|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Ale wiadomo, że mama wynosząca rzeczy dorosłej już córki(nawet te z dzieciństwa) nie pytająca jej nawet o zdanie to inna bajka. |
|
|
|
|
#2252 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Zbyt wiele? No cóż, to już kwestia BARDZO subiektywna.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie ja niby cos takiego napisalem? Cytujesz opinie innej osoby, przy okazji mnie i wciskasz jakies rzeczy, ktorych nie napisalem ![]() Pewnie, ze tak. Gdyby byla obiektywna ilosc zabawek, jaka powinno miec dziecko, to by dyskusji nie bylo. Co nie zmienia faktu, ze jest wiele dzieci, ktorych rodzice nie bardzo moga pozwolic sobie na zabawki i wiele dzieci, ktore zabawek maja po prostu zbyt wiele, nie bawia sie nimi, nie szanuja zabawek, bo tyle ich maja i to lezy i zagraca dom.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2254 |
|
po prostu Em :)
|
606 takich, którzy napisali przynajmniej 50 postów.
|
|
#2255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo pierwsze co widzę to: wizaz.pl pierwsza strona kobiecości ![]() Cytat:
Zresztą skąd możesz wiedzieć czy ja nie jestem facetem ? ![]() Dokładnie. Dzielenie się powinno wyjść jednak od dziecka, a nie na zasadzie "Kasia jest biedna więc daMY jej tą zabawkę". Raczej powinno się dziecko zapytać i powiedzieć mu, że jest tak i tak, że nie bawi się tą zabawką i czy chciałby ją oddać Kasi. |
|||
|
|
|
#2256 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
O, tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277812 Pamiętam, że też głosowałam na 3 Swoją drogą ciekawe kto jest autorką "Pierwszej strony kobiecości" |
|
|
|
|
#2258 |
|
Konto usunięte
|
Wyrak?
|
|
|
|
#2259 |
|
Naczelny Hipster
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Konto usunięte
|
no to
![]() Swoją drogą ciekawe kto jest autorką "Pierwszej strony kobiecości" |
|
|
|
#2261 |
|
Naczelny Hipster
|
Taaa? Skąd wiesz?
|
|
|
|
#2262 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem
stąd znak zapytania! To tylko poważne podejrzenia
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że ludzie w zatłoczonych, a więc mega dusznych i często śmierdzących, autobusach, nie czują potrzeby otwierania okien, niezależnie od pory roku i pogody, koszmar jakiś
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2012-03-19 o 17:07 |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, gdy ktos mowi "Jestes z Krakowa, moglabys polecic jakies hotele niedaleko centrum/ulicy...". Przeciez wlasnie dlatego, ze mieszkam w Krakowie, to nie musze bujac sie tu po hotelach
![]() Moge sprawdzic jaki jest przedzial cenowy, srednia cena, ktore sa polecane i ktore sa najblizej miejsca gdzie dana osoba ma cos do zalatwienia - ale to przeciez moze zrobic kazdy
|
#2265 |
|
po prostu Em :)
|
Haha, ja też nigdy nie mam nic do powiedzenia jak ktoś mnie pyta o takie rzeczy.
Mogę polecić coś do spania w innych miastach, ale nie w tym w którym mieszkam!
|
|
#2266 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj zorientowałam się, że mniej więcej co drugi emeryt/ka w trwamwaju śmierdzi potem lub o zgrozo odchodami. |
|
|
|
|
#2267 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
? Mają u sąsiadów![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Nie: wytłumaczyć. Zapytać czy dziecko chce oddać, ewentualnie spróbować je do tego namówić. ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Podkreślone -
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to normalna reakcja i normalne, że nas to wkurza.
Jeszcze te ich dzieci.. żałuje że nie mamy dobermana albo jakiegoś innego psa ![]() Zresztą wogóle moi sąsiedzi niby są spoko, ale strasznie bezsensu się teraz tu stało. Mieszkam w miasteczku koło normalnego miasta, i kiedyś tu gdzie mam dom było tylko kilka domów. Teraz jest ich pełno, bo okolica jest bardzo ładna, cisza, spokój, do miasta blisko i wogóle.. ale wszyscy się tak mega blisko postawili że ja siedząc u siebie na balkonie, jakieś 5 metrów dalej słyszę i widzę moich sąsiadów którzy siedzą sobie w lecie, czasami z rodziną. Już toples nie można się opalać ( ) i nie ma wogóle prywatności.No, i co mnie irytuje to, to, że na wszystkich blogach wszyscy wchodzą sobie w tyłki bez wazeliny jeszcze. Kurcze, widzę zestaw jakiś tam, a z tyłu ręcznik i skarpetki na grzejniku. To mnie bawi bo widzę, że ktoś ubierał się 30 min i malował, ale już ogarnąć tła nie mógł.
|
|
|
|
#2269 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Misia X nie da się zastąpić misiem Y. Dlatego musisz najpierw porozmawiać z dzieckiem, by się dowiedzieć jaki ma stosunek emocjonalny do tej zabawki. A bardzo rzadko jest tak, że jakakolwiek zabawka jest mu obojętna.Dobrze, że moja mama też ma sentyment do naszych dziecięcych rzeczy.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-03-19 o 19:30 |
|
|
|
|
#2270 |
|
Konto usunięte
|
Oj tak, z tym zabieraniem zabawek to przesada.. Ostatnio okazałam się straszna, po prostu straszna. Wyjechałam na 3 dni na wycieczkę, a w pokoju mam tylko jednego misia, z którym śpię, może z metr ma.. Miękki, kupiłam w 1 gimnazjum, czyli 6 lat ma. Do mojej mamy przyszła jakaś koleżanka z wnuczkiem i moja mama... dała tego misia temu dziecku. No jak przyjechałam to po prostu mnie roznieść chciało, nie mam innych zabawek, ale to taki - smutny miś - "kupiłam, bo był sam na półce, i jakiś taki smutny.. i pokochałam" nie mogę usnąć bez niego, po prostu kocham tego miśka. Jak się dowiedziałam, że go nie ma (dodam, że kupiłam go za własne, zapracowane pieniądze) to kazałam iść, i odebrać tego miśka. Nie chciała, to poszłam sama, powiedziałam, że mama oddała przez przypadek mojego misia, i że było to bez mojej zgody, i chcę go odzyskać. Dziecko w płacz, że nie odda, ale cóż, szanowna babcia rzuciła mi nim w twarz, i wyszłam.. Może nie powinnam odbierać dziecku zabawki, ale cholera, mogła zapytać.. Ogólnie, wszystkie moje ubrania stare porozdawała dzieciom, wnukom koleżanek. Ogólnie mam dwie półki, w jednej są ciuchy zimowe, w drugiej letnie (małe półki, wcale nie mam dużo ciuchów) i moja mama sobie wybiera, co może wydać, oddać, a co nie.
|
|
|
|
#2271 |
|
Konto usunięte
|
Tak, ostatnio miałam taką sytuację, jak się przeprowadzałam to dzieliłam ubrania - takie do wyrzucenia, takie na sprzedaż i takie które biorę ze sobą. Te pierwsze były albo brzydkie albo coś z nimi nie tak było, albo po prostu niemodne. Takie na sprzedaż to te z których wyrosłam ale było mi szkoda ich wyrzucać, kilka rzeczy na krzyż - praktycznie nowe jeansy, kurtka itp. No i mama mi się zaoferowała że weźmie te kilka rzeczy do pracy i je sprzeda koleżankom. Wyceniłyśmy wszystko, za siatkę ubrań niecała stówka wyszła (dodam że to nie były ubrania marki krzak, no ale np zara, new look itp) no i... Mam dała kaszmirowy sweterek swojej koleżance, bo tak jej się spodobał, a ona taka biedna... No
oczywiście nie kazałam go odbierać, niemniej jednak nie spodobało mi się to. Ten sweterek chciałam sprzedać za 20 zł, na allegro pewnie poszedłby za więcej ale tak jak mówiłam, wyprowadzam się i nie miałam czasu na latanie po pocztach. 20 zł dla biednej studentki to dużo, sweterek kiedyś dostałam od kogoś, chyba od babci. A mama miała pretensje - no ale o co ci chodzi, tak jej się podobał... Równie dobrze mogłam to rozdać moim koleżankom, też by były zadowolone :/ no ale tak jak pisałam, moja mama bardzo lubi rozporządzać moimi rzeczami.
|
|
|
|
#2272 |
|
Konto usunięte
|
nie dziwię się, że tak zareagowałaś - ja sama nie mam jakiś większych problemów z dzieleniem się i oddałam większość moich zabawek, ale gdyby ktoś (oprócz moich rodziców i brata) spróbował chociażby dotknąć mojego ukochanego Misia Pikusia to chyba by mnie rozniosło
|
|
|
|
#2273 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Konto usunięte
|
Dobra to teraz z innej beczki
mam u siebie na roku dużo różnych osób, niewiele jest z rocznika "prawidłowego" są osoby które się doktoryzują z innego kierunku, kilku magistrów, osoby które studiują dwa kierunki i ten dobrały po jakimś czasie, osoby które pracują i tak dalej i tak dalej. Dużo osób studiuje te dwa kierunki i dużo pracuje, także ten. Jak jest jakaś zmiana planu zajęć, kto jęczy najgłośniej? Zawsze ci którzy mają najmniej do roboty ci najmłodsi, którzy mieszkają u rodziców ani praca, ani drugi kierunek.. Właśnie w zeszłym tygodniu nam się coś takiego przytrafiło, wystąpiła jakaś zmiana - podwojono zajęcia by skończyć je szybciej (prowadząca jest w ciąży, mamy z nią raz w tygodniu, będziemy po prostu przychodzić szybciej żeby szybciej skończyć przedmiot) no i łomatkoboska lament świętokrzyski, generalnie mi to dynda jeśli nie jest to po zajęciach bo już mam grafik ułożony, więc przyjdę szybciej - szybciej skończymy, ale nie, muszą się znaleźć pieniacze którym to naprawdę z niczym nie koliduje - bo uwaga - argument koronny - MOŻE OD RAZU ZAMIESZKAJMY NA UCZELNI!?Przepraszam opadły mi ręce
|
|
|
|
#2275 |
|
Naczelny Hipster
|
Ja mam naj naj królika, jest taki typowo szyty ręcznie z oczami z guzików i w oczoj*ebnych kolorach, który był moją ulubioną zabawką z dzieciństwa
![]() Ale jakby ktoś tknął biedronkę lub królika to śmierć na miejscu
|
|
|
|
#2276 |
|
Konto usunięte
|
jeśli chodzi o cos z czym bym się nie rozstała z dzieciństwa to właśnie była owa literatura dziecięca, ja mam własną biblioteczkę do której zbieram różne książki więc generalnie spieniłam się nieźle
|
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak już jesteśmy przy temacie szkoły, to ja trochę z innej strony. Pewien nauczyciel, który nie wyrabia się z podstawą programową (z własnej winy, nie będę wchodzić w szczegóły), wymyślił sobie, że będziemy w jeden dzień zostawać dłużej po lekcjach. Tak, dyrektor się zgodził. Ktoś nie przyjdzie - nieobecność. Dodatkowe zajęcia? "Przykro mi bardzo, nie mój problem"
W ten sposób mam 42 godziny zajęć tygodniowo w trzeciej klasie gimnazjum
|
#2278 | |
|
Naczelny Hipster
|
Drabineczko, u mnie z kolei jest tak, ze większość na moim roku to przyjezdni i chcieliśmy wprowadzić kilka zmian i oczywiście przyjezdni (i to osoby z samochodem) biły pianę, ze żadnych zmian, bo oni na weekend chcą być w domu. Taką wielką różnicę robiło im 1,5h
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
To problem nauczyciela, że nie potrafi zorganizować swojej pracy. |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że maksymalnie może być 36 godzin. Do rodziców najlepiej, coś wymyślą na pewno
|
|
|
|
|
#2280 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Dzięki czemuś takigo w LO miałam ponad 40 godzin tygodniowo
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

?

- "darowizna" jest już własnością dziecka.
A gdzie ja niby cos takiego napisalem? Cytujesz opinie innej osoby, przy okazji mnie i wciskasz jakies rzeczy, ktorych nie napisalem

?
To raczej niczego dobrego dziecka nie nauczy.
Swoją drogą ciekawe kto jest autorką "Pierwszej strony kobiecości" 

? Mają u sąsiadów