|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Truscafko a jaki masz zestaw do chrztu i ile bys za niego ew. chciala?
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Truscafko na zelazkach sie nie znam ale to dotykowe tez mnie zainteresowalo, ale poki co zelazka nie mam na liscie zakupow
|
|
|
|
#2162 | ||
|
Zadomowienie
|
nie widziałaś mojego koła ratunkowego heheheh z nim nie utone
![]() Cytat:
![]() no jak ubrania zatuszują moje mankamenty jeszcze przydało by sie cos żeby zakryc twarz to już wogóle był by szał pał heheheh Cytat:
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
basiula jak bylam w ciazy to kupilam sobie 2sloiczki obiadkowe dzieciece... masakra
![]() dlatego chce robic sama
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super goldika że masz chęci do robienia małemu pokarmów własnej roboty mnie najbardziej przerażają słodzone owoce czy soczki - myślę poważnie nad zakupem sokowirówki bo nie mam :/ dziś też będę gotować małemu marchewkę z ziemniaczkiem bo obiadki słoiczkowe mi się skończyły
|
|
|
#2165 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Elektronika jest tania, w ubiegłym roku mąż przywiózł nianie i wyszło o połowę taniej niż w Pl, teraz kipu czytnik kindla brawo za nowe umiejętności, Helcia juz dawno zeszła o parteru, na dywanie rozkładam koc i na to sporą flanelkę, zabawki i ma radochę bo może sie bawić i przekręcać ile chce a ja sie nie martwię ze spadnieCytat:
![]() Cytat:
w tamtym roku przywiózł mi trochę ciuchów ciążowych ale tam jest inna rozmirówka i ich m to nasz l-xl i niestety nie pasowały na mnie. Kuszą mnie jeansy ale nie wiem czy dobierze mi dobre, więc pewnie skupimy się na ubraniach dla Helci i kosmetykach. Mąż to pewnie pojedzie z 2 koszulami i 1 spodniami a resztę kupi bo w tamtym roku bardzo się obkupił w fajne koszule, spodnie, buty.... Hihi co za sen o widzisz, zaraz zobaczę na ich stronie co maja fajnego! A co Ty byś chciała?Helenka spi juz 2 godziny! Jak wstanie jemy jabłuszko, mleczko i na spacer bo słonko ładne. |
||||
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia no ja nigdzie u nas nie widzialam tych pudelek na chustki z wyjatkem wlasnej marki kauflandowej- ale to jest heznadziejne
|
#2167 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej,
No tak była zmiana czasu, to by wyjaśniała, dlaczego mój sztab sie nie budził o tych portach, co zwykle. ![]() Cytat:
Glam no właśnie, skoro tż nie daje sobie rady z biznesami życia, to niech tutaj przyjeżdża i zajmuje sie dziećmi. A ty sobie spokojnie do pracy wrócisz. Cytat:
u nich MAC kosztuje jak u nas InglotCytat:
Cytat:
i dla mnie.mprzygotowac listę? Idę sie malować i może poprasuję |
||||
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Edit - znalazlam na all pudelka na chusteczki nivea. Ale szczerze to w sklepach ich nigdzie nie widzialam a kiedys nawet specjalnie sie rozgladalam
W weekend kupilam dla chlopcow krzeselko prince lionheart- niby sie nadaje od 3 miesiecy i na poczatek moze nam posluzy do karmienia One sa tak profilowane ze mozna w nich sadzac dziecko jak tylko zacznie glowke trzymac a ze male i miejsca wiele nie zajmie to pomyslalam ze zaryzykuje Dam znac jak sie sprawdza jak dostane i wyprobujemy
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
my juz wrócili ....
obkupiłam sie w ciastka arabskie i drozdzowe ciacho ![]() mozemy jesc śledzie? tzn.mamy karmiące? ![]() glam pochwal sie koniecznie krzesełkiem ... myslałam ze one sa tylko dla siedzacych.. czyli chyba koło 7 m-ca? a spacerowke to chyba wyciagne na lato... bo gondola jeszcze do tego czasu bedzie dobra no i wydaje mi sie wygodniejsza od spacerówki... dzisia sie naogladałam ich w parku O_o Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-03-26 o 13:03 |
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do was takie pytanko, za chwile kończymy 4 mc i zaczynam rozglądać sie za jakimiś herbatkami dla małego, tylko jakoś nie jestem przekonana do tych granulowanych np z hipa, tam chyba dużo cukru dodają nie? zastanawiam sie czy mogłabym dać dziecku taką mocno rozcieńczoną z vitaxa gruszka melisa...;/ jak myślicie? czy np zwykłą rumiankową, ciekawe tylko czy będzie chcial pić coś takiego
![]() a może przesadzam moze one wcale nie sa takie słodkie?;/ nikaa2 ja osobiscie nie jadłam ale myślę ze możesz spróbować, jak tylko dzieciątku nic nie bedzie to chyba można troche zjesc
Edytowane przez kasia_aa Czas edycji: 2012-03-26 o 13:07 |
|
|
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
My już po spacerze, ale beznadziejnie zimno buuuuuuuuuuuu
|
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
popatrzyłam ze holle tez ma herbatki
ale taka rozc. chyba tez mozna musze leciec bo maly plascze a te zabawki to jak myjecie?? te pluszowawe i z materiału
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej wodę |
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie daje herbatek, chyba ze serio jest marudny to kombinuje zby dac mu jako odmiane herbatke. Moze ze 3razy dostal ![]() Truscafko taki wypasny zestaw chrzcinowy masz jednak nie jestesmy zainteresowani tym bardziej ze to "jednorazowe" ubranko a sokowirowke polecam!!! My mamy tania z Eldom i jest super. |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
a moje dziecko nie potrafi pić wode chyba za rzadka dla niego jest hehehe bo strasznie sie ksztusi a starczy, że wsypie troche herbatki już jest ok hehehehe
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja musze poszukac w okolicy jakiegos eko rolnika i od niego kupowac warzywka i owoce.A sa urzadzenia takie multi,co i kroja,szatkuja,scieraja i soki wyciskaja w jednym
??Cytat:
.To sie nie dziwie,ze tyle pospal .Ja zrobilam kaszke w butelce,zeby zobaczyc,ile wciagnie,to ubylo moze z 15-20ml .Reszte dopila z cycka[/QUOTE] Powiem CI,ze tu tez sie troche naszukalam,ale znalazlam pampersowe w markecie,a w sklepach dzieciecych i tu i w Holandii mozna bez problemu kupic.Nie wiem,jak to sie stalo,ale nagle zniknal mi cytat Glam ![]() :conf used:
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie za zimno na spacer więc nie idziemy
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Olusia takie multi to wlasnie te n thermo mix (pisane razem ale wtedy mi wyczaszkowuje
) do tego piecze, kruszy, miksuje, blenduje etc. No ale kumpela nie ma rzadnego innego urzadzenia w domu bo to jest wszystko w jednym ![]() Dziewczyny co myslicie o tym wycofywana za granica szczepionkom na pneumokoki? Bo nie wiem co teraz zrobic ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
pudelko wykorzystuje do innych chusteczek Huggies i Pampers.Pudelko ma takze w ofercie Babydream w rossmanie
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
GOLDI my małego wsadziliśmy w cienki wiosenny kombinezon
|
|
#2181 |
|
Rozeznanie
|
Hej
. Spi w łożeczku w końcu pierwszy raz od X czasu. Nadal nie jesteśmy zdrowe wiec ciesze sie ze jutro idziemy na kontrol.Mam pytanie wczoraj dałam jej kaszkę (1łyzeczkę/90ml) ile dać jej dziś chciałabym nie do butelki tylko łyzeczką czy czy waszym zdarniem na 30ml mleka 1 łyżeczka będzie oki?? Na opakowaniu jest na 150ml mm/3 łyzki.
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zeby nie bylo nieporozumien...Karmilam ja lyzeczka,nie pila kaszki przez smoczek
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jutro do fryzjera ide
ide z sis i mialam mala wziac ale jednak z tesciowa zostanie mysle jeszcze nad rzesami...moje dziecie bylo godz na dworzu pospala 40min reszta na rekach.u nas na sloncu ok 20stopni ale zimny wiatr.w super pharm jest fajny szampon i odzywka przecenione na 10zl i biowax maska tez na wypadajace.podobno pomaga
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa ztelefonu to nie umiem linka wstawic ale to krzeselko i jeszcze inne tego typu sa ze wskazaniem od ok 3 miesiecy, poszukaj na all bumbo lub krzeselko prince lionheart i tam jest dzialanie wyjasnione, one sa z takiej miekkiej pianki ale ze niby dziecko sie nie zapada tylko ma podpor pod cale cialo i kolanka na zabke wyzej niz pupa
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
Paczka z Musteli dotarła
|
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
witam.
Nie było mnie kilka dni - spacery,sprzątanie...awan tury z tżtem....ehhh Fifi ma już całe ubranko do chrztu-brakuje tylko czapeczki Tort robi moja mama z siostrą(aż dziwne - same zaproponowały),lokal zarezerwowany - tylko iść i menu ustalić,ja ubranie mam,u księdza byłam, ładną pogodę zamówiłam mam nadzieję że będzie ciepło i słonecznie już nie mogę się doczekać ![]() Fifi polubił herbatkę,teraz zaczyna się przekonywać do soczków coraz częściej i wyżej podnosi głowę jak leży,próbuje siadać i nie chce leżec na płasko bo mało widzi. teraz śpi - ciekawe jak długo, więc mam chwilkę na spacerze byliśmy ale zimno jest i wieje.
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-03-26 o 15:48 |
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
g*am a jak sonia?nadal goraczkuje?zabawke z lamaze ktora polecacie?motylka?
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może pawia ![]() wy tak o chrzcinach,a ja nadal nie wiem kgoo na chrzesnych i kiedy chrzciny zrbić....
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
goferek, glam jesteście wielkie i naprawdę dzielne mamuśki basiula eno eno jaka sexi mama a przystojniak chyba do Ciebie podobny, co? ![]() joamic Olivka będzie błyszczeć goldika pałąk b. fajny, a i cena niezbyt wygórowana chyba pokszyfka za wizytęnikaa2 ja pluszaki, a nawet Lamaze piorę w pralce razem z ciuszkami Amelusiowymi A śledzie jem - jest ok
|
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka a jaka masz zabawke z lamaze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

ale to dotykowe tez mnie zainteresowalo, ale poki co zelazka nie mam na liscie zakupow

bo ja mysle, zeby zamowic bezcukrowa Hipp na allegro albo Holle. Tylko nei wiem czy najpierw jaglaną czy jakąś inną