Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 12:37   #4171
kaśka k
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Podczytuje Was na bieżąco jednak teraz wena i siły życiowe mnie opuściły
Wyczerpałam w ciągu ostatnich dni limit łez na ładnych parę lat i staram się ze spokojem czekać na to co przyszłość przyniesie
Prosimy o kciuki za nas w środę, ponieważ mamy wizytę w klinice w Krakowie

Mam pytanie czy maleństwo, którejś z Was, że tak to ujmę "trzęsie" się w brzuchu? Ostatnio Leon zrobił tak dwa razy i przyznam, że mnie to niepokoi.

Ruszyłam trochę z wyprawką bo może mnie czekać przedwczesny poród także w razie czego wolę być przygotowana. Wczoraj zrobiłam dwa wielkie zamówienia na allegro.
Pytałyście o krem z filtrem ja zamówiłam taki może komuś się przyda
http://allegro.pl/show_item.php?item=2230417609

Stanęłam ostatnio na wadze i ważę już 89 kg co daje +25 kg od początku ciąży

Pozdrawiamy
Perse wracaj szybko do domku
Co tam się podziało, że masz takiego doła?
Napisz na pewno Ci ulży.
Jeżeli chodzi o to trzęsienie się dzidziusia to ja też tak mam takie jakby trzepotanie, drgawki... w sumie nie pytałam lekarza o to bo pomyślałam, że może to wina niedojżałego układu nerwowego i dzieć tak ma. Ale nie wiem, tak ja sobie to wytłumaczyłam.

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:44   #4172
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Karozka trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:57   #4173
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ja zaraz też wrzucę mojego brzuchola i 17 kg na plusie... 34 tc już Przez 9 tyg. nie robiłam zdjęcia, ciągle mi się nie chciało I teraz nie mogę się nadziwić różnicy między 25 a 34 tc Proszę się nie przestraszać wielkością
WoW! jaka różnica przez te 9 tygodni ślicznie "podrósł" hehe

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ech, wiecie co, a ja mam zgryza - mój mąż w nocy trochę chrapie, a ja dosłownie obsesyjnie nie znoszę chrapania, więc śpię w korkach i mi to wtedy nie przeszkadza, wysypiam się, że hej. Jestem tak przyzwyczajona jeszcze od czasów studenckich. Zasnąć mogę bez korków, pod warunkiem, że on nie zdąży jeszcze wtedy zasnąć chrapać, a potem w nocy jak słyszę chrapanie to sobie wsadzam korki i po sprawie. Niedawno, na początku zwolnienia, stwierdziłam, że muszę się odzwyczaić no i zaczęłam spać w ogóle bez korków. Zaspiałam spokojnie, ale potem w nocy budziłam męża kilka razy, żeby nie chrapał (on chrapie tylko jak śpi na plecach, a niestety taką pozycję najbardziej lubi i śpi tak często). Przez to ani ja się nie wysypiałam ani on. No i wróciłam do korków i jest git. Tylko nie wiem co będzie jak będzie dziecko i trochę mnie to martwi. Macie jakieś pomysły?
hmm... może jak dzidziuś się urodzi to mąż przestanie chrapać, tak podświadomie, bo będzie się bał, że obudzi dziecko ...?
a tak na poważnie to nie wiem
a chrapie tylko jak śpi na wznak, czy we wszystkich pozycjach?
a może
http://allegro.pl/adenol-skuteczne-k...226491562.html

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Hej hej , dawno się nie odzywałam. To przez to przeziębienie, jakoś nie mogłam zebrać myśli. Właśnie wróciłam od położnej. Wszystko ok . Maja jest dalej Mają, ma dłuuugaśne nogi i waży około 2 kg. Nogi to po tacie, bo tata wysoki, a ja raczej wręcz przeciwnie. Wg wagi po śniadaniu i w ciuszkach, mam niecałe 12 kg na plusie. Mogę jechać do Polski , tylko jeszcze zrobię w środę przed wyjazdem badanie TSH, bo mój endokrynolog potrzebuje.

Na przeziębienie, położna kazała brać paracetamol i tyle .
To Maja pewnie modelką zostanie skoro takie długie nogi ma

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Zaczęłam dziś 29tc i trochę zazdroszczę dziewczynom, które są już bliżej rozwiązania. Nie, żebym nie mogła doczekać się atrakcji porodówki ale chciałabym już mieć to za sobą i nosić dziecko na rękach, a nie w brzuchu.
Cieszę się za to, że jak na razie wszystko jest (odpukać!!) w porządku.
Szybko zleci, na pewno

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć!!!

przeczytałam 12 zaległych stron.
Perse trzymaj się i wracaj szybko do domu.

Dziewczyny super Wasze brzuchy
pokoiki również

my powoli zbieramy się do przygotowania pokoju dla małej

Katka trzymam za starania!

Kism super ten tort

a mnie coś głowa boli. jutro wybieram się na badania, w piątek do lekarza. Ciekawe jak tam mała.
fajnie słońce świeci, ale zimno jest.
wczoraj przytachaliśmy kolejne 2 worki ciuszków. Ponoć to jeszcze nie wszystko. Rozmiary na szczęście różne. nawet na starsze dziecię.

pora pomyśleć o brakujących rzeczach dla dziecka.

dzisiaj w planach przenoszenie rzeczy z szaf z naszej obecnej sypialni do przyszłej sypialni.
ale najpierw się musze położyć
Zastanawiałam się, co z Tobą się dzieje, bo trochę nie pisałaś...
Gdzie Ty będziesz trzymać te wszystkie ciuszki ???

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Kolezanka odpisala , ze nie stosuje zadnego filtru dla dzieci tylko krem na kazda pogode? z nivea...
i latem też tego kremu używa ?

Cytat:
Ja puchnę, ale dlatego, że leżę ciągle i mamy gorąco w domu.
A ja z kolei puchnę jak więcej pochodzę czy trochę postoję..

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Słuchajcie (a raczej czytajcie ). W piątek po południu tak mi się zachciało coli, że wypiłam do wieczora cały litr. Ciśnienie skoczyło mi do 140/90, chwilami pod 150/100 podchodziło. Położyłam się do łóżka o 23, przewracałam się do 1, zasnęłam. obudziłam się o 4 rano i koniec spania Ciśnienie nadal pod 140
A przed nami cały dzień w Krakowie... jakoś wyleżałam do 6, powoli wstaliśmy, szykowanie, śniadanie i jedziemy.

Przywieźliśmy prawie tonę mebli (). Oczywiście miałam zakaz noszenia czegokolwiek. Nawet drzwiczek do szafki nie mogłam Mąż zabrania i koniec. To sam nosił Chociaż pozwolił mi wózek popchać.
Czułam się rewelacyjnie, ale chyba jeszcze jakiegoś speeda od tej coli miałam.

Można mieć pępek jak wentyl od Stara.
Albo suty
Oj to rzeczywiście jakiegoś powera miałaś od tej coli, ciekawe.... ja tak nigdy nie miałam, mogę się napić przed snem i spokojnie zasypiam, ale aż z ciekawości wypiję dzisiaj trochę coli i zmierzę sobie ciśnienie

dobre

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja wczoraj popatrzyłam na wątek mam marzec-kwiecień i przeraqziło mnie ile z nich urodziło sporo przed terminem.
Niektóre z Was już mają 34-35 tydz. więc za 3 tyg to swobodnie moze się już małe urodzić.
W ogóle opisów porodów nie mogę czytac, bo mam skrajne nastroje, raz się boję, raz płaczę ze wzruszenia...
Ja zawsze czytam z wielkim zaciekawieniem

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
marcówki-kwietniówki rozpakowują się na potęgę
zaraz skoczę na ich wątek

trochę się zdrzemnęłam a teraz dochodzę do siebie i będę zamawiać różne akcesoria dla dziecka i dla siebie na allegro.

W szpitalu, w którym chcę rodzić nie trzeba się umawiać na wizytę, tylko po prostu pojechać tam i pójść do dyżurki położnych, najlepiej po południu, wieczorem lub w weekend. Teraz tylko musimy z mężem ustalić kiedy pojedziemy nie mogę się doczekać

blue bardzo ładny pokoik, u nas nadal składownia w pokoju dla małej...

wczoraj dzwoniła do mnie kuzynka i pytała, czy chcę łóżeczko po jej chłopcach, z tego co pamiętam to to łóżeczko było fajnie ( większe niż takie standardowe) i miało szufladę na dole, ale boję się, że wiele przeszło przy jej chłopakach bo wiem jak to u nich jest no i ta kuzynka też za bardzo nie dba o rzeczy ( choć ona twierdzi, że jest w dobrym stanie). Z rozpędu powiedziałam, że ok - chcę to łóżeczko, ale jak tak sobie myślę, to nie wiem, mamy łóżeczko takie najzwyklejsze po siostrze męża i już stoi w pokoju i trochę się do niego przyzwyczaiłam, teraz w razie czego gdybym się rozmyśliła, to nie wiem co powiedzieć tej kuzynce a przyjeżdżają do nas w weekend....eh

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Witam wszystkich

Podczytuje Was na bieżąco jednak teraz wena i siły życiowe mnie opuściły
Wyczerpałam w ciągu ostatnich dni limit łez na ładnych parę lat i staram się ze spokojem czekać na to co przyszłość przyniesie
Prosimy o kciuki za nas w środę, ponieważ mamy wizytę w klinice w Krakowie

Mam pytanie czy maleństwo, którejś z Was, że tak to ujmę "trzęsie" się w brzuchu? Ostatnio Leon zrobił tak dwa razy i przyznam, że mnie to niepokoi.

Ruszyłam trochę z wyprawką bo może mnie czekać przedwczesny poród także w razie czego wolę być przygotowana. Wczoraj zrobiłam dwa wielkie zamówienia na allegro.

Stanęłam ostatnio na wadze i ważę już 89 kg co daje +25 kg od początku ciąży

Pozdrawiamy
Perse wracaj szybko do domku
Trzymam kciuki za wizytę

Moja mała też tak się trzęsie czasem, ale nie niepokoi mnie to przy tym jak dziwne ruchy tam wykonuje nie martw się, na pewno wszystko jest dobrze

dzięki za kremik, na pewno się przyda przy wyborze

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:03   #4174
niunia32
Zakorzenienie

begie no właśnie się sama zastanawiam
komoda może być za mała.

muszę posegregować ciuchy wg rozmiarów i będę wyciągać po kolei. te większe i nie potrzebne od razu będą pewnie gdzieś w jakiejś szafie na dnie :P

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

idę trochę ogarnąć kuchnię i chyba zrobię spagetti carbonara na obiad. chodzi za mną już długo....

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:04   #4175
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Byłam już dzisiaj na badaniach, u fryzjera skrócić włosy i w sklepie obejrzeć mebelki dla Hani. Teraz przyszłam ze spaceru z psem i wcinam drugie śniadanie. Zaraz jadę do SR, a później po farby.... mam nadzieję, że gdzieś po drodze nie padnę

A jeszcze Wy koleżanki nie oszczędzacie, bo od rana naskrobałyście więcej niż przez cały weekend

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja mam mustele, stosuje zamiennie z babydream, niby narazie na brzuchu nie ma śladów rozstepów za to piersi mam pociachane ale przyznam że od poczatku ich nie smarowałam a na początku ciąży duużo urosły potem zmalały...
mnie duzo osób polecało Mustele, na necie też ma dobre opinie jednak jeżeli chodzi o zapach, konsystencję i "efekt skóry" po użyciu to mnie bardziej odpowiada babydream ale wiadomo każdy lubi cos innego no i za mustele dałam chyba 70zł a za babydream coś koło 10-15zł a jaki efekt to się okaże za 2 miechy
A gdzie kupowałaś mustelle?

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
aaa wlasnie, myslimy, zeby pojechac ze znajmomymi w sobote do Zakopanego na krokusy... nie wiem ,czy w moim stanie i zaawansowaniu byloby to wskazane, moze zadzwonic do lekarza i sie spytac czy moge? w sumie chodzilibysmy tylko po dolinie, ale nie wiem, troche mam obaw...
Nie możesz! Krokusy są pod ochroną Gdyby tak każdy sobie jeździł "na krokusy", to w końcu nie będzie ich w ogóle w środowisku naturalnym

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
W moczu występują mi leukocyty, erytrocyty, nabłonki płaskie no i liczne bakterie. Antybiotyk już miałam na 3 tyg był spokój , a później przy następnych badaniach znowu....
Znalazłam stare moje badania moczu z tamtego roku i wyniki miałam takie same jak teraz w ciąży... Może taki mój urok..... Okaże się wszytko po posiewie.
Przepraszam, że pytam, ale czy zasłaniasz "drugą dziurkę" przy siusianiu do pojemniczka? Chodzi mi o ujście pochwy. Ja miałam dokładnie tak jak Ty z wynikami, ale odkąd zasłaniam ww dziurkę wyniki wychodzą mi super.
Cytat:
Mieliśmy jechać na cały weekend do Krakowa, ale nie mogliśmy zostać, bo mąż musiał w niedzielę do południa oddać samochód do pracy, więc musielibyśmy wyjechać z Krakowa najpóźniej o 8 rano w niedzielę żeby dojechać, rozpakować zakupy, umyć i zatankować samochód i odstawić go.
A to wiązałoby się z tym, że towarzystwo nie mogłoby popić więc siedzielibyśmy przy herbacie (ja i tak bym siedziała )

Słuchajcie (a raczej czytajcie ). W piątek po południu tak mi się zachciało coli, że wypiłam do wieczora cały litr. Ciśnienie skoczyło mi do 140/90, chwilami pod 150/100 podchodziło. Położyłam się do łóżka o 23, przewracałam się do 1, zasnęłam. obudziłam się o 4 rano i koniec spania Ciśnienie nadal pod 140
A przed nami cały dzień w Krakowie... jakoś wyleżałam do 6, powoli wstaliśmy, szykowanie, śniadanie i jedziemy.

Przywieźliśmy prawie tonę mebli (). Oczywiście miałam zakaz noszenia czegokolwiek. Nawet drzwiczek do szafki nie mogłam Mąż zabrania i koniec. To sam nosił Chociaż pozwolił mi wózek popchać.
Czułam się rewelacyjnie, ale chyba jeszcze jakiegoś speeda od tej coli miałam.
Połaziliśmy jeszcze trochę po Krakowie, zjedliśmy obiad w knajpie ze znajomymi, pogoda cudowna. Wróciliśmy przed 22, trzeba to było wypakować... Ale teściowie ruszyli na pomoc. Teściu się upocił, a teściowa dzielnie nosiła. No jak chce to ja jej bronić nie będę. Ja miałam koordynować działania (bo jak wezmę coś o wadze chociażby kilograma to powinnam się od razu nakryć prześcieradłem ). No trochę lżejszych rzeczy ponosiłam

Wielkie zakupy zrobiliśmy. Prawie tonę mebli przywieźliśmy.

Można mieć pępek jak wentyl od Stara.
Albo suty

To ja mam najwięcej w biuście, później brzuch, a na końcu biodra
No to miałaś udany weekend Jak już złożycie meble, to się pochwalisz?

Ja jutro dzwonię umówić się do kardiologa. Pierwszy raz w życiu pójdę na tego typu badania, ale niepokoi mnie to kołatanie serducha. Lepiej sprawdzić co tam, jak tam

Dziękuję wszystkim, którzy chwalili mój wybór fototapety To ma być na całą ścianę w sypialni. Do tego chyba dwie jaśniutko różowe ściany i jedna waniliowa Ale pewności nie mam. Pierwsza myśl była na jedną ścianę seledynową. Sama nie wiem co zrobić.

Aaaaa i kupiłam dzisiaj stanik...70E! Przed ciążą miałam 70B...
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:07   #4176
karozka
Raczkowanie

Cytat:
To normalne. Moja skacze, turla się, kopie, rozciąga i kto wie co jeszcze tam robi. Bez paniki
Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
Co tam się podziało, że masz takiego doła?
Napisz na pewno Ci ulży.
Jeżeli chodzi o to trzęsienie się dzidziusia to ja też tak mam takie jakby trzepotanie, drgawki... w sumie nie pytałam lekarza o to bo pomyślałam, że może to wina niedojżałego układu nerwowego i dzieć tak ma. Ale nie wiem, tak ja sobie to wytłumaczyłam.
Macie racje pewnie panikuje bo naczytałam się o tych wszystkich uszkodzeniach, które cytomegalia może wywołać w układzie nerwowym dziecka i teraz sobie wkręcam
Pocieszyłaś mnie Wystraszyłam się, ponieważ moja Julcia nigdy tak nie robiła jak byłam z nią w ciąży no i zaskoczyło mnie to, ale widać każda ciąża inna i nie ma co porównywać.

Dobiło mnie to, że okazało się, że mam przeciwciała Igm, które świadczą o tym, że infekcja jest świeża lub w pełni czyli najbardziej szkodliwa dla dziecka
Niepotrzebnie pojechałam z córką na sanatorium tam to musiałam złapać
Unikajcie jak ognia dużych skupisk dzieci...

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Karozka trzymam kciuki na pewno wszystko będzie dobrze
Jeszcze raz dziękuję Wam, że mogę się Wam tu wygadać
Stary 2012-03-26, 13:25   #4177
begie13
Zadomowienie

Kupowałyście może takie kompresy ( gaziki) ?
http://allegro.pl/kompresy-niejalowe...220593829.html

czy jałowe?

Wanda
Stary 2012-03-26, 13:26   #4178
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry po weekendzie
Nie było mnie dwa dni. W sobotę byliśmy na urodzinach kolegi, a wczoraj mieliśmy gości, kuzynkę z jej facetem. Było miło.
Dziś ugotowałam rosołek, i już pochłonęłam mega porcję

kism też mam ten przepis tylko trochę przerażają mnie te barwniki . Ale wyszedł Ci boski Szkoda że nie mam dla kogo zrobić. Miałabym dopiero w sierpniu okazję zrobić taki tort ale pewnie nie będę miała czasu

agatka661 do prania kocyków dodałam płynu do płukania i do wełnianych wierzchnich sweterków też, ale naszego a nie dla dzieci. Koszul jeszcze nie mam. Prałam kolorami.

Chciałam iść dziś na SR ale czekam na tel bo nagrałam się na pocztę. Dziś już 3spotkanie chyba, więc nie wiem czy mnie przyjmą za darmo jest więc bym się cieszyła

Jak nie zadzwonią zanim wyjdę z domu do sklepu, to jadę do mamy
Dostałam pierwszą kaskę z ZUSu

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

czy jałowe?
Ja kupiłam właśnie te, ale nie wiem czy takie mają być

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:28   #4179
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Macie racje pewnie panikuje bo naczytałam się o tych wszystkich uszkodzeniach, które cytomegalia może wywołać w układzie nerwowym dziecka i teraz sobie wkręcam
Pocieszyłaś mnie Wystraszyłam się, ponieważ moja Julcia nigdy tak nie robiła jak byłam z nią w ciąży no i zaskoczyło mnie to, ale widać każda ciąża inna i nie ma co porównywać.

Dobiło mnie to, że okazało się, że mam przeciwciała Igm, które świadczą o tym, że infekcja jest świeża lub w pełni czyli najbardziej szkodliwa dla dziecka

Życzę Wam dużo zdrowia.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:30   #4180
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

czy jałowe?
ja też te kupiłam, plus te nasączone spirytusem
Stary 2012-03-26, 13:32   #4181
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

Ja kupiłam właśnie te, ale nie wiem czy takie mają być
One są niejałowe i teraz czytam, że do oczek i buzi niby mogą być ale do pępka już nie bardzo, do pępka jałowe.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
ja też te kupiłam, plus te nasączone spirytusem
I ja chyba tak zrobię

Wanda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 13:33   #4182
śliweńka
Zakorzenienie

ja kupiłam jałowe do oczek

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:37   #4183
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
połysk też będę miała z połyskiem białe albo biało-szare, jeszcze się zastanawiam
Ja też myślałam o szarych, ale jednak pozostajemy przy białych. Na szaro walnie się ścianę i będzie pięknie!

Cytat:
Oj to rzeczywiście jakiegoś powera miałaś od tej coli, ciekawe.... ja tak nigdy nie miałam, mogę się napić przed snem i spokojnie zasypiam, ale aż z ciekawości wypiję dzisiaj trochę coli i zmierzę sobie ciśnienie
Wypij litr
A poważnie, to nie polecam Ja w ogóle coli nie pijam, ale tak mi się zachciało, że myślałam że umrę jak nie wypiję. No i prawie umarłam... po wypiciu

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
No to miałaś udany weekend Jak już złożycie meble, to się pochwalisz?

Aaaaa i kupiłam dzisiaj stanik...70E! Przed ciążą miałam 70B...
Pochwalę

Ja nie powiem jaką mam miseczkę...

Cytat:

czy jałowe?
Mam w domu najzwyklejsze jałowe z apteki.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:37   #4184
blueelektron
Rozeznanie

kupiłam też to http://allegro.pl/cleanic-kindii-dzi...193840808.html
nimi też oczka można przemywać, buźkę i dupcie
Stary 2012-03-26, 13:37   #4185
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
One są niejałowe i teraz czytam, że do oczek i buzi niby mogą być ale do pępka już nie bardzo, do pępka jałowe.

I ja chyba tak zrobię
Do oczu i buzi to IMO najlepiej zwykłe waciki kosmetyczne

o

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 13:44   #4186
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
kupiłam też to http://allegro.pl/cleanic-kindii-dzi...193840808.html
Też mam takie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:45   #4187
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkich

Dziękujemy! Cena jest bardzo zachęcająca.
Trzymam kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli.
Stary 2012-03-26, 13:48   #4188
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

A gdzie kupowałaś mustelle?
w przypadkowej aptece, stacjonarnej. także nie pomogę : dokładnie taką: http://allegro.pl/mustela-9-m-cy-kre...228993155.html ale ja w aptece zapłaciłam 70 zł ale już nie ma kosztów przesyłki więc wyszło taniej
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:49   #4189
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Nie bylo mnie bo wyciagnelam wsyztcie ciuskzi, zrobilam liste rozmiarowo.... poukladalam je pozniej kolorami tak jak nbede chciala zrobic pranie. Tych pran bedzie z 20 chyba.... ciuszkow mam od groma!... nie wiem po co ja to kupowalam. Teraz dokupie jutro moze tylko takie 3-6 al bo sie woglole wstrzymam.
Lepiej zaczne to niedlugo prac bo mi zejdzie z tym do lata.... i jeszcze to trzeba poprasowac.
ide jesc rosol, bo zglodnialam ;p
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 13:52   #4190
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Mam w domu najzwyklejsze jałowe z apteki.
a ile w aptece kosztują i ile ich jest?

Wanda
Stary 2012-03-26, 13:54   #4191
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Też takie kupiłam, a do pępka nasączone spirytusem
Cytat:

A lekarze co mówią?? Usg genetyczne takie dokładne z oceną wszystkich narządów miałaś robione??

Stary 2012-03-26, 13:57   #4192
begie13
Zadomowienie

Zgłupiałam już... może zrobię tak: do pępuszka kupię gaziki nasączone te jałowe, a do buxi płatki kosmetyczne o te http://allegro.pl/platki-kosmetyczne...226052547.html no i jeszcze waciki kosmetyczne

Wanda
Stary 2012-03-26, 14:00   #4193
doris888
Rozeznanie

Cytat:
wszystko będzie dobrze!! ja też miałam/ bo nie wiem czy jeszcze mam / przeciwciała IgM , pomysl ile kobiet nie ma nawet badania na ten wirus i nie wie że przechodzi go akurat w ciąży.... poza tym jest najbardziej niebezpieczny w 1 trymestrze, (wtedy najczęsciej powoduje poronienia lub trwałe uszkodzenia płodu lub nie szkodzi w żaden sposób maluszkowi) a Ty jeżeli nie masz teraz przeciwciał IgG to na bank zaraziłas się później.... a mogę wiedzieć jaki masz wwynik i jakie masz normy? Jesteś napewno po badaniach prenatalnych- połówkowe itp i podejrzewam że wszystko było ok skoro lekarz nic nie wspominał przy badaniu...dziwię się że Twój lekarz Cię nie uspokoił... ja rozmaiwałam na ten temat z 3 lekarzami... doświadczonymi- każdy twierdził że nie należy się szczególnie przejmować- choć prawda jest taka że ten wirus jest mało znany i lekarze mało o nim wiedzą... może w Krakowie coś Ci wyjaśnią- w każdym razie ja po wizytach u lekarzy, po przeczytaniu info z neta ... jak USG połówkowe wyszło dobrze postanowiłam zapomnieć że w ogóle robiłam takie badania... w każdym razie trzymam kciuki!
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:05   #4194
niunia32
Zakorzenienie

oo właśnie nie dawno kuzynka napisała na fb, że chce wózek sprzedać. baby merc q7. mi się ten wózek podobał. i chyba go weźmiemy

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

o taki http://img694.imageshack.us/img694/2276/30655834.png

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:06   #4195
8ewus8
Zadomowienie

agata to będziesz miała jak ja, meble białe z połyskiem, ściany mam szare a jedną na śliwkowo i ja jednej z szarych ścian mam pasek tapety z takimi śliwkowymi liśćmi.

W ogóle to kupiłam niedawno jakąś gazetę dla mam i tam jest taka tabelka jak coś robiło się wcześniej a jak teraz i jest między innymi, że wcześniej pępek spirytusem się osuszało a teraz niby tylko szarym mydłem.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:08   #4196
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
a ile w aptece kosztują i ile ich jest?
O kurczę, nie pamiętam. Jakieś grosze... 50 groszy za 3 sztuki...

o tutaj np. http://www.tanieleki.net.pl/532.html

o
Stary 2012-03-26, 14:16   #4197
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

i jeszcze do tych gazikow jalowych trzeba dokupic ten Octenisept ??
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-26, 14:19   #4198
Dasti80
Zakorzenienie

do pępka kupiłam takie http://allegro.pl/gaziki-nasaczone-d...166874214.html

Stary 2012-03-26, 14:19   #4199
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedzi w sprawie nizoralu, doczytałam w necie że niby można, ale ... więc nie będę ryzykowała, będę się "sypać"
Ja używałam nizoralu w ciąży w II semestrze i nie sądzę żeby miał jakiś wielki wpływ na rozwój dziecka, przecież tylko przez kilka minut ma kontakt ze skórą głowy, a później dokładnie i solidnie trzeba spłukać i po sprawie, a efekt natychmiastowy. Myślę że nie ma co panikować
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:22   #4200
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
i jeszcze do tych gazikow jalowych trzeba dokupic ten Octenisept ??
Tak, albo spirytus. Ja ocanisept używam u siebie do robienia zastrzyków. Moja koleżanka używała ocanisept i małej nie odpadł pępek mieli już usuwać chirurgicznie, ale lekarz doradził żeby spirytusem przemywała bo najlepiej wysusza i dopiero po spirytusie odpadł

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-26 o 14:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości