|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Zuzia a o ktotej Tsój szkrab zasypia ? bo pobodki u nas takie same
![]() Cytat:
![]() A karmi to na laktację Cytat:
Cytat:
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
dziekuje za odp dotyczace chrztu.Tzn mamy wybranych chrzesnych tylko moga byc nieobecni na ceremonii.
Anulka_86-ciakwe czy juz po ? na bank po tylko jak jej poszlo
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Próbuję Wam odpisać, i ciągle mi cos przerywa ![]() Cytat:
Cytat:
Myślałam już przedwczoraj, że jest niedojedzona, bo przecież jak ja przez grypę żołądkową nic nie jadła, to z czego miałam mieć pokarm, ale to chyba nie z głodu było Nie wiem już jak jej pomóc Cytat:
Faellivrin, ja myślę, że to intuicja ![]() Neska, ja mam ten sam problem - moja też nie będzie leżeć na rękach jak ktoś siedzi, trzeba z nią chodzić. Tyle, że u nas najlepsze ręce TZta, potem ewentualnie babci (chociaż już się odzwyczaiła, bo mama też miała grypę i jej nie nosiła kilka dni), a potem dopiero moje .....
|
|
|
#755 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od kiedy przechodzicie na wiosenne kurtki u maluszków? tzn wiem ze jeszcze za szybko, ale ile stopni na + powinno byc, zeby bylo ok?
|
|
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja od urodzenia główke trzymała na jedną stronę i wygina się na boczek. Miałam iść do neurologa prywatnie, ale pediatra też to zauważył, dał nam skierowanie, a neurolog od razu na rehabilitację. Mówił, że to może być od ułożenia w brzuszku, ale lepiej wcześniej poćwiczyć, a nie czekać czy się samo wyprostuje czy nie Dziś byłyśmy pierwszy raz na cwiczeniach, mała najpierw była spokojna, a potem jej się znudziło i już chyba bolalo i było niewygodnie i troszkę popłakiwała Ale wiem, że to dla jej dobra Mamy zwracac uwagę na tą głowke i jej odwracac, przekładać zabawki, kłaść po innej stronie łóżeczka - żeby odwrw\acała się w drugą stronę A oczka mogą uciekać nawet do poł roku - więc nie martw się tym Cytat:
Melcia ma dwa imiona, ja też mam dwa - dla mnie to żadne utrudnienie Martwię się trochę o małą, czy tej grypy nie złapała Jakaś taka apatyczna jest i płaczliwa, i kupy robi dosłownie wodniste Poobserwuję ją jeszcze dziś
|
|
|
#758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z kurtką wiosenną dla malca jeszcze poczekam co najmniej do 19st ja sama jestem zmarzluch pakuję dość ciepło dzieciaka (kombinezon+śpiworek/ kombinezon+kocyk) do tej pory i wcale się nie poci więc może po mamusi zmarzluch
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suuuper Ja mam taki lżejszy kombinezon, czasem już go zakładam, ale nie na spacer, tylko jak gdzieś autem jedziemy.
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#761 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Jeju nadrabiam was od godziny i ciągle coś - nawet z pracy dziś do mnie pisali wrrrr uwolnić się nie mogę
A ty jeszcze pędzicie jak szalone z postami ![]() Nie dołącze do klubu kupsztyli ale moge załozyc wlasny - klub ZASIKAŃCÓW W ramach buntu od leżenia na boczku mój Olek obsikuje się za każdym razem po pachy Cytat:
no i brawo za nockę - zazdroszczę ![]() Cytat:
u nas jest 21 st w sypialni ale mi i tak gorąco ![]() super, że zły okres Batoszka mija i wraca twój synio Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
więc przemywaj jej tymi gazikami i solą kilka razy na dzień, tak wymywaj tą ropkę - na pewno pomoże Cytat:
szkoda że u was taka lajtowa służba zdrowia witaj w funclubie uwielbienia do malinowych karmi ;p Cytat:
myślę ze powinnas zastosowac metode małych kroczkow, nosic krócej i zacisnac ząbki jak powyje, nie oduczysz go inaczej, odloz do lozeczka i zabawiaj, pomimo placzu, nachyl się, pocaluj lekko utul jakims kocykiem, zeby byl opaulony i poczul si ebeziecznie, dotykaj, glaszcz go, zeby czul bliskosc ale nie na rekach. powodzenia! Cytat:
wczoraj zasnal po godzinie usypiania od jedzonka, czyli ok 22 i pobudke mial punkt 3 i punkt 6 i punkt 9ta - jak w zegarku czyli wytzrymuje 6h bez jedzenia raz, niewazne kiedy zasnie, niestety ![]() ulala pieknie się prezentujesz!
|
|
|
#762 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
melduje sie na odchowalni ![]() ale mam refleks, co??
|
|
|
|
#764 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym wyjść na spacer, ale znowu wieje... pochmurno i brzydko ehh
Mijus podziwiam Cię, że wychodzisz w deszcz... Ty to jesteś hardkorówa ![]() Cytat:
laska, no no, mąż szaleje z zazdrości pewnie ![]() Co do kurtki- hmm, nie mam pojęcia tak nie mam żadnej kurtki wiosennej... tylko kombinezony ![]() Cytat:
Neska nie wiem co Ci doradzić ![]() Cytat:
Jak masz od urodzenia, to współczuję... pracochłonne to jest, ja swojej co 2h odciągam gile potem jest rozdrażniona przez to i nie chce wtedy pić mleka muszę ją uciszyć głośnym "szzzzzzzzz" i bujać głową (Pearl zbawczynio Cytat:
super wolę obsikańców, niż zasrańców ![]() ![]() się tak zastanawiam... czy z moim dzieckiem wszystko ok, skoro tyle śpi w nocy Cytat:
wkroplę jej dzisiaj
|
|
#765 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z moją negocjuję, ale nic z tego Cytat:
![]() a no co do leku to któraś z nas pisała o tym tutaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mili jest czasami tez marudna i płacze i tych godzinach i wyczaiłam ze jest po prostu zmeczona i nie umie zasnac. Wtedy ja mocno do siebie przytulam, bujam i do uszka szepcze ciiiiiiii, zazwyczaj zasypia.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-03-12 o 12:55 |
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
rifleks kota jak to ja mówię...
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
Agatek - my jak mielismy problem z baaardzo ropiejacym oczkiem, to polozna oprocz soli polecala zaparzanie swietlika, albo kropelki z niego do zakraplania. U nas niestety nie pomoglo i skonczylo sie na antybiotyku
|
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Siema, Mamuski
![]() To ja polece po bandzie i SIE POCHWALE (jak zwykle bez polskich znakow )Wiem, wiem, ze niektore to wkurza, ale ja po prostu MUSZE sie POCHWALIC, ze moj Jas przespal dzisiaj 5 godzin !!!!!!!!!!!! Ale to jeszcze nic... Drugi dzien z rzedu zasypia nie na rekach, nie bujany,nie noszony+bujany, tylko lezac w naszym lozku. Moze i nie zasypia sam w swoim lozeczku, nie nakrywa glowki pieluszka i nie spi tyle godzin, ze mi nudno i sie zastanawiam i pytam na forum, czy jest cos fajnego w tv ( ), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy
|
#770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O ja też dołącze do klubu zasikańców po pachy!! Dziewczyny też ostatnio pisały o kupsztaleniu w huśtawkach , bujaczkach, leżaczkach. Do tego klubu też się dopisuje!! Wczoraj pierwszy raz Marcel bujał się w huśtawce i oczywiście po minucie kupa że ho ho. W nocy też się troche huśtał i kupsztal aż na plecach, nie wiedziałam jak sie zabrać do tej kupy ,żeby ją zmyć. Dziś rano to samo. Więc chyba coś w tych huśtawkach jest tajemniczego, że dzieci mają lekkie sranko A mnie chyba dopadł kryzys laktacyjny. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. A bardzo chce dalej karmić piersią.
|
|
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() mam si ę czym martwić ??a mój Wiktorek zasnął dzisiaj rano sam w łóżeczku opatulony pieluszką pewnie to tylko jednorazowy przypadek ![]() Agatku mój malutki ma też ropiejące oczko przemywaj je tylko jak zobaczysz ropkę solą fizjologiczną. U nas nie stety skończyło się na maści w antybiotyku i kropelkach ale widzę już znaczną poprawę
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatku, fajnie, ze Tobie te sposoby pomagaja. U nas dzialaja tylko czasem i tylko na chwilke.
Co do oczka, to podobno pomaga wpuscic kropelke mlesia z cycocha, no, ale ze nie karmisz... to ja bym probowala z sola fizjologiczna Mijus, mowisz, ze spacerujesz w deszcze z Malutka? To ja chyba w takim razie przejde sie na spacerek z Dzonym dzisiaj. Zastanawialam sie , bo rano taka mzawka byla, a teraz jest raczej pochmurno i wilgotno, ale te spacerki to moje wybawienie... Kropeczko, z tymi kolkami to moze byc tak, ze jak boli brzuszek, to dzidzia chce mleczka, bo mu sie to kojarzy z czyms milym, ale pozniej znowu powstaja gazy i kolejny bol brzuszka, wiec robi sie takie bledne kolo.
|
#773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super pearl cieszymy się razem z tobą ![]() ![]() ja również dopisuję się do klubu zasikańców Moj Wiktorek leżać dzisiaj w leżaczku posikał całe body po pachy sama nie wiem jak to zrobił bo zawsze patrzę żeby go "szczelnie" zawinąć w pieluchę
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OOOOO kolejna chwalipięta do nas dołączyła huraaaa Pięknie się postarałaś! Jestem z Ciebie dumna! Fasolek łapie w końcu o co w tym świecie chodzi ma jeść, sikać, srać i spać Oby tak dalej !!!!! ![]() Ej a udostępnisz mi mleka z cycka? ściągnij do słoiczka i wyślij kurierem czytałam o tym na forum- szkoda, że nie mam mleka (tzn mam jak nacisne )faellivrin zaparzanie świetlika?? co to takiego?... ![]() MissZuzia Twój klub się poszerza!!
|
|
#775 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam dosyć tych grubych kombinezonów! Szczególnie jak mam włożyć małą do fotelika samochodowego! To jest jakaś masakra, mam wrażenie że to dziecko zaraz się udusiCytat:
Zobaczysz ustabilizuje mu się rytm dnia i nocy i wszystko się uspokoiCytat:
Oczywiście jak będzie lało to odpuszczam sobie, ale jak mży lub kropi i do tego jest ciepło to folia na wózek, parasolka i heja Dziewczyny na mm, jak myślicie ile może stać przygotowane mleko w podgrzewaczu
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak jak przygotowałam mleko dziś o 5.30 to stało i czekało 2 h zanim się pannica obudziła łaskawie dałam jej to mleko i się boję czy nie będzie skutków ubocznych... Zdarzyło mi się pierwszy raz tak...
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze bedzie wiecej takich nocek Moj jest w klubie zasikancow, jak zakladam mu huggiesy dwojki. Ale odkad mamy dady ( od MIJUS Cytat:
Ciekawe, czy kiedys sam zasnie w lozeczku swoim? No to skoro masz, jak nacisniesz, to cisnij i wkropl CuKince w oko !!! Podobno super pomaga I Kochanie, przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale mialam przyjaciolke na weekend w domu, pozniej odwiedziny u tesciow z Fasola, a na koncu skonczyla mi sie kasa na koncie i nawet nie mialam kiedy doladowac Niedlugo bede miala swoj stary numer i tam beda dochodzily mmsy nawet ![]() A co do laptopa, to znowu go nie mam Przyslali laptop z spierdzielona matryca i tz sie wkurzyl i od razu im go odeslal, chociaz wiedzial dokladnie, jak to naprawic, ale sie zbulwersowal, ze wyslali taki sprzet i juz moj laptop pojechal z powrotem do Czestochowy i maja przyslac nowy... Wiec znowu mam utrudniony dostep do wizazu
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za radę- na razie spróbuję solą dziś, a jutro coś pomyślę, bo w razie co to i tak się wtedy wybieram do Torunia
|
|
#780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj wyglada jak marsjanin wydaje mi sie, ze nie moze ruszyc ani reka, ani noga Cytat:
Od razu jestem lepsza mama, jak mam takie 4 h nieprzerwanego snu Cytat:
niech no sie tylko Fasol obudzi, to ga zmarsjaninuje w kombinezon i hop na spacer
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

po piersi dziecko rzadko z tego co słyszałam odbija.
i w piątek lampke wina wypiłam jeszcze.

Nie wiem już jak jej pomóc
Tak na marginesie: praktycznie co weekend idziemy do kogoś w gościnę - a Tymek z nami. : może to trochę za dużo dla takiego Malucha? Wy też chodzicie z dzidziolkami?
mleko do termo opakowania i ja w kimę i się budzimy 7.30
spała w sumie 8,5 h
Gabrysia - 09.02.2012 

czyli wytzrymuje 6h bez jedzenia raz, niewazne kiedy zasnie, niestety 

a potem znow po 6 pobudka na jedzonko i marudzenie do 9 z odrobina snu ale tu tz sie nim zajmowal bo ja wieczorem. Podzial obowiazkow musi byc, nie ma ta latwo. u nas wieje malo glowy nie urwie, slonko jest ale nie wiem czy da rade wyjsc. a wczoraj padalo i tez nie bylismy.
jest nas coraz więcej
bo zamiast pominąć to się przyczepiła , no ale cóż trudno się mówi widocznie tylko jej wolno tu o wszystkim pisać innym nie
potem jest rozdrażniona przez to 

Niedlugo bede miala swoj stary numer i tam beda dochodzily mmsy nawet