Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 21:39   #4261
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Ahh... z tego wszystkiego zapomniałam złożyć życzenia dla Adasia. 9 miesięcy to taki trochę symboliczny wiek. Brawa dla Adasia
No i jeszcze chciałam się podzielić z wami moją radością, Ida zaczęła dziś wieczorem raczkować.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:42   #4262
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

mnie kusi, ale właśnie mała się obudziła z płaczem i smoka jej dałam i śpi dalej...no i jak mam jej go zabrać

Spróbuj herbatki podać.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Crazy moja dzisiaj coś kombinowała z raczkowaniem,ale ubzdurała sobie że do raczkowania trzeba mieć du.pcie wysoko i nie raczkuje się na kolanach

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:44   #4263
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Crazy moja dzisiaj coś kombinowała z raczkowaniem,ale ubzdurała sobie że do raczkowania trzeba mieć du.pcie wysoko i nie raczkuje się na kolanach
To się chyba nazywa czworakowanie. Któraś o tym pisała. Zdolna Twoja Emi
Stary 2012-03-15, 21:50   #4264
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
w klubie nie wstawiam bo i tak nikt ich nie widzi a druga sprawa nie czuję takiej potrzeby nie pokazuje siebie ani dzieci.Ale tylko Ty to zauważyłaś.
eeejjj były twoje fotki w K. wakacyjne i nie tylko, ja widziałam

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:51   #4265
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
dla Idy. Mojej jeszcze sporo brakuje. Dupka do góry juz idzie ale nóżki nie chcą cos współpracować
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:52   #4266
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam z rana napisac co u nas ale nie mam siły. Jednak zawsze jest tak, że może być gorzej, więc juz nie narzekam. Powiem tylko, że tej nocy miałam zastój w prawej piersi, gorączkę przez to i boli mnie do teraz. Moja mama ma załamanie nerwowe (a ja chyba z nią), jestem złą córką...coś życie mnie przygniata...
Najgorsze, że czuję się cholernie samotna w tym wszystkim...
Ellika, ale co Ty opowiadasz, że jesteś złą córką! Nie wolno Ci tak pisać ani myśleć. Nie wiem, co spowodowało, że tak pomyślałaś, ale musisz zrozumieć, że to tak nie działa Ty masz swoje życie, obowiązki, córeczkę i nawet jeśli kochasz mamę nad życie, to nie możesz wszystkiego rzucić i pogrążać się w jej problemach. (jeśli o to Ci chodziło)

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Ja pisalam o bucikach. Ze na poczatku dobre sa skarpetki z abs ale pozniej lepiej na te papucie skorzane przejsc, i w ogole bylo napisane jak dobierac bucik, ze musi miec elastyczna podeszwe, najlepiej skorzane i wyprofilowane.
Już zapominamy!

No tak, czyli wszyscy fizjoterapeuci mówią to samo Że but jak najpóźniej i jak najmniej "inwazyjny" dla stopy. A mi się spodobały te dwa linki które wstawiałaś i pewnie na początek (ale jeszcze nie teraz, bo nie ma po co ) sobie te antyposlizgowe sprawimy

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mała Nadia
ma się świetnie
bratowa urodziła 1,5 godziny po przybyciu do szpitala
Bardzo ładne imię
I baaaaardzo ładny poród

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No i jeszcze chciałam się podzielić z wami moją radością, Ida zaczęła dziś wieczorem raczkować.
I Ty o tym tak spokojnie?
Wielkie brawa
Stary 2012-03-15, 21:59   #4267
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
dla Idy. Mojej jeszcze sporo brakuje. Dupka do góry juz idzie ale nóżki nie chcą cos współpracować
Dziękujemy. Przyjdzie czas i na Wiki. U nas problemem były rączki które nie chciały same się do przodu poruszać, aż tu nagle... zadziałało.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

I Ty o tym tak spokojnie?
Wielkie brawa
Jeszcze nie wyszłam z szoku
Dziękujemy

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Można powiedzieć, że poród marzenie, ale i tak nie pobiła naszej Youyou.
Stary 2012-03-15, 22:02   #4268
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Lili ja mam podobny zestaw do tego: http://allegro.pl/cc-zestaw-depilacj...197195851.html tylko kupiony kilka lat temu. Ale jak juz chcesz sie bawic w samodzielne woskowanie, to nawet nie musisz miec tego urzadzenia do podgrzewania. Ono jak dla mnie jest za slabe, to znaczy dlugo grzeje. Choc kilka razy go uzywalam i bylo ok. Teraz po prostu te wklady z woskiem wkladam do garnuszka z woda i na gaz i w ten sposob szybciej sie rozgrzewa.

Adas sto lat!

Zbieram kase na wozek dla Antka i wystawiam aukcje niepotrzebnych rzeczy na allegro. Roboty przy tym troche jest i dlatego mnie nie ma....
Pa!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 22:11   #4269
Naataaszkaa
Raczkowanie

12 stron nadrobiłam.. padam na twarz!!

A w ogóle coś mi się z okiem zrobiło.. boli mnie jak cholera, mam czerwone na górnej powiece przy wew kąciku, ropa mi się zbiera i spuchnięte trochę.. jutro idę do okulisty bo ledwo się mogę dotknąć do niego..

Zapowiadam od razu - będzie baaardzo długo:

marzena_S - miałyście się na migi porozumiewać i co? Ja się pytam - skąd te 12 stron do nadrabiania?

Bartessa - dobrze, że z Karolem jest już lepiej.. Zdrówka dla babci życzę

brumek - biedna jesteś z tymi bólami.. lepiej już? I brawo dla Tymcia za piękne wyniki

Marina1 - stoo lat dla Igorka

eveewe - gratuluję spadku wagi.. u mnie niestety nic nie drgnie nawet

agadus - jak było u kosmetyczki? Co miałaś robione?

Kajool - jeśli chodzi o zabiegi na twarz w ciąży to można baardzo dużo.. odradzane są jedynie niektóre kwasy, ultradźwięki itp.. ale z doświadczenia wiem, że dla ciężarnej najlepszy jest taki typowy zabieg np nawilżający, relaksujący z czekoladą, czyli demakijaż, potem peeling, ampułka, cudowny masaż twarzy, szyi i dekoltu i na koniec maska.. zapewniam, że jak do tego w gabinecie będzie leciała relaksująca muzyka - ojjj będzie mega zadowolenie

blondynkapoznan - ja mam żelazko

http://nokautimg4.pl/p-39-fe-39fef57...al-fv-9545.jpg
i polecam

nerola - brawo dla zdolnej Izy i super, że naczyniak się wchłania.. będzie dobrze

83monia - będziesz następną zumbomaniaczką?

Kajool - ja bym przeszła na 4.. a Hania w nocy je raz.. i gratuluję ciąży siostry

Natka_ - Dominik jest super! Przesłodki i jak ładnie śmiga! No i kabelki rządzą

pieleszka - proszę bardzo.. a jak się wybierzesz do któregoś to zdaj relację super, że Hania ma się lepiej

zanka205 - brawa dla Leny

Stronczek27 - ładnie wyglądasz i jakie masz gęste włosy!!

brumek - hennę robiłaś? Pokaaaaż

marzena_S - gratuluję ząbka a Hania rewelacyjna

blondynkapoznan - jeśli będę w Poznaniu w sobotę to jak najbardziej jedziemy razem.. ale to będę wiedzieć jutro pod wieczór

marzena_S - dokładnie o tej kawiarni mówiłam.. podoba mi się ona

agadus - postaram się jakoś nagrać cmokającą Hanię.. dzisiaj całą drogę ze żłobka do domu tak obie cmokałyśmy chyba to podpatrzyła u innych dzieci

ellika - gratulacje dla brata

aania_20 - stoo lat dla Adasia

telik - ale super wiadomość - gratulacje dla brata

brumek - gratuluję ząbka, brawa za super wagę

Lili 83 - do domowego woskowania polecam Ci coś

takiego:http://allegro.pl/cc-podgrzewacz-do-...122641230.html

Potem dokupujesz sobie tylko woski.. super sprawa, mega wygodne i szybko się robi

meszsares - ale z Klary mądra dziewczynka.. co się będzie z nocnikiem bawić

Shira_83 - brawo za "ma-ma"

No i się pochwalę.. Hania zabiera się za raczkowanie! Pupkę do góry unosi i się tak buja na kolankach
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 22:11   #4270
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Ahh... z tego wszystkiego zapomniałam złożyć życzenia dla Adasia. 9 miesięcy to taki trochę symboliczny wiek. Brawa dla Adasia
no to wieeelkie gratulacje

miałam pisać odnośnie umieszczania fotek
osobiście szanuje decyzję słoneczka i każdej innej wizażanki która nie ma ochoty się ujawniać.

byliśmy dziś nad stawami
i wyciągnełam Jasia z gondoli żeby pokazać mu kaczuchy
chłopak obślinił się ze szczęcia ipierdział do kaczek buzią

no i stwierdzam że 3 godziny w pracy to póki co maksymalny czas na jaki moge sobie pozwolić bo:
-Jaś przestał od kilku dni tolerować butelke z odciągnietym pokarmem
-mleko wypełnia mój biust nazbyt szczelnie
Stary 2012-03-15, 22:16   #4271
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Domkowi od 3 dni poci się głowka. Nie ma gorączki a główka mokra Rozebrałam już go, ale jak leży to pieluszka pod główką dalej mokra... Czytam na internecie, a tam jest napisane, ze to objaw krzywicy z niedoboru witaminy d, ale on dostaje jedną kapsułkę dziennie + wypija mleko. Czy to nie jest czasem związane z jego katarem? Martwię się
Natka a Dominik poci się przy jedzeniu?
Radek jakiś czas temu własnie przy wieczornym jedzeniu po kąpieli był spocony na czole, nosku. Mówiłam lekarce to mi odpowiedziała, że jak się będzie powtarzało to mam zwiększyć na kilka dni witD. Tak zrobiłam, a później zaprzestałam bo niby przestał się pocić.

Edit: Zrób tak jak mówisz, lepiej się lekarza poradzić.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja na Ciebie ??? Niby za co ??? Miłam nadzieję, że przyjedziesz, ale przeszukałam forum i faktycznie nie odpisałam ci, że wtorek mi pasuje Poza tym ostatnio mam podły nastój i wolę się już nie odzywać, bo zaraz jeszcze baty dostanę za moją gębę
Brunetko dlaczego zaraz baty?
Ja lubię jak trochę zaognisz sytuację

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-03-15 o 22:18
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 22:21   #4272
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Nataszka
Stary 2012-03-15, 22:24   #4273
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
wypisałam się z klubu jak Was to tak bardzo drażniło .... nie wiem czy tylko mogę tu z Wami pisać czy też Wam to będzie przeszkadzać i czy nie będziecie olewać moich postów przez to .... nie pcham sie na siłę tam gdzie mnie nie chcą

Mnie nie drażniło. Nie rozumiem tylko dlaczego tak od razu się uniosłaś i z klubu wypisałaś....
Kto powiedział,, że Cię w klubie nie chcemy?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Patik co wyczytałaś na fb?
Stary 2012-03-15, 22:29   #4274
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
1.Moja Lena tak miała, ale podejrzewam że to mógł być ten nie domknięty do końca Botal/ chociaż podejrzewałam o d3 i dawałam

2.Super! Zazdroszczę, bo można zrobić tak jak się chce... oj rozmarzyłam sie
mamy gdzie mieszkać ale dużo bym zmieniła w naszym domku, oj dużo- ale tyle kasy nie mamy
1. Tylko, że u nas to dopiero od 3 dni się pojawiło
2.Wy już macie swój domek, a my póki co dwa pokoje Przez co Domek nie ma swojego pokoju... Ciasno nam trochę tutaj
Napewno kiedyś będzie więcej kasy to i pozmieniasz troszkę

Cytat:
1.może za ciepło w pokoiku gdzie Domek śpi
ale wiesz Natko nie martwiłabym się tym bardzo
u nas też czasami się zdarza
2.dziękuję za wszystkie gratulecje
mała Nadia
ma się świetnie
1. Temperaturę mamy cały czas taką samą w całym mieszkaniu 20-21 stopni, więc chyba nie tu tkwi problem.
A martwię się, bo u nas wcześniej tego nie było, poci się sama główka, nic więcej. Ale jest normlanie radosny, zachowuje się normlanie.

2. No to pięknie, szybki poród miała Twoja bratowa

Cytat:
dla Idy!!

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
1.A w ogóle coś mi się z okiem zrobiło.. boli mnie jak cholera, mam czerwone na górnej powiece przy wew kąciku, ropa mi się zbiera i spuchnięte trochę.. jutro idę do okulisty bo ledwo się mogę dotknąć do niego..
2.Natka_ - Dominik jest super! Przesłodki i jak ładnie śmiga! No i kabelki rządzą
3.No i się pochwalę.. Hania zabiera się za raczkowanie! Pupkę do góry unosi i się tak buja na kolankach
1. Bidulka
2.
3. dla sprytnej Hanii
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 22:31   #4275
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!!
Ale wysyp bratanków dzisiaj mamy
Bratanic chyba

Cytat:
Miałam z rana napisac co u nas ale nie mam siły. Jednak zawsze jest tak, że może być gorzej, więc juz nie narzekam. Powiem tylko, że tej nocy miałam zastój w prawej piersi, gorączkę przez to i boli mnie do teraz. Moja mama ma załamanie nerwowe (a ja chyba z nią), jestem złą córką...coś życie mnie przygniata...
Najgorsze, że czuję się cholernie samotna w tym wszystkim...
No ale mam nadzieję że i dla mnie słonko zaświeci niebawem.
Idę spac, bo jak sie dzisiaj znów nie wyśpię to jutro chyba głową w mur będę walić na pobudzenie
Dlaczego uważasz, że jesteś złą córką?
Współczuję problemów cyckowych. Mnie póki co omijają szerokim łukiem

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:

Mój Radek też coś ostatnio kombinuje. Ustawia się jak do raczkowania. Chwilkę się utrzyma i zaraz plackiem leży. I cofa się do tyłu. Wczoraj go na śrosku łóżka położyłam i zaraz był na krawędzi. Skurczybyk
Stary 2012-03-15, 22:39   #4276
Natka_
Zakorzenienie

Miałam się nie wypowiadać, ale się wypowiem.
Uważam, że każdy ma prawo do swojej prywatności i jeżeli nie chce pokazywać się to powinnyśmy to uszanować.Jedne z nas są bardziej ufne inne mniej. Nie uważam, żeby był to powód do jakiś kłótni, czy nieporzebnych wymian zdań, a tym bardziej do obrażania się i "ucieknia" stąd

Cytat:
byliśmy dziś nad stawami

no i stwierdzam że 3 godziny w pracy to póki co maksymalny czas na jaki moge sobie pozwolić bo:
Bo Jasiu już ciekawski chłopak jest

3 h to fajny wymiar, oderwiesz się troszkę, pójdziesz do ludzi a i tak spędzasz większość czasu z synkiem. Bo podejrzewam, że przez ten czas jak Ciebie nie ma to Jasiu przez moment śpi

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Natka a Dominik poci się przy jedzeniu?
Radek jakiś czas temu własnie przy wieczornym jedzeniu po kąpieli był spocony na czole, nosku. Mówiłam lekarce to mi odpowiedziała, że jak się będzie powtarzało to mam zwiększyć na kilka dni witD. Tak zrobiłam, a później zaprzestałam bo niby przestał się pocić.

Edit: Zrób tak jak mówisz, lepiej się lekarza poradzić.
Przy jedzeniu nie, tylko właśnie jak jego główka styka się z czymś i jak się np. zezłości, albo zmęczy raczowaniem, wstawaniem itp. Nie chcę zwiększać dawki witaminy na własą rękę, bez konsultacji z pediatrą, więc jutro napeno zadzwonię, dziękuję za odpowiedź
Stary 2012-03-15, 22:45   #4277
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Lili ja mam podobny zestaw do tego: http://allegro.pl/cc-zestaw-depilacj...197195851.html tylko kupiony kilka lat temu. Ale jak juz chcesz sie bawic w samodzielne woskowanie, to nawet nie musisz miec tego urzadzenia do podgrzewania. Ono jak dla mnie jest za slabe, to znaczy dlugo grzeje. Choc kilka razy go uzywalam i bylo ok. Teraz po prostu te wklady z woskiem wkladam do garnuszka z woda i na gaz i w ten sposob szybciej sie rozgrzewa.
Dzięki
To mówisz, że nie ma sensu w podgrzewacz inwestować?

Cytat:
Lili 83 - do domowego woskowania polecam Ci coś

takiego:http://allegro.pl/cc-podgrzewacz-do-...122641230.html

No i się pochwalę.. Hania zabiera się za raczkowanie! Pupkę do góry unosi i się tak buja na kolankach
Dzięki
dla zdolnej Hani

A właśnie sobie ostatnio zapomniałam.
Blondynka ja mam takie żelazko:
http://www.google.pl/imgres?q=zelmer...0&tx=126&ty=89 i jestem z niego zadowolona.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Jak kupię sprzęt i się wywoskuję to zabieram chłopaków na basen!
To jest myśl
Stary 2012-03-15, 22:46   #4278
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
1.Hmm, dziwne, fakt. Widzę że już z dziewczynami konsultację przeprowadziłaś i pewnie to ten katar, tak jak piszecie Ale do pediatry zadzwoń koniecznie, żeby sie nie zastanawiać dłużej

2.O, to świetnie Bo już się bałam, że to początek większego przestoju (nauczona doświadczeniami wielu znajomych, którzy się budowali), ale jak widzę dzielnie sobie radzicie
1. Przeczucie mi mówi, że to katar, ale jednak dla świętego spokoju muszę skonsultować to z pediatrą, chociaż telefonicznie bo nie da mi to spokoju
Bo kurcze, no nie wydaje mi się żeby to było z niedoboru witaminy D3 no bo przecież dostaje kapsułkę dziennie i jeszcze do tego MM wypija
2. Całe szczęście coś ruszyło, mam nadzieje że będzie jak najmniej nieprzyjemnych niespodzianek Wiadomo jeszcze długa droga przed nami, więc jakieś niepowodzenia, przestoje to rzecz nieunikniona, ale jestem dobrej myśli!
Stary 2012-03-15, 22:47   #4279
CrazyMachine
Zadomowienie

Lili, Natka, Telik dziękuje w imieniu Idy.
Nataszka, widzę, że Twoja Mała lada dzień zacznie raczkować.

Dobrej Nocy, na mnie już czas.
Stary 2012-03-15, 22:56   #4280
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy dziś nad stawami

Kaczki są fajne, Jasiek się na!

Ciekawe co mu sie odwidziało z tą butlą? Bo wczesniej jadł, tak? Może wpadł na pomysł, że jak postrajkuje, to mama nie będzie miała wyjścia i szybkiej wróci

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Bratanic chyba
Aleś czepliwa

Cytat:
Miałam się nie wypowiadać, ale się wypowiem.
Uważam, że każdy ma prawo do swojej prywatności i jeżeli nie chce pokazywać się to powinnyśmy to uszanować.Jedne z nas są bardziej ufne inne mniej. Nie uważam, żeby był to powód do jakiś kłótni, czy nieporzebnych wymian zdań, a tym bardziej do obrażania się i "ucieknia" stąd
Tez ze wszystkich sił starałam się powstrzymać przed komentowaniem tej sytuacji, bo to tylko zaostrza sprawę, ale nie wytrzymam chyba

Ale będzie krótko: zgadzam się z Natką. W moim odczuciu pokazywanie swoich zdjęć to własna wola, a nie transakcja wymienna.

Cytat:
1. 12 stron nadrobiłam.. padam na twarz!!

2. A w ogóle coś mi się z okiem zrobiło.. boli mnie jak cholera, mam czerwone na górnej powiece przy wew kąciku, ropa mi się zbiera i spuchnięte trochę.. jutro idę do okulisty bo ledwo się mogę dotknąć do niego..
3. brumek - biedna jesteś z tymi bólami.. lepiej już? I brawo dla Tymcia za piękne wyniki

4. brumek - hennę robiłaś? Pokaaaaż

5. No i się pochwalę.. Hania zabiera się za raczkowanie! Pupkę do góry unosi i się tak buja na kolankach
1. Twarda zawodniczka z Ciebie

2. Zapalenie spojówek?

3. Nic a nic już nie boli, więc żyję pełną gębą

4. Nooo

5. Brawo I tak na końcu o takiej ważnej rzeczy piszesz?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez nazwy 2.jpg (21,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-03-15, 22:57   #4281
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Przeczucie mi mówi, że to katar, ale jednak dla świętego spokoju muszę skonsultować to z pediatrą, chociaż telefonicznie bo nie da mi to spokoju
Bo kurcze, no nie wydaje mi się żeby to było z niedoboru witaminy D3 no bo przecież dostaje kapsułkę dziennie i jeszcze do tego MM wypija
2. Całe szczęście coś ruszyło, mam nadzieje że będzie jak najmniej nieprzyjemnych niespodzianek Wiadomo jeszcze długa droga przed nami, więc jakieś niepowodzenia, przestoje to rzecz nieunikniona, ale jestem dobrej myśli!
1. No więc własnie to mało prawdopodobne żeby chodziło o tę witaminę
2. A to już ponad połowa sukcesu
Stary 2012-03-15, 23:31   #4282
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Zakładacie swoim maluchom jakiś program tzw. pomostowy, inwestycyjny?
Ja dostałam taką ofertę, ale niewiem....Napiszę Wam przykład:
Przy składce kwartalnej 300PLN( okres trwania 18 lat) kwota gwarantowana to 28000 a suma wpłat 21600PLN.
Przy skladce rocznej, to 100oPLN, lub półrocznej 500PLN kwota gwarantowana wynosi 28000PLN suma wpłat 18000PLN.
To ta kwartalna wogóle się nie opłaca nie?? GUBIĘ SIĘ!!!!
Dodam, że w każdej chwili można pieniążki wycofać( nagła sytuacja rodzinna)jak również skrócic, czy wydłużyć okres trwania.
Co o tym myślicie?
wiesz co ja akurat za takimi formami nie jestem - nei wierze temu tsk dokladnie. Swojej mam w planach zalozyc konto oszczednosciowe z miesieczna kapitalizacja - moim zdaniem najlepsze co moze byc. Bede przelewac miesiecznie pewna kwote plus mysle, ze to co dostanie od najblizszych tez tam wplacac. Ide do banku zapytac o procent i warunki i nie doszlam. Mysle ze w przyszlym tyg sie zmotywuje, bo juz czas.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
wypisałam się z klubu jak Was to tak bardzo drażniło .... nie wiem czy tylko mogę tu z Wami pisać czy też Wam to będzie przeszkadzać i czy nie będziecie olewać moich postów przez to .... nie pcham sie na siłę tam gdzie mnie nie chcą
kazdy ma swoje zdanie i trzeba je mowic glosno, wszystkim sie niedogodzi.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny i ja się wypowiem. Dlaczego, jeśli ktoś nie ma takiej potrzeby, ma się na siłę pokazywać? Cholercia, ja wiem, że wiele z nas ( ja sama) nie ma oporów przed pokazywaniem zdjęć itp, ale szanuję decyzję Basi. Ja na przykład nie widziałam zdjęcia naszej blondynkipoznań ( nie przypominam sobie, by wstawiała). Zresztą kilka innych dziewcząt też nie wstawiało zdjęć. I co z tego... Dajmy pole swojej wyobrazni
dokladnie tego samego jestem zdania

hmmm a ze mna bedziecie pisac 3/4 postow omijam (brak czasu), to co pamietam odpisuje. Pokazalam tylko Marysie, siebie nie, te co maja mnie na FB (4 osoby jak sie nie myle), wiedza jak wygladam. Nie bede tu wstawiac swojej fotki, bo i po co. Moge sie opisac jak ktos chce - "uroczopulchna" blondynka, 157 cm wzrostu, rozmiar buta 39 ubran - 44, lat 27,5 od czerwca 2010 roku mężatka. tak z przymruzeniem oka.
A tak juz na powaznie, przyszedl mi dzis naroznik i ławostół mala roszada w duzym pokoju. I juz widac efekt.
Moje dziecie sapalo dzis w dzien podobno tylko 15 minut i co????? przyszlam do domu o 21 a ona w najlepsze sie bawi. Padla o 22TZ drzemie obok mnie, a mnie sie nie chce isc pod prysznic - len mnie dopadl.
Adaś ciocia zapomniala o tobie Sto latek kochany
Dobranoc laseczki. Nie ma co sie klocic. Ja tez dwa razy wsadzilam kij w mrowisko i jakos nadal jestem z Wami i te co chca odpisuja mi na posty, te co nie to nie i to ich wybór

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

nataszka ty tez na diecie ja poki co sie zawzielam obym tylko wytrwala.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:41   #4283
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Eveewe witaj kobieto pracująca
Fajny opis siebie dalas ja tam wiem jak wygladasz cała Twoja rodzinka z reszta Marys wymiata z ta czuprynka
A tak na powaznie to myśle ze w realu byśmy sie dogadaly. Czuje ze bratnie dusze z nas

Co do dietki, wierze w Ciebie. U mnie jutro 2 tygodnie
Stary 2012-03-15, 23:43   #4284
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

w klubie nie wstawiam bo i tak nikt ich nie widzi a druga sprawa nie czuję takiej potrzeby
nie pokazuje siebie ani dzieci.Ale tylko Ty to zauważyłaś.
Kłamiesz, ja kiedyś o Ciebie pytałam

Dziewczyny wyrzuciłam się z klubu, bo nie dam już rady być na bieżąco (kiedyś już to zapowiadałam ). Muszę więcej czasu poświęcić Kubie. Na główny pewnie będę wpadać wieczorami . No chyba, że sił zabraknie .

Jakby mnie ktoś szukał (), to może znajdzie na FB albo jakby co PW.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:45   #4285
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Patrzę ze klub pustoszeje. Dzis juz dwie go opuściły. Justyna zaglądaj w wolnych chwilach na watek.. Lubię "Cie" czytać
Stary 2012-03-15, 23:47   #4286
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Eveewe witaj kobieto pracująca
Fajny opis siebie dalas ja tam wiem jak wygladasz cała Twoja rodzinka z reszta Marys wymiata z ta czuprynka
A tak na powaznie to myśle ze w realu byśmy sie dogadaly. Czuje ze bratnie dusze z nas

Co do dietki, wierze w Ciebie. U mnie jutro 2 tygodnie
u mnie w poniedzialek bedzie 2 tyg i jak u ciebie z waga?? no pracujaca i malo bywajaca, ale staram sie byc na biezaco, ale nie zawsze mam czas na wszystko odp.
dokladnie tez cie uwazam za bratnia dusze, temu cie czasem "zaczepiam" na FB. moja wirtulana siostro
a opis.......... taki seeeeeeeee
co sie dzieje ze scio????

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:56   #4287
Madziulka_17
Wtajemniczenie

No właśnie, gdzie jest Scio

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:19   #4288
Natka_
Zakorzenienie

Brumku ładne brwii wyszły, nie są jakies krzykliwe, takie akurat Biorę też ten brąz

A Tymcio ma Twoje oczy jak nic!

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-03-16 o 00:21
Stary 2012-03-16, 00:52   #4289
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku ładne brwii wyszły, nie są jakies krzykliwe, takie akurat Biorę też ten brąz

A Tymcio ma Twoje oczy jak nic!
Dzięki

Dzisiaj pielęgniarki w przychodni stwierdziły że wszystko od pasa w górę Tymcio ma po mnie

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

hmmm a ze mna bedziecie pisac
3/4 postow omijam (brak czasu), to co pamietam odpisuje. Pokazalam tylko Marysie, siebie nie, te co maja mnie na FB (4 osoby jak sie nie myle), wiedza jak wygladam.
Będziemy, ale pod warunkiem że dasz jakąś nową, świeżutką fotkę Marysi
Stary 2012-03-16, 00:57   #4290
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Dzisiaj pielęgniarki w przychodni stwierdziły że wszystko od pasa w górę Tymcio ma po mnie
A Domek to póki co cały tata, oczy ma jedynie chyba moje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości