mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 11:57   #2161
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Truscafko a jaki masz zestaw do chrztu i ile bys za niego ew. chciala?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Truscafko na zelazkach sie nie znam ale to dotykowe tez mnie zainteresowalo, ale poki co zelazka nie mam na liscie zakupow
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:08   #2162
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Basiula, suuuper wyglądasz wogóle po Tobie ciąży nie widać
nie widziałaś mojego koła ratunkowego heheheh z nim nie utone

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
mój chłop jutro kończy 36 lat nie świętujemy, robimy imprezę kiedy indziej, jak wyzdrowiejemy.
mój 20 marca 26 skończył

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Basiula ale dżaga z Ciebie
no jak ubrania zatuszują moje mankamenty jeszcze przydało by sie cos żeby zakryc twarz to już wogóle był by szał pał heheheh

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Olusia pol sloiczka 190g czyli ok 80g wciagnal i chcial wiecej ale balam sie dac na pierwszy raz az tyle. Popil do tego 150ml mm

Zrobilam mu dzis soczek z jablek w sokowirowce. Ale mu smakowal! W ogole tak wciaga mnie samodzielne robienie, ze chyba calkowicie zrezygnuje z gotowych dosladzanych sloiczkow na rzecz domowych przetworow

Muffi smile mysle, ze jak w koncu bedziecie po przeprowadzce to bedziesz miala lepszy humorek
ale dużo zdrowiej bedzie z tych robionych przez siebie nawet jak byś nie miała eko produktów bo wiesz, że nic więcej tam nie dosypujesz i wogóle jak robiłam swoją zupke ziemniak+marchew nawet niedoprawiona była zjadliwa a kupna to masakra normalnie bleeeee

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:09   #2163
goldika
Zakorzenienie

basiula jak bylam w ciazy to kupilam sobie 2sloiczki obiadkowe dzieciece... masakra
dlatego chce robic sama
Stary 2012-03-26, 12:23   #2164
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Olusia pol sloiczka 190g czyli ok 80g wciagnal i chcial wiecej ale balam sie dac na pierwszy raz az tyle. Popil do tego 150ml mm

Zrobilam mu dzis soczek z jablek w sokowirowce. Ale mu smakowal! W ogole tak wciaga mnie samodzielne robienie, ze chyba calkowicie zrezygnuje z gotowych dosladzanych sloiczkow na rzecz domowych przetworow

Muffi smile mysle, ze jak w koncu bedziecie po przeprowadzce to bedziesz miala lepszy humorek

super goldika że masz chęci do robienia małemu pokarmów własnej roboty

mnie najbardziej przerażają słodzone owoce czy soczki - myślę poważnie nad zakupem sokowirówki bo nie mam :/ dziś też będę gotować małemu marchewkę z ziemniaczkiem bo obiadki słoiczkowe mi się skończyły

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:39   #2165
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Fatal-w sephorze albo douglasie próbki mozesz poprosic i walnac scieme,ze chcesz kupic,ale nie wiesz który,itp

możesz w drogerii pościemniac ze jesteś alergikiem i nie chcesz kupowac całego podkładu tylko najpierw wypróbować czy nie uczuli i czy nie mają jakiś próbek

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

nie bylam nigdy w usa, ale chyba elektronika stamtad sie oplaca, np kitchen aid zeby bylo w temacie zupek i przecierkow

MOja nie byla, zreszta jak sie karmi piersia na zadanie to raczej malo mozliwe.

moja tez chce, podciaga sie trzymajac mnie za palce, ale nie daje jej siedziec, mysle, ze to jej chyba nie zaszkodzi- cwiczy miesnie przy takich podciagnieciach

goferek wspolczuje sytuacji, ale pamietaj to tylko stan przejsciowy i dacie rade

Moja dziecko powoli przymierza sie do raczkowania, tzn juz chwile utrzymuje sie w podporze na kolanach i przedramionach, ale zupelnie nie wie co z tym dalej zrobic Pelzac kilka centrymetrow i obracac sie na brzuszku za/do zabawki juz umie Do tej pory trzymalam ja na rozlozonym narozniku oblozonym poduszkami, ale chyba juz musi calkiem zejsc na podloge. Nie chce jej w kojcu trzymac, moze jej smycz kupie

A dzis w nocy tylko 1 pobudka, oby to byla tendencja utrzymujaca sie.

Snilo mi sie, ze jestem znowu w ciazy i ze to ma byc chlopczyk. Balam sie i cieszylam, dobrze, ze to tylko sen

Elektronika jest tania, w ubiegłym roku mąż przywiózł nianie i wyszło o połowę taniej niż w Pl, teraz kipu czytnik kindla

brawo za nowe umiejętności, Helcia juz dawno zeszła o parteru, na dywanie rozkładam koc i na to sporą flanelkę, zabawki i ma radochę bo może sie bawić i przekręcać ile chce a ja sie nie martwię ze spadnie
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej

ja to chyba sie dzisiaj nigdzie nie rusze, jakis humor mam dooopowaty... maly kolejny dzien z rzedu wstal o 5:30 do tego wszedzie walaja sie kartony, a wlasciciel mial wczoraj odezwac sie w sprawie przekazania kluczy i do dzisiaj cisza
nic mi sie nie chce, a pielegniarka w piatek musiala odwolac i pewnie bedzie dzisiaj dzwonic, a niech przychodzi, dam jej kartony i wezmie sie za robote...

nawet glowy nie umylam

glam jaki sen
wszytsko sie wyjasni z kluczami, a pomoc pielęgniary sie przyda

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Szpilko- ja tam w usa obkupowalam siebie i mala w ciuuuuuchy firmy typu GAP jeszze jak sie na wyprzedaz trafi to super rzeczy mozna wygrzebac. A i niemarkowe fajna jakosc tanie np w walmartach. Mam kilka bodziakow jeszcze po soni, potem uzywane przez dziecko kuzyna a nadal wygladaja przyzwoicie- a nasze sa zmechacone i powyciagane
Poza tym jeansy- marki kak levis czy lee nawet od 20-30 dolarow
W sieci TJMaxx ( cos jak
Nasze tkmax) torebki firmowki guess czy CK za 50-100 dolarow mozna znalezc

Kosmetyki - bath abd body works sa bardzondobre, pieknie pachna i niedrogie, a w ogole nasza srednia polka to tam jest niska
Elektronika to nie wiem bo mnie nie interesuje ale oliwka brzoskwiniowa i w ogole produkty burt's bees sa super

I koniecznie ma sie najesc goracych buleczek cynamonowych

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Aha szpilko i pudelko na chusteczki nawilzane- tam sie kupuje pudelko i wielkie refille chusteczek- ale pudelka bardzo sie przydaja jak dziecko znajduje upodobanie w wyciaganiu wszystkich chusteczek z paczki- a wierzcie mi to rozrywka super dla dziecka 10 miesiecznego u nas takie pudelka znalazlam tylko w kauflandzie ale beznadziejne plastikowe cale a tamte maja takie gumowe oslonki ze faktycznie chusteczki nie wysychaja

Aha a mi sie dzis snilo ze
Kapalam wasze dzieci w baseniku i potem po zdjeciach z facebooka musialam dziecko wlasciwej mamie oddac ale kiepsko mi szlo bo na zywo wygladalyscie inaczej niz na zdjeciach
Dzięki aż żałuję ze to nie ja jadę, albo ze razem nie jedziemy.
w tamtym roku przywiózł mi trochę ciuchów ciążowych ale tam jest inna rozmirówka i ich m to nasz l-xl i niestety nie pasowały na mnie.
Kuszą mnie jeansy ale nie wiem czy dobierze mi dobre, więc pewnie skupimy się na ubraniach dla Helci i kosmetykach.
Mąż to pewnie pojedzie z 2 koszulami i 1 spodniami a resztę kupi bo w tamtym roku bardzo się obkupił w fajne koszule, spodnie, buty....

Hihi co za sen

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
kosmetyki MAC są dużo tańsze
polecam! (może i mi parę rzeczy kupić?: )
o widzisz, zaraz zobaczę na ich stronie co maja fajnego! A co Ty byś chciała?

Helenka spi juz 2 godziny! Jak wstanie jemy jabłuszko, mleczko i na spacer bo słonko ładne.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:39   #2166
glamourous
Zakorzenienie

Olusia no ja nigdzie u nas nie widzialam tych pudelek na chustki z wyjatkem wlasnej marki kauflandowej- ale to jest heznadziejne
Stary 2012-03-26, 12:44   #2167
tuszka
Raczkowanie

Hej,

No tak była zmiana czasu, to by wyjaśniała, dlaczego mój sztab sie nie budził o tych portach, co zwykle.

Cytat:
ja to bym tego Tzta... jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym... 3dzieci, zona i nie daje pieniedzy?

Aga dzieki za info

Tuszka wlasnie dzis Tz znalazl w gazetce, ze w Lidlu bedzie blender. Nie mamy lidla ale zadzwonilismy do tesciow, zeby jutro upolowali nam go u siebie

Olusia jaka kaszke podajesz na poczatek? bo ja mysle, zeby zamowic bezcukrowa Hipp na allegro albo Holle. Tylko nei wiem czy najpierw jaglaną czy jakąś inną
No widzisz, sprawa blendera rozwiązana

Glam no właśnie, skoro tż nie daje sobie rady z biznesami życia, to niech tutaj przyjeżdża i zajmuje sie dziećmi. A ty sobie spokojnie do pracy wrócisz.

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie i po spacerowo.

Czytam Was ale nie mam weny do pisania, a jak juz zaczynam to coś mi przerywa zawsze. Ale przez ostatnie kilka dni latałam na spacery jak szalona i myłam okna. Jeszcze mnie czekają porządki przedświąteczne.
Nie wiem co miałam komu odpisać.

Helena dała czadu na spacerze, ale padła z wyczerpania w drodze powrotnej i śpi. A ja leczę nerwy. Nie wiem co się jej podziało. Maruda jest okropna.

Ja tez rozszerzam dietkę Helci. Jadła Jabłuszko, gotowaną marchewkę a na dzisiaj było gotowane jabłuszko. Na razie to takie próbowanie, nie zjada dużo.

W połowie kwietnia mój mąż jedzie w delegację do USA na 5 tygodni. Zostanę sama z Helcią, teściowa na szczęście zaoferowała się pomocą, przyjedzie jak będę potrzebowała.
Ale może orientujecie się co warto przywieźć z USA? Są tak jakieś fajne rzeczy które przydają się a u nas nie ma albo sa droższe?
Z USA: kosmetyki!!! Ciuchy!! Elektronika u nich MAC kosztuje jak u nas Inglot

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Witam kochane
Dawno nie pisałam bo duzo spacerujem no i porządki robię wiosenne
My już tez rozszerzamy diete. Daje małej 2 dni z rzędu to samo i na trzeci dzień wprowadzam nowy produkt . Jadła juz marchewke , jabłko , dynie , kaszke no i soczki jabłkowy ( nie smakował jej ) i marchewkowo- jabłkowy - bardzo jej zasmakował - jak bym jej dała to by wypiła całą butelke Mam zamiar dać jej po kolei wszystkie owoce i warzywa jakie są dostępne po 4mcu . Narazie jemy słoiczki bo nie mam dostepu do porządnych warzyw , a te z marketu do mnie nie przemawiają

Goldika ja tez mam kaszke z hippa - jest bardzo dobra

Basiula mi tez sie bezproblemowe dziecko trafiło - pewnie dlatego że jestem starsza pani i nie mogę się przemęczać

Dziewczyny idziemy jutro pobrac krew małej na morfologie i wiecie może czy dziecko musi być na czczo?
Dziecko musi jeść, więc nie na czczo

Cytat:
boze jaka jestem niezdecydowana nie wiem czy zamowic kaszke z Hipp czy Holle

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Joamic moj tez chce siedziec ale mu nie pozwalam
Kupiłam Holle za 17 zł jaglaną, jeszcze nie dawałaś, ale może dam dzisiaj na noc? Coś czesto sie budzi. A dzisiaj tygodniowo kończymy 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
kosmetyki MAC są dużo tańsze
polecam! (może i mi parę rzeczy kupić?: )
i dla mnie.mprzygotowac listę?

Idę sie malować i może poprasuję
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:46   #2168
glamourous
Zakorzenienie

Edit - znalazlam na all pudelka na chusteczki nivea. Ale szczerze to w sklepach ich nigdzie nie widzialam a kiedys nawet specjalnie sie rozgladalam

W weekend kupilam dla chlopcow krzeselko prince lionheart- niby sie nadaje od 3 miesiecy i na poczatek moze nam posluzy do karmienia
One sa tak profilowane ze mozna w nich sadzac dziecko jak tylko zacznie glowke trzymac a ze male i miejsca wiele nie zajmie to pomyslalam ze zaryzykuje
Dam znac jak sie sprawdza jak dostane i wyprobujemy
Stary 2012-03-26, 13:01   #2169
nikaa2
Wtajemniczenie

my juz wrócili ....

obkupiłam sie w ciastka arabskie i drozdzowe ciacho

mozemy jesc śledzie? tzn.mamy karmiące?

glam
pochwal sie koniecznie krzesełkiem ... myslałam ze one sa tylko dla siedzacych.. czyli chyba koło 7 m-ca?
a spacerowke to chyba wyciagne na lato... bo gondola jeszcze do tego czasu bedzie dobra no i wydaje mi sie wygodniejsza od spacerówki... dzisia sie naogladałam ich w parku O_o

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-26 o 13:03
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:02   #2170
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
a co to jest biust ?
ja dbałam szczególnie kiedy karmiłam tj ściągałam laktatorem, bo miałam tak naprężoną skórę ze miałam wrażnie ze zaraz pęknie. smarowałam wtedy specjalnym kremem z wyciągiem z liści kapusty z perfecty i bepanthenem lub natłuszczałam mocno byle czym - z tym ze przed każdym ściąganiem myłam - więc co 3 godzinki było ponowne smarowanie.

po tamtym okresie już radko wracam do takiej intensywnej pielęgnacji mam lenia
świrek
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:03   #2171
kasia_aa
Zadomowienie

Dziewczyny mam do was takie pytanko, za chwile kończymy 4 mc i zaczynam rozglądać sie za jakimiś herbatkami dla małego, tylko jakoś nie jestem przekonana do tych granulowanych np z hipa, tam chyba dużo cukru dodają nie? zastanawiam sie czy mogłabym dać dziecku taką mocno rozcieńczoną z vitaxa gruszka melisa...;/ jak myślicie? czy np zwykłą rumiankową, ciekawe tylko czy będzie chcial pić coś takiego

a może przesadzam moze one wcale nie sa takie słodkie?;/
nikaa2 ja osobiscie nie jadłam ale myślę ze możesz spróbować, jak tylko dzieciątku nic nie bedzie to chyba można troche zjesc

Edytowane przez kasia_aa
Czas edycji: 2012-03-26 o 13:07
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:04   #2172
princessskaa
Wtajemniczenie

My już po spacerze, ale beznadziejnie zimno buuuuuuuuuuuu
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:09   #2173
nikaa2
Wtajemniczenie

popatrzyłam ze holle tez ma herbatki

ale taka rozc. chyba tez mozna

musze leciec bo maly plascze

a te zabawki to jak myjecie?? te pluszowawe i z materiału
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:10   #2174
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was takie pytanko, za chwile kończymy 4 mc i zaczynam rozglądać sie za jakimiś herbatkami dla małego, tylko jakoś nie jestem przekonana do tych granulowanych np z hipa, tam chyba dużo cukru dodają nie? zastanawiam sie czy mogłabym dać dziecku taką mocno rozcieńczoną z vitaxa gruszka melisa...;/ jak myślicie? czy np zwykłą rumiankową, ciekawe tylko czy będzie chcial pić coś takiego

nikaa2 ja osobiscie nie jadłam ale myślę ze możesz spróbować, jak tylko dzieciątku nic nie bedzie to chyba można troche zjesc

lepiej wodę

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:16   #2175
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość

sa obrzydliwie slodkie
ja nie daje herbatek, chyba ze serio jest marudny to kombinuje zby dac mu jako odmiane herbatke. Moze ze 3razy dostal

Truscafko taki wypasny zestaw chrzcinowy masz jednak nie jestesmy zainteresowani tym bardziej ze to "jednorazowe" ubranko
a sokowirowke polecam!!! My mamy tania z Eldom i jest super.
Stary 2012-03-26, 13:19   #2176
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
lepiej wodę

a moje dziecko nie potrafi pić wode chyba za rzadka dla niego jest hehehe bo strasznie sie ksztusi a starczy, że wsypie troche herbatki już jest ok hehehehe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:42   #2177
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja musze poszukac w okolicy jakiegos eko rolnika i od niego kupowac warzywka i owoce.A sa urzadzenia takie multi,co i kroja,szatkuja,scieraja i soki wyciskaja w jednym ??

Cytat:
Loooo matko .To sie nie dziwie,ze tyle pospal .Ja zrobilam kaszke w butelce,zeby zobaczyc,ile wciagnie,to ubylo moze z 15-20ml .Reszte dopila z cycka
[/QUOTE]

Powiem CI,ze tu tez sie troche naszukalam,ale znalazlam pampersowe w markecie,a w sklepach dzieciecych i tu i w Holandii mozna bez problemu kupic.Nie wiem,jak to sie stalo,ale nagle zniknal mi cytat Glam :conf used:
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:45   #2178
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Edit - znalazlam na all pudelka na chusteczki nivea. Ale szczerze to w sklepach ich nigdzie nie widzialam a kiedys nawet specjalnie sie rozgladalam
ja widzialam to pudełko nivea i chciałam kupić,ale nie wiem jak pachna te chusteczki...może kupię bo pudełko by się przydało.

dla mnie za zimno na spacer więc nie idziemy

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:49   #2179
goldika
Zakorzenienie

Olusia takie multi to wlasnie te n thermo mix (pisane razem ale wtedy mi wyczaszkowuje) do tego piecze, kruszy, miksuje, blenduje etc. No ale kumpela nie ma rzadnego innego urzadzenia w domu bo to jest wszystko w jednym

Dziewczyny co myslicie o tym wycofywana za granica szczepionkom na pneumokoki? Bo nie wiem co teraz zrobic szczepic czy nie. Oolong moze Ty sie wypowiesz?

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja widzialam to pudełko nivea i chciałam kupić,ale nie wiem jak pachna te chusteczki...może kupię bo pudełko by się przydało.

dla mnie za zimno na spacer więc nie idziemy
mam pudelko na chusteczki Nivea i jest spoko ale same chusteczki Nivea to dla mnie porazka. Mieciutkie genialnie ale suche strasznie, ledwo co wilgoc czuc na nich pudelko wykorzystuje do innych chusteczek Huggies i Pampers.
Pudelko ma takze w ofercie Babydream w rossmanie
Stary 2012-03-26, 14:01   #2180
elf27
Zadomowienie

GOLDI my małego wsadziliśmy w cienki wiosenny kombinezon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ub822_36.jpg (30,8 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-03-26, 14:49   #2181
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Hej Ktoś mi wreszcie oddał moje dziecko. Spi w łożeczku w końcu pierwszy raz od X czasu. Nadal nie jesteśmy zdrowe wiec ciesze sie ze jutro idziemy na kontrol.
Mam pytanie wczoraj dałam jej kaszkę (1łyzeczkę/90ml) ile dać jej dziś chciałabym nie do butelki tylko łyzeczką czy czy waszym zdarniem na 30ml mleka 1 łyżeczka będzie oki?? Na opakowaniu jest na 150ml mm/3 łyzki.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:52   #2182
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Loooo matko .To sie nie dziwie,ze tyle pospal .Ja zrobilam kaszke w butelce
,zeby zobaczyc,ile wciagnie,to ubylo moze z 15-20ml .Reszte dopila z cycka
:[/QUOTE]

Zeby nie bylo nieporozumien...Karmilam ja lyzeczka,nie pila kaszki przez smoczek
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:57   #2183
fatal21
Wtajemniczenie

a ja jutro do fryzjera ideide z sis i mialam mala wziac ale jednak z tesciowa zostanie mysle jeszcze nad rzesami...moje dziecie bylo godz na dworzu pospala 40min reszta na rekach.u nas na sloncu ok 20stopni ale zimny wiatr.w super pharm jest fajny szampon i odzywka przecenione na 10zl i biowax maska tez na wypadajace.podobno pomaga
Stary 2012-03-26, 15:31   #2184
glamourous
Zakorzenienie

Nikaa ztelefonu to nie umiem linka wstawic ale to krzeselko i jeszcze inne tego typu sa ze wskazaniem od ok 3 miesiecy, poszukaj na all bumbo lub krzeselko prince lionheart i tam jest dzialanie wyjasnione, one sa z takiej miekkiej pianki ale ze niby dziecko sie nie zapada tylko ma podpor pod cale cialo i kolanka na zabke wyzej niz pupa
Stary 2012-03-26, 15:45   #2185
nettka_
Zadomowienie

Paczka z Musteli dotarła a w niej próbka kremu nawilżającego do twarzy i żel do mycia głowy i ciała 50ml i kosmetyczka
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:46   #2186
owieczka86
Zadomowienie

witam.
Nie było mnie kilka dni - spacery,sprzątanie...awan tury z tżtem....ehhh

Fifi ma już całe ubranko do chrztu-brakuje tylko czapeczki Tort robi moja mama z siostrą(aż dziwne - same zaproponowały),lokal zarezerwowany - tylko iść i menu ustalić,ja ubranie mam,u księdza byłam, ładną pogodę zamówiłam mam nadzieję że będzie ciepło i słonecznie już nie mogę się doczekać
Fifi polubił herbatkę,teraz zaczyna się przekonywać do soczków coraz częściej i wyżej podnosi głowę jak leży,próbuje siadać i nie chce leżec na płasko bo mało widzi. teraz śpi - ciekawe jak długo, więc mam chwilkę na spacerze byliśmy ale zimno jest i wieje.

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-03-26 o 15:48
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:48   #2187
fatal21
Wtajemniczenie

g*am a jak sonia?nadal goraczkuje?zabawke z lamaze ktora polecacie?motylka?
Stary 2012-03-26, 15:53   #2188
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Paczka z Musteli dotarła a w niej próbka kremu nawilżającego do twarzy i żel do mycia głowy i ciała 50ml i kosmetyczka
dla mnie ten do mycia głowy i ciała to śmeirdział-wyrzuciłam.dobrze,ze to próbka 50 ml była
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
zabawke z lamaze ktora polecacie?motylka?
a może pawia

wy tak o chrzcinach,a ja nadal nie wiem kgoo na chrzesnych i kiedy chrzciny zrbić....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:09   #2189
agnieszka 0605
Zakorzenienie

goferek, glam jesteście wielkie i naprawdę dzielne mamuśki

basiula eno eno jaka sexi mama a przystojniak chyba do Ciebie podobny, co?

joamic Olivka będzie błyszczeć

goldika pałąk b. fajny, a i cena niezbyt wygórowana chyba

pokszyfka za wizytę

nikaa2 ja pluszaki, a nawet Lamaze piorę w pralce razem z ciuszkami Amelusiowymi
A śledzie jem - jest ok W zasadzie to ja już jem chyba wszystko

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:13   #2190
fatal21
Wtajemniczenie

agnieszka a jaka masz zabawke z lamaze

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości