|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3
Cytat:
buziaki i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się układało Cytat:
Trzeba się ogarnąć i coś z tym zrobić. Jak już zacznie mnie boleć brzuch to zadne kompresy mi nie pomagają, jedynie tabletka i sen:/
|
||
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a co z Bourjois? Bo to moja ulubiona firma, obok Catrice i Essence z kolorówki..
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam ten artykuł psa z 10 letnią gwarancją i eeee uprzedmiotowienie całkowite, to tak jakby szpital na dziecko dawał gwarancję. Nie podoba mi się to.
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
Może faktycznie warto poczytać trochę o domowych sposobach radzenia sobie z chorobami i tego typu sprawami. Ale do płukania gardła wodą z solą się przekonać nie mogę
Kiedyś stosowałam takie środki, ale już wolałam żeby mnie dalej gardło bolało niż coś takiego sobie robić... Bleh! Z Coty również bardzo, bardzo się cieszę! Nie tylko Rimmel czy Miss Sporty (sama nie używam, ale pojawiały się tutaj fanki tej serii), ale perfumy Adidasa szczerze wielbię. Więc jeśli okaże się, że Coty jest ok, będę prze-szczęśliwa. Powiedzcie mi jeszcze, na kosmetyki trzeba uważać, chemię również, podstawy ekologii człowiek zna, o wegetarianizmie również słyszał, a jak to jest z tymi produktami Made in China? Ja wiem, że to jest czysty wyzysk, ale słyszałam opinie, że mają pracę. Oczywiście nie pomyślcie, że popieram całą politykę, ale gdyby nie tamta praca, to nie mieliby za co rodzinę wyżywić. Jak to w końcu jest? Czy odbieranie im tego (tragicznie marnego, ale jednak) zarobku nie wpłynie gorzej? Za bardzo się nie orientuję w temacie, więc byłabym wdzięczna za jakieś artykuły np. Na co jeszcze uważać? Widzicie, do niedawna byłam kompletnie zielona z tym testowaniem. Wiedziałam, że takie rzeczy się dzieją, ale w życiu bym nie pomyślała, że takie "szanujące się" firmy mogą za ścianą robić takie okropności... Lepiej się później dowiedzieć (i mieć możliwość działania!), niż wcale nie wiedzieć.
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Katarynka te wyzyskiwanie to jedno bo właśnie pytałam jak to jest z Egiptem czy Turcją jeżeli chodzi o szanowanie praw człowieka z Chinami jest tak że Chińczycy się wycwanili jeżeli mogę to tak nazwać i wplatają w ciuchy wyrabiane u nich plastik, był nawet o tym program, polega to na tym, że przetapiają plastik (typu butelki i inne bajery) i robią z tego nitkę, którą potem wplatają w normalną tkaninę - nie wiem oszczędność czy recykling? ale nie jest to zdrowe dla człowieka i takie przetapianie też na pewno nie jest zdrowe dla tego, który się tym zajmuje.
co do płukania wody z solą wolę szałwię i picie rumianku - pomaga. Rumianek uratował mi życie po operacji, bolało mnie całe gardło, tchawica wszystko a rumianek łagodził te wszystkie stany ofc poza tchawicą bo ona sama się prostowała więc sama w sobie bolała i rumianek nie pomógł ale na te podrażnienia po intubacji i ogólnie no mówię Wam, piłam 4 dni non stop i super tylko musiał być cieplutki.
|
|
#276 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam wreszcie do żywych!
![]() Cytat:
Cytat:
), ale to dlatego, że mam ich parę z Polski. Poza tym mam oddaną przyjaciółkę pd kilku lat. Normalnie podziwiam Cię.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#277 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieczyny nie mozecie jakos tak sredniej normy dziennie wyrabiac na tym samym poziomie
Wczoraj malo z nudow nie umarlam, a dzis jak mnie nie bylo to tyle nasmarowalyscie ![]() Cytat:
Moja mama jest ze wsi wiec wiem co mowie ![]() Z ojcem gadamy do siebie wierszem, a z mama musze prosto, zwiezle i na temat. Jestem mozna powiedziec polwiesniara Cytat:
![]() Normalnie sklon w strone Twojego TZ ![]() Cytat:
starsi ludzie mnie denerwuja swoja gadka i niektore babcie poprostu modla sie godzinami w tym kosciole , a jak wyjda to rece opadaja. Jednak nie generalizuje, ze same mohery sa na swiecie i tak samo mam wspolczucie do starszych ludzi. Generalnie jesli komus moge pomoc to pomagam bez wzgl. na to czy to ludz czy zwierz. Cytat:
![]() Z tym lepiej nie igrac Cytat:
To samo powinno sie tyczyc tych ludzi. Jesli jest ich za duzo no to coz, cos tym problemem trza zrobic. Brzmi brutalnie ,ale taka prawda. Ci ludzie zyja na ilosc, nie na jakosc. Kurcze to gdzie Ty bylas choc w sumie lot samolotem to jest jednak prawie jak powrot do zywych ![]() Witamy ponownie Cytat:
Poprostu zycie mnie nauczylo, ze "umiesz liczyc licz na siebie. Twoje szczescie innych j*** " Tutaj to jedynie mam kuzynke,ale ona jest ode mnie 9lat starsza, ma dom dzieci etc. No i uwielbia mieso i wisza jej kosmetyki NT wiec nie moge z nia tak za bardzo o tym pogadac. Mojea szwagierka z ato ponizej gucciego nie schodzi wiec tez nie moje klimaty. Poza tym bardzo lubie byc sama. Mam to juz od dziecka. Mama mi zawsze mowila, ze jak bylam mala to nigdy sie nie nudzilam i lubilam byc sama. Mogla mnie sama zostawic, a ja z moimi malymi niewidzialnymi przyjaciolmi mialam swietna zabawe i nawijalam jak katarynka historie nie z tej ziemi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z produktami Made in China, jeśli chodzi o ciuchy, torebki, buty itp. ja nie ryzykuje, nie chce nosić czegoś, co może mieć pochodzenie psa lub kota. Nie będe przyczyniała się do koszmaru tych biednych zwierząt Akisia Burżuj nie testuje
|
|
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Linusiaczek - dzięki za wyrazy współczucia. Teściowej niestety się nie wybiera, a szkoda
![]() Jeśli listę mamy tworzyć wszystkie to będzie zamieszanie. Bo jedna napisze, że firma X testuje na 100%, a druga, że na 100% nie :/ sugeruję jednak tworzyć na podstawie listy PETA i wiadomości z wiarygodnych źródeł. |
|
|
|
|
#280 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą - zawsze się zastanawiałam jak można tyle godz. wysiedzieć w samolocie. Dla mnie nawet krótka trasa do UK była za długa - tak czy siak witamy z powrotem Tak poczytałam też o tych waszych teściowych i samotności w związku z brakiem 'rozumiejącej ideę' duszyczki w okół siebie i myślę sobie, że mam sporo szczęścia. Moja teściowa to może i nie przywiązuje wagi do testowania, ale nasze postępowanie w pełni szanuje - z resztą na święta też sprezentowała nam kosmetyki z półki cf - także tu nie mamy żadnych problemów. Poza tym ona uwielbia zwierzaki, jest baką w dechę, a naszą kotkę już dawno ochrzciła swoją wnuczką i jest jej oczkiem w głowie. ![]() A przyjaciele - cóż moją siostrę zaszczepiłam moją ideologią, moją szwagierkę kochaną również i mimo, że mieszkają spory kawałek ode mnie to uwielbiamy sobie ucinać konsultacje i wymieniać opinię co do 'zakupów'. Zresztą one wiedzą, że ja jako jedyna grzebię tu na tym wątku, więc zawsze mnie przed podróżą do sklepu pytają, czy aby na pewno nic się w kwestii listy nie zmieniło ![]() Kurcze, chyba po prostu mam dużo szczęścia - przykro mi, że u was różnie bywa ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny bardzo za te wszystkie odpowiedzi dot. produkcji w Chinach. Myślałam, że to jeszcze chodzi o coś innego, jednak nie ukrywam: plastik w ciuchach!? No, ale na takie pomysły mogą wpaść jedynie ludzie, którzy jedzą abortowane płody i zwierzęta domowe...
Liliana27, super masz! Na prawdę, tyle osób udało Ci się przekonać do niekupowania tego typu rzeczy. Brawa! Życzę nam, byśmy też na drodze spotykały jak najwięcej takich ludzi!
|
|
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochane, a ja właśnie słyszałam że Yves Rocher zniknął z zielonych list, WHY??? Czy to prawda?
|
|
|
|
|
|
#283 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Dawno mnie nie bylo. Zagladam i... dostaje dola, bo moj ulubiony Chanel znowu idzie za kratki. Czym bede sie malowac
?!?!?! Spoko, duzo tego mam. Wroce z podkulonym ogonem do Clinique i ew. postawie na Sisley.YR zaczyna sprawiac klopoty?!?!?! Znow zonk, bo to jedyna marka, obok naturalnych mazidel, ktora stosuje pod prysznic i na wlosy... Czlowiek zniknie z watku na kilka miesiecy, a potem zalicza szok termiczny. Przy okazji, pochwale sie, ze kupilam sobie puder do ciala marki Clean - za ok. 40 zlotych na Truskawie. Clean teraz zalicza tam duze obnizki, a jest to marka bardzo przyjazna. Do tej samej grupy finansowej nalezy tez marka FusionBeauty - gdyby ktos byl zainteresowany. Odkrylam tez fajne lakiery do paznokci Zoya - rowniez amerykanskie nietestowane. Ja dotychczas bylam amatorka OPI, ktore zostalo przejete przez 'wroga', musze sie jakos 'wyprostowac'. Milego wieczoru!!! Lub popoludnia!! |
|
|
|
|
#284 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osobiście nie mogę patrzeć na krzywdę, jakąkolwiek. Od zawsze prześladuje mnie w myślach bieda i wojna i często zdarza mi się myśleć o tym jak wiele mam szczęścia, że urodziłam się kiedy się urodziłam. Dla mnie męczenie to jest męczenie i niekiedy prześladują mnie obrazy z książek po nocach. Szczerze mówiąc podziwiam Dziewczyny, które tego w sobie nie mają. Cytat:
Apropos samego Coty to nie wiem jak jest z firmami im podległymi. Czy te firmy automatycznie uznajemy za nietestujące? Nie mam zielonego pojęcia, takiej sytuacji jeszcze nie było, żeby testujący koncern zniknął z testującej listy. Chyba trzeba by o to też zapytać w mailu do Pety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam ogromne szczęście - moja teściowa jest naprawdę super kobietą i niesamowicie się cieszę, że tak trafiłam. Zwłaszcza że jako emigrantce było mi na początku szalenie trudno się tu samej odnaleźć i akurat teściowie byli dla mnie ogromną podporą.
|
|
|
|
#285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mysle, ze lepiej jednak jak Linus sama cos splodzisz, a my ewentualnie mozemy cos od siebie dodac ![]() Cytat:
![]() Moja tesciowa co prawda nie jest wymarzona, ma swoje kuku i wiele razy bylo miedzy nami ostro. Ale jesli chodzi o zwierzeta to ona kocha je. Ma w domu kociarnie, zawsze przygarnie jakies nowe zwierze. Wspomaga wiele fundacji i schronisk i bardzo kocha konie. W testowaniu tez dala sie przekonac bo powiedziala, ze nie jest za tym aby testowac cos na zwierzetach i ze bedzie sie starac unikac testowaczy. Takze w tym temacie jest okay. Cytat:
![]() Moze Stila Tobie podpasuje tez sa fajni albo UD ![]() Cytat:
A co do OPI to naleza chyba do Coty z tego co pamietam, a Coty wlasnie zniknela z listy testujacej Peta i mamy nadzieje, ze bedzie ta firma okay Byloby milo.Wzajemnie ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Linus mi sie wydaje cos, ze Peta moze prowadzi negacjacje jakies z Coty. Wiesz zeby byc na liscie Peta to tez trzeba cos podpisac, z czyms sie zgodzic. My nie wiemy do konca na co te firmy sie zgadzaja, moze sie to im nie podobac pomijajac juz testowanie. Jak wiadomo Peta tez taka swieta nie jest (ja to ich juz w ogole nie czaje). Byla sytuacja odrotna, ze firma zniknela z dobrej listy,ale na liste czarna Peta jej nie dala. Why? Bog jeden wie co ta Peta ma za swoje regulacje ![]() Ja mam taki pomysl moze kazda z Nas by napisala do Coty, ze jestesmy sobie CF girls i ze widzialysmy, ze znikneli z listy testujacej Peta i ze OCB lub/i ze fajnie by bylo jakby sie na dobrej znalezli to by dobrze o nich swiadczylo i pomoglo firmie w zaufaniu i zyskaniu wiekszej liczby klientow. Bo moze jak napisze nas taka liczba to oni zobacza, ze jest jakis ruch i jakis pozytyw ich nietetsowania (o ile to prawda) Co myslicie? Czy lepiej do Peta pisac ? Czy czekamy na zbawienie ?
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
guacamole - Clinique testuje! Ostatnio było olbrzymie zamieszanie wokół Clinique, MAC, Smashbox i innych z grupy Estee Lauder, bo okazuje się, że okłamywali swoich klientów. Gdzieś wcześniej umieściłam link do artykułu o pozwie, który w Stanach będzie przeciw nim wytoczony.
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Peta.de mi odpowiedziała, ze sama muszę tę firmę dokładnie wypytać sprawdzić czy mówią prawdę Hmmm to ja jestem organizacją z ogromnym zapleczem finansowym na badanie takich spraw, czy oni? Wiem, można do firmy napisać, ale czasami nie odpowiedzą, albo nakłamią, albo nie powiedzą prawdy.... Przynajmniej ja dostając odpowiedź od firmy, jakakolwiek by nie była, nie brałabym jej na 100% jako pewnik. Więc można pisać, ale i tak na pewno nic wiadomo nie będzie. Oficjalny email od PETY i sprawdzenie wszytskiego przez ich parcowników, daje już więcej pewności, nie sądzicie? Troszkę byłam zdziwiona ich odpowiedzią muszę przyznać!Lista http://www.peta.de/kosmetik, to lista na którą firmy same się wpisują, wypełniają pewne dokumenty, oświadczenia i zapewnienia, i oni więcej nic robić nie mogą. Pozostałym firmom nie zależy aby być na takich listach - choć nie testują swoich produktów, bądź testują. Czy nie wydaje Wam się, ze to bzdura? Skoro AVON wpadł na czerwoną listę Pety US, to chyba nie przyszedł do nich i nie powiedział, no dajcie mi tu teraz formularze, ja je wypełniam i wpisujecie mnie na czerwoną, tylko PETA US firmę np. AVON wzięła pod lupę, upewniła się i sama uznała, ze na liście czerwonej powinien się znaleźć... Jak żyć dziewczęta??? Znikąd pomocy!! EDIT: Szukam i szukam i nie mogę znaleźć postów o Revlonie, onie też zaczęli testować? A może przeczytałam to gdzie indziej - już się pogubiłam
Edytowane przez ula_ka Czas edycji: 2012-03-14 o 15:44 |
|
|
|
|
|
#288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to juz nic mi nie zostaje, tylko Sisely... Ja bardzo lubie praktycznie wszystkie marki Estee Lauder (Bobbi Brown, Smashbox, Clinique, zapachy Donny Karan)... Zgon. Oprocz nich uzywalam najwyzej Chanel i pudry w kulkach Guerlain. Nie mam zespolu 'snobki', ale akurat kolorowke musze miec z wyzszej polki, a teraz widze, ze ta polka spadla mi wprost na glowe Diora za bardzo nie lubie, ale, jesli jest bezpieczny (jestem miesozerna, futer nie nosze, nosze skorzane obuwie, wystarczy mi fakt nietestowania na zwierzetach) - przejde na niego, bo kilka perelek ma. No i to moje Sisely, ktore nie testuje, ale jest potwornie drogie, jak kupowane w perfumerii... No i UD - do ktorego sie chyba usmiechne, mimo niecheci do wygladu opakowan (ja lubie takie proste czarne lub calkiem biale bez ozdobnikow i bez kolorow... takie zboczenie). Z pielegnacja nie mam wiekszego problemu, bo uzywam sporo naturalnych receptur, troche bezpiecznej aptecznej pielegnacji (bioderma), otwarta jesytem an wszelkie nowosci.Sa tez fajne marki azjatyckie, co nie testuja: Amore Pacific, Laneige - dostepne na truskawie. Rece mi opadly, gdy dowiaduje sie, ze wszystkie moje kosmetyki kolorowe, ktore kupowalam w dobrej wierze, to purchawy...... Pozostaja mi 2 wyjscia: pokochac opakowania UD albo skubac 2 razy tyle wiecej na kosmetyki Sisely.... Ale to nic, lepsze to niz uczucie, jakie towarzyszy mi, gdy robie cos wbrew wlasnym przekoaniom. Sorry.... ja jestem w szoku :/ ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
Ze Stili mam 2 rzeczy: roz w musie - polecam oraz puder w kamieniu - odradzam. Mysle, ze kredki i tusze maja przyzwoite. O... przypomnielao mi sie - Clarins nie testuje. To przyzwoita marka i cenowo zblizona do Clinique. Moj maz uzywa kremow tej marki, a ja mu je podbieram . Kolorowka tez nie jest zla, a i nowe kolekcje sa zawsze ciekawe. No i wsio jednak sporo taniej, niz reszta 'wyzszej polki'. Jeszcze marki wloskie: Deborah, Pupa, Nouba - nie testuja. O ile sie nic nie zmienilo. Bardzo cieszy mnie to z Coty - jesli wszystko jest na 100 proc pewne i dopiete. OPI kocham, kolorowke Rimmel tez kiedys bardzo lubilam. Moze jakies swiatlo w tunelu ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Edytowane przez guacamole Czas edycji: 2012-03-14 o 18:25 |
||
|
|
|
|
#289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,ale moze nie jestes czlonkiem tej organizacji i nie wplacasz odpowiednich sumek ;> Sorry,ale Peta jest dla mnie jak Radio Maryja i Rydzyk. Revlon nie testuje na 100% jest na liscie Peta. Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie najbardziej ostatnio ukochalam sobie DKNY i kupilam ta nieskorzana torbe, ktora ciezko bylo znalezc. Z toreb to mi jeszcze Big Buddha zostalo kupowac bo widze, ze reszta jest jak to mowisz purchawa :/ Jakby sie okazalo, ze Coty jest okay to by Kenneth Cole byl okay- zawsze to cos oraz
Wklejam co nalezy do Estee Lauder - American Beauty, Aramis, Aveda, Bobbi Brown, Bumble and Bumble, Clinique, Coach, Daisy Fuentes, Darphin, Donna Karan, Flirt, Good Skin, Grassroots, Jane, Jo Malone, Kate Spade, Kiton, La Mer, Lab Series, MAC Cosmetics (M-A-C), Michael Kors, Missoni, Ojon, Origins, Prescriptives, Rodan and Fields, Sean Joh, Tom Ford Beauty, Tommy Hilfiger - tez nie wiem jak to jest na czasie. Bo wychodzi, ze Tommy tez juz by odpadl ?
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
No wiesz Samantha7 trochę mnie to zeźliło, bo co ja mogę ze swoim meilikiem... Jedna dziewczyna napisała do estee laude to jej odpisali, ze testują, a jeśli jej się nie podoba to niech nie kupuje, to nie jest marka dla wszystkich - malutcy jesteśmy dla nich! Inni kłamią, to chyba strata czasu, bo nie mozna im wierzyć tak czy siak - jak myślicie?
Wiecie co, wynalazłam taka listę i nie wiem co o niej myśleć. To jest lista zrobiona przez niemiecką organizację zajmującą się walką o prawa zwierząt, coś jak peta, tyle tylko, ze chyba bliżej temu do organizacji rządowej: http://www.tierschutzbund.de/tierversuche_kosmetik.html i na tej liście jest masakra!! Firmy z zielonych list Pety również! Może zerkniecie na nią? PDF jest niby z 2010 roku, ale jest tam już Dior, Avon, YR, EL, więc musiał być aktualizowany... |
|
|
|
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisac zawsze mozna,ale ja juz tez przestalam bo wlasnie szkoda mi czasu i jeszcze mozna czekac wieki na odpis. Cytat:
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#294 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tej listy niemieckiej, fajnie byłoby do nich napisać. Ja zrozumiałam, że na ich liście są firmy, które nie spełniają ich wymagań. Nie wiem, jakie są te wymagania, ale jeżeli bardzo restrykcyjne, to wiadomo, że większe firmy na niej się nie znajdą, bo nie mogą gwarantować na 100%, na przykład, to, że ktoś przypadkiem jakiegoś składnika nie przetestował bez ich wiedzy. Nie sądzę, żeby Logona testowała. Nie daliby im wtedy żadnego certyfikatu. Poza tym, to jest część ich marki - nietestowanie, przyjazność dla środowiska, zmniejszenie CO2 itp, więc w odróżnieniu od Estee czy L'Oreal mieliby dużo do stracenia. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Do tego ciekawostka: "82% kobiet odczuło wyraźną poprawę". I na spodzie malutkimi literkami "Test na 22 kobietach". Nie znam dobrze matematyki, ale kalkulator mi szybko podpowiedział, że dokładnie 18,04 kobiety miały tą niesamowitą poprawę... Najbardziej, oczywiście, interesuje mnie te 0,4
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
||
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie ja mam kolejne pytanie: te znaczki z króliczkiem mają być sprawdzane przez organizacje konsumenckie prawda? a jak taka firma dostanie eko-laur konsumenta to znaczy, że już jest bardziej pewna (muszą chyba być jakoś weryfikowane przez organizacje konsumenckie skoro podpadają pod kategorię eko) czy nie? jak to jest? wiecie?
|
|
#296 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://anna3101.blogspot.com/2012/02...st-dobrym.html Nie uważam, że nie kupując made in China odbieramy komuś pracę. Myślę o tym w innej kategorii. Dajemy komuś pracę w Polsce lub innym państwie. Moim, subiektywnym oczywiście, zdaniem, Chiny nie są w tej chwili państwem, godnym finansowego wspierania. Z drugiej strony, dopóki my będziemy chcieli kupować tanie rzeczy z Chin, dopóty w Chinach będą niskie wynagrodzenia, niska jakość itp. Bo kupując, dajemy na to przyzwolenie. Dajemy znak, że nam to nie przeszkadza... ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|||
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też pochwalę mojego połówka. Miał jednego psa, wiek ok. 8 lat. Przed wielkimi mrozami zauważył, że pod balkonem jakieś inne koty zagryzają jakąś małą kicie. Kicia jest u niego już ładne pół roku wabi się Marysia
. Po świętach do domu przytelepała się jeszcze sunia (ok. 10 lat) wyrzucona z samochodu (miała połamane żebra) wabi się sara .
|
|
#298 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do listy to nie widzę powodu, żeby się jakoś strasznie gonić - z natury hołduję zasadzie, że lepiej powoli, a dokładnie. Wszak pewna stara mądrość straszy diabłem ludzi robiących coś w pośpiechu ![]() Co do maila do PETY to jestem za. Ciekawość co do akcji 'COTY' po prostu mnie zżera. Oby potwierdzili, że nasze przypuszczenia są prawdziwe ![]() A swoją drogą Linuś - ile zajmuje lot do amerykańskiej krainy - a w ogóle to szacuneczek, ja bym tam jajko zniosła Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Cytat:
A w ogóle czy może mi któraś z was potwierdzić do jakiego koncernu należy Bourjois/ o ile w ogóle ![]() Cytat:
... a nie mówiłam, że jest więcej takich naszych 'prywatnych bohaterów' . Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Miziaki dla Marysi, Sary ... no i dla TŻ też się należą
|
|
|
|
#299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Napisałam do nich, ale do tej pory nie odpisali... Być może firmy nie spełniają wymogów certyfikatów wegańskich, to by pasowało. Ale nie wiem, jak się czegoś dowiem to dam znać!!! |
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

buziaki i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się układało
) A wiadomo, że np. na mieście nie położę się nagle na przystanku i nie zrobię ciepłego kompresu.

Kiedy jeszcze używałam chemii, to korzystałam z płynu do naczyń, płynu do WC, mleczka, proszku, zawsze byłam bardzo zadowolona i wszystkim polecałam... Jedyny produkt, który był kompletnie nietrafny - to płyn uniwersalny. Dziwne...
((((( To jak to jest, że deklarują na opakowaniu CF, a tymczasem testują?

Pozostaja mi 2 wyjscia: pokochac opakowania UD albo skubac 2 razy tyle wiecej na kosmetyki Sisely.... Ale to nic, lepsze to niz uczucie, jakie towarzyszy mi, gdy robie cos wbrew wlasnym przekoaniom.