Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 07:01   #4291
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
a dzisiaj dwie moje kumpele urodzily
ale wysyp
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ciociunia telunia wita was
Adasiu- najsłodszy buziak dla Ciebie

dziękujemy

Fajny poród miała bratowa

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ahh... z tego wszystkiego zapomniałam złożyć życzenia dla Adasia. 9 miesięcy to taki trochę symboliczny wiek. Brawa dla Adasia
No i jeszcze chciałam się podzielić z wami moją radością, Ida zaczęła dziś wieczorem raczkować.
dziękujemy. No i brawa dla Idy!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Adas sto lat!
!

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
aania_20 - stoo lat dla Adasia

Cytat:
no i stwierdzam że 3 godziny w pracy to póki co maksymalny czas na jaki moge sobie pozwolić bo:
-Jaś przestał od kilku dni tolerować butelke z odciągnietym pokarmem
-mleko wypełnia mój biust nazbyt szczelnie
to nie tknie teraz butelki?
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzięki
To mówisz, że nie ma sensu w podgrzewacz inwestować?

ja polecam, bo te wkłady mają rolkę, po prostu nią po ciele przesuwasz i w ten sposób nakładasz. Same wkłady ciężko złapać bo są gorące, więc trzymając w tym podgrzewaczu jest łatwiej. Przynajmniej ja tak nakładam.

A dokupić można bez problemu bo są niedrogie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Adaś ciocia zapomniala o tobie Sto latek kochany
.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki

Dzisiaj pielęgniarki w przychodni stwierdziły że wszystko od pasa w górę Tymcio ma po mnie

u mnie dalej wszyscy twierdzą że to cały tata

Brwi wyglądają super Lubię takie zdjęcia samych oczu, takie tajemnicze

Agatko, wszystkiego najlepszego!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 07:46   #4292
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Miałam z rana napisac co u nas ale nie mam siły. Jednak zawsze jest tak, że może być gorzej, więc juz nie narzekam. Powiem tylko, że tej nocy miałam zastój w prawej piersi, gorączkę przez to i boli mnie do teraz. Moja mama ma załamanie nerwowe (a ja chyba z nią), jestem złą córką...coś życie mnie przygniata...
Najgorsze, że czuję się cholernie samotna w tym wszystkim...
No ale mam nadzieję że i dla mnie słonko zaświeci niebawem.
Idę spac, bo jak sie dzisiaj znów nie wyśpię to jutro chyba głową w mur będę walić na pobudzenie

a z płaczem i smoka jej dałam i śpi dalej...no i jak mam jej go zabrać
kurcze jakiś gorszy czas nastał... słońce, głowa do góry...Wiem, że to brzmi jak frazes, ale tak jest- wszystko wróci do normy i się uspokoi...

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Marino przecież masz mnie na Nk a tam są moje zdj
w klubie nie wstawiam bo i tak nikt ich nie widzi a druga sprawa nie czuję takiej potrzeby
nie pokazuje siebie ani dzieci.Ale tylko Ty to zauważyłaś.
Wiem blondynko, chodzi mi o klub. I dokładnie się zgadzam z tym co napisałaś! Przecież nie można kogoś zmusić do wstawiania zdjęć...
Crazy fajnie napisała, że każdy ma prawo do ochrony swojej prywatności i ujawnia tyle ile chce.

Cytat:
Ahh... z tego wszystkiego zapomniałam złożyć życzenia dla Adasia. 9 miesięcy to taki trochę symboliczny wiek. Brawa dla Adasia
No i jeszcze chciałam się podzielić z wami moją radością, Ida zaczęła dziś wieczorem raczkować.
Wow, świetnie!
Tak marzę o tym momencie, ale mój chyba wyrzekł się raczkowania na dobre

A my nie spimy od 5.15
I też dziś usłyszałam od M. jak zarzęłam zrzędzić, żebym poszła do roboty zarabiać i dopiero bym zobaczyła
ciekawe tylko, dlaczego on, jak ma tylko zostać z Igorem na dłuższy czas (3 godz + ) to jedzie z nim do mamusi. Faceciiii...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 07:49   #4293
mamad1
Zadomowienie

Witamy
Nie śpimy już prawie 2 godziny Powód był bardzo śmierdzący, że tak powiem
Poszedł spać o 20:40, pierwsza pobudka o pólnocy, druga o 3:30, więc całkiem fajnie (tyle że potem już spał niespokojnie, a ja z nim). Rzuca się po tym łóżeczku, ale śpi

Mam tyyyyle nadrabiania i nie wiem, kiedy się wyrobię. Pogoda zapowiada się super, więc spacer będzie długi

dla Izy i Agaty!

(A wczoraj zapomniałam o Adasiu Adasiu dla Ciebie z okazji ukończenia 9 miesięcy i 1 dnia!)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 07:53   #4294
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witamy
Poszedł spać o 20:40, pierwsza pobudka o pólnocy, druga o 3:30, więc całkiem fajnie (tyle że potem już spał niespokojnie, a ja z nim). Rzuca się po tym łóżeczku, ale śpi

Mam tyyyyle nadrabiania i nie wiem, kiedy się wyrobię. Pogoda zapowiada się super, więc spacer będzie długi

dla Izy i Agaty!

(A wczoraj zapomniałam o Adasiu Adasiu dla Ciebie z okazji ukończenia 9 miesięcy i 1 dnia!)
mamad u nas ten sam powód tak wczesnej pobudki

i podłączam się do życzeń!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-03-16, 07:53   #4295
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Ja się kompletnie nie znam ale też bym coś takiego Radkowi założyła.

no właśnie tak się zastanawiam co zrobić
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

oliweczka, a ta suma gwarantowana nie uwzględnia inflacji itp? Bo 28000 to znów nie tak wiele, a za 18 lat może być warte jeszcze mniej....
niewiem??też własnie o tym myślałam, że ta kwota za 18 lat, to będzie nic.
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
wypisałam się z klubu jak Was to tak bardzo drażniło .... nie wiem czy tylko mogę tu z Wami pisać czy też Wam to będzie przeszkadzać i czy nie będziecie olewać moich postów przez to .... nie pcham sie na siłę tam gdzie mnie nie chcą
Oczywiście że możesz tu pisac. Popieram i szanuję Twoją decyzję, że jak nie masz ochoty wstawiać swoich zdjęć, to nikt nie powinien Cię do tego zmuszać. A za wypisanie się z klubu jesteś fair.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Marino przecież masz mnie na Nk a tam są moje zdj
w klubie nie wstawiam bo i tak nikt ich nie widzi a druga sprawa nie czuję takiej potrzeby
nie pokazuje siebie ani dzieci.Ale tylko Ty to zauważyłaś.
ja też to zauważyłam w woli ścisłości, ale po prostu nie poruszałam tego tematu-nie trzeba odrazu o wszystkim pisać,

Dziewczyny nie zachowujcie się jak małe dzieci!!!
Jak któraś ma coś do powiedzenia, to niech to pisze, a nie robi jakies podchody. A nie daj Boże żadna nie zareaguje na posta, to już foch na całego-dajcie spokój!!! ( to tak ogólnie, nie kierowane szczególnie do Ciebie Blondynka)

Cytat:
zy piszesz?
Śliczne oczka, takie Tymkowe
Cytat:
wiesz co ja akurat za takimi formami nie jestem - nei wierze temu tsk dokladnie. Swojej mam w planach zalozyc konto oszczednosciowe z miesieczna kapitalizacja - moim zdaniem najlepsze co moze byc. Bede przelewac miesiecznie pewna kwote plus mysle, ze to co dostanie od najblizszych tez tam wplacac. Ide do banku zapytac o procent i warunki i nie doszlam. Mysle ze w przyszlym tyg sie zmotywuje, bo juz czas.

.
i to chyba lepszy pomysł , to konto oszczędnosciowe.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:03   #4296
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Witam się i ja z kawą w ręce i z ręcznikiem na głowie

Agatka , Iza i

TŻ się do mnie nie odzywa, ale dalej mam nadzieję, że to będzie bardzo miły dzień.
Muszę tylko poprasować, poodkurzać, ugotować obiad i luzzzz

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:19   #4297
zanka205
Zakorzenienie

na 10.10 idziemy do lekarza
ja oczywiście znowu obudziłam się z bólem głowy, ale to tak przy katarze niestety mam
jak po funkcjonuję trochę to przechodzi
oczywiście nadal niewyspana jestem, może w weekend TŻ da mi coś odespać

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
I też dziś usłyszałam od M. jak zarzęłam zrzędzić, żebym poszła do roboty zarabiać i dopiero bym zobaczyła
ciekawe tylko, dlaczego on, jak ma tylko zostać z Igorem na dłuższy czas (3 godz + ) to jedzie z nim do mamusi. Faceciiii...
u mnie to samo, jakbym mojego słowa czytała, normalnie życia nie znają
oni myślą, że jak kobieta pójdzie do pracy to 8 h poza domem i potem odpoczynek, a tak niestety nie jest, trzeba jeszcze zająć się domem i dzieckiem, no i problem co zrobić z maluchem w czasie pracy, nie wszędzie są żłobki, nie każdy mam babcię do pomocy, a opiekunka z reguły się nie opłaca, bo ja nie poszłabym do roboty za te marne minimalne wynagrodzenie gdzie ponad połowę a może i 1000 zł na opiekunkę trzeba dać (zależy gdzie ile to kosztuje)
więc czasem nie jest to takie proste

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:28   #4298
ellika
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Spróbuj herbatki podać.

Tylko że K. nie potrafi jeszcze pić z niekapka- tylko ew. łyżeczką, co w nocy odpada, bo wszystko było by do przebrania.
Cytat:
Ellika, ale co Ty opowiadasz, że jesteś złą córką! Nie wolno Ci tak pisać ani myśleć. Nie wiem, co spowodowało, że tak pomyślałaś, ale musisz zrozumieć, że to tak nie działa Ty masz swoje życie, obowiązki, córeczkę i nawet jeśli kochasz mamę nad życie, to nie możesz wszystkiego rzucić i pogrążać się w jej problemach. (jeśli o to Ci chodziło)
Utrafiłaś w sedno sprawy
Tak było od zawsze - byłam dobrą córką jak byłam posłuszna i karnie spełniałam wszystkie zachcianki mamy. Teraz jak mam swoją rodzinę i priorytety sie pozmieniały nie jestem w stanie zadbać o jej sprawy jak ona by sobie tego życzyła. Więc ciągle obarcza mnie, jestem w ciągłym poczuciu winy, no i jestem złą córką - ale dla niej. Przemyslałam to przez noc i poprostu odpuszczam. Pomagam jej naprawde dużo, tyle ile jestem w stanie, zawsze służę jej radą, a co ona ze swoim życiem dalej zrobi to jej decyzja, jest dorosła i poczytalna. koniec kropka.
Jedyne co mi się ostro klaruje w tej całej sytuacji to to, że relacje matka-córka są bardzo silne i trudne i postaram się stworzyć ZDROWE relacje z Karolinką, żeby miała we mnie oparcie i przyjaciela.
I nie będę jej tłamsić swoim życiem...

Przepraszam,że takie smuty z rana walę ale o niczym innym nie myślę...

Karolcia się o śniadanko upomina, zmykam
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:44   #4299
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dzien dobry

Sarenka kilka dni temu przesiadła sie z gondolki na spacerówe
Fotka z pierwszej jazdy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02117.jpg (49,3 KB, 60 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:55   #4300
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Fotka z pierwszej jazdy:
Ślicznie ładną ma czapeczkę

A tu my w spacerówce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00060.jpg (40,8 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-03-16, 08:58   #4301
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Zbieram kase na wozek dla Antka i wystawiam aukcje niepotrzebnych rzeczy na allegro. Roboty przy tym troche jest i dlatego mnie nie ma....
Pa!
Ja tak samo zrobiłam,
wszystkie graty posprzedawałam i się nazbierało 300zł dołożyłam do wózka i już jedzie do mnie

Cytat:
no to wieeelkie gratulacje

miałam pisać odnośnie umieszczania fotek
osobiście szanuje decyzję słoneczka i każdej innej wizażanki która nie ma ochoty się ujawniać.

byliśmy dziś nad stawami
i wyciągnełam Jasia z gondoli żeby pokazać mu kaczuchy
chłopak obślinił się ze szczęcia ipierdział do kaczek buzią

no i stwierdzam że 3 godziny w pracy to póki co maksymalny czas na jaki moge sobie pozwolić bo:
-Jaś przestał od kilku dni tolerować butelke z odciągnietym pokarmem
-mleko wypełnia mój biust nazbyt szczelnie
MI już mleko zanikło, jakiś czas jeszcze jakieś kropeleczki poleciały ale da się przeżyć, aby Jaś ponownie zaczął tolerować butlę z Twoim mlekiem

Cytat:

Tylko że K. nie potrafi jeszcze pić z niekapka- tylko ew. łyżeczką, co w nocy odpada, bo wszystko było by do przebrania.
Ja podaję z butli herbatki na jakiś kubek za nie długo się przeniosę,
najpierw smoczka ostatecznie muszę porzucić i chyba mi się udało

Cytat:
Dzien dobry

Fotka z pierwszej jazdy:
Chcę taką czapeczkę dla Emilie
gdzie kupiłaś?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:

A tu my w spacerówce
I taką czapkę też chcę gdzie?

NATKA powiedz mi jak kupowałaś te papucie skórzane to kupiłaś o rozmiar większy czy tak na teraz? wiem, że skóra ma tendencję do rozszerzania i mam dylemat jaki rozmiar kupić. Rozszerzyły się te paputki mocno? proponuję poprzednie tematy przesłać Stronczkowi,bo nie zostały wykorzystane.

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-03-16 o 09:00
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:00   #4302
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Ja podaję z butli herbatki na jakiś kubek za nie długo się przeniosę,
najpierw smoczka ostatecznie muszę porzucić i chyba mi się udało
heh moja na butle reaguje histerią nie udało mi sie jej w końcu nauczyć
za odsmoczkowanie
Stary 2012-03-16, 09:07   #4303
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam,
Cytat:
Dzięki

Dzisiaj pielęgniarki w przychodni stwierdziły że wszystko od pasa w górę Tymcio ma po mnie

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Będziemy, ale pod warunkiem że dasz jakąś nową, świeżutką fotkę Marysi
pomysle

Cytat:
Dzien dobry

Fotka z pierwszej jazdy:
pieknie - a jaka ma sliczna czapeczke gdzie nabylas?

Cytat:

A tu my w spacerówce
no cudo kolejne, moze i ja sie pochwalenie spacerowka, bo my w spacerowce od 3 miesiaca zycia Marys

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-03-16 o 21:59
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:11   #4304
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
heh moja na butle reaguje histerią nie udało mi sie jej w końcu nauczyć
za odsmoczkowanie

A spróbuj na śpiocha jej podać herbatkę.
Ja bałam się ,że Emilie do spania nocnego będzie się domagała smoka,
ale podaję jej herbatkę kiedy zaczyna marudzić a przed chwilą np jadła i wypija aż 10 ml i śpi dalej. A tak podawałam zawsze smoka. I mówię "Ciiiii,ciii" iklepię po pupce bądź głaszczę po główce,pleckach.

Cytat:
Witam,

pomysle

pieknie - a jaka ma sliczna czapeczke gdzie nabylas?

no cudo kolejne, moze i ja sie pochwalenie spacerowka, bo my w spacerowce od 3 miesiaca zycia Marys
Taka do schrupania jest
słodka !

Stary 2012-03-16, 09:12   #4305
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry.

Iza i Agatka

Eve u mnie dzis 2 tyg, Troche schudlam, czuje po spodniach, luzniejsze ciut w tyłku. Musze sie dzis zważyć, ale to pozniej.
Marys

Sarenka i Karolinka śliczne dziewuszki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:13   #4306
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Fotka z pierwszej jazdy:
Super! My wczoraj mielismy pierwszy raz ze spacerówką
Cytat:

A tu my w spacerówce
jaka superowa czapka-gdzie kupiliście?
Cytat:
Sliczna

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:16   #4307
zanetaa88
Zakorzenienie

TELIK podpowiedz mi jak najlepiej przejść na II fazę? mogę tylko np na śniadanie wprowadzić dwie-3 kropki chleba ? a resztę utrzymać tak samo ? chleb ze słonecznikiem,pestkami dyni, otrębami ,siemię lniane ? chleb własnej roboty. Mąką prosto z młyna. Jest mi tak fajnie lekko po tej I fazie i już nie czuje super głodu, na kolację wystarczy że zjem trochę sałatki i jestem pełna...

Stary 2012-03-16, 09:36   #4308
alibany
Rozeznanie

Iza i Agata

Dzień dobry!!

Mamy drugiego ząbka
Przychodzi do nas kotek sąsiadów wylegiwać się na naszym tarasie i robi furorę Ala obśliniła mi już wszystkie okna i pozostawiła swoje malutkie dłonie na każdym (to nic, że mamusia tydzień temu okna szorowała )

Śliczne "spacerowiczki" i czapeczki też fajne
Maryś też fajna (troszkę bym się bała takiego golaska pokazywać w necie)

Ala chyba przechodzi na jedną drzemke w ciagu dnia. Wczoraj spała raz do południa i w zupełności jej to wystarczyło na cały dzień. dzisiaj też juz nie garnie się do pierwszej drzemki, więc pewnie zaśnie na spacerku ok południa. Fajnie tak, bo przez tą swoją mobilność, naprawdę moge dużo więcej zrobić iw domu i w okół siebie. Idziemy razem do łązienki, tam i zrobie sobie włosy i się umaluje, w kuchni razem pitrasimy, wieszamy razem pranie, odkurzamy razem...teraz też razem piszemy
Zanka powodzenia u lekarza, żeby sie okaząło, że dzieciaczki już są w pełni zdrowe!!
brumek w tym art. było jeszcze zaznaczone, że boso, boso, boso jak jest taka możliwość oczywiście.
(dzwoniłąm rano do mamy, mówiłam jej o tym artykule, mówiłam, że na bosaczka dzieci maja biegać, żadne sztywne buciory, a ona : no patrz zupełnie inaczej niż kiedyś )

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
TELIK podpowiedz mi jak najlepiej przejść na II fazę? mogę tylko np na śniadanie wprowadzić dwie-3 kropki chleba ? a resztę utrzymać tak samo ? chleb ze słonecznikiem,pestkami dyni, otrębami ,siemię lniane ? chleb własnej roboty. Mąką prosto z młyna. Jest mi tak fajnie lekko po tej I fazie i już nie czuje super głodu, na kolację wystarczy że zjem trochę sałatki i jestem pełna...

Widac, że ta dieta sprawia Ci wiele przyjemności, czujesz się dobrze, więc efekty murowane
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:37   #4309
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Karola

Cytat:
Chcę taką czapeczkę dla Emilie
gdzie kupiłaś?
H&M ale to już jakiś czas temu

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:44   #4310
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Iza i Agata

Dzień dobry!!

Mamy drugiego ząbka
Przychodzi do nas kotek sąsiadów wylegiwać się na naszym tarasie i robi furorę Ala obśliniła mi już wszystkie okna i pozostawiła swoje malutkie dłonie na każdym (to nic, że mamusia tydzień temu okna szorowała )

Śliczne "spacerowiczki" i czapeczki też fajne
Maryś też fajna (troszkę bym się bała takiego golaska pokazywać w necie)

Ala chyba przechodzi na jedną drzemke w ciagu dnia. Wczoraj spała raz do południa i w zupełności jej to wystarczyło na cały dzień. dzisiaj też juz nie garnie się do pierwszej drzemki, więc pewnie zaśnie na spacerku ok południa. Fajnie tak, bo przez tą swoją mobilność, naprawdę moge dużo więcej zrobić iw domu i w okół siebie. Idziemy razem do łązienki, tam i zrobie sobie włosy i się umaluje, w kuchni razem pitrasimy, wieszamy razem pranie, odkurzamy razem...teraz też razem piszemy
Zanka powodzenia u lekarza, żeby sie okaząło, że dzieciaczki już są w pełni zdrowe!!
brumek w tym art. było jeszcze zaznaczone, że boso, boso, boso jak jest taka możliwość oczywiście.
(dzwoniłąm rano do mamy, mówiłam jej o tym artykule, mówiłam, że na bosaczka dzieci maja biegać, żadne sztywne buciory, a ona : no patrz zupełnie inaczej niż kiedyś )

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Widac, że ta dieta sprawia Ci wiele przyjemności, czujesz się dobrze, więc efekty murowane
OJ sprawia sprawia.
Mam czasem kryzys że chce coś slodkiego, ale napiję się wody i jest ok.
Ta lekkość jest boska.

Moja miała 3 dni tak, że miała jedną drzemkę i koniec,ale od kilku dni znowu ma dwie po 30-40min.

U mnie Emilie identycznie reaguje na kotka, który sobie u Nas mieszka w ogródku, piszczy na jego widok, a o oknach nie wspomnę jakie są "czyste"

Cytat:
Karola

H&M ale to już jakiś czas temu
Może namówię męża na H&M jutro

Stary 2012-03-16, 09:50   #4311
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Domkowi od 3 dni poci się głowka. Nie ma gorączki a główka mokra Rozebrałam już go, ale jak leży to pieluszka pod główką dalej mokra... Czytam na internecie, a tam jest napisane, ze to objaw krzywicy z niedoboru witaminy d, ale on dostaje jedną kapsułkę dziennie + wypija mleko. Czy to nie jest czasem związane z jego katarem? Martwię się
wiesz co Igorowi tez sie tak pociła i teraz tez czasem poci ale lekarza jak sprawdzal to mowil ze krzywicy nie widac ze to moze byc tez od przedawkowania wit. D noi zabronil dolewania jej do mleka czy innego posilku ......

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wiecie powiem Wam szczerze, że ostatnio nie miałam czasu na forum, co ja piszę nie tyle czasu co weny... nałożyło się wiele spraw, i to, że dzieciaki dają mi popalić, sama nie mogę dać sobie rady ze swoimi problemami, zaczęłam popadać w coś w rodzaju depresji, nerwica mnie atakuje co chwilę i czuję się nieszczęśliwa
dlatego nie potrafiłam się nawet skupić na czytaniu Was, kompletnie wyłączyłam się z życia towarzyskiego
były dni kiedy miałam ochotę zasnąć i obudzić się radosna, wyluzowana i po prostu szczęśliwa
dlatego przepraszam Was bardzo, ale nie miałam nawet siły się żalić i smęcić, w sumie pewnie miałybyście mnie dość
teraz kiedy słońce zaczyna świecić, kiedy jest szansa na ładną pogodę trochę się podnoszę z dołka, staram się być znowu tą dawną Żanką, wiem, że będzie ciężko, ale postaram się
nie bądźcie na mnie złe, bo wiem ile kiedyś pisałam a jak jest teraz
aj Zanko Ty miałas ostatnio duuuuużo n a glowie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pisze tutaj, powinnam w klubie, ale już mi wszystko jedno.
Przed chwilą weszłam na fb i przeczytałam Waszą ( zainteresowane wiedzą o kogo chodzi) rozmowę.

Nic więcej nie napiszę, jest mi ta cholernie przykro.

ja jestem zainteresowana ale nie mam konta na FB i nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja w takim razie dziękuję za miłe chwile na forum przez tyle miesięcy i się żegnam. Nie będę się z niczego tłumaczyć! Kto ma ochotę jeszcze kiedyś ze mną pogadać zapraszam.

Cytat:
'

Okrągły a był kwadratowe?
Widziałam tylko te dwupiętrowe?
to takie ma ale też okrągłe.

noi dwu pietrowe ale jedne okragle a drugie kwadratowe maja te talerze
Cytat:
Która jeszcze mamuśka działa z odsmoczkowywaniem ???

Jak postępy ?!
ja sie nawet za to jeszcze nei zabralam u nas bedzie najgorzec ze spacerem bo wtedy smok zawsze jest

Dzien dobry
u nas noc taka sobie 2 pobudki obie na jedzenie

widze ze na forum zaczynaja sie dziac jakies niesmaczne sytuacje.....

nie wiem juz oco chodzi

ide cos zjesc i poprzegladam ogloszenia o prace......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:04   #4312
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

dziewczyny ale jestem niewyspana .... maly poszedł spać o północy prawie, po czym obudził się o 3 rano i darcie, TZ go usypiał w wózku i 6.30 pobudka .... do tej pory nie śpi a ja ledwo na oczy patrzę ..... masakra

Carmela, Ellika
dziewczynki śliczne, i jakie super czapeczki mają to są jeszcze zimówki czy jakieś wiosenne ?

Maryś w odważnej sesji mała modeleczka

mam pytanko, jak na week będzie około 20 st to ubieracie czapeczki cienkie i grubsze bluzy już? .... ja jestem przewrażliwiona na punkcie ubierania i chętnie bym przegrzewała małego więc proszę o radę ..... w ogóle od ilu stopni na polu ubiera się wiosenną kurteczkę i czapeczkę? mam taką polarową ocieplaną bluzę a od środka bawełna więc można już? i czapeczkę podwójną bawełnianą?

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-03-16 o 10:06
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:07   #4313
Natka_
Zakorzenienie

Hej

Dzwoniłam do pani doktor w sprawie tego pocenia, więc mam się tym w ogóle nie przejmować bo w okresie przeziebienia takie coś może wystąpić

Domek dzisiaj wstał o 7 30 Miał zatkany nosek i źle mu się oddychało, jak uruchomiłam odkurzacz tak koniec spania
Teraz ju z marudzi, bo jest śpiący.

Znalazłam na niego sposób, żeby mieć chwilę dla siebie Wsadzam go w taka biedronkę na zabawki, on sie cieszy i próbuje się z niej wydostać, a zanim stamtąd wyjdzie to mija 15 min

Cytat:
Wow, świetnie!
Tak marzę o tym momencie, ale mój chyba wyrzekł się raczkowania na dobre

A my nie spimy od 5.15
Bo Igor chce Cię zaskoczyć, zbiera siły żeby odrazu biegać

A Tż-ta w łeb strzel ode mnie!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witamy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
TŻ się do mnie nie odzywa, ale dalej mam nadzieję, że to będzie bardzo miły dzień.
Najważniejszy jest optymizm

Cytat:
na 10.10 idziemy do lekarza
ja oczywiście znowu obudziłam się z bólem głowy, ale to tak przy katarze niestety mam
jak po funkcjonuję trochę to przechodzi
oczywiście nadal niewyspana jestem, może w weekend TŻ da mi coś odespać

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

u mnie to samo, jakbym mojego słowa czytała, normalnie życia nie znają
oni myślą, że jak kobieta pójdzie do pracy to 8 h poza domem i potem odpoczynek, a tak niestety nie jest, trzeba jeszcze zająć się domem i dzieckiem, no i problem co zrobić z maluchem w czasie pracy, nie wszędzie są żłobki, nie każdy mam babcię do pomocy, a opiekunka z reguły się nie opłaca, bo ja nie poszłabym do roboty za te marne minimalne wynagrodzenie gdzie ponad połowę a może i 1000 zł na opiekunkę trzeba dać (zależy gdzie ile to kosztuje)
więc czasem nie jest to takie proste
Twojego Tż-ta też w łeb

Daj znać co u lekarza

Cytat:
Dzien dobry

Fotka z pierwszej jazdy:

Cytat:

A tu my w spacerówce
Śliczne dziewczyny, a jakie maja słodkie czapeczki
Ogacone jak pompy na zime

Cytat:
NATKA powiedz mi jak kupowałaś te papucie skórzane to kupiłaś o rozmiar większy czy tak na teraz? wiem, że skóra ma tendencję do rozszerzania i mam dylemat jaki rozmiar kupić. Rozszerzyły się te paputki mocno? proponuję poprzednie tematy przesłać Stronczkowi,bo nie zostały wykorzystane.
Zanetko kupiłam rozmiar S (6-12 m-cy), bo tam tylko taka numeracja. Domek ma w nich troszeczkę luzu z przodu, ale w ogóle to mu nie przeszkadza. Fajnie sie je zakłada bo maja gumki, są mięciutkie i chyba wygodne, bo Domek w ogóle nie zwraca na nie uwagi, nagina jakby był boso Ja kupiłam na tej akucji http://allegro.pl/6-12m-pantofle-pap...188173814.html

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
1.Mamy drugiego ząbka

2.Ala chyba przechodzi na jedną drzemke w ciagu dnia. Wczoraj spała raz do południa i w zupełności jej to wystarczyło na cały dzień. dzisiaj też juz nie garnie się do pierwszej drzemki, więc pewnie zaśnie na spacerku ok południa. Fajnie tak, bo przez tą swoją mobilność, naprawdę moge dużo więcej zrobić iw domu i w okół siebie. Idziemy razem do łązienki, tam i zrobie sobie włosy i się umaluje, w kuchni razem pitrasimy, wieszamy razem pranie, odkurzamy razem...teraz też razem piszemy
1. za ząbka
2. Domek też przerzucił się na tylko jedną drzemkę
Ja jak odkurzam to Domek też łazi za odkurzaczem i wspina się na niego, ma frajdę nie z tej ziemi
W łazience natomiast muszę uważać, bo nie wiem czemu najbardziej zainteresowany jest... szczotka do ubikacji
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:11   #4314
alibany
Rozeznanie

Cytat:

mam pytanko, jak na week będzie około 20 st to ubieracie czapeczki cienkie i grubsze bluzy już? .... ja jestem przewrażliwiona na punkcie ubierania i chętnie bym przegrzewała małego więc proszę o radę ..... w ogóle od ilu stopni na polu ubiera się wiosenną kurteczkę i czapeczkę? mam taką polarową ocieplaną bluzę a od środka bawełna więc można już? i czapeczkę podwójną bawełnianą?
Eh mam ten sam mętlik. Ja już teraz, jak zrobiło się na plusie przeszłam na lżejszą kurtkę, i rajstopki i spodnie i czapeczkę z takiej uszatki na podszewce przeszłyśmy na zwykłą bawełnianą. Też mam taką fajną bluze dla małej na misiu i jesli nie ta kurteczka to taka bluze jej ubiorę. Wychodzę z założenia, że jeśli ja już śmigam bez czapki, w lżejszej kurtce i pod spodniami nie mam rajstop, to małą ubiorę też juz w lżejszą wersję plus ew. kocyk, bo wiadomo w wózku jest w bezruchu to też inne odczucie ciepła może mieć.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:11   #4315
mamad1
Zadomowienie

Co się dzieje na tym forum? Dlaczego gniewacie się, uciekacie, wypisujecie?
Ja jestem za tym, żeby każda chroniłą swoja prywatność, na ile ma ochotę.

Śliczne panny w spacerówkach i nie tylko
My też częściowo juz w spacerówce, tzn. nadal śpi na spacerze, ale jak się budzi, to go trochę podnoszę i dalej spacerujemy (w gondoli to nie przeszło).

Ellika rozumiem Cię doskonale Ja też taka zawsze byłam. Najmniej z całęgo rodzeństwa się buntowałam. U nas pomogła przeprowadzka(rozwiązał się jeden problem, pojawił inny)

Mój mąż też nieraz powtarza, że wolałby z dzieckiem zostać niż do pracy iść... Ciekawe, czemu mamie go zanosi

Zanka zdrówka dla Was!

A u nas zwięrzątka nie robią furory Bardziej to koty i psy są Patrykiem zainteresowane niż one nim (ale to może dlatego, że zawsze w nowym miejscu i jest tyle ciekawszych rzeczy niż jakieś pluszaki)

Przyznać się, która mi podrzuca zbędne kilogramy?Przytyłam ostatnio 2 kg (podobno w przyrodzie nic nie ginie, tylko zmienia właściciela)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:12   #4316
Shira_83
Zadomowienie

HAHAHA Kuny wyciągnęły pazury

tu jakieś kwasy a ja mam mega ważny problem ścisnąć pośladki i pomóżcie biednej wsiurce gdzie jest ten cholerny numer paragonu chcę taki kocyk z bobovity a nie wiem, który to numer ten na górze pod całym adresem sklepu????
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
hehehe dobre dobre, ah ta nasz Shira
taki urok czytać nie umiem muszę z powrotem do podstawówki wrócić chyba

Cytat:
wiecie powiem Wam szczerze, że ostatnio nie miałam czasu na forum,
kotuś ty się nic nie martw pisz na ile masz siły i weny przecież rozumiemy ile masz na głowie dużo mocy Ci przesyłam!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pisze tutaj, powinnam w klubie, ale już mi wszystko jedno.
Przed chwilą weszłam na fb i przeczytałam Waszą ( zainteresowane wiedzą o kogo chodzi) rozmowę.

Nic więcej nie napiszę, jest mi ta cholernie przykro.

ejjj mała co jest??

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja w takim razie dziękuję za miłe chwile na forum przez tyle miesięcy i się żegnam. Nie będę się z niczego tłumaczyć! Kto ma ochotę jeszcze kiedyś ze mną pogadać zapraszam.

ooooooo nie ja protestuję Brunetka co ty mnie chcesz zmusić do zbierania podpisów, żebyś nie odchodziła jak co to ja już piszę petycję nie rób mi tego
Cytat:
no to razem zostałysmy ciociami - dziś o 12tej mojemu bratu urodziła się .
no wreszcie coś optymistycznego!

Cytat:
wypisałam się z klubu jak Was to tak bardzo drażniło .... nie wiem czy tylko mogę tu z Wami pisać czy też Wam to będzie przeszkadzać i czy nie będziecie olewać moich postów przez to .... nie pcham sie na siłę tam gdzie mnie nie chcą
no co ty słońce ja Ci odpiszę zawsze jak widzę Twoje posty to mam w głowie wielkie żółte słonko i to mi wystarczy nie potrzeba mi zdjęcia luzik bluzik

Cytat:
'

AAaaa byłam kozak i umyłam,
teraz mogę lać na to wszystko co zrobiłam sikiem falistym
no fakt kozak ja muszę umyć okno MUSZĘ UMYĆ OKNO!!myślisz że jak powtórzę jeszcze kilka razy to samo się umyje??

Cytat:
zdolniacha!
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Kłamiesz, ja kiedyś o Ciebie pytałam

Dziewczyny wyrzuciłam się z klubu, bo nie dam już rady być na bieżąco (kiedyś już to zapowiadałam ). Muszę więcej czasu poświęcić Kubie. Na główny pewnie będę wpadać wieczorami . No chyba, że sił zabraknie .

Jakby mnie ktoś szukał (), to może znajdzie na FB albo jakby co PW.
jestem w głębokiej rozpaczy...............:r ycze-smarkam:

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień doberek.

Witam się i ja z kawą w ręce i z ręcznikiem na głowie

Agatka , Iza i

tylko?? echhh życie kobiety jest ciężkie jak tam wymionka na dziś??

mój Żbik dziś zaszczycił mnie kilkoma pobudkami no słodki bobas za karę dziś wezmę go na zakupy
Stary 2012-03-16, 10:13   #4317
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny mam prośbę, czy mogłaby któraś z Was, która akurat ma pod ręką komórkę do mnie tyrknąć ( puścić dłuższego sygnała ), bo chodzę juz od godziny i szukam telefonu, i nie wiem gdzie go podziałam. numer szybko wyślę na PW
Stary 2012-03-16, 10:21   #4318
marzena_S
Zadomowienie

Adasiu sto lat!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1. Brumku dziki

2. Ja tez sie mialam koszmar dzisiaj. Mialam wizyte u alergologa, po to aby wystawil zaswiadczenie na PEpti. Myslalm, ze to formalnosc, ale nie. Raz, ze zaswiadczenia nie dostalam, dwa moj kochany Szymula mial badanie w kierunku alergii. Dziewczyny oswiedcie mnie, czy takim maluchom robi sie badania?? No i mial pobierana krew. Plakalam razem z nim, jeszcze pigula tak mu gmerala ta igla w zyle a do mnie:"czego pani placze"??
Kolejna wizyta u alergologa 12 kwietnia, wtedy zobaczymy czy dostane zaswiadczenie czy nie. A jak test wyjdzie ok to pewnie nie dostane, tylko kurde ja ledwo co wyleczylam skore Szymka z wysypki.
1. Nie taki Brumek dziki.
2. Oj współczuję przeżyć . Ta jak dziewczyny piszą, testy bywają niemiarodajne u tak małych dzieci. A może masz zdjęcie Szymka z tą wysypką? Ja bym chyba chodziła z wywołanym do lekarza, żeby zobaczył czym grozi niewypisanie zaświadczenia.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
1. Marzenko zdjęcie zołzy chciałaś?

2. A...Iza ma 7 zębów,dziś wybiła się górna lewa jedynkja bo prawą już ma i dwójki tez,no i na dole 3.
1. Zołzy? Niee, ja chcę tą śliczną, pogodną Izunię zobaczyć.
2. Wow, a dopiero co miała 2- super.
No i zdrówka dla Ciebie i rodzinki.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u mnie podobnie, wiem ze nawet nie wypija z butli mleka (jakies 200 ml łącznie) które spacjalnie w tym celu w pracy ściągam
To mamy podobny egzemplarz, ja w ogóle mam wrażenie, że ona powoli sama się od UU odstawia. W dzień ma dwa karmienia, ale najczęściej siorbnie z 2 razy i koniec, albo w ogóle nie chce.
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
o właśnie o tej myślałam kiedyś znalazłam stronę z miejscami polecanymi dla osób z dziećmi http://dziecipoznan.pl/artykuly-41-restauracje

A u nas nic nowego.Helenie coś nie może się przebić druga dolna jedynka (nie wspomnę, że coś zginęła nam biała kreska na górze) i strasznie zaczęła się ślinić. Z jedzeniem może troszkę lepiej, może...
Super ta strona, właśnie kiedyś próbowałam znaleźć taki informator gdzie byłyby zapowiedzi ciekawych wydarzeń dla dzieci/rodziców. Już sobie dodałam jako zakładkę.
Już wyczytałam, że będzie ciuchowisko w Kupcu- może wybiorę się z ubraniami Hani, bo już nie mamy gdzie tego odkładać i gromadzić. I widzę, że w kwietniu będzie jednodniowy kurs pierwszej pomocy dla dzieci- też bardzo przydatna wiedza.
Super, że jedzenie idzie Helence coraz lepiej, a ząbek pewnie się przebije lada moment.

Cytat:
1.Biedna Lączę się w bólu
U nas też dwójka tuż tuż.

2. A wiecie, że ja z piersiami nie mam takich cyrków? Nawet jak pomylę, to nigdy nie ma problemow z tą "nieodciągniętą. Ba, nawet kropelka nie poleci tak sama z siebie A o bólu to w ogóle mowy nie ma

3.Nie pozwalam!!! Marzena wiej!!!!!!!!!!!!
1.
2. Wiesz co, ja do tej pory też takich problemów nie miałam, ale Hania nie chce już jeść w ciągu dnia i nie miało możliwości się to wyrównać, stąd zator.
3. Ha ha, no niestety mnie już od czasów przedszkolnych chcą topić.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Domkowi od 3 dni poci się głowka. Nie ma gorączki a główka mokra Rozebrałam już go, ale jak leży to pieluszka pod główką dalej mokra... Czytam na internecie, a tam jest napisane, ze to objaw krzywicy z niedoboru witaminy d, ale on dostaje jedną kapsułkę dziennie + wypija mleko. Czy to nie jest czasem związane z jego katarem? Martwię się
Natko, nie marw się. Myślę, że to przeziębienie i osłabiony organizm się do tego przyczyniły. Hania też ma katar i też jej się główka poci, wcześniej tego nie było więc się nie martwię. (też codziennie dostaje wit D3)
Stary 2012-03-16, 10:21   #4319
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
no to razem zostałysmy ciociami - dziś o 12tej mojemu bratu urodziła się córeczka
Czyżby jakaś pełnia była? Gratulacje!

Cytat:
Która jeszcze mamuśka działa z odsmoczkowywaniem ???

Jak postępy ?!
U nas wstyd się przyznać, ale smoczek musiał wrócić. Udało się go wyeliminować ze spacerów i jazdy samochodem. Jak zęby teraz przestaną dokuczać to znowu będziemy próbować.

Cytat:
Miałam z rana napisac co u nas ale nie mam siły. Jednak zawsze jest tak, że może być gorzej, więc juz nie narzekam. Powiem tylko, że tej nocy miałam zastój w prawej piersi, gorączkę przez to i boli mnie do teraz. Moja mama ma załamanie nerwowe (a ja chyba z nią), jestem złą córką...coś życie mnie przygniata...
Najgorsze, że czuję się cholernie samotna w tym wszystkim...
No ale mam nadzieję że i dla mnie słonko zaświeci niebawem.
Idę spac, bo jak sie dzisiaj znów nie wyśpię to jutro chyba głową w mur będę walić na pobudzenie
Z zatorem łączę się w bólu , a sytuacji z mamą współczuję. Na pewno jesteś dobrą córką- świadczą o tym Twoje nocne przemyślenia. Masz teraz swoją rodzinę i nie możesz przecież rzucić wszystkiego żeby zająć się mamą.

Cytat:
1.ma 2 synów(6i9l.)
a teraz urodziła się wymarzona córcia

2. marzenko współczuje cięzkich chwil Hanii

3.mała Nadia
ma się świetnie
bratowa urodziła 1,5 godziny po przybyciu do szpitala
1. To chłopcy będą na rękach nosić małą księżniczkę.
2.
3. Bardzo ładne imię, a poród faktycznie musiał pójść całkiem sprawnie, no ale przy 3 dziecku to mama już miała wprawę.

Cytat:
No to pięknie- gratulacje! Pokaż nam Idę- dawno jej nie było.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
1.A w ogóle coś mi się z okiem zrobiło.. boli mnie jak cholera, mam czerwone na górnej powiece przy wew kąciku, ropa mi się zbiera i spuchnięte trochę.. jutro idę do okulisty bo ledwo się mogę dotknąć do niego..

2. marzena_S - gratuluję ząbka a Hania rewelacyjna

3. No i się pochwalę.. Hania zabiera się za raczkowanie! Pupkę do góry unosi i się tak buja na kolankach
1. Oj brzmi nieciekawie, ale okulista na pewno coś zaradzi.
2. Dzięki.
3. Mała zdolniacha.

Słoneczko, według mnie to żaden problem, że nie chcesz się pokazać. (wiadomo, fajnie zobaczyć z kim się rozmawia, bo jest nas tu sporo i dzięki temu łatwiej taką osobę później powiązać z avatarem, ale to nie przymus, a na pewno nie warunek bycia w klubie) Jednak ton Twojej wypowiedzi był według mnie zbyt ostry, tak jakbyś nie miała do Nas zaufania...

Carmela, Ellika, obie dziewczyny śliczne i jakie mają piękne czapeczki.

Eveewe, ale ona pocieszna. Nie boisz się jej tak wysoko mieć w tym łóżeczku?

U Nas wczoraj ciężki dzień- u mnie temperatura przez zator, a u Hani ciąg dalszy Jęczysławy. Popołudniu znalazłam 4 białego potwora i moje dziecko jest już pełnoprawnym wampirem. Dzisiaj już znacznie lepiej, w dodatku za oknem piękne słońce co nastraja bardzo optymistycznie. Miłego dnia dziewczynki.
Stary 2012-03-16, 10:23   #4320
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny mam prośbę, czy mogłaby któraś z Was, która akurat ma pod ręką komórkę do mnie tyrknąć ( puścić dłuższego sygnała ), bo chodzę juz od godziny i szukam telefonu, i nie wiem gdzie go podziałam. numer szybko wyślę na PW
daj numer ja puszcze Ci strzałą
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości