Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 22:30   #2251
maryanna3
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Spoko, zróbmy dziecku małą komunę - nic nie jest twoje, wszystko to dobro wspólne, gdy ty wyrastasz ze spodni, mogą chodzić w nich jeszcze całe pokolenia więc wyskakuj z nich i zapisz się do przydziału na nowe
Przecież wiadomo, że przesada w każdą stronę jest głupia. Ja tam widzę po prostu sens w tym, żeby z głową, z rozsądkiem uczyć dziecko że dobrze jest się dzielić z tymi, którzy czegoś potrzebują np. bardziej a my mamy możliwość im to dać. I nieważne czy to będzie widziana raz na rok kuzynka, czy dziecko z domu dziecka. Nie informować, nie oznajmiać ale przyuczać pytając i tłumacząc.

Ale wiadomo, że mama wynosząca rzeczy dorosłej już córki(nawet te z dzieciństwa) nie pytająca jej nawet o zdanie to inna bajka.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 22:30   #2252
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Bo ma ich najwyrazniej zbyt wiele.
Zbyt wiele? No cóż, to już kwestia BARDZO subiektywna.

Cytat:
Fajnie, ale sie mnie spytalas jakbym ja sie czul i akurat tak sie trafilo, ze mialem taki przyklad z kompem jaki wysnulas, czyli wychodzi na to, ze moge te zabawki zabierac ?
Nie

Cytat:
Wlasnie dlatego nie bardzo rozumiem podchodzenia do dzieci jak do doroslych - moga miec pierdyliard zabawek, a i tak podejrzewam tendencje - beda chcialy wiecej/nie beda chcialy sie dzielic.
Dziecko należy uczyć dzielenia się (jeśli samo z siebie się nie dzieli). Tyle, że tego nie robi się siłą, lecz nauką i dawaniem dobrego przykładu. Jak się dziecku na siłę zabierze zabawkę, żeby dać innemu dziecku, to niczego dobrego się go w ten sposób nie nauczy

Cytat:
Co nie zmienia faktu, ze oczywiscie, trzeba dziecku wytlumaczyc, co i jak.
Stary 2012-03-18, 22:43   #2253
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Widzicie - traktujecie dziecko bardzo przedmiotowo. W ogóle nie mieści mi się w głowie, że zabawki kupione dziecku przez rodziców są ich, bo oni wydali na nie kasę - "darowizna" jest już własnością dziecka.
A gdzie ja niby cos takiego napisalem? Cytujesz opinie innej osoby, przy okazji mnie i wciskasz jakies rzeczy, ktorych nie napisalem

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zbyt wiele? No cóż, to już kwestia BARDZO subiektywna.
Pewnie, ze tak. Gdyby byla obiektywna ilosc zabawek, jaka powinno miec dziecko, to by dyskusji nie bylo.
Co nie zmienia faktu, ze jest wiele dzieci, ktorych rodzice nie bardzo moga pozwolic sobie na zabawki i wiele dzieci, ktore zabawek maja po prostu zbyt wiele, nie bawia sie nimi, nie szanuja zabawek, bo tyle ich maja i to lezy i zagraca dom.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:28   #2254
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem ilu tak dokładnie facetów tu jest.
606 takich, którzy napisali przynajmniej 50 postów.
Stary 2012-03-19, 15:29   #2255
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
To się z tatą zgadajcie i wbrew mamie powiedzcie im, że miło by było, gdyby się dołożyli, skoro jedzą normalnie i jeszcze bez zaproszenia przyszli
Rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo sama byłabym wściekła, gdyby ktoś żerował na mnie, i to jeszcze w tak chamski sposób.
No pewnie będziemy musieli coś z tym zrobić, bo gdyby to się zdarzało rzadko to jeszcze, ale to się dzieję zawsze.

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
W ogóle jestem ciekawa jak tu trafiają faceci - bo są tacy co się zalogują, bo chcą spytać o fryzurę czy coś podobnego, ale są i tacy co są bo są, jak to jest?
Ja też Bo pierwsze co widzę to: wizaz.pl pierwsza strona kobiecości

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem ilu tak dokładnie facetów tu jest. Ciekawe czy są jacyś podający się za kobiety
Na pewno są Zresztą skąd możesz wiedzieć czy ja nie jestem facetem ?

Cytat:
Nauczyć dzielenia się — jak najbardziej. Ale nie na zasadzie, że rodzic przychodzi, zabiera misia i bez pytania oddaje komuś innemu To raczej niczego dobrego dziecka nie nauczy.
Dokładnie. Dzielenie się powinno wyjść jednak od dziecka, a nie na zasadzie "Kasia jest biedna więc daMY jej tą zabawkę". Raczej powinno się dziecko zapytać i powiedzieć mu, że jest tak i tak, że nie bawi się tą zabawką i czy chciałby ją oddać Kasi.
Stary 2012-03-19, 15:36   #2256
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja też Bo pierwsze co widzę to: wizaz.pl pierwsza strona kobiecości
Pamiętam te dawne czasy kiedy były głosowania na hasło wizażu i właśnie to wygrało
O, tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277812
Pamiętam, że też głosowałam na 3 Swoją drogą ciekawe kto jest autorką "Pierwszej strony kobiecości"

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 15:46   #2257
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja też się zawsze nad tym zastanawiam
Stary 2012-03-19, 15:54   #2258
201604181004
Konto usunięte

Wyrak?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:19   #2259
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Wyrak?
Ale, że co Wyrak? xD

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-03-19, 16:22   #2260
201604181004
Konto usunięte

no to
Swoją drogą ciekawe kto jest autorką "Pierwszej strony kobiecości"
Stary 2012-03-19, 16:23   #2261
Mitsukki
Naczelny Hipster

Taaa? Skąd wiesz?

Cytat:
Stary 2012-03-19, 16:24   #2262
201604181004
Konto usunięte

Nie wiem stąd znak zapytania! To tylko poważne podejrzenia
Stary 2012-03-19, 17:00   #2263
pani-jesień
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że ludzie w zatłoczonych, a więc mega dusznych i często śmierdzących, autobusach, nie czują potrzeby otwierania okien, niezależnie od pory roku i pogody, koszmar jakiś

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2012-03-19 o 17:07
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:05   #2264
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Dziwi mnie, gdy ktos mowi "Jestes z Krakowa, moglabys polecic jakies hotele niedaleko centrum/ulicy...". Przeciez wlasnie dlatego, ze mieszkam w Krakowie, to nie musze bujac sie tu po hotelach
Moge sprawdzic jaki jest przedzial cenowy, srednia cena, ktore sa polecane i ktore sa najblizej miejsca gdzie dana osoba ma cos do zalatwienia - ale to przeciez moze zrobic kazdy
Stary 2012-03-19, 17:14   #2265
emememsik
po prostu Em :)

Haha, ja też nigdy nie mam nic do powiedzenia jak ktoś mnie pyta o takie rzeczy. Mogę polecić coś do spania w innych miastach, ale nie w tym w którym mieszkam!
Stary 2012-03-19, 18:27   #2266
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ludzie w zatłoczonych, a więc mega dusznych i często śmierdzących, autobusach, nie czują potrzeby otwierania okien, niezależnie od pory roku i pogody, koszmar jakiś
Zdecydowanie bardziej dziwi mnie, że niektórzy ludzie jadący w tych autobusach nie mieli potrzeby umycia się. Wtedy czasem nawet lepiej, że nie otwierają okien. Gdy powietrze w autobusie się nie rusza, zatrute są tylko osoby najbliżej śmierdziela. Otwarte okno ma tendencję do roznoszenia smrodu po całym pojeździe.
Dzisiaj zorientowałam się, że mniej więcej co drugi emeryt/ka w trwamwaju śmierdzi potem lub o zgrozo odchodami.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:12   #2267
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

Nie da się opisać jak wkurzają mnie dzieci moich sąsiadów, a zarazem moi kuzyni Po prostu nie cierpię ich. Nie wiem, mają coś ok. 10 lat i 7. I oni jak jest ciepło to ciągle wjeżdżają mi na podjazd na moją działkę! Dla tych bachorów to jest normalne, że mogą sobie przychodzić ze swoimi rowerami kiedy chcą, i robić co chcą Tak mnie to bardzo wkurza że tego nie wytrzymuję a jak im coś powiem to polecą do swoich rodziców, a sytuacja i tak jest napięta.. No ale żeby tego było mało, mój sąsiad z drugiej strony chciał mieć drzwi do nas nie wiem po co, no ale w naszych ogrodzeniach są drzwi i możemy razem przechodzić do siebie. I oczywiście tamte bachory+syn sąsiada latają ciągle po naszym ogrodzie nawet jak przechodzą gdzieś. Oczywiście ani me, ani be, tylko sobie chodzą. No mama nie chce kłótni to mówi że mogą sobie biegać, ale mnie nerwica łapie od razu i mówie im żeby sobie poszli Musiałam to napisać bo dzisiaj tak było i nie wytrzymałam tego.

A druga sytuacja dalej z moją rodzinką cudowną.. W lecie robimy sobie w ogrodzie bardzo często grille. Wiadomo, rodzinnie w sensie moi rodzice i rodzeństwo siedzimy razem, gramy w badmintona albo coś innego, sielanka.. i oczywiście moi cudowni sąsiedzi/rodzina przychodzą bez zaproszenia ZAWSZE! Po prostu zobaczą, że mamy grilla to przychodzą, siadają i tyle. Sami nas nie zapraszali do siebie, jak oni mają grilla to nigdy tam nie idziemy bez zaproszenia, a oni zawsze to robią. I to w lecie jest normalne, tylko że tak szczerze to mogą dawać kase. Nie będę mówiła że ich dzieci zjedzą wszystko co widzą, więc po każdym grillu z nimi nasza lodówka płacze, bo trzeba dla 4 osób więcej dawać boczek, kiełbase, kiszkę, piwo i inne rzeczy. No nas w domu wszystkich to wkurza, najbardziej tate bo on za to wszystko płaci, wszystko jest coraz droższe a on sponsorem nie będzie, a mama nie pozwala nic im powiedzieć i tyle.

Dobra, wylałam swoje żale
Oooo, ja Ci się nie dziwię... Musicie coś z tym zrobić. Możecie udawać że się jedzenie skończyło, albo olewać ich obecność i nie dawać im.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Ja szczerze mówiąc zaczęłabym się do sąsiadów zwalać na grilla, a co Skoro dla nich to coś normalnego, to nie powinni mieć nic przeciwko - a jeśli będą mieli to może do nich dotrze
Oni pewnie u siebie nie robią, bo po co? Mają u sąsiadów

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Oczywiscie, ze dziecku nalezy wytlumaczyc co i jak sie dlaczego oddaje.
Nie: wytłumaczyć. Zapytać czy dziecko chce oddać, ewentualnie spróbować je do tego namówić.

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
A mnie by bolało. Moja rzecz jest MOJA, a to oznacza, że tylko JA mam prawo nią rozporządzać. I nie ma znaczenia czy jest to mój ołówek, mój komputer, czy mój dom.
Ja mam tak samo.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez katepew Pokaż wiadomość
Nawiązując do papierosa w autobusie
Miałam dzisiaj taką samą sytuację. Siedziałyśmy z koleżanką i akurat na przeciw nas dosiadła się parka góra 16 - 18 lat. Ale zamiast papierosa mieli piwko. Po jakimś czasie chłopaka najwyraźniej zasuszyło i zaczął sobie pić, po czym otworzył dziewczynie i jej również wręczył. Nie wiem może ja jestem jakoś przewrażliwiona i konserwa , ale strasznie mnie to drażni takie drinkowanie publicznie, a najbardziej w autobusach

A nawet jeden facet to po łapach dostał, a to był mój instruktor jazdy - stary piernik , jak mnie za nogę złapał to mu te ręce przetrąciłam, od tego momentu to już z respektem do mnie podchodził
Mnie też wkurza bardzo picie w autobusie.

Podkreślone -

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 19:13   #2268
natalkaa7522
Zakorzenienie

Czyli to normalna reakcja i normalne, że nas to wkurza.
Jeszcze te ich dzieci.. żałuje że nie mamy dobermana albo jakiegoś innego psa

Zresztą wogóle moi sąsiedzi niby są spoko, ale strasznie bezsensu się teraz tu stało. Mieszkam w miasteczku koło normalnego miasta, i kiedyś tu gdzie mam dom było tylko kilka domów. Teraz jest ich pełno, bo okolica jest bardzo ładna, cisza, spokój, do miasta blisko i wogóle.. ale wszyscy się tak mega blisko postawili że ja siedząc u siebie na balkonie, jakieś 5 metrów dalej słyszę i widzę moich sąsiadów którzy siedzą sobie w lecie, czasami z rodziną. Już toples nie można się opalać () i nie ma wogóle prywatności.

No, i co mnie irytuje to, to, że na wszystkich blogach wszyscy wchodzą sobie w tyłki bez wazeliny jeszcze. Kurcze, widzę zestaw jakiś tam, a z tyłu ręcznik i skarpetki na grzejniku. To mnie bawi bo widzę, że ktoś ubierał się 30 min i malował, ale już ogarnąć tła nie mógł.
Stary 2012-03-19, 19:16   #2269
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Zupelnie naturalna reakcja. Co nie zmienia faktu, ze to rzeczy nabyte i w przypadku gdy a) mozna je bez problemu zastapic b) samemu sie nie uzywa, to wg mnie jest wrecz wskazane podzielic sie z bliskimi osobami.
Ja staram sie podchodzic do tego na zasadzie - to moje rzeczy, a nie ja jestem ich zakladnikiem Co nie zmienia faktu, ze naturalna reakcja jest jaka jest... tylko ze nieraz warto ja dusic a nie wzmacniac.
A tego właśnie nie wiesz. Misia X nie da się zastąpić misiem Y. Dlatego musisz najpierw porozmawiać z dzieckiem, by się dowiedzieć jaki ma stosunek emocjonalny do tej zabawki. A bardzo rzadko jest tak, że jakakolwiek zabawka jest mu obojętna.
Dobrze, że moja mama też ma sentyment do naszych dziecięcych rzeczy.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-03-19 o 19:30
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:04   #2270
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Oj tak, z tym zabieraniem zabawek to przesada.. Ostatnio okazałam się straszna, po prostu straszna. Wyjechałam na 3 dni na wycieczkę, a w pokoju mam tylko jednego misia, z którym śpię, może z metr ma.. Miękki, kupiłam w 1 gimnazjum, czyli 6 lat ma. Do mojej mamy przyszła jakaś koleżanka z wnuczkiem i moja mama... dała tego misia temu dziecku. No jak przyjechałam to po prostu mnie roznieść chciało, nie mam innych zabawek, ale to taki - smutny miś - "kupiłam, bo był sam na półce, i jakiś taki smutny.. i pokochałam" nie mogę usnąć bez niego, po prostu kocham tego miśka. Jak się dowiedziałam, że go nie ma (dodam, że kupiłam go za własne, zapracowane pieniądze) to kazałam iść, i odebrać tego miśka. Nie chciała, to poszłam sama, powiedziałam, że mama oddała przez przypadek mojego misia, i że było to bez mojej zgody, i chcę go odzyskać. Dziecko w płacz, że nie odda, ale cóż, szanowna babcia rzuciła mi nim w twarz, i wyszłam.. Może nie powinnam odbierać dziecku zabawki, ale cholera, mogła zapytać.. Ogólnie, wszystkie moje ubrania stare porozdawała dzieciom, wnukom koleżanek. Ogólnie mam dwie półki, w jednej są ciuchy zimowe, w drugiej letnie (małe półki, wcale nie mam dużo ciuchów) i moja mama sobie wybiera, co może wydać, oddać, a co nie.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:12   #2271
201604181004
Konto usunięte

Tak, ostatnio miałam taką sytuację, jak się przeprowadzałam to dzieliłam ubrania - takie do wyrzucenia, takie na sprzedaż i takie które biorę ze sobą. Te pierwsze były albo brzydkie albo coś z nimi nie tak było, albo po prostu niemodne. Takie na sprzedaż to te z których wyrosłam ale było mi szkoda ich wyrzucać, kilka rzeczy na krzyż - praktycznie nowe jeansy, kurtka itp. No i mama mi się zaoferowała że weźmie te kilka rzeczy do pracy i je sprzeda koleżankom. Wyceniłyśmy wszystko, za siatkę ubrań niecała stówka wyszła (dodam że to nie były ubrania marki krzak, no ale np zara, new look itp) no i... Mam dała kaszmirowy sweterek swojej koleżance, bo tak jej się spodobał, a ona taka biedna... No oczywiście nie kazałam go odbierać, niemniej jednak nie spodobało mi się to. Ten sweterek chciałam sprzedać za 20 zł, na allegro pewnie poszedłby za więcej ale tak jak mówiłam, wyprowadzam się i nie miałam czasu na latanie po pocztach. 20 zł dla biednej studentki to dużo, sweterek kiedyś dostałam od kogoś, chyba od babci. A mama miała pretensje - no ale o co ci chodzi, tak jej się podobał... Równie dobrze mogłam to rozdać moim koleżankom, też by były zadowolone :/ no ale tak jak pisałam, moja mama bardzo lubi rozporządzać moimi rzeczami.
Stary 2012-03-19, 20:18   #2272
201605170931
Konto usunięte

nie dziwię się, że tak zareagowałaś - ja sama nie mam jakiś większych problemów z dzieleniem się i oddałam większość moich zabawek, ale gdyby ktoś (oprócz moich rodziców i brata) spróbował chociażby dotknąć mojego ukochanego Misia Pikusia to chyba by mnie rozniosło
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 20:19   #2273
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Oj tak, z tym zabieraniem zabawek to przesada.. Ostatnio okazałam się straszna, po prostu straszna. Wyjechałam na 3 dni na wycieczkę, a w pokoju mam tylko jednego misia, z którym śpię, może z metr ma.. Miękki, kupiłam w 1 gimnazjum, czyli 6 lat ma. Do mojej mamy przyszła jakaś koleżanka z wnuczkiem i moja mama... dała tego misia temu dziecku. No jak przyjechałam to po prostu mnie roznieść chciało, nie mam innych zabawek, ale to taki - smutny miś - "kupiłam, bo był sam na półce, i jakiś taki smutny.. i pokochałam" nie mogę usnąć bez niego, po prostu kocham tego miśka. Jak się dowiedziałam, że go nie ma (dodam, że kupiłam go za własne, zapracowane pieniądze) to kazałam iść, i odebrać tego miśka. Nie chciała, to poszłam sama, powiedziałam, że mama oddała przez przypadek mojego misia, i że było to bez mojej zgody, i chcę go odzyskać. Dziecko w płacz, że nie odda, ale cóż, szanowna babcia rzuciła mi nim w twarz, i wyszłam.. Może nie powinnam odbierać dziecku zabawki, ale cholera, mogła zapytać.. Ogólnie, wszystkie moje ubrania stare porozdawała dzieciom, wnukom koleżanek. Ogólnie mam dwie półki, w jednej są ciuchy zimowe, w drugiej letnie (małe półki, wcale nie mam dużo ciuchów) i moja mama sobie wybiera, co może wydać, oddać, a co nie.
Wyglądam teraz tak: Wiesz co, moim zdaniem nie zrobiłaś źle, bo heloł, to Twoja rzecz i moim zdaniem Twoja mama zachowała się co tu dużo mówić, bezczelnie :P Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u mnie, ooo nie. I dobrze, że poszłaś odebrać.

Cytat:
Stary 2012-03-19, 20:22   #2274
201604181004
Konto usunięte

Dobra to teraz z innej beczki mam u siebie na roku dużo różnych osób, niewiele jest z rocznika "prawidłowego" są osoby które się doktoryzują z innego kierunku, kilku magistrów, osoby które studiują dwa kierunki i ten dobrały po jakimś czasie, osoby które pracują i tak dalej i tak dalej. Dużo osób studiuje te dwa kierunki i dużo pracuje, także ten. Jak jest jakaś zmiana planu zajęć, kto jęczy najgłośniej? Zawsze ci którzy mają najmniej do roboty ci najmłodsi, którzy mieszkają u rodziców ani praca, ani drugi kierunek.. Właśnie w zeszłym tygodniu nam się coś takiego przytrafiło, wystąpiła jakaś zmiana - podwojono zajęcia by skończyć je szybciej (prowadząca jest w ciąży, mamy z nią raz w tygodniu, będziemy po prostu przychodzić szybciej żeby szybciej skończyć przedmiot) no i łomatkoboska lament świętokrzyski, generalnie mi to dynda jeśli nie jest to po zajęciach bo już mam grafik ułożony, więc przyjdę szybciej - szybciej skończymy, ale nie, muszą się znaleźć pieniacze którym to naprawdę z niczym nie koliduje - bo uwaga - argument koronny - MOŻE OD RAZU ZAMIESZKAJMY NA UCZELNI!?

Przepraszam opadły mi ręce
Stary 2012-03-19, 20:32   #2275
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ja mam naj naj królika, jest taki typowo szyty ręcznie z oczami z guzików i w oczoj*ebnych kolorach, który był moją ulubioną zabawką z dzieciństwa I biedronkę, którą potrafię nawet teraz przytulać jak mam doła i ryczę. Także tego, niby dorośli ludzie
Ale jakby ktoś tknął biedronkę lub królika to śmierć na miejscu

Cytat:
Stary 2012-03-19, 20:34   #2276
201604181004
Konto usunięte

jeśli chodzi o cos z czym bym się nie rozstała z dzieciństwa to właśnie była owa literatura dziecięca, ja mam własną biblioteczkę do której zbieram różne książki więc generalnie spieniłam się nieźle
Stary 2012-03-19, 20:35   #2277
emelie
Wtajemniczenie

Jak już jesteśmy przy temacie szkoły, to ja trochę z innej strony. Pewien nauczyciel, który nie wyrabia się z podstawą programową (z własnej winy, nie będę wchodzić w szczegóły), wymyślił sobie, że będziemy w jeden dzień zostawać dłużej po lekcjach. Tak, dyrektor się zgodził. Ktoś nie przyjdzie - nieobecność. Dodatkowe zajęcia? "Przykro mi bardzo, nie mój problem"
W ten sposób mam 42 godziny zajęć tygodniowo w trzeciej klasie gimnazjum
Stary 2012-03-19, 20:41   #2278
Mitsukki
Naczelny Hipster

Drabineczko, u mnie z kolei jest tak, ze większość na moim roku to przyjezdni i chcieliśmy wprowadzić kilka zmian i oczywiście przyjezdni (i to osoby z samochodem) biły pianę, ze żadnych zmian, bo oni na weekend chcą być w domu. Taką wielką różnicę robiło im 1,5h

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Jak już jesteśmy przy temacie szkoły, to ja trochę z innej strony. Pewien nauczyciel, który nie wyrabia się z podstawą programową (z własnej winy, nie będę wchodzić w szczegóły), wymyślił sobie, że będziemy w jeden dzień zostawać dłużej po lekcjach. Tak, dyrektor się zgodził. Ktoś nie przyjdzie - nieobecność. Dodatkowe zajęcia? "Przykro mi bardzo, nie mój problem"
Walcie do rodziców, albo do rzecznika praw ucznia Ale lepiej, żeby rodzice się zorganizowali, bo dzieciaków mogą w szkole nie chcieć słuchać.
To problem nauczyciela, że nie potrafi zorganizować swojej pracy.

Cytat:
Stary 2012-03-19, 21:02   #2279
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Aż tak dużo chyba nie możecie mieć Wydaje mi się, że maksymalnie może być 36 godzin. Do rodziców najlepiej, coś wymyślą na pewno
Stary 2012-03-19, 21:05   #2280
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Drabineczko, u mnie z kolei jest tak, ze większość na moim roku to przyjezdni i chcieliśmy wprowadzić kilka zmian i oczywiście przyjezdni (i to osoby z samochodem) biły pianę, ze żadnych zmian, bo oni na weekend chcą być w domu. Taką wielką różnicę robiło im 1,5h
Czasem 1,5 godziny robi różnicę. Np. 1,5 godziny później mogą się już zaczynać korki na wyjeździe z miasta i ktoś, kto chce w piątek wrócić do domu, ma problem. Nie wspomnę o ludziach, którzy jadą nie samochodem, lecz pociągiem. PKP nie zawsze daje dogodne połączenia o każdej godzinie

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Aż tak dużo chyba nie możecie mieć Wydaje mi się, że maksymalnie może być 36 godzin.
Zwykłych godzin 36, ale podejrzewam, że ileś lekcji ma status kółek. A kółek może być dowolnie dużo.
Dzięki czemuś takigo w LO miałam ponad 40 godzin tygodniowo Dodatkowe godziny nic mi nie dały.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości