|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
pociągi jak pociągi, ale dojeżdżać do domu 2 godziny autobusem to jest atrakcja ;/
|
|
|
|
#2282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to co w związku z tym? Na ósmą rano dojechać dojadę bo w inny dzień też zaczynam o ósmej, teraz będę miała dwa razy dwie pary zajęć a za miesiąc będę przychodziła 3 godziny później. Dlatego tym bardziej tego nie rozumiem bo przejezdni jak przejezdni - oni wynajmują mieszkania w miarę blisko uczelni, ja tam jestem na stałe poza miastem i ja dojeżdżam jako prawie miejscowa. Dla mnie to jest po prostu szukanie problemu, bo tak jak mówię - problem mają ci co i tak nie mają nic lepszego do roboty, a że to ludzie z grupy, orientuję się mniej więcej gdzie mieszkają. Skoro ja dojadę to oni tym bardziej... I nadal mówię - normalnie zajęcia są dajmy na to na 9:45 teraz miałyby się zaczynać o 8:00 - po zrobieniu programu za jakiś miesiąc kończyłyby się całkowicie i zaczynalibyśmy przed 12...
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2284 |
|
Konto usunięte
|
Ale o czym ty do mnie mówisz?
Jaka 16:30? Mówimy konkretnie o mojej sytuacji na mojej uczelni w mojej grupie gdzie mamy przychodzić po prostu zajęcia wcześniej by potem nie przychodzić wcale. Na ósmą rano akurat wszyscy dojadą. No chyba że chcesz opowiedzieć jakąś historię własną, to mów, ale ja tylko podkreślam - serio to nie jest problem dojechać, mówię o grupie około 13 osobowej. Gdzie ktoś jest z akademika, większość wynajmuje mieszkania wkoło, co najwyżej ja i dwie osoby jesteśmy spoza miasta. A tym którym się to nie podoba po prostu - a nie chce mi się wstawać rano, jak muszę wstać o 8 to już jest przegięcie, a może od razu zamieszkamy na uczelni, a po co tak, dlaczego, nie chcę, o matko bosko... Nie wiem dla mnie to zalatuje podstawówką.
|
|
|
|
#2285 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Myślałam, że nawiązujesz do historii Mitsukki.Cytat:
|
|
#2286 |
|
Konto usunięte
|
Tym bardziej że to ma być tylko miesiąc
...
|
|
|
|
#2287 |
|
Naczelny Hipster
|
Jakie zamotanie
![]() Tylko, że u nas te osoby, które faktycznie jeżdżą pociągami nie miały takich fochów jak te, które jeżdżą samochodami do domu
|
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
u nas jest to samo, najbardziej zawsze buczą osoby które mieszkają w akademiku albo mieszkaniu i mają innych w poważaniu" co z tego że ty codziennie dojeżdżasz na uczelnię i jak się spóźnisz to musisz się włóczyć po dworcu ze 2 godziny, ja muszę wcześniej kończyć i już"
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33017603]Zdecydowanie bardziej dziwi mnie, że niektórzy ludzie jadący w tych autobusach nie mieli potrzeby umycia się. Wtedy czasem nawet lepiej, że nie otwierają okien. Gdy powietrze w autobusie się nie rusza, zatrute są tylko osoby najbliżej śmierdziela. Otwarte okno ma tendencję do roznoszenia smrodu po całym pojeździe.
Dzisiaj zorientowałam się, że mniej więcej co drugi emeryt/ka w trwamwaju śmierdzi potem lub o zgrozo odchodami.[/QUOTE] A to swoją drogą. Ja dziś w autobusie myślałam, że
|
#2290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:wyrak: Swoja droga, jak sie niektorzy zapienili przy tamtym watku ![]() Cytat:
Cytat:
Bez obrazy, ale mnie te wizje przeprowadzania dyskusji z dziecmi, traktowania ich jak quasi doroslych, nieco smiesza. Taka ich zaleta, ze to dzieci, ale ma to tez dane konsekwencje. No chyba, ze tak zawsze - jak nie chce brokulki do obiadku i pojsc do szkoly, to tez dyskusja, przekonywanie i namawianie
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2292 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Dziecko to istota ludzka, która codziennie jest dojrzalsza. Dziecko należy uczyć, a nie tresować. A żeby je uczyć, to trzeba spojrzeć na niego jak na człowieka. Co więcej, trzeba dziecko traktować jak człowieka, który ma takie same prawa, jak my. To, że jest mniejszy, nie znaczy, że nie ma prawa do posiadania własnych rzeczy i zarządzania nimi. Nie ma niczego złego w tym, że dziecko lubi swojego misia i jest z nim związane emocjonalnie. To zresztą całkiem normalne Jeśli dziecku zabierzemy takiego misia bez pytania, to zachowamy się po chamsku i skrzywdzimy dziecko. A jak widać na przykładach, które podawały Wizażanki, wielu rodziców wcale nie wie do których zabawek dziecko jest naprawdę przywiązane. Nie lepiej z dzieckiem o tym pogadać? Potraktować dziecko jak własnego przyjaciela i osobę rozumną, która potrafi wiele rzeczy pojąć? To na pewno będzie korzystniejsze niż zabranie dziecku na siłę zabawki — to nie nauczy dziecka dzielenia się. Nauczy je tylko, że rodzic ma gdzieś jego uczucia, a przecież nie o taką naukę nam chodzi. Cytat:
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pozostaje rozlozyc rece i zadzwonic po Kevina Spacey'ego z Negocjatora
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#2294 |
|
BAN stały
|
Z tym weekendem rozumiem ludzi. Ja też często robię sobie plany i jak wiem, że pt. od 15 mam wolny, to zdarza mi się dwa tygodnie do przodu umówić z koleżanką na spotkanie, więc jak ktoś mi wyskakuje nagle, dzień przed, że robimy coś dłużej, to sorry Batory, ale mi to nie pasuje.
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Nie chodziło o wrzucanie komuś "ej jutro robimy zajęcia dłużej"
|
||
|
|
|
#2296 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie. Ale traktowanie dziecka jak istoty, która nie umie się dzielić, i której można wszystko zabrać bez jej zgody, jest moim zdaniem traktowanie dziecka tak, jak gdyby było ono głupie. I bezwartościowe.
Cytat:
|
|
#2297 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dla mnie najstraszniejsze jest, że często starsi ludzie majacy takie problemy z higieną do lekarza też idą w takim opłakanym stanie... Lub też panie starsze, umalowane, paznokcie pomalowane, fryzura też, zapach perfum, a oddech - mógłby zabić.
|
#2298 |
|
Raczkowanie
|
hmm co Ty powiesz ja mieszkam w takim zakichanym zadupiu gdzie same pijaki z wioski chodza (nie wszyscy ale z mego kursu wiekszość
) taki wchodzi i zwymiotuje Ci w busie na samym poczatku kursu i calą droge siedzisz w tym smrodzie to sie nazywa koszmar...a i jeszcze jak sie trafi taki autobus gdzie nie mozna otworzyc okna to juz wgl |
|
|
|
#2299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No normalnie wszyscy lekarze chcieli to zobaczyć... Ale jak przyszło co do czego żeby tej kobiecie pomóc, to żaden lekarz nie dawał sobie rady ze smrodem, ponieważ szkło pokaleczyło kobietę i zraniło jej wszystkie sąsiednie narządy ![]() Cholera nie wiem co ludźmi kieruje do wsadzania sobie wszystkiego co popadnie Więc no lekarzom to raczej nie zazdroszczę spotykać takie przypadki krzywego myślenia
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-03-20 o 14:41 |
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#2301 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wiesz, ja jedno znajome dziecko od zawsze traktuje jak równego sobie i całkiem nieźle się wychowało, więc uważam że to dobry sposób. Za to traktowanie dziecka jak niepełnoprawnego człowieka może w nim tylko wzbudzić żal i cłe nastawienie do dorosłych. Co do tego jedzenia - a co, na siłę mu wepchniesz ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
|
#2303 |
|
Konto usunięte
|
Sytuacja z wczoraj, która strasznie mnie zniesmaczyła. Stoję sobie w Tesco, około godziny 16, miałam jakieś picie, żelki, ogółem mało zakupów. Za mną ustawiła się dziewczyna w zaawansowanej ciąży. Mamusia nauczyła, że takim się ustępuje, a że miała tylko batonika i gumy do żucia, to poprosiłam, żeby stanęła przede mną. Odpowiedziała "dziękuję' po czym... "Misiu, stoimy tutaj!" I jej mąż czy kto to tam, nie mnie oceniać, przyjechał z wózkiem wyładowanym po brzegi. Ja lekkie zdziwienie, a ona "no to ja idę do samochodu". Następnym razem się zastanowię trzy razy, zanim kogoś wpuszczę przed siebie.
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nauczke na przyszlosc.
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Ale historia.... Niezłe wyzwanie dla lekarza....
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
I ja
Z tą kaszanką to już takie urban legend się zrobiło
|
|
|
|
#2307 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#2308 | |
|
Raczkowanie
|
z kaszanką?
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
ja to powiedziałabym ze sory ale przepusciłam pania z batonikiem, a nie tego gościa z całym wypchanym wozkiem nie do przesady |
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, bulwersuje wrecz, ze w telewizji promuje sie rodzicow Magdy - tego dziecka z Sosnowca.
Dzisiaj przeczytalam, ze Ewa Drzyzga zrobila z nimi wywiad, obejrzalam fragment i przedstawia sie ich jako ofiary calej sytuacji. Niepojete dla mnie jest, ze ludzie przeciwko ktorym tocy sie postepowanie w prokuraturze w tak delikatnej, bulwersujacej wiekszosc kraju sprawie maja cohote sie pokazywac w tv. Ba! TVN ma ochote ich promowac...
|
#2310 |
|
jestę wieszczę
|
Ginekologicznie:
Moja matka będąc jeszcze młodą dziewczyną chodziła do ginekologa, który słynął z tego, że był doskonałym lekarzem, ale i bezpośrednim chamem czasem. Napisał piękne ogłoszenie na drzwiach, że przychodząc do niego, należy się umyć. Jedna pani się nie zastosowała. Lekarz zagrzmiał tubalnym głosem coś o syfie, otworzył drzwi, wyrzucił nimi na korytarz brudne gacie pacjentki, a za tymi gaciami pomknęła pacjentka, niczym spłoszona gazela
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Na ósmą rano dojechać dojadę bo w inny dzień też zaczynam o ósmej, teraz będę miała dwa razy dwie pary zajęć a za miesiąc będę przychodziła 3 godziny później. Dlatego tym bardziej tego nie rozumiem
bo przejezdni jak przejezdni - oni wynajmują mieszkania w miarę blisko uczelni, ja tam jestem na stałe poza miastem i ja dojeżdżam jako prawie miejscowa. Dla mnie to jest po prostu szukanie problemu, bo tak jak mówię - problem mają ci co i tak nie mają nic lepszego do roboty, a że to ludzie z grupy, orientuję się mniej więcej gdzie mieszkają. Skoro ja dojadę to oni tym bardziej... I nadal mówię - normalnie zajęcia są dajmy na to na 9:45 teraz miałyby się zaczynać o 8:00 - po zrobieniu programu za jakiś miesiąc kończyłyby się całkowicie i zaczynalibyśmy przed 12...

...

:wyrak: 
) taki wchodzi i zwymiotuje Ci w busie na samym poczatku kursu i calą droge siedzisz w tym smrodzie to sie nazywa koszmar...a i jeszcze jak sie trafi taki autobus gdzie nie mozna otworzyc okna to juz wgl
No normalnie wszyscy lekarze chcieli to zobaczyć... Ale jak przyszło co do czego żeby tej kobiecie pomóc, to żaden lekarz nie dawał sobie rady ze smrodem, ponieważ szkło pokaleczyło kobietę i zraniło jej wszystkie sąsiednie narządy 
Mam nauczke na przyszlosc.