|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Ahh... z tego wszystkiego zapomniałam złożyć życzenia dla Adasia. 9 miesięcy to taki trochę symboliczny wiek. Brawa dla Adasia
![]() No i jeszcze chciałam się podzielić z wami moją radością, Ida zaczęła dziś wieczorem raczkować. |
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Spróbuj herbatki podać. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Crazy moja dzisiaj coś kombinowała z raczkowaniem,ale ubzdurała sobie że do raczkowania trzeba mieć du.pcie wysoko i nie raczkuje się na kolanach
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Idy. Mojej jeszcze sporo brakuje. Dupka do góry juz idzie ale nóżki nie chcą cos współpracować
|
|
|
|
#4266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No tak, czyli wszyscy fizjoterapeuci mówią to samo Że but jak najpóźniej i jak najmniej "inwazyjny" dla stopy. A mi się spodobały te dwa linki które wstawiałaś i pewnie na początek (ale jeszcze nie teraz, bo nie ma po co ) sobie te antyposlizgowe sprawimy ![]() Cytat:
I baaaaardzo ładny poród ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze nie wyszłam z szoku ![]() Dziękujemy ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Można powiedzieć, że poród marzenie, ale i tak nie pobiła naszej Youyou.
|
|
|
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili ja mam podobny zestaw do tego: http://allegro.pl/cc-zestaw-depilacj...197195851.html tylko kupiony kilka lat temu. Ale jak juz chcesz sie bawic w samodzielne woskowanie, to nawet nie musisz miec tego urzadzenia do podgrzewania. Ono jak dla mnie jest za slabe, to znaczy dlugo grzeje. Choc kilka razy go uzywalam i bylo ok. Teraz po prostu te wklady z woskiem wkladam do garnuszka z woda i na gaz i w ten sposob szybciej sie rozgrzewa.
Adas sto lat! Zbieram kase na wozek dla Antka i wystawiam aukcje niepotrzebnych rzeczy na allegro. Roboty przy tym troche jest i dlatego mnie nie ma.... Pa! |
|
|
|
#4269 |
|
Raczkowanie
|
12 stron nadrobiłam.. padam na twarz!!
A w ogóle coś mi się z okiem zrobiło.. boli mnie jak cholera, mam czerwone na górnej powiece przy wew kąciku, ropa mi się zbiera i spuchnięte trochę.. jutro idę do okulisty bo ledwo się mogę dotknąć do niego.. Zapowiadam od razu - będzie baaardzo długo: marzena_S - miałyście się na migi porozumiewać i co? Ja się pytam - skąd te 12 stron do nadrabiania? ![]() Bartessa - dobrze, że z Karolem jest już lepiej.. Zdrówka dla babci życzę brumek - biedna jesteś z tymi bólami.. lepiej już? I brawo dla Tymcia za piękne wyniki Marina1 - stoo lat dla Igorka eveewe - gratuluję spadku wagi.. u mnie niestety nic nie drgnie nawet agadus - jak było u kosmetyczki? Co miałaś robione? Kajool - jeśli chodzi o zabiegi na twarz w ciąży to można baardzo dużo.. odradzane są jedynie niektóre kwasy, ultradźwięki itp.. ale z doświadczenia wiem, że dla ciężarnej najlepszy jest taki typowy zabieg np nawilżający, relaksujący z czekoladą, czyli demakijaż, potem peeling, ampułka, cudowny masaż twarzy, szyi i dekoltu i na koniec maska.. zapewniam, że jak do tego w gabinecie będzie leciała relaksująca muzyka - ojjj będzie mega zadowolenie blondynkapoznan - ja mam żelazko http://nokautimg4.pl/p-39-fe-39fef57...al-fv-9545.jpg i polecam nerola - brawo dla zdolnej Izy i super, że naczyniak się wchłania.. będzie dobrze 83monia - będziesz następną zumbomaniaczką? ![]() Kajool - ja bym przeszła na 4.. a Hania w nocy je raz.. i gratuluję ciąży siostry Natka_ - Dominik jest super! Przesłodki i jak ładnie śmiga! No i kabelki rządzą ![]() pieleszka - proszę bardzo.. a jak się wybierzesz do któregoś to zdaj relację super, że Hania ma się lepiejzanka205 - brawa dla Leny Stronczek27 - ładnie wyglądasz i jakie masz gęste włosy!! brumek - hennę robiłaś? Pokaaaaż ![]() marzena_S - gratuluję ząbka a Hania rewelacyjna ![]() blondynkapoznan - jeśli będę w Poznaniu w sobotę to jak najbardziej jedziemy razem.. ale to będę wiedzieć jutro pod wieczór marzena_S - dokładnie o tej kawiarni mówiłam.. podoba mi się ona agadus - postaram się jakoś nagrać cmokającą Hanię.. dzisiaj całą drogę ze żłobka do domu tak obie cmokałyśmy chyba to podpatrzyła u innych dzieciellika - gratulacje dla brata aania_20 - stoo lat dla Adasia telik - ale super wiadomość - gratulacje dla brata brumek - gratuluję ząbka, brawa za super wagę Lili 83 - do domowego woskowania polecam Ci coś takiego:http://allegro.pl/cc-podgrzewacz-do-...122641230.html Potem dokupujesz sobie tylko woski.. super sprawa, mega wygodne i szybko się robi meszsares - ale z Klary mądra dziewczynka.. co się będzie z nocnikiem bawić ![]() Shira_83 - brawo za "ma-ma" No i się pochwalę.. Hania zabiera się za raczkowanie! Pupkę do góry unosi i się tak buja na kolankach |
|
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() miałam pisać odnośnie umieszczania fotek osobiście szanuje decyzję słoneczka i każdej innej wizażanki która nie ma ochoty się ujawniać. byliśmy dziś nad stawami i wyciągnełam Jasia z gondoli żeby pokazać mu kaczuchy chłopak obślinił się ze szczęcia ipierdział do kaczek buzią ![]() no i stwierdzam że 3 godziny w pracy to póki co maksymalny czas na jaki moge sobie pozwolić bo: -Jaś przestał od kilku dni tolerować butelke z odciągnietym pokarmem -mleko wypełnia mój biust nazbyt szczelnie
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radek jakiś czas temu własnie przy wieczornym jedzeniu po kąpieli był spocony na czole, nosku. Mówiłam lekarce to mi odpowiedziała, że jak się będzie powtarzało to mam zwiększyć na kilka dni witD. Tak zrobiłam, a później zaprzestałam bo niby przestał się pocić. Edit: Zrób tak jak mówisz, lepiej się lekarza poradzić. Cytat:
Ja lubię jak trochę zaognisz sytuację
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-15 o 22:18 |
||
|
|
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Nataszka
|
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie drażniło. Nie rozumiem tylko dlaczego tak od razu się uniosłaś i z klubu wypisałaś.... Kto powiedział,, że Cię w klubie nie chcemy? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Patik co wyczytałaś na fb?
|
|
|
|
|
#4274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.Wy już macie swój domek, a my póki co dwa pokoje ![]() Napewno kiedyś będzie więcej kasy to i pozmieniasz troszkę Cytat:
A martwię się, bo u nas wcześniej tego nie było, poci się sama główka, nic więcej. Ale jest normlanie radosny, zachowuje się normlanie. 2. No to pięknie, szybki poród miała Twoja bratowa ![]() Cytat:
dla Idy!!Cytat:
![]() 2. 3. dla sprytnej Hanii
|
||||
|
|
|
#4275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bratanic chyba
Cytat:
Współczuję problemów cyckowych. Mnie póki co omijają szerokim łukiem ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() Mój Radek też coś ostatnio kombinuje. Ustawia się jak do raczkowania. Chwilkę się utrzyma i zaraz plackiem leży. I cofa się do tyłu. Wczoraj go na śrosku łóżka położyłam i zaraz był na krawędzi. Skurczybyk
|
||
|
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miałam się nie wypowiadać, ale się wypowiem.
Uważam, że każdy ma prawo do swojej prywatności i jeżeli nie chce pokazywać się to powinnyśmy to uszanować.Jedne z nas są bardziej ufne inne mniej. Nie uważam, żeby był to powód do jakiś kłótni, czy nieporzebnych wymian zdań, a tym bardziej do obrażania się i "ucieknia" stąd Cytat:
3 h to fajny wymiar, oderwiesz się troszkę, pójdziesz do ludzi a i tak spędzasz większość czasu z synkiem. Bo podejrzewam, że przez ten czas jak Ciebie nie ma to Jasiu przez moment śpi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mówisz, że nie ma sensu w podgrzewacz inwestować? ![]() Cytat:
dla zdolnej Hani ![]() A właśnie sobie ostatnio zapomniałam. Blondynka ja mam takie żelazko: http://www.google.pl/imgres?q=zelmer...0&tx=126&ty=89 i jestem z niego zadowolona. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Jak kupię sprzęt i się wywoskuję to zabieram chłopaków na basen! To jest myśl
|
||
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo kurcze, no nie wydaje mi się żeby to było z niedoboru witaminy D3 no bo przecież dostaje kapsułkę dziennie i jeszcze do tego MM wypija ![]() 2. Całe szczęście coś ruszyło, mam nadzieje że będzie jak najmniej nieprzyjemnych niespodzianek Wiadomo jeszcze długa droga przed nami, więc jakieś niepowodzenia, przestoje to rzecz nieunikniona, ale jestem dobrej myśli!
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Lili, Natka, Telik dziękuje w imieniu Idy
Nataszka, widzę, że Twoja Mała lada dzień zacznie raczkować. Dobrej Nocy, na mnie już czas. |
|
|
|
#4280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co mu sie odwidziało z tą butlą? Bo wczesniej jadł, tak? Może wpadł na pomysł, że jak postrajkuje, to mama nie będzie miała wyjścia i szybkiej wróci ![]() Aleś czepliwa ![]() Cytat:
![]() Ale będzie krótko: zgadzam się z Natką. W moim odczuciu pokazywanie swoich zdjęć to własna wola, a nie transakcja wymienna. Cytat:
![]() 2. Zapalenie spojówek? 3. Nic a nic już nie boli, więc żyję pełną gębą ![]() 4. Nooo ![]() 5. Brawo I tak na końcu o takiej ważnej rzeczy piszesz?
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. A to już ponad połowa sukcesu
|
|
#4282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmmm a ze mna bedziecie pisac 3/4 postow omijam (brak czasu), to co pamietam odpisuje. Pokazalam tylko Marysie, siebie nie, te co maja mnie na FB (4 osoby jak sie nie myle), wiedza jak wygladam. Nie bede tu wstawiac swojej fotki, bo i po co. Moge sie opisac jak ktos chce - "uroczopulchna" blondynka, 157 cm wzrostu, rozmiar buta 39 ubran - 44, lat 27,5 od czerwca 2010 roku mężatka. tak z przymruzeniem oka. A tak juz na powaznie, przyszedl mi dzis naroznik i ławostół Moje dziecie sapalo dzis w dzien podobno tylko 15 minut i co????? przyszlam do domu o 21 a ona w najlepsze sie bawi. Padla o 22 TZ drzemie obok mnie, a mnie sie nie chce isc pod prysznic - len mnie dopadl. Adaś ciocia zapomniala o tobie Sto latek kochany Dobranoc laseczki. Nie ma co sie klocic. Ja tez dwa razy wsadzilam kij w mrowisko i jakos nadal jestem z Wami i te co chca odpisuja mi na posty, te co nie to nie i to ich wybór ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- nataszka ty tez na diecie ja poki co sie zawzielam obym tylko wytrwala.
|
|
#4283 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe witaj kobieto pracująca
Fajny opis siebie dalas ja tam wiem jak wygladasz cała Twoja rodzinka z reszta Marys wymiata z ta czuprynka A tak na powaznie to myśle ze w realu byśmy sie dogadaly. Czuje ze bratnie dusze z nas ![]() Co do dietki, wierze w Ciebie. U mnie jutro 2 tygodnie |
|
|
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny wyrzuciłam się z klubu, bo nie dam już rady być na bieżąco (kiedyś już to zapowiadałam ). Muszę więcej czasu poświęcić Kubie. Na główny pewnie będę wpadać wieczorami . Jakby mnie ktoś szukał (
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrzę ze klub pustoszeje. Dzis juz dwie go opuściły. Justyna zaglądaj w wolnych chwilach na watek.. Lubię "Cie" czytać
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pracujaca i malo bywajaca, ale staram sie byc na biezaco, ale nie zawsze mam czas na wszystko odp. dokladnie tez cie uwazam za bratnia dusze, temu cie czasem "zaczepiam" na FB. a opis.......... taki seeeeeeeee ![]() co sie dzieje ze scio????
|
|
#4287 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, gdzie jest Scio
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ładne brwii wyszły, nie są jakies krzykliwe, takie akurat
Biorę też ten brązA Tymcio ma Twoje oczy jak nic!
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-16 o 00:21 |
|
|
|
#4289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj pielęgniarki w przychodni stwierdziły że wszystko od pasa w górę Tymcio ma po mnie ![]() ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

)

zębole

Rozebrałam już go, ale jak leży to pieluszka pod główką dalej mokra... Czytam na internecie, a tam jest napisane, ze to objaw krzywicy z niedoboru witaminy d, ale on dostaje jedną kapsułkę dziennie + wypija mleko. Czy to nie jest czasem związane z jego katarem? Martwię się

Wiadomo jeszcze długa droga przed nami, więc jakieś niepowodzenia, przestoje to rzecz nieunikniona, ale jestem dobrej myśli!