|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
Podziwiam i trzymam kciuki, żebyś je polubiła
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
UFFFFFF
Już chciałam w kapciach lecieć i kupić ich 10 Cena na do widzenia jest jak wycofują jakiś produkt i wyprzedają zapasy. ![]() PS. Przekonałam się do zapachu czarnego Gliss Kura. Na włosach zresztą pachnie nieco inaczej (może to po zmieszaniu się zapachu z CHI? CHI dla mnie bosko pachnie Użytkowanie na krótką metę - różowy i czarny Gliss Kur dają podobne efekty. Na dłuższą metę nie wiem, bo chyba będę teraz się nimi psikać zamiennie
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-12 o 18:45 |
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Fubizka dzięki!
![]() O Matko! A co dokładnie wycofują z Isany?!
|
#2944 |
|
Rozeznanie
|
A ja widzę u siebie jakąś dziwną rzecz, umyję włosy szamponem i czasami wylecą 2 włosy, a jak po umyciu nałożę wtedy jeszcze odżywkę Alterry z granatem na chwilę i spłukuję to wyciągam kilka włosów na raz, a nie że pojedyncze włosy. Nie są to jakieś straszne ilości, ale i tych nawet 8 włosów czy ilu mi szkoda ;p I jeszcze robię to delikatnie, żeby oszczędzić włosy a tu i tak nic to nie daje ;p Ma któraś coś podobnego?
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Bogu! Już myślałam, że jutro wykupię wszystkie odżywki Isany z babassu co będą na półce
![]() Cytat:
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Zauwazylam dzis dziwna rzecz.
Moje wlosy po uzyciu suszarki przez 5-10 min sa lekko szorstkie i spuszone. Strasznie na nie wyklinam, choc po uplywie tego czasu robia sie gladkie i miekkie w dotyku, puszenie znika. To normalne? Tlumacze sobie, ze przez ten czas odparowuje z nich cieple powietrze i dochodza do siebie
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Wtajemniczenie
|
Wchodzi tu człowiek umęczony po całym dniu i mało zawału nie dostaje, że Isanę wycofują. Oj babeczki, babeczki.
![]() Dotarłam dzisiaj do fryzjerki, poszło mi plus/minus 2cm, więc znośnie. Choć gdy obcinam tyle czuję, że jest duża różnica w długości, że są krótkie i w ogóle fe, a gdy 2cm urosną to nie mogę tego zauważyć nijak. ![]() Redhaired Witch piękny awatar. |
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wybieram sie podciąc koncowki juz drugi miesiac ,nie az w takim tragicznym stanie ale...pozwlekam jeszcze.Tak bardzo zal mi kazdego mm ....
|
|
|
|
#2952 |
|
Nindżopesz
|
The rock, Orange blossom, fluoxetine - dzięki
![]() Przeglądam sobie forum LHC, wątek przechwalny i w większości wypadków nasze wizażowe dziewczyny mają dużo ładniejsze chociaż krótsze włosy. O figurach nie wspomnę
|
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie cos jest w tym Twoim wytlumaczeniu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz juz sie przyzwyczailam dziwnie mi jest bez filtra :P http://www.longhaircommunity.com/
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam dziś kolejne polowanie na połamane/porozdwajane włosy. Masakra z nimi! Porozdwajanych nie mam aż tak dużo, ale mnóstwo mam takich, które mają nierówną strukturę, tzn w jednych miejscach włos jest cieńszy, w innych grubsze i mam wrażenie, że te zgrubienia to są uszkodzenia No i co ja mam z nimi zrobić?
|
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz ten olejek?? A moglabyś w wolnej chwili przepisać sklad?? Nigdzie go nie znalazlam a Marion nie odpisal na mojego maila z prośbą o podanie skladów ![]() Cytat:
Cytat:
Dlatego trochę nie chcę iść do fryzjera, bo nie lubię tego uczucia "po". Ale z drugiej strony wizja równych, gladkich, grubych końcówek.. Redhaired Witch przyłączam się do zachwytów! Piękne zdjęcie! Ale jak mawia tata ladnemu we wszystkim i wszędzie ladnie
|
|||
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Klnelam dzis ostro na kokosa (obwinialam go o to puszenie), ale skoro to normalne po suszarce to jestem spokojniejsza
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też takie mam.. Albo nierówno odbijają ąwiatlo i już je chcę obcinać, ale potem się okazuje, że to jednak nie to
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Redhaired Witch Wygladasz prześlicznie. Piękna karnacja i włosy.
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
Chyba też tak będę robić, zawsze się na weekend spotykam z Tżetem i nie chciałam tak wyskakiwać z olejem na głowie, ale dzisiaj mu wspomniałam, że dziewczyny z wizażu trzymają olej nawet całymi dniami i nocami, to się spytał czy to zdrowe dla włosów, no to ja mu mówię, że nawet bardzo, to mnie zaczął przekonywać, żebym też tak zrobiła, bo on to rozumie, że się wkręciłam i chce mieć piękne, zdrowe włosy i nie będzie mu przeszkadzać jak będę paradować z olejem
Dzisiaj mój portfel przeszedł dietę cud kupiłam: -glicerynę -naftę kosmetyczną -serum Biowax a+e (miałam próbkę w opakowaniu maski B. latte) i mi bardzo się spodobało ![]() -odżywkę d/s Isana z babassu (tym razem to odżywka na 100%) ![]() -odżywkę d/s Fructis Nutri-gładki -odżywkę b/s Joanna Naturia (miód i cytryna) -szampon BD -pokrzywę do picia, bo mi się skończyła -olej lniany (mam nadzieje, że można go nakładać na noc, na całe włosy )W następnym miesiącu kupię półprodukty, Jantara i CP, no chyba, że wcześniej wygram w totolotka lub spadnie mi coś z nieba ![]() a i baterie do aparatu, bo zbliża się powoli dzień cykania włosom fotek i oglądania rezultatów
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-12 o 21:10 |
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
jak narazie bioderma photoderm max kupiłam już 3 tubki to o czymś świadczy
ine to tlko na raz były i więcej na nie nie spojże , a czwrta stoi tylko że wersja kolorowa(taak oczywiscie nie zauwazyłam i kupiłam ciemny odcien
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-03-12 o 21:09 |
|
|
|
#2963 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() mi to jakoś specjalnie nie przeszkadzało, ale wolałam przestrzec
|
|
#2964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Same dobrocie To czekamy na zdjęcia w takim razie A lniany na noc na cale wlosy nakladać możesz ![]() Ja dziś wrócilam z glinką zieloną, gliceryną, pokrzywą, skrzypem, bratkiem, odzywką (ale tym razem do paznokci..) i innymi ziolami i się moja "ulubiona" wspóllokatorka znów patrzyla jak na wariata A ja taak kocham ten stan I ta radośc z każdego, nawet najmniejszego zakupu.. Czy to już zakupoholizm?! ![]() A mojej Khadi nadal nie ma! Oby tylko nie zginęla na poczcie
|
|
|
|
|
#2965 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki Cytat:
i Jantara za 8 zł ![]() Muszę dziś naolejować włoski bo teraz jak byłam w domu to je totalnie olałąm ani psikadła.... no nic nie dostały bidulki
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
A ja za krótko obcięłam grzywkę i teraz wyglądam jak pomysłowy Dobromir
![]() Na szczęście grzywka mi szybko zarasta
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Nindżopesz
|
Już mnie Karmazynka uprzedziła. Cytat:
![]() Czeszę rzadkim, drewnianym grzebieniem. Cytat:
Mój już się przyzwyczaił, że codziennie mam nawalony olej i włosy splecione w mizerny warkocz. Dzięki temu kiedy się wypindrzę "między ludzi" zachwyca się zmianą. Trochę mi wstyd łazić po domu taka "zapuszczona" ale tylko trochę ![]() Antii, Trommelko, dzięki |
||
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do prostowłosych - Czy świeżo po umyciu wasze włosy mocno falują/delikatnie się kręcą?
|
|
|
|
#2969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój TŻ ostatnio mnie podsumował. Siedzimy w knajpce z jego przyjacielem i mówi "wiesz, ona jest cudowna, ma tak naprawdę tylko jedną wadę - jest zakupoholiczką". Kiedy dzisiaj udało mi się powstrzymać przed kupnem pomarańczowej Alterry. (bo planuję Sesę |
||
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Czekam z utesknieniem na te rude refleksy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Podziwiam i trzymam kciuki, żebyś je polubiła

Już chciałam w kapciach lecieć i kupić ich 10 

-47-48-49-50

No i co ja mam z nimi zrobić?
Nigdzie go nie znalazlam a Marion nie odpisal na mojego maila z prośbą o podanie skladów 
ani psikadła.... no nic nie dostały bidulki