|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dzień dobry
![]() ale wysyp ![]() dziękujemy Fajny poród miała bratowa ![]() Cytat:
dziękujemy. No i brawa dla Idy!![]() ![]() Cytat:
to nie tknie teraz butelki?ja polecam, bo te wkłady mają rolkę, po prostu nią po ciele przesuwasz i w ten sposób nakładasz. Same wkłady ciężko złapać bo są gorące, więc trzymając w tym podgrzewaczu jest łatwiej. Przynajmniej ja tak nakładam. A dokupić można bez problemu bo są niedrogie ![]() ![]() Cytat:
u mnie dalej wszyscy twierdzą że to cały tata ![]() Brwi wyglądają super Lubię takie zdjęcia samych oczu, takie tajemnicze ![]() Agatko, wszystkiego najlepszego!
|
|
|
#4292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Crazy fajnie napisała, że każdy ma prawo do ochrony swojej prywatności i ujawnia tyle ile chce. Cytat:
Tak marzę o tym momencie, ale mój chyba wyrzekł się raczkowania na dobre ![]() A my nie spimy od 5.15 ![]() I też dziś usłyszałam od M. jak zarzęłam zrzędzić, żebym poszła do roboty zarabiać i dopiero bym zobaczyła ![]() ciekawe tylko, dlaczego on, jak ma tylko zostać z Igorem na dłuższy czas (3 godz + ) to jedzie z nim do mamusi. Faceciiii...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Nie śpimy już prawie 2 godziny Powód był bardzo śmierdzący, że tak powiem![]() Poszedł spać o 20:40, pierwsza pobudka o pólnocy, druga o 3:30, więc całkiem fajnie (tyle że potem już spał niespokojnie, a ja z nim ). Rzuca się po tym łóżeczku, ale śpiMam tyyyyle nadrabiania i nie wiem, kiedy się wyrobię. Pogoda zapowiada się super, więc spacer będzie długi ![]() (A wczoraj zapomniałam o Adasiu |
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i podłączam się do życzeń!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tak się zastanawiam co zrobić
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny nie zachowujcie się jak małe dzieci!!! Jak któraś ma coś do powiedzenia, to niech to pisze, a nie robi jakies podchody. A nie daj Boże żadna nie zareaguje na posta, to już foch na całego-dajcie spokój!!! ( to tak ogólnie, nie kierowane szczególnie do Ciebie Blondynka) Śliczne oczka, takie Tymkowe ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek.
Witam się i ja z kawą w ręce i z ręcznikiem na głowie ![]() Agatka , Iza ![]() TŻ się do mnie nie odzywa, ale dalej mam nadzieję, że to będzie bardzo miły dzień. Muszę tylko poprasować, poodkurzać, ugotować obiad i luzzzz
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
na 10.10 idziemy do lekarza
ja oczywiście znowu obudziłam się z bólem głowy, ale to tak przy katarze niestety mam jak po funkcjonuję trochę to przechodzi oczywiście nadal niewyspana jestem, może w weekend TŻ da mi coś odespać ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
oni myślą, że jak kobieta pójdzie do pracy to 8 h poza domem i potem odpoczynek, a tak niestety nie jest, trzeba jeszcze zająć się domem i dzieckiem, no i problem co zrobić z maluchem w czasie pracy, nie wszędzie są żłobki, nie każdy mam babcię do pomocy, a opiekunka z reguły się nie opłaca, bo ja nie poszłabym do roboty za te marne minimalne wynagrodzenie gdzie ponad połowę a może i 1000 zł na opiekunkę trzeba dać (zależy gdzie ile to kosztuje) więc czasem nie jest to takie proste
|
|
#4298 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko że K. nie potrafi jeszcze pić z niekapka- tylko ew. łyżeczką, co w nocy odpada, bo wszystko było by do przebrania. ![]() Cytat:
Tak było od zawsze - byłam dobrą córką jak byłam posłuszna i karnie spełniałam wszystkie zachcianki mamy. Teraz jak mam swoją rodzinę i priorytety sie pozmieniały nie jestem w stanie zadbać o jej sprawy jak ona by sobie tego życzyła. Więc ciągle obarcza mnie, jestem w ciągłym poczuciu winy, no i jestem złą córką - ale dla niej. Przemyslałam to przez noc i poprostu odpuszczam. Pomagam jej naprawde dużo, tyle ile jestem w stanie, zawsze służę jej radą, a co ona ze swoim życiem dalej zrobi to jej decyzja, jest dorosła i poczytalna. koniec kropka. Jedyne co mi się ostro klaruje w tej całej sytuacji to to, że relacje matka-córka są bardzo silne i trudne i postaram się stworzyć ZDROWE relacje z Karolinką, żeby miała we mnie oparcie i przyjaciela. I nie będę jej tłamsić swoim życiem... Przepraszam,że takie smuty z rana walę ale o niczym innym nie myślę... Karolcia się o śniadanko upomina, zmykam
|
||
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Sarenka kilka dni temu przesiadła sie z gondolki na spacerówe ![]() Fotka z pierwszej jazdy: |
|
|
|
#4300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tu my w spacerówce
|
|
|
|
|
#4301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie graty posprzedawałam i się nazbierało 300zł dołożyłam do wózka i już jedzie do mnie Cytat:
![]() Cytat:
najpierw smoczka ostatecznie muszę porzucić i chyba mi się udało ![]() Cytat:
gdzie kupiłaś? ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- I taką czapkę też chcę NATKA powiedz mi jak kupowałaś te papucie skórzane to kupiłaś o rozmiar większy czy tak na teraz? wiem, że skóra ma tendencję do rozszerzania i mam dylemat jaki rozmiar kupić. Rozszerzyły się te paputki mocno? proponuję poprzednie tematy przesłać Stronczkowi,bo nie zostały wykorzystane. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-03-16 o 09:00 |
||||
|
|
|
#4302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie udało mi sie jej w końcu nauczyć ![]() za odsmoczkowanie |
|
|
|
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
![]() Cytat:
no cudo kolejne, moze i ja sie pochwale nie spacerowka, bo my w spacerowce od 3 miesiaca zycia Marys
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-03-16 o 21:59 |
||
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spróbuj na śpiocha jej podać herbatkę. Ja bałam się ,że Emilie do spania nocnego będzie się domagała smoka, ale podaję jej herbatkę kiedy zaczyna marudzić a przed chwilą np jadła i wypija aż 10 ml i śpi dalej. A tak podawałam zawsze smoka. I mówię "Ciiiii,ciii" iklepię po pupce bądź głaszczę po główce,pleckach.Cytat:
![]() słodka ! |
||
|
|
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Iza i Agatka Eve u mnie dzis 2 tyg, Troche schudlam, czuje po spodniach, luzniejsze ciut w tyłku. Musze sie dzis zważyć, ale to pozniej. Marys Sarenka i Karolinka śliczne dziewuszki
|
|
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
TELIK podpowiedz mi jak najlepiej przejść na II fazę? mogę tylko np na śniadanie wprowadzić dwie-3 kropki chleba ? a resztę utrzymać tak samo ? chleb ze słonecznikiem,pestkami dyni, otrębami ,siemię lniane ? chleb własnej roboty. Mąką prosto z młyna. Jest mi tak fajnie lekko po tej I fazie i już nie czuje super głodu, na kolację wystarczy że zjem trochę sałatki i jestem pełna...
|
|
|
|
#4308 | |
|
Rozeznanie
|
Iza i Agata
![]() Dzień dobry!! Mamy drugiego ząbka Przychodzi do nas kotek sąsiadów wylegiwać się na naszym tarasie i robi furorę Ala obśliniła mi już wszystkie okna i pozostawiła swoje malutkie dłonie na każdym (to nic, że mamusia tydzień temu okna szorowała )Śliczne "spacerowiczki" i czapeczki też fajne ![]() Maryś też fajna Ala chyba przechodzi na jedną drzemke w ciagu dnia. Wczoraj spała raz do południa i w zupełności jej to wystarczyło na cały dzień. dzisiaj też juz nie garnie się do pierwszej drzemki, więc pewnie zaśnie na spacerku ok południa. Fajnie tak, bo przez tą swoją mobilność, naprawdę moge dużo więcej zrobić iw domu i w okół siebie. Idziemy razem do łązienki, tam i zrobie sobie włosy i się umaluje, w kuchni razem pitrasimy, wieszamy razem pranie, odkurzamy razem...teraz też razem piszemy Zanka powodzenia u lekarza, żeby sie okaząło, że dzieciaczki już są w pełni zdrowe!! brumek w tym art. było jeszcze zaznaczone, że boso, boso, boso jak jest taka możliwość oczywiście.(dzwoniłąm rano do mamy, mówiłam jej o tym artykule, mówiłam, że na bosaczka dzieci maja biegać, żadne sztywne buciory, a ona : no patrz zupełnie inaczej niż kiedyś ) ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Widac, że ta dieta sprawia Ci wiele przyjemności, czujesz się dobrze, więc efekty murowane
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Karola
H&M ale to już jakiś czas temu
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam czasem kryzys że chce coś slodkiego, ale napiję się wody i jest ok. Ta lekkość jest boska. Moja miała 3 dni tak, że miała jedną drzemkę i koniec,ale od kilku dni znowu ma dwie po 30-40min. U mnie Emilie identycznie reaguje na kotka, który sobie u Nas mieszka w ogródku, piszczy na jego widok, a o oknach nie wspomnę jakie są "czyste" Może namówię męża na H&M jutro
|
|
|
|
|
#4311 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jestem zainteresowana ale nie mam konta na FB i nic nie wiem Cytat:
Cytat:
noi dwu pietrowe ale jedne okragle a drugie kwadratowe maja te talerze ja sie nawet za to jeszcze nei zabralam u nas bedzie najgorzec ze spacerem bo wtedy smok zawsze jest ![]() Dzien dobry u nas noc taka sobie 2 pobudki obie na jedzenie ![]() widze ze na forum zaczynaja sie dziac jakies niesmaczne sytuacje..... ![]() nie wiem juz oco chodzi ide cos zjesc i poprzegladam ogloszenia o prace...... |
|||||
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale jestem niewyspana .... maly poszedł spać o północy prawie, po czym obudził się o 3 rano i darcie, TZ go usypiał w wózku i 6.30 pobudka .... do tej pory nie śpi a ja ledwo na oczy patrzę ..... masakra
Carmela, Ellika dziewczynki śliczne, i jakie super czapeczki mają Maryś w odważnej sesji mała modeleczka mam pytanko, jak na week będzie około 20 st to ubieracie czapeczki cienkie i grubsze bluzy już? .... ja jestem przewrażliwiona na punkcie ubierania i chętnie bym przegrzewała małego więc proszę o radę ..... w ogóle od ilu stopni na polu ubiera się wiosenną kurteczkę i czapeczkę? mam taką polarową ocieplaną bluzę a od środka bawełna więc można już? i czapeczkę podwójną bawełnianą? Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-03-16 o 10:06 |
|
|
|
#4313 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzwoniłam do pani doktor w sprawie tego pocenia, więc mam się tym w ogóle nie przejmować bo w okresie przeziebienia takie coś może wystąpić ![]() Domek dzisiaj wstał o 7 30 Miał zatkany nosek i źle mu się oddychało, jak uruchomiłam odkurzacz tak koniec spaniaTeraz ju z marudzi, bo jest śpiący. Znalazłam na niego sposób, żeby mieć chwilę dla siebie Wsadzam go w taka biedronkę na zabawki, on sie cieszy i próbuje się z niej wydostać, a zanim stamtąd wyjdzie to mija 15 min![]() Cytat:
A Tż-ta w łeb strzel ode mnie! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Daj znać co u lekarza Cytat:
Śliczne dziewczyny, a jakie maja słodkie czapeczki Ogacone jak pompy na zime ![]() Cytat:
Ja kupiłam na tej akucji http://allegro.pl/6-12m-pantofle-pap...188173814.htmlCytat:
za ząbka![]() 2. Domek też przerzucił się na tylko jedną drzemkę ![]() Ja jak odkurzam to Domek też łazi za odkurzaczem i wspina się na niego, ma frajdę nie z tej ziemi ![]() W łazience natomiast muszę uważać, bo nie wiem czemu najbardziej zainteresowany jest... szczotka do ubikacji
|
|||||||
|
|
|
#4314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Co się dzieje na tym forum?
Dlaczego gniewacie się, uciekacie, wypisujecie?![]() Ja jestem za tym, żeby każda chroniłą swoja prywatność, na ile ma ochotę. Śliczne panny w spacerówkach i nie tylko My też częściowo juz w spacerówce, tzn. nadal śpi na spacerze, ale jak się budzi, to go trochę podnoszę i dalej spacerujemy (w gondoli to nie przeszło). Ellika rozumiem Cię doskonale )Mój mąż też nieraz powtarza, że wolałby z dzieckiem zostać niż do pracy iść... Ciekawe, czemu mamie go zanosi ![]() Zanka zdrówka dla Was! A u nas zwięrzątka nie robią furory Przyznać się, która mi podrzuca zbędne kilogramy? Przytyłam ostatnio 2 kg (podobno w przyrodzie nic nie ginie, tylko zmienia właściciela )
|
|
|
|
#4316 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
HAHAHA Kuny wyciągnęły pazury
![]() tu jakieś kwasy a ja mam mega ważny problem ścisnąć pośladki i pomóżcie biednej wsiurce gdzie jest ten cholerny numer paragonu chcę taki kocyk z bobovitytaki urok czytać nie umiem muszę z powrotem do podstawówki wrócić chyba kotuś ty się nic nie martw pisz na ile masz siły i weny przecież rozumiemy ile masz na głowie Cytat:
Cytat:
ooooooo nie ja protestuję Brunetka co ty mnie chcesz zmusić do zbierania podpisów, żebyś nie odchodziła jak co to ja już piszę petycję nie rób mi tego Cytat:
no wreszcie coś optymistycznego!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdolniacha!Cytat:
Cytat:
jak tam wymionka na dziś??mój Żbik dziś zaszczycił mnie kilkoma pobudkami no słodki bobas ![]() za karę dziś wezmę go na zakupy
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam prośbę, czy mogłaby któraś z Was, która akurat ma pod ręką komórkę do mnie tyrknąć ( puścić dłuższego sygnała ), bo chodzę juz od godziny i szukam telefonu, i nie wiem gdzie go podziałam. numer szybko wyślę na PW
|
|
|
|
#4318 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Adasiu sto lat!
Cytat:
![]() 2. Oj współczuję przeżyć . Ta jak dziewczyny piszą, testy bywają niemiarodajne u tak małych dzieci. A może masz zdjęcie Szymka z tą wysypką? Ja bym chyba chodziła z wywołanym do lekarza, żeby zobaczył czym grozi niewypisanie zaświadczenia.![]() Cytat:
![]() 2. Wow, a dopiero co miała 2- super. ![]() No i zdrówka dla Ciebie i rodzinki. Cytat:
![]() Cytat:
Już wyczytałam, że będzie ciuchowisko w Kupcu- może wybiorę się z ubraniami Hani, bo już nie mamy gdzie tego odkładać i gromadzić. I widzę, że w kwietniu będzie jednodniowy kurs pierwszej pomocy dla dzieci- też bardzo przydatna wiedza. Super, że jedzenie idzie Helence coraz lepiej, a ząbek pewnie się przebije lada moment. ![]() Cytat:
2. Wiesz co, ja do tej pory też takich problemów nie miałam, ale Hania nie chce już jeść w ciągu dnia i nie miało możliwości się to wyrównać, stąd zator. ![]() 3. Ha ha, no niestety mnie już od czasów przedszkolnych chcą topić. Cytat:
Myślę, że to przeziębienie i osłabiony organizm się do tego przyczyniły. Hania też ma katar i też jej się główka poci, wcześniej tego nie było więc się nie martwię. (też codziennie dostaje wit D3)
|
||||||
|
|
|
#4319 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() U nas wstyd się przyznać, ale smoczek musiał wrócić. Udało się go wyeliminować ze spacerów i jazdy samochodem. Jak zęby teraz przestaną dokuczać to znowu będziemy próbować. Cytat:
Na pewno jesteś dobrą córką- świadczą o tym Twoje nocne przemyślenia. ![]() Cytat:
![]() 2. 3. Bardzo ładne imię, a poród faktycznie musiał pójść całkiem sprawnie, no ale przy 3 dziecku to mama już miała wprawę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Dzięki. 3. Mała zdolniacha. ![]() Słoneczko, według mnie to żaden problem, że nie chcesz się pokazać. (wiadomo, fajnie zobaczyć z kim się rozmawia, bo jest nas tu sporo i dzięki temu łatwiej taką osobę później powiązać z avatarem, ale to nie przymus, a na pewno nie warunek bycia w klubie) Jednak ton Twojej wypowiedzi był według mnie zbyt ostry, tak jakbyś nie miała do Nas zaufania... Carmela, Ellika, obie dziewczyny śliczne i jakie mają piękne czapeczki. Eveewe, ale ona pocieszna. U Nas wczoraj ciężki dzień- u mnie temperatura przez zator, a u Hani ciąg dalszy Jęczysławy. Popołudniu znalazłam 4 białego potwora i moje dziecko jest już pełnoprawnym wampirem. |
|||||
|
|
|
#4320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

)

.... nie pcham sie na siłę tam gdzie mnie nie chcą

zębole

12.06.2010

Miał zatkany nosek i źle mu się oddychało, jak uruchomiłam odkurzacz tak koniec spania
jak co to ja już piszę petycję nie rób mi tego
. Ta jak dziewczyny piszą, testy bywają niemiarodajne u tak małych dzieci.