|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Motywacja do nauki, samorozwoju - grupa wsparcia :)
Cytat:
Wydaje mi się, że Kill Bill leciał w TV już duużo razy;p
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Beacia!
Cześc, Blair! nono, chyba regularnie się pojawia, lubię ten film, w ogóle Tarantino jest świetny, szczególnie Pulp fiction i Bękarty wojny jezu, mam tyle filmów do obejrzenia, tylko czasu brak nie mówiąc już o książkach do przeczytania, muszę się lepiej zorganizowac czasowo.co do języków w szkołach to macie rację. wydaje mi się, że problemem jest też za mała ilośc godzin przeznaczonych na te przedmioty, bo co to są 3 godziny w tygodniu... sama miałam to szczęście, że w gimnazjum poszłam do klasy dwujęzycznej, przymknę oko na matematykę prowadzoną częściowo w języku angielskim przez panią, która język ten znała gorzej od nas . miałam tam w sumie 6 godzin angielskiego tygodniowo: 4 godziny taka zwykła praca z podręcznikiem + 2 kulturoznawstwo krajów anglojęzycznych (czyli mnóstwo słownictwa, prasy anglojęzycznej, filmów, taki bardziej żywy kontakt z językiem). w sumie było to dosyc męczące, ale wspominam dobrze. zawsze było coś do zrobienia, ciągle jakieś prezentacje, mówienie, słuchanie, czytanie, słówka, wypracowania, dużo mi to dało i w sumie nie chodziłam już nigdzie dodatkowo, a w liceum spokojnie dostałam się do grupy na poziomie B2 (czyli najwyższej, od której u mnie można zacząc).dzisiaj muszę się trochę pouczyc, bo jutro jadę do rodziny, będzie jakaś msza za wujka i wszyscy się zjadą. w poniedziałek sprawdzian z biologii, praca klasowa z fizyki (chyba setna w tym roku swoją drogą trochę się wkurzyłam, bo na pracy klasowej z renesansu, wiecie, takie tam wiadomości o epoce i twórcach, nie było dokładnie jedno pytanie, które nie dotyczyło Kochanowskiego pozostałe: jakie wartości ceni podmiot liryczny w..., jakie toposy występują w..., jak postrzega siebie podmiot liryczny w...itp. niektóre tytuły pierwszy raz na oczy widziałam <ok> praca klasowa z Kochanowskiego ![]() ostatecznie dostałam 3, pan polonista twierdzi, że to i tak bardzo dobrze, jak na tę pracę, mnie to raczej nie zadowala. poza tym była kartkówka z ,,Makbeta", którego jeszcze nie przeczytałam, najs. no ale to akurat wyłącznie moja wina. i z funkcji kwadratowej była, ale to akurat spoko, lubię ten dział. tak przy okazji, może mi coś doradzicie, jako te starsze i bardziej doświadczone. mam ostatnio mały kryzys edukacyjny i wątpliwości, czy dobrze zrobiłam wybierając profil humanistyczny. nie chodzi o to, że nagle okazało się, że nie lubię tych przedmiotów i nie wiem, co tu robię, przeciwnie, lubię je bardzo, tylko nie wiem, czy nie powinnam wiązac mojej przyszłości z czymś pewniejszym. chodzi o to, że czuję się poniekąd odpowiedzialna za rodziców, tzn. oni nigdy na mnie takiej odpowiedzialności nie kładli, ale chciałabym kiedyś móc im trochę pomóc finansowo, tym bardziej, że jestem jedynaczką, a z niepewną pracą, z której trudno mi będzie utrzymac samą siebie się chyba nie da. nie wiem, zastanawiam się nad tym, czy nie postawic np. na matematykę i nie próbowac przerabiac materiału z rozszerzenia, tym bardziej, że i tak chodzę dodatkowo na matematykę, tyle że narazie robię tam głównie zadania maturalne podstawowe z aktualnie omawianych działów. lubię ten przedmiot, oceny z przedziału 4-6, chyba warto by było spróbowac, ale co potem, nie wiem. nie wiem, co bym chciała robic w przyszłości, mam bałagan w głowie. |
|
|
|
#2853 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Co do języków, to nam w liceum wbijała szpilę naucyzcielka rosyjskiego, ale to dzięki niej w 3 klasie już całkiem nieźle sobie radziłam, a zaczynałam przeciez od podstaw. I żałuję, że u mnie na uczelni języki traktowane są tak po macoszemu.
Właśnie porównywałam z bratem UEk i moją uczelnię (a właściwie naszą :P) i o ile jestem na kierunku, który sam w sobie jest już niezłą marką, ale języki obce na mojej uczelni to cięzka sprawa - uczą jednego, do egzaminu z B2, teraz możliwe iż na mgr przywalą nam drugi, ale też nie sądzę, by był to niewiadomo jaki poziom. Z angielskiego miałam niby podręcznik "biznesowy", ale nie pamiętam z niego zbyt dużo (data projector to nie jest chyba jakieś genialne słówko więc zamierzam się jeszcze podouczać słownictwa finansowego, bankowego itp - nie mam wyjścia po prostu). Z drugiej strony jakkolwiek UEk to uczelnia jednak dość humanistyczna ze ścisłymi elementami to ma zaletę, która uczelnię wyróżnia - dwa języki obce, w tym jeden (np angielski czy niemiecki, zalezy kto co ma) uczony naprawdę rzetelnie i porządnie, do tego mam wrażenie, że na UEku bardzo nastawiają ludzi na sukces, co sprawia, że taki absolwent prezentuje się naprawdę bardzo dobrze.BTW. U mnie na uczelni niektórzy naprawdę są dnem językowym i dukają coś w stylu "I are student in university" i uważają, że wymaganie uczenia się języków to zabieranie czasu i jakieś rzucanie kłód pod nogi ![]() Ale to takie moje osobiste wrażenie co do języków i nastawienia ![]() U mnie w liceum starali się nas nastawiać na sukces, może dzięki temu postawiłam na jedną karte i wybrałam taki a nie inny kierunek studiów (co było ryzykowne bo łatwy nie jest - mogłam pójść gdziekolwiek a nie poszłam na łatwiznę), na angielskim miewałam cięzko, włąsciwie najwięcej z angielskiego nauczyłam się pod koniec gimnazjum i na poczatku liceum
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-03-24 o 09:48 |
|
|
|
#2854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W liceum warto się już zastanowić gdzie chcielibyśmy pracować, co może być lub jest naszą pasją I tu chodzi o uzyskanie odpowiedzi, koncentracji na swoich wadach, zaletach, predyspozycjach Nie mówię, że od razu się taka wymarzona praca znajdzie ale warto poświęcić na to trochę czasu ![]() Jesteś na humanie- okej. Co ten profil Ci da? Praca nauczyciela? Coś w kierunku historii, architektury? Może praca w redakcji? Jeżeli tylko coś z tego kierunku Ci się marzy i czujesz, że to może być to, to po co zawracać sobie głowę matmą? ![]() Stabilną pracę znajdziesz jeżeli będziesz ekspertem w swojej dziedzinie. Dla najlepszych zawsze jest miejsce, a nawet potem jak się ma swoją pracę a jest się dobrym to chcą Cię podkupić ![]() Według mnie problemem w dzisiejszych czasach jest przeciętność ludzi, którzy chcą podjąć pracę. Jeżeli człowiek robi coś z pasją to widać to od razu ![]() Niestety.. z maturą to jest tak, że czasem zagadnienia mogą nam nie wpasować. I wtedy trzeba mieć plan B
|
|
#2855 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Architektura to młócenie rysunku na egzamin + matma, kiedys chcieli jeszcze mature z historii sztuki. A na studiach matma, fizyka, matma, fizyka, matma, fizyka
![]() Chyba, że coś w kierunku wnętrz na ASP, to już nieco inna sprawa, ale pewnie bardziej patrzą na umiejętności rysunkowe, wyczucie. Tak czy siak jedno i drugie to rysunek, rysunek i rysunek, moi znajomi uczyli się 3 lata u wykładowców z polibudy, żeby mieć w ogóle szanse na wstępnych a i tak jeden miał pecha i z jednego rysunku dostał 2.0, bo się nie wbił w to, co egzaminator sobie ubzdurał...
|
#2856 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o języki to jak dla mnie warto poświęcić czas na kurs i mieć chęci do nauki w ogóle;p Nauczycieli miałam do bani w gim i LO ale to ode mnie zależy czy będę język umiała czy nie )Cytat:
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
architektura też nie, nie rysuję ![]() nie wiem, czy dobrze mnie zrozumiałaś, nie chcę zajmowac się czymś, czego nie lubię, dlatego nie wspominam np. o geografii matematykę lubię bardzo, stąd ten pomysł. potem może coś w kierunku bankowości, ekonomii?predyspozycje. u mnie to raczej kwestia motywacji, moje słabe wyniki z jakichś przedmiotów to raczej efekt braku chęci do nauki, lenistwa niż jakiejś tam niezdolności w tych dziedzinach. nie muszę byc zawodowo związana z moimi zainteresowaniami. poza tym nawet nie wiem, czy bym chciała. albo mogę miec pracę, która nie jest z nimi związana i dodatkowo próbowac gdzieś tam pisywac. ja chyba nie mam takiej siły przebicia i odwagi, żeby pchac się gdzieś na bardzo niepewny grunt. |
|
|
|
|
#2858 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() A na AGH WMS. Języki na AGH są traktowane po macoszemu czasami, ale studiuje tu tyle osób, że cięzko dać opinię ogólną - na samogłoski w końcu idą osoby, które język już znają b. dobrze, a na niektóre kierunki ludzie idą "a bo mało punktów trzeba" oraz "o, będę mieć inzyniera". Więc zalezy od podejścia, ale nie spodziewałam się, że naprawdę są ludzie, którzy zdawali angielski na maturze, zdali podstawę, na studiach całkiem olewają, chociaż każdy wie, że angielski już nie jest traktowany jako "wow" tylko coś, co być musi (no chyba, że zna się świetnie jakiś inny język)...
|
|
#2859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Ważne jest aby lubić to co się robi Poza tym, biorąc pod uwagę, że w dzisiejszych czasach będziemy musieli się kilka razy przekwalifikować to może w końcu odnajdzie się coś fajnego w pracy )A i.. do odważnych świat należy
|
|
#2860 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem takich ludzi![]() Cytat:
przykro mi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
aaaa Cytat:
za pasję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przed Tobą bardzo trudny wybór, wiem jak się sama miotałam, ale skoro lubisz matematykę, to może warto spróbować ?polecam www.tropicielmaturzysty.p l tsam zaznaczysz tylko te przedmioty które chciałabyś zdawać na maturze i "wyskoczą" Ci kierunki na które mogłabyś pojść ja już byłam na zakupach, teraz muszę pokój ogarnąc bo koleżanki przychodzą i będziemy robić sprawka z gruntów czwartkowe koło nie za dobrze mi poszło
|
|||||||||
|
|
|
#2861 |
|
maszyna, nie człowiek
|
BTW macie jakieś fajnie napisane CV po angielsku, wzory takich CV etc? Bo chcę zrobić takie naprawdę porządne i nie wiem jak się do tego zabrać prócz tego, że po polsku pisać nie warto i że mam nie zamieszczać zdjęcia
|
#2862 |
|
Konto usunięte
|
Witam nowe koleżanki.
![]() Jeśli o język chodzi..jestem na stosunkach międzynarodowych i mam jeden język na poziomie B1.. W podstawówce, prawdę mówiąc w ogóle nie przykładałam się do angielskiego, zupełnie go olewałam, nie potrafiłam stworzyć jednego zdania. Później moja kochana mama na szczęście za mnie się wzięła i zaczęłyśmy się razem uczyć. W gimnazjum szło mi coraz lepiej, był to nawet mój ulubiony przedmiot. W liceum zaczęłam B1 i na tym się skończyło bo w czasie jedej lekcji robiliśmy 4 zadania i nic więcej więc zaczęłam się uczyć sama: słuchałam seriali po angielsku, piosenek, czytałam książki. Maturę zdałam bardzo dobrze, mimo wszystko gość akurat do matury przygotował nas rewelacyjnie. Teraz studia, na pierwszych zajęciach myślałam że będzie super: babka cały czas gadała po ang itd. Mówiła także że zaczniemy od B2, niestety jak spojrzała na inteligencje mojej grupy chyba zmieniła zdanie.. A szkoda bo myślałam że naucze się czegoś nowego, nie tylko PS i PC..Teraz myślę nad jakimś wakacyjnym kursem aby lepiej podszlifować angielski. |
|
|
|
#2863 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ostatecznie i tak nie obejrzeliśmy, bo chciał się ściągać 3 godziny (!), więc chyba dopiero dzisiaj obejrzymy.Poppy, a co z prawem? Kiedyś chyba coś mówiłaś, że byś chciała? Nie warto iść na studia tylko dlatego, że "się opłacają" tak jak nie warto iść na studia dla papierka. Popatrz sobie właśnie na tropicielu maturzysty jakie w ogóle są kierunki studiów, bo założę się, że o połowie istniejących pewnie nawet nie słyszałaś Może wtedy coś znajdziesz i się okaże, że to będzie dla ciebie fajne i przy okazji "opłacalne"![]() Ściągnęłam sobie zeszłoroczny test na aplikację radcowską z odpowiedziami i dzisiaj będę rozwiązywać, nic że jeszcze nie miałam k.p.c, z którego jest z połowa pytań, spróbuję coś naszczelać, a potem się wam pochwalę wynikiem |
||
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wg mnie studia powinny być wypadkową zainteresowań (pasji), umiejętności i możliwości oraz - jednak też - opłacalności. Pisząc opłacalność mam na myśli przemyślenie tego, czy postawić na studia dzienne czy może już od razu przemysleć" ścieżkę kariery" i nie postawić na studia zaoczne+pracę+kursy. Przeznaczenie 5 lat na coś co będzie tylko i wyłącznie hobby i ogranicza możliwości podjęcia pracy też nie jest przecież mądre
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
wracam do was na watek. ostatnio mialam troche zawirowan, zmienilam kierunek po pierwszym semestrze, teraz musze nadrobic te 4 tygodnie
![]() co do jezykow - nie przepadam za nauka, ale wiem, ze sa bardzo potrzebne w znalezieniu pracy no i chcialabym umiec kilka jezkow (najlepiej za pstryknieciem palca ). w dodatku na studiach mam 2 jezyki (ang i wloski) i przeraza mnie wizja egzaminu, ale to za 2 lata.z angielskiego troche sie cofnelam na studiach, bo nie wymaga sie od nas systematycznej nauki, takze mozna sobie bimbac przez caly semestr, a potem nauczyc sie do kolosa koncowego. za to wloski (ucze sie od zera) bardzo sobie chwale musze sie tak wziac serio-serio za te jezyki, chcialabym wyrobic sobie taki nawyk zeby poswiecac godzine dziennie na jezyk i przede wszystkim znalezc przyjemnosc w tej nauce, a nie tylko wewnetrzny przymus
|
#2867 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
natalka, a na co się przeniosłaś? Zrobiłam część z prawa karnego, czyli k.k, k.p.k, k.k.s i k.k.w, biorąc pod uwagę, że dwóch ostatnich w życiu w ręku nie miałam wynik 26/44 pkt uważam za przyzwoity
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-03-24 o 13:27 |
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dzieciaki
![]() Ja właśnie wylądowałam w domu rodzinnym, trochę odpocznę i uczyć się czeba. Może jeszcze zjem jakiegoś mięsnego jeża przed nauką prawa konstytucyjnego
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche to zawiklane, ale wg mnie jest w tym sens:P
|
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hahaha padłam ze śmiechu Cytat:
hit pamiętniki to typowy odmóżdżacz ![]() umiem juz alfabet
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33112816]Witam nowe koleżanki.
![]() Jeśli o język chodzi..jestem na stosunkach międzynarodowych i mam jeden język na poziomie B1.. W podstawówce, prawdę mówiąc w ogóle nie przykładałam się do angielskiego, zupełnie go olewałam, nie potrafiłam stworzyć jednego zdania. Później moja kochana mama na szczęście za mnie się wzięła i zaczęłyśmy się razem uczyć. W gimnazjum szło mi coraz lepiej, był to nawet mój ulubiony przedmiot. W liceum zaczęłam B1 i na tym się skończyło bo w czasie jedej lekcji robiliśmy 4 zadania i nic więcej więc zaczęłam się uczyć sama: słuchałam seriali po angielsku, piosenek, czytałam książki. Maturę zdałam bardzo dobrze, mimo wszystko gość akurat do matury przygotował nas rewelacyjnie. Teraz studia, na pierwszych zajęciach myślałam że będzie super: babka cały czas gadała po ang itd. Mówiła także że zaczniemy od B2, niestety jak spojrzała na inteligencje mojej grupy chyba zmieniła zdanie.. A szkoda bo myślałam że naucze się czegoś nowego, nie tylko PS i PC..Teraz myślę nad jakimś wakacyjnym kursem aby lepiej podszlifować angielski.[/QUOTE] U nas taka zabawna sytuacja była jak się papiery zdawało.. Jest pięć poziomów - A1, A2, B1, B2 i C1. Pani z dziekanatu mówi: Jeżeli Pani nie umie angielskiego perfekcyjnie to radzę Pani pisać się na najsłabszy poziom - bardzo dużo zagadnień chemicznych będzie i chemicznych zwrotów. Spoko, zaznaczyłam A1, wylądowałam na B2. Czuję, że poziom jest dla mnie za wysoki. Chciałam się przenieść to moja Pani prowadząca powiedziała: Nie mogę Pani przenieść. Pani ma aż 82% z matury więc to jest za dużo aby być na poziomie B1. No i męczę się na tym angielskim, no.. :< Dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeń dobry! |
|
|
|
#2872 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Myślałam, że go jakoś zdrapywałaś ze ściany, czy coś Nie martw się, nie Ty jedna ![]() Też nigdy tego nie widziałam. A moja wychowawczyni w LO się tym zachwycała ;D Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam w bibliotece. Mam już 7 książek do mojej pracy. Teraz trzeba się zabrać za jej pisanie ;D Siadam zaraz do notatek.
|
|
#2873 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja to do niczego nie mogę się dziś zabrać
![]() * wyczyściłam bransoletkę, * umyłam lustro * częściowo doczyściłam parkiet (dramat - kot mi wygrzebał z kosza na śmieci różne dobrodziejstwa, a w tym opakowanie po szamponetce i zastałam rano paskudną brązową plamę... zrobiłam test i schodzi bez ubytku dla i tak zniszczonej podłogi zmywaczem, ale pewnie i tak pozostanie delikatne odbarwienie - dobrze ze mam w tym miejscu mebel :/) * wyprałam pędzel do różu i resztę Naukowo leżę bo mam dołka po wczorajszym kolokwium Chcę jeszcze zrobić to CV ale poki co nie mogę znaleźć niczego ładnego na wzorzec,
|
#2874 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny
![]() Cieszę się, ze znalazłam ten wątek, to coś dla mnie Mogę dołączyć?
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ja niedawno wstalam, mam kaca po wczorajszym, mialam dzisiaj tez wychodzic ale nie dam chyba rady, poza tym musze oszczedzac .Mam sredni humor, ale staram sie nie dolowac. Wczoraj byl 21 dzien moich cwiczen, a po 21 dniach podobno czynnosc staje sie nawykiem, poza tym zrobilam sobie zdjecia przed i teraz drugie porownawcze i nie wierze jaka roznice zrobilo 21 dni cwiczen! I to nie jakichs hardcorowych tylko takich po 15-30 minut. Jestem w szoku, naprawde. Ja tez chce napisac sobie nowe CV, tyle ze po wlosku. Troche poczytalam ksiazke, teraz musze ogarnac mieszkanie, siebie, pocwiczyc i zajrzec do gramatyki. Co do studiow, ja mam wielki metlik w glowie. Nie mam pojecia co chce studiowac, zabieram sie do kupienia informatora i poprzegladania planu zajec kierunkow, ale zawsze jest cos wazniejszego. Jak wy wybralyscie swoje studia? Wiele osob mowi mi zebym szla na ekonomie, bo to ''jedyny'' sensowny kierunek, ale ja po prostu nie chce. Z drugiej strony, nie mam jakichs szczegolnych hobby i zainteresowan, uzdolnien w jakims kierunku (jedyne co moge wymyslec, to ze szybko przyswajam jezyki obce). Nie mam pojecia co robic, echh. Boje sie strasznie, ze wybiore cos i bede niezadowolona. |
|
|
|
#2877 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może to czwartkowe koło nie poszło tak źle ? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobie w domku jestem, do nauki mi się nie chce zbierać, a powinnam przeczytać makro i ogarnąć matmę. Mam już pierwsze terminy egzaminów...---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() Ja w sumie o swoim kierunku myślałam od dłuższego czasu. Stwierdziłam, że nie mam konkretnych zainteresowań, a finanse są i interesujące i dość przyszłościowe. Mam nadzieję, że to była trafna decyzja.
|
||||||||
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
W sumie nie mam jakiegos planu, w zaleznosci od tego czy mi sie chce czy nie wybieram bum bum, high&tight (brazilian butt lift) albo tamile webb I want those buns
. Generalnie nie mam zadnych problemow z figura, zawsze bylam naturalnie szczupla, ale takie ujedrnienie i podniesienie bylo mi bardzo potrzebne, szczegolnie ze niezdrowo sie odzywiam .
|
|
|
|
#2879 |
|
Konto usunięte
|
Brair, ja marzyłam o tym żeby wsadzać ludzi do więzienia, poza tym podoba mi się jak prokuratorzy czy sędziowie udzielając wywiadów strzelają paragrafami niczym ruski z kałacha i też bym tak chciała
![]() Ugotowałam brokuła. Uwielbiam go jeść, ale przygotowywanie to koszmar, zawsze syf na całą kuchnię
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2012-03-24 o 16:26 |
|
|
|
#2880 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za stronę! właśnie sobie szperam ![]() Cytat:
to oczywiste w sumie cały czas o tym piszę, że nie chcę iśc na nic, co nie będzie mnie interesowało, a na coś co będzie interesujące i w miarę rozsądne, tyle, taki złoty środek.i gratuluję wyniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moje dzisiejsze posty są tak objętościowo duże, że aktywnie przyczyniam się do szybszego stworzenia następnej części wątku, chcę za to medal z ziemniaka ;D |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Wow, nurkowanie
nie mówiąc już o książkach do przeczytania, muszę się lepiej zorganizowac czasowo.
. miałam tam w sumie 6 godzin angielskiego tygodniowo: 4 godziny taka zwykła praca z podręcznikiem + 2 kulturoznawstwo krajów anglojęzycznych (czyli mnóstwo słownictwa, prasy anglojęzycznej, filmów, taki bardziej żywy kontakt z językiem). w sumie było to dosyc męczące, ale wspominam dobrze. zawsze było coś do zrobienia, ciągle jakieś prezentacje, mówienie, słuchanie, czytanie, słówka, wypracowania, dużo mi to dało 

nie rozumiem takich ludzi
przykro mi
za pasję
czwartkowe koło nie za dobrze mi poszło

i przede wszystkim znalezc przyjemnosc w tej nauce, a nie tylko wewnetrzny przymus