Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 14:56   #5011
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Co do naleśników to ja też robię na oko... ale mam kilka zasad no i zawsze mi wychodzą przede wszystkim im więcej jajek, tym twardsze naleśniki... zawsze robię pół na pół mleka i wody mineralnej gazowanej (ale wodę dodaję na końcu - są wtedy super puszyste i mają takie fajne delikatne dziurki - jak kraterki wulkanów), do ciastą dodaję też oliwę z oliwek (nie używam w ogóle oleju) i co najważniejsze: jak juz wymieszam jajko, mleko, cukier+cukier waniliowy, odrobinkę soli i mąkę, to odstawiam na conajmniej pół godziny - mąka wtedy pęcznieje i fajnie łączy się z płynami. Wtedy do ciasto jest dość gęste więc dolewam mineralnej i zaczynam smażyć. Przy pierwszym naleśniku na patelnię daję odrobinkę oliwy, a potem już smażę bez dodatku tłuszczu... i nie ma bata zawsze wychodzą... czasem tylko jak mi się sypnie za dużo cukru, to szybciej się przypiekają i trzeba ich bardziej pilnować....
Ale się naskrobałam ale to dlatego, że lubię gotować... a ostatnio tesciowa jak przyjechała to chciała przepis na moje naleśniki, bo Jej nigdy takie dobre nie wychodzą więc urosłam
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:56   #5012
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
chciałabym i zazdroszczę Ci

Jestem głodna !! Chcę naleśnika !! na nic innego jakoś nie mam ochoty
Ale Jolka ja i tak wielka baba jestem wiec wiesz....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:57   #5013
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Cudowna!A jak sie czujesz?

Moze przejdzie jej niedlugo.Nie ustawaj w probach.

O pamietam,ze kolezanka kupila taka maskotke co ma wgrane bicie serce i inne odglosy i podobno pomagala ta maskotka.
Zaszkodzic nie zaszkodzi,a moze bedzie lepiej?
dziekuje, bede probowac wszystkiego. Czuje sie zmeczona bo 3 noce nie spalam prawie w ogole ale jestem taka szczesliwa ze wszystko jej wybacze. Mala byla wyciagana tym odkurzaczem bo sie zle ustawila i nie chciala wyjsc . Nacieli mnie troche boli ale da sie wytrzymac. Mysle ze gora tydzien i wszystko przestanie bolec. Opisze porod jak bede miala wiecej czasu, bo narazie sama w domu jestem. Maz pojechal zarejestrowac mala i pozaltwiac wszystkie sprawy. Pozdrawiam Was

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:00   #5014
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Co do naleśników to ja też robię na oko... ale mam kilka zasad no i zawsze mi wychodzą przede wszystkim im więcej jajek, tym twardsze naleśniki... zawsze robię pół na pół mleka i wody mineralnej gazowanej (ale wodę dodaję na końcu - są wtedy super puszyste i mają takie fajne delikatne dziurki - jak kraterki wulkanów), do ciastą dodaję też oliwę z oliwek (nie używam w ogóle oleju) i co najważniejsze: jak juz wymieszam jajko, mleko, cukier+cukier waniliowy, odrobinkę soli i mąkę, to odstawiam na conajmniej pół godziny - mąka wtedy pęcznieje i fajnie łączy się z płynami. Wtedy do ciasto jest dość gęste więc dolewam mineralnej i zaczynam smażyć. Przy pierwszym naleśniku na patelnię daję odrobinkę oliwy, a potem już smażę bez dodatku tłuszczu... i nie ma bata zawsze wychodzą... czasem tylko jak mi się sypnie za dużo cukru, to szybciej się przypiekają i trzeba ich bardziej pilnować....
Ale się naskrobałam ale to dlatego, że lubię gotować... a ostatnio tesciowa jak przyjechała to chciała przepis na moje naleśniki, bo Jej nigdy takie dobre nie wychodzą więc urosłam
wazna jest chyba dobra patelnia tez
ja na studiach miałam gotowanie i tam patelnie smarowalismy słonina tak nie robie w domu, a wychodziły wtedy super, minmum tłuszczu , ale o odpowiednich cechach
Stary 2012-03-14, 15:01   #5015
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a wiesz, że u mnie ograniczenie soli spowodowało jeszcze większe puchnięcie. W ogóle miałam chyba ogromny jej niedobór, bo z męzem jemy to samo. On krzyczy "jakie słone ziemniaki" a ja je jeszcze dosalałam, bo był bez smaku
Pomogło mi obniżenie temperatury w ciągu dnia i w nocy w mieszkaniu (mąż na mnie krzyczał, że cieplej jest w lodówce), a przed spaniem porządnie się wypocić.
Mi tez od jakiegoś czasu było ciągle gorąco i ewidentnie widzę, że jak jest chłodniej to lepiej się czuję. Ja soliłam sporo a do tego lubię wszytsko co słone, słodkiego mogę nie jeść ale bez soli ... ale co zrobić. Mi akurat na szczęście pomogło.

A co do zachcianek to pisałyście kiedyś o koktailu bananowym nie mogłam się zebrać, i w końcu zrobiłam wczoraj banan+mleko+łyżeczka kawy rozpuszczalnej+blender - przepis kiedys czytałam w necie w oryginale był jeszcze cukier ale dla mnie to jest wystarczajaco słodkie - oficjalnie oświadczam że dla mnie to teraz numer jeden w koktailach
Stary 2012-03-14, 15:02   #5016
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
my od wczoraj w domku. Jest taka sliczna ze nie moge oczu od niej oderwac. Musimy ja lepiej poznac wtedy bedzie nam sie cudownie zyc. Pozdrawiamy ciocie
Sliczna Dziewczynka, zgrabna taka i doczytałam ze po odkurzaczu, wow, przewaznie dzieciatka po ty wygladaja troszke gorzej, a tu taka Lalunia

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-03-14 o 15:05
Stary 2012-03-14, 15:02   #5017
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam Kochane Tesknie za Wami wiecie...ale kurcze...czasu brak na cokolwiek

Tymus leży obok i wali kupala więc będzie za raz przewijanko i pewnie cycorek!

Dziewczyny, które urodziły mam kilka pytań:

** ile razy w nocy karmicie maluszki?

** czy Wasze szkraby maja czkawki?? bo mój ma kilka razy dziennie zazwyczaj podczas lub po przewijaniu! i nie wiem jak maluszkowi pomóc gdy nie chce wtedy cycać???

** czy kąpiecie dzidzie co dziennie?

** i jak je ubieracie w domu? tzn. w co są ubrane i w co zawinięte?

OPIS PORODU:

W sobotę odstawiłam fenoterol... a w nocy z niedzieli na poniedziałek juz zaczełam czuc sie dziwnie...
W poniedziałek 5-go marca miałam miec rano KTG u swojego Gina więc sie nie martwiłam...chyba nawet pisałam na forum ok 4-5 rano, ze mam skurcze i ze dziwnie sie czuję...cały ranek skurcze miałam mocne i co 4 min! Pojechałam więc na to KTG...i lekarz stwierdził, ze się zaczyna i że do jutra urodzę! Strach i stres spowodowały, że skurcze od razu były mocniejsze...i prawdziwe!

Więc o 14 byłam już w szpitalu...skurcze co 4 min na 80-100% rozwarcie 1,5cm
Dostałam salę rodzinna i tam z mężem leżałam...tzn. chodziłam i skakałam na piłce, skurcze były bolesne ale do wytrzymania!...co jakiś czas mnie badali i masowali szyjkę...rozwarcie szło b. powoli i o 23:00 miałam dopiero ledwo 4cm! Dali mi więc dolargen abym się przespała...bo pewnie rano się zacznie! męża wygonili do domku!

ok 00:30 przyszła położna zrobić KTG i szukała tętna bo Mały się jeszcze wiercił... skurcze miałam ponad 120-130...i nagle położna jeżdżąc sondą po podbrzuszu zauważyła że nad spojenie lekko wystaje główka...czyli, że jest niewspółmiernośc główkowa! wezwała lekarza...i wzieli mnie na badanie...rozwarcie nie postepowało za to skurcze coraz mocniejsze...lekarz mnie zbadał i zmierzył miednicę stwierdził, że mały nie wstawił sie w kanał i że mam nieprawidłowa budowę i sama nie urodzę! i od razu na CC! wytłumaczył mi wszystko, byłam w kompletnym szoku...ledwo zdążyłam do męża zadzwonić to było 01:05 a o 01:27 Tymus był już na Świecie ryczałam jak nie wiem! pierwszy całus jaki mu dałam wywołał u mnie lawinę łez miałam wrażenie jakbym nagle zobaczyła słonia w lodówce! taki to był szok! dodatkowo byłam na dolargenie i podpajeczykowym więc świadomość słaba! Maluszka dostałam rano i już był ze mną!

Nie wspominam dobrze cesarki to szarpanie było okropne!
Ale teraz jesteśmy najszczęśliwszy na świecie!

Pozdrawiam Was mocno!
Napisze tylko na temat kapania, w sumie to chyba bardziej dla wyrobienia nawyku i nauczenia dziecka ze kapiel-mleczko i spanko,bo co takie dziecko sie ubrudzi tak wlasciwie. W zasadzie wystarczyloby umyc co wieczor.
Ale dzieci lubia regularnosc i rutyne

W sumie dobrze ze zrobili cesarke tak wczesnie a nia na ostatnia chwile jakbys Tymka po prostu nie mogla wypchnac, napewno zaoszczedzili Ci wiele meki!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:03   #5018
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ale dlaczego masz oddac skoro to twoje pieniadze?
Bo już nie pracuje i jestem tylko aby mieć ubezpieczenie i macierzyńskie, a po porodzie matka mnie wywala i bierze brata aby płacić za niego niski ZUS - fajnie co a szkoda gadać...
a należy mi się ok 900zł a jak jej nie oddam to jeszcze mnie z domu wywali więc po co i na co te kłopoty? a póki co musimy tu mieszkać jeszcze jakiś czas.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:05   #5019
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

A co do zachcianek to pisałyście kiedyś o koktailu bananowym nie mogłam się zebrać, i w końcu zrobiłam wczoraj banan+mleko+łyżeczka kawy rozpuszczalnej+blender - przepis kiedys czytałam w necie w oryginale był jeszcze cukier ale dla mnie to jest wystarczajaco słodkie - oficjalnie oświadczam że dla mnie to teraz numer jeden w koktailach
Ja lubie bananowy i truskawkowy najbardziej.
Ale kawy nie dodawalam nigdy.
Stary 2012-03-14, 15:06   #5020
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

Madziara napisała "Ja już małego mam przy sobie jeszcze jutro ma badania i jak nie dostanie żółtaczki to nas wypuszczą. Pozdrowienia dla dziewczyn. Madziara."

Ja nie mam dzisiaj weny nawet na czytanie Was
Madziara:jupi :
Oby Was wypuscili!

Nowaken taki smetny dzien jakis dzisiaj, szaro i buro za oknem, mnie tez sie nic nie chce, czekam na weekend bo ma byc piekny
My dzisiaj zamowilismy meble ogrodowe w Jysk i jutro nam przywioza, juz sie nie moge doczekac, pierwszy raz mam ogrod wlasny (malenki ale to nic) i tak chce go pieknie urzadzic bo czuje ze troche sie tej wiosny i lata tam nasiedze

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 15:07   #5021
gosia261282
Gang Iren

Jolka ty bylas w sumie chyba jedyna chetna na prowadzenie watku.
Mowilas,ze masz pojecie o tym.
Wiec jak podejmujesz wyzwanie?
Stary 2012-03-14, 15:07   #5022
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Ja lubie bananowy i truskawkowy najbardziej.
Ale kawy nie dodawalam nigdy.
Tak i truskawki !!! Przed porodem muszę zjeść cały zapas z zamrażarki, choc juz duzo nie zostało
Stary 2012-03-14, 15:13   #5023
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
* raz badz dwa, ale moja jest na mm
*ma jak zmieni sie temp np albo po jedzeniu
* moja jeszcze nie kapana - czekam az odpadnie kikut (zalecenia poloznej- bo tutaj z kikutem nic nie kaza robic tylko czekac) i wtedy bedziemy kapac, ale mysle ze raz n 2-3 dni u nas bedzie kapiel
*body+kaftanik+spioszki+s karpetki i niedrapki bo drapie sie po buzce mimo obcietych pazurkow, przykrywam cienkim ale cieplym kocykiem

my mamy lafex - sa bardzo podobne

Dlatego malo pisze tez, bo nie chce nikogo straszyc bo sa porody lekkie i szybkie przeciez i kazdej z Was takiego porodu zycze
Ale przeciez pisz, nie musisz pisac o porodzie!
Chcialabym tylko jeszcze powiedziec bo naprawde smutek z Twojego poprzedniego postu bil, ze masz po prostu zaakceptowac ten stan, w ktorym teraz jestescie wszyscy we trojke jako stan przejsciowy ale tez i calkowicie normalny, nie mysl sobie przypadkiem ze jestescie jakos bardzo odmienni!
Twoje hormony szaleja, jest to Wasze pierwsze dziecko, mialas ciezki porod, karmienie cycem nie wyszlo, Julcia ma kolki, kurde! Kazdy mialby dola
Nie wolni Ci za nic obwiniac siebie, jest to teraz taki zbieg okolicznosci ze wszystko sie skumulowalo , ale TO MINIE
Zaden problem ani sumtek nie trwa wiecznie , ja przechodzilam wszytsko prawie tak samo jak Ty i dlatego moge Ci z czystym sumieniem napisac ZE BEDZIE LEPIEJ

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 15:15   #5024
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

a która zakłada?

bo chociaż jedną część muszę oddać w dobre ręce skoro zamierzam zaraz rodzić
Ja może i chętnie bym założyła i prowadziła ale kompletnie nie wiem jak za to się zabrać

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:15   #5025
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
desia, a Ty masz te kropelki? Bo ciekawa jestem jak dluga one maja date waznosci, moze bym sobie zamowila takie, ale moze sie nie przydadza -mam nadzieje- wiec chcialabym wiedziec czy ew.zdaze je zuzyc lub komus dac
Nie zamawialam bo stwierdzilam ze dopiero jak sie problem pojawi to kupie je.
Ale duzo mam je poleca, wiec mysle ze jesli juz cos to od razu wyprobuje te wlasnie kropelki

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 15:18   #5026
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Jolka ta Twoja mama a niby czemu masz jej ta kaskę oddać?
Bo już nie pracuje i jestem tylko aby mieć ubezpieczenie i macierzyńskie, a po porodzie matka mnie wywala i bierze brata aby płacić za niego niski ZUS - fajnie co a szkoda gadać...
a należy mi się ok 900zł a jak jej nie oddam to jeszcze mnie z domu wywali więc po co i na co te kłopoty? a póki co musimy tu mieszkać jeszcze jakiś czas.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Jolka ty bylas w sumie chyba jedyna chetna na prowadzenie watku.
Mowilas,ze masz pojecie o tym.
Wiec jak podejmujesz wyzwanie?
Nie mam pomysłu na tytuł, i jak coś spiep**e??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:19   #5027
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Nowaken taki smetny dzien jakis dzisiaj, szaro i buro za oknem, mnie tez sie nic nie chce, czekam na weekend bo ma byc piekny
My dzisiaj zamowilismy meble ogrodowe w Jysk i jutro nam przywioza, juz sie nie moge doczekac, pierwszy raz mam ogrod wlasny (malenki ale to nic) i tak chce go pieknie urzadzic bo czuje ze troche sie tej wiosny i lata tam nasiedze
No naprawdę jest jakaś masakra a byłam jeszcze u teściów i tak zmarzłam bo mieli nie napalone i tak w ogóle oklapłam

Stary 2012-03-14, 15:20   #5028
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

wiecie ja zakładałam nie raz wątki na ciucholandzie to jakieś tam niby pojęcie mam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:21   #5029
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
jutro przyjezdza ..

Gosiu, to moje pierwsze dziecko, wiec sama nie bardzo sie wychylam z takimi czynnosciami, polozna radzila poczekac to czekamy ... choc znajac zycie jak mama przyjedzie to zaraz mala wykapie, bo juz sie mnie dopytywala co chwila...
a my myjemy codziennie dupcie pod biezaca woda, reszte cialka myjka, wiec nie jest brudaskiem, tyle ze nie moczymy jej jeszcze w wanience
Emigra, dobrze robisz, warto zaufac poloznej bo pomimo ze co kraj to obyczaj to trzeba miec jakis autorytet!
Ja w szwecji robilam tak jak tam zalecali, a u nas w PL zrobie tak jak mi polozna i potem pediatra zaleca. Rutyny jeszcze zdazycie nabyc uwazam
A szczerze mowiac to jesli na przyklad jest jakis sposob , ktory sie sprawdza i funkcjonuje to wcale nie znaczy, ze inny sposob jest do d..y
Wiec zarowno czekanie z kapiela az pepek odpadnie jest ok ,a jesli bys kapala i potems suszyla to pewnie tez by sie nic nie stalo.
Ale, mowie -uwazam ze warto sluchac poloznych bo w koncu maja wiele lat doswiadczenia za soba!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-03-14 o 16:07
Stary 2012-03-14, 15:22   #5030
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
zapisuje sobie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:23   #5031
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie ja zakładałam nie raz wątki na ciucholandzie to jakieś tam niby pojęcie mam
tutaj robisz tak samo
kopiujesz to co jest i wklejasz

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:25   #5032
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
tutaj robisz tak samo
kopiujesz to co jest i wklejasz
no domyślam się więc to w sumie proste
ale nadać tytuł to Oj...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:26   #5033
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Witaj Maleńka! Jak miło Cię tutaj widzieć Jak widać kupa też może być dobrą przerwa dla matki
Odpowiadam na pytania:
* W nocy karminy raz lub dwa -jestem na cycu dla ścisłości. Zwykle godzinowo to wychodzi 23, 3, 6 (czasami zdarza się 1:00 i 4:00 a potem o 7:00)
* oczywiście że ma czkawki, czasami kilka razy dziennie lub raz a dobrze-kilkanaście minut. Na czkawkę jest ten sam sposób jak na czkawkę kiedy twój synek był u Ciebie w brzuszku...
*do tej pory kapaliśmy co drugi dzień, ale kiedy kupki zmieniły się na bardziej płynne to już codziennie. Włoski też codziennie bo mamy bujną czuprynę
*Ewa zawsze jest ubrana wg tego samego schematu: body (krótki lub długi rękaw) i pajacyk lub śpioszki. I tyle.
Nakrywam ją kocykiem w dzień a w nocy śpi jeszcze w rożku.
Jeszcze nigdy nie zmarzła bo plecyki ma ciepłe a rączki czasami chłodne -ale nie zakładam niedrapek bo bardzo ich nie lubi. Poza tym mam wrażenie że nie pozwalają dziecku poznawać świata przez dotyk.

Co do cc to najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło tak jak u nas. A co do szarpania.... poczułam ulgę że miałam narkozę

Niemowlęta ekspresowo przyzwyczajają się do noszenia więc troche sami krecicie na siebie bat. Jak bóle brzuszka ustąpia to nadal będzie sie domagała noszenia. Tak jak radziłam ONA -kupcie chustę -takie noszenie też masuje brzuszek. Zaufaj mi, miałam w rodzinie dziecko które przez kolki do dzisiaj ma problem ze strunami głosowymi-od krzyku)
No ale jak mozna zostawic w lozczeku placzace dziecko
Przeciez to sie serce kraje!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-14, 15:26   #5034
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
no domyślam się więc to w sumie proste
ale nadać tytuł to Oj...
Wiosenne mamy 2012 rozpakowywania ciąg dalszy

Stary 2012-03-14, 15:27   #5035
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

karolca to kto ma założyć wątek? i czy przy zakładaniu potrzebuję 4 tych pierwszych postów czy więcej? bo w jednym tytuł i te wszystkie strony drugi na rozpakowane 3 na marcowe a 4 na kwietniowe?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:29   #5036
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
karolca to kto ma założyć wątek? i czy przy zakładaniu potrzebuję 4 tych pierwszych postów czy więcej? bo w jednym tytuł i te wszystkie strony drugi na rozpakowane 3 na marcowe a 4 na kwietniowe?
Zakładaj Ty Jolkaaa wyżej dałam Ci pomysł na tytuł nie jestem w tym dobra ale chyba może być

Stary 2012-03-14, 15:30   #5037
karolca
Zakorzenienie

KOBIETY
TYTUŁ nowego potrzeby

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-14, 15:30   #5038
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Zakładaj Ty Jolkaaa wyżej dałam Ci pomysł na tytuł nie jestem w tym dobra ale chyba może być
czekam na głos karolcy i czy zgadza się z tytułem i czy ma być tak jak napisałam z tymi postami

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 15:30   #5039
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
jeden na tytową stronę, druga na rozpakowe, trzecia na marcówki i kwietniówki (bo coraz ich mniej więc spokojnie zmieszczą się na jednym).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-14, 15:31   #5040
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
KOBIETY
TYTUŁ nowego potrzeby
Dałam wyżej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości