|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Głowa z profilu, wzrok w dół i dziubek
||||
|
|
|
#2372 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2374 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Wyjaśnienie: https://www.facebook.com/pages/Im-bo...66815943345312
|
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak samo mam z zegarkiem spojrzę a po chwili znów nie wiem która wiec dobrze, że nie jestem Twoją sis bo nie wytrzymałabyś ze mną ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
ja tam nie lubie takich wyćwiczonych minek i tej monotonności co na każdym zdjeciu ta sama minka lub pozycja tylko co się zmienia to kolor włosów |
||
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Taki obraz jest, zanim dojdziemy do "osiagniec" typu - obecny stan finansow publicznych. Nie wiem, jakiego szaleju kto sie opil, ale okreslanie realistycznej oceny sytuacji, jako narzekania jest niepowazne i tyle.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
|
|
|
#2378 |
|
jestę wieszczę
|
A ja uważam, że i tak mamy duże szczęście, bo przez nasz kraj nie przetaczają się wojny plemienne (chyba że za takie uznamy wojny PO-PiS
). Nie mamy niszczących trzęsień ziemi i tsunami. Kobiety nie muszą nosić burki. Są plusy, są. Nie jesteśmy w ogonku świata. Zawsze jest coś, z czego się można ucieszyć. W Polsce nie jest tragicznie.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2379 |
|
Naczelny Hipster
|
A mnie rozwala rzucanie argumentów z kompetnie innej dziedziny.
Jak ktoś powie, że Polska leży i kwiczy pod względem zarządzania państwem to trzeba zarzucić argumenty, że nie ma u nas tsunami, suszy, głodu i deszczu meteorytów. To są czynniki, na które człowiek nie ma wpływu. Nie zmienisz tego, że jest tsunami, nie sprawisz, że spadnie deszcz w trakcie suszy. To nie są rzeczy, które wynikają z niewłaściwego kierowania państwem. Plus raczej nie trafiają się w naszym klimacie. A co do walk plemiennych, przepraszam, mamy równać w dół? |
|
|
|
#2380 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
), wolność wyznania, wolność zrzeszania się. Równać mamy zawsze w górę, ale nic ot tak się nie stanie. A polityków mamy takich, jakich sobie wybraliśmy i tyle.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Naczelny Hipster
|
Ale w ten sposób możemy dojść do wniosków, że niczego więcej nam nie trzeba - a moim zdaniem w Polsce naprawdę jest beznadziejnie.
Wolność wypowiedzi i rzeczy, które wymieniłaś powinny być standardem, a nie czymś co świadczy o tym, że w danym kraju jest nieźle. |
|
|
|
#2382 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Pewien pan z AK kiedyś opowiadał mojemu tacie, jakie mamy szczęście, bo on musiał walczyć za kraj, codziennie bał się o swoje życie. Najpierw, czy nie zabiją go Niemcy, później, czy nie dopadną go Rosjanie. Cóż, starsi ludzie zwykle widzą więcej. I to nie jest tak, że uważam, że nic nam więcej nie trzeba, bo trzeba nam dużo, bardzo dużo. Przede wszystkim dobrej, rozsądnej władzy i wiary we własną wartość i własne siły. Ale nie startujemy od zera ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Aaa właśnie, jeszcze jedna rzecz mnie dziwi a propos Facebooka. Koleżanka odzywa się na priv i pisze : "ej, kliknij mi <<lubię to>> pod ostatnim postem, bo nikt mi nie kliknął, też Ci kliknę".
|
|
|
|
|
#2383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg mnie Polska jest 100 lat za murzynami i dopiero porządne trzęsienie ziemi (polityczne!) będzie w stanie coś zmienić.. |
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku Polska przędzie coraz gorzej a nie coraz lepiej.
|
|
#2385 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Dostrzegam różnicę pomiędzy "nie jest tragicznie" albo "i tak mamy lepiej" od "jest dobrze i nic nie trzeba zmieniać". Do zrobienia jest mnóstwo, ale to nie znaczy, że mamy tragiczną sytuację, bo zawsze mogło być gorzej.
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2388 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wiele rzeczy. Ostatnio mam coraz lepsze doświadczenia chociażby z NFZetem, komunikacją miejską w Warszawie i PKP (chociaż tutaj było kilka wpadek
) Ale rozumiem, że ktoś inny może mieć inne doświadczenia. Nie twierdzę, że w Polsce jest wspaniale i wszystko działa jak należy. Wiele rzeczy woła o pomstę do nieba. Ale też są rzeczy, które mi się podobają i które działają prawidłowo
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to z przyjemnoscia zapytalam co na przyklad Ty zrobilas dla Polski, zeby tak cienko nie przedla?
Zadziwia mnie fakt, ze tyle osob potrafi utyskiwac na rzad, jego opieszalosc, wprowadzanie zlych ustaw, a polowa z nich nie slyszala o obywatelskiej inicjatywie ustawodawczej. Wg mnie ktos kto narzeka, a nie robi nic (i nie argumentuj, ze pracujesz i zwiekszasz PKB, bo pracujesz aby przezyc a to, ze zasilasz panstwo i placisz podatki jest tylko ubocznym obowiazkiem z tego wynikajacym) jest hipokrytą.
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już wyemigruję, to dasz mi przyzwolenie na stwierdzenie faktu, że w Polsce nie jest OK?
|
|
#2391 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Też planuję się stąd wynieść |
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * akurat płaszcz koleżanki sprzed kilkudziesięciu postów był tym dosłownie wymarzonym - dziwi mnie, jak można zrezygnować z tego typu rzeczy dla zasady, bo komuś się wydaje że to jaja wymierzone specjalnie w jego osobę
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
jedna sytuacja: jechałam pociągiem na dość długiej trasie, siedziałam, później miejsca się pozapełniały. Obok mnie było wolne ale nijak nie mogło się to krzesełko otworzyć. Więc miałam kilka sytuacji gdzie pytali się mnie ludzie, czy jest wolne. Męczyło mnie to trochę ale każdemu mówiłam, jak jest- że próbowałam ale nie daje się opuścić na dół tego siedzenia. Po jakimś czasie jedna pani też pytała, i tak jej odpowiedziałam. Później wsiadł jeden pan i zaczął nieco się mocować i udało mu się to siedzenie opuścić, więc miejsce się zrobiło czego owa pani nie widziała najwidoczeniej. Do czego zmierzam: po tym jak zobaczyła po jakimś czasie, że obok mnie ktoś siedzi i siedzenie jest już opuszczone, zaczęła na maksa się na mnie patrzeć jaby chciała wzbudzić we mnie wstyd i poczucie winy. A wysiadając, perfidnie podeszła do mnie z tekstem cytuję: "w gumki to możesz grać ze swoimi rówieśnikami, nie ze mną". Odebrałam to jako jej złość, że niby specjalnie ją okłamałam (tylko w jakim celu?) iż siedzenie się nie otwiera. Miałam na końcu języka, że zamiast stać jak świeca mogła spróbować to siedzenie opuścić, a nie ma teraz pretensje że ktoś inny (ten pan) to zrobił i miejsce zajął.
|
|
|
|
#2394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2395 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja miałam dzisiaj wesoło w autobusie.
Stałam sobie w miejscu na wózek. Nikogo z wózkiem nie było, więc i problemu nie było. Ale na jednym przystanku weszła kobieta z wózkiem. Chciałam się przesunąć, ale nie miałam jak, bo mnie wózkiem zablokowała. Zamiast się wycofać trochę (miała miejsce), to jeszcze we mnie tym wózkiem wjechała. Miała farta, że delikatnie, bo wózek wyglądał na mniej trwały niż ja i moje glany Jeszcze by go sobie zepsuła ![]() Ostatecznie jakoś się tam przesunęłam (zahaczając o wózek, bo latać niestety, nie umiem). Niesmak pozostał. Na tym samym przystanku, co pani z wózkiem, wsiadł też brudny nieogolony pan z ogromnym workiem. Jak mniemam, pan był bezdomny. Podejrzewam też, że siłą rzeczy za bilet nie zapłacił... Ale w autobusie nic mu nie pasowało. I jeszcze z tym ogromnym workiem ustawił się obok drzwi (miejsce dalej było). Na każdym przystanku ludzie mieli problem z wyjściem, bo ów pan zastawiał połowę drzwi i ani myślał o przepuszczeniu innych. Na tym jednak nie skończyło się. Pan zaczął na głos do jakiejś kobiety obgadywać parkę, która stała w autobusie. Para zachowywała się jak najbardziej przyzwoicie, dziewczyna i chłopak trzymali się za ręce, raz tylko się cmoknęli. Pana z workiem bardzo to oburzyło i zaczął rzucać tekstami, że „trzeba się szanować za młodu”. Potem coś jeszcze mówił o tym, że „pocalunki to po ślubie”. Akurat na przystanku, na którym wysiadałam drzwi się zablokowały, a potem uderzyły jegomościa z workiem, który się dość niefortunnie ustawił. Wtedy przestał już na parkę marudzić. Dziwi mnie zachowanie pani z wózkiem i pan z workiem
|
#2396 |
|
Raczkowanie
|
Mnie ostatnio rozwalili ludzie w busie. Normalnie raczej nie jeżdżę komunikacją miejską, a jeśli już to na krótkich trasach, ale ostatnio mi się zdarzyło jechać busem przez godzinę (z miasta do rodzinnej wsi). W życiu bym nie przypuszczała, że ludzie czytający w busach mogą być czymś dziwnym. Dla mnie to było coś normalne, naturalne, że jak się wygodnie wcisnęłam na siedzenie (co nie było łatwe z walizką, torbą z laptopem i zwykła torbą no ale :P) to wyciągnęłam książkę (akurat nawet pamiętam że to był mocno zmasakrowany egzemplarz "Zielonej Mili" Kinga) i zaczęłam czytać. Czy to naprawdę takie niezwykłe? W każdym razie ludzie dziwnie się na mnie patrzyli jak wyciągałam tą książkę, co chwile ktoś wędrował spojrzeniem by podchwycić okładkę. Dobra, wśród młodzieży ze słuchawkami na uszach, czy piszącymi smsy byłam jedyną osobą czytającą, ale to głównie starsi ludzie dookoła mi się przyglądali. Powiem wam że byłam w szoku, nie wiem czy to ludzie na wsi tacy są czy chodziło im o coś innego, ale byłam w szoku! :P
|
|
#2397 |
|
Konto usunięte
|
Uhhh dziwi mnie pogląd że... jak coś jest, to trzeba to zjeść. Przyjechałam na weekend do rodziców i pierwsze co, to kłótnia. Mama się naoglądała Magdy Gessler i do sosu pomidorowego dodała wszystkiego co jej wpadło w rękę, łącznie z musztardą i chili. Wykręciło mnie na drugą stronę po spróbowaniu, to pretensja, że nie jem. Powiedziałam że mi nie smakuje. Drugi dzień, to samo na obiad, podziękowałam, to awantura a bo ty się to nauczysz jeść co ci dają jak... no i urwali bo w sumie już długo się utrzymuję sama
|
|
|
|
#2398 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
).Mnie dziwi, że tyle osób z dalszej rodziny wymusza na mnie podczas odwiedzin bardzo regularne posiłki. Dla mnie to bez sensu, bo po co mam jeść, skoro nie jestem głodna? Jak zgłodnieję, to zjem. Rozumiem jeszcze obiad, bo wtedy wszyscy jedzą razem, ale np. śniadanie, które każdy je sam? Dlaczego mam je jeść o 8:00, a nie o 10:00?
|
|
#2399 |
|
Konto usunięte
|
To taki drastyczny przykład tylko
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

) i sobie latałyśmy po szkole a to po placu zabaw ... przychodzimy do szatni (miała za coś zapłacić dla nauczycieli) ona szuka tego portfela i szuka nagle patrzy a on pod ławką leży i ta myśli że zgubiła ta kase (zresztą nikt sie nie zdziwił bo taki trzepak z niej był;P) ale na następny dzień to samo plecaki w szatni i poleciały... jak wróciłyśmy podeszła do nas taka parka co się miziali zawsze w szatni i to 2boksy za nasza szatnia a że szatnie były odzielone tylko taka siatką to wszystko było widać... i oni widzieli jak jedna dziewczynka z młodszych klas grzebie sobie w naszych plecakach
i my do tych plecaków no tak kieszonki pootwierane (tak samo jak przedtem;P) moja naj do portfela a tu znowu kasy nie ma i Ooo

ja tam nie lubie takich wyćwiczonych minek i tej monotonności co na każdym zdjeciu ta sama minka lub pozycja tylko co się zmienia to kolor włosów