Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 13:46   #3151
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Staram się podczytywać na bieżąco, ostatnie dni spędziłam dosyć aktywnie raczej z dala od komputera

Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza i niestety okazało się, że mam cytomegalie
Mam się zgłosić do kliniki patologii ciąży w Krakowie no i zobaczymy co dalej
Jestem przerażona po tym co przeczytałam na ten temat i czuję się jakby ktoś dał mi w twarz

A myślałam, że w mojej sytuacji gorzej już być nie może a jednak...

A najbardziej mnie denerwuje w tym wszystkim, że już 27lutego mogłam wiedzieć o tym i coś z tym robić, ale Pani pielęgniarka mi nie wydała wyników i nikt mnie nie poinformował przy wydawaniu wyników, że jest coś nie tak... Dopiero lekarz mnie dziś uświadomił...
trzymaj sie karozka!!!

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33020593]Mój problem przy Waszych to pikuś, ale.. widmo jutrzejszej depilacji tam mnie przeraża Zwłaszcza po ostatniej traumie z nożyczkami...
Ale faktycznie włosy na nogach rosną bardzo wolno i są mięciutkie :O[/QUOTE]

ja dzisiaj mialam przeprawe przez busz nastepnym razem poprosze meza zeby mi pomogl bo juz nie daje rady sama
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:46   #3152
Timii
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Właśnie jem śniadanko, ślicznie świeci słoneczko

Tak czytam o waszych wyprawkach i moja niestety gdzieś daleko w polu, większość rzeczy które zamówiłam u rajrodzica, nadal do mnie nie dotarły, w ogóle zero kontaktu, napisałam dwa emaile i nic a numeru tel nie podał, już mnie zaczyna to wkurzać. 8 dni mija i nic, zero wieści o przesyłce.

Mały w nocy miał taką czkawkę chyba, że mnie to przerażało z 5 minut

Kupiłam też fotelik na all, używany od babki, zapłaciłam, przez płacę z allegro,a babka do mnie, że ona musi uważać, bo ktoś kiedyś wycofał środki a ona już wysłała i była stratna. Tylko, że status mojej płatności był zakończony i dostałam email od all, że kupujący dostał moją wpłatę. Może jestem niecierpliwa, ale takie teksty mnie powalają.

W ogółe raz już kupiłam fotelik, kobitka mi oddzwoniła, że ona na razie mi go nie wyśle bo nie ma innego dla córki i jak kupi nowy, to dopiero da mi znać i cisza do tej pory.

Po co wystawiają jak nie chcą sprzedać, najlepsze jest to, że ta babka z 5 razy go wystawiała
jak sie zle poczulam i nie moglam wiecej biegac na zakupy to pokochalam allegro, ale dlugo ta milosc nie trwala. ak mnie wnerwiaja ci sprzedawcy ze szok. wybieram tylko tych z super opiniami a i tak wkolko sa jakies problemy. kupilam posciel 2 komplety i do tego kolderke z poduszka to przyszla sama posciel. po kolderce ani sladu. dobrze ze kazalam tesciom odpakowac paczke i przekonalam sie ze czegos tam brakuje. czekam teraz na reszte. inny sprzedawca wysyla paczke juz tydzien, 2 tyg trwa to w sumie i nie moge sie doczekac kiedy dojdzie.... kolejny znow uznal ze mu wplacilam 1,5 za malo!! i tak wkolko. ludzie oszalec mozna

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
kism ja wczoraj zamówiłam na allegro takie codzienne sukieneczki na cieplejsze czasy od tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_item.php?item=2192665819

jak przyjdą to coś więcej mogę o nich napisać.
sliczne! z brzuszkiem beda sie prezentowac super!

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Hej kobietki

Dziewczyny pisałyscie o sukienkach, ja jakiś czas temu kupiłam taką:
http://allegro.pl/sukienka-bombka-id...155308697.html
te tez bardzo ladne ja mam jedna i jeszcze nie ubralam wiec narazie odpuszczam zakup nastepnych

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
dodaje zdjecie miskow, zdjecie kotka obok zegarka no i ostatnio pytal ktos o komody kullen- wiec zdjecie komod jak sie dwie prezentuja obok siebie Nakleilam naklejki na sciane zeby nie bylo pusto Dzieciece lozeczko i tak nie bedzie stalo w tym pokoju, bo to pokoj graciarnia :P
wow, ale kolekcja! ja nigdy nic nie zbieralam... tylko ksiazek mam sporo
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:46   #3153
Tacca
Zakorzenienie

Matko... Ja nawet nie miałam zleconych badań na cytomegalię...
Stary 2012-03-20, 13:46   #3154
diablica071086
Zadomowienie

witam doczytałam was w koncu od piatku mialam zaległosci,
piękny remont kuchni
kota przecudna ale jak radzisz sobie z jej włosami bo ja swojej mam już dośc a ma krotką sierśc i wszędzie ja gubi

w sobotę bylismy u 6 miesięcznej córki kuzyna męża , dziecko cudowene a tatusiowe nie powiem trzeba było ich zbierac bo przeciez za łatwe rozwiązanie wypija, za brak przyszłych kolek itp

zrobiłam sobie u kosmetyczki hybrydkę na paznokcie ma wytrzymac do 2 tyg jak na razie jest idealnie tylko mam krótkie bo trzeba było wyrównac

a w niedzielę zaczęliśmy sezon grilowy i cały dzień na dworze spędziłam nawet auto mi mąż wymył ale potem dał wosk i poprosił żeby nałożyc a on juz wypoleruje, nie powiem robiłam do 3 razy wolniej ale się udało

do sr potrzebowałm zaświadczenia ze mogę cwiczyc ( a zapomniałam od swojego gin wziąsc) i poszłam na izbe przyjęc w szpitalu gdzie chodzę do sr, padły 2 pytania czy ciąza jest naturalna czy pozaustrojowa i czy wszystko ok, nawet macania nie było i dostałam zaświadczenie normalnie jestem w szoku że dają zezwolenie na cwiczenia bez badania czy przejrzenia wyników

suknia nie sprzedana, brudna po sesji lezy w worku na dnie szafy i czasem do mnie woła moze w weekend ją dopadnę i wyczyszczę i wstawię na all z innymi mniej potrzebnymi rzeczami

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-03-20 o 13:49
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:47   #3155
Timii
Rozeznanie

rinco - super fotki! i jaki fajny brzuszek!
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:51   #3156
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowałyście może na all komplet pościeli do łóżeczka, tylko bez wypełnienia? Nie mogę nic znaleźć..
na razie nie kupowalam poscieli
tylko poduszke klin a przykrywac bede kocykiem przez lato

potem na jesien zakupie posciel

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej!
Moja basenowa wycieczka wczoraj baaardzo miła i udana, a dziś ogarniałam domek w żółwim tempie, bo jednak trochę zmęczenia czułam... Tylko Maksiu znowu chory... Tydzień był zdrowy Wczoraj wieczorem zaczęło go rozkładać. Wy dziś narzekałyście na teściowe, a mnie ostatnio moja mama dobija na maksa!!! Wszystko jej nie pasuje i w ogóle dziwnie się zachowuje... W sb wzięła Maksa na te narty, zapakowałam mu zapasowe ubrania i buty - cholewiaki, jakby było ciepło i mokro, a ona Maksa po 2h godzinach jazdy na nartach, wypuściła w szmacianych butach na kilka godzin zabaw na rozciapanym mokrym śniegu, bo "zapomniała sobie o cholewiakach" Słów mi brak... A po powrocie kazała mi go szybko zabierać do domu, bo on od kilku godzin w przemoczonych butach No i sa od razu skutki
oj biedny ten Twoj synus
zdrowka dla niego!

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja wstałam dziś o 6, właśnie piekę chleb. Za pół godziny będę miała gorący na śniadanie.
kurcze jade do Ciebie... uwielbiam cieply chleb.... az mi sie przypomnialy czasy jak moja Babcia na wsi piekla takie okragle bochenki chleba
Stary 2012-03-20, 13:51   #3157
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jak sie zle poczulam i nie moglam wiecej biegac na zakupy to pokochalam allegro, ale dlugo ta milosc nie trwala. ak mnie wnerwiaja ci sprzedawcy ze szok. wybieram tylko tych z super opiniami a i tak wkolko sa jakies problemy. kupilam posciel 2 komplety i do tego kolderke z poduszka to przyszla sama posciel. po kolderce ani sladu. dobrze ze kazalam tesciom odpakowac paczke i przekonalam sie ze czegos tam brakuje. czekam teraz na reszte. inny sprzedawca wysyla paczke juz tydzien, 2 tyg trwa to w sumie i nie moge sie doczekac kiedy dojdzie.... kolejny znow uznal ze mu wplacilam 1,5 za malo!! i tak wkolko. ludzie oszalec mozna

sliczne! z brzuszkiem beda sie prezentowac super!

te tez bardzo ladne ja mam jedna i jeszcze nie ubralam wiec narazie odpuszczam zakup nastepnych

wow, ale kolekcja! ja nigdy nic nie zbieralam... tylko ksiazek mam sporo
A od kogo zamówiłaś pościel, bo ja też chce zamawiać. A odpakowali przy kurierze czy listonoszu? Czy później?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:52   #3158
moniczka1302
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33027352]Na szczęście dzisiaj wizyta.

Zazdroszczę Wam tych chlebków, ja nie mam tyle samozaparcia, żeby rano coś piec... Więc musiałam zjeść bułkę z wczoraj [/QUOTE]

moja kolezanka ma jakies stare urzadzenie jeszcze od jej Mamy, ktore moze ustawic na konkretna godzine i samo zaczyna piec (oczywiscie uprzednio laduje skladniki)

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
rinco piękne zdjęcia ze spaceru, brzuszek śliczny
ja tez sie przylaczam - super sesja
Stary 2012-03-20, 13:53   #3159
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Tacca ja chcę zamówić od Club_baby czy jakoś tak.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-20, 13:56   #3160
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Też muszę sobie kupić jakieś baleriny, bo właśnie się ostatnio ocknęłam, że mam bidę w tej materii Gdzie kupujecie buty?

Pisałyście jakiś czas temu o gapieniu się ludzi na nas. Mnie to kompletnie nie przeszkadza. Sama zawsze lubiłam popatrzeć na kobietę ciężarną, bo wszystkie są takie piękne Uwielbiam swój brzuszek i cieszę się bardzo, że teraz mogę go wszystkim pokazać. Jak jeszcze nie byłam w ciąży, to marzyłam o chodzeniu w ciąży latem, żeby wszyscy widzieli
Nie spotkałam się nigdy z tym, żeby ktoś mi zaglądał na dłonie, czy mam obrączkę. Może po prostu nie zwracam na to uwagi. Obrączki nie mam, bo nie mam męża Pierścionka zaręczynowego nie noszę non stop. W ogóle mało obchodzi mnie to, co ktoś myśli w tym temacie :P
A teraz opowiem Wam historię, która mi się przydarzyła kilka dni temu.
Pojechałam na zakupy do dużego sklepu Długo jeździłam, szukałam miejsca do zaparkowania samochodu na parkingu. Kiedy już znalazłam, to wysiadłam i czułam na sobie wzrok Okazało się, że dwie alejki dalej siedzą w samochodzie dwaj "faceci" i mnie obserwują, uśmiechają itp. Kiedy wyłoniłam się zza samochodów jeden głośno powiedział: "patrz jaka gruba beka, hahaha" po chwili: "ale ma chude nogi"- konsternacja. Na co ten drugi: "ona jest w ciąży".
DEBILE!!!!!!!!!!!!! Spojrzałam na nich wymownym wzrokiem, ale poczułam się głupio Co za buraki!!!!
w sobote odwiedzilam targ w bedzinie i tam kupilam baleriny za 20zl
wiem ze to na kilkanascie wyjsc ale nie chce mi sie latac po sklepach w galeriach

nie przejmuj sie, po prostu sa ludzie i parapety
Stary 2012-03-20, 13:56   #3161
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Tacca ja chcę zamówić od Club_baby czy jakoś tak.
Jak będziesz zamawiała, to wrzuć linka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 13:57   #3162
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
gdzie mialas sesje slubna? w mosznie?

wybaczcie jestem zboczeńcem, ale popłakałam się ze śmiechu na myśl gdzie była sesja

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
moja też brudna wisi, od września... wręcz czarna na dole.. ale mi się te tiulowe warstwy potargały więc oprócz czyszczenia musiałabym naprawiać cały dół, bo wykończone były żyłką, a ta się oderwała... i stwierdziłam, że za dużo zachodu i kasy musiałabym na nią wydać, a nie wiadomo czy ktoś by ja kupił... wisi sobie między szafą a ścianą i nie zajmuje dużo miejsca... tak, też miała być prana ręcznie.. ale teraz nie będę się za to brać
wiecie, że miałam zrobić listę wyprawkową... i nic nie zrobiłam, teraz mam wklejać zdjęcia do albumu ślubnego i też nie robie tego... rozleniwiłam się :/ ale zebrać mi się nie chce :
witaj w klubie.... a im mniej robimy tym bardziej się rozleniwiamy

ja od listopada mam już 600 zdięc do wywołania ze wszystkich imprez, zazwyczaj robiłam albumy, układałam podpisywałam, ale teraz jakoś do fotografa mi się nie chce iść, a kupka rośnie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:01   #3163
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Umyłam okno balkonowe i kuchenne
Drugie pranie już w pralce.
Kuchenka wyszorowana. Właśnie, a propo kuchenki. Ma któraś z Was może płytę gazową szklaną??? Jeśli tak, to współczuję. Jeśli nie, to nie montujcie sobie takiej za nic w świecie!!! Jest okropna w utrzymaniu. No chyba, że ktoś kilka razy dziennie lubi myć i polerować szklane powierzchnie

A tym co ludzie myślą, nie widząc obrączki na moim palcu, wcale się nie przejmuję Nam jest tak dobrze póki co i nikomu nic do tego Wczoraj co prawda rozmawialiśmy o tym, że może jednak przed urodzeniem Haneczki warto by było iść po papierek chociażby po to, żebyśmy się wszyscy tak samo nazywali, ale nie wiem jeszcze jaką decyzję podejmiemy. Jeśli już, to ja chciałabym założyć białą, ślubną suknię (ślub będzie cywilny ), a z brzuchem to będzie trochę utrudnione

Idę pracować dalej, póki są chęci i siły

Kurcze, ja za każdym razem jak wchodzę do wanny, to się boję, że mogę przegrzać dzidziolka. Raczej unikam długich i gorących kąpieli. Dmucham na zimne

A rozważa któraś z Was zakup chusty? Będziecie chustowały swoje dzieci?
w poprzednim mieszkaniu mialam taka biala emaliowana kuchenke i to jest najlepsze wyjscie - latwo umyc, no ale nie jest super piekna
teraz tez mam po wlascicielach - ale jest inox i musze ja szorowac co 2 dni, bo zaciek, brud itp... masakra..
a takiej szklanej to juz sobie nie wyobrazam kompletnie

ja tez nie nosze obraczki bo mi puchna palce

aha - robie bardzo cieple i dlugie kapiele

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Ja już wróciłam od lekarz, szyjka troszkę się skróciła ale nadal ma 4,1 cm i jest zamknięta nawet lekarz dziś od razu usg zrobił - jak nigdy więc się cieszę, luteinę kazał odstawić bo powiedziałam, że nie czuję skurczy, a wątpię że dałoby się przegapić... tylko ten magnez mi został 2x po 2 i kwas foliowy to juz 26tc
serduszko bije, dzidziuś się porusza czasem trochę.. czasem nie czuję, a czasem mam wrażenie, że ma adhd pewnie będziemy ją/go na rowerze gonić nadal nie wiem, czy Alicja czy Krystian ale posłuchamy sobie razem Mozarta kiedyś przy tym się rozruszał - zobaczymy dziś...
Mam zlecone badania i mam pytanko jak długo czeka się na wynik obciążenia glukozą 5og, bo takie badanie mi zlecił... szkoda tylko, że daleko mam laboratorium gdzie to robią, tzn nie tak daleko... bo przy szpitalu.. więc jednak mała wycieczka w miasto będzie pewnie za tydzień... bo jak wyjdzie zły wynik to mam iść do lekarza... a wizytę akurat mam zapisaną na 2 kwietnia, a do 5 mam badania zrobić a jak nie to za miesiąc mam iść jak będzie dobrze niestety najbliższa wizyta na jaką mogę się zapisać wypada na 2 połowę maja... oni oszaleli już mnie tam coś trafia jak siedzę i ludzie się kłócą o kolejkę... dziś jak lekarz wyszedł na usg to myślałam, że te babki wzrokiem go zamordują albo mnie... chyba się przerzucę na prywatne wizyty jak nie będę miała kogo wysłać w kolejkę do rejestracji
super ze wszystko w porzasiu
wooooww 26 tc i nie wiesz jeszcze plci? chcesz czy nie chcesz wiedziec? czy dobrze sie ukrywa??
Stary 2012-03-20, 14:06   #3164
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Jak będziesz zamawiała, to wrzuć linka.
Będę zamawiała dokładnie tę http://allegro.pl/5el-zestaw-120x90c...201218423.html i tę http://allegro.pl/posciel-2el-120x90...201218366.html
Zamawiam już od miesiąca a teraz czekam co napisze Timmi, od kogo kupowała.

kapukat świetna jesteś

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Idę pod prysznic działać... tam na dole chyba mi kręgosłup pęknie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:05
Stary 2012-03-20, 14:07   #3165
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

ja nienawidzę zakupów przez internet - lubię sprawdzić to co kupuję, obmacać, zobaczyć jaki jest trwały... a tak to potem problemy, albo niezadowolenie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 14:07   #3166
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
dodaje zdjecie miskow, zdjecie kotka obok zegarka no i ostatnio pytal ktos o komody kullen- wiec zdjecie komod jak sie dwie prezentuja obok siebie Nakleilam naklejki na sciane zeby nie bylo pusto Dzieciece lozeczko i tak nie bedzie stalo w tym pokoju, bo to pokoj graciarnia :P
padlam ile misiow!!!!
Stary 2012-03-20, 14:07   #3167
kapukat
Zakorzenienie

Stokroteczka - dziękuję, że mnie doceniasz
Stary 2012-03-20, 14:08   #3168
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Stokroteczka - dziękuję, że mnie doceniasz
Jak jest za co, to doceniam

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-20, 14:09   #3169
izotropia
Rozeznanie

Cytat:

super ze wszystko w porzasiu
wooooww 26 tc i nie wiesz jeszcze plci? chcesz czy nie chcesz wiedziec? czy dobrze sie ukrywa??
ukrywa się... no idę coś zrobić pożytecznego... może zacznę rupiecie z półki sprzątać?
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:14   #3170
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!
Z ogromną radością ogłaszam zwycięstwo!!! Ale jestem szczęśliwa, wyniosłam WSZYSTKO z pokoju Kaja Pogroziłam mężowi kilka dni temu, że jak nie ogarnie tej piwnicy, to wszystko co ma do niej iść wyniosę do salonu... i tak też zrobiłam Zrobię mu za to dobry obiad na pocieszenie... Wreszcie miałam miejsce, żeby wszystko przeglądnąć, pudła z książkami zabrałam do sypialni (zadanie na dziś lub jutro), gdzie duża pusta półka od dawna czeka, żeby je ułożyć. Zostały tylko pudła i wory z całym dobytkiem ubraniowym po Maksie, leżą na kupie w kącie Po urządzeniu pokoju, wypiorę to wszystko (przez 6 lat życia Maksa w paru piwnicach i na strychach już to leżało...), posegreguję latami, najmniejsze poukładam w pokoju, a resztę zapakuję znowu szczelnie w nowe wory i... do piwnicy!

Miłego prasowania! Pokaż te ciuszki z nexta

za zwycięstwo

ciuszki takie kupiłam i więcej na razie nie kupuję. Mam jeszcze te bodziaki z hm i kilka ze smyka, ciuszki od teściowej i używane od koleżanki więc myślę że wystarczy. Oczywiście te od teściowej i od koleżanki nie za bardzo mi się podobają, cieszę się z nich bo chociaż do snu wykorzystam ale chciałam kupić coś w moim guście wybrałam kolory biało-beżowe

http://allegro.pl/show_item.php?item=2171421968
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969624
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969631
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969510
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969448
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969561
http://allegro.pl/show_item.php?item=2171420175

Cytat:
Współczuję, też ostatnio dużo zamawiam na all i jak na razie jestem zadowolona

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:26
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:15   #3171
diablica071086
Zadomowienie

ale mnie walnęła 2 razy pod rząd prosto w rękę aż mi brzuch i ręka podskoczyły pierwszy taki mocny kopniak
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:26   #3172
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny!
Z ogromną radością ogłaszam zwycięstwo!!! Ale jestem szczęśliwa, wyniosłam WSZYSTKO z pokoju Kaja Pogroziłam mężowi kilka dni temu, że jak nie ogarnie tej piwnicy, to wszystko co ma do niej iść wyniosę do salonu... i tak też zrobiłam Zrobię mu za to dobry obiad na pocieszenie.

Wow, ależ power! W sumie chyba dziś jakiś korzystny biometr albo coś bo ja też dużo zrobiłam tak niespodziewanie dla mnie samej, gdzie wczoraj niewiele, drobne porządki i wszystko w żółwim tempie.
Jak Wam jest dobrze tak jak jest, to dobrze robicie, że nie przejmujecie się innymi... Papierek żadnej gwarancji szczęścia nie daje, dla jednych jest ważny, dla innych po prostu nie Nazwisko można bez problemu i później zmienić Musicie zdecydować z tż, co jest teraz dla Was ważniejsze...
Gdzie Ty byłaś, jak tu się gorące dyskusje o chustach toczyły?
za ogarnięcie pokoju.
A byłam, byłam, jak była dyskusja o chustach Teraz pytam, która się zdecydowała, bo z tego co pamiętam, to tylko _agata była określona

Cytat:
To strasznie drogo! To chyba najlepszej jakości ta fototapeta i naprawdę ogromna... Ja za taką 2x1,5m do Maksa pokoju płaciłam 140 zł z takich średnich, nie na samym papierze, ale też nie najlepsza i trochę po znajomości, bo w firmie produkującej plakaty, reklamy, itp. gdzie tż kiedyś pracował.

Ilość i kolorystyka zabawek to jest rzecz nie do ogarnięcia, gwarantuję Ci! Jeśli bardzo zależy Ci na utrzymaniu kolorystyki, to trzeba po prostu dobrze zorganizować przechowywanie zabawek w odpowiednich pojemnikach... W necie czy w Ikei można znaleźć przeróżne cuda, systemy pudełek, koszy, itp.
Na jednej stronie znalazłam takie astronomiczne ceny. Na szczęście na innych jest taniej. Teraz tylko problem, jaki wzór wybrać

Będę musiała się w przyszłości zastanowić nad systemem przechowywania zabawek Na razie Hania będzie z nami w sypialni, a Jej pokój będziemy urządzali za jakiś rok

Cytat:
w sobote odwiedzilam targ w bedzinie i tam kupilam baleriny za 20zl
wiem ze to na kilkanascie wyjsc ale nie chce mi sie latac po sklepach w galeriach

nie przejmuj sie, po prostu sa ludzie i parapety
Do będzina mam rzut beretem
Rzeczywiście taniutkie te balerinki. Muszę się zastanowić jakie chcę i wtedy rozpocznę poszukiwania. Na pewno klasyczne czarne by mi się przydały.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:31   #3173
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Do będzina mam rzut beretem
Rzeczywiście taniutkie te balerinki. Muszę się zastanowić jakie chcę i wtedy rozpocznę poszukiwania. Na pewno klasyczne czarne by mi się przydały.
Rozmarzyłam się hmmm...Będzin znajoma okolica wychowałam się w Sosnowcu, mam tam mamę, siostrę i teściów

Stary 2012-03-20, 14:37   #3174
Gaabbi
Wtajemniczenie

Będzin to miasto sąsiadujące z moim. Ja akurat za Będzinem nie przepadam, ale ostatnio często tam bywam: ginekolog, SR
Szczecin to fajne miasto Chyba nie chciałabyś się przeprowadzić z powrotem w te strony?
Stary 2012-03-20, 14:40   #3175
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
mogę prosić przepis na chlebuś
Proszę bardzo

Odkąd jestem w ciąży ten chleb piekę najczęściej.
Najbardziej lubię pieczywo na zakwasie, ale zgaga mnie po nim pali, więc musiałam zrezygnować. Co prawda od czasu do czasu jakiegoś razowca upiekę, ale męczę się strasznie, chociaż jem po kromeczce...

Do tej ilości składników używam naczynia o średnicy ok. 22 cm.
Część mąki pszennej (ok. 100 g) można zastąpić mąką żytnią, mąką razową, orkiszową. Co kto lubi.
Można dodać ziarna, suszone posiekane pomidory, oliwki, zrumienioną cebulę... co kto lubi

Ja najczęściej ten chleb piekę z dodatkiem sera pokrojonego w kostkę (ok. 120-150 g sera) lub oliwkami i suszonymi pomidorami (garść oliwek i garść pomidorów siekam niezbyt drobno).

420g mąki pszennej
280 ml wody
6g świeżych drożdży
1 łyżeczka soli (ja używam morskiej, daję 1,5 łyżeczki)

W większej misce mieszamy drożdże z wodą, dodajemy mąkę i sól, i mieszamy wszystko łyżką, aż składniki się połączą (trwa to nie więcej niż 1-2 minuty).
Miskę przykrywamy folią i zostawiamy na 8-10 godzin (czyli można zamieszać rano żeby piec chleb po południu, lub zamieszać wieczorem, żeby piec chleb rano).

Kiedy ciasto wyrośnie, kładziemy na blacie czystą ściereczkę kuchenną, środek wysypujemy dość obficie mąką, na to wykładamy ciasto z miski (będzie dość luźne, ale tak ma być).
Formujemy bochenek (rozpłaszczone ciasto składamy na 3 jak list, i ponownie na 3 - powstaje coś na kształt okrągłego bochenka).
Zakładamy boki ściereczki na chleb i układamy go w dopasowanej misce lub durszlaku. Zostawiamy do wyrośnięcia na co najmniej godzinę (u mnie zazwyczaj ok. 2 godziny), aż podwoi objętość.

Naczynie żaroodporne z przykrywką wstawiamy do piekarnika i rozgrzewamy przez ok. 15 minut w temperaturze 250 stopni.

Do rozgrzanego naczynia (trzeba uważać, bo bardzo gorące) przerzucamy nasz bochenek i szybko przykrywamy przykrywką.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Po tym czasie odkrywamy, zmniejszamy temperturę do 220 stopni i pieczemy jeszcze 15 -20 minut).

Smacznego.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
rozwaliłam mikser

Mamy taki badziew, dostaliśmy jeszcze na ślub i od ponad czterech lat powtarzam, że musimy kupić coś porządnego, bo mi się rozwali, jak będę robiła trudne ciasto dla ważnych gości.... I wykrakałam

Ciacho w piekarniku na szczęście. Dobrze, że to nie biszkopt jakiś, więc dałam mu radę bez miksera, ale się zmachałam.
Mam koleżankę, która białka na biszkopt tylko ręcznie ubija. Ja bym się zarżnęła chyba.
Kiedyś miałam jakiegoś Moulinexa, ale zabiłam go zagniatając ciasto na pierogi (zagniatam tylko mikserem ), teraz mam Brauna 500W, który jest nie do zajechania.

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Czy Wam też się tak strasznie pogorszyła cera w III trymestrze? Ja wyglądam gorzej niż jak miałam naście lat...
Odpukać, ale u mnie jest na odwrót. I niech tak zostanie.

Cytat:
Kobiety, nie straszcie mnie tą cerą w III trymestrze... Całą ciążę mam buzię pryszczatą a jak ma być jeszcze gorzej to chyba z domu do porodu nie wyjdę... (A to jeszcze kupa czasu... ).
No widzisz, straszą. A wcale nie ma reguły

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Jak Ty to zrobiłaś, żeby tyle się krzątać i nic nie zrobić
Uwierz mi, ze to wcale nie jest sztuką. Też się czasami kręce po domu i nic nie zrobię Ale to chyba jest wrodzone

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:47   #3176
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Będzin to miasto sąsiadujące z moim. Ja akurat za Będzinem nie przepadam, ale ostatnio często tam bywam: ginekolog, SR
Szczecin to fajne miasto Chyba nie chciałabyś się przeprowadzić z powrotem w te strony?
Czyż by to była DG?? Niee za żadne skarby nie chciałabym się przeprowadzić z powrotem mimo że wspomnienia mam miłe, brakuje rodziny, w Sosnowcu jestem ze 2 razy w roku zawsze na wigilię i w wakacje, a teraz jak się dziecko pojawi to jeszcze rzadziej będziemy, rodzinka przyjeżdża do nas coraz częściej bo uwielbiają Szczecin. W wakacje byliśmy tydzień na Słowacji i przy okazji tydzień w Sosnowcu u teściów i to było stanowczo za długo.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:51
Stary 2012-03-20, 14:49   #3177
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Skończyłam praktyka czyni mistrza Bez lusterka mi się udało, na wyczucie za to zacięłam się na nodze

_agata pozwoliłam sobie zapisać ten przepis na chlebek a czy nada się szklane naczynie żaroodporne?? Nie mam nic innego z przykrywką

Dziewczyny czy jak L4 mam do dziś i dziś dostanę nowe, to czy mogę je zawieść szefowej np jutro lub w czwartek??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:54
Stary 2012-03-20, 14:53   #3178
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyż by to była DG?? Niee za żadne skarby nie chciałabym się przeprowadzić z powrotem mimo że wspomnienia mam miłe, brakuje rodziny, w Sosnowcu jestem ze 2 razy w roku zawsze na wigilię i w wakacje, a teraz jak się dziecko pojawi to jeszcze rzadziej będziemy, rodzinka przyjeżdża do nas coraz częściej bo uwielbiają Szczecin. W tym roku byliśmy tydzień na Słowacji i przy okazji tydzień w Sosnowcu u teściów i to było stanowczo za długo.
Tak, ja mieszkam w DG

Normalnie zachciało mi się spać Teraz??? Jak obiad muszę mieć gotowy za godzinę
Stary 2012-03-20, 14:56   #3179
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wybaczcie jestem zboczeńcem, ale popłakałam się ze śmiechu na myśl gdzie była sesja
oj widze ze sama popelnilam gafe
po prostu glodnemu chleb na mysli mialo byc w Mosznej
Stary 2012-03-20, 14:56   #3180
_agata
Zakorzenienie

asiula_n, wysłałam Ci hasło

Cytat:
Piękna kolekcja!
Ależ moje koty by miały używanie.:brzyda l:

Cytat:
Co do paczek od rajrodzica to mnie jakoś nie oburza ten dłuższy czas oczekiwania. Po pierwsze jest to napisane na stronie "o mnie" z tego, co pamiętam, więc wiadomo, że zamawiając u niego akceptuję te warunki. Po drugie pewnie ma ogromną sprzedaż i nie dziwię się, że czekanie mojego zamówienia "w kolejce" i jego skompletowanie może potrwać kilka dni. Ja mogę te parę dni bez problemu poczekać, a mam dzięki temu znacznie tańsze zakupy!
Ja zawsze, ale to zawsze dokładnie czytam zarówno sttonę "o mnie", jak i każdą aukcję, nawet jak kupuję kilka rzeczy u jednego sprzedawcy. I dzięki temu wiem czego się spodziewać, i nigdy nie było żadnej wpadki.

Cytat:
zaraz wszystko nadgonie i wrzuce wreszcie foty na poczte bo kupilam baterie...
Piękny brzuszek.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
nie no, nie specjalnie go zepsułam... byłam w trakcie miksowania i mi te pałąki się porozwalały, a wraz z nimi ciasto na pół kuchni... więc szczęśliwa nie byłam. śmieję się, bo to zawsze tak jest - gdy się spieszymy i nam
TO wyobraź sobie co było, jak mi się rozwalił kubek od blendera jak miksowałam jagody. Nic tylko się utopić.
Płakałam i podłogę na kolanach szorowałam, a to dziadostwo zejść nie chciało.

Cytat:

Moja właśnie ostatnio początkiem 8. mies się poprawiła! Oby tak zostało bo mam już dość cery nastolatki
A jaką Ty chcesz mieć cerę, skoro wyglądasz jak nastolatka, he?

Cytat:
kurcze jade do Ciebie... uwielbiam cieply chleb.... az mi sie przypomnialy czasy jak moja Babcia na wsi piekla takie okragle bochenki chleba
Wiesz, to naprawdę żadna sztuka upiec chleb Możesz spróbować, wstawiłam przepis Trzeba torchę wprawy i doświadczenia, ale smak wynagradza trud i oczekiwanie. Ja chleba ze sklepu nie tknę. Mogę nie jeść pieczywa jak sobie sama nie upiekę

Cytat:
za zwycięstwo

ciuszki takie kupiłam i więcej na razie nie kupuję. Mam jeszcze te bodziaki z hm i kilka ze smyka, ciuszki od teściowej i używane od koleżanki więc myślę że wystarczy. Oczywiście te od teściowej i od koleżanki nie za bardzo mi się podobają, cieszę się z nich bo chociaż do snu wykorzystam ale chciałam kupić coś w moim guście wybrałam kolory biało-beżowe

http://allegro.pl/show_item.php?item=2171421968
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969624
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969631
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969510
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969448
http://allegro.pl/show_item.php?item=2181969561
http://allegro.pl/show_item.php?item=2171420175
Wszystko śliczne

Cytat:
za ogarnięcie pokoju.
A byłam, byłam, jak była dyskusja o chustach Teraz pytam, która się zdecydowała, bo z tego co pamiętam, to tylko _agata była określona
I nadal jestem
Niedługo będę zamawiała chustę
Tylko najpierw muszę pieluchy zamówić.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości