|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Ja gdzieś kilkakrotnie 'mignęłam się' z Wyrakiem bo kojarzę podpis i avatar, ale nie pamiętam żadnych spięć ani niczego związanego z Nim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W google jak coś wpisze to od razu mi wyskoczy a tu to trzeba się nieźle oszukać ![]() A mnie coś tak strasznie wkurza że nie wytrzymam i napisze tu o tym! Nie da się opisać jak wkurzają mnie dzieci moich sąsiadów, a zarazem moi kuzyni Po prostu nie cierpię ich. Nie wiem, mają coś ok. 10 lat i 7. I oni jak jest ciepło to ciągle wjeżdżają mi na podjazd na moją działkę! Dla tych bachorów to jest normalne, że mogą sobie przychodzić ze swoimi rowerami kiedy chcą, i robić co chcą nie wiem po co, no ale w naszych ogrodzeniach są drzwi i możemy razem przechodzić do siebie. I oczywiście tamte bachory+syn sąsiada latają ciągle po naszym ogrodzie nawet jak przechodzą gdzieś. Oczywiście ani me, ani be, tylko sobie chodzą. No mama nie chce kłótni to mówi że mogą sobie biegać, ale mnie nerwica łapie od razu i mówie im żeby sobie poszli Musiałam to napisać bo dzisiaj tak było i nie wytrzymałam tego. ![]() A druga sytuacja dalej z moją rodzinką cudowną.. W lecie robimy sobie w ogrodzie bardzo często grille. Wiadomo, rodzinnie w sensie moi rodzice i rodzeństwo siedzimy razem, gramy w badmintona albo coś innego, sielanka.. i oczywiście moi cudowni sąsiedzi/rodzina przychodzą bez zaproszenia ZAWSZE! Po prostu zobaczą, że mamy grilla to przychodzą, siadają i tyle. Sami nas nie zapraszali do siebie, jak oni mają grilla to nigdy tam nie idziemy bez zaproszenia, a oni zawsze to robią. I to w lecie jest normalne, tylko że tak szczerze to mogą dawać kase. Nie będę mówiła że ich dzieci zjedzą wszystko co widzą, więc po każdym grillu z nimi nasza lodówka płacze, bo trzeba dla 4 osób więcej dawać boczek, kiełbase, kiszkę, piwo i inne rzeczy. No nas w domu wszystkich to wkurza, najbardziej tate bo on za to wszystko płaci, wszystko jest coraz droższe a on sponsorem nie będzie, a mama nie pozwala nic im powiedzieć i tyle. Dobra, wylałam swoje żale
|
|||
|
|
|
#2222 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo sama byłabym wściekła, gdyby ktoś żerował na mnie, i to jeszcze w tak chamski sposób.
|
|
#2223 |
|
Naczelny Hipster
|
Ja szczerze mówiąc zaczęłabym się do sąsiadów zwalać na grilla, a co
Skoro dla nich to coś normalnego, to nie powinni mieć nic przeciwko - a jeśli będą mieli to może do nich dotrze ![]() A dzieciaków bym nie zniosła w moim potencjalnym ogródku ![]() Przypomniało mi się od razu jak raz spałam i jakoś o 7 rano obudził mnie wrzask dziecka. Wrzask z gatunku "ryczę złośliwie, bo rodzic nie wykonuje moich poleceń". I matka przez 10 minut gadała do tego dziecka pod moim oknem. Darło się tak głośno, że naprawdę nigdy czegoś takiego nie słyszałam. Ostatecznie zaczęłam się podnosić, żeby wystawić łeb przez okno i zasugerować żołnierskimi słowy "wynochaspodmojegooknazes woimwstrętnymbachorem" ale zanim się zebrałam to się opanowało (chociaż w sumie, nie do końca kwik dziecka było słychać dalej, znaczy matka w końcu zmusiła je do marszu) xDDD |
|
|
|
#2224 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wyszłam z mamą do drogerii i mówie ze ide po odżywke zaraz do niej dołącze a ona na to "a po co ci odżywka przecież masz ładne włosy"Cytat:
?
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie, ze dziecku nalezy wytlumaczyc co i jak sie dlaczego oddaje. Natomiast:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
#2226 |
|
Naczelny Hipster
|
A ja jestem ciekawa jak to się stało, że Wyrak trafił na co jak co, ale babskie forum
![]() Wyraku? ![]() W ogóle jestem ciekawa jak tu trafiają faceci - bo są tacy co się zalogują, bo chcą spytać o fryzurę czy coś podobnego, ale są i tacy co są bo są, jak to jest?
|
|
|
|
#2227 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Moim zdaniem należy zapytać dziecko o zgodę. Skoro dało mu się tę rzecz, to znaczy, że należy do niego. A więc tylko dziecko ma prawo nią rozporządzać.
Cytat:
2. Niektórych rzeczy się na stałe nie używa. Tak bywa z książkami, zabawkami i wieloma innymi. I to, że ktoś w ciągu ostatniego czasu nie czytał danej książki/nie bawił się daną zabawką, nie znaczy, że jej nie chce mieć. Więc takie zabranie dziecku „bo już się nią nie bawiłeś" jest bardzo nieładne Cytat:
Poza tym, rzeczy nabyte to rzeczy nabyte, nie są tak istotne jak żywa osoba, ale często są to rzeczy nam do czegoś potrzebne. No i rzeczy, do których jesteśmy przywiązani. Sama mam kilka rzeczy, z którymi jestem emocjonalnie związana i bardzo źle bym zniosła, gdyby ktoś mi je zabrał i komuś innemu oddał ![]() Za to sama pewnie mogłabym je oddać osobom naprawdę potrzebującym. Nie lubię ludzi, którzy są hojni z cudzego majątku. Jak ktoś chce być dobry i oddać potrzebującym, to niech odda swoje rzeczy, a nie cudze. I nie ma znaczenia czy te cudze rzeczy to rzeczy należące do 23-latka, 13-latka czy 3-latka.
|
|
#2228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście co? Siostrze się urodziły dzieci, to rodzice wspaniałomyślnie nie pytając mnie o zdanie przekazali to jej. Gówniarze rozdarły i pomalowały wszystkie książki a mamusia mówi "ojej no przecież to dzieci" - po kiego wała rocznemu dziecku dawać do ręki książki?! No ale dobra, trudno, cały mój dziecięcy dorobek znikł
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-03-18 o 20:21 |
|
|
|
|
#2229 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#2230 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Albo tacy co mają problem z dziewczyną i się radzą. Albo tacy co chcą nam oznajmić, że nadajemy się tylko do bawienia stopami
|
|
|
|
#2232 | |
|
Rozeznanie
|
Nawiązując do papierosa w autobusie
![]() Miałam dzisiaj taką samą sytuację. Siedziałyśmy z koleżanką i akurat na przeciw nas dosiadła się parka góra 16 - 18 lat. Ale zamiast papierosa mieli piwko. Po jakimś czasie chłopaka najwyraźniej zasuszyło i zaczął sobie pić, po czym otworzył dziewczynie i jej również wręczył. Nie wiem może ja jestem jakoś przewrażliwiona i konserwa , ale strasznie mnie to drażni takie drinkowanie publicznie, a najbardziej w autobusach Co do papierosów ja tak zawsze mówię mojej koleżance, ale to tak w ramach żartów Bo raczej obcej osobie to bym w życiu tak nie powiedziała....Z tym dotykaniem to mam tak samo, a już buzi buzi na powitanie to u mnie już powoduje odrzut Jestem strasznie niedotykalska, pozwalam tylko osobom, do których mam zaufanie i znamy się jak łyse konie ![]() Ostatnio to wzrokiem zabójcy i ochrzanem obrzuciłam kolegę z roku, znamy się tyle że z widzenia, a ten leci na buzi bo mu się podoba tak ze wszystkimi dziewczynami , jak mnie za nogę złapał to mu te ręce przetrąciłam, od tego momentu to już z respektem do mnie podchodził ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Zawsze oświadcza że my to jesteśmy złem tego świata, ale w sumie żyć bez nas nie można
|
|
#2233 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie rzeczy kupione dziecku przez rodziców są ich własnością, to oni wydali na nie kasę i oni mogą nią rozporządzać. Już nie chodzi o jakiegoś misia, ale o laptopa na przykład. Co nie zmienia faktu, że dziecku trzeba wytłumaczyć.
A ja się zastanawiam jak faceci tu w ogóle trafiają - jakie hasła wpisują w google
|
|
|
|
#2235 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale hasła mogą być różne. Dotyczące kosmetyków, fryzur, seksu, antykoncepcji, gotowania, uczenia się języków...
|
|
#2236 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak trafiaja, ale sporo sie zdarza dziwnych przypadkow ![]() Cytat:
.Z wlasnoscia dzieci typu pierdylardnieta zabawka wg mnie jest jednak nieco inaczej. Cytat:
Cytat:
Ja staram sie podchodzic do tego na zasadzie - to moje rzeczy, a nie ja jestem ich zakladnikiem Co nie zmienia faktu, ze naturalna reakcja jest jaka jest... tylko ze nieraz warto ja dusic a nie wzmacniac.Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
|
|
|
#2237 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Masz coś do gadania? Nie, to przecież ona za tego laptopa zapłaciła.Proszę cię, ale to co teraz napisałaś jest śmieszne. Dziecko czy w ogóle młodzież, nie może wyrastać w przeczuciu, że nic nie należy do nich i wszystko może im zostać odebrane. Co innego zabranie laptopa w formie kary, bo dajmy na to dzieciak się nie uczy tylko gra w WoWa. Ale zabranie komuś czegoś tak o i danie tego innej osobie, bo ma gorzej budzi bunt i sprawia, że dana osoba czuje, że dzieje jej się krzywda.I taki nastolatek potem wcale nie będzie chętnie się dzielił. Będzie miał traumę (nie, nie uważam, że komputer jest niezbędny w życiu i dlatego będzie miał traumę, chodzi mi o ogólny fakt odbierania komuś czegoś na siłę co jednak powoduje jakieś wrażenie że "mama woli inne dziecko i nie przejmuje się tym co ja czuję" i dawania komuś innemu) i właśnie nie będzie chciał oddawać rzeczy. Czytałam kiedyś jakiś artykuł, w którym było napisane, że w przypadku wychowywania rodzeństwa bardzo ważne jest, żeby dzieci poza wspólnymi zabawkami miały też swoje własne - i nie dlatego, żeby nie chciały się ze sobą dzielić, tylko właśnie wtedy się uczą, że mogą się bawić wspólnie swoimi zabawkami, ale też każde ma coś własnego. |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj nastepuje dyskusja, oparta na przytaczaniu bardzo skrajnych przykladow, zeby udowodnic swoje racje. Z maskotki, jednej z wielu zabawek zrobilo sie zabieranie nastolatkom laptopow i komunizm zabawkowy - wszystko wspolne
![]() A chodzi tylko o to, ze jak tych zabawek jest tyle, ze dziecko sie nigdy nie bawi jakas ich czescia, to moze warto cos komus oddac? Kogos mozna uszczesliwic, a i dziecko nauczyc dzielenia sie.
|
|
|
#2239 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tak wiele rzeczy oddawałam. Nie miałam z tym problemów. Ale gdyby ktoś mi je zabrał bez pytania, to uznałabym, że ma mnie gdzieś i w ogóle się ze mną nie liczy. Do tego najpierw coś daje, potem bezpytania zabiera ![]() Cytat:
Nawet jak się codziennie nimi nie bawią.
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to chyba ten pan, wierszami pisze, poeta na miarę Nobla
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-03-18 o 21:42 |
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem ilu tak dokładnie facetów tu jest. Ciekawe czy są jacyś podający się za kobiety
||
|
|
|
#2242 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
To raczej niczego dobrego dziecka nie nauczy.
|
|
#2243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
#2244 | |||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Wciąż odnoszę się do sytuacji - rodzic przychodzi, zabiera i daje komuś innemu. Co innego pogadać z dzieckiem, tak jak napisała Chatul A o laptopie napisałam dlatego, że wizażanka wyżej wyskoczyła z tym laptopem to się odniosłam ![]() Cytat:
O nie, faceci podający sie za kobiety Założył mnóstwo wątków z kilku kont i sam ze sobą dyskutował Cytat:
|
|||
|
|
|
#2245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bo ma ich najwyrazniej zbyt wiele.
Cytat:
?Cytat:
Co nie zmienia faktu, ze oczywiscie, trzeba dziecku wytlumaczyc, co i jak. Cytat:
W druga strone trollowanie tez sie chyba zdarzalo.
|||
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
|
|
|
#2247 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#2248 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
- "darowizna" jest już własnością dziecka. Jasne, trzeba uczyć dziecka dzielenia się, ale nie na siłę i nie zabierając mu jego własność - bo to uczy dziecko i owszem - ale tego, że rodzicie nie mają szacunku do niego i jego uczuć. Sztuką jest tak wychować dziecko, tak z nim porozmawiać i pokazać mu, często na swoim przykładzie, żeby samo chciało się dzielić swoimi rzeczami. W miarę możliwości (bo zrobienie z dziecka Matki Teresy też nie jest dobre). Jasne, można dać dziecku do zrozumienia, że to, że nie chce się dzielić jest niefajne etc. ale NIGDY nie można mu na siłę zabierać jego rzeczy, bo tak trzeba - i tu cały elaborat o wartościach moralnych. Dziecko tak tego nie pojmuje - dziecko uczy się na przykładach (przykładem dla dziecka jest jak rodzic się z kimś podzieli, a nie jak demonstracyjnie zabierze zabawkę i da komuś innemu), na uczuciach, zabawach. Zabieranie dziecku zabawek - bądź co bądź są to bardzo ważne przedmioty dla dziecka - w imię zasad moralnych i empatii, które są zbyt abstrakcyjne, żeby dziecko je pojęło, jest po prostu okrutne. Oczywiście mówię o małych dzieciach - nie 15-latkach. Z tym, że - jeśli ktoś nauczy małe dziecko się dzielić (dobrze nauczy, a nie będzie mu zabierać zabawki, bo tak trzeba) to 15-latek nie będzie miał żadnych problemów tego typu. Ale nie - dziecko przecież się nie liczy, nie traktujmy go jak pełnowartościowego człowieka, możemy mu zabrać zabawkę, bo to przecież TYLKO kolejny miś. Otóż nie - dla dziecka to nie jest tylko kolejny miś, to często przyjaciel/członek skomplikowanej społeczności dziecięcego świata. |
||
|
|
|
#2249 |
|
jestę wieszczę
|
No ludzie, ja się bardzo chętnie zawsze dzieliłam, ale bez przesady, że ktoś mi będzie decydował, że mam czegoś za dużo, to odda. Niech każdy będzie hojny z własnych zasobów.
Ja nigdy nie miałam dużo ubrań i teraz też nie mam ich nie wiadomo ile. We wszystkim chodzę, bo jak nie, to albo komuś oddaję, albo do kontenera ładuję. Ewentualnie przerabiam. Denerwuje mnie, jak ktoś mi chce je zabrać ot tak, bo jako dzieciak w wieku lat chyba 12 miałam JEDNĄ bluzkę i JEDNE spodnie, bo rodziców nie było na więcej stać. Sama oddaję, gdy poczuję taką potrzebę, ale nie, że ktoś mi wtyka nos do tego.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2250 |
|
Konto usunięte
|
Spoko, zróbmy dziecku małą komunę - nic nie jest twoje, wszystko to dobro wspólne, gdy ty wyrastasz ze spodni, mogą chodzić w nich jeszcze całe pokolenia więc wyskakuj z nich i zapisz się do przydziału na nowe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

Jak czegoś potrzebuję to wpisuję to w google z adnotacją "wizaz.pl" 

- "darowizna" jest już własnością dziecka.