Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 11:40   #751
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Zuzia a o ktotej Tsój szkrab zasypia ? bo pobodki u nas takie same

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
od razu małego odkładam do łóżeczka jak zje. Nic mi nie ulewa i nie stęka po piersi dziecko rzadko z tego co słyszałam odbija.

dziewczyny co popijają karmi albo redsa wy karmicie piersia
My na cycu a beka jak stary
A karmi to na laktację
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a ja głupia chciałam zaoszczędzić i sama włosy pofarbowałam i co? są niebieskie

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
tak ja karmię piersią ale tylko karmi popijam i w piątek lampke wina wypiłam jeszcze.

A mnie mączą hemoroidy normalnie mam takie bóle że ledwo stoję wtedy... mąż mi po czopki pojechał bo zdycham... mam nadzieję że jakaś ulga będzie.

I dzisiaj Hania kończy 2 tygodnie piwko dla wszystkich
Współczuje dolegliwosci, wiem jaki to ból
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:42   #752
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

dziekuje za odp dotyczace chrztu.Tzn mamy wybranych chrzesnych tylko moga byc nieobecni na ceremonii.

Anulka_86-ciakwe czy juz po ? na bank po tylko jak jej poszlo
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:59   #753
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny mam pytanie z innej beczki: myślicie że ta sukienka http://allegro.pl/sukienka-z-punto-z...200790799.html powinna być dopasowana czy może być lekko za luźna??? pytam bo się już 2 tyg zastanawiam
ja tą kiece zamawiałam, ale tam podajesz wymiary i oni szyją na wymiar. Moja wyszla tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0634.jpg (108,9 KB, 77 załadowań)
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:01   #754
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Próbuję Wam odpisać, i ciągle mi cos przerywa

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Czubasek dziękuje ci bardzo :-*
Kurze mała ma od wczoraj cały czas zielone kupy i mnie to mart twi mam nadzieję że to od czegoś co zjadła ale z drugiej strony nie przypominam sobie żebym coś zakazanego jadła
Mi pediatra powiedział, że na cycu to kupy mogą być różne - od zielonych, do takich po same pachy - i to jest ok. Ale jakby długo robiła takie zielone, to zapytaj lekarza
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY !
Wczorajszy wieczór koszmarny, Julkę męczył brzuszek - jeszcze nigdy tak nie płakała, do teraz ją trzyma. Choć zasnęła, to i tak przez sen marudzi i co chwilę się budzi.
W środe byliśmy na bioderkach i Julka ma jeszcze niedojrzałe lewe bioderko i musimy w nocy spać z pieluchą tetrową i w specjalnej pozycji nosić. Kolejna wizyta za 8-10 tygodni.
Nasza też ostatnio ma ataki płaczu, chyba przez brzuszek, bo przez co?
Myślałam już przedwczoraj, że jest niedojedzona, bo przecież jak ja przez grypę żołądkową nic nie jadła, to z czego miałam mieć pokarm, ale to chyba nie z głodu było Nie wiem już jak jej pomóc
Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
A mój mały od kilku dni ma znów problemy z brzuszkiem. Nie jakieś ogromne, ale pryczki i kupka bolą. To chyba trochę moja wina, bo ostanio dużo w gości chodzimy i jem różności, przymykając trochę oko na szkodliwość przy karmieniu Tak na marginesie: praktycznie co weekend idziemy do kogoś w gościnę - a Tymek z nami. : może to trochę za dużo dla takiego Malucha? Wy też chodzicie z dzidziolkami?

Poza tym u Tymka jest malutki kaszelek. Miałam dziś wybrać się do lekarza, ale tak paskudna pogoda, że boję się, że bardziej mu to zaszkodzi niż pomoże. Poobserwuję go jeszcze i wypróbuję domowych sposobów.

W ogóle to dziwne: kilka tygodni temu ciągle bym siedzała u lekarza, bo mnie coś niepokiło. Poszłam do pediatry w sumie z błahostką, a okazało się, że ma zapalenie płuc.
Teraz kaszle -co prawda kilka razy na dzień mu się to zdarzy, ale zawsze coś, a ja mam opory, żeby pójść do lekarza.

Wierzę, że to intuicja matczyna i wtedy mnie coś tknęło, a teraz to nic poważnego, dlatego nie rwę się do wizyty w przychodni. Mam nadzieję, że to nie olewanie dziecka
My z malutką nigdzie nie chodzimy z wizytami, chyba że czasem do teściów (byliśmy u nich dopiero 2 razy). Może jak się zrobi cieplej, to się gdzieś będziemy wybierać, ale na razie nie za bardzo mamy ochotę

Faellivrin, ja myślę, że to intuicja
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

Niech mi ktos pomoże- mały w szpitalu nauczył się, zeby chodzić nosząc go na rękach. jak siadam to jest ryk.. no a ja zwyczajnie opadam z sił... bo moje ręce najlepsze- tzta nie pasują, mamy tez nie.. tylko jak ja noszę to jest ok...
Jak go tego oduczyc??

Neska, ja mam ten sam problem - moja też nie będzie leżeć na rękach jak ktoś siedzi, trzeba z nią chodzić. Tyle, że u nas najlepsze ręce TZta, potem ewentualnie babci (chociaż już się odzwyczaiła, bo mama też miała grypę i jej nie nosiła kilka dni), a potem dopiero moje .....

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:06   #755
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Po wczorajszej kąpieli i karmieniu Kinia zasnęła przed 23 i co? i 5.30 myślałam, że na mleko się budzi, a przychodzę z gotowcem a ona nic mleko do termo opakowania i ja w kimę i się budzimy 7.30 spała w sumie 8,5 h

Wow!!Cudownie
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
JA idę jakkolwiek będzie, ostatnio padał deszcz, na wózek nałożyłam folię przeciwdeszczową i heja wysłałam mamę z wózkiem na spacer
Też tak uważam i śmigam w deszcz z córcią

Cytat:
OK, a myślicie że lepiej iść z tym do pediatry czy rehabilitanta?? Bo z tego co słyszałam, to pediatrzy często olewają takie rzeczy
Uważam, że do rehabilitanta, podejrzewam że pediatra i tak by Cię skierował do niego albo olał sprawę

Cytat:
Ehh Kindze ropieje chyba oczko jak niby 'płacze' to łzawi z jednego oka... i dziś zauważyłam w kącikach takie zielone coś, co wychodzi normalnie przemywam jej solą fizj
Mojej ropieje od urodzenia Pokazywałam 2 razy lekarzowi no i podobno co drugie dziecko teraz tak ma. Mam przemywać solą fiz., zakraplać do oczka też sól i dbać o nosek bo to jest wszystko połączone razem

Cytat:
dziewczyny mam pytanie z innej beczki: myślicie że ta sukienka http://allegro.pl/sukienka-z-punto-z...200790799.html powinna być dopasowana czy może być lekko za luźna??? pytam bo się już 2 tyg zastanawiam
Dopasowana

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja tą kiece zamawiałam, ale tam podajesz wymiary i oni szyją na wymiar. Moja wyszla tak
Ale laska!!!
Stary 2012-03-12, 12:09   #756
Haniula
Zakorzenienie

Dziewczyny od kiedy przechodzicie na wiosenne kurtki u maluszków? tzn wiem ze jeszcze za szybko, ale ile stopni na + powinno byc, zeby bylo ok?
Stary 2012-03-12, 12:12   #757
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
OK, a ja mam schizy i potrzebuję albo porady albo kopa w
1. Julek nadal nie chce podnosić główki jak leży na brzuszku (w piątek miał 7 tygodni), jedyne miejsce gdzie wogóle się stara to robić to przewijak. No i na brzuszku odwraca głowę tylko w jedną stronę. Czy mam się tym martwić już teraz czy poczekać jeszcze trochę? (nie chcę panikować i latać ze wszystkim po lekarzach, ale nie chcę czegoś przegapić)
2. Mam wrażenie jakby jednym okiem zezował. Kojarzę, że położna mówiła, że do pewnego momentu może, ale nie pamiętam do kiedy. No i tylko jedno oko jakby idzie bardziej do środka. (to samo co wyżej jeśli chodzi o panikowanie)

no wiem, ale jakoś mi dziwnie, bo ja piwa wcale nie piję bo nie lubię i dla mnie to piwo Julkowi też najwyraźniej wystarcza bo ładnie się najada
Inutil, jak masz fajnego pediatrę, to mu o tym powiedz - powinien Ci dać skierowanie do neurologa, a neurolog na rehabilitację, jeśli to będzie konieczne.
Moja od urodzenia główke trzymała na jedną stronę i wygina się na boczek. Miałam iść do neurologa prywatnie, ale pediatra też to zauważył, dał nam skierowanie, a neurolog od razu na rehabilitację.
Mówił, że to może być od ułożenia w brzuszku, ale lepiej wcześniej poćwiczyć, a nie czekać czy się samo wyprostuje czy nie
Dziś byłyśmy pierwszy raz na cwiczeniach, mała najpierw była spokojna, a potem jej się znudziło i już chyba bolalo i było niewygodnie i troszkę popłakiwała Ale wiem, że to dla jej dobra
Mamy zwracac uwagę na tą głowke i jej odwracac, przekładać zabawki, kłaść po innej stronie łóżeczka - żeby odwrw\acała się w drugą stronę

A oczka mogą uciekać nawet do poł roku - więc nie martw się tym

Cytat:
Ano wlasnie o to mi tez chodzi, bo my nie chcieliśmy dawac w akcie drugiego imienia bo to upierdliwe jest wszedzie powinna sie podpisywac i posługiwac dwoma imionami wobec prawa a po co utrudniac

A wlasnie do chrztu myslalam zeby dac jej drugie imie po mojej mamie Musze zapytac ksiedza na tych naukach.
Haniula, najlepiej zapytaj księdza - ja nie wiem, czy tak można, ale w sumie się nigdy tym nie interesowałam.
Melcia ma dwa imiona, ja też mam dwa - dla mnie to żadne utrudnienie

Martwię się trochę o małą, czy tej grypy nie złapała Jakaś taka apatyczna jest i płaczliwa, i kupy robi dosłownie wodniste Poobserwuję ją jeszcze dziś

Stary 2012-03-12, 12:13   #758
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
świetnie w niej wyglądasz jaką wzięłaś długość?

z kurtką wiosenną dla malca jeszcze poczekam co najmniej do 19st ja sama jestem zmarzluch pakuję dość ciepło dzieciaka (kombinezon+śpiworek/ kombinezon+kocyk) do tej pory i wcale się nie poci więc może po mamusi zmarzluch
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:15   #759
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Aleś laska Suuuper
Cytat:
Dziewczyny od kiedy przechodzicie na wiosenne kurtki u maluszków? tzn wiem ze jeszcze za szybko, ale ile stopni na + powinno byc, zeby bylo ok?
Ja mam taki lżejszy kombinezon, czasem już go zakładam, ale nie na spacer, tylko jak gdzieś autem jedziemy.

Stary 2012-03-12, 12:19   #760
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
świetnie w niej wyglądasz jaką wzięłaś długość?

z kurtką wiosenną dla malca jeszcze poczekam co najmniej do 19st ja sama jestem zmarzluch pakuję dość ciepło dzieciaka (kombinezon+śpiworek/ kombinezon+kocyk) do tej pory i wcale się nie poci więc może po mamusi zmarzluch
chyba 92 cm, ale zaluje, ze nie wzielam troche dłuższej, bo sie unosi na biodrach i jak siadam to taka lekka mini jest
Stary 2012-03-12, 12:27   #761
MissZuzia
Zadomowienie

Jeju nadrabiam was od godziny i ciągle coś - nawet z pracy dziś do mnie pisali wrrrr uwolnić się nie mogę
A ty jeszcze pędzicie jak szalone z postami

Nie dołącze do klubu kupsztyli ale moge załozyc wlasny - klub ZASIKAŃCÓW
W ramach buntu od leżenia na boczku mój Olek obsikuje się za każdym razem po pachy

Cytat:
Witam się i ja

Blanszor, MissZuzia, 19mala83, zmieniłam wczoraj smoczek z 1 na 2 Młoda normalnie ssie, nie ulewa ani nie wylatuje po boczkach

Po wczorajszej kąpieli i karmieniu Kinia zasnęła przed 23 i co? i 5.30 myślałam, że na mleko się budzi, a przychodzę z gotowcem a ona nic mleko do termo opakowania i ja w kimę i się budzimy 7.30 spała w sumie 8,5 h
to super że ładnie je z 2ki
no i brawo za nockę - zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam!

Pogoda dzisiaj nie ciekawa u mnie ,ale na spacerek pewnie i tak się wybierzemy,no chyba że zacznie padac!
Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie z maluchem u teściow!
Bartosz był kochany - śmiał się i gadał,tylko przed jedzeniem trochę pomarudził!
Oczywiście teściu chcial dobrze i przesadzil z temperaturą w domu - było upalnie.

Nie chcę zapeszac ale mojego dziecko to od 2 dni znowu aniołeczek.
A te 3-4 dni marudzenia i krzyku to miejmy nadzieję ,że to byl skok rozwojowy!!

Teraz tż i Bartosz śpia na łóżku a ja korzystam i buszuję tutaj
My jeszcze nigdzie z nim nie byliśmy, ale w okolicy świąt będziemy mieć sporo wizyt wychodnych
u nas jest 21 st w sypialni ale mi i tak gorąco
super, że zły okres Batoszka mija i wraca twój synio
Cytat:

Dzięki za odpowiedź, poszukam tego OWI w Bydgoszczy a jak nie to mam namiar na prywatną fajną rehabilitantkę od niemowlaków, Julek od pradziadków dostał 200zł, miałam kupić karuzelę ale pójdzie na lekarza.
Tym zezem tak się aż bardzo nie martwię, jak przejrzałam zdjęcia maluchów, to widzę że niektóre Wasze mają podobnie i nikt nie panikuje
A przez tą główkę jego spać w nocy nie mogę
tylko rehabilitant może ci pomóc i sprawdzi czy wszytsko jest właściwie,ani pediatra czy neurolog nie powiedza ci tego co może zobaczyć osoba która zajmuje się takimi przypadkami.Także, dziewczyny dobrze radzą - pójdz spr to u rehabilitanta

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalic,jaki prezencik mi teściowa sprawiła!!!!
Kupila w lumpeksie nosidełko,można je nosic z przodu ,z tyłu ,dziecko tyłem i przodem do świata A dopiero co oglądałam takie na allegro!!
Przyda sie ,zwłaszcza ,że Bartoszek uwielbia jak się go nosi przodem do świata- jak ja to mówię
extra
Cytat:
Ehh Kindze ropieje chyba oczko jak niby 'płacze' to łzawi z jednego oka... i dziś zauważyłam w kącikach takie zielone coś, co wychodzi normalnie przemywam jej solą fizj
u nas też było i udało się wymyć sola, ze 3 dni to trwało ale przeszło
więc przemywaj jej tymi gazikami i solą kilka razy na dzień, tak wymywaj tą ropkę - na pewno pomoże
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Mam pytanie.......Milenka od ok 2 tyg. ma katar. Psikam roztworem soli morskiej i odciagam kilka razy dziennie i dupa, nie mozemy sie go pozbyc juz nie wiem co robic no i druga sprawa, od tyg mozemy isc na szczepienie(u nas od 2 misiecy) a nie wiem czy z tym katarem moge. Tzn. oni tutaj na to nie patrza i by zrobili ale siostra mi mówiła ze szczepionka moze sie nie przyjac nie wiem co mam zrobic.

Ja nie lubie karmi, tzn nie lubiłam do wczoraj bo wypiłam malinowe i jest pycha
u nas są najpierw dzieciaczki badane przez pediatre który dopuszcza do szczepienia bądź nie - nie wiem jak z katarkiem, może coś na necie piszą szkoda że u was taka lajtowa służba zdrowia

witaj w funclubie uwielbienia do malinowych karmi ;p
Cytat:

Niech mi ktos pomoże- mały w szpitalu nauczył się, zeby chodzić nosząc go na rękach. jak siadam to jest ryk.. no a ja zwyczajnie opadam z sił... bo moje ręce najlepsze- tzta nie pasują, mamy tez nie.. tylko jak ja noszę to jest ok...
Jak go tego oduczyc??
współczuję
myślę ze powinnas zastosowac metode małych kroczkow, nosic krócej i zacisnac ząbki jak powyje, nie oduczysz go inaczej, odloz do lozeczka i zabawiaj, pomimo placzu, nachyl się, pocaluj lekko utul jakims kocykiem, zeby byl opaulony i poczul si ebeziecznie, dotykaj, glaszcz go, zeby czul bliskosc ale nie na rekach.
powodzenia!
Cytat:
moim zdaniem powinna byc dopasowana, taki ma kroj -sliczna jest
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Zuzia a o ktotej Tsój szkrab zasypia ? bo pobodki u nas takie same
wczoraj zasnal po godzinie usypiania od jedzonka, czyli ok 22 i pobudke mial punkt 3 i punkt 6 i punkt 9ta - jak w zegarku czyli wytzrymuje 6h bez jedzenia raz, niewazne kiedy zasnie, niestety
Cytat:
ulala pieknie się prezentujesz!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:37   #762
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Specjalnie dla Ciebie więc JAK ATRAMENT

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
bo po kapieli i jedzonku o 21 zasnal dop po ponad godzinnym usypianiu, na szc,escie w lozeczku bez noszenia i spal do 3.30 tylko a potem znow po 6 pobudka na jedzonko i marudzenie do 9 z odrobina snu ale tu tz sie nim zajmowal bo ja wieczorem. Podzial obowiazkow musi byc, nie ma ta latwo. u nas wieje malo glowy nie urwie, slonko jest ale nie wiem czy da rade wyjsc. a wczoraj padalo i tez nie bylismy.
Z kolejna strona nadrabiania doczytałam

Cytat:

No to witaj! jest nas coraz więcej

W rolach głównych:

Kasikzaki
Agatek
Bambusek
Czubasek
Zośkasamośka

czy kogoś pominęłam?? Oho! Czubaska, wybacz o Pani

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no przecież ja już nic nie pisze w ogóle byłam na spacerze i sobie tak przemyślałam ze chyba przestane pisać bo jak ja opisuje to co danego dnia ja robiłąm Michał co nas spotkało co zrobilismy itp to jest odbierane jako przechwalanie się wy jak opisujecie różne rzeczy to jest ok u mnei to przechwalanie się myslałam ze mogę się tu wygadać bo nie mam komu opowiadać o tych rzeczach tż nie interesują takie rzeczy kupy albo to że przespał całą noc a mnei to strasznie cieszy no i o cyzm mam pisać o dupy maryni??? niestety niektórym to przeszkadza więc co ja sie tu bede udzielac i drażnic dziewczyny - nie powiem wczoraj mnie pewna osoba wkurzyła tymi postami dziś mi jest za to strasznei przykro bo zamiast pominąć to się przyczepiła , no ale cóż trudno się mówi widocznie tylko jej wolno tu o wszystkim pisać innym nie

więc stwierdziłam ze nie mam co tu pisać bo czasami może jest tu wiecej osób którym to przeszkadza ale tego nie mówią wiec aby was nie wkurzać postanowiłam se dac spokój i zakończyć to "przechwalanie się' jak by co to piszcie na priv jak będe mieć czas to odpisze

teraz przynajmniej będe mogła calutki mój czas poświęcić dziecku
Monia no co Ty ......juz rozumiem dlaczego odpisałas na mojego posta na priv.
Stary 2012-03-12, 12:45   #763
mala_stopka
Zadomowienie

hej mamuski

melduje sie na odchowalni
ale mam refleks, co??
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:51   #764
*Agatek*
Zakorzenienie

Chciałabym wyjść na spacer, ale znowu wieje... pochmurno i brzydko ehh Mijus podziwiam Cię, że wychodzisz w deszcz... Ty to jesteś hardkorówa

Cytat:
talia osy!!!!!!!! laska, no no, mąż szaleje z zazdrości pewnie

Co do kurtki- hmm, nie mam pojęcia tak nie mam żadnej kurtki wiosennej... tylko kombinezony
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Neska, ja mam ten sam problem - moja też nie będzie leżeć na rękach jak ktoś siedzi, trzeba z nią chodzić. Tyle, że u nas najlepsze ręce TZta, potem ewentualnie babci (chociaż już się odzwyczaiła, bo mama też miała grypę i jej nie nosiła kilka dni), a potem dopiero moje .....
dołączam się - jak usiądę z nią, to źle, nosić trzeba, pokazywać i gadać... ależ ileż można?!

Neska nie wiem co Ci doradzić
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Mojej ropieje od urodzenia Pokazywałam 2 razy lekarzowi no i podobno co drugie dziecko teraz tak ma. Mam przemywać solą fiz., zakraplać do oczka też sól i dbać o nosek bo to jest wszystko połączone razem
o, czyli mogę wkraplać sól? super, może to coś da!
Jak masz od urodzenia, to współczuję... pracochłonne to jest, ja swojej co 2h odciągam gile potem jest rozdrażniona przez to i nie chce wtedy pić mleka muszę ją uciszyć głośnym "szzzzzzzzz" i bujać głową (Pearl zbawczynio )
Cytat:
W ramach buntu od leżenia na boczku mój Olek obsikuje się za każdym razem po pachy
super wolę obsikańców, niż zasrańców

Cytat:
to super że ładnie je z 2ki
no i brawo za nockę - zazdroszczę

się tak zastanawiam... czy z moim dzieckiem wszystko ok, skoro tyle śpi w nocy
Cytat:
u nas też było i udało się wymyć sola, ze 3 dni to trwało ale przeszło
więc przemywaj jej tymi gazikami i solą kilka razy na dzień, tak wymywaj tą ropkę - na pewno pomoże
właśnie się zastanawiałam czy sól nie zaszkodzi, ale jak ma zaszkodzić, skoro łzy są słone wkroplę jej dzisiaj dziękuję

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:51   #765
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj zasnal po godzinie usypiania od jedzonka, czyli ok 22 i pobudke mial punkt 3 i punkt 6 i punkt 9ta - jak w zegarku czyli wytzrymuje 6h bez jedzenia raz, niewazne kiedy zasnie, niestety
moja też jak w zegarku co 3 h nie mogliby sobie wydłużyć do 4? z moją negocjuję, ale nic z tego
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
A co do umiejętności dzieci to moja jest aż za silna. Bo jak leży i chwycę ją za rączki to się unosi z 5 czy 10 cm do siadania i tak samo jest na pół leżąco jak ją trzymam na kolanach . Ale zabawek w rączki chwytać nie umie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Bebi, ja gdzieś czytałam i słyszałam , ze tego już się nie używa. Więc po co to mają w aptece i wciskają ludziom
ooo skubana

a no co do leku to któraś z nas pisała o tym tutaj
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Jak będzie się to dłużej utrzymywać to leć do lekarza, bo może się skoczyć zatkanym kanalikiem łzowym. Potem będzie trzeba iść na odetkanie , a jak widziałam to prywatnie w Matopacie 250zl jedno oko . A na nfz to nie wiem.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

A ja właśnie nauczyłam Amelkę pokazywać język Jakie mądre to moje dziecie

A co do twoich obaw Inutil, to jesteś matką i jak coś cie niepokoi to idż do lekarza od tego są i po to płacimy te składki itp.
że ile?!!!!! oszaleli dziękuję za rady a gdzie chodzisz do lekarza z oczkami? na nfz? czy płaciłaś?- chyba tak, coś sobie przypominam
Cytat:
ehhh wolałabym nie płacić tych składek tylko oplacac sobie jakis pakiet prywatnie bo jak się chce porządnego specjalistę to i tak trzeba prywatnie
też bym tak wolała a nie, że jesteśmy traktowani jak śmiecie

Stary 2012-03-12, 12:51   #766
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Pytanie do mam dzieci z kolkami:
Czy w trakcie kolki coś uspokaja Wasze maluchy? Bo zastanawiam się, czy mój ich nie ma Ale uspokaja go mój cyc (nr 1 na jego liście uspokajaczy ), w kąpieli też jest spokojny (w końcu ), no i czasami noszenie. Dodam, że te ataki płaczu trwają od ok. 16 do kąpieli czyli 18-19.
U nas co prawda były tylko 2 ataki kolki ale własnie w tedy cyc nie pomógł. Tak wiec nie wiem czy u Was to kolki.
Mili jest czasami tez marudna i płacze i tych godzinach i wyczaiłam ze jest po prostu zmeczona i nie umie zasnac. Wtedy ja mocno do siebie przytulam, bujam i do uszka szepcze ciiiiiiii, zazwyczaj zasypia.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-03-12 o 12:55
Stary 2012-03-12, 12:53   #767
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej mamuski

melduje sie na odchowalni
ale mam refleks, co??
rifleks kota jak to ja mówię...

Stary 2012-03-12, 12:56   #768
faellivrin
Raczkowanie

Agatek - my jak mielismy problem z baaardzo ropiejacym oczkiem, to polozna oprocz soli polecala zaparzanie swietlika, albo kropelki z niego do zakraplania. U nas niestety nie pomoglo i skonczylo sie na antybiotyku
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:00   #769
pearpearl
Wtajemniczenie

Siema, Mamuski

To ja polece po bandzie i SIE POCHWALE (jak zwykle bez polskich znakow )

Wiem, wiem, ze niektore to wkurza, ale ja po prostu MUSZE sie POCHWALIC, ze moj Jas przespal dzisiaj 5 godzin !!!!!!!!!!!! Chcialam zauwazyc, ze nasz dotychczasowy rekord to 3,5 i zdarzylo sie tak az raz Ale to jeszcze nic... Drugi dzien z rzedu zasypia nie na rekach, nie bujany,nie noszony+bujany, tylko lezac w naszym lozku. Moze i nie zasypia sam w swoim lozeczku, nie nakrywa glowki pieluszka i nie spi tyle godzin, ze mi nudno i sie zastanawiam i pytam na forum, czy jest cos fajnego w tv ( ), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:03   #770
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry!!

O ja też dołącze do klubu zasikańców po pachy!!

Dziewczyny też ostatnio pisały o kupsztaleniu w huśtawkach , bujaczkach, leżaczkach. Do tego klubu też się dopisuje!! Wczoraj pierwszy raz Marcel bujał się w huśtawce i oczywiście po minucie kupa że ho ho. W nocy też się troche huśtał i kupsztal aż na plecach, nie wiedziałam jak sie zabrać do tej kupy ,żeby ją zmyć. Dziś rano to samo. Więc chyba coś w tych huśtawkach jest tajemniczego, że dzieci mają lekkie sranko

A mnie chyba dopadł kryzys laktacyjny. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. A bardzo chce dalej karmić piersią.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:06   #771
ultraradiola
Wtajemniczenie

jestem prawie 7 tygodni po porodzie karmię piersią i co ?? oczywiście musiałam dostać okres tzn tak mi się wydaje bo krwawię od wczoraj mam si ę czym martwić ??

a mój Wiktorek zasnął dzisiaj rano sam w łóżeczku opatulony pieluszką jejciu jak by tak zawsze było to bym była chyba najszczęśliwsza na świecie pewnie to tylko jednorazowy przypadek

Agatku mój malutki ma też ropiejące oczko przemywaj je tylko jak zobaczysz ropkę solą fizjologiczną. U nas nie stety skończyło się na maści w antybiotyku i kropelkach ale widzę już znaczną poprawę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:07   #772
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatku, fajnie, ze Tobie te sposoby pomagaja. U nas dzialaja tylko czasem i tylko na chwilke.
Co do oczka, to podobno pomaga wpuscic kropelke mlesia z cycocha, no, ale ze nie karmisz... to ja bym probowala z sola fizjologiczna

Mijus, mowisz, ze spacerujesz w deszcze z Malutka? To ja chyba w takim razie przejde sie na spacerek z Dzonym dzisiaj. Zastanawialam sie , bo rano taka mzawka byla, a teraz jest raczej pochmurno i wilgotno, ale te spacerki to moje wybawienie...

Kropeczko, z tymi kolkami to moze byc tak, ze jak boli brzuszek, to dzidzia chce mleczka, bo mu sie to kojarzy z czyms milym, ale pozniej znowu powstaja gazy i kolejny bol brzuszka, wiec robi sie takie bledne kolo.

Stary 2012-03-12, 13:12   #773
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Siema, Mamuski

Wiem, wiem, ze niektore to wkurza, ale ja po prostu MUSZE sie POCHWALIC, ze moj Jas przespal dzisiaj 5 godzin !!!!!!!!!!!! Chcialam zauwazyc, ze nasz dotychczasowy rekord to 3,5 i zdarzylo sie tak az raz Ale to jeszcze nic... Drugi dzien z rzedu zasypia nie na rekach, nie bujany,nie noszony+bujany, tylko lezac w naszym lozku. Moze i nie zasypia sam w swoim lozeczku, nie nakrywa glowki pieluszka i nie spi tyle godzin, ze mi nudno i sie zastanawiam i pytam na forum, czy jest cos fajnego w tv ( ), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy

super pearl że Nietoperek tak fajowo spał w nocy cieszymy się razem z tobą

ja również dopisuję się do klubu zasikańców Moj Wiktorek leżać dzisiaj w leżaczku posikał całe body po pachy sama nie wiem jak to zrobił bo zawsze patrzę żeby go "szczelnie" zawinąć w pieluchę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:13   #774
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Siema, Mamuski

OOOOO kolejna chwalipięta do nas dołączyła huraaaa
Pięknie się postarałaś! Jestem z Ciebie dumna! Fasolek łapie w końcu o co w tym świecie chodzi ma jeść, sikać, srać i spać

Oby tak dalej !!!!!

Ej a udostępnisz mi mleka z cycka? ściągnij do słoiczka i wyślij kurierem czytałam o tym na forum- szkoda, że nie mam mleka (tzn mam jak nacisne)

faellivrin zaparzanie świetlika?? co to takiego?...

MissZuzia Twój klub się poszerza!! może mój przebijesz

Stary 2012-03-12, 13:27   #775
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie od kiedy Ja mam dosyć tych grubych kombinezonów! Szczególnie jak mam włożyć małą do fotelika samochodowego! To jest jakaś masakra, mam wrażenie że to dziecko zaraz się udusi

Cytat:
Siema, Mamuski

Brawo!! Zobaczysz ustabilizuje mu się rytm dnia i nocy i wszystko się uspokoi

Cytat:
Mijus, mowisz, ze spacerujesz w deszcze z Malutka? To ja chyba w takim razie przejde sie na spacerek z Dzonym dzisiaj. Zastanawialam sie , bo rano taka mzawka byla, a teraz jest raczej pochmurno i wilgotno, ale te spacerki to moje wybawienie...
Dajesz na spacer! Oczywiście jak będzie lało to odpuszczam sobie, ale jak mży lub kropi i do tego jest ciepło to folia na wózek, parasolka i heja

Dziewczyny na mm, jak myślicie ile może stać przygotowane mleko w podgrzewaczu
Stary 2012-03-12, 13:32   #776
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny na mm, jak myślicie ile może stać przygotowane mleko w podgrzewaczu
niby w ciągu godzine mleko musi być wypite (tak pisze na moim bebilonie)

Ja i tak jak przygotowałam mleko dziś o 5.30 to stało i czekało 2 h zanim się pannica obudziła łaskawie dałam jej to mleko i się boję czy nie będzie skutków ubocznych... Zdarzyło mi się pierwszy raz tak...

Stary 2012-03-12, 13:33   #777
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:

faellivrin zaparzanie świetlika?? co to takiego?...
chodziło mi o świetlik lekarski. mozna go kupic w aptece w saszetkach i je zaparzać jak herbate, albo mozna go kupic w postaci kropelek
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:35   #778
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
super pearl że Nietoperek tak fajowo spał w nocy cieszymy się razem z tobą

ja również dopisuję się do klubu zasikańców Moj Wiktorek leżać dzisiaj w leżaczku posikał całe body po pachy sama nie wiem jak to zrobił bo zawsze patrzę żeby go "szczelnie" zawinąć w pieluchę
nawet nie wiesz, jak ja sie z tego ciesze Mam nadzieje, ze bedzie wiecej takich nocek

Moj jest w klubie zasikancow, jak zakladam mu huggiesy dwojki. Ale odkad mamy dady ( od MIJUS ) to jest wszystko ok. Czasem jakis taki kupsztal po plecki, ale pod pachy jeszcze nie podchodzi

Cytat:

OOOOO kolejna chwalipięta do nas dołączyła huraaaa
Pięknie się postarałaś! Jestem z Ciebie dumna! Fasolek łapie w końcu o co w tym świecie chodzi ma jeść, sikać, srać i spać

Oby tak dalej !!!!!

Ej a udostępnisz mi mleka z cycka? ściągnij do słoiczka i wyślij kurierem czytałam o tym na forum- szkoda, że nie mam mleka (tzn mam jak nacisne)
Fasol nareszcie zaczyna byc fajnym dzieciakiem! ! ! Jeju, jeju... to juz druga noc, kiedy nie musialam go bujac na mdlejacych rekach do snu. Oby tak dalej Ciekawe, czy kiedys sam zasnie w lozeczku swoim?

No to skoro masz, jak nacisniesz, to cisnij i wkropl CuKince w oko !!! Podobno super pomaga

I Kochanie, przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale mialam przyjaciolke na weekend w domu, pozniej odwiedziny u tesciow z Fasola, a na koncu skonczyla mi sie kasa na koncie i nawet nie mialam kiedy doladowac Niedlugo bede miala swoj stary numer i tam beda dochodzily mmsy nawet

A co do laptopa, to znowu go nie mam
Przyslali laptop z spierdzielona matryca i tz sie wkurzyl i od razu im go odeslal, chociaz wiedzial dokladnie, jak to naprawic, ale sie zbulwersowal, ze wyslali taki sprzet i juz moj laptop pojechal z powrotem do Czestochowy i maja przyslac nowy... Wiec znowu mam utrudniony dostep do wizazu

Stary 2012-03-12, 13:36   #779
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
chodziło mi o świetlik lekarski. mozna go kupic w aptece w saszetkach i je zaparzać jak herbate, albo mozna go kupic w postaci kropelek
wiesz, już sobie wyobrażałam, że pójdę na dwór, upoluję świetlika i go na żywca zaparzę...

dziękuję za radę- na razie spróbuję solą dziś, a jutro coś pomyślę, bo w razie co to i tak się wtedy wybieram do Torunia

Stary 2012-03-12, 13:39   #780
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie od kiedy Ja mam dosyć tych grubych kombinezonów! Szczególnie jak mam włożyć małą do fotelika samochodowego! To jest jakaś masakra, mam wrażenie że to dziecko zaraz się udusi
o taaak
moj wyglada jak marsjanin
wydaje mi sie, ze nie moze ruszyc ani reka, ani noga
Cytat:
Napisane przez Mijus
Brawo!! Zobaczysz ustabilizuje mu się rytm dnia i nocy i wszystko się uspokoi
tak bym chciala... Od razu jestem lepsza mama, jak mam takie 4 h nieprzerwanego snu
Cytat:
Napisane przez Mijus
Dajesz na spacer! Oczywiście jak będzie lało to odpuszczam sobie, ale jak mży lub kropi i do tego jest ciepło to folia na wózek, parasolka i heja

niech no sie tylko Fasol obudzi, to ga zmarsjaninuje w kombinezon i hop na spacer

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości