Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 10:55   #4141
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Wczoraj pierwszy raz doświadczyłam twardnienia brzucha
Kapukat nie martw się rozstępami, wydaje mi się że jak dużo się przytyło to i tak wyjdą. Jak ktoś przytyje 10 kg to nawet nie smarując się niczym może ich uniknąć, ja już przytyłam 18 kg i też mi kilka wyszło
odpukac, ale mam 22 na plusie i nie mam rozstepow na brzuchu:P
na nogach coprawda mam bo woglole ich nie smarowalam i to takie jeszcze mloodziencze. ale brzuch narazie spoko. Tylko bardzoooooooo swedzi....
Smaruje sie oliwka i Palmersem maslem.
podobno najgorzje wychodza rozstepy jak brzuch tak bardzo opada... wiec moze wsyztko jeszcze przede mna

Kolezanka odpisala , ze nie stosuje zadnego filtru dla dzieci tylko krem na kazda pogode? z nivea...

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-26 o 10:56
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 10:55   #4142
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ech, wiecie co, a ja mam zgryza - mój mąż w nocy trochę chrapie, a ja dosłownie obsesyjnie nie znoszę chrapania, więc śpię w korkach i mi to wtedy nie przeszkadza, wysypiam się, że hej. Jestem tak przyzwyczajona jeszcze od czasów studenckich... Tylko nie wiem co będzie jak będzie dziecko i trochę mnie to martwi. Macie jakieś pomysły?
Ech, ja takich problemów nigdy nie miałam, raczej w drugą stronę więc nic nie poradzę...

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Hej hej , dawno się nie odzywałam. To przez to przeziębienie, jakoś nie mogłam zebrać myśli. Właśnie wróciłam od położnej. Wszystko ok . Maja jest dalej Mają, ma dłuuugaśne nogi i waży około 2 kg. Nogi to po tacie, bo tata wysoki, a ja raczej wręcz przeciwnie. Wg wagi po śniadaniu i w ciuszkach, mam niecałe 12 kg na plusie. Mogę jechać do Polski , tylko jeszcze zrobię w środę przed wyjazdem badanie TSH, bo mój endokrynolog potrzebuje.
Brawo i zdrówka!

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
kism okrąglutki brzusio super, Kaj już niezłe rozmiary osiągnął, widać rośnie jak na drożdzach
Dzięki Oj, rośnie, rośnie...

Cytat:
Iiii w końcu podjęliśmy decyzję odnośnie wózka zdecydowaliśmy się na isglesinę zipy free
Kism śliczny torcik smakowicie wygląda
Gratki! 3w1 rozumiem?
A co przesądziło o tym, że Inglesina? Nie rozważaliście jednak tego Peg Perego? Pisałaś, że obawiasz się tych dwóch rączek...
Dzięki

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Mało mnie tu ostatnio było, więc miło mi, że nie wyleciałam z listy jeszcze
Nie pisałam, bo strasznie dużo mam ostatnio pracy, ale podczytuję regularnie
Zaczęłam dziś 29tc i trochę zazdroszczę dziewczynom, które są już bliżej rozwiązania. Nie, żebym nie mogła doczekać się atrakcji porodówki ale chciałabym już mieć to za sobą i nosić dziecko na rękach, a nie w brzuchu.
Cieszę się za to, że jak na razie wszystko jest (odpukać!!) w porządku.
No co Ty... Jeszcze Ci daleko do tego, żeby sobie na to zasłużyć
I oby tak jak najdłużej wszystko było w porządku!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:06   #4143
Dasti80
Zakorzenienie

Kism pokażny brzuszek

Agatka piękna sesja i brzuszek też pokażny

Ania no no brzuszek już spory masz

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Gratki! 3w1 rozumiem?
A co przesądziło o tym, że Inglesina? Nie rozważaliście jednak tego Peg Perego? Pisałaś, że obawiasz się tych dwóch rączek...
Dzięki
Tak 3 w1 peg pergo ma gorszą amortyzację od inglesiny i w sumie to przeważyło myślę że z tymi dwoma rączkami jakoś dam radę

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
odpukac, ale mam 22 na plusie i nie mam rozstepow na brzuchu:P
na nogach coprawda mam bo woglole ich nie smarowalam i to takie jeszcze mloodziencze. ale brzuch narazie spoko. Tylko bardzoooooooo swedzi....
Smaruje sie oliwka i Palmersem maslem.
podobno najgorzje wychodza rozstepy jak brzuch tak bardzo opada... wiec moze wsyztko jeszcze przede mna

Kolezanka odpisala , ze nie stosuje zadnego filtru dla dzieci tylko krem na kazda pogode? z nivea...
Ja też na brzuchu nie mam

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:09   #4144
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

UZYwalyscie plynu do plukania niektorych rzeczy? typu kocyki, koszule nocne ??
Szczerze mowiac nie wiem jak sie za to pranie zabrac...
Nie mam podwojnego plukania, prania szybkie u mnie to 45 minut;/
chyba spakuje wszytkie ciuszki i wypiore u tesciowej.....
wszytsko bede prala oprocz ochraniacza na lozeczko....?! czy czegos jeszcze nie pierzecie?
pierzecie kolorami? Bardzo ciemne do bardzo ciemnych typu granaty?
Namaczacie wczesniej w miedniczce zeby sobaczyc czy nie farbuja ??
Stary 2012-03-26, 11:12   #4145
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mi wyszły niedawno nowe na lewej piersi. Stare mam jeszcze z okresu dojrzewania. Mam nadzieję, że więcej nie przybędzie, bo już całkiem będę wyglądać, jak zebra . Muszę kupić sobie oliwkę, bo mi się kończy i chyba krem na rozstępy, chociaż oliwka sama w sobie daje radę.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:12   #4146
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
wszytsko bede prala oprocz ochraniacza na lozeczko....?! czy czegos jeszcze nie pierzecie?
Ja prałam kolorami: granatowe z niebieskimi, pomarańczowe z żółtymi i brązowymi, biełe z ecru prałam w dzidziusiu i użyłam płynu do płukania jelp

Stary 2012-03-26, 11:16   #4147
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
D

Biedna, teraz na pewno będą ją drażniły ciąże dookoła

wczoraj robił mąż grila u teściów a on mieszkają nad moimi teściami i nawet stwierdzili że faceci będą grilowac ale zjemy już na pietrze całą paczka, widac że są przybici ale spokojnie mówia o pobycie w szpitalu

KISM piekny torcik

co do skurczy to ja ostatnio przetestowałam ze muszę szybko wstac z łóżka i snanąc na tej nodze skurcz jak z automatu mi przechodzi więc może wam pomoże, bo normalnie to czuję go jeszcze z 2 dni

co do facetów to ja się nie wypowiadam bo czasem szkoda nerwów na te paskudy kochane

chociaż wczoraj na zakupach byliśmy wróciliśmy z wanienką i moimi bolącymi opuchniętymi stopami

no właśnie też puchniecie bo ja mam dopiero 29 tydz a już puchną mi nogi ,jakieś rady??
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 11:18   #4148
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
wczoraj robił mąż grila u teściów a on mieszkają nad moimi teściami i nawet stwierdzili że faceci będą grilowac ale zjemy już na pietrze całą paczka, widac że są przybici ale spokojnie mówia o pobycie w szpitalu

KISM piekny torcik

co do skurczy to ja ostatnio przetestowałam ze muszę szybko wstac z łóżka i snanąc na tej nodze skurcz jak z automatu mi przechodzi więc może wam pomoże, bo normalnie to czuję go jeszcze z 2 dni

co do facetów to ja się nie wypowiadam bo czasem szkoda nerwów na te paskudy kochane

chociaż wczoraj na zakupach byliśmy wróciliśmy z wanienką i moimi bolącymi opuchniętymi stopami

no właśnie też puchniecie bo ja mam dopiero 29 tydz a już puchną mi nogi ,jakieś rady??
Ja puchnę, ale dlatego, że leżę ciągle i mamy gorąco w domu.
Stary 2012-03-26, 11:19   #4149
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Oni będą chcieli o tym rozmawiać, najgorsze czego można doświadczyć od osób bliskich to unikanie tematu i udawanie jakby się nic nie stało.

Stary 2012-03-26, 11:21   #4150
_agata
Zakorzenienie

Mieliśmy jechać na cały weekend do Krakowa, ale nie mogliśmy zostać, bo mąż musiał w niedzielę do południa oddać samochód do pracy, więc musielibyśmy wyjechać z Krakowa najpóźniej o 8 rano w niedzielę żeby dojechać, rozpakować zakupy, umyć i zatankować samochód i odstawić go.
A to wiązałoby się z tym, że towarzystwo nie mogłoby popić więc siedzielibyśmy przy herbacie (ja i tak bym siedziała )

Słuchajcie (a raczej czytajcie ). W piątek po południu tak mi się zachciało coli, że wypiłam do wieczora cały litr. Ciśnienie skoczyło mi do 140/90, chwilami pod 150/100 podchodziło. Położyłam się do łóżka o 23, przewracałam się do 1, zasnęłam. obudziłam się o 4 rano i koniec spania Ciśnienie nadal pod 140
A przed nami cały dzień w Krakowie... jakoś wyleżałam do 6, powoli wstaliśmy, szykowanie, śniadanie i jedziemy.

Przywieźliśmy prawie tonę mebli (). Oczywiście miałam zakaz noszenia czegokolwiek. Nawet drzwiczek do szafki nie mogłam Mąż zabrania i koniec. To sam nosił Chociaż pozwolił mi wózek popchać.
Czułam się rewelacyjnie, ale chyba jeszcze jakiegoś speeda od tej coli miałam.
Połaziliśmy jeszcze trochę po Krakowie, zjedliśmy obiad w knajpie ze znajomymi, pogoda cudowna. Wróciliśmy przed 22, trzeba to było wypakować... Ale teściowie ruszyli na pomoc. Teściu się upocił, a teściowa dzielnie nosiła. No jak chce to ja jej bronić nie będę. Ja miałam koordynować działania (bo jak wezmę coś o wadze chociażby kilograma to powinnam się od razu nakryć prześcieradłem ). No trochę lżejszych rzeczy ponosiłam

Cytat:
Miłej wycieczki!
A w jakim to celu wybywasz do mojego ulubionego miasta?
Wielkie zakupy zrobiliśmy. Prawie tonę mebli przywieźliśmy.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że w moim przypadku nie są adekwatne...
czy któraś z Was ma jeszcze jakieś określenia pępola?
Można mieć pępek jak wentyl od Stara.
Albo suty

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Acha, wczoraj zmierzyłam brzuchol i mam równe 100 w obwodzie Co ciekawe w biodrach mam tyle samo Liczyłam, że w biuście też dobiję setki (miałabym wtedy ciekawe wymiary ), ale niestety, brakło 6cm
To ja mam najwięcej w biuście, później brzuch, a na końcu biodra

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:22   #4151
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Ja prałam kolorami: granatowe z niebieskimi, pomarańczowe z żółtymi i brązowymi, biełe z ecru prałam w dzidziusiu i użyłam płynu do płukania jelp
ahha, no ja tez chyba tak zrobie plyn do plukania mam jakis, ale od 1 mca chyba nic sie nie stanie... wyplukam dokladnie

dziewczynki ktore kupuja posciel z ikea- 31go jets p0romocja na ta posciel
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90123662/
bedzie ksoztowala 24 zl bodajze.... ladna jest)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 11:22   #4152
8ewus8
Zadomowienie

Wiecie co, ja wczoraj popatrzyłam na wątek mam marzec-kwiecień i przeraqziło mnie ile z nich urodziło sporo przed terminem.
Niektóre z Was już mają 34-35 tydz. więc za 3 tyg to swobodnie moze się już małe urodzić.
W ogóle opisów porodów nie mogę czytac, bo mam skrajne nastroje, raz się boję, raz płaczę ze wzruszenia...
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:24   #4153
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Oni będą chcieli o tym rozmawiać, najgorsze czego można doświadczyć od osób bliskich to unikanie tematu i udawanie jakby się nic nie stało.
no właśnie miałam się pytac czy wypada mi wpominac o moich przygotowaniach, czy tylko słuchac co mają do powiedzenia, bo nie powiem stytacja nowa w moim życiu zawsze zdawało mi się ze takie rzeczy gdzieś z dala od nas się dzieją a tu w najbliższej rodzinie, bo mi cholewcia głupio ja się ciesze a oni
Stary 2012-03-26, 11:26   #4154
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mi wyszły niedawno nowe na lewej piersi. Stare mam jeszcze z okresu dojrzewania. Mam nadzieję, że więcej nie przybędzie, bo już całkiem będę wyglądać, jak zebra . Muszę kupić sobie oliwkę, bo mi się kończy i chyba krem na rozstępy, chociaż oliwka sama w sobie daje radę.
Ja na początku smarowałam się oliwką J&J ale potem odrzuciło mnie od zapachu. Znajoma poleciła mi parafinę z apteki. Za buteleczkę płacę 3,50, starcza na ok. miesiąc i jest super. Na razie nie mam rozstępów. Jestem w trakcie 30 tc, a już 13 kg na plusie. Ale brzuszek podobno mam mały.

Agatka ja jeszcze nie prałam, ale mam zamiar bez płynu do płukania. Jaśniejsze osobno, kolorowe osobno. Myślę, ze wypiorę wszystko oprócz ochraniacza, włącznie z moimi koszulami, naszą pościelą, kocykami, pieluchami. Chyba że będą jakieś twarde to wypiorę jeszcze raz z płynem.
Ja w ogóle chyba nie umiem prać. Wszystkie moje ręczniki po suszeniu są takie twarde, mimo płynu. Piorę w 40 C, czy to za dużo? Może jakieś rady?
Stary 2012-03-26, 11:27   #4155
diablica071086
Zadomowienie

ja płukam w płynie biały jelen, znaczy się pralka płuka 2 x, bo ciuszki wyprałam w płatkach mydlanych ręcznie bo jeszcze sobie je obejrzałam i sie nacieszyłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 11:29   #4156
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się

a ja mam pytanie z cyklu pranie? Bo widziałam i proszek i płyn (Dzidziuś) czy mleczko (Lovela) do prania i się zastanawiam czy to ma jakieś znaczenie czymś to się różni po wypraniu albo nie wiem coś jest powiedzmy bardziej ekonomiczne czy co? Wy macie proszki czy płyny do prania?
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-03-26 o 11:33
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:29   #4157
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie miałam się pytac czy wypada mi wpominac o moich przygotowaniach, czy tylko słuchac co mają do powiedzenia, bo nie powiem stytacja nowa w moim życiu zawsze zdawało mi się ze takie rzeczy gdzieś z dala od nas się dzieją a tu w najbliższej rodzinie, bo mi cholewcia głupio ja się ciesze a oni
Sama raczej nie zaczynaj mówić o przygotowywaniach, jak ona się zapyta to wtedy. Pytaj ją jak się czuje itp.

Stary 2012-03-26, 11:30   #4158
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
J
Ja w ogóle chyba nie umiem prać. Wszystkie moje ręczniki po suszeniu są takie twarde, mimo płynu. Piorę w 40 C, czy to za dużo? Może jakieś rady?
a ja wolę reczniki takie sztywne bo moje niby są po prani i prasowaniu fajne znaczy się sztywne ( takie ze wiem ze woda się wchłonie czytaj jak u mamy) a po 2 dniach w naszej wilgotnej łazience:brzydal : jak szmaty się zachowują ani wyglądu ani

Dasti i Alfa dziękuję za rady
Stary 2012-03-26, 11:35   #4159
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Przywieźliśmy prawie tonę mebli (). Oczywiście miałam zakaz noszenia czegokolwiek. Nawet drzwiczek do szafki nie mogłam Mąż zabrania i koniec. To sam nosił Chociaż pozwolił mi wózek popchać.
Połaziliśmy jeszcze trochę po Krakowie, zjedliśmy obiad w knajpie ze znajomymi, pogoda cudowna. Wróciliśmy przed 22, trzeba to było wypakować... Ale teściowie ruszyli na pomoc. Teściu się upocił, a teściowa dzielnie nosiła. No jak chce to ja jej bronić nie będę. Ja miałam koordynować działania (bo jak wezmę coś o wadze chociażby kilograma to powinnam się od razu nakryć prześcieradłem ). No trochę lżejszych rzeczy ponosiłam
Czyli wyjazd udany Jakie meble kupiliście??

Stary 2012-03-26, 11:37   #4160
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
ksim, ale masz brzuchol hehe wielgasny) ale urosl!!!!!!!) slicznie wygladasz!
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Kism super ten tort
Cytat:
KISM piekny torcik
Dzięki, dzięki jeszcze raz! Tyle tych pochwał mi się sypie, że chyba będę musiała zacząć zbiorowo dziękować
Ależ dzięki Wam można się fantastycznie dowartościować

Cytat:
Słuchajcie (a raczej czytajcie ). W piątek po południu tak mi się zachciało coli, że wypiłam do wieczora cały litr. Ciśnienie skoczyło mi do 140/90, chwilami pod 150/100 podchodziło. Położyłam się do łóżka o 23, przewracałam się do 1, zasnęłam. obudziłam się o 4 rano i koniec spania Ciśnienie nadal pod 140
A przed nami cały dzień w Krakowie... jakoś wyleżałam do 6, powoli wstaliśmy, szykowanie, śniadanie i jedziemy.
Wielkie zakupy zrobiliśmy. Prawie tonę mebli przywieźliśmy.
Hohoho, to miałaś bogaty we wrażenia weekend A co to za meble? Opowiadaj nam tu zaraz więcej Dla małego czy ogólnie do mieszkania? Gdzie kupowaliście? Znając Ciebie, to wszystko było starannie obmyślone i wyszukane

Na razie uciekam ogarnąć coś w domku i pomyśleć, co tu trzeba dalej dla Kaja przygotowywać, bo w pokoju są szybkie postępy Może wreszcie zamówię akcesoria, pieluszki, itp z allegro

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-03-26 o 11:42
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:37   #4161
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

Agatka ja jeszcze nie prałam, ale mam zamiar bez płynu do płukania. Jaśniejsze osobno, kolorowe osobno. Myślę, ze wypiorę wszystko oprócz ochraniacza, włącznie z moimi koszulami, naszą pościelą, kocykami, pieluchami. Chyba że będą jakieś twarde to wypiorę jeszcze raz z płynem.
mam ten sam problem, woglole ciuszki np te welurowe nie sa miekkie jak ja je wypiore :P....
dlatego do takich rzeczy jak kocyki odrazu myslalam dolac plynu... ciekawe czy pomoze.
Woglole ale duzo ebdzie tego prania..../ mam prawie 2 pelne te komody kullen ciuszkow, sie nazbieralo / jeszcze w sumie macie racje, nasze posciele tez trzeba bedzie poprac w tym w czym dzieciece rzeczy.

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-26 o 11:39
Stary 2012-03-26, 11:46   #4162
centipede
Zadomowienie

Dobry
ale już się rozpędziłyście z pisaniem
Kism dalej jestem pod wrażeniem Twojego arcydzieła

co do rozstępów, to ich pojawienie się nie ma chyba nic wspólnego z wagą ja przytyłam tylko 5kg ale rozstępy mam, mimo że smaruję się od samego początku

marcówki-kwietniówki rozpakowują się na potęgę
Stary 2012-03-26, 11:48   #4163
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Sama raczej nie zaczynaj mówić o przygotowywaniach, jak ona się zapyta to wtedy. Pytaj ją jak się czuje itp.
ja przez pierwsze 3 miesiące wogóle unikałam niemowląt i tematów z nimi związanych, jakoś nie czułam się na siłach no i świadomość, że mnie to omija później mi przeszło. Ja się jakoś z tym co przeszłam nie kryłam i chciałam mówić, a udawanie że się nic nie stało mnie strasznie wkurzało, ale rozczulania sie nade mną też nie oczekiwałam.

jak się sama będzie dopytywać to mów, tylko jej też nie zasypuj nadmiarem informacji myślę że sama wyczujesz czy to tylko grzecznościowe zapytanie czy szczere zainteresowanie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 11:56   #4164
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kism to fakt, chciałabym przeżywać to co Wy, aczkolwiek muszę wierzyć, że nic nie dzieje się bez przyczyny
Ja 3,5 miesiąca po tym wszystkim chorowałam, miałam stan przed sepsą, później długo gorączkowalam, 3 razy hospitalizacja, wyniki książkowe. Myślę, że organizm odreagowywał swoje.
Obecnie od początku marca wróciłam do pracy co mnie bardzo satysfakcjonuje. W wolnych chwilach "dopieszczam" mieszkanko po remoncie. Troszkę pracuję nad sobą- 6 wiedera, zumba, aerobik
No i tak płynie sobie dzień za dniem A od okolic czerwca będziemy znów chcieli rozpocząć staranka
Dobranoc
katka, mocno trzymam kciuki i wierzę, że się uda.

Cytat:
My już prawie, prawie na ostatniej prostej, zgagi, bolące kręgosłupy i kilogramy... ale wierzę, że chciałabyś to też przeżywać...
Właśnie, my to możemy sobie narzekać, a jest tak wiele kobiet, które wszystko by za te bóle oddały...
Abstrahując od tego, że mnie nic nie boli. Tylko zgagę mam przeokropną...

Tort śliczny Smakowo faktycznie może nie zachwycać, ale tu przeciez o efekt wizualny chodziło. I udało się!

Brzuch Ci wystrzelił. Ale Tobie chyba bardziej do przodu, więc patrząc z boku może wydawać się wielki, a podejrzewam, że na żywo wcale taki nie jest

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzuciłam na maila swój brzuchol z 27t i 31 t. Dziś pogoda nie za przyjemna, więc chyba spróbuję sobie zrobić brzuszkową sesję. Tak więc, puszczam muzykę (Jamal), biorę pędzle w rękę, nastawiam aparat i jak coś z tego wyjdzie to się pochwalę
Śliczny

Cytat:
Póki co nic nie mam i nie prałam ale na pewno nie będę na początku używała płynu do płukania. Przecież chodzi o to, żeby detergent wypłukać dokładnie przez kilkukrotne płukanie. A płyn do płukania jest pobierany przez pralkę w ostatnim płukaniu, więc zostaje na odzieży.
W późniejszym okresie owszem, ale przez pierwsze kilka miesięcy odpuszczę sobie.
Prać będę tak jak nasze ubrania. Białe osobo, pastele osobno, szare z niebieskimi i zielonymi, brąz z fioletem, czarne osobno.
Nie namaczam i nie sprawdzam. Nigdy mi nic nie zafarbowało, więc nie sądzę żeby dziecięcy ubrania jakoś specjalnie miały farbować.

A jak się boisz, że nie wypłucze się dokładnie, to po upraniu zapuść jeszcze jedno osobne płukanie, chyba każda pralka ma samo płukanie

Cytat:
Czyli wyjazd udany Jakie meble kupiliście??
Bardzo udany i bardzo owocny
Kuchenne - biały połysk, i co nieco do sypialni. Wcale niedużo, a trochę tego wyszło

Cytat:
Dzięki, dzięki jeszcze raz! Tyle tych pochwał mi się sypie, że chyba będę musiała zacząć zbiorowo dziękować
Ależ dzięki Wam można się fantastycznie dowartościować

Hohoho, to miałaś bogaty we wrażenia weekend A co to za meble? Opowiadaj nam tu zaraz więcej Dla małego czy ogólnie do mieszkania? Gdzie kupowaliście? Znając Ciebie, to wszystko było starannie obmyślone i wyszukane

Na razie uciekam ogarnąć coś w domku i pomyśleć, co tu trzeba dalej dla Kaja przygotowywać, bo w pokoju są szybkie postępy Może wreszcie zamówię akcesoria, pieluszki, itp z allegro
Mnie proszę podziękować osobno.

Dla małego nic nie kupowaliśmy, łóżeczko albo zamówimy na allegro (zostawiam wybór mężowi, niech ma ), albo w sklepie na miejscu.

Pokażesz zdjęcia pokoju?

U nas dzisiaj parkiet kładą

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:16   #4165
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja przez pierwsze 3 miesiące wogóle unikałam niemowląt i tematów z nimi związanych, jakoś nie czułam się na siłach no i świadomość, że mnie to omija później mi przeszło. Ja się jakoś z tym co przeszłam nie kryłam i chciałam mówić, a udawanie że się nic nie stało mnie strasznie wkurzało, ale rozczulania sie nade mną też nie oczekiwałam.

jak się sama będzie dopytywać to mów, tylko jej też nie zasypuj nadmiarem informacji myślę że sama wyczujesz czy to tylko grzecznościowe zapytanie czy szczere zainteresowanie
U mnie taki stan trwał dłużej, a nie miałam lekko bo byłam w ciąży równocześnie z moją dobrą koleżanką (ona 4 tygodnie przede mną) i cały czas zadawałam sobie pytanie dlaczego to spotkało właśnie mnie?? Zazdrościłam jej rosnącego brzucha, porównywałam że ja też bym już taki miała. Wiedziałam że tylko następna ciąża przepędzi te okropne uczucia i pech chciał że 2 ciążę straciłam dzień przed porodem tej koleżanki. Załamka na maxa

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Kuchenne - biały połysk, i co nieco do sypialni. Wcale niedużo, a trochę tego wyszło
połysk też będę miała z połyskiem białe albo biało-szare, jeszcze się zastanawiam

Stary 2012-03-26, 12:18   #4166
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Super Aniu, że mąż niedługo wraca! mój też po 14 się pojawi w domku A co do pieska, to ja uważam że w bloku nie powinno być psów, jednak męczy się taki zwierzak, cały dzień sam (przecież od 7 do 18 to za długo); jeszcze jak widzę jak ludzie mają bardzo duże psy to w ogóle Do tego jak ktoś bierze pieska, to przecież nie przewidzi czy będzie z tym dużo szczekających czy nie. Uwielbiam zwierzęta i jakbyśmy mieszkali w domu to na pewno byłby przynajmniej psiak, ale mieszkamy w bloku i nie mam mowy o jakimkolwiek zwierzaku! Nie dziwię się, że się wkurzyłaś, u nas też jest w którymś mieszkaniu jakiś szczekacz i potrafi doprowadzić do szału a może właściciele trochę przemyślą sprawę, coś zrobią, przecież ten psiak się męczy

Kapukat zapomniałam ostatnio napisać, że macie przepiękny pokoik dla Adasia! na prawdę cudo!

Czy macie czasem bóle takie jak na okres? bo mnie w nocy coś złapało, takie dziwne napięcie w podbrzuszu i w nogach, dokładnie tak jak w trakcie okresu miałam i kurczę trochę się zestresowałam

ja mam takie bóle i lekarz, mówi że to macica szykuje się do porodu
Cytat:
A oto torcik...
Jakieś arcydzieło cukiernicze to nie jest (jak wspominałam mój pierwszy w życiu wyrób tego rodzaju) i zdjęcia też takie rodzinno-nieprofesjonalne, ale obiecałam, to wrzucam Rzeczywiście trochę się przy nim napracowałam, ze 3-4h mi zeszło... Ale warto było, Maksiu i cała rodzina zachwycona. Moja babcia nie mogła mi uwierzyć, że sama zrobiłam, dobrze że miałam zdjęcie zrobione też w trakcie prac... Robiłam dokładnie wg tego przepisu, co wczoraj wrzucałam i nie był aż tak trudny, jak sie bałam, więc zachęcam do prób W smaku nie był jakiś powalający, ale rodzinie się chyba na oczy rzucił bo zniknął niesamowicie szybko, więc jednak musiał być dość smaczny
Tort niesamowity, widziałam go na tym blogu, często tam zaglądam. Gratulacje pięknie wyszedł.

Ktoś pytał mnie czy nie mogą mi założyć szwu na szyjkę, ale niestety nie pamiętam kto. Niestety szwy i krążki zakładają do 30 tygodnia ciąży, a moja szyjka zaczęła się skracać w 32 tc. Lekarz twierdzi, że jak będę grzecznie leżała to spokojnie dotrwam do 37 tc. Ale pokazał mi szyjkę na usg i tam było już małe rozwarcie, niby mówił że jest ok, ale dla mnie to było już rozwarcie i to na jakiś 1 cm. staram się nie panikować, ale jak nie panikować jak za dwa tygodnie mogę rodzić

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:30   #4167
karozka
Raczkowanie

Witam wszystkich

Podczytuje Was na bieżąco jednak teraz wena i siły życiowe mnie opuściły
Wyczerpałam w ciągu ostatnich dni limit łez na ładnych parę lat i staram się ze spokojem czekać na to co przyszłość przyniesie
Prosimy o kciuki za nas w środę, ponieważ mamy wizytę w klinice w Krakowie

Mam pytanie czy maleństwo, którejś z Was, że tak to ujmę "trzęsie" się w brzuchu? Ostatnio Leon zrobił tak dwa razy i przyznam, że mnie to niepokoi.

Ruszyłam trochę z wyprawką bo może mnie czekać przedwczesny poród także w razie czego wolę być przygotowana. Wczoraj zrobiłam dwa wielkie zamówienia na allegro.
Pytałyście o krem z filtrem ja zamówiłam taki może komuś się przyda
http://allegro.pl/show_item.php?item=2230417609

Stanęłam ostatnio na wadze i ważę już 89 kg co daje +25 kg od początku ciąży

Pozdrawiamy
Perse wracaj szybko do domku
Stary 2012-03-26, 12:30   #4168
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

ja prałam wszystko prócz przybornika na łóżeczko i używałam płynu do płukania lovela i dzieliłam na białe i na kolory

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:36   #4169
niunia32
Zakorzenienie

ja mam dwie saszetki mleczka do prania lovela. chcę kupić płyn do prania Dzidziuś. Po świętach zabieram się za pranie. może do tego czasu już pokój bedzie gotowy

poprzenosiłam już nasze ciuchy do przyszłej sypialni. Została jeszcze szafa z wieszakami, ale to później, bo nie mam miejsca w szafie w pokoju. jeszcze tam jakieś rzeczy są od teściowej.

haha ubrałam sobie męża dzinsy. wlazłam w nie, ale się nie zapiełam :P

Malinka

Haniusia

Edytowane przez niunia32
Czas edycji: 2012-03-26 o 12:39
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:37   #4170
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Podczytuje Was na bieżąco jednak teraz wena i siły życiowe mnie opuściły
Wyczerpałam w ciągu ostatnich dni limit łez na ładnych parę lat i staram się ze spokojem czekać na to co przyszłość przyniesie
Prosimy o kciuki za nas w środę, ponieważ mamy wizytę w klinice w Krakowie

Mam pytanie czy maleństwo, którejś z Was, że tak to ujmę "trzęsie" się w brzuchu? Ostatnio Leon zrobił tak dwa razy i przyznam, że mnie to niepokoi.

Ruszyłam trochę z wyprawką bo może mnie czekać przedwczesny poród także w razie czego wolę być przygotowana. Wczoraj zrobiłam dwa wielkie zamówienia na allegro.
Pytałyście o krem z filtrem ja zamówiłam taki może komuś się przyda
http://allegro.pl/show_item.php?item=2230417609

Stanęłam ostatnio na wadze i ważę już 89 kg co daje +25 kg od początku ciąży

Pozdrawiamy
Perse wracaj szybko do domku
To normalne. Moja skacze, turla się, kopie, rozciąga i kto wie co jeszcze tam robi. Bez paniki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości