Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 11:56   #3541
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
No pamiętam ten dzień tak dobrze, to podniecenie, strach a potem wielką przeogromną nie do opisania radość, i mogłabym jej nie wypuszczać z rąk tak do dziś jak aptrze jaka jest mądra, jak się wspaniale rozwija eh łezka się kręci, a taka była malusia, (59 cm i 3350) najlepiej wspominam sam moment narodzin i moment (dzien) w którym wrócilysmy do domu. Niezapomniane a tearaz głaska brzusio i ma nadzieje na braciszka
Ach, aż sobie powspominałam... Jestem przeszczęśliwa że znów będzie mi dane przeżyć tak cudne chwile.
No i Paula też chce braciszka

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ja po wizicie,moge leki odstawic,nie ma sladu po krwiaku ani po odklejajacej sie kosmówce jestem prze szczesliwa.
jedyne co mnie troszke rozczarowalo to to ze moja Maja ma cypelek miedzy nogami i prawdopodobnie Maja zamieni sie w Nikodema.
I Jak na zlosc moja kolezanka,za ktora nie przepadam ma dziewczynke (a chciala chlopca).
Przedstawiam Wam mojego mezczyzne
Wspaniałe wieści Gratuluję synusia

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zosiek waży 159 gram!!! jaka już duża z niej kobieta
Nogi rozdziabiła tak, że aż mi wstyd za nią było, ale chyba chciała po raz kolejny udowodnić że kobietą jest i pokazać co tam ma :P
a poniżej dzisiejsza panna Zofia, tylko gdzieś jej rączki wcieło
Jaka cudna fotka
Muszę mojego gina poprosić aby mi taką ładną i wyraźną strzelił

Matko nadal nic nie zrobiłam , bo brat wpadł na chwilę. A nie, psa wyprowadziłam Trzeba odpocząć w takim razie
Stary 2012-03-26, 11:56   #3542
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Aaaaa! Dziewczyny! Mogę mieć do Was wielką prośbę? Robię teraz badanie do magisterki, dotyczące związków (mile widziane związki na odległość, np. Dearlie! )No i w związku z tym, czy mogłybyście mi wypełnić taki jeden miły kwestionariusz? Bo potrzebuję 180 osób badanych, a mam dopiero 40... Bardzo Was proooszę... Tylko nie wiem czy mogę tutaj umieścić link do ankiety, więc proszę o PW

gda pewnie dawaj na maila link do ankiety ja wypełnie ) mam ten sam problem z ankietamy a mam mieć tylko 100
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 11:57   #3543
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Aaaaa! Dziewczyny! Mogę mieć do Was wielką prośbę? Robię teraz badanie do magisterki, dotyczące związków (mile widziane związki na odległość, np. Dearlie! )No i w związku z tym, czy mogłybyście mi wypełnić taki jeden miły kwestionariusz? Bo potrzebuję 180 osób badanych, a mam dopiero 40... Bardzo Was proooszę... Tylko nie wiem czy mogę tutaj umieścić link do ankiety, więc proszę o PW
Gda dajesz linka, mój bracik ci wypełni bo jest w takiej sytuacji

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 12:18   #3544
coventry
Raczkowanie

ależ piękne te Wasze dzidziusie:ju pi:
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:38   #3545
lukrecja_25
Wtajemniczenie

hahaha boszeee PACZTA jakie słodkie dla dziewczyynkiiii jejuuuuu jakie sliiiczne śpioszki no nie zniese zakochałam sie Konczi jak bedziesz miała mieć córke to ja ci to w prezencie dam piękneee
http://allegro.pl/bobas-komplet-pszc...211905361.html

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:46   #3546
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Lukrecjo - jesteś mistrzynią porównań - uwielbiam twoje postrzeganie spraw - jesteś debeściara
Popieram,od razu mam lepszy humor
W ogóle tu jest bardzo fajne towarzystwo

zielona cieszę się,że krwiaka nie ma,to super wiadomość.A że dzidek jest nie dzidkowa to przecież też dobrze,najważniejsze,by było zdrowe.
Ja w sumie też marzę,że to jest córcia,ale jak się okaże,że synuś,to starszy braciszek będzie mega szczęśliwy,widocznie taka wola Boża.

sojka jak super widać maleńką,jaki czysty obraz,śliczności.

Oby same takie dobre wieści były

Powiem Wam teraz co ja czuję.
Bliska mi osoba powiedziała,że cieszy się,że czuję już ruchy.
A dziś wpadła do nas na chwilę i pokazując fotki ze swojego usg,powiedziała z ironią w głosie,że to niemożliwe,żeby ktoś jeszcze prócz mnie czuł ruchy dotykając brzucha.Ona jako matka teraz czwartego dziecka myśli,że wszystko wie najlepiej.Zrobiła mi dużą przykrość.Myślałam,że jest moją przyjaciółką a teraz coraz częściej w to wątpie,ba!już zwątpiłam.
W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 18tc,a teraz w 15t.
i czuje je od piątku,więc to na pewno nie jelita!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 13:59   #3547
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ludzie nie myślą o tym ze sprawiają nam przykrośc takimi tekstami.. nawet jak by to było nie możliwe to jako przyjaciółka powinna cieszyć się razem z tobą przynajmniej w twojej obezności a niech sobie myśli co chce To napewno dzidek bo ja swojego tez czuje juz od kilku dni wieczorem zazwyczaj i rano takie jakby skakanie w środku na zewnątrz moze nie ale ja dopiero jestem 13tc+3 dni

Ja powiedziałam znajomuym jednym jakie imie chce dać synkowi to mnie że tak powiem zbesztali począwszy od tego czy mi ksiądz ochrzci jak takie imie bo czy ono jest przez kościół uznawane a po drugie jak sie dziecko moje bvedzie czuło mając nienormalne takie imie ... i było mi przykto równiez i utwierdziłam się w przekonaniu ze nikomu nie powiem jednak jakie będzie imie ... mnie się podoba ... tatusiowi też... i nie jest chyba obciachowe . Co innego jak bym dziecko Hipolit nazwała albo Bożydar no... no to wstyd moze no ale Nataniel uważam ze pięknie a znajomym powiedziałam ze mnie wkur... i ze dam jak bede chciałą :P nic im do tego nawet sie nie obrazili na mnie za to

bloguję
Stary 2012-03-26, 14:03   #3548
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ludzie nie myślą o tym ze sprawiają nam przykrośc takimi tekstami.. nawet jak by to było nie możliwe to jako przyjaciółka powinna cieszyć się razem z tobą przynajmniej w twojej obezności a niech sobie myśli co chce To napewno dzidek bo ja swojego tez czuje juz od kilku dni wieczorem zazwyczaj i rano takie jakby skakanie w środku na zewnątrz moze nie ale ja dopiero jestem 13tc+3 dni

Ja powiedziałam znajomuym jednym jakie imie chce dać synkowi to mnie że tak powiem zbesztali począwszy od tego czy mi ksiądz ochrzci jak takie imie bo czy ono jest przez kościół uznawane a po drugie jak sie dziecko moje bvedzie czuło mając nienormalne takie imie ... i było mi przykto równiez i utwierdziłam się w przekonaniu ze nikomu nie powiem jednak jakie będzie imie ... mnie się podoba ... tatusiowi też... i nie jest chyba obciachowe . Co innego jak bym dziecko Hipolit nazwała albo Bożydar no... no to wstyd moze no ale Nataniel uważam ze pięknie a znajomym powiedziałam ze mnie wkur... i ze dam jak bede chciałą :P nic im do tego nawet sie nie obrazili na mnie za to
Lukrecjo, masz rację, to jakie dacie dziecku na imię to znajomym wara - imię jest bardzo ładne.

Mój małż marzy drugiej córeczce, ja nie obstawiam nic - chociaż zdarza mi się mówić per ON no cóż albo się dowiem niebawem a może przetrzyma tak jak Klaudia

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-26, 14:32   #3549
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

widzę, że po mnie obrałaś nocne wojaże ... strasznie męczące to jest ale mi póki co przeszło, na noc długo wietrzymy pokój i pościel więc później śpię jak zabita oczywiście wizyty w toalecie obowiązkowo, jak przetrzymam chwile to mnie brzuch napierdziela więc nie eksperymentuje bo nie wiem czy to normalne

[...]
Ja mam całymi dniami pootwierane okna teraz i nawet w nocy a z tym spaniem to dzisiaj masakra jakaś.
A zaś dzisiaj lekki stres bo jakieś dziwne kolory ze mnie wypływają.
Poszłam na poczte a jak wróciłam to jakieś ciemne upławy
Już tyle spokoju było i zaś coś.
Odstawiłam kilka dni temu luteine i chyba to raczej nie z tego bo jak brałam to też to czasem sie pojawiało. Leże w łóżku teraz i tak dzisiaj zostanie.Mam nadzieje że to przejdzie A z pęcherzem latam jak głupia
Dzisiaj już brak humoru od rana

Trzymam kciukasy za wszystkie wizyty dzisiaj
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:38   #3550
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Witam po pięknym weekendzie

My dziś 7 rano awaryjne USG o którym pisałam wcześniej bo niepokoiło mnie że Zośka mi się w brzuchu przez jeden dzień nie gibała wcale i umówiłam wizyte, nastepnego dnia już dała o sobie znac, ale nie odwoływałam USG
Nogi rozdziabiła tak, że aż mi wstyd za nią było, ale chyba chciała po raz kolejny udowodnić że kobietą jest i pokazać co tam ma :P

Za tydzień 3/4d

a dzisiaj wieczorkiem wybywam do tesco po jakieś małe słodkie ciuszki
no i jeszcze wizyte mam u ginka na 19stą, dupa blada że na USG musze chodzić oddzielnie, w sumie dla niego to interes bo 2 razy więcej płace ... rano stówka, wieczorem stówka.. buuuu..

jaka super wyraźna fotka ja tam nie wiem nawet jak powinna na usg wyglądać dziewczynka i jak to poznać i czemu ja jeszcze nie czuję ruchów
Cytat:
My mamy całkiem białą kuchnie, w ogóle mieszkanie w białej kolorystyce i jest super! Do tego mega tapeta pomiędzy blatem a szafkami - super kolorowa, w szalone grafiki i wygląda świetnie! Ale ja mam gładkie, raczej w nowoczesnym stylu, jedynie gałki ręcznie robione i malowane zielono-białe.
możesz mi pokazać zdjęcie swojej kuchni?
Stary 2012-03-26, 14:43   #3551
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Doberek

U mnie piękne słoneczko ale tak zimno że w ręce szczypało.

Dzisiaj mam wizytę o 19.40 już nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego dzidziola,zawsze przed każdą wizytą stresuję się czy wszystko jest w porządku.

Co do płci też jestem ciekawa czy dzisiaj się potwierdzi ale i tak już nastawiłam się na chłopaka.

Zielona cieszę się że nie masz już krwiaka i gratuluję synusia chociaż wiem ze liczyłaś na dziewczynkę ale najważniejsze że wszystko jest dobrze.

Sojka śliczny dzidziuś

Lukrecja dziwni Ci znajomi,każdy daje takie imię dziecku jakie uważa za stosowne,nie rozumiem zachowania niektórych ludzi.

Trochę zaczęłam porządki w domku i jakoś powoli ogarniam po tym lenistwie.

Doradzcie mi kochane bo nie wiem czy myć okna czy nie.
Jedni mi mówią ze absolutnie nie znowu następni ze w niczym mycie okien nie zagraża a nie chciałabym zaszkodzić dzidzi i nie wiem co mam robić sama

Po wizycie się odezwę co u nas.

Ja już chcę mieć brzuszek ciążowy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 14:54   #3552
lukrecja_25
Wtajemniczenie

pewnie chodzi o to ze nie powinno się z rękami w górze żadnych forsujących czynności robić i o tych oknach ze trza trzec ręce w górze mają ja myje okna bo mam nisko i jak na stołek wleze to rąk nie muszę wyciągać pieron wie jak bardzo

A co do imion to moje jest raczej normalne ( Agata) a tez miałam do mamy pretensje czemu mi takie głupie imie dała na strarośc dopiero mi się zaczęło podobać Także niestety rzadko się zdarza dziecko zadowolone ze swojego imienia

bloguję
Stary 2012-03-26, 15:02   #3553
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Jedni mi mówią ze absolutnie nie znowu następni ze w niczym mycie okien nie zagraża a nie chciałabym zaszkodzić dzidzi i nie wiem co mam robić sama
Cytat:
pewnie chodzi o to ze nie powinno się z rękami w górze żadnych forsujących czynności robić i o tych oknach ze trza trzec ręce w górze mają ja myje okna bo mam nisko i jak na stołek wleze to rąk nie muszę wyciągać pieron wie jak bardzo

A co do imion to moje jest raczej normalne ( Agata) a tez miałam do mamy pretensje czemu mi takie głupie imie dała na strarośc dopiero mi się zaczęło podobać Także niestety rzadko się zdarza dziecko zadowolone ze swojego imienia
Tak jak Lucia napisała, chodzi o podnoszenie rąk do góry. Niebezpieczne jest w wysokiej ciąży, bo dochodzi do wzrostu ciśnienia co może spowodować odklejenie łożyska. Dlatego jak nieraz czytam, że kobiety aby przyspieszyć poród myją okna to mnie szlag trafia. Mogą nie tyle przyspieszyć to zabić dziecko przez własną głupotę.
Co do imienia to ja swojego nie lubię, ani pierwszego Monika ani drugiego Agata
Stary 2012-03-26, 15:13   #3554
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha boszeee PACZTA jakie słodkie dla dziewczyynkiiii jejuuuuu jakie sliiiczne śpioszki no nie zniese zakochałam sie Konczi jak bedziesz miała mieć córke to ja ci to w prezencie dam piękneee
a jak syna byde miała to ciocia Hanulka prezentu nie sprawi? Ty łajzo !!! wszystko memu dziecięciu opowiem jak już zrozumie jaka łajza jesteś i twemu tyż!

śliczne te ciuszki malutkie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

A dziś wpadła do nas na chwilę i pokazując fotki ze swojego usg,powiedziała z ironią w głosie,że to niemożliwe,żeby ktoś jeszcze prócz mnie czuł ruchy dotykając brzucha.Ona jako matka teraz czwartego dziecka myśli,że wszystko wie najlepiej.Zrobiła mi dużą przykrość.Myślałam,że jest moją przyjaciółką a teraz coraz częściej w to wątpie,ba!już zwątpiłam.

Kochana może tonie było świadome i dlatego tak odebrałaś? my teraz wszystko wyolbrzymiamy chyba i łatwo nas zranić ale myślę że nie chciała tak ... głasiule dla brzucholeńka kochanego

Cytat:

a mi się Natanek podoba i już ... też bym chciała ale mój mąż nie jest do przegadania w tym temacie .. nic nie poradzę a swoją drogą to Wasze dzieciątko i Wy decydujecie jakie imię będzie nosiło

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja mam całymi dniami pootwierane okna teraz i nawet w nocy a z tym spaniem to dzisiaj masakra jakaś.
Odstawiłam kilka dni temu luteine i chyba to raczej nie z tego bo jak brałam to też to czasem sie pojawiało. Leże w łóżku teraz i tak dzisiaj zostanie.Mam nadzieje że to przejdzie A z pęcherzem latam jak głupia

hmmm no to niedobrze że tak się dzieje... odpoczywaj i nie przesilaj się ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:14   #3555
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tak jak Lucia napisała, chodzi o podnoszenie rąk do góry. Niebezpieczne jest w wysokiej ciąży, bo dochodzi do wzrostu ciśnienia co może spowodować odklejenie łożyska. Dlatego jak nieraz czytam, że kobiety aby przyspieszyć poród myją okna to mnie szlag trafia. Mogą nie tyle przyspieszyć to zabić dziecko przez własną głupotę.
Co do imienia to ja swojego nie lubię, ani pierwszego Monika ani drugiego Agata

Tamlin to moja koleżanka leżała prawie 9mcy bo miała problemy z nerkami i sercem i jak już była na 2 tygodnie przed rozwiązaniem to lekarz sam jej powiedział, że teraz może pani robić wszystko łącznie z myciem okien eech

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-26, 15:21   #3556
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja po wizicie,moge leki odstawic,nie ma sladu po krwiaku ani po odklejajacej sie kosmówce jestem prze szczesliwa.
jedyne co mnie troszke rozczarowalo to to ze moja Maja ma cypelek miedzy nogami i prawdopodobnie Maja zamieni sie w Nikodema.
I Jak na zlosc moja kolezanka,za ktora nie przepadam ma dziewczynke (a chciala chlopca).
gratuluje synusia super ze po krwiaku ani sladui przeziernosc mam taka jak TY

Cytat:

My dziś 7 rano awaryjne USG o którym pisałam wcześniej bo niepokoiło mnie że Zośka mi się w brzuchu przez jeden dzień nie gibała wcale i umówiłam wizyte, nastepnego dnia już dała o sobie znac, ale nie odwoływałam USG

Za tydzień 3/4d

no i jeszcze wizyte mam u ginka na 19stą, dupa blada że na USG musze chodzić oddzielnie, w sumie dla niego to interes bo 2 razy więcej płace ... rano stówka, wieczorem stówka.. buuuu..

rany ale wyrazne zdjecie!! gratuluje udanej wizyty

Cytat:
ale sliczne

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

zielona cieszę się,że krwiaka nie ma,to super wiadomość.A że dzidek jest nie dzidkowa to przecież też dobrze,najważniejsze,by było zdrowe.
Ja w sumie też marzę,że to jest córcia,ale jak się okaże,że synuś,to starszy braciszek będzie mega szczęśliwy,widocznie taka wola Boża.

sojka jak super widać maleńką,jaki czysty obraz,śliczności.

Oby same takie dobre wieści były

ja tez sie zawiodlam na bliskiej mi osobie ale nie bede tu o tym pisac.
nie przejmuj siekazda z nas chyba lepiej wie co czuje, co ona tam moze wiedziec, nie siedzi ci w brzuchu
glowa do gory

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

U mnie piękne słoneczko ale tak zimno że w ręce szczypało.

Dzisiaj mam wizytę o 19.40 już nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego dzidziola,zawsze przed każdą wizytą stresuję się czy wszystko jest w porządku.

Co do płci też jestem ciekawa czy dzisiaj się potwierdzi ale i tak już nastawiłam się na chłopaka.

Zielona cieszę się że nie masz już krwiaka i gratuluję synusia chociaż wiem ze liczyłaś na dziewczynkę ale najważniejsze że wszystko jest dobrze.

Sojka śliczny dzidziuś

Lukrecja dziwni Ci znajomi,każdy daje takie imię dziecku jakie uważa za stosowne,nie rozumiem zachowania niektórych ludzi.

Trochę zaczęłam porządki w domku i jakoś powoli ogarniam po tym lenistwie.

Po wizycie się odezwę co u nas.

Ja już chcę mieć brzuszek ciążowy
tez juz bym chciala miec ciazowy, wczoraj na spacerku tyle kobiet mijalam z taka fajna pileczka ale juz blizej niz dalej

a ja normalnie dzis przechodze sama siebie, nic kompletnie nic mi sie nie chce chyba pojde sie przewietrzyc , bo sloneczko ladnie swieci a w domu mozna oszalec

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:45   #3557
lukrecja_25
Wtajemniczenie

mi się nawet chcieć nie chce dzisiaj... bez kitu

bloguję
Stary 2012-03-26, 15:53   #3558
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Kochane to że Wam się nie chce to efekt raz przesilenia zimowo-wiosennego a dwa zmiany czasu - niech będzie jak będzie ale daje w czajnik równo - ja to się nie umiałam zmusić rano do wstania bo wg starego czasu była to 4 rano - toż to rozbój w biały dzień. A wcale nie poszłam późno spać bo o 22 nowego czasu

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-26, 15:53   #3559
tamlin111
Zakorzenienie

A ja się zmobilizowałam i posprzątałam Pauli pokój. Czystkę taką zrobiłam że ma miejsce na nowe zabawki Dwa worki na śmieci zapełniłam. A przecież niedawno czystkę robiłam. Boże skąd moje dziecko wynajduje te wszystkie pierdółki????? Tylko okno zostało mi u niej do umycia, ale to jak Kropek wróci, bo ja ram nie lubię myć
Teraz chorowitek zasnął więc woda na kawusię wstawiona już.
Powiem Wam że efekty siedzenia w domu widać gołym okiem, mieszkanko czyściutkie, pachnące. Nie żeby na codzień być syf i smród, ale tak jakoś inaczej jest. A może to przez to czyste okno w dużym pokoju
Stary 2012-03-26, 15:55   #3560
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
A ja się zmobilizowałam i posprzątałam Pauli pokój. Czystkę taką zrobiłam że ma miejsce na nowe zabawki Dwa worki na śmieci zapełniłam. A przecież niedawno czystkę robiłam. Boże skąd moje dziecko wynajduje te wszystkie pierdółki????? Tylko okno zostało mi u niej do umycia, ale to jak Kropek wróci, bo ja ram nie lubię myć
Teraz chorowitek zasnął więc woda na kawusię wstawiona już.
Powiem Wam że efekty siedzenia w domu widać gołym okiem, mieszkanko czyściutkie, pachnące. Nie żeby na codzień być syf i smród, ale tak jakoś inaczej jest. A może to przez to czyste okno w dużym pokoju
Jak ma się wolne to można takie porządki robić spokojnie i z większą regularnością. Tu się z tobą zgadzam a czyste okna potęgują uczucie porządku

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-26, 16:12   #3561
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Colds cóż za powitanie przyłączam się do imprezki!
A co, czasem trzeba zaszaleć!

Tamlin -

Cytat:
Dziewczyny pocieszcie mnie trochę. Ostatnio miewam takie delikatne bóle miesiączkowe i trochę się przestraszyłam Niby wyczytałam, że to może być pęcherz, na który rosnąca macica naciska (taki sam ból), ale nadal się boję czy wszystko jest ok...
Też od kilku dni miewam bóle, jakby miesiączkowe. Tak pod pępkiem boli..

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
więc będę musiała zrezygnować z mojego kojącego napoju ... zobaczymy czy coś się w tej kwestii zmieni ...

jejku zjadłam pół arbuza
U mnie królują lody..

Cytat:
Heeelołłł
Trzymam kciuki mocno za wizyty Wasze! Ja mam za 4 dni nie mogę się doczekać
Ja także spędziłam z rodzinką super miły weekend bardzo rodzinny
I w sobote dostałam w pożyczkę trochę ubrań ciązowych od koleżanki która urodziła w grudniu i także miała ode mnie ubranka więc humorek się poprawil trochę a w niedziele przyjęłam Błogosławieństwo dla przyszłych mam i spłakalam się okropnie ale jestem szczęśliwa
No i cala niedziela parwie na świeżym powietrzu
skońcyliśmy 13 tygodni i zaczynamy 4 miesiąc i 2 trymestr HUUUURRRAAA!!!
Jutro moja czterolatka ma urodzinki Jak ten czas leci a tak było 4 lata temu :
To złóż już dzisiaj swojej Kobietce życzonka i wieeelkiiiieee buziaki

Cytat:
Z tą płcią to ja już nie wiem czy do końca ciąży uwierzę mojemu Doktorkowi
Śliczny kolega

Cytat:

Za tydzień 3/4d

Oj ta panna Zofija, oj oj

Cytat:
Dawaj kobitko, wysyłaj linka
Stary 2012-03-26, 16:30   #3562
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Wiem co czujesz, czytam forum codziennie ale malo kiedy pisze bo najzwyczajniej w swiecie mi przykro ze musze lezec plackiem. Plamienia ustapily mi na 4 dni, pojawily sie znowu na poltora tygodnia, 3 dni znowu ulgi i od dzisiaj brązowe uplawy zawitały znowu.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:37   #3563
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA WSPARCIE:roza :
Ona jest chyba zazdrosna,ale już od dawna mi działa na nerwy,więc lepiej jak ograniczę z nią kontakty,choć to może być trudne,bo:
1.jesteśmy rodziną,
2.mieszkamy w tym samym mieście,pare ulic dalej.
A takie stresy nie są mi naprawdę potrzebne.Nie będzie łatwo...
Dobra,ale już koniec o tym.

Byłam dziś z synkiem na kontroli u pani doktor.
Jest poprawa,mniejsze zmiany na płucach,ale dalej kontynuacja antybiotyku jeszcze przez 3dni,syropów i inhalacji.I oczywiście drugi tydzień siedzenia w domu.

A i jeszcze nawiąże do farbowania włosów.Tydzień temu farbowałam tą farbą bez amoniaku w piance Palette i nawet jestem nią pozytywnie zaskoczona.Dobrze się aplikuje i kolor dobrze pokrywa.
Miałam kolor jakiś bodajże czekoladowy brąz.Mogę polecić.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:53   #3564
zielona1911
Zakorzenienie

dziekuje za gratulacje,ja i tak mam nadzieje ze ten cypelek zamieni sie w lechtaczke a nie w prącie
nastepna wizyta 16.04 wiec zobaczymy wtedy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:54   #3565
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Wiem co czujesz, czytam forum codziennie ale malo kiedy pisze bo najzwyczajniej w swiecie mi przykro ze musze lezec plackiem. Plamienia ustapily mi na 4 dni, pojawily sie znowu na poltora tygodnia, 3 dni znowu ulgi i od dzisiaj brązowe uplawy zawitały znowu.
Kurcze a co Ci lekarz na to powiedział?? Bierzesz jakieś leki?
Ja mam wizyte dopiero po świętach ale jak nie przejdzie to sie wybiore wcześniej.
Jak leże to nic sie nie dzieje.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-26, 16:57   #3566
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
śliczny!
mnie było od początku wszystko jedno jeśli chodzi o płeć...Kiedyś zależalo mi żeby najstarsze dzieckobyło chłopcem, bo później opiekowałby się potencjalnymi młodszymi siostrzyczkami
za to Marek od początku chciał małą księżniczkę na pierwszy ogień, więc gdy usłyszał przypuszczenia pani doktor niemal podskoczył z radości
dlatego liczę że diagnoza się utrzyma i we wrześniu powitamy na świecie Kalinę

Cytat:
ja teraz jestem bardzo wzruszliwa zawsze byłam ale teraz rekordy pobijam
Wlasnie sie dowiedziałam ze usg z płytką u mnie kosztuje 100 zł wiecej i nie można tak z biegu zrobic tylko trzeba umawiając sie zaznaczyc ze wiyta z nagraniem płyty wczesniej, a myslalam ze może w piątek się udałoby. Może za miesiąc
Jak zobaczyłam zdjęcie z USG Sojki to się pobeczałam autentycznie... Nadal nie mogę uwierzyć w ten malutki CUD, który noszę pod sercem

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
jaka super wyraźna fotka ja tam nie wiem nawet jak powinna na usg wyglądać dziewczynka i jak to poznać i czemu ja jeszcze nie czuję ruchów

możesz mi pokazać zdjęcie swojej kuchni?
Na mojej wizycie w ostatni czwartek pani GIN powiedziała, że nie może jeszcze na 100% stwierdzić płci, ale po ukształtowaniu KOŚCI ŁONOWYCH można przypuszczać że noszę dziewczynkę. Podobno kości są bardziej równoległe do kręgosłupa i przeważnie z tak ukształtowanego wzgórka CZĘŚCIEJ zdarza się że nic już nie wyrasta
ale opis walnęłam

colds dzisiaj także składam gratulacje!

gda dokładnie wrzuć na maila link to chętnie pomożemy i wypełnimy ankietki

Enigmama co to za Błogosławieństwo? Też chętnie bym się takiemu poddała

za wszystkie dzisiejsze wizyty!

A ja dziś byłam u fryzjera, wreszcie zaczął się II trymestr więc bez wyrzutów sumienia mogłam ogarnąć odrosty i podciąć grzywę
byłam też na poniedziałkowym szopingu lumpeksowym i kupiłam kolejny zestaw "ciążowych" ciuszków
ale mi to dziś humor poprawiło
przed chwilą zjadłam obiad, a zaraz biorę się za uciekanie truskawek ze śmietanką
Stary 2012-03-26, 17:02   #3567
zielona1911
Zakorzenienie

wogole z racji mojej zlej cytologi dostalam skierowanie do szpitala na kolkoskopie i prawdopodobnie wycinek. Miala ktoras z Was to? boli?
Stary 2012-03-26, 17:24   #3568
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
wogole z racji mojej zlej cytologi dostalam skierowanie do szpitala na kolkoskopie i prawdopodobnie wycinek. Miala ktoras z Was to? boli?
Ja miałam w ciąży z Paulą. Dość nie przyjemne, wkładają taki stożek do pochwy, z otworem i przez ten otwór pobierają wycinek i oglądają szyjkę macicy. Samo badanie nie trwa długo, podobne do badania ginekologicznego z wziernikiem. Tylko ciut dłużej i gmera tam patykiem jak przy pobieraniu cytologii. Weź podpaskę na wszelki wypadek, bo ja pokrwawiłam po badaniu. I to dość mocno. Swojej podpaski nie miałam, bo nie wiedzialam że trzeba i dali mi te wielki podpiczniki szpitalne.
U mnie na szczęście wyniki wyszły dobre. Jestem zaszczepiona na raka szyjki macicy, ale nigdy nic nie wiadomo. Wyniki cytologii też mam już dobre.
Stary 2012-03-26, 17:34   #3569
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam w ciąży z Paulą. Dość nie przyjemne, wkładają taki stożek do pochwy, z otworem i przez ten otwór pobierają wycinek i oglądają szyjkę macicy. Samo badanie nie trwa długo, podobne do badania ginekologicznego z wziernikiem. Tylko ciut dłużej i gmera tam patykiem jak przy pobieraniu cytologii. Weź podpaskę na wszelki wypadek, bo ja pokrwawiłam po badaniu. I to dość mocno. Swojej podpaski nie miałam, bo nie wiedzialam że trzeba i dali mi te wielki podpiczniki szpitalne.
U mnie na szczęście wyniki wyszły dobre. Jestem zaszczepiona na raka szyjki macicy, ale nigdy nic nie wiadomo. Wyniki cytologii też mam już dobre.
a jezeli powiem ze kolposkopie moga mi zrobic a wycinek po porodzie? boje sie jak fiks,jeszcze wiem jaka ginekolog ma mi to robic to juz wiem ze przezyje horror przeciez to sa jakies jaja,mogliby poczekac do porodu a nie przez ten stres to niewiem czy nie zwariuje.
i czy daja jakies znieczulenie?
Stary 2012-03-26, 17:42   #3570
colds
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za gratulacje,ja i tak mam nadzieje ze ten cypelek zamieni sie w lechtaczke a nie w prącie
nastepna wizyta 16.04 wiec zobaczymy wtedy
U nas niestety Bejbiś zasłonił się pępowiną!
Typowo sobie ogarnął ją między girkami I Doktorek nie mógł stwierdzić czy coś odpadło czy nadal zostało

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości