|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Pop co za kobita!
U mnie dzisiaj byla tesciowa,powiedzialam jedno zdanie krotko zwiezle na temat, juz sie nie odzywala ani razu,do tego nie zadowolona bo kolezanki byly wiec nawet ponarzekac sie nie dalo, malo tego siedziala z mina jak srajacy kot na puszczy! chamstwo chamstwem bede tepic i koniec. Dawwwno mnie w klubie nie bylo,zanim wejde net z 3 razy sie rozlaczy;p ale ide poczytac bo widze ze duuuuuzo mnie ominelo!
![]() |
#4112 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KALINKI I LENKI ZYCZY CIOCIA AGA KARINKA I ADRIANEK
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- MACHAJ swietne zdjecia.tort wyglada super.Kalina wygladalajak modeleczka a ostatie zdjecie ![]() ![]() ![]() ![]() MADZIWNIA zakochalam sie w tej kapie ![]() NATASZKA witaj ![]() ![]()
#4113 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
machaj, kala i jej loki w dyrektorskiej pozie boskie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zapodaj zdjęcie swojej amelki, napisz nam coś o sobie ![]() Cytat:
![]() 'A czy twoja (albo inne nieśpiące czasem w dzień-jeśli takie są....) mają tak że od tego niespania są jak na guaranie jakiejś? bo moja to gdzieś do 17 szaleje jak te króliczki z reklamy duracela, a potem sajgon meksyk i...inne duże miasta...znaczy cały czas jest marudną mendą wtedy ale energii ma za 5 dzieci.... współczuję weekendu, znaczy zmęczenia tego. My za to w sobotę i niedzielę imprezowaliśmy z dzieciakami-byliśmy w kilka małżeństw z dziećmi u znajomych i zarówno młodzi jak i starzy super się bawili. I w niedzielę poprawiny zrobiliśmy Normalnie lenkowe urodzinki rozpoczęły sezon super weekendów wśród dzieciatych znajomych. Znajomych, których (a właściwie "które")poznałam na placyku i z którymi się zaprzyjaźniliśmy i nasi mężowie też, no o dzieciarni nie wspominając pop, a weź babiszonowi jakiś "miły" liścik zostaw w miejscu potencjalnej zbrodni ![]() Cytat:
![]() madziwnia, biedny ten maluszek i rodzeństwo też... fajna piaskownica Cytat:
Cytat:
![]() Ja na wychowawczym jestem jeszcze do września
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
evitka hahah fajna bo w ogóle jest
![]() mąz hydraulik to wspolnie wymyslilismy że z tych rur mozna i kolankami poaczyc.. a tez ok 70 zł wyszło ![]() za to jest duza ![]() ![]()
![]() |
#4115 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Miał w domu zabawki typu karabin ![]() ![]() a mamusia z nim w domu siedzi ![]() BYłam dziś z teściową u lekarza oczywiście trzy godziny się tam zeszło ![]()
![]() |
#4116 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!
Mam tu duże zaległości ... Lenko miliona słów każdego dnia (i żeby mama się w końcu przyznała że jesteś z rocznika 2008 ![]() Ola multum zdrówka przede wszystkim, bo wszystkiego innego masz pod dostatkiem ![]() Igutek otrzymał drogą smsową ... Tysiąca klatek to zaliczenia! Gabrysiu życzę Ci każdej jednej przespanej nocy!! ![]() Kalinko żebyś na zawsze pożegnała się w pampersem ![]() Lenko aixowa uśmiechu, radości, miłości (i żeby Twoja mamucha wstręciucha częściej tu zaglądała!!)
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cały czas myślę o tym że nie zrobiliśmy z Tż-em wyłcznika on-off ![]() Fajnie że macie takich nowych znajomych. Ja mam tylko (albo aż) starych ale dzieciaki się fajnie bawią. Bardzo swobodnie się u na czują. Ciężko u mnie z takim zaznajomianiem się na placykach zresztą czasami jak porozmawiam z jakąś mamą to albo mnie załamie albo mam ochotę uciec ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
I robia programy o tym że dziecko jeśc nie chce.. to samo z nastolatkami.. ewidentnie widac było po dziewczynie że ona Ok w miarę nic starsznego nie widziałam .. a w jej rozmowach uwidaczniał sie brak kontaktów z matka zero rozmów itd.. A podstawa dobrego wychowania dziecka to porozumienie z obu stronb w sensie zaufanie i rozmowy na kazdy temat.
Powinni program o rodziach robic a nie o złych dzieciach! Bo dziecko samo z siebie złe nie jest tylko rodzic źle postepuje co w efekcie uwidacznia sie w postepowaniu dziecka. nie ma złych dzieci!! PS NIE WLICZAMY NASZYCH z buntem ![]() jak to sie wlepi we mnie oczami kota ze shreka i cos psoci.. to nerwy mam a w duszy sie smieje że to tylko dziecko ![]() ![]()
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2012-03-12 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
#4120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Switna piaskownica ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawo dla malej , czyli pampki u was prawie poszly w odstawke, a jak po nocy? Sika? Cytat:
![]() ![]() Nataszka ja tez siedze w domu , juz z drugim ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia, juz kurna 3 raz tobie odpisuję to samo
![]() ![]() Nie wiem w jakiej kwocie się chcesz zmieścić. Jak niewielki koszt ma być, to myślę że mp3, mp4, zdalnie sterowany większy samochód, a najlepiej helikopterek, u nas ciągle na topie, Erykowi wszyscy koledzy zazdroszczą, a za punkty z BP był(jak jeszcze się bardziej opłacało je zamieniać ![]() Wkońcu i ja moge pochwalić moje dziecko, mam nadzieję że nie zapeszę ![]() Wczoraj byłam z nim na spacerze, i dzisiaj, i szedł jak normalne dziecko, tzn biegał czasami ale się pilnował. Raz jeden robił papa żeby spierniczyć, ale na szczęście zobaczyłam kominiarza na dachu i zapomniał. Normalnie czuję się jak człowiek aż dwa spacery bez tarmoszenia go za sobą ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
madziwinia ja bym poczekała na duzy stół żeby się nie zniszczyło
Piaskownica super ![]()
#4123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zgadzam sie z tym zdaniem zupelnie dam ci przyklad,zycie codziennie znam rodzine dobrze prawie jak swoich rodzicow i siostre moge ich traktowac corka,19lat teraz,od jakis 5 lat mega problemy,nigdy niczego nie brakowalo,multum rozmow z rodzicami, wspolnych zajec tez bardzo duzo,nie mogla nigdy narzekac ani na to ze czegos nie ma,ale w granicach rozsadku! ani na brak kontaktu z rodzicami,matka nie poszla do pracy siedziala w domu z nia,wyjezdzaly na wakacje razem,potem z cala rodzina,z ojcem tez fajny kontakt,odbilo cos,dragi,policja itd itp i co wtedy? dziecko cacy bo matka za 17latka nie chodzila krok w krok? Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Darusia ja się z Tobą zgodzę .
My się czasem możemy napocić a i tak w pewnym momencie dzieciaka wychowuje szkoła i koledzy bo tam spędza większość czasu . I oby na dobrą szkołę i kolegów dziecko trafiało . zresztą długo by tu pisać . Moje dzieciaki tak samo chowane a nas Szymkiem nie raz zapanować nie można . a tak samo ich chowam .
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Ania dokladnie.
Ja tez bylam kawal cholery,mama musiala do szkoly latac,rozne takie tam....gdzies nie gdzies jakies delikatne lajpo zalapalam,potem musialam poszukac rewanzu ;P generalnie latwo nie mieli:P wyroslam fakt,ale nie brakowalo mi ani zajec z rodzicami,ani rozmow ani nic,w pewnym momencie towarzycho przejelo paleczke tylko pozniej jakos tak tz sie napatoczyl i olalam towarzycho a siedzialam 24 na dobe z nim,a on ze mna a tez niezle ziolko z niego bylo kiedys
![]() |
#4127 |
Zakorzenienie
|
Aixa- wszyskiego najlepszego z okazji 2 urodzin dla Leny.
I pisz z nami częściej a nie raz na pól roku
#4128 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a kali faktycznie tylko okularów na nosie i biurka brakuje ![]() Cytat:
![]() pierwszy raz robiłam i jestem z siebie dumna ![]() ![]() Cytat:
![]() anakazar- w booti albo w ccc kupiłaś te trampeczki szaro czarne?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja też siędze w domu z mała (i teściową:/ )... nie jesteś jedyna ![]() Cytat:
![]() co do teściowej to też bym była zła... na szczęście ja mojej jeszcze nie przyłapałam na szperaniu... jedynie na sprzątaniu i prasowaniu... a co do wagi dziewczynek... to niezależnie tego ile ważyły dają wam najwięcej szczęścia na świecie... takie calineczki! Cytat:
ale to fakt wygląda super i po rozkrojeniu dużo ładniej to wygląda.. bo te placki wyszły takie cienkie jak naleśniki prawie.. a jak się przełożyło kremem i postał swoje w lodówce to po rozkrojeniu te ciasto było grubsze a kremu trochę 'ubyło'... i kolory się ładniejsze zrobiły takie żywsze... o matko dziewczyny jaką ja jestem ciapą!! czemu nikt mi nie zwrócił uwagi?? chciałam życzenia złożyć naszym solenizantom wszystkim!! Oli, Igorkowi, Gabrysi i Lenie!! wszystkiego najlepszego dzieciaki!! dużo radości z rodziców ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Madziwnia piękna narzuta ,u nas piskownica cały rok czynna też się zgodzę z Darusią ,dzieci to też ludzie i różne charaktery mają,ja sama też przechodziłam okres buntu dość nieciekawie można powiedzieć i to z grzecznego dziecka co się w szkole dobrze uczyło nagle bum i co tez mógłby ktoś powiedzieć że mnie matka źle wychowała a to nie prawda. Nie chciałam być gorsza od Madzi w dopiero co niedawno skończyłam rogaliki piec ![]() Chora jestem jak czegoś nie upiekę,ciekawe jaki rachunek za prąd przyjdzie ![]() Wiecie co mój tak nie szaleje w domu ,może dlatego że kilka godzin się wyskacze na dworze ,puszczam go na podwórko i tam lata.Przychodzi to jest taki wyciszony i ciągle jeszcze śpi 2 godziny w dzień. Lato przyjdzie to podejrzewam że już nie będzie spania chyba że na rowerze w foteliku. Miałam zmieniać fotelik bo myślałam że do tego już Mikołaj za ciężki bo jak go posadziłam to siup cały fotelik na błotniku osiadł,ale tż mi przesunął go trochę do przodu i dorobiła podpórkę więc już nie będzie się tak gibał jak do tej pory ale przynajmniej nie będzie mi co chwila zwisał na kole ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe czy bylby lepszy jakbys zrobila biszkopty a nie te maslane , nawet nie wiem co to ![]() ![]() Libra moze poradzis ? Biszkopt udalby sie w takich kolorkach ? i jaka mase do tego , zeby nie zamulila, a byla lekka ![]() Bardzo mi sie podoba, taki kolorowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Lenki Aixowej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
STO LAT STO LAT dla Lenki
![]() Cytat:
nie dziekuje , tfu tfu zeby nie zapeszyc, jutro jedziemy na zakupy to musze pampka zalozyc ![]() Wlasnie tak sie zastanawiam jakie masz rachunki bo piekarnik to podobno ladnie ciagnie ![]() Ostatnio przewiozlam mojego na rowerze, ale na kierownicy, jaki byl zachwycony , zastanawiam sie nad nowym rowerem , zeby zmalym bujac , ale jak to bywa zawsze sa jakies inne wazniejsze wydatki ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-12 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masa z torebki ![]() ![]() Żeby tort nie zamulał to albo musi mieć mocny dodatek alkoholu,albo np. kawy albo jakiś kwaśny dżem(co ja najczęściej stosuję) Masa z bitej śmietany + mascarpone jest dobra i lekka ale rzeczywiście może być trochę muląca wtedy wystarczy każdy placek posmarować przed nałożeniem masy cienką warstwą zdecydowanego w smaku dżemu nawet kupnego. Polecam z czarnej porzeczki albo czerwonej lub malinowy ewentualnie wiśniowy ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Monka teraz płaciłam ok. 200 ale przypuszczam że będzie niedopłata i to spora ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro jak bede w tesco to kupie sobie te barwniki o ile maja ![]() ![]() Kurcze ja tu sie odchudzam a za ciasta sie biore ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Haha czyli podpuszczasz mnie
![]() Masa z bitej smietany i mascarpone to po prostu ubijasz śmietanę z śmietan-fixem i mieszasz delikatnie! z serkiem i dosypujesz ewentualnie cukru pudru tyle ile ci pasuje. Serka mascarpone lepiej nie miksować bo się robi wodnisty dlatego trzeba wymieszać delikatnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
Libra a ta smietana ile ma byc procentowa? 36%, ostatnio kupilam 30% jakas bulgarska
![]() Szukam teraz tych barwnikow ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Libra jak patrze na Machaj ciasto , to ona ma tam 6 kolorow, tam chyba wprzepisie pieklo sie kazdy po koleji? Ja myslalam ze upieke 3 i poprzecinam napol. To wyjdzie mi w takim razie 3 kolory jakbym dala do ciasta po kolorze, ale jak bym ciasto na jeden biszkopt rozdzielila na dwie porcje i jeda bym piela to druga moge na ten czas do lodowki daac? Chyba ze kupie druga taka sama blaszke i bede z jednego ciasta piekla dwa, na raz . ![]() ![]() Kurka w sumie 3 kolory tez moga byc i je potem poprzkekladac , mniej pieczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Miałam iść spać godzinę temu ale chciałam skończyć nadrabiać...
Nie było nas od czwartku w domu. Pojechaliśmy do rodziców, trochę żałowałam bo na samym początku auto nam sie popsuło, po naprawie znów się popsuło... i kasa poszła się bujać ![]() A pojechaliśmy bo w ndz miałam urodziny a z rodziny tz tej na miejscu nikt nie pamięta... chciałam żeby ktoś mi życzenia złożył ![]() ![]() Sara jaką trampolinę w końcu kupiłaś? Ketchupu Michał jeszcze nie jadł, frytki to może 3-4 i więcej nie chce... Cytat:
![]() I gratuluję ślubu ![]() Igorku, Gabrysiu, Kalinko i Lenko (Aixowa) wszystkiego najlepszego ![]()
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Libra jeszcze jedno pytanko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do sikania, jak go posadze rano zaraz po spaniu to ładnie zrobi i dumny jest, ale co z tego jak mój ojciec nocnik zabiera i stawia na szafie (mały pokazywał że chce siąść i rajtki sobie ściągał i pieluchę ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś nadal pięknie je, pięknie pije (niekapki już ze 2 mce temu poszły do lamusa i pije tylko z normalnego plastikowego kubeczka, nie rozlewa nic ![]() ![]() Powyrastał mi z dnia na dzień z ubrań w rozm. 92 - wszystko praktycznie - bluzki rękawy za krótkie, spodnie za krótkie ![]() ![]() Co do buntu 2 latka - chyba nas ominął ![]() ![]() ![]() ![]() no to chyba na tyle ![]() ![]()
#4140 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może wstawiłaś o godzinie kiedy ja już spałam ![]() Mała na spacery i do spania ma pampersa.I raczej na zmianę się się nie zanosi,bo pamki po nocy zlane.Zrobi się cieplej na dworze to już ją zaczne w majtkach puszczać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja też jest grzeczna i w sumie nie mam na co narzekać i też myślę,że wpływa ma na to to,że się na dworzu wybiega i wyszaleję. Śpi w dzień 3 godziny dalej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.