|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#10351 |
Rozeznanie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
co do wpisu... spędziłam miły weekend (no i noc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ehhhh musiałam Wam się pochwalić ![]() ![]() ![]() myślę o tym staniku.. powiem mu we wtorek, że mi się strasznie wpija i jak powie, że jeszcze 3tyg mam w nim chodzić to kupię sobie zastępczy a na kontrolę pojadę w tym jego ![]() ranka zasklepiona ale strupki mam.. ale to norma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10352 |
Zadomowienie
|
Toniu tylko pogratulować
![]() ![]() Dobrej nocki dziewczynki ![]()
#10353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I na tym zdjęciu z przodu zauważłam że szykują sę zmiany , góra się luzuje brodawki nie są już tak wysoko w stosunku do implantu. Hi- wiem, że na to czekałaś. Ja akurat też lubię jak pieris mają przewieszenie ![]() ![]()
![]() |
#10354 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, a co z tym obkurczeniem (lub przerostem) torebki łącznotkankowej? bo ostatnio było w rozmowach w toku, ta jedna dziewczyna o tym wspominała i jeszcze znalazłam coś takiego
Okazuje się, że najczęstszym „ryzykiem”, które może pojawić się na skutek operacji powiększania piersi jest obkurczenie torebki łącznotkankowej wokół implantu. Taka sytuacja ma miejsce, gdy tkanki uciskają na miękką protezę. To z kolei doprowadza do stwardnienia piersi oraz zmianę jej kształtu. Okazuje się jednak, że nie jest to zbyt poważny problem. Skutecznie można sobie z nim poradzić – zarówno zapobiec, jak i wyleczyć. Leczenie polega na wykonaniu operacji, której celem jest usunięcie stwardniałej torebki. Zapobiec można natomiast, wykonując masaże piersi – ale uwaga – wyłącznie od trzeciego tygodnia po operacji. Ponadto obkurczeniu torebki można uniknąć, decydując się na odpowiedni rodzaj protez. Również zastosowanie odpowiedniej techniki umieszczania implantu może zapobiec problemowi, jednak to już leży w rękach chirurga. Dlatego też warto decydować się na zabieg w sprawdzonych klinikach z doświadczeniem i cieszących się pochlebnymi opiniami. czyli jeśli lekarz dobrze umieści implant to nic się nie powinno dziać? czy ja mogę też w jakiś sposób na to wpłynąć? Edytowane przez tonia87 Czas edycji: 2012-03-25 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#10355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A skąd Ty wzięłaś ten bełkot? ktoś się pod tym podpisał ![]() Twoje pytanie wzięłaś troszkę z tego co zacytowałaś- a cyctat nie jest zbyt wartościowy ![]() Jeśli chodzi o umiejscowienie impantu przez lekarza a przerost torebki - największy odsetek tego powikałnia jest przy umiejscowieniu protezy pod gruczoł. No i to tyle w kwestii umiejsowienia impantu a cc. Czy Ty możesz jakoś na to wpłynąć?- możesz unikać urazów czyli mikrouszkodzeń tkanki które mogą mieć wpływ na powstanie przerostu . Dlatego nie należy dzwigać , szarpać, pchać, skakać, rzucać, unikać niebezpiecznych sytuacji do kilku tygodni po operacji. I to tyle co możesz zrobić. Powodów powstania cc jest baaardzo dużo- to nie tylko mikrouszkodzenia. Dlatego pacjentka sama za wiele nie może pomóc. Same masaże piersi są natomiast tylko profilaktyką- jeśli przerost się zacznie nie pomogą w niczym. Mogą opóźnić operację bo będą luzować tkankę w pierwszej fazie. Ale nie "wyleczą jej"- bo to nie możliwe. Nie zawsze operacja jest konieczna- cc ma różne stopnie i czasem zatrzymuje się w stopniu który nie wymaga operacji. Przyczyn cc jest wiele, i równie wiele jeszcze medycyna tu nie wie. Dlatego nie ma skutecznej profilaktyki i leczenia tego powikłania. Jeśli ktoś ma tendencje do bliznowców- nawet wycięcie torebki nic nie pomoże bo następna torebka też się obkurczy. Przerost torebki może nastąpić nawet KILKANAŚCIE lat po operacji ![]()
![]() |
#10356 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2012-03-26 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#10357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki Ci dobra wrozko ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#10358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() dzisiaj się rzucałam z 'boku na bok' i zastanawiam się kiedy mogę się normalnie na bok położyć. zanim wstałam to lekko się przetoczyłam na prawy bok po telefon i skasowałam 2 smsy- jakieś 20-30sec. i jak się z powrotem położyłam na plecy to mnie rwała pierś i pod pachą. ale ból do wytrzymania ![]() i co mi się ta pacha odzywa to się ciągle zastanawiam czy to nie od tego wyciągniętego drenu. bo mimo, że ciągle ćwiczę podnoszenie rąk (jak to brzmi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10359 |
Rozeznanie
|
Ja tu widzę że sama operacja to nie wszystko ^^"
dopiero po zaczynam się prawdziwa walka o piękny biust ehhh długa droga przede mną!!! jakieś rady na 4 dni przed? ![]() łykam rutinoscorbin cały czas już się boję czy nie za dużo, może coś jesz łykac pic?? mam stresik ale już mniejszy niż za dwoma pierwszymi razami ![]() eh do tego czuję się lekko podziębiona i nie wiem co z tym fantem zrobić??? ![]() Edytowane przez Ise Czas edycji: 2012-03-26 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#10360 |
Zadomowienie
|
Ise a może herbatkę malinową się napij, jeżeli to przeziębienie to powinno Cię trochę wzmocnić. Nie wiem tylko czy można przed samą operacją, bo nie znalazłam takiej informacji. Hmm.....dziewczyny jak wiecie czy można czy nie to napiszcie
![]()
#10361 |
Rozeznanie
|
No właśnie pije takie cieplutkie rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10362 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() co się odwlecze to nie uciecze - jak już ilovesleeping napisała! będę trzymać kciuki za Ciebie ![]() Tonia to samo miałam ![]() Ise a Ty chora?przeziębiona! koniecznie musisz to wygrzać pod kocem. I herbatka z lipy!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10363 |
Zadomowienie
|
Korinko w sumie TŻa mam cały czas
![]() ![]() Ise jak Ci pomaga choć trochę to pij i wygrzewaj się a w te 3 dni powinno wszystko zniknąć. Jak się boisz, żeby coś poważniejszego z tego nie wyszło też to zadzwoń do lekarza i zapytaj co możesz wziąźć. Dziewczyny to prawda, że do operacji trzeba mieć wszystkie ząbki wyleczone?? Bo cosik takiego przeczytałam na stronie art-med, a jednego to muszę mieć operacyjnie usuwanego tylko jakoś mi się do tego nie spieszy po tym jak mnie jeden sadysta tak załatwił:/
#10364 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10365 |
Zadomowienie
|
Pewnie dlatego, że się troszkę cieplej zrobiło, z ciuszków się wyskakuje, tu troszę zawieje i gotowe. To jeszcze taka zdradliwa pogoda. Nie wiem jak w Polsce, ale tu w Belgii napewno. Ja to co chwilę ubieram bluzę, ściągam i tak w kółko. Trza uważać jeszcze, zwłaszcza dziewczynki tuż przed operacją
![]() |
#10366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak chcesz usuwać, to znam świetnego chirurga w krk. Sama miałam taką operację, super bez komplikacji pozbyłam się zaklinowanej, "niewyżętej" do końca ósemki. Ise jak nie masz temperatury, to nic się nie dzieje. Ja pamiętam jak Nadinka nieźle chora jechała na op. i wszystko poszło OK. Rutinoscorbin nie zaszkodzi. Potem sobie zrobisz przerwę (tak po miesiącu od op.). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10367 |
Zadomowienie
|
hejka DZIEWCZYNECZKI..stęskniła m się
![]() nie udzielam się bo jestem zaganiana ale wrócę tu na dobre .ojjjjj takkk..za niedługo ![]() JOASI pisałam na priva do Ciebie ,dostałaś,bo nie odpisałaś ![]() ![]() ![]() jestem cholernie ciekawa co powie....on nie lubi dużych piersi co??dobrze wyczytałam ![]() i DLA WAS WSZYSTKICH KOCHANE CYCOLINK buziakiI!!do zobaczenia ![]()
#10368 |
Rozeznanie
|
Na całe szczęście żadnej gorączki nie mam tylko takie ogólne rozbicie, ehh wrócę po pracy do domku to zacznę kurację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kuruj się jak możesz, do łóżeczka i odpoczywaj- nie szwędaj się nigdzie bo na prawdę coś teraz złapiesz ![]() Z malinami ostrożnie, nie wolno z nimi przesadzać przed operacją- zawierają w swoim skadzie kwas salicylowy a więc aspirynę. Temu sok malinowy rozgrzewa- no bo działa jakbyśmy połknęły aspirynkę.
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-03-26 o 22:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10370 |
Rozeznanie
|
Witam Was kochane
![]() ![]()
#10371 | |
Zakorzenienie
|
Witam was kochane
![]() Klaudeczko wracaj do nas ![]() ![]() Kiciu ja rozumiem Twój ból ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lece dziewczynki sie opalac bo juz 2 tygodnie nie byłam i robie sie jak sciana blada ![]() ![]() Całuje was wszystkie ![]()
![]() |
#10372 |
Raczkowanie
|
Witam Was Kochane,buziaki dla wszystkich
![]() ![]() ![]()
#10373 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() też byłam dziś na sztucznym słoneczku mmm ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#10374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#10375 |
Raczkowanie
|
witam
![]() od paru dni zauważyłam coś ciekawego w zachowaniu moich panienek. jak napinam mięśnie klatki piersiowej to prawa pierś się mocno napina ( nawet widać jak się podnosi ). wcześniej tak nie miałam. natomiast lewa się nie rusza... śmieszne uczucie jak czuje, że mi się cycek podnosi ![]() Wy też tak macie? czekam na odpowiedź bo bardzo mnie ciekawi dlaczego tak się dzieje?
#10376 |
Rozeznanie
|
Zakupilam dzis super staniczek i z tej okazji wstawilam zdjecia mojej wyjsciowki ubrane. m
![]() ![]() ![]()
#10377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jej zdaniem cycki im większe tym ładniejsze, mogła by miec krzywe ale żeby były tylko wielkie. To trzeba miec pusto w głowie ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Mam taka nadzieje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10378 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#10379 |
Rozeznanie
|
oliwkaja tez mam takie 2 kolezanki i sposob na nie...nie mowie juz im gdzie cos kupilam i nic co robie co mogly by tez zrobic. teraz z piersiami powiedzialam jednej co ma cycki do kolan po trojce dzieci ale sie zbulwersowala ,ze jestem nienormalna i ze bez sensu operowac sie bo w staniku mam ladne. Kazdy ma inne potrzeby,ja mam potrzebe miec ladne piersi. Z ta kolezanka klimat nam sie urwal i ja mam to gdzies...nie mowie juz zadnej ...
#10380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() pamiętam, że dzień po op mimowolnie ruszałam klatą... masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.