|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
na nogach coprawda mam bo woglole ich nie smarowalam i to takie jeszcze mloodziencze. ale brzuch narazie spoko. Tylko bardzoooooooo swedzi.... Smaruje sie oliwka i Palmersem maslem. podobno najgorzje wychodza rozstepy jak brzuch tak bardzo opada... wiec moze wsyztko jeszcze przede mna ![]() Kolezanka odpisala , ze nie stosuje zadnego filtru dla dzieci tylko krem na kazda pogode? z nivea...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-26 o 11:56 |
|
|
|
|
#4142 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
więc nic nie poradzę...Cytat:
Cytat:
Oj, rośnie, rośnie...Cytat:
A co przesądziło o tym, że Inglesina? Nie rozważaliście jednak tego Peg Perego? Pisałaś, że obawiasz się tych dwóch rączek... Dzięki ![]() Cytat:
![]() I oby tak jak najdłużej wszystko było w porządku!
|
|||||
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kism pokażny brzuszek
![]() Agatka piękna sesja i brzuszek też pokażny Ania no no brzuszek już spory masz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
peg pergo ma gorszą amortyzację od inglesiny i w sumie to przeważyło ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
UZYwalyscie plynu do plukania niektorych rzeczy? typu kocyki, koszule nocne ??
Szczerze mowiac nie wiem jak sie za to pranie zabrac... Nie mam podwojnego plukania, prania szybkie u mnie to 45 minut;/ chyba spakuje wszytkie ciuszki i wypiore u tesciowej..... wszytsko bede prala oprocz ochraniacza na lozeczko....?! czy czegos jeszcze nie pierzecie? pierzecie kolorami? Bardzo ciemne do bardzo ciemnych typu granaty? Namaczacie wczesniej w miedniczce zeby sobaczyc czy nie farbuja ??
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wyszły niedawno nowe na lewej piersi. Stare mam jeszcze z okresu dojrzewania. Mam nadzieję, że więcej nie przybędzie, bo już całkiem będę wyglądać, jak zebra
. Muszę kupić sobie oliwkę, bo mi się kończy i chyba krem na rozstępy, chociaż oliwka sama w sobie daje radę.
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj robił mąż grila u teściów a on mieszkają nad moimi teściami i nawet stwierdzili że faceci będą grilowac ale zjemy już na pietrze całą paczka, widac że są przybici ale spokojnie mówia o pobycie w szpitalu
KISM piekny torcik co do skurczy to ja ostatnio przetestowałam ze muszę szybko wstac z łóżka i snanąc na tej nodze skurcz jak z automatu mi przechodzi więc może wam pomoże, bo normalnie to czuję go jeszcze z 2 dni ![]() ![]() co do facetów to ja się nie wypowiadam bo czasem szkoda nerwów na te paskudy kochanechociaż wczoraj na zakupach byliśmy wróciliśmy z wanienką i moimi bolącymi opuchniętymi stopami no właśnie też puchniecie bo ja mam dopiero 29 tydz a już puchną mi nogi ,jakieś rady?? |
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Oni będą chcieli o tym rozmawiać, najgorsze czego można doświadczyć od osób bliskich to unikanie tematu i udawanie jakby się nic nie stało.
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mieliśmy jechać na cały weekend do Krakowa, ale nie mogliśmy zostać, bo mąż musiał w niedzielę do południa oddać samochód do pracy, więc musielibyśmy wyjechać z Krakowa najpóźniej o 8 rano w niedzielę żeby dojechać, rozpakować zakupy, umyć i zatankować samochód i odstawić go.
A to wiązałoby się z tym, że towarzystwo nie mogłoby popić więc siedzielibyśmy przy herbacie (ja i tak bym siedziała Słuchajcie (a raczej czytajcie ). W piątek po południu tak mi się zachciało coli, że wypiłam do wieczora cały litr. Ciśnienie skoczyło mi do 140/90, chwilami pod 150/100 podchodziło A przed nami cały dzień w Krakowie... jakoś wyleżałam do 6, powoli wstaliśmy, szykowanie, śniadanie i jedziemy. Przywieźliśmy prawie tonę mebli ( ). Oczywiście miałam zakaz noszenia czegokolwiek. Nawet drzwiczek do szafki nie mogłam Mąż zabrania i koniec. To sam nosił Chociaż pozwolił mi wózek popchać.Czułam się rewelacyjnie, ale chyba jeszcze jakiegoś speeda od tej coli miałam. Połaziliśmy jeszcze trochę po Krakowie, zjedliśmy obiad w knajpie ze znajomymi, pogoda cudowna. Wróciliśmy przed 22, trzeba to było wypakować... Ale teściowie ruszyli na pomoc. Teściu się upocił, a teściowa dzielnie nosiła. No jak chce to ja jej bronić nie będę. Ja miałam koordynować działania (bo jak wezmę coś o wadze chociażby kilograma to powinnam się od razu nakryć prześcieradłem ). No trochę lżejszych rzeczy ponosiłam ![]() Wielkie zakupy zrobiliśmy. Prawie tonę mebli przywieźliśmy. ![]() Cytat:
Albo suty ![]() Cytat:
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plyn do plukania mam jakis, ale od 1 mca chyba nic sie nie stanie... wyplukam dokladniedziewczynki ktore kupuja posciel z ikea- 31go jets p0romocja na ta posciel http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90123662/ bedzie ksoztowala 24 zl bodajze.... ladna jest )
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja wczoraj popatrzyłam na wątek mam marzec-kwiecień i przeraqziło mnie ile z nich urodziło sporo przed terminem.
Niektóre z Was już mają 34-35 tydz. więc za 3 tyg to swobodnie moze się już małe urodzić. W ogóle opisów porodów nie mogę czytac, bo mam skrajne nastroje, raz się boję, raz płaczę ze wzruszenia... |
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie miałam się pytac czy wypada mi wpominac o moich przygotowaniach, czy tylko słuchac co mają do powiedzenia, bo nie powiem stytacja nowa w moim życiu zawsze zdawało mi się ze takie rzeczy gdzieś z dala od nas się dzieją a tu w najbliższej rodzinie, bo mi cholewcia głupio ja się ciesze a oni
|
|
|
|
#4154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agatka ja jeszcze nie prałam, ale mam zamiar bez płynu do płukania. Jaśniejsze osobno, kolorowe osobno. Myślę, ze wypiorę wszystko oprócz ochraniacza, włącznie z moimi koszulami, naszą pościelą, kocykami, pieluchami. Chyba że będą jakieś twarde to wypiorę jeszcze raz z płynem. Ja w ogóle chyba nie umiem prać. Wszystkie moje ręczniki po suszeniu są takie twarde, mimo płynu. Piorę w 40 C, czy to za dużo? Może jakieś rady?
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
ja płukam w płynie biały jelen, znaczy się pralka płuka 2 x, bo ciuszki wyprałam w płatkach mydlanych ręcznie bo jeszcze sobie je obejrzałam i sie nacieszyłam
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam pytanie z cyklu pranie? Bo widziałam i proszek i płyn (Dzidziuś) czy mleczko (Lovela) do prania i się zastanawiam czy to ma jakieś znaczenie czymś to się różni po wypraniu albo nie wiem coś jest powiedzmy bardziej ekonomiczne czy co? Wy macie proszki czy płyny do prania?
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-26 o 12:33 |
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:brzydal : jak szmaty się zachowują ani wyglądu ani![]() ![]() Dasti i Alfa dziękuję za rady
|
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ależ dzięki Wam można się fantastycznie dowartościować ![]() Cytat:
A co to za meble? Opowiadaj nam tu zaraz więcej Dla małego czy ogólnie do mieszkania? Gdzie kupowaliście? Znając Ciebie, to wszystko było starannie obmyślone i wyszukane ![]() Na razie uciekam ogarnąć coś w domku i pomyśleć, co tu trzeba dalej dla Kaja przygotowywać, bo w pokoju są szybkie postępy Może wreszcie zamówię akcesoria, pieluszki, itp z allegro
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-26 o 12:42 |
||
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego do takich rzeczy jak kocyki odrazu myslalam dolac plynu... ciekawe czy pomoze. Woglole ale duzo ebdzie tego prania..../ mam prawie 2 pelne te komody kullen ciuszkow, sie nazbieralo / jeszcze w sumie macie racje, nasze posciele tez trzeba bedzie poprac w tym w czym dzieciece rzeczy.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-26 o 12:39 |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
ale już się rozpędziłyście z pisaniem ![]() Kism dalej jestem pod wrażeniem Twojego arcydzieła ![]() co do rozstępów, to ich pojawienie się nie ma chyba nic wspólnego z wagą ja przytyłam tylko 5kg ale rozstępy mam, mimo że smaruję się od samego początku![]() marcówki-kwietniówki rozpakowują się na potęgę
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później mi przeszło. Ja się jakoś z tym co przeszłam nie kryłam i chciałam mówić, a udawanie że się nic nie stało mnie strasznie wkurzało, ale rozczulania sie nade mną też nie oczekiwałam.jak się sama będzie dopytywać to mów, tylko jej też nie zasypuj nadmiarem informacji myślę że sama wyczujesz czy to tylko grzecznościowe zapytanie czy szczere zainteresowanie
|
|
#4164 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Abstrahując od tego, że mnie nic nie boli. Tylko zgagę mam przeokropną...Tort śliczny Smakowo faktycznie może nie zachwycać, ale tu przeciez o efekt wizualny chodziło. I udało się! ![]() Brzuch Ci wystrzelił. Ale Tobie chyba bardziej do przodu, więc patrząc z boku może wydawać się wielki, a podejrzewam, że na żywo wcale taki nie jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale na pewno nie będę na początku używała płynu do płukania. Przecież chodzi o to, żeby detergent wypłukać dokładnie przez kilkukrotne płukanie. A płyn do płukania jest pobierany przez pralkę w ostatnim płukaniu, więc zostaje na odzieży.W późniejszym okresie owszem, ale przez pierwsze kilka miesięcy odpuszczę sobie. Prać będę tak jak nasze ubrania. Białe osobo, pastele osobno, szare z niebieskimi i zielonymi, brąz z fioletem, czarne osobno. Nie namaczam i nie sprawdzam. Nigdy mi nic nie zafarbowało, więc nie sądzę żeby dziecięcy ubrania jakoś specjalnie miały farbować. A jak się boisz, że nie wypłucze się dokładnie, to po upraniu zapuść jeszcze jedno osobne płukanie, chyba każda pralka ma samo płukanie ![]() Bardzo udany i bardzo owocny ![]() Kuchenne - biały połysk, i co nieco do sypialni. Wcale niedużo, a trochę tego wyszło ![]() Cytat:
Dla małego nic nie kupowaliśmy, łóżeczko albo zamówimy na allegro (zostawiam wybór mężowi, niech ma ), albo w sklepie na miejscu. ![]() Pokażesz zdjęcia pokoju? ![]() U nas dzisiaj parkiet kładą
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4166 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam takie bóle i lekarz, mówi że to macica szykuje się do porodu ![]() Cytat:
Ktoś pytał mnie czy nie mogą mi założyć szwu na szyjkę, ale niestety nie pamiętam kto. Niestety szwy i krążki zakładają do 30 tygodnia ciąży, a moja szyjka zaczęła się skracać w 32 tc. Lekarz twierdzi, że jak będę grzecznie leżała to spokojnie dotrwam do 37 tc. Ale pokazał mi szyjkę na usg i tam było już małe rozwarcie, niby mówił że jest ok, ale dla mnie to było już rozwarcie i to na jakiś 1 cm . staram się nie panikować, ale jak nie panikować jak za dwa tygodnie mogę rodzić
|
||
|
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Podczytuje Was na bieżąco jednak teraz wena i siły życiowe mnie opuściły Wyczerpałam w ciągu ostatnich dni limit łez na ładnych parę lat i staram się ze spokojem czekać na to co przyszłość przyniesie Prosimy o kciuki za nas w środę, ponieważ mamy wizytę w klinice w Krakowie ![]() Mam pytanie czy maleństwo, którejś z Was, że tak to ujmę "trzęsie" się w brzuchu? Ostatnio Leon zrobił tak dwa razy i przyznam, że mnie to niepokoi.Ruszyłam trochę z wyprawką bo może mnie czekać przedwczesny poród także w razie czego wolę być przygotowana. Wczoraj zrobiłam dwa wielkie zamówienia na allegro. Pytałyście o krem z filtrem ja zamówiłam taki może komuś się przyda http://allegro.pl/show_item.php?item=2230417609 Stanęłam ostatnio na wadze i ważę już 89 kg co daje +25 kg od początku ciąży Pozdrawiamy Perse wracaj szybko do domku |
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja prałam wszystko prócz przybornika na łóżeczko i używałam płynu do płukania lovela i dzieliłam na białe i na kolory
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dwie saszetki mleczka do prania lovela. chcę kupić płyn do prania Dzidziuś. Po świętach zabieram się za pranie. może do tego czasu już pokój bedzie gotowy
![]() poprzenosiłam już nasze ciuchy do przyszłej sypialni. Została jeszcze szafa z wieszakami, ale to później, bo nie mam miejsca w szafie w pokoju. jeszcze tam jakieś rzeczy są od teściowej. haha ubrałam sobie męża dzinsy. wlazłam w nie, ale się nie zapiełam :P Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2012-03-26 o 13:39 |
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, dawno się nie odzywałam. To przez to przeziębienie, jakoś nie mogłam zebrać myśli. Właśnie wróciłam od położnej. Wszystko ok . Maja jest dalej Mają, ma dłuuugaśne nogi i waży około 2 kg. Nogi to po tacie, bo tata wysoki, a ja raczej wręcz przeciwnie. Wg wagi po śniadaniu i w ciuszkach, mam niecałe 12 kg na plusie. Mogę jechać do Polski , tylko jeszcze zrobię w środę przed wyjazdem badanie TSH, bo mój endokrynolog potrzebuje.
smakowicie wygląda 

); jeszcze jak widzę jak ludzie mają bardzo duże psy to w ogóle
Niestety szwy i krążki zakładają do 30 tygodnia ciąży, a moja szyjka zaczęła się skracać w 32 tc. Lekarz twierdzi, że jak będę grzecznie leżała to spokojnie dotrwam do 37 tc. Ale pokazał mi szyjkę na usg i tam było już małe rozwarcie, niby mówił że jest ok, ale dla mnie to było już rozwarcie i to na jakiś 1 cm