Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 21:10   #3931
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Ostatnio mowa o sukienkach.Znalazłam taką w necie,jaką miała Joanna Jabłczyńska,mnie się bardzo podoba.Brzuszek też by w niej ładnie wyglądał,
co myślicie?
http://www.plotek.pl/plotek/56,79592...zynska,,2.html

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:13   #3932
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was Kochane, ale jestem taka padnięta, że nie mam sił za wiele pisać. Martwię się, bo od wczorajszej wizyty plamię na dziwny, jasnobrązowy kolor. Zadzwoniłam do ginekologa i okazało się, że podobno czasami po badaniach to się zdarza. Ja jestem nerwusem wielkim, więc jakoś mnie to nie uspokoiło. Czy któraś z Was miała taką sytuację po badaniu ginekologicznym?
Dearlie, a miałaś może robioną cytologię? bo mnie ginekolog ostrzegał, że po niej może się zdarzyć delikatne krwawienie ale to nic groźnego. po prostu wszystko tam jest podpuchnięte, łatwo urazić i wtedy krwawienie gotowe. ale wszystko powinno uspokoić się bardzo szybko, dzień, góra dwa dni.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:18   #3933
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ostatnio mowa o sukienkach.Znalazłam taką w necie,jaką miała Joanna Jabłczyńska,mnie się bardzo podoba.Brzuszek też by w niej ładnie wyglądał,
co myślicie?
Jest przepiękna!!!! aż mnie naleciało zeby taką sobie uszyć tylko długość tak do kolanka
Stary 2012-03-28, 21:24   #3934
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy będę karmić piersią, czy będę odciągać pokarm.
Może to wredne z mojej strony, ale tyle bólu co było przy karmieniu... sutki miałam porozdzierane do krwi, więc moje dziecie (bo tylko Jula mogla byc przystawiana) było jak wampir- mleko piła z krwią
Ja mam nadzieję, że przy drugim juz tak nie boli.

Cytat:
co myślicie?
Bardzo ładna sukienka.Naprawdę extra. Ale u mnie nie przejdzie bo bez stanika - tzn ostatecznie silikonowe, ale to nie wygląda ładnie.

I znowu mnie naszło na Pizza Hut. Mąż właśnie pojechał. Zadzwoniłam i zamawiam, a dziewczyna mówi, że w środy druga pizza gratis - normalnie pełnia szczęścia

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-03-28 o 21:26
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:24   #3935
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
co myślicie?
Bardzo ładna.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Dearlie, a miałaś może robioną cytologię? bo mnie ginekolog ostrzegał, że po niej może się zdarzyć delikatne krwawienie ale to nic groźnego. po prostu wszystko tam jest podpuchnięte, łatwo urazić i wtedy krwawienie gotowe. ale wszystko powinno uspokoić się bardzo szybko, dzień, góra dwa dni.
Cytologii nie miałam robionej, bo zrobił mi ją podczas pierwszej wizyty, gdy poszłam potwierdzić ciążę. Jednak miałam wczoraj badane ph pochwy (ze względu na upławy, które co jakiś czas mam ) i z tego co pamiętam, do tego celu ginek także używał czegoś na kształt wziernika ( wybaczcie, jeżeli gadam głupoty, ale nie znam się na tym... chodzi o takie to, co wkłada, żeby mógł tam w środku działać ). Podczas tej czynności rzeczywiście czułam lekki dyskomfort, więc wszystko to, co opisujesz by się zgadzało. Mam nadzieję, że jutro wszystko się uspokoi, bo ja to panikara jestem, a stres maluchowi nie jest teraz potrzebny. Dziękuję za wyjaśnienie!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-03-28 o 21:25
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:24   #3936
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Jest przepiękna!!!! aż mnie naleciało zeby taką sobie uszyć tylko długość tak do kolanka
Dokładnie,ja też bym chciała taką długość

Dearlie nie martw się,też myślę,że to po tym badaniu.Nie stresuj bejbika!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-03-28 o 21:26
Stary 2012-03-28, 21:26   #3937
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Może to wredne z mojej strony, ale tyle bólu co było przy karmieniu... sutki miałam porozdzierane do krwi, więc moje dziecie (bo tylko Jula mogla byc przystawiana) było jak wampir- mleko piła z krwią
sojka, moje stanowisko w tej kwestii jest takie samo jak Twoje jeśli z jakiś względów nie będę mogła karmić piersią to bez większych wyrzutów sumienia przejdę na butelkę. nie nastawiam się, że muszę karmić piersią. chciałabym ale jak nie wyjdzie to nie zrobię z tego dramatu.
Stary 2012-03-28, 21:28   #3938
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Aż mnie dreszcze przeszły. Nie sądziłam że karmienie jest takie bolesne.

Cytat:
Właśnie to samo miałam napisac, śliczna gdyby tylko była krótsza.

Żegnam się już na dzisiaj.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:33   #3939
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładna.

Cytologii nie miałam robionej, bo zrobił mi ją podczas pierwszej wizyty, gdy poszłam potwierdzić ciążę. Jednak miałam wczoraj badane ph pochwy (ze względu na upławy, które co jakiś czas mam ) i z tego co pamiętam, do tego celu ginek także używał czegoś na kształt wziernika ( wybaczcie, jeżeli gadam głupoty, ale nie znam się na tym... chodzi o takie to, co wkłada, żeby mógł tam w środku działać ). Podczas tej czynności rzeczywiście czułam lekki dyskomfort, więc wszystko to, co opisujesz by się zgadzało. Mam nadzieję, że jutro wszystko się uspokoi, bo ja to panikara jestem, a stres maluchowi nie jest teraz potrzebny. Dziękuję za wyjaśnienie!
w takim razie wszystko jasne, to na pewno po badaniu. jednak jeśli krwawienie będzie się przedłużało pędź do lekarza, by sprawdzić czy wszystko jest w porządku.
Stary 2012-03-28, 21:56   #3940
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja synka karmiłam krótko,pokarmu miałam dużo,ale taki był,ze mały chciał jeść co 10 min. I karmiłam go tylko dwa tyg. Sutki bolały,ale ta maść pomogła strasznie. A teraz mam zamiar karmić jak najdłużej,a jeśli nie będę miała wartościowego pokarmu to dołącze do tego jeszcze butelke.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:57   #3941
Katee27
Zadomowienie

Pa MamusieLecę w poduchy...Miłych snów

Stary 2012-03-28, 22:54   #3942
MissMonika
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to MissMonika

Cześć Kochane, rzadko ostatnio do Was zaglądam bo wymioty mi się nasiliły zamiast osłabnąć i znowu śpię całymi dniami.

Bardzo się cieszę z Waszych dobrych wyników, gratuluje wszystkim Mamusiom Córeczek i Chłopców.
Ja byłam u lekarza wczoraj, wszystko z Małym ok i potwierdziło się, na 100% noszę pod sercem małego mężczyznę.
Całuje Was wszystkie i życzę słodkich i spokojnych snów
Stary 2012-03-29, 08:09   #3943
gda
Zakorzenienie

Dzięki wszystkim za ankietę! Wiem, że trochę długa, ale to dość duże badanie

Sojka Ty na pewno masz niesamowite mięśnie brzucha od jazdy konnej, dlatego Twój brzuszek jeszcze nie rośnie, mięśnie go trzymają!

Widziałam tę sukienkę z River Island miętową - sama sukienka bardzo ładna, ale ten "łańcuch" mi się nie podoba, plastikowy i tandetnie wyglądający (wg mnie ).

A wczoraj poczułam chyba pierwszy raz jakieś stukanie i jestem pewna, że to nie jelita!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:10   #3944
elena_100
Wtajemniczenie

czołem mamusie

Dear ja tak miałam w 9 tc. po badaniu. Potem już mi się to więcej razy nie przydarzyło.

Sojka ty chyba będziesz jak te kobiety na tlc - ciąża z zaskoczenia. A tak serio to pewnie będziesz mieć taką zgrabną piłeczkę

Moje sutki cały czas stoją i są mega wrażliwe co nie jest zbyt przyjemne, mąż nawet się zaoferował, że na nich poćwiczy - ale tak na serio już się boję karmienia.

aga ja też miałam mdłości od rana do wieczora, ale pogadanki z kibelkiem ani jednej. Mi pomagał chleb z masłem i czysta niegazowana woda.

Co do spadni też dałam za wygraną i kupiłam takie jakby bawełniane spodnio-getry (nie wiem jak to wytłumaczyć - mają kieszonki i gumę w pasie). Baba w sklepie chciała mi wory wcisnąći jeszcze ofuczana na mnie mówiła, że to się kupuje na zapas a nie na już

Katie co za dzielny synek - rany ja chyba też muszę iść do dentysty. Nigdy nie biorę znieczulenia ale w ciąży jestem chyba wrażliwsza na ból.

Dobra, naprodukowałam z rana. Życzę miłego dnia. Może wpadnę jak trochę popracuję.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:17   #3945
zielona1911
Zakorzenienie

dzien dobry
dzis podobno ma byc pochmurnie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:43   #3946
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaj!
Cytat:
wow!! dla porównania mój, choć już na mailu jest, no ale toż to szok jak to różnie może byc a przeca jutro 19tc zaczynam.

a Lukrecja fajowy masz ten brzuch no !!
Jak tak dlaej pojdzie to zaczne się martwić
Sojka jak bys nie wiedziała ze jestes w ciąży to byś mogła występować w tym programie "ciąża z zaskoczenia" czasem podobno tak jest ze do samego konca moze nie byc widać brzuszka
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
W Rossmanie masz krem do pielęgnacji brodawek dla kobiet w ciąży. Pomaga też sudocrem i linomag.
Tak w ogóle lekarz zwrócił mi uwagę aby zacząć już hartować sutki. Tak jakby je wyciągać. Ja mam piękne suty do karmienia, więc nie muszę, ale tak jakoś mi się przypomniało.
Też czytałam na wątku bodajże lipcowych mamuś że wkładają takie szorstkie wkładki do stanika, aby sutki trochę utwardzić, przed spotkaniem z małymi ssakami

nam położna mówiła że jeszcze teraz nie ale około 30 tygodnia powinnyśmy sobie ostrą gąbką piersi myć żeby właśnie sutki zahartować a jak ktoś ma płaskie to żeby od około 35 tygodnia zacząć je wyciągać. Teraz jeszcze się nie powinno bo pobudzanie brodawek powoduje skurcze macicy wywołujące poród... no nie wiem ale ja mam suty chyba dobre ino trza je utwardzić ale i tak będa nam pękać powiedziały położne bo małe ssaki maja takie ssanie ze nawet ciężko to sobie wyobrazić

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:43   #3947
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
znaczy ze zle przystawiane było dzieciątko.... Niestety w u nas tez pomoc w tej kwestii uzyskać w szpitalu po porodzie to trzeba trafc na dobra pielegniarke, bo inne to "przystawiac przystawiac" ale co i jak to nie powiedzą. Mialam taki sam dramat przy pierwszej córci i karmiłam ja tylko 6 tygodni, a drugą już 5-6 miesięcy i wspominam wspaniale.Nie zrażajcie się dziewczyny.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:44   #3948
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
dzien dobry
dzis podobno ma byc pochmurnie
no bry u mnie kropi nawet i tak wieje ze masakra łeb chce urwać biednej Luci

bloguję
Stary 2012-03-29, 08:47   #3949
Enigmama
Raczkowanie

Ja dziś ledwo odprowadziłam dziecko do przedszkola i ledwo wróciłam, rozebralam sie i zasłabłam w kuchni :/ okropne uczucie, siedze i sie nie ruszam niewiem co sie dzieje.

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-03-29, 09:10   #3950
lukrecja_25
Wtajemniczenie

to podobno normalne na tym etapie ciąży moja kolezanka cały II trymestr nie chodziła nigdzie sama bo miałą zawroty głowy i potrafiła zasłabnąć po przejsciu paru metrów

bloguję

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:16
Stary 2012-03-29, 09:14   #3951
Enigmama
Raczkowanie

pierwszy raz chyba mi się to zdarzyło brr okropne uczucie
ostatnio to w czasie dojrzewania chyba
czyli teraz pewnie dla odmiany od mdlosci bede słabnąć

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:15
Stary 2012-03-29, 09:15   #3952
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
ja plamiłam na brązowo i okazało się że to infekacja.doktorek przepisał mi globulki dopochowowe na 3 noce i przeszło.oby nie wróciło bo myślałam że zawału dostane
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:21   #3953
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja miałam iść dzisiaj robić tą awidność na toksoplazmozę i cukier bo we wtorek ide do lekarza...ale nie poszłąm se na te badania bo mi sie wstać nie chciałao trudno pójdę sobie za tydzień ( bo tokso robia tylko w czwartki) no i tysz będę żyła chyba co nie??? taka dzisiaj jestem słabiuuuutka

bloguję
Stary 2012-03-29, 09:25   #3954
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
to podobno normalne na tym etapie ciąży moja kolezanka cały II trymestr nie chodziła nigdzie sama bo miałą zawroty głowy i potrafiła zasłabnąć po przejsciu paru metrów
Ja tak mam ostatnio. Nawet w sklepie za długo nie wytrzymuję. Dlatego ostatnio staram się nie chodzic na zakupy bez męża.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:27   #3955
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
a ja miałam iść dzisiaj robić tą awidność na toksoplazmozę i cukier bo we wtorek ide do lekarza...ale nie poszłąm se na te badania bo mi sie wstać nie chciałao trudno pójdę sobie za tydzień ( bo tokso robia tylko w czwartki) no i tysz będę żyła chyba co nie??? taka dzisiaj jestem słabiuuuutka
u nas tez tylko w czwartki. Napisałas swoj 1000 post
ide sprzątać...

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-03-29, 09:32   #3956
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej. U mnie też straszna pogoda, mokro po deszczu, wiatr i w ogóle okropnie. Tak ma być do poniedziałku - słyszałam. Później trochę cieplej. Ciekawe jak na święta będzie. Pamiętam ze 2-3 lata temu to śnieg spadł w 2 dzień świąt

Kupiłam wczoraj materiał taki koralowy czerwony, bardzo żywy. Trochę ją poprzerabiam i wyjdzie coś na kształt tej sukieneczki z River Island. Tył będzie bardziej prosty niż marszczony, bo nie lubie spadochronów, przód trochę pomarczony. No ale ja to dziwadło straszne jestem i kombinuje. Babcia stwierdziła, że kokardy jak narazie nie zmieniłam tylko

elena_100 witam Cię u Nas
Malemalenstwo gratuluje chłopczyka
Katarzinka brzuszek masz już duży i taki słodziutki

Cytat:
why się nikt nie jara moim brzucholem spożywczociążowym???????? ?Czuję się zawiedziona ...
Nikt się nie jarał bo nie podałaś info na forum... Moim zdaniem to jest już ciążowy nie spożywczy.
Zauważyłam, że macie te brzuszki takie wzgórki od dołu, a ja mam okrągły jak piłka. Zaczyna się od samych cycków. Dlaczego tak jest? Dlatego też go bardzo widać bardziej.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
to i ja sie duzym brzuszzkiem pochwale...
Duży i fajny

Cytat:
no to chudsza jesteś niż ja to nie marudź ja mam plamn ze sie wylaszcze pchając wózek n na spacerkach [/I][/COLOR]
No Lucia przez zaspy się będziemy przedzierać bo to zima będzie, więc dwa razy tyle energi stracisz

Cytat:
wow!! dla porównania mój, choć już na mailu jest, no ale toż to szok jak to różnie może byc a przeca jutro 19tc zaczynam.

a Lukrecja fajowy masz ten brzuch no !!
Jak tak dlaej pojdzie to zaczne się martwić
No brzuszka nie masz, ale ja się zastanawiam gdzie to Twoje dziecię się mieści, gdzie to wszystko siedzi, bo w 19 tygodniu to dzidzia z 15 cm ma jak nie więcej. Pewnie masz brzuszek umięśniony i dlatego. U mnie to flak był - chociaż ćwiczyłam - to wydęło mnie odrazu

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny te "stare" i te "nowe" ja już zakup spodni ciążowych mam za sobą, ale oczywiście muszę skrócić z jakieś 15 cm nogawki a do tego muszę kupić najpierw buty, bo przy przeprowadzce wszystkie posiadane półbuty poszły w końcu do kosza i szczerze już im się należało tam wylądować a u mnie z butami to istny szał jest, no bo gdzie dorosła kobieta lat prawie 30 ma kupić pantofelki o romiarze 34? kiedyś nosiłam 35 ale się rozmiarówka pozmieniała i w 35 wchodzi mi półtorej stopy normalnie. Za każdym razem zakup eleganckich butów to dla mnie masakra jakaś, bo się muszę nałazić jak szwędacz jakiś i też nie powiedziane, że znajdę coś ładnego. Kiedyś miałam dobrze, bo w stolicy KDT było w samym centrum i tam bez problemu buty kupowałam w mini rozmiarach, no ale straszyło to pod pałacem i rozebrali a ci kupcy teraz porozrzucani po całym mieście, że odechciewa się ich szukać szkoda że w ciąży stopy nie rosną może mój problem sam by się rozwiązał, no ale wzdłuż na pewno nie urosną, co najwyżej spuchną
Ja z butami mam nielepiej. Mam rozmiar stopy 38,5 i kupienie butów zakrytych graniczy z cudem. 38 za małe 39 za duże. A więc każde moje buty albo mają wycięcie na palca i wisi on jeden tak nad podeszwą, albo muszą mieć pasek. Teraz muszę kupić balerinki. Już 3 tygodnie się zbieram i nie chce mi się iść na zakupy bo wiem, że będzie męczarnia. Raz że płaskich buciorów nie lubie - chyba, że trampki/adidasy, dwa że ten rozmiar
A w New Look'u widziałam piękne koturny, już były by moje, ale mąż głos rozsądku - po co ci... mówie, że za rok będę chodzić... zaprowadził mnie do smyka i powiedział, że za rok sobie kupisz a teraz to wózka szukaj

Cytat:
dziewczyny, podobno migdały pomagają na mdłości. próbowałyście może? i ile tego trzeba zjeść bo ja wepchałam już połowę paczki ale obawiam się, że mogę przesadzić w drugą stronę.

już wszystkiego się chwytam
Mnie na mdłości pomogła herbata z Imbirem i szklanka wody z cytryną. Ale to pewnie nic nie da i trzeba czekać jak samo przejdzie. Mnie lekarz przepisał też witamine B6

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hartujcie, hartujcie - bez względu na wygląd.

Moje też bez problemu młody łapał i najadał się żarłok za pięciu.
Za to ja przez ponad 2 miesiące ryczałam z bólu podczas karmienia.
Wiem, że nie wszystkie mamy, aż tak to boli.
Mam nadzieję, że przy drugim maluchu jest znacznie lepiej.
boję się porodu, boję się pęknięcia i jeszcze karmienie nieprzyjemne

Cytat:
Nadrobiłam Was Kochane, ale jestem taka padnięta, że nie mam sił za wiele pisać. Martwię się, bo od wczorajszej wizyty plamię na dziwny, jasnobrązowy kolor. Zadzwoniłam do ginekologa i okazało się, że podobno czasami po badaniach to się zdarza. Ja jestem nerwusem wielkim, więc jakoś mnie to nie uspokoiło. Czy któraś z Was miała taką sytuację po badaniu ginekologicznym?
Ja miałam plamienie po pobieraniu cytologii i mówił mi lekarz, że po badaniu mogę mieć jakieś dziwne krwiste upławy bo mam nadrzerkę i za każdym razem jak bada to podrażnia ją wziernikiem. W sumie nie zdarzyły mi się. Pewnie podrażnił Ci coś, nic się nie martw, już dziś pewnie nie masz

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Ja dziś ledwo odprowadziłam dziecko do przedszkola i ledwo wróciłam, rozebralam sie i zasłabłam w kuchni :/ okropne uczucie, siedze i sie nie ruszam niewiem co sie dzieje.
Połóż się i odpocznij chwilkę, aż się przestraszyłam
Stary 2012-03-29, 09:33   #3957
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Teraz noszę rozmiar 38, to jakie ciążowe spodnie mam kupić?
Te mierzone 38 były na styk w łydkach i pupie (no nie powiem, całkiem zgrabnie to wyglądało) ale ta część z pasem odstaje, a pas mogę sobie na cycki naciągnąć.
Haha dokładnie, też patrzyłam na spodnie ciążowe. Dół może by pasował, ale góra... nawet 36 byłyby za duże.
Teraz noszę głównie spódnice, bo mam takie fajne rozciągane i nie uciskają. Kupione w H&M.

Wow rozmiar 35 butów ale z Was kopciuszki

Enigmama uważaj na siebie. Jak tylko źle się czujesz, szukaj bezpiecznego miejsca, co by się zbyt twardo nie lądowało.

Ano u mnie już kropi. Musi trochę popadać co by słoneczko szybko wróciło
Stary 2012-03-29, 09:35   #3958
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Połóż się i odpocznij chwilkę, aż się przestraszyłam
dzięki Anusia zjadlam coś (choc juz jadlam sniadanie) i polezałam i juz sie lepiej czuje..
Agnus no prawie z tej kuchni przy scianie szłam, na kanape a w oczach mroczki.
Moze to pogoda bo tak nagle się u ans zmieniła...

Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:37
Stary 2012-03-29, 09:44   #3959
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
u nas tez tylko w czwartki. Napisałas swoj 1000 post
ide sprzątać...
jejeje urodziny mam postowe hyhy bosze tak zapierniczam?? masakra ja tu chyba pisze najwięcej ale ja zawsze nie wyżyta byłam

ja tam sie porodu nie boję... zacznę się bać na porodówce

Boszeee jak mi się dzisiaj nic nie chceeee..... dobrze ze we wtorek mam wolne nananana nie idę do pracy bo mam szkołe rodzenia o 13-tej i naściemniałam ojcu ze rano jeszcze lekarz i mi sie nie opłaca

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

łeeeee dopiero 9:45... jeszcze tyle czasu muszę tu kiblować... nie chce mi się...

bloguję
Stary 2012-03-29, 09:50   #3960
Dearlie
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim za słowa wyjaśnienia, tego było mi trzeba Obudziłam się już bez tych plamień i od razu jestem o wiele spokojniejsza

A ja zmieniłam poradnię, w której będę robiła badania prenatalne, bo okazało się, że w tej poprzedniej robili tylko usg genetyczne, a mój ginek stwierdził, że jak już robić to porządnie i zrobić też od razu test podwójny. W związku z tym termin przesunął mi się dopiero na 10 kwietnia, bo jak na złość moje 11-13 tygodnie wypadają na okres okołoświąteczny.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości