|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
No i Paula też chce braciszka Cytat:
Cytat:
Muszę mojego gina poprosić aby mi taką ładną i wyraźną strzelił Matko nadal nic nie zrobiłam , bo brat wpadł na chwilę. A nie, psa wyprowadziłam Trzeba odpocząć w takim razie
|
|||
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gda pewnie dawaj na maila link do ankiety ja wypełnie ) mam ten sam problem z ankietamy a mam mieć tylko 100
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
ależ piękne te Wasze dzidziusie
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha boszeee PACZTA jakie słodkie dla dziewczyynkiiii
jejuuuuu jakie sliiiczne śpioszki no nie zniese zakochałam sie Konczi jak bedziesz miała mieć córke to ja ci to w prezencie dam piękneee http://allegro.pl/bobas-komplet-pszc...211905361.html |
|
|
|
#3546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle tu jest bardzo fajne towarzystwo ![]() zielona cieszę się,że krwiaka nie ma,to super wiadomość.A że dzidek jest nie dzidkowa to przecież też dobrze,najważniejsze,by było zdrowe. Ja w sumie też marzę,że to jest córcia,ale jak się okaże,że synuś,to starszy braciszek będzie mega szczęśliwy,widocznie taka wola Boża. sojka jak super widać maleńką,jaki czysty obraz,śliczności. Oby same takie dobre wieści były ![]() Powiem Wam teraz co ja czuję. Bliska mi osoba powiedziała,że cieszy się,że czuję już ruchy. A dziś wpadła do nas na chwilę i pokazując fotki ze swojego usg,powiedziała z ironią w głosie,że to niemożliwe,żeby ktoś jeszcze prócz mnie czuł ruchy dotykając brzucha.Ona jako matka teraz czwartego dziecka myśli,że wszystko wie najlepiej.Zrobiła mi dużą przykrość.Myślałam,że jest moją przyjaciółką a teraz coraz częściej w to wątpie,ba!już zwątpiłam. W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 18tc,a teraz w 15t. i czuje je od piątku,więc to na pewno nie jelita!
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
ludzie nie myślą o tym ze sprawiają nam przykrośc takimi tekstami.. nawet jak by to było nie możliwe to jako przyjaciółka powinna cieszyć się razem z tobą przynajmniej w twojej obezności a niech sobie myśli co chce
To napewno dzidek bo ja swojego tez czuje juz od kilku dni wieczorem zazwyczaj i rano takie jakby skakanie w środku na zewnątrz moze nie ale ja dopiero jestem 13tc+3 dni Ja powiedziałam znajomuym jednym jakie imie chce dać synkowi to mnie że tak powiem zbesztali począwszy od tego czy mi ksiądz ochrzci jak takie imie bo czy ono jest przez kościół uznawane a po drugie jak sie dziecko moje bvedzie czuło mając nienormalne takie imie ... i było mi przykto równiez i utwierdziłam się w przekonaniu ze nikomu nie powiem jednak jakie będzie imie ... mnie się podoba ... tatusiowi też... i nie jest chyba obciachowe . Co innego jak bym dziecko Hipolit nazwała albo Bożydar no... no to wstyd moze no ale Nataniel uważam ze pięknie a znajomym powiedziałam ze mnie wkur... i ze dam jak bede chciałą :P nic im do tego nawet sie nie obrazili na mnie za to
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój małż marzy drugiej córeczce, ja nie obstawiam nic - chociaż zdarza mi się mówić per ON no cóż albo się dowiem niebawem a może przetrzyma tak jak Klaudia
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zaś dzisiaj lekki stres bo jakieś dziwne kolory ze mnie wypływają. Poszłam na poczte a jak wróciłam to jakieś ciemne upławy ![]() Już tyle spokoju było i zaś coś. Odstawiłam kilka dni temu luteine i chyba to raczej nie z tego bo jak brałam to też to czasem sie pojawiało. Leże w łóżku teraz i tak dzisiaj zostanie.Mam nadzieje że to przejdzie A z pęcherzem latam jak głupia ![]() Dzisiaj już brak humoru od rana ![]() Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty dzisiaj
|
|
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czemu ja jeszcze nie czuję ruchów Cytat:
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() U mnie piękne słoneczko ale tak zimno że w ręce szczypało. Dzisiaj mam wizytę o 19.40 już nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego dzidziola,zawsze przed każdą wizytą stresuję się czy wszystko jest w porządku. Co do płci też jestem ciekawa czy dzisiaj się potwierdzi ale i tak już nastawiłam się na chłopaka. Zielona cieszę się że nie masz już krwiaka i gratuluję synusia chociaż wiem ze liczyłaś na dziewczynkę ale najważniejsze że wszystko jest dobrze. Sojka śliczny dzidziuś Lukrecja dziwni Ci znajomi,każdy daje takie imię dziecku jakie uważa za stosowne,nie rozumiem zachowania niektórych ludzi. Trochę zaczęłam porządki w domku i jakoś powoli ogarniam po tym lenistwie. Doradzcie mi kochane bo nie wiem czy myć okna czy nie. Jedni mi mówią ze absolutnie nie znowu następni ze w niczym mycie okien nie zagraża a nie chciałabym zaszkodzić dzidzi i nie wiem co mam robić sama ![]() Po wizycie się odezwę co u nas. Ja już chcę mieć brzuszek ciążowy
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie chodzi o to ze nie powinno się z rękami w górze żadnych forsujących czynności robić i o tych oknach ze trza trzec ręce w górze mają
ja myje okna bo mam nisko i jak na stołek wleze to rąk nie muszę wyciągać pieron wie jak bardzo A co do imion to moje jest raczej normalne ( Agata) a tez miałam do mamy pretensje czemu mi takie głupie imie dała na strarośc dopiero mi się zaczęło podobać Także niestety rzadko się zdarza dziecko zadowolone ze swojego imienia
|
|
|
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do imienia to ja swojego nie lubię, ani pierwszego Monika ani drugiego Agata
|
||
|
|
|
#3554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne te ciuszki malutkie Cytat:
Kochana może tonie było świadome i dlatego tak odebrałaś? my teraz wszystko wyolbrzymiamy chyba i łatwo nas zranić ale myślę że nie chciała tak ... Cytat:
a mi się Natanek podoba i już ... też bym chciała ale mój mąż nie jest do przegadania w tym temacie .. nic nie poradzę a swoją drogą to Wasze dzieciątko i Wy decydujecie jakie imię będzie nosiło Cytat:
hmmm no to niedobrze że tak się dzieje... odpoczywaj i nie przesilaj się ...
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamlin to moja koleżanka leżała prawie 9mcy bo miała problemy z nerkami i sercem i jak już była na 2 tygodnie przed rozwiązaniem to lekarz sam jej powiedział, że teraz może pani robić wszystko łącznie z myciem okien eech
|
|
#3556 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze po krwiaku ani sladu i przeziernosc mam taka jak TY![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie przejmuj sie ![]() glowa do gory Cytat:
ale juz blizej niz daleja ja normalnie dzis przechodze sama siebie, nic kompletnie nic mi sie nie chce chyba pojde sie przewietrzyc , bo sloneczko ladnie swieci a w domu mozna oszalec
|
|||||
|
|
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
mi się nawet chcieć nie chce dzisiaj... bez kitu
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane to że Wam się nie chce to efekt raz przesilenia zimowo-wiosennego a dwa zmiany czasu - niech będzie jak będzie ale daje w czajnik równo - ja to się nie umiałam zmusić rano do wstania bo wg starego czasu była to 4 rano - toż to rozbój w biały dzień. A wcale nie poszłam późno spać bo o 22 nowego czasu
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zmobilizowałam i posprzątałam Pauli pokój. Czystkę taką zrobiłam że ma miejsce na nowe zabawki
Dwa worki na śmieci zapełniłam. A przecież niedawno czystkę robiłam. Boże skąd moje dziecko wynajduje te wszystkie pierdółki????? Tylko okno zostało mi u niej do umycia, ale to jak Kropek wróci, bo ja ram nie lubię myć ![]() Teraz chorowitek zasnął więc woda na kawusię wstawiona już. Powiem Wam że efekty siedzenia w domu widać gołym okiem, mieszkanko czyściutkie, pachnące. Nie żeby na codzień być syf i smród, ale tak jakoś inaczej jest. A może to przez to czyste okno w dużym pokoju
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czyste okna potęgują uczucie porządku
|
|
#3561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A co, czasem trzeba zaszaleć!
![]() Tamlin - Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i wieeelkiiiieee buziaki ![]() Cytat:
Śliczny kolega Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA WSPARCIE Ona jest chyba zazdrosna,ale już od dawna mi działa na nerwy,więc lepiej jak ograniczę z nią kontakty,choć to może być trudne,bo: 1.jesteśmy rodziną, 2.mieszkamy w tym samym mieście,pare ulic dalej. A takie stresy nie są mi naprawdę potrzebne.Nie będzie łatwo... Dobra,ale już koniec o tym. Byłam dziś z synkiem na kontroli u pani doktor. Jest poprawa A i jeszcze nawiąże do farbowania włosów.Tydzień temu farbowałam tą farbą bez amoniaku w piance Palette i nawet jestem nią pozytywnie zaskoczona.Dobrze się aplikuje i kolor dobrze pokrywa. Miałam kolor jakiś bodajże czekoladowy brąz.Mogę polecić.
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za gratulacje,ja i tak mam nadzieje ze ten cypelek zamieni sie w lechtaczke a nie w prącie
![]() nastepna wizyta 16.04 wiec zobaczymy wtedy |
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizyte dopiero po świętach ale jak nie przejdzie to sie wybiore wcześniej. Jak leże to nic sie nie dzieje. |
|
|
|
|
#3566 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie było od początku wszystko jedno jeśli chodzi o płeć...Kiedyś zależalo mi żeby najstarsze dzieckobyło chłopcem, bo później opiekowałby się potencjalnymi młodszymi siostrzyczkami ![]() za to Marek od początku chciał małą księżniczkę na pierwszy ogień, więc gdy usłyszał przypuszczenia pani doktor niemal podskoczył z radości ![]() dlatego liczę że diagnoza się utrzyma i we wrześniu powitamy na świecie Kalinę Cytat:
Cytat:
ale opis walnęłam ![]() colds dzisiaj także składam gratulacje! gda dokładnie ![]() Enigmama co to za Błogosławieństwo? Też chętnie bym się takiemu poddała ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty! ![]() A ja dziś byłam u fryzjera, wreszcie zaczął się II trymestr więc bez wyrzutów sumienia mogłam ogarnąć odrosty i podciąć grzywę ![]() byłam też na poniedziałkowym szopingu lumpeksowym i kupiłam kolejny zestaw "ciążowych" ciuszków ![]() ale mi to dziś humor poprawiło przed chwilą zjadłam obiad, a zaraz biorę się za uciekanie truskawek ze śmietanką
|
|||
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
wogole z racji mojej zlej cytologi dostalam skierowanie do szpitala na kolkoskopie i prawdopodobnie wycinek. Miala ktoras z Was to? boli?
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na szczęście wyniki wyszły dobre. Jestem zaszczepiona na raka szyjki macicy, ale nigdy nic nie wiadomo. Wyniki cytologii też mam już dobre. |
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez to sa jakies jaja,mogliby poczekac do porodu a nie przez ten stres to niewiem czy nie zwariuje.i czy daja jakies znieczulenie? |
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Typowo sobie ogarnął ją między girkami I Doktorek nie mógł stwierdzić czy coś odpadło czy nadal zostało |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

a tearaz głaska brzusio i ma nadzieje na braciszka 

Trzeba odpocząć w takim razie 

A z pęcherzem latam jak głupia 

a swoją drogą to Wasze dzieciątko i Wy decydujecie jakie imię będzie nosiło 

przeciez to sa jakies jaja,mogliby poczekac do porodu a nie
przez ten stres to niewiem czy nie zwariuje.