Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 21:06   #2281
201605170931
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

pociągi jak pociągi, ale dojeżdżać do domu 2 godziny autobusem to jest atrakcja ;/
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:20   #2282
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Drabineczko, u mnie z kolei jest tak, ze większość na moim roku to przyjezdni i chcieliśmy wprowadzić kilka zmian i oczywiście przyjezdni (i to osoby z samochodem) biły pianę, ze żadnych zmian, bo oni na weekend chcą być w domu. Taką wielką różnicę robiło im 1,5h
Ja też. Na dojeździe spędzam 3 godziny dziennie, niecałe półtorej godziny w jedną stronę.
No to co w związku z tym? Na ósmą rano dojechać dojadę bo w inny dzień też zaczynam o ósmej, teraz będę miała dwa razy dwie pary zajęć a za miesiąc będę przychodziła 3 godziny później. Dlatego tym bardziej tego nie rozumiem bo przejezdni jak przejezdni - oni wynajmują mieszkania w miarę blisko uczelni, ja tam jestem na stałe poza miastem i ja dojeżdżam jako prawie miejscowa. Dla mnie to jest po prostu szukanie problemu, bo tak jak mówię - problem mają ci co i tak nie mają nic lepszego do roboty, a że to ludzie z grupy, orientuję się mniej więcej gdzie mieszkają. Skoro ja dojadę to oni tym bardziej... I nadal mówię - normalnie zajęcia są dajmy na to na 9:45 teraz miałyby się zaczynać o 8:00 - po zrobieniu programu za jakiś miesiąc kończyłyby się całkowicie i zaczynalibyśmy przed 12...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:24   #2283
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja też. Na dojeździe spędzam 3 godziny dziennie, niecałe półtorej godziny w jedną stronę.
No to co w związku z tym? Na ósmą rano dojechać dojadę bo w inny dzień też zaczynam o ósmej, teraz będę miała dwa razy dwie pary zajęć a za miesiąc będę przychodziła 3 godziny później. Dlatego tym bardziej tego nie rozumiem bo przejezdni jak przejezdni - oni wynajmują mieszkania w miarę blisko uczelni, ja tam jestem na stałe poza miastem i ja dojeżdżam jako prawie miejscowa. Dla mnie to jest po prostu szukanie problemu, bo tak jak mówię - problem mają ci co i tak nie mają nic lepszego do roboty, a że to ludzie z grupy, orientuję się mniej więcej gdzie mieszkają. Skoro ja dojadę to oni tym bardziej... I nadal mówię - normalnie zajęcia są dajmy na to na 9:45 teraz miałyby się zaczynać o 8:00 - po zrobieniu programu za jakiś miesiąc kończyłyby się całkowicie i zaczynalibyśmy przed 12...
No jasne, tylko jak komuś zamiast o 15:00, mają się przez pół semestru kończyć zajęcia o 16:30, to może się okazać, że już nie ma pociągu, którym może wrócić do domu. PKP nie zawsze jest łaskawe. Czasem ostatni pociąg rusza z danego miasta o 17:00... I nie mówię tutaj o małych miejscowościach, tylko dużych miastach.
Stary 2012-03-19, 21:26   #2284
201604181004
Konto usunięte

Ale o czym ty do mnie mówisz? Jaka 16:30? Mówimy konkretnie o mojej sytuacji na mojej uczelni w mojej grupie gdzie mamy przychodzić po prostu zajęcia wcześniej by potem nie przychodzić wcale. Na ósmą rano akurat wszyscy dojadą. No chyba że chcesz opowiedzieć jakąś historię własną, to mów, ale ja tylko podkreślam - serio to nie jest problem dojechać, mówię o grupie około 13 osobowej. Gdzie ktoś jest z akademika, większość wynajmuje mieszkania wkoło, co najwyżej ja i dwie osoby jesteśmy spoza miasta. A tym którym się to nie podoba po prostu - a nie chce mi się wstawać rano, jak muszę wstać o 8 to już jest przegięcie, a może od razu zamieszkamy na uczelni, a po co tak, dlaczego, nie chcę, o matko bosko... Nie wiem dla mnie to zalatuje podstawówką.
Stary 2012-03-19, 21:31   #2285
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale o czym ty do mnie mówisz? Jaka 16:30? Mówimy konkretnie o mojej sytuacji na mojej uczelni (...)
To się zamotałam Myślałam, że nawiązujesz do historii Mitsukki.

Cytat:
(...) w mojej grupie gdzie mamy przychodzić po prostu zajęcia wcześniej by potem nie przychodzić wcale. Na ósmą rano akurat wszyscy dojadą. No chyba że chcesz opowiedzieć jakąś historię własną, to mów, ale ja tylko podkreślam - serio to nie jest problem dojechać, mówię o grupie około 13 osobowej. Gdzie ktoś jest z akademika, większość wynajmuje mieszkania wkoło, co najwyżej ja i dwie osoby jesteśmy spoza miasta. A tym którym się to nie podoba po prostu - a nie chce mi się wstawać rano, jak muszę wstać o 8 to już jest przegięcie, a może od razu zamieszkamy na uczelni, a po co tak, dlaczego, nie chcę, o matko bosko... Nie wiem dla mnie to zalatuje podstawówką.
To już inaczej, na 8:00 faktycznie większość osób dotrze. Zwłaszcza, że nie ma już zimy, oblodzonych dróg itd.
Stary 2012-03-19, 21:33   #2286
201604181004
Konto usunięte

Tym bardziej że to ma być tylko miesiąc ...
Stary 2012-03-19, 21:46   #2287
Mitsukki
Naczelny Hipster

Jakie zamotanie
Tylko, że u nas te osoby, które faktycznie jeżdżą pociągami nie miały takich fochów jak te, które jeżdżą samochodami do domu I było to argumentowane "bo ja chcę być wcześniej w domu" a nie "bo wtedy są korki i będę mieć problem z dojazdem"

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:52   #2288
zla panienka
Zadomowienie

u nas jest to samo, najbardziej zawsze buczą osoby które mieszkają w akademiku albo mieszkaniu i mają innych w poważaniu" co z tego że ty codziennie dojeżdżasz na uczelnię i jak się spóźnisz to musisz się włóczyć po dworcu ze 2 godziny, ja muszę wcześniej kończyć i już"

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:01   #2289
pani-jesień
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33017603]Zdecydowanie bardziej dziwi mnie, że niektórzy ludzie jadący w tych autobusach nie mieli potrzeby umycia się. Wtedy czasem nawet lepiej, że nie otwierają okien. Gdy powietrze w autobusie się nie rusza, zatrute są tylko osoby najbliżej śmierdziela. Otwarte okno ma tendencję do roznoszenia smrodu po całym pojeździe.
Dzisiaj zorientowałam się, że mniej więcej co drugi emeryt/ka w trwamwaju śmierdzi potem lub o zgrozo odchodami.[/QUOTE]

A to swoją drogą.
Ja dziś w autobusie myślałam, że
Stary 2012-03-19, 22:19   #2290
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
no to
Swoją drogą ciekawe kto jest autorką "Pierwszej strony kobiecości"
Wyrak jest tylko autorem pomyslu nazwania tej emoty: :wyrak:

Swoja droga, jak sie niektorzy zapienili przy tamtym watku

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Nie: wytłumaczyć. Zapytać czy dziecko chce oddać, ewentualnie spróbować je do tego namówić.
Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A tego właśnie nie wiesz. Misia X nie da się zastąpić misiem Y. Dlatego musisz najpierw porozmawiać z dzieckiem, by się dowiedzieć jaki ma stosunek emocjonalny do tej zabawki. A bardzo rzadko jest tak, że jakakolwiek zabawka jest mu obojętna.
Dobrze, że moja mama też ma sentyment do naszych dziecięcych rzeczy.
Pewnie, ze bardzo rzadko jest tak, ze dziecku jest zabawka obojetna. Bo chocby mialo 100, to bedzie chcialo 101.

Bez obrazy, ale mnie te wizje przeprowadzania dyskusji z dziecmi, traktowania ich jak quasi doroslych, nieco smiesza. Taka ich zaleta, ze to dzieci, ale ma to tez dane konsekwencje.
No chyba, ze tak zawsze - jak nie chce brokulki do obiadku i pojsc do szkoly, to tez dyskusja, przekonywanie i namawianie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:25   #2291
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Haha matko pamiętam tamten wątek Ogólny bulwers, że jeszcze czego, Wyrak jest tak zapatrzony w siebie, ma się za nie wiadomo co, to jest do dzisiaj mój osobisty hit
Stary 2012-03-19, 22:29   #2292
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Bez obrazy, ale mnie te wizje przeprowadzania dyskusji z dziecmi, traktowania ich jak quasi doroslych, nieco smiesza. Taka ich zaleta, ze to dzieci, ale ma to tez dane konsekwencje.
Owszem, to są dzieci. Ale to nie znaczy, że są to głupie i bezmózgie istoty, z którymi nie trzeba się w ogóle liczyć, bo co one tam mają do gadania, rodzic wie lepiej.
Dziecko to istota ludzka, która codziennie jest dojrzalsza. Dziecko należy uczyć, a nie tresować. A żeby je uczyć, to trzeba spojrzeć na niego jak na człowieka. Co więcej, trzeba dziecko traktować jak człowieka, który ma takie same prawa, jak my. To, że jest mniejszy, nie znaczy, że nie ma prawa do posiadania własnych rzeczy i zarządzania nimi. Nie ma niczego złego w tym, że dziecko lubi swojego misia i jest z nim związane emocjonalnie. To zresztą całkiem normalne
Jeśli dziecku zabierzemy takiego misia bez pytania, to zachowamy się po chamsku i skrzywdzimy dziecko. A jak widać na przykładach, które podawały Wizażanki, wielu rodziców wcale nie wie do których zabawek dziecko jest naprawdę przywiązane. Nie lepiej z dzieckiem o tym pogadać? Potraktować dziecko jak własnego przyjaciela i osobę rozumną, która potrafi wiele rzeczy pojąć? To na pewno będzie korzystniejsze niż zabranie dziecku na siłę zabawki — to nie nauczy dziecka dzielenia się. Nauczy je tylko, że rodzic ma gdzieś jego uczucia, a przecież nie o taką naukę nam chodzi.

Cytat:
No chyba, ze tak zawsze - jak nie chce brokulki do obiadku i pojsc do szkoly, to tez dyskusja, przekonywanie i namawianie
A jak widzisz to inaczej? Na siłę wepchnąć dziecko brokuły do ust?
Stary 2012-03-19, 22:36   #2293
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Haha matko pamiętam tamten wątek Ogólny bulwers, że jeszcze czego, Wyrak jest tak zapatrzony w siebie, ma się za nie wiadomo co, to jest do dzisiaj mój osobisty hit
Ciesze sie, ze poprawil Ci humor. Mi rowniez, szczegolnie nadymanie sie niektorych osob

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Owszem, to są dzieci. Ale to nie znaczy, że są to głupie i bezmózgie istoty, z którymi nie trzeba się w ogóle liczyć, bo co one tam mają do gadania, rodzic wie lepiej.
Zaraz, to albo ktos jest dojrzaly i dorosly, albo bezmozgi i glupi?

Cytat:
Pozostaje rozlozyc rece i zadzwonic po Kevina Spacey'ego z Negocjatora

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 23:00   #2294
Sondrina
BAN stały

Z tym weekendem rozumiem ludzi. Ja też często robię sobie plany i jak wiem, że pt. od 15 mam wolny, to zdarza mi się dwa tygodnie do przodu umówić z koleżanką na spotkanie, więc jak ktoś mi wyskakuje nagle, dzień przed, że robimy coś dłużej, to sorry Batory, ale mi to nie pasuje.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 23:13   #2295
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:

Ooo, pamiętam to! Wtedy jeszcze byłam na starym koncie i raczej się nie wypowiadałam, no i bałam się, że zostanę zhejtowana przez Twoje pełne nienawiści antyfanki, ale pomysł bardzo mnie bawił i do tej pory czasem jak używam to mi się przypomina ta akcja

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Z tym weekendem rozumiem ludzi. Ja też często robię sobie plany i jak wiem, że pt. od 15 mam wolny, to zdarza mi się dwa tygodnie do przodu umówić z koleżanką na spotkanie, więc jak ktoś mi wyskakuje nagle, dzień przed, że robimy coś dłużej, to sorry Batory, ale mi to nie pasuje.
Nikt nikomu nie wyskakiwał, że nagle robimy za tydzień coś dłużej. Chodziło o zmianę planu. Na stałe. I opcja była korzystniejsza, bo mielibyśmy więcej dni wolnych, bo w jeden dzień są właśnie te zajęcia tylko i zresztą tak w środku, że ani rano ani wieczorem tego czasu się nie wykorzysta Nie chodziło o wrzucanie komuś "ej jutro robimy zajęcia dłużej"

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 00:07   #2296
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zaraz, to albo ktos jest dojrzaly i dorosly, albo bezmozgi i glupi?
Nie. Ale traktowanie dziecka jak istoty, która nie umie się dzielić, i której można wszystko zabrać bez jej zgody, jest moim zdaniem traktowanie dziecka tak, jak gdyby było ono głupie. I bezwartościowe.

Cytat:
Pozostaje rozlozyc rece i zadzwonic po Kevina Spacey'ego z Negocjatora
Ja serio pytałam, bo ciekawa jestem jak Ty to widzisz. Skoro rozmowa i negocjacje nie, to co? Siła?
Stary 2012-03-20, 07:16   #2297
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
A to swoją drogą.
Dla mnie najstraszniejsze jest, że często starsi ludzie majacy takie problemy z higieną do lekarza też idą w takim opłakanym stanie... Lub też panie starsze, umalowane, paznokcie pomalowane, fryzura też, zapach perfum, a oddech - mógłby zabić.
Stary 2012-03-20, 14:12   #2298
Pragni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
A to swoją drogą.
hmm co Ty powiesz ja mieszkam w takim zakichanym zadupiu gdzie same pijaki z wioski chodza (nie wszyscy ale z mego kursu wiekszość) taki wchodzi i zwymiotuje Ci w busie na samym poczatku kursu i calą droge siedzisz w tym smrodzie to sie nazywa koszmar...a i jeszcze jak sie trafi taki autobus gdzie nie mozna otworzyc okna to juz wgl
Pragni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:39   #2299
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Dla mnie najstraszniejsze jest, że często starsi ludzie majacy takie problemy z higieną do lekarza też idą w takim opłakanym stanie... Lub też panie starsze, umalowane, paznokcie pomalowane, fryzura też, zapach perfum, a oddech - mógłby zabić.
Aż mi się przypomniała historia, którą opowiadała moja koleżanka studiująca na kierunku związanym rentgenem - za chiny nie pamiętam dokładnie tej nazwy.... do szpitala trafiła kobieta, która zamiast wibratora wsadziła sobie w pochwę żarówkę Ale pech chciała, że jej ta żarówka pękła i kobiecina cala się pokaleczyła No normalnie wszyscy lekarze chcieli to zobaczyć... Ale jak przyszło co do czego żeby tej kobiecie pomóc, to żaden lekarz nie dawał sobie rady ze smrodem, ponieważ szkło pokaleczyło kobietę i zraniło jej wszystkie sąsiednie narządy Lekarze normalnie wytrzymywali chwilę i odchodzili rzygać
Cholera nie wiem co ludźmi kieruje do wsadzania sobie wszystkiego co popadnie Bo słyszałam już o tej nieszczęsnej żarówce, ale też o kaszance i telefonie komórkowym
Więc no lekarzom to raczej nie zazdroszczę spotykać takie przypadki krzywego myślenia

http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 jest moc siedzi i nie chce wyjść

Edytowane przez katepew
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:41
katepew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:00   #2300
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja nie zazdroszczę ginekologom .

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:39   #2301
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Pewnie, ze bardzo rzadko jest tak, ze dziecku jest zabawka obojetna. Bo chocby mialo 100, to bedzie chcialo 101.

Co do pierwszego akapitu: Ty chyba każde dziecko przywiązane do swoich zabawek(więc chyba każde dziecko w ogóle) traktujesz jak rozpieszczonego bachora. Tu nie chodzi o 101 zabawkę, ale o to, że może być przywiązane do tych 100, albo przynajmniej niektórych z nich.

Wiesz, ja jedno znajome dziecko od zawsze traktuje jak równego sobie i całkiem nieźle się wychowało, więc uważam że to dobry sposób. Za to traktowanie dziecka jak niepełnoprawnego człowieka może w nim tylko wzbudzić żal i cłe nastawienie do dorosłych.

Co do tego jedzenia - a co, na siłę mu wepchniesz?

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Dziecko to istota ludzka, która codziennie jest dojrzalsza. Dziecko należy uczyć, a nie tresować. A żeby je uczyć, to trzeba spojrzeć na niego jak na człowieka. Co więcej, trzeba dziecko traktować jak człowieka, który ma takie same prawa, jak my. To, że jest mniejszy, nie znaczy, że nie ma prawa do posiadania własnych rzeczy i zarządzania nimi. Nie ma niczego złego w tym, że dziecko lubi swojego misia i jest z nim związane emocjonalnie. To zresztą całkiem normalne
Jeśli dziecku zabierzemy takiego misia bez pytania, to zachowamy się po chamsku i skrzywdzimy dziecko. A jak widać na przykładach, które podawały Wizażanki, wielu rodziców wcale nie wie do których zabawek dziecko jest naprawdę przywiązane. Nie lepiej z dzieckiem o tym pogadać? Potraktować dziecko jak własnego przyjaciela i osobę rozumną, która potrafi wiele rzeczy pojąć? To na pewno będzie korzystniejsze niż zabranie dziecku na siłę zabawki — to nie nauczy dziecka dzielenia się. Nauczy je tylko, że rodzic ma gdzieś jego uczucia, a przecież nie o taką naukę nam chodzi.

No dokładnie

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 19:58   #2302
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja o kaszance też słyszałam
Stary 2012-03-21, 07:20   #2303
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Sytuacja z wczoraj, która strasznie mnie zniesmaczyła. Stoję sobie w Tesco, około godziny 16, miałam jakieś picie, żelki, ogółem mało zakupów. Za mną ustawiła się dziewczyna w zaawansowanej ciąży. Mamusia nauczyła, że takim się ustępuje, a że miała tylko batonika i gumy do żucia, to poprosiłam, żeby stanęła przede mną. Odpowiedziała "dziękuję' po czym... "Misiu, stoimy tutaj!" I jej mąż czy kto to tam, nie mnie oceniać, przyjechał z wózkiem wyładowanym po brzegi. Ja lekkie zdziwienie, a ona "no to ja idę do samochodu". Następnym razem się zastanowię trzy razy, zanim kogoś wpuszczę przed siebie.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 08:13   #2304
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Sytuacja z wczoraj, która strasznie mnie zniesmaczyła. Stoję sobie w Tesco, około godziny 16, miałam jakieś picie, żelki, ogółem mało zakupów. Za mną ustawiła się dziewczyna w zaawansowanej ciąży. Mamusia nauczyła, że takim się ustępuje, a że miała tylko batonika i gumy do żucia, to poprosiłam, żeby stanęła przede mną. Odpowiedziała "dziękuję' po czym... "Misiu, stoimy tutaj!" I jej mąż czy kto to tam, nie mnie oceniać, przyjechał z wózkiem wyładowanym po brzegi. Ja lekkie zdziwienie, a ona "no to ja idę do samochodu". Następnym razem się zastanowię trzy razy, zanim kogoś wpuszczę przed siebie.
tez tak mialam. Kobieta w ciazy poprosila o przepuszczenie jej w kasie. Ustapilysmy.Po czym pani poszla sobie na dalsze zakupy, a w kasie zostal maz Mam nauczke na przyszlosc.
Stary 2012-03-21, 08:45   #2305
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez katepew Pokaż wiadomość
Aż mi się przypomniała historia, którą opowiadała moja koleżanka studiująca na kierunku związanym rentgenem - za chiny nie pamiętam dokładnie tej nazwy.... do szpitala trafiła kobieta, która zamiast wibratora wsadziła sobie w pochwę żarówkę Ale pech chciała, że jej ta żarówka pękła i kobiecina cala się pokaleczyła No normalnie wszyscy lekarze chcieli to zobaczyć... Ale jak przyszło co do czego żeby tej kobiecie pomóc, to żaden lekarz nie dawał sobie rady ze smrodem, ponieważ szkło pokaleczyło kobietę i zraniło jej wszystkie sąsiednie narządy Lekarze normalnie wytrzymywali chwilę i odchodzili rzygać
Cholera nie wiem co ludźmi kieruje do wsadzania sobie wszystkiego co popadnie Bo słyszałam już o tej nieszczęsnej żarówce, ale też o kaszance i telefonie komórkowym
Więc no lekarzom to raczej nie zazdroszczę spotykać takie przypadki krzywego myślenia
Kierunek studiów to zapewne elektroradiologia

Ale historia....
Niezłe wyzwanie dla lekarza....
Stary 2012-03-21, 09:34   #2306
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja o kaszance też słyszałam
I ja Z tą kaszanką to już takie urban legend się zrobiło
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:45   #2307
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Jeśli to nie była kasa pierwszeństwa, to ja bym powiedziała, że w takim razie skoro mam tak mało rzeczy a ona i tak idzie do samochodu, zrobię zakupy pierwsza.
Stary 2012-03-21, 11:01   #2308
Pragni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
I ja Z tą kaszanką to już takie urban legend się zrobiło
z kaszanką?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
ciąża nie choroba...
ja to powiedziałabym ze sory ale przepusciłam pania z batonikiem, a nie tego gościa z całym wypchanym wozkiem nie do przesady
Pragni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 14:39   #2309
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Dziwi mnie, bulwersuje wrecz, ze w telewizji promuje sie rodzicow Magdy - tego dziecka z Sosnowca.
Dzisiaj przeczytalam, ze Ewa Drzyzga zrobila z nimi wywiad, obejrzalam fragment i przedstawia sie ich jako ofiary calej sytuacji. Niepojete dla mnie jest, ze ludzie przeciwko ktorym tocy sie postepowanie w prokuraturze w tak delikatnej, bulwersujacej wiekszosc kraju sprawie maja cohote sie pokazywac w tv. Ba! TVN ma ochote ich promowac...
Stary 2012-03-21, 15:12   #2310
Bananalama
jestę wieszczę

Ginekologicznie:
Moja matka będąc jeszcze młodą dziewczyną chodziła do ginekologa, który słynął z tego, że był doskonałym lekarzem, ale i bezpośrednim chamem czasem. Napisał piękne ogłoszenie na drzwiach, że przychodząc do niego, należy się umyć. Jedna pani się nie zastosowała. Lekarz zagrzmiał tubalnym głosem coś o syfie, otworzył drzwi, wyrzucił nimi na korytarz brudne gacie pacjentki, a za tymi gaciami pomknęła pacjentka, niczym spłoszona gazela

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości