|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Naczelny Hipster
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Co mnie wczoraj w autobusie zdziwiło... Dziewczynka koło 16 lat, siedziała z niezapalonym papierosem w rączkach, rozmawiała z koleżanką, obszernie gestykulując, żeby wszyscy widzieli, jaka to ona dorosła i odważna
|
#2193 |
|
jestę wieszczę
|
Tym bardziej, że ja skąpiradłem nie jestem. Bardzo chętnie się dzielę, czy coś komuś kupuję. Matka kiedyś sama wzięła mi z szafy coś i dała siostrzenicy.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
no i wiadomo czemu jesteśmy pier*olnięte
![]() Btw: zrobiło się ciepło, dzieci wyległy na podwórka. MAAA-MOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-03-18 o 14:19 |
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, że mamy na Wizażu wśród stałych użytkowniczek sporo o wiele bardziej czepialskich osób, od których postów czasem po prostu bije czysta agresja, ale nikt jakoś nie wyskakuje z tekstem, że to trolle i wszyscy o tym wiedzą ![]() A do tematu - dziwi mnie odsyłanie do wyszukiwarki w wątkach, o których wszyscy doskonale wiedzą, że praktycznie nie da się efektywnie przeszukać ![]() Cytat:
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2012-03-18 o 14:22 |
||
|
|
|
#2198 |
|
Naczelny Hipster
|
Nie cierpię wizażowej wyszukiwarki
Kiedyś pamiętałam w miarę tytuł wątku, wpisałam, wyszukiwarka znalzała mi milion innych wątków, nawet nie związanych z tematem, nie wiem jak ona działa Jak czegoś potrzebuję to wpisuję to w google z adnotacją "wizaz.pl"
|
|
|
|
#2199 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2200 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ok, w wielkich wątkach jest to problem, ale jeśli wchodzisz w wątek o konkretnym problemie (np. pielęgnacja cienkich blond włosów - nie wiem czy taki istnieje, losowy przykład) to chyba można przeczytać pierwszy post (w takich postach często są linki), kilka pierwszych i kilka ostatnich stron. I nie płakać, że skąd mogło się wiedzieć, że stronę temu 10 wizażanek pytało o to samo... Do tego wiele osób chyba jest na tyle sprytnych, że gdy forumowa szukaczka zawiedzie, to jakoś się ogarną i dadzą radę w google wpisać np. "wizaż"+"pielęgnacja"+"wł osy blond"+"końcówki". No ale ok, myślenie może boli, kiedy robi się to rzadko
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, napiszę wprost - chodzi mi o wątek z ofertami kup teraz z Allegro Od jakiegoś czasu ochrzan zgarnia większość pytających czy ktoś może ma jakąś rzecz i może wrzucić zdjęcie lub coś o niej powiedzieć. Tylko że osoby ochrzaniające nie biorą pod uwagę, że sporo postów ze zdjęciami ma treść mniej-więcej "wklejam obiecane zdjęcia" albo "wrzucam tę kurtkę, co kupiłam tydzień temu" i ja sobie szczerze mówiąc nie wyobrażam, jak ktoś ma znaleźć konkretną rzecz
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
mnie i tak najbardziej bawią posty pod tytułem "ale przecież to o co pytasz było X stron wcześniej". Ja rozumiem, że jak ktoś co godzinę wchodzi na jakiś wątek o allegro i traktuje to niemal jak społecznościowy wątek, to zna te ciuszki/kosmetyki na pamięć, linki też, posty też. Ale kto inny nie. W wyszukiwarce nie znajduje się czasem szukanej rzeczy, więc rzeczywiście pozostaje przeczesać te kilkadziesiąt czasem stron, żeby znaleźć to czego się szuka w poście, który brzmi mniej więcej tak: "dziewczyny!!! Patrzcie jakie śłitaśne, słitaśne, słitaśne cudeńko znalazłam <i tu łup- link na allegro>"
O, chodzi dokładnie o to o czym mówi Fela. I jak tu niby coś znaleźć w tej cudownej wyszukiwarce?
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-03-18 o 14:41 |
|
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
Dziwi mnie moja mama, według której to, że jestem młoda oznacza, że nie muszę używać żadnych 'dodatkowych' kosmetyków (odżywki do włosów, kremy do twarzy) bo i tak włosy/twarz jest ładna, nawilżona itp
![]() Co do całowania i przytulania: nie przepadam, sama raczej tego nie robię, chyba, że ktoś czeka już z wystawioną głową i "dziubkiem" Za to dziwi mnie całowanie się przez koleżanki/przyjaciółki w usta
|
|
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam troche podobną rzecz - jeśli moja mama ma gości z dziećmi (małymi) to wyciąga moje stare zabawki (mam 23 lata i mieszkam już od 4 lat w innym mieście) i daje się nimi bawić tym dzieciakom. No kurde - to są moje ukochane zabawki, zostawione na pamiątkę (te mniej ukochane pooddawałam/powyrzucałam, żeby nie zagracały mieszkania). Ja sobie po prostu nie życzę żeby obce dzieci bawiły się moimi reliktami dzieciństwa - wiem, ze to w sumie mało dojrzałe, ale budzi się we mnie wtedy zazdrosne, wewnętrzne dziecko. "Moje, nie dam i tup nóżką". I totalnie nie pojmuję, czemu moja mama - znając moje podejście (każdy ma swoje dziwactwo - ja mam takie i chcę żeby było uszanowane) - dalej daje te zabawki dzieciakom swoich koleżanek - jakby nie było, rozporządza nie swoimi rzeczami (fakt, kupiła mi je lata temu, no ale...). Doszło do tego, że najukochańszego misia zabrałam ze sobą do innego miasta, żeby go "chronić". |
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
zawsze dziwiła mnie moja mama. Jak były jakieś sytuacje, powiedzmy dzień Wszystkich Świętych, i jechaliśmy gdzieś na cmentarz, i wiadomo było, że będzie tam pół rodziny, ciotki, kuzynki itp., to zawsze kupowała dzieciakom jakieś słodycze czy coś. Tak samo jak np. spotkałyśmy gdzieś na ulicy ciocię z kuzynką, weszliśmy wszyscy do sklepu to mama kupowała mi i kuzynce jakiegoś wafelka albo coś. Ale żeby już te ciotki coś mi dały, to niee. Nie wiem, zawsze mnie to jakoś denerwowało
.Albo pamiętam jak byłam kiedyś w McDonaldzie z mamą, ciotką i kuzynką. Ciotka i kuzynka zjadły już swoje porcje, ja i mama byłyśmy jeszcze w trakcie konsumpcji. A ciotka i kuzynka zaczęły sobie na luzie wcinać nasze frytki. Nawet nie spytały czy mogą się poczęstować. A dodam, że nie byłyśmy w jakichś zażyłych relacjach, wiadomo, że jak mam jakąś bliską koleżankę, z którą praktycznie codziennie się spotykam, to nie musi mnie pytać o pozwolenie, niech wpiernicza pół paczki , ale z nimi widzimy się raz na rok..
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Jakoś nie przypominam sobie żeby ona mi kiedykolwiek coś ofiarowała ).
|
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
ja z kolei wychodzę z założenia, że jeśli coś i tak już mi się nie przyda, to wolę oddać za darmo, niż żeby zalegało kurzem ;]
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Otóż - jestem jedynaczką. Co ludzie myślą o jedynakach każdy wie, natomiast ja podobno jak jedynak się nie zachowuję, wiele osób jest zdziwionych, że jestem jedynakiem, bo mówią, że byli przekonani, że mam rodzeństwo. Znaczy się, ja naprawdę nie jestem skąpa czy nie lubię się dzielić, wręcz przeciwnie, uwielbiam dawać ludziom prezenty czy się właśnie dzielić. Gówniarą będąc, byłam na wakacjach z kuzynką u mojej cioci. Ja miałam picie i kuzynka miała picie. Kuzynka była typem "pożeram wszystko co stanie na mojej drodze" więc dostała, wypiła i nie ma, kwik, że chce pić. Oczywiście, wszyscy na mnie, że mam się podzielić - spoko, chciałam odlać trochę do swojego kubeczka i resztę jej dać. Byłam naprawdę mała, dzieci są nieskoordynowane, no i jakoś tak wyszło, że całość przelałam sobie. Niechcący. Przez cały dzień moja ciocia (dodam, że to moja ciocia, nie mojej kuzynki ) była na mnie obrażona, bo jestem takim paskudnym samolubnym bachorem. Było to jak miałam jakieś 7 lat? Mam 21, rok temu moja mama powiedziała mojej cioci jak sytuacja wyglądała z mojej strony (okazało się, że ciotka jak najbardziej sytuację pamiętała i dalej uważała, że taka samolubna jedynaczka Chociaż teraz mam z nią dobry kontakt i to bardzo konkretna i fajna kobieta ) i szczerze mówiąc mi do tej pory jest mi przykro jak sobie o tym przypomnę, bo czego to ja się wtedy nie nasłuchałam jaki ze mnie wstrętny bachor, jaki samolubny i chciwy. Słyszałam wypowiedzi na swój temat bite dwa dni A że byłam dzieckiem ugodowym, wiecznie uśmiechniętym i ogólnie przemiłym dla świata to wysłuchiwanie takich rzeczy było dla mnie straszne, bo nie wiedziałam o co chodzi i nie mogłam zrozumieć dlaczego ktoś mi nie wierzy, skoro próbuję to wyjaśnić.Wiem, że może to głupio brzmi jak to tak napisałam I w sumie to idiotyczna sytuacje. Ale ja wtedy byłam mała i takie niesprawiedliwe potraktowanie (a co wyrosło z kuzynki to ja już nie powiem, udaje jej się osiągać szczyty chamstwa w odzywaniu się np. do moich rodziców) mnie naprawdę mi narobiło w głowie, że jestem złym bachorem.Dlatego nie cierpię zakładania, że każdy jedynak jest samolubny, albo przymuszania do dzielenia się. W ogóle nie rozumiem jak czasem ludzie gadają do dzieci jakieś rzeczy zupełnie nie biorąc pod uwagę tego jak to dziecko to odbierze. Dzieci są naprawdę podatne na to co im się powie, a ludzie jakby nie zwracali na to uwagi
Edytowane przez Mitsukki Czas edycji: 2012-03-18 o 16:29 |
|
|
|
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haha, no tak
![]() Cytat:
Na pewno poskromi to jego apetyt
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do oddawania rzeczy rodzinie/potrzebujacym - ja sie nie zgodze z zastrzezeniami wyzej, szczegolnie w przypadku, gdy ktos nie uzywa danej rzeczy. Rozumiem tez, ze gdy dziecko ma x zabawek, rodzic cos odda komus z rodziny, wrecz uwazam, ze to moze co nieco zaszczepic. Koniec koncow - to tylko rzeczy materialne, nabyte, zyc sie bez nich da, a komus moze to sprawic nieco radosci; mniejsza juz o to, ze to osoba z rodziny, ktora sama komus tyle nie da - to nie transakcja wiazana ludziska
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#2212 |
|
Konto usunięte
|
Mnie - tak jak rok temu - dziwił widok ludzi w Ikei i potem w supermarkecie. Pogoda przepiękna, w końcu pierwszy taki ciepły weekend, idealny na spacer. A większość osób w sklepach to rodziny z dziećmi, włącznie z niemowlakami. Nie wiem czy to takie trudne pójść z dziećmi na spacer a nie w piękną pogodą ciągać je po sklepach przez kilka godzin
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie wiem co robiła, ale skoro spotkała ludzi zarówno w Ikei jak i potem w supermarkecie, to może ją śledzili zamiast dać zaznać jej intymności a samemu pójśc sobie na spacer...
|
#2215 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Z drugiej strony nie chciałabym obdarowywać kogoś dla kogo to nic nie znaczy ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Tak w ogóle to ja nie rozumiem ciągania dzieci po sklepach. Ja wiem, że rodzice też muszą pójść na zakupy, kupić ubrania czy inne rzeczy, ale można temu dziecku jakoś zorganizować czas nawet w sklepie (na ten przykład jak ja byłam mała i jechałam z rodzicami do jakiegoś OBI czy czegoś równie nudnego dla dziecka) to mama ze mną zawsze bawiła się, że wybieramy rzeczy do domu - wybierałyśmy wszystko od firanek, przez deski sedesowe z wtopionymi muszelkami po doniczki do kwiatków Tym sposobem wszystko było kupione, a ja byłam zachwycona zabawą ![]() A niestety regularnie w sklepach widać matki ciągnące znudzone dzieciaki, które się wydzierają, bo chcą iść do domu
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dziwi, że z jednej strony uczy się dzieci szacunku do swojej własności ("dbaj o zabawki"), a z drugiej czasem manifestuje brak szacunku do własności dziecka.
Jasne, że to w przenośni, właścicielem zabawki jest rodzic, nie dzieciak, ale skoro te zabawkę dostał (przecież mówi, się że miś jest dziecka, nie mamy czy taty), to może wypadałoby zapytać czy zgadza się oddać ją komuś, albo przynajmniej przetłumaczyć dlaczego takie zachowanie jest właściwe. Bo w sumie z tych postów wynika, że zabawka była, a potem sru, zabrano ją i oddano komuś, nie dając szansy na wypowiedzenie zdania. Tak było u mnie i do dziś czuję niesmak. Nie fair w stosunku do dzieciaka moim zdaniem
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny na przywitanie tak się całowały z dodatkowo głośnym "muaaa"
|
|
|
|
|
#2218 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Absolutnie nie powinno się zabierać dziecku jego zabawek, by dać komuś innemu, ot tak. Jak widać o takie rzeczy można mieć długo żal. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
#2219 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cóż, ja czas miałam. Skład jednej odżywki czytałam milion razy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co innego pogadać z dzieckiem i powiedzieć, że np. Marysia nie ma zabawek i może by jej oddać kilka nieużywanych pluszaków. Wiele dzieci z chęcią takiej Marysi odda zabawki, którymi się nie bawi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2220 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

) była na mnie obrażona, bo jestem takim paskudnym samolubnym bachorem. Było to jak miałam jakieś 7 lat? Mam 21, rok temu moja mama powiedziała mojej cioci jak sytuacja wyglądała z mojej strony (okazało się, że ciotka jak najbardziej sytuację pamiętała i dalej uważała, że taka samolubna jedynaczka