiego?
Mi jak zaczyna płakać/krzyczeć, to nie sprawdzam pieluchy, bo mój pierworodny jest taki udany, że robi kupę w trakcie jedzenia Obrzydliwy to on nie jest

No i piszą wszędzie, że karmienie od 6-8 razy dziennie. No i mi wychodzi dokładnie 8 karmień
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:32   #380
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Ja mam fisher price i polecam

Co do smoczków to ja używam trój-przepływowe i lecimy tu na jedynce, bo my mamy mleko troszkę gęstsze i w aventach 1 i 2 się zatyka.

Dzień Dobry !
Noc w miarę ok, uczę Julkę samą zasypiać w łóżeczko i czasem mi się to udaje, w nocy wyszło i niedawno też

Pogoda beznadziejna. Idę doprowadzić się do porządku i wracam

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 08:41   #381
NataliaM1103
Rozeznanie

Blanszer napisz proszę ile dajesz mleka a ile zagęszczacza???

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja mam fisher price i polecam

Co do smoczków to ja używam trój-przepływowe i lecimy tu na jedynce, bo my mamy mleko troszkę gęstsze i w aventach 1 i 2 się zatyka.
Musze spróbowac te smoczki bo my mamy tez gęste mleko bo z zagęszczaczem i pod koniec Bartek juz niechce ciagnąc

Czas edycji: 2012-03-09 o 08:37
Stary 2012-03-09, 08:56   #382
Haniula
Zakorzenienie

Dzien dobry

dziekuje za odpowiedzi w sprawie czopków
Ale melduje ze nieaktualne ! Kupa poszła o 5 rano i to wkoncu prawidłowej konsystencji - ścieta jajeczniczka (Agaton). Pierwszy bobek twardy, a reszta juz poooszła
Osrała wszystko wokół + matke bo aż strzeliło a ja szczesliwa jak nie wiem co ze wkoncu normalna kupa
Stawiam po kielonku na tą okoliczność

No i wróciło moje dziecko, fakt troche grymasi ale to juz nie to samo. Wiec obstawiam na skok albo brzuszek męczył bo teraz daje ss.

U nas nocne karmienie z przewijaniem i odbiciem trwa 20min potem hyc do łózeczka i Lenka spi. Dzis calą noc obyło sie bez smoczka, taka zmeczona była chyba Po kąpieli tez zasneła sama szybciutko

dziewczyny kiedy dziecko moze zaczac przesypiać cała noc ? Moja Lena w nocy ma długą przerwe -ponad 6h śpi , pozniej juz po 3
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:21   #383
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Mam podobne pytanie . Kiedy można zacząć ćwiczyć po sn z nacięciem?
Wkurza mnie ten pozostały zwis
Cytat:

hmm, wiesz co, ja podawałam 1 raz gdy nie wiedziałam co jej dolega i stękała tak jak na kupkę i nic, wtedy poszło w ruch i jej po tym ulżyło Możesz spróbować, poza tym dzieci nie muszą codziennie się wypróżniać moja robi np. co 2 dzień z zegarkiem w ręku ale zdarza się, że 2dni pod rząd- zależy ile wypije herbatki

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
wasze dzieci naprawdę tak rzadką robią kupe? Moja potrafi zrobić 8 razy dziennie... to jedzenie przez nią chyba przelatuje...

Cytat:

Myslicie,ze skok rozwojowy ten pierwszy mozna przechodzic wczesniej? Jasiek placze lzami, zatrzymuje wzrok na twarzach, wodzi wzrokiem za gwiazdka w karuzeli, reaguje bardziej na dzwieki... Dzisiaj byl z nim sajgon od 15ej, dopiero teraz usnal, ale nie wiem, na jak dlugo. Dawno nam tak nie wyl. Poczytalam o tych skokach i tam jest napisane, ze trzeba brac pod uwage,ze dziecko urodzone po terminie moze przechodzic ten skok troche szybciej i tak sie zastanawiam...
Moja mała ma tak samo...
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Co ile karmicie swoje maluchy? I jak liczycie te odstępy? Czy od początku poprzedniego karmienia do początku drugiego (wg książki "Pierwszy rok życia dziecka" właśnie tak powinno się liczyć, ale to w sumie i tak nie robi różnicy ) czy od końca pierwszego karmienia do początku drugiego.

Gadałam ostatnio z kuzynką, która urodziła kilka dni po mnie i mówiła, że jak nakarmi swoją małą to ma 2-2,5h przerwy. Wcześniej zapisywałam karmienia, potem przestałam i coś nie bardzo mi grało z tym, że mały co chwila wisi na cycku. Wyszło na to, że przystawiam go zamiast tylko na karmienie, to też wtedy, kiedy ma brudną pieluchę czy mu się nudzi... Czyli po prostu nawet nie rozpoznawałam potrzeb własnego dziecka
W każdym bądź razie teraz częściej go zabawiam i spisuję karmienia. Wychodzi, że mój mały je w dzień co 1,5-2h licząc od początku pierwszego karmienia do początku drugiego. Zapisku są z dnia, kiedy mały spał tylko na spacerze (wtedy przerwa była 3h).

W ciągu dnia jedzenie:
7.10-8.10
13.00-14.00
15.30-16.00
Jedzenie 6.00, spanie 6.45 ale spał tylko chwilę i coś widzę, że znowu cały dzień czuwania będzie :/
Ja karmie na żądanie. Tzn jak sie drze to sprawdzam pieluche jak jest sucho to miziam ją palcem po policzku jak otwiera buzię to daje cyca.
Pani od laktacji mówila mi w szpitalu ze liczy się od początku karmienia do początku następnego karmienia.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:30   #384
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry. Moj wyjec budzil sie co 2 godziny w nocy. Na szczescie szybko usypial z powrotem. A wstalismy o 6.30

No i dzis ujrzalam piekny swiadomy usmiech a nie przez sen szkoda ze do jego ulubionej szafy a nie mamy

Natalia 180ml to odpowiednia ilosc do wagi 5kg. Moj wazy 5.5 i spokojnie wypija 120ml wiec zaczelam mu robic 150 zeby jadl wiecej ale rzadziej bo on jest glodny po 2 godzinach.
Stary 2012-03-09, 09:38   #385
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

W ciągu dnia jedzenie:
7.10-8.10
13.00-14.00
15.30-16.00
Ja karmię małego dokładnie co 3 godziny. Czasem jak bardzo marudzi to daje cyca co 2 godz, ale to bardzo rzadko. Staram się trzymać tych 3 godzin. W nocy go nie budze , nawet jak przespi 4 godziny. Po 3 godzinach chociaż zgłodnieje i wtedy ładnie i dużo ssie i wiem , że się najadł. Nie trzyma cyca w buzi dla zabawy.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:40   #386
czubasek20
Zakorzenienie

I przypomniało mi się ze mam dwa pytania.

Mamy karmiące mm, jaką kwote miesięcznie wydajecie na mleczko?
I mamy po sn, czy wy tez macie takie problem : jak robicie kupkę to was tak strasznie skręca w środku?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-09, 09:45   #387
sandra1892
Zadomowienie

Hej!
Ja tylko powiem, ze moje dziecko mnie wykonczy.
Nie chce jesc Jak wczoraj ladnie zjadla 110ml o 18 tak potem o 21 i 00;00 zjadla tylko 30ml . Potem rano o 6 70ml i teraz tylko 20. O co jej chodzi ???

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I przypomniało mi się ze mam dwa pytania.

Mamy karmiące mm, jaką kwote miesięcznie wydajecie na mleczko?
I mamy po sn, czy wy tez macie takie problem : jak robicie kupkę to was tak strasznie skręca w środku?
U nas miesiecznie na mm idzie 65 zl. Bo mala je Gerbera, a ona kosztuje 13 zl wiec jest ok.
Stary 2012-03-09, 09:50   #388
AgaMili
BAN stały

Czubasek to minie. Ja mialam straszne bole podczas wizyt w toalecie po porodzie az sie balam zalatwiac. Przeszlo po miesiacu.
Stary 2012-03-09, 09:52   #389
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzien dobry!

nie udalo mi sie wczoraj nadrobic
Stary 2012-03-09, 09:55   #390
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

W ciągu dnia jedzenie:
7.10-8.10
13.00-14.00
15.30-16.00
karmień powinno być nie mniej jak 8 w ciągu doby. Liczysz czas od początku karmienia do początku następnego.

ja też zapisuję sobie karmienia i u mnie wychodzi średnio 9-10karmień.
Staram sie karmić na życzenie, jednak, gdy Mała śpi dłużej jak 3h, to ją wybudzam...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości