Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 20:45   #2101
maryanna3
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
O matko nie zapomnę chyba nigdy jak moja ciotka będąc w ciąży opowiadała przy rodzinnym obiedzie o jakimś masażu szyjki macicy który robią przed porodem.

Ja wymiękłam, musiałam wyjść na chwilę na świeże powietrze
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:45   #2102
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
No jak ktoś coś zrobi śmiesznego i wszyscy mają z niego ubaw. Podobno
Coś jak pompa?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:49   #2103
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Coś jak pompa?
Tak albo polewka
Stary 2012-03-17, 20:57   #2104
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Nie rozumiem o co Ci chodzi. Polska jest krajem o ustroju republikańskim, nie jesteśmy monarchią. Chyba, że mi pokażesz w Konstytucji zapis, że jesteśmy monarchią i mamy króla, to ok. Póki co nadal głową państwa jest prezydent.
Chyba, że przez monarchię rozumiesz konkordat
Facepalm lekki nr1 - naprawde, skoro juz sie na ten temat wypowiadasz, to warto sie zapoznac dlaczego takie okreslenie jest uzywane i skad sie wzielo.

Facepalm nr2
- taaa, bo chodzilo z pewnoscia o wladze wykonawcza w RP Zluzowanie gumy w majtach zalecam, bo to juz smiesznosc naprawde.
Aczkolwiek pouczajace, jak niektorzy rozumieja wolnosc sumienia

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:59   #2105
maryanna3
Zakorzenienie

Co to znów za Woli Tysio. Ja nawet nie mam w domu telewizorni czasem coś w necie oglądam i weszłam w linka, którego tu któraś dziewczyna podała. Co to za pierdoły to ten program ma być o tym że jakiś dwóch modnisiów z bożej łaski sprząta kupy słonia To mnie dopiero dziwi kto to wymyślał!
Stary 2012-03-17, 21:03   #2106
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Co to znów za Woli Tysio. Ja nawet nie mam w domu telewizorni czasem coś w necie oglądam i weszłam w linka, którego tu któraś dziewczyna podała. Co to za pierdoły to ten program ma być o tym że jakiś dwóch modnisiów z bożej łaski sprząta kupy słonia To mnie dopiero dziwi kto to wymyślał!

Ja kiedyś lubiłam Tyszkę. Jako fotografa. Ale jako człowiek to koszmar. A Woli&Tysio nie oglądałam, bałam się, że to się źle skończy
To chyba miał być taki polski sposób przedstawienia tego programu co kiedyś Paryż Hilton z Nicole Richie miały

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-03-17, 21:09   #2107
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Facepalm lekki nr1 - naprawde, skoro juz sie na ten temat wypowiadasz, to warto sie zapoznac dlaczego takie okreslenie jest uzywane i skad sie wzielo.

Facepalm nr2
- taaa, bo chodzilo z pewnoscia o wladze wykonawcza w RP Zluzowanie gumy w majtach zalecam, bo to juz smiesznosc naprawde.
Aczkolwiek pouczajace, jak niektorzy rozumieja wolnosc sumienia
Rozumiem o co Ci chodzi i wiem co się skąd wzięło, niemniej uważam, że nazywanie Maryi królową polski dopuszczalne winno być jedynie w pieśniach religijnych. A oni to chcieli urzędowo... A uważam tak dlatego, że po pierwsze ten kraj monarchią nie jest, po drugie nie każdemu by pasowało, by święta danej religii była nazywana tegoż kraju królową w innym sensie, niż w pieśni religijnej.

Mi chodziło, Tobie nie musi. Będę przeciwna nazywaniu Allaha/Jezusa/Maryi/Fatimy/Buddy/Jody zwierzchnikiem państwa, nawet jak to będzie symboliczne. Chyba że chodzi o jakieś pieśni religijne danego wyznania, to już mnie guzik obchodzi. Wolno mi mieć takie zdanie, więc sorry, spójrz na siebie i trochę zrozumienia.

Vice versa, bo pienisz się jak mydełko Fa.

Bardzo prosto - wierz sobie w co chcesz, ale nie żądaj, by w suwerennym, świeckim, republikańskim państwie nazywać postać religijną królem czy królową, to tyle.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:22   #2108
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, też tego nienawidzę W ogóle dotyk obcej osoby jakoś tak maksymalnie mnie denerwuje że aż się czuję później brudna. Może to jakaś choroba(psychiczna chyba) ale czuję jakbym musiała tą rękę trzeć i trzeć. Coś jak detektyw Monk jeśli ktoś ogląda Nie aż tak ale mam małe zboczenie na tym punkcie. I też nienawidzę komunikacji miejskiej.
Ja też tego nienawidzę. Wogóle nienawidzę jak ktoś mnie dotyka! I rozwala mnie to, że w szkole dużo dziewczyn (liceum podobno, i to wysoki poziom ) z mojej klasy się przytula do siebie bez okazji na lekcji czy korytarzu. Kiedyś jedna osoba mnie tak znienacka przytuliła, ale zwróciłam jej uwagę, że nie chce żeby mnie dotykała co było dziwne dla innych, ale sory nie lubię gdy ktoś obcy mnie dotyka. Nie ważne czy specjalnie, czy nie. Nie lubię tego i tyle.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Z podobnej "dziedziny" - moja koleżanka i jej mąż starają się o dziecko. I przy każdej okazji rodzina pyta: "Jesteś w tej ciąży już czy nie?" Przecież wiadomo, że skoro się starają, to jak będzie w ciąży, to od razu się pochwalą, nie wiem co ma na celu pytanie o to podczas rodzinnych obiadów, kiedy chyba łatwo domyśleć się, że skoro nic nie mówią, to znaczy, że żadnej ciąży nie ma... A takie pytania tylko stresują.
Dla mnie dziwne jest coś innego. Moja kuzynka ma 28 lat i chce mieć dziecko. Nie wiadomo dlaczego, no ale jej mąż nie chce mieć dziecka, i dlatego wszystkie ciotki przy każdej okazji mówią jej "No XXXX, Tobie to dziecko już by się przydało" i takie głupie teksty, a widać że jej wtedy jest przykro. Ma szczęście że mieszka za granicą i rzadko tu bywa
Stary 2012-03-17, 21:22   #2109
Bananalama
jestę wieszczę

Aczkolwiek pouczające, jak niektórzy robią za forumowego pieniacza i szukają sensacji tam, gdzie jej nie ma, prawda? Zanalizuję Ci moją wypowiedź, bo widzę tu niejakie problemy:

Moja odpowiedź, utrzymana jak wiele, w klimacie sarkazmu i ironii.
"Maryja- królowa Polski? To jesteśmy monarchią? Dobre." - tak, uważam, że jak kraj ma królową, to jest monarchią. Ponadto bawi mnie to narzucanie pewnych religijnych haseł. Nie godzę się po prostu jako nie katoliczka, by ktoś poza murami kościoła coś takiego głosił. Proste? Proste.

"A na 100% jakbym napisała: "Wielki Maślany Królu, rządź Polską!", to by się oburzali."- bo wierzę, że katolicy by się oburzyli. "Sorki, Jezus nie będzie ogłoszony królem Polski, Wielki Maślany Król będzie lepszy". No już słyszę ten grad.

Twoja odpowiedź: "Mniej interenetu, wiecej nauki historii, bo teraz niestety wychodzisz na ignorantke, zamiast na zabawna"
Nie rozumiem, do czego to się ma odnosić. Zamiast na spokojnie, bez burzenia piany przeczytać, to mnie obrażasz od razu. Z góry założyłeś, że nie znam kontekstu historycznego, zamiast o to zapytać. A mnie chodziło o fakt, że chcę świeckiego państwa i nie chcę poza murami świątyni słyszeć o królowej Maryi, Jezusie zbawiającym Polskę itp. Zwłaszcza nie chcę tego w sejmie. W swoich związkach wyznaniowych to sobie mogą nawet śpiewać, że Jezus ześle Tuska do piekła, mam to gdzieś. Ale państwo jest świeckie i basta!
Polecam meliskę, bo rzucasz się na każdą wzmiankę o kościele, jak jakiś obrońca krzyża.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2012-03-17, 21:32   #2110
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maryanna3
O matko nie zapomnę chyba nigdy jak moja ciotka będąc w ciąży opowiadała przy rodzinnym obiedzie o jakimś masażu szyjki macicy który robią przed porodem.

Ja wymiękłam, musiałam wyjść na chwilę na świeże powietrze
Przypomniało mi się jak kiedyś w czasie rodzinnego spotkania przy stole ciotka zahaczyła o temat wód płodowych...oburzenie było wielkie, ale tylko ze strony facetów. Mąż ciotki od razu polecił jej zmianę tematu. Cóż, nie od dziś wiadomo, że mężczyźni są wrażliwi na pewne widoki i okazuje się, że na ich słowne opisy też
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:33   #2111
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak kiedyś w czasie rodzinnego spotkania przy stole ciotka zahaczyła o temat wód płodowych...oburzenie było wielkie, ale tylko ze strony facetów. Mąż ciotki od razu polecił jej zmianę tematu. Cóż, nie od dziś wiadomo, że mężczyźni są wrażliwi na pewne widoki i okazuje się, że na ich słowne opisy też
Hehe, coś w tym jest. Mój ojciec mdleje na widok krwi

Stary 2012-03-17, 21:35   #2112
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Polecam meliskę, bo rzucasz się na każdą wzmiankę o kościele, jak jakiś obrońca krzyża.
Wyrak ma tendencję do wyciągania jednego zdania z ciągu wypowiedzi, wyfotoszopowania go i przedstawiania przeciwko Autorowi w sposób, który jednoznacznie zarzuca ignorancję i nieznajomość tematu. Przyzwyczajaj się

A ja tymczasem zajmę się obserwowaniem jakże zaciętej dyskusji
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:37   #2113
Bananalama
jestę wieszczę

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;32985981]Wyrak ma tendencję do wyciągania jednego zdania z ciągu wypowiedzi, wyfotoszopowania go i przedstawiania przeciwko Autorowi w sposób, który jednoznacznie zarzuca ignorancję i nieznajomość tematu. Przyzwyczajaj się

A ja tymczasem zajmę się obserwowaniem jakże zaciętej dyskusji [/QUOTE]

Wiem, zauważyłam. Poza tym już wiem, czemu broni Cejrowskiego. Jakże podobny ton wypowiedzi "ignorantka" "zluzowanie gumy w majtach". Szczyt wyżyn intelektualnych. I to pisze człowiek, który zarzuca ignorancję innym, a sam nie widzi np. żadnych wad w instytucji kościoła

Stary 2012-03-17, 21:46   #2114
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
No, ja kobieta jestem ale ten opis masażu tak plastyczny był, że....
Wody płodowe przy obiedzie też by mnie mogły obrzydzić, ogólnie obrzydzają mnie wszystkie rzeczy związane z porodem. Od razu mi się słabo robi. Nie naskakujcie mamy i panie w ciąży, już tak po prostu mam
Cytat:
Wiem, zauważyłam. Poza tym już wiem, czemu broni Cejrowskiego. Jakże podobny ton wypowiedzi "ignorantka" "zluzowanie gumy w majtach". Szczyt wyżyn intelektualnych. I to pisze człowiek, który zarzuca ignorancję innym, a sam nie widzi np. żadnych wad w instytucji kościoła
Jestem pewna że w domowym zaciszu Wyrak stuka szklanką o stół pisząc posty na Wizażu dla niewtajemniczonych http://www.youtube.com/watch?v=dVscn...eature=related
Stary 2012-03-17, 21:53   #2115
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No, ja kobieta jestem ale ten opis masażu tak plastyczny był, że....
Wody płodowe przy obiedzie też by mnie mogły obrzydzić, ogólnie obrzydzają mnie wszystkie rzeczy związane z porodem. Od razu mi się słabo robi. Nie naskakujcie mamy i panie w ciąży, już tak po prostu
spoko
każdy ma inna wrazliwość, nie kazdy chce słuchac o takich rzeczach... a juz na pewno nie podczas jedzenia (podobnie jak o operacjach, problemach trawiennych, kupach... albo innych rzeczach, które można uznać za "niesmaczne")

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:01   #2116
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Z zachowań, które mnie dziwią - chodzi o ciążę i poród
Minęły mi już dwa wyznaczone na początku ciąży terminy. Codziennie odbieram telefony z pytaniem "urodziłaś już?"
Tłumaczę, mówię, że jak urodzę, to sie dowiedzą. Ale niech poczekają trochę. Czekają... do następnego dnia
Pisałaś już o tym.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Mnie dziś zadziwiła dziewczyna z dzieckiem w supermarkecie. Do kasy pierwszeństwa akurat stały trzy osoby w kolejce, przy kasie obok była tylko jedna. Dziewczyna zamiast stanąć w tej obok, głośno powiedziała do osoby z którą była, że "pójdę tutaj, zaraz mnie zobaczą i przepuszczą", po czym dosłownie wjechała wózkiem w ostatnią osobę, która stała w tej kolejce. Gdyby poszła obok zamiast robić zamieszanie, skończyłaby zakupy wcześniej.
Stary 2012-03-17, 22:01   #2117
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Pisałaś już o tym.
hmm.. nie przypominam ssobie abym tutaj po tym pisała...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-17, 22:04   #2118
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:

Z zachowań, które mnie "dziwią"... minął mi termin porodu i w sumie nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie ciągłe telefony "urodziłaś już" - od tych samych osób. Mówię, że jak urodzę, to zostaną poinformowani i w ogóle.
.
Stary 2012-03-17, 22:06   #2119
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
hmm.. nie przypominam ssobie abym tutaj po tym pisała...
Też pamiętam, że już to pisałaś

Cytat:
Stary 2012-03-17, 22:07   #2120
karolca
Zakorzenienie

widać już mi na pamięć padło
i bardzo musi mnie to już irytować

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-17, 22:09   #2121
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:14   #2122
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
że niby zaraźliwe?
na szczęście mąż i moi rodzice też dostają pełno takich telefonów, więc nie jestem z tym sama

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-17, 22:21   #2123
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
że niby zaraźliwe?
na szczęście mąż i moi rodzice też dostają pełno takich telefonów, więc nie jestem z tym sama
Ludzie to straszne namole niestety

Stary 2012-03-17, 22:28   #2124
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
że niby zaraźliwe?
Bo ludzie to tacy są że jak coś się dzieje to chcą być w centrum wydarzeń, nie zdziwiłabym się jakbyś nagle na porodówce zobaczyła swoją dawno niewidzianą koleżankę(o ile taką masz)

Tak samo jak ktoś tu kiedyś pisał o intensywnej terapii w szpitalu, mam podobne obserwacje, choć to akurat niezbyt miłe wspomnienia, moja przyjaciółka która już zmarła swego czasu była właśnie na intensywnej. i nagle co się dzieje? dziki tłum, ludzie, którzy jej nie widzieli podczas choroby ani razu, którzy ani razu się nie odezwali i zapomnieli o niej gdy przestała chodzić na imprezki nagle dawaj, do szpitala i zakładamy te zielone fartuszki i maseczki będziem wyglądać jak ekipa z Chirurgów. To nie żart naprawdę tak było-ręce, nogi, cycki wszystko mi opadło....
Stary 2012-03-17, 22:34   #2125
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
"Jola Iksińska zjadła kanapkę", a można też po prostu coś napisać i wtedy Jola Iksińska nie będzie jako element zdania ale po prostu jako oznaczenie co dana osoba napisała. Nie wiem czy zrozumiale to napisałam
Jasne, zgadzam się, ale jednak jakoś to głupio wygląda, bo imię i nazwisko to jakby oznaczenie osoby wypowiadającej się, a to co ona pisze to jest jej "kwestia" jak w przedstawieniu. Głupio by było gdyby aktor na scenie mówił "Kochał dawniej waćpannę" zamiast prawdziwego tekstu "Kochałem dawniej waćpannę". Wiem, czepialstwo poziom hard
Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
A w kwestii TVN - serio lubicie? Dla mnie to jagorsza stacja jaka istnieje - "planeta ITI". Powiedzmy, ze moim zdaniem TVN w swoich faktach i progrmach (też rozrywkowych) lansuje bardzo specyficzną wizję świata - taką korporacyjną propagandę sukcesu i szczęścia - męczy i rytuje mnie to. Moze dlatego, że otaczają mnie ludzie, którzy są już w większości korporacyjnymi "japiszonami" a ja tym szczerze gardzę (wiem, jak to brzmi, no ale...). Z drugiej strony - Polsat jest wyjątkowo śmieciowy. TVP 1 i 2 to hmm... dziwny organ, ale w sumie wolę obejrzeć wiadomości niż Fakty.
A i tak rozwala mnie poziom artykułów na onecie - to, co się tam dzieje, na czele z tytułami artykułów to już dno dna porośnięte wodorostami i zasypane mułem.
Ja ostatnio w ogóle przestałam oglądać TV, jeśli oglądam, to raczej przypadkiem i jest to program Gesslerowej i Fakty na TVN, bo lubię komentarze takiego jednego dziennikarza (taki niewysoki, łysawy, nie pamiętam nazwiska, często ma uszczypliwe puenty w swoich wrzutkach, jakoś lubię).
Czasem TVN Style i Polsat Cafe - tyle o ile, jeśli akurat jakiś temat mnie zainteresuje (np. "Wiem, co jem", jakieś porady makijażowe, metamorfozy, panią Kwaśniewską).
Polsat to dla mnie również dno i wodorosty. Czasem oglądam polsatowski kanał biznesowy z powodu przystępnie podanych informacji.
Telewizji publicznej od dawna nie oglądam, tak jak mówisz to jest "dziwny organ". Cieszy mnie jedynie, że wrócił Teatr Telewizji, choć w poniedziałek jak już się nastawiłam na oglądanie to sztuka akurat była słaba. No cóż...

Nawet nie sprawdzam już programu telewizyjnego, bo jeśli jest jakiś film, który chcę obejrzeć, to sobie poradzę inaczej, a w kwestii doboru filmu mam np. Filmweb z całkiem przydatnymi filtrami.

A wszystko to (zniechęcenie do TV) w moim przypadku wzięło się z mojego hejterstwa reklamowego. Dostaję autentycznego szału, gdy pojawiają się reklamy, nienawidzę!
Telewizja - "oglądasz sobie reklamy na Polsacie, a tu nagle film". Albo bywam w centrum fitness i tam nad przyrządami (bieżnie itp.) są na ścianie telewizory, puszczają prawie zawsze 4funTV, a to jest już w ogóle festiwal kretyństwa: jak nie reklamy to jakieś wstawki z dziwnymi prowadzącymi z żenującymi dowcipasami, masakra
Radio - jestem zmuszona słuchać w pracy RMF FM, rzygam tą stacją, reklamy się chyba biją ze sobą na poziom obrzydliwości i stopnia głupości, moje hity to reklamy podpasek "wybierz coś tam blue albo coś tam green i miej swój styl", różne wzdęcia i wypróżnianie. I tak pierdyliard razy dziennie. Po 10 minut każda sesja reklamowa.
Internet to mój dom, tutaj na szczęście mam blokowanie reklam i to jest najcudowniejszy wynalazek
Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Podpisuje się rekami i nogami,mam pocztę na onecie i tylko na nia wchodzę bezpośrednio,bo ten portal to gów.no za przeproszeniem.
Ja to stwierdziłam dawno temu i dlatego przerzuciłam się na serwisy Polityki i Newsweeka oraz "polubiłam" stronę Polityki na FB. Najnowsze wiadomości ze świata, Polski, różne treści, ciekawe artykuły. Żadnych głupich trolli, których pełno na Onecie. Polecam zwłaszcza Politykę
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja też tego nienawidzę. Wogóle nienawidzę jak ktoś mnie dotyka! Kiedyś jedna osoba mnie tak znienacka przytuliła, ale zwróciłam jej uwagę, że nie chce żeby mnie dotykała co było dziwne dla innych, ale sory nie lubię gdy ktoś obcy mnie dotyka. Nie ważne czy specjalnie, czy nie. Nie lubię tego i tyle.
Ja bym tak ostro nie zareagowała, podziwiam, że jesteś taka asertywna.
Nie znoszę ludzi w kolejkach - w ogóle starsi ludzie mają to do siebie, że stojąc w kolejce dyszą mi prawie w kark, mało co nie wejdą mi na plecy! Ostentacyjne odsuwanie się nie pomaga, więc zagradzam im drogę koszykiem Kiedyś taka jedna paniutka mnie spytała co ja tak ten koszyk trzymam
Stary 2012-03-17, 22:41   #2126
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziwią mnie ludzie, którzy zmieniają sobie pseudonim na forum, ale nie zmieniają sposobu pisania. Bardzo łatwo ich potem poznać.
Rozumiem, że niektórzy zmieniają pseudonim, bo stary im się znudził czy też są znani pod starym przez mamę/tatę/koleżankę/nauczyciela, a nie dlatego, że chcą zmienić tożsamość na forum. Chociaż jak zmienią tylko pseudonim, to i tak bez większego problemu osoba zainteresowana ich znajdzie.

Cytat:
Treść usunięta
Nie znam tych ludzi, więc nie znam ich motywów, ale moim zdaniem niekoniecznie chcieli być w centrum zainteresowania. Co innego jak ktoś odłącza się od życia towarzyskiego (przecież to normalne, że z częścią osób tracimy kontakt, poznajemy w tym czasie nowych ludzi), a co innego jak ktoś zaczyna poważnie chorować. Wtedy chce się go pocieszyć, jakoś wesprzeć. Poza tym, w takiej sytuacji nie wie się czy taka osoba ma dostatecznie dużo osób wokół siebie itd. Jest to jednak szczególny przypadek. Wiem, że gdyby u mnie w otoczeniu ktoś poważnie zachorował, to próbowałabym tę osobę odwiedzić, nawet gdybym nie miała z nią kontaktu od jakiegoś czasu.
Stary 2012-03-17, 22:41   #2127
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ludzie to tacy są że jak coś się dzieje to chcą być w centrum wydarzeń, nie zdziwiłabym się jakbyś nagle na porodówce zobaczyła swoją dawno niewidzianą koleżankę(o ile taką masz)

Tak samo jak ktoś tu kiedyś pisał o intensywnej terapii w szpitalu, mam podobne obserwacje, choć to akurat niezbyt miłe wspomnienia, moja przyjaciółka która już zmarła swego czasu była właśnie na intensywnej. i nagle co się dzieje? dziki tłum, ludzie, którzy jej nie widzieli podczas choroby ani razu, którzy ani razu się nie odezwali i zapomnieli o niej gdy przestała chodzić na imprezki nagle dawaj, do szpitala i zakładamy te zielone fartuszki i maseczki będziem wyglądać jak ekipa z Chirurgów. To nie żart naprawdę tak było-ręce, nogi, cycki wszystko mi opadło....
całe szczęście na oddział poporodowy wpuszczają tylko jedną osobę na salę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-17, 22:48   #2128
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie znam tych ludzi, więc nie znam ich motywów, ale moim zdaniem niekoniecznie chcieli być w centrum zainteresowania. Co innego jak ktoś odłącza się od życia towarzyskiego (przecież to normalne, że z częścią osób tracimy kontakt, poznajemy w tym czasie nowych ludzi), a co innego jak ktoś zaczyna poważnie chorować. Wtedy chce się go pocieszyć, jakoś wesprzeć. Poza tym, w takiej sytuacji nie wie się czy taka osoba ma dostatecznie dużo osób wokół siebie itd. Jest to jednak szczególny przypadek. Wiem, że gdyby u mnie w otoczeniu ktoś poważnie zachorował, to próbowałabym tę osobę odwiedzić, nawet gdybym nie miała z nią kontaktu od jakiegoś czasu.
Ona była chora na białaczkę więc praktycznie w szpitalu leżała cały czas i to wtedy przestała chodzić na imprezy, logiczne zresztą. Ludzie którzy podawali się za jej wielkich super znajomych, czy nawet przyjaciół kompletnie ją olali, nie wysłali w ciągu choroby ani jednego smsa, nie zadzwonili, nie odwiedzili w szpitalu ani razu. Dopiero gdy ktoś puścił plotę że leży na intensywnej terapii nagle zaczęły się tam zbiegać całe wycieczki. Choć przecież wiadomo że nie wolno wtedy sobie urządzać do szpitala takich pielgrzymek. Nie wiesz do jakich akcji dochodziło ale ich motywy to była przede wszystkim sensacja. Reakcja ludzi którzy ją wspierali w trakcie, jej rodziny była dość jednoznaczna.
Stary 2012-03-17, 22:50   #2129
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:50   #2130
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
No jak ktoś coś zrobi śmiesznego i wszyscy mają z niego ubaw. Podobno
U mnie funkcjonuje pojęcie "padaka" ale oznacza coś kompletnie innego - raczej coś beznadziejnego, słabego, typu:

-Widziałeś "Kac Wawa"?
-Tak, byłem wczoraj, żałuję, że poszedłem, straszna padaka

A co do pisania na Facebooku "Kasia Iksińska zjadła kanapkę" to takie "zwyczaje" są o wiele starsze http://pl.wikibooks.org/wiki/IRC/Inn...Notice_i_.2Fme

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości