|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Jejku, kochana , WIELKIE GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Chcialam tylko spojrzec czy cos nowego sie wydarzylo no i dobrze zrobilam ![]() Monika krk - trzymam kciuki! ![]() Tikki, mowilam Ci ze juz blisko ![]() Oby to juz bylo teraz ![]() Karolca, wyobrazam sobie tylko co musialas czuc zeby Ewelinke zostawic, mam nadzieje ze wszystko bedzie po obserwacji dobrze! ![]() Uciekam szykowac sie na wizyte!
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
GRATULACJE ![]() ![]() Ale duży chłopak ![]() *** ![]() jadę dzisiaj do rodziców ale będę podczytywać ![]() mój mąż na dzisiaj wywróżył mi poród... zobaczymy jaka z niego wróżka ![]() Poza tym dzisiaj zgagi nie miałam w nocy ![]() ![]() Przed snem zjadłam 1/4 litra lodów bakaliowych ![]() Lena, desia ![]() ![]() miłego dnia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
jaki piękny poranek Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj o 3 w nocy sie obudziłam bo Antek krzyczał cos mu się śniło ![]() Czekam na mojego tatę przyjedzie do mnie na kawkę już kupiłam dla niego pączki i drożdżówki ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Pod nikiem masz status i np Ty masz zadomowienie a jak przekroczysz 2000 wpisów będziesz miała wtajemniczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Cały czas boli mnie jak na @
![]() A jak wstaje z krzesła, stołka - to czuję takie a'la pieczenie w pochwie dziwne to dla mnie nie wiem co mi jest... zmykam zaraz do lekarza a na śniadanie dziś jem drożdżówke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Antka karmiłam 1 miesiąc psychicznie podupadłam no niestety przy Antku miałam depresję poporodową którą ta nie moc karmienia pogłębiała ją co raz bardziej. Dlatego dzień przejścia na butelkę kiedy Antek przespał całą noc i widziałam że się najada to był najlepszy dzień od momentu wyjścia ze szpitala. Ja mam takie dziwne podejście i nie uważam że to trzeba karmić za wszelką cenę. Antek jest zdrowym chłopakiem przez 3 lata nie chorował i nie uważam żebym go tym nie karmieniem skrzywdziła. Dlatego nie czuję wielkiego parcia na karmienie a wręcz nastawiam się na nie. Ja byłam szczęsliwa moje dziecko było szczęśliwe a to jest najważniejsze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
ja ledwo z moimi pachwinami wytrzymuję(najgorzej w nocy)
![]() ![]() ![]() wczoraj jak byłam mame odwiedzic w szpitalu to jak tylko weszłam do szpitala to każdy mi mówił na które piętro ![]() ![]() ![]() dzisiaj mamy 3 rocznice ślubu i o 18:30 mecz górnik zabrze- lech poznań ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-03-28 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie znikam bo tata przyjedzie potem do Was dołączę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
Hej. Ja dopiero nad ranem przysnęłam na 2 godzinki. Malutka właśnie chyba miewa te okropne kolki, masowałam brzuszek, przyginałam nóżki, układałam na brzuszku i suszarka też była włączona i nic nie pomagało. Dopiero po jakimś czasie się uspokoiła. Przez ten ciągły płacz czuję jakbym sobie z nią nie radziła. Nie wiem czy ja jakieś błędy popełniam czy co, ach brak mi słów już na to wszystko. Mam nadzieję, że chociaż w ciągu dnia maleństwo troszkę pośpi.
Claudia ogromne gratulacje z okazji narodzin Królewicza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiejsza nocka nawet w miare jedzonko o 23, 2 i 6 wiec tak moze byc ![]() Cytat:
![]() no i jak czasem pociagnie mi pare razy brodawke w czasie karmienia to nie zauwazylam zeby sie prezyl, wiec juz nie wiem czemu tak robi ![]() Ale to sie nie zdarza ciagle, no nic bede obserwowac dalej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Jesli to kolki, to jesli moge cos poradzic co mi pediatra mowil nt kolek, to jak bedziesz dawala jakis lek np espumisan to wazna jest systematycznosc, czyli nie dac raz i czekac az pomoze tylko regularnie przez tydzien czasu np. Tak samo z masowaniem brzuszka i ciepla pieluszka, wazne by robic to codziennie. Tak mi poradzil moj pediatra ![]()
![]() |
#2710 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chciałabym już wrócić do przytulanek z mężem ale: - minęło dopiero 4,5 tyg i jest to niewskazane - mimo że się tam juz zagoiło, rana mnie ciągnie a najbardziej zgrubienia po szwach i dotyk tam jest dziwny i nieprzyjemny - bardzo się boje że znów zajdę w ciążę Dodam jeszcze że GENIALNIE LEŻEĆ NA BRZUCHU PISZĄC NA LAPTOPIE!!! niedługo juz wszystkie będziemy w stanie Cytat:
W pierwszy dzień po powrocie do domu jak tż'towi strącił oliwkę na podłoge to przylecieli na góre bo myśleli że upuściliśmy dziecko. Za kogo oni nas mają? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Cziqua,
jak Ty masz 36 tydz, jak ja mam 36 tydz???? ![]()
#2712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filipa nie karmilam bo byl spiochem i w zaden sposob nie chcial sie budzic do cyca. Odciagalam mu za to mleko co 3 godziny przez miesiac czasu, ale mialam dosc, bo zamiast z dzieckiem to bylam z laktatorem. Ale chcialam by dostal troche mojego mleka. Jednak laktator to nie dziecko i tworzyly mi sie ciagle guzki i robily zastoje pokarmu. Ciagle bolaly mnie piersi, wytworzylam sobie nadmiar mleka nie moglam sobie z tym poradzic...Potem przeszlam na sztuczna mieszanke i w koncu poczulam uroki macierzynstwa i ze moze byc tak pieknie. I tez uwazam ze go nie skrzywdzilam dajac mu mieszanke. Mysle, ze to byl ratunek dla nas, bo w koncu moglam sie cieszyc swoim malenstwem a nie ciagle spedzac czas przy laktatorze i skonczylo sie lezenie w lozku i placz i doły a zaczal sie piekny czas. Teraz udalo sie i karmie piersia, bo Szymonek to od urodzenia duzy ssaczek i w sumie ciesze sie ze nie musialam sie wysilac by karmic piersia i mysle ze ile dam rade tyle bede karmic. Na razie jest to dla mnie przyjemne, choc tez czasem meczace wlasnie z powodu ze mam drugie dziecko ktore ciagle tez wymaga opieki i jak maz wroci do pracy to mysle jak to bedzie jak Szymonek tak bardzo lubi cyca. I tez jestem zdania ze nic za wszelka cene. Takze jak bedzie ciezko i Szymon bedzie chcial ciagle wisiec na cycu to sobie podaruje bo nie dam rady. Bo w tej chwili wyglada to tak, ze nakarmie malego, klade go spi, ide zjesc sniadanie z Filipem i mezem i nagle slysze placz i szukanie cyca przez Szymona, no wiec ja pojadlam, ale ja moge poczekac...gorzej jak bede sama z Filipem zaczne mu szykowac sniadanie czy go karmic a Szymon sie obudzi i bedzie chcial cyca i wtedy co z Filipem musze go zostawic a on tez jest dla mnie tak samo wazny. Zobacze chyba ze sie unormuje malemu i bedzie bardziej regularnie jadał. ![]()
![]() |
#2714 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak mama się czuje? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Zadomowienie
|
wiem wiem już poprawiłam nie chciało mi się wcześniej
![]() Cytat:
a dziękowal dziękował sama się dziwię że 3 lata po ślubie jesteśmy a w grudniu stuknie nam 7 lat razem i że jeszcze tz żyje a ja nie jestem w kaftanie w zakładzie dla obłąkanych ![]() ![]() co do mamy to jest wk..... bo wczoraj stawiła się na czczo na 8 rano w szpitalu ulali jej pół litra krwi na badania ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Nawet nie bylo zle tej nocy,jesli chodzi o dolegliwosci bolowe. Kolejny dzien pieknej pogody,a Eryk nie chce sie przekonac do wyjscia. Cytat:
![]() Wiem co czujesz,tez taki ciezki okres przechodzilam z corka.Trwal trzy miesiace.Wyla jakby ze skory ja odzierali.Mam nadzieje,ze u was szybko sie ustabilizuje. Cytat:
Gratulacje!! ![]() Cytat:
No ale z tego co piszesz to widze,ze jest to ciezki przypadek.Najlepiej byloby chyba zamieszkac gdzies daleko od nich.
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero 1. noc przeżyłam z bólami...może wcześniej były ale jakoś mało uciążliwe i nie budziły ![]() Może urodzimy razem ![]() ![]() Też bym chciała, bo nieprzyjemnie jest czuć ból jak ma się wrażenie, że można góry przenosić. Wczoraj wbiegłam po schodach bo się zapomniałam, że jestem cięższa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cziqua ![]() ![]() ![]() ![]() Karolca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Gang Iren
|
I ja tez noc bezzgagowa ![]() Eryk teraz slucha muzyki powaznej.Czasem mu zapodaje,jak mocno wariuje i rozpycha sie.Zaraz sie uspokaja. Szkoda tylko,ze ja nie bardzo lubie jej sluchac,kilka mam tylko ulubionych.
#2722 |
Zakorzenienie
|
Może brak zgagi nam coś wywróży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje z okazji 3 latek po ślubie ![]() My w czerwcu będziemy "obchodzić" 4 lata ![]() ![]() no i super ![]() ![]() yhmmmm ![]() dzisiaj dla odmiany mi nie dobrze... coraz bardziej... nocka standardowa ale bez zgagi... 4 tygodnie to terminu OM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Gang Iren
|
Oj dobrze by bylo.Ja mam termin trzy dni po tobie.
To kiedy umawiamy sie na rodzenie,moze jutro? Jak tak to dzis sie wydepiluje,zrobie maseczke i wyspie,a od rana mozemy rodzic.Dobry plan? ![]()
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosia to co umawiamy się na poród? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ok,jestem za! Teraz tylko trzeba namowic nasze dzieci ![]()
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
I porządnie spakować torbę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Raczkowanie
|
Ano ano, 4 tyg wg wersji oficjalnej u mnie też ![]() ja nie mam cale szczesci i nie miałam zadnych dolegliwości cała ciąże, nawet dnia zgagi a córcia ponoc kudłata że hej
#2729 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nie mowilam? ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej! u mnie nadal nic ![]() ![]() rano miałam jakieś skurcze ale nieregularne i raptem kilka, a tak to nadal cisza... Masakra:/ to czekanie jest okropne! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.