|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie mówiąc o tym że nawet nie wspominam o wyprawce bo on twierdzi że się na tym nie zna-jedynie wypowiada się na temat wózka... ale no sorryyy to też moje pierwsze dziecko i też się na tym nie znam ale chyba jakos trzeba to ogarnąć... ostatnio powiedział mi że przecież wystarczy jeszcze pościel do łóżeczka, inne rzeczy to niby jakie i po co.... ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-03-25 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
ksik super torcik
DO dziewczyn leczacych niedoczynnosc tarczycy- czy te leki ktore bierzemy nie zaszkodza dziecku jak bedziemy karmily piersia? Bo wyczytalam to w gazecie, na wizyte do endo ide dopiero miesiac po porodzie.... Jesli ktos by wiedzial dajcie mi znac
#4084 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Proszę przepis - http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/T...nbow-cake.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pierwszych trzech miesięcy życia to ogólnie ja uznaję, że na ten czas jest przeciętnie rozmiar 62, 3-6 mies. to 68 i tak dalej jak w tej tabelce... A 56 dzieci noszą bardzo krótko, 50 to już w ogóle tylko najmniejsze malizny, no ale przecież rodzą się i takie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agatka, z moich informacji wynika, że można karmić piersią ![]() A Ty co i gdzie wyczytałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cudo ![]() ![]() A ja dziś upiekłam pierwszy swój chleb orkiszowy i już nie ma ![]() ![]() A teraz czas na wieczorny seans pod kocykiem. Milusich wieczorów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Chyba nie nadrobię... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no tak - oni tak mają, zdziwiona mina i o co kaman ![]() no to rzeczywiście masz zabiegany dzień, ja też jutro badania, a tak mi się nie chc.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wyprawki, ja słyszałam cały czas - ale Ty się znasz lepiej, Porozmawiaj z dziewczynami na forum, niech ktoś Ci pomoże... na szczęście zrobiłam rozeznanie i po prostu kupiłam, mam przygotowane i czekam na swoje dzieciątko ![]() Cytat:
wiesz, że ja w ogóle się nad tym nie zastanawiałam. Dobre pytanie Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Planuję w tym tygodniu wreszcie poprać ciuszki i chyba posegreguję je rozmiarami, tzn. odseparuję te, które są najmniejsze i pójda na pierwszy rzut. Tylko faktycznie różni producenci mają różne wymiary, więc chyba będę siedzieć z metrem i mierzyć ![]() Wygląda rewelacyjnie!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba byłam zbyt naiwna bo inaczej to sobie wyobrażałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- no poważnie, mojego jakby zostawić po wyjściu ze szpitala z takim bobasem to by wykąpał w naszej wannie, w swoim żelu pod prysznic, wytarł recznikiem, wysmarował jakimś balsamem co akurat byłby w łazience i heja ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() przeslodzic sie? co ty, u mnie to niemozliwe ![]() ![]() ![]() ![]() ok spadam, nie wiem czy uda mi sie usnac o normalnej porze ale jutro wielki powrot do pracy, pobudka o 5.50 itd... pewnie nie uda mi sie otworzyc wizazu w pracy bo po m-cu to mozna sobie wyobrazic jakie sie ma zaleglosci.... obym dala rade. pa mamuski! cieszcie sie wolnoscia!! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny,
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie...byłam tu z Wami przez chwile ![]() Dzisiaj troszkę Was podczytałam, cieszę się z całego serca, że u Was wszystko w porządku ![]()
#4096 | |
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
![]()
![]() |
#4097 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sama nie wierzyłam, że mi się taki udał ![]() lady, tak jak wspominałam wszystko dokładnie wg przepisu ![]() ![]() Ja kupowałam u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user.php?s...us_id=15813151 Cytat:
![]() Ja nie wiem,skąd nam się Maksiu taki dorodny udał ![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie wielkości ubranek to ja mam taką metodę od początku, że jak widzę, że już część przymaława, to wybieram sobie takie ubranie z tych mniejszych, ale jeszcze dobrych i przykładam resztę do niego, co jest krótsze - za małe to wylatuje z szafki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy! My już prawie, prawie na ostatniej prostej, zgagi, bolące kręgosłupy i kilogramy... ale wierzę, że chciałabyś to też przeżywać... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oni wszyscy są po jednych pieniądzach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, słyszała któraś z Was o kremie na rozstępy MUSTELLA? Moje koleżanki mi go polecają na rozstępy, a że ja ostatnio panikuję w tym temacie, to nie wiem czy się nie skuszę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Wtajemniczenie
|
Kism to fakt, chciałabym przeżywać to co Wy, aczkolwiek muszę wierzyć, że nic nie dzieje się bez przyczyny
![]() Ja 3,5 miesiąca po tym wszystkim chorowałam, miałam stan przed sepsą, później długo gorączkowalam, 3 razy hospitalizacja, wyniki książkowe. Myślę, że organizm odreagowywał swoje. Obecnie od początku marca wróciłam do pracy co mnie bardzo satysfakcjonuje. W wolnych chwilach "dopieszczam" mieszkanko po remoncie. Troszkę pracuję nad sobą- 6 wiedera, zumba, aerobik ![]() No i tak płynie sobie dzień za dniem ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#4100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie duzo osób polecało Mustele, na necie też ma dobre opinie jednak jeżeli chodzi o zapach, konsystencję i "efekt skóry" po użyciu to mnie bardziej odpowiada babydream ale wiadomo każdy lubi cos innego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4102 |
Zadomowienie
|
Gaabbi super fototapeta, jak tylko będę miała gdzie taką przyklejać to od razu się biorę
![]() ania_85 nie dziwię się, ze nie dawałaś rady z tym psem, ja mieszkam w domu i nieraz pies sąsiada mnie tak wkurza, że najchętniej bym go im do domu zaprowadziła, bo to taki podwórkowy. GaTTa a co masz z tymi bakteriami w moczu, bo chyba większość z nas je ma? andzya nieraz ma się takie wrażenie, ze brzuch jest niżej, zależy pewnie co masz na sobie, bo nie sądzę żeby rzeczywiście Ci się obniżył, jeszcze za wcześnie. kism torcik wyglada bardzo apetycznie!! super wyszedł, pewnie równie fajnie smakował. katka_19 cieszę się, że już lepiej i trzymam kciuki żeby następnym razem przebiegało wszystko wzorowo. Tej kreski przy pępku jakoś jeszcze nie mam i myślałam, ze to może jakoś na koniec sie pojawia. Jeśli chodzi o wyprawkę to mój mąz, muszę przyznać, że bardzo się wczuwa. Na początku podchodził jakoś tak trochę oschle do tej ciąży, może dlatego, że nie było widać i ciężko mu było uwierzyć w to wszystko. Bardzo wiele się zmieniło po usg genetycznym kiedy pierwszy raz zobaczył małego na monitorze. Jest bardzo wręcz wścibski (po mamusi chyba), wszystko musi wiedzieć, jak coś kupię to zawsze ogląda, pyta się do czego to, jak sie tego używa. W analizowanie wózków on się wczuł, podobnie jak w pozostałe sprzety. Ostatnio na wizycie gin mi przepisał globulki, ze względu na upławy, on niby nie widział potrzeby, ale sama chciałam. Mężowi nie mówiłam, bo nie uwazałam że jest to jakieś istotne, ale oczywiście wylukał je w łazience i wyczytał całą ulotkę a potem przyszedł i mówi, ze widzi, ze jakieś globulki dostałam żeby bakterie nie dostały się do małego ![]() ![]() Raz, jak kupiłam pierwsze body dla bobasa, mnie rozśmieszył. Przyjechałam po zakupach do niego do pracy i mówię, że kupiłam body. Minęło z pół godziny a on z takim uśmieszkiem się mnie pyta czy może liczyć, że dzisiaj wieczorem założę to body. Myślałam, ze się posikam, bo on myślał, że dla siebie kupiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Kism piekny torcik!!!!! ![]() Katka oczywiscie,że Ciebie pamietamy, teraz juz musi byc tylko lepiej!! Trzymaj sie Kochana ![]() Perse niedlugo powinna miec obchod,wiec zaraz do niej pisze ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Perse bedzie miala jeszcze jakies badania...jest w miare dobrze. Jak bedzie ok,to moze juz jutro wyjdzie ![]() milego poniedzialku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ciągle tylko słyszę pytania : a po co to jest...? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe co tam u niej....? U nas dzisiaj słońce ładnie świeci ale jest chłodno... Mam dziś zamiar zadzwonić do szpitala, żeby umówić się na zwiedzanie no i zrobię zamówienie na allegro. Strasznie chce mi się spaaać... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny!!!
mam nadzieje, ze u Was wszystko w porząsiu! Perse! - trzymaj sie dzielnie i szybko wychodź z tego szpitala!!! ![]() Nie mialam czasu w weekend zeby nawet zajrzec na chwilke, w sobote wybralam sie na gielde kwiatowa do Tychow i zakupilam troszke rzeczy, m.in. lampke dla malej do pokoju. ludzi od groma jak to przed swietami... a potem pojechalismy do tesciow na obiadek, dluuugi spacer po lesie i na imprezke do znajomych. u znajomych nagle zle sie poczulam, wszystko mnie bolalo, ze jak wrocilismy do domu to spakowalam kilka rzeczy do torby na wszelki wypadek ![]() niedziela tez aktywnie, w parku. Dzis mam kupe spraw do zalatwienia ale nie mam sily sie zwlec z lozka ![]() jeszcze tylko doczytam, co naskrobalyscie przez te 2 dni ![]() aaa wlasnie, myslimy, zeby pojechac ze znajmomymi w sobote do Zakopanego na krokusy... nie wiem ,czy w moim stanie i zaawansowaniu byloby to wskazane, moze zadzwonic do lekarza i sie spytac czy moge? w sumie chodzilibysmy tylko po dolinie, ale nie wiem, troche mam obaw... |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no niech już wychodzi bo ile można na nią czekać ![]() ja zbieram się na badania biochemiczne krwi, jestem głodna, ale nie mogę nic jeść bo jeszcze glukozę chcą mi sprawdzić...i tak do 11!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie! mam do was pytanko, jak myślicie czy mogę tak jednorazowo umyć włosy w nizoralu??? przyplątał mi się potworny łupież i szampony nie dają rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla malej tez mam wystroj w kolorach zielono- rozowo-fioletowych ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ja czasem pozwalam sobie na karmi ![]() widzialam, ze niektorzy tutaj nie polecaja - ale ja moge polecic - duluxa - super pokrywa i ma duza palete barw. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
maly byl pewnie wniebowziety! ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() oby Wam sie wszystko udalo! Najwazniejse, ze wrocilas do zdrowia!!! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie!
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.