Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 09:43   #4681
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
hahaha , robię to samo !! Ale od czasu pojawienia się ponownie rwy kulszowej moje podnoszenie jest bardzo skomplikowane, z pleców na bok, później podpór ręką i postawienie nóg na ziemii

U mnie dzisiaj też dosyć wieje, strach na dwór wyjść

Śniło mi się, że śliweńka urodziła

skończyłam 34 tydzień

to nie jest śmieszne w nocy miałam taki ból brzucha że myślałam że na IP pojedziemy i torbę w biegu spakujemy

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam nad tym rożkiem czy będzie w ogóle potrzebny??? kupujecie???macie już?
ja mam rożek od bratowej z historią dziesięcioletnią krążył po rodzinie bo nie wiadomo czy dziecko będzie lubiało być zwinięte i w maju szybko się ciepło zrobi

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:51   #4682
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

ja mam rożek od bratowej z historią dziesięcioletnią krążył po rodzinie bo nie wiadomo czy dziecko będzie lubiało być zwinięte i w maju szybko się ciepło zrobi
moze nawet sypnac sniegiem

wczoraj maz mi mowil, ze w pracy smiali sie z niego, ze opon nie zmienil na letnie, a on, ze pewnie jeszcze przywali sniegiem, no i prognozy pogody to przewiduja.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:51   #4683
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
pod koniec ciazy coraz mniej wyczywa sie energiczne ruchy dziecka, bardziej wlasnie takie przeciaganie

dziewczyny - bedziecie szczepic dzieci na meningokoki/pneumokoki/rotawirusy?
Tak, tylko 29. tydzień to chyba nie taki koniec

Właśnie nie wiem....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:55   #4684
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
tak się zastanawiam nad tym rożkiem czy będzie w ogóle potrzebny??? kupujecie???macie już?
Ja wlasnie nie wiem czy kupowac czy nie.

A powiedzcie mi rekawiczki niedrapki to tez przydatne są? Kosztują nie wiele, ale tez nie wiem czy kupowac.

No i mam jeszcze pyt. kupujecie same nożyczki do paznokci czy razem w zestawie np. z cążkami ewentualnie z pilniczkiem?

Nie chce kupowac czegoś zbednego
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:56   #4685
śliweńka
Zakorzenienie

posypie śniegiem i stopnieje po godzinie

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi rekawiczki niedrapki to tez przydatne są? Kosztują nie wiele, ale tez nie wiem czy kupowac.

No i mam jeszcze pyt. kupujecie same nożyczki do paznokci czy razem w zestawie np. z cążkami ewentualnie z pilniczkiem?

ja mam niedrapki w spadku ale lepiej niby nie dawać dziecku by dziecko otoczenia się uczyło przez dotyk
a ja mam nożyczki z cążkami zestaw

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-29, 09:57   #4686
libretka
Raczkowanie

Cytat:
to nie jest śmieszne w nocy miałam taki ból brzucha że myślałam że na IP pojedziemy i torbę w biegu spakujemy

właśnie mam mocne postanowienie, że dzisiaj spakuje torbę, a rożek to sama uszyłam
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:59   #4687
moniczka1302
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206704]Tak, tylko 29. tydzień to chyba nie taki koniec

Właśnie nie wiem....[/QUOTE]

ahh wlasnie zapomnialam, ze masz termin miesiac pozniej po mnie

jak nie czujesz sie pewnie, to lepiej moze odwiedz swojeego gina, czy wszystko jest w porzadku...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
właśnie mam mocne postanowienie, że dzisiaj spakuje torbę, a rożek to sama uszyłam
ja tez chce w weekend spakowac torbe, moj TP jest pozniej od Twojego, ale jakos tak "dziwnie " sie czuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 10:01   #4688
blueelektron
Rozeznanie

ja też kupiłam te niedrapki w tesco były za dwie pary 3 zł

nożyczki z okrągłym końcami kupiłam bez dodatków

mój mały z kolei wierci się od 3 dni jakby miał owsiki może to dlatego, że mamusia poddenerwowana chodzi, teraz cały dzień bryka a w nocy chyba śpi
Stary 2012-03-29, 10:01   #4689
śliweńka
Zakorzenienie

ja już mam wyłożone wszystko do łóżeczka tylko TŻ torbę musi mi wyciągnąć

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-29, 10:04   #4690
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
zdolniacha z Ciebie

a torbę jaką bierzecie, jakąś duża? ja mam taką materiałową, się zastanawiam czy taka sztywniejsza nie będzie lepsza, i igdzie się to trzyma w szpitalu?w szafce? pod łóżkiem? duże te szafki? Sory za pytania ale ja odpukać nigdy w życiu nie musiałam być w szpitalu
Stary 2012-03-29, 10:07   #4691
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
zdolniacha z Ciebie

a torbę jaką bierzecie, jakąś duża? ja mam taką materiałową, się zastanawiam czy taka sztywniejsza nie będzie lepsza, i igdzie się to trzyma w szpitalu?w szafce? pod łóżkiem? duże te szafki? Sory za pytania ale ja odpukać nigdy w życiu nie musiałam być w szpitalu
moj maz stwierdzil, ze spakujemy sie w te niebieska torbe z IKEA
myslalam, ze padne
Stary 2012-03-29, 10:09   #4692
begie13
Zadomowienie

Witam z rana

Czy ktoś dziś wybiera się na wizytę do gina? Bo ja tak i mam nadzieję zobaczyć moje maleństwo a jak nie to
Siedzę sobie z Wami już ogolona i wykąpana, ojj ciężko było, myślałam, że wyzionę ducha i do tego rozwaliłam moje niezastąpione przy goleniu lusterko... w ogóle tak się przyjrzałam mojej małej dzisiaj i jakoś nie wygląda tak ładnie jak kiedyś przed ciążą, jakaś taka bez życia, troszkę sflaczała jakby... nie wiem sama, czy któraś z Was też coś takiegi zauważyła?

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

W poniedziałek byłam na wizycie. Szyjka znowu się skróciła więc mam leżeć, leżeć i leżeć. Poza tym na KTG wyszły małe skurcze.Moja myszka waży już 2300g i odwróciła sie główką do dołu

Wczoraj złapały mnie jakieś mocne skurcze w pochwie. Bardzo się przestraszyłam, a teraz ciągle brzuch mi twardnieje. Zastanawiam się czy nie iść jutro na ktg.

Opowiem Wam w jak malo przyjaznej i w ogóle nie fajnej szkole rodzenia byłam.
Za szkołe zapłaciłam 340zł! Miało być 5 spotkań i jedno sam na sam z położnymi w ramach kąpieli i pielęgnacji. Spotkań było ogólnie 4 w tym kąpiel i pielęgnacja w grupie, ale na szczęście małej. Nie zależało mi na wykłócaniu się dlaczego tych spotkań odbyło się tak mało ponieważ zajęcia były mało interesujące, mało wnosiły i moja wiedza wcale się nie powiększyła. Na moje pytanie np. jak mam sobie poradzić z kolką u dziecka usłyszałam odpowiedź: Znaleźć przyczynę. No ok, bez komentarza.
Teraz była kąpiel i pielęgnacja. Jako jedyna chodziłam bez męża i bardzo brzydko mnie potraktowano!!!
Pani przygotowała wanienki i lalki tylko dla par!!! Wkurzyłam się i powiedziałam, że ja też tu przyszłam się czegoś nauczyć, a ta kretynka spojrzała się na mnie i powiedziała: a to Pani tez chce kąpać? No i skończyło się na tym, że dostałam tylko lalke, a wanienki juz dla mnie nie miała bo mnie nie policzyła.
Z tego wszystkiego przez chwilę poczułam sie jakas gorsza bo jestem sama a z drugiej strony to co za kretyńskie podejście kobiety. Ech, zmieniam temat bo zaczęłam się znowu denerwować.
oj dobrze, że z małą wszystko ok a na może idź, może coś się wyjaśni. Co do tej szkoły rodzenia to rzeczywiście bardzo źle Cię potraktowali człowiek płaci duże pieniądze a traktują go jak nic.... niestety w takim kraju właśnie żyjemy

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Wiecie co? Ja tym razem nie mogę się zdecydować na który tytuł zagłosować Fakt, że podobne są, ale też przez to wszystkie fajne
To prawda, ja też mam problem z zagłosowaniem, siedzę i się zastanawiam...

Cytat:
dzien doberek!!!

kolejna nieprzespana noc z mega zgaga, kilka razy musialam wstawac po mleko ehhh, a dzis jestem nie do zycia, bola mnie wszystkie miesnie, moze tez dlatego, ze wczoraj wieszalam firanki jak moj maz zobaczyl nowa firnake w oknie to juz mialam opierdziel za wieszanie firan. On nie rozumie, ze nie potrafi wieszac dobrze firan pomimo moich wskazowek

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

macie tez juz problem ze wstawaniem z lozka? mi to idze w iscie zolwim tempie i zawsze stekam przy tym, jak jakas sedziwa oma
to za wieszanie firanek !

mój P. też nigdy nie zawiesi firanki tak jak ja... ale wolę już nic nie mówić, bo zaraz będzie, że marudzę, jak coś to nie ja je wieszałam

oj tak ze wstawaniem z łóżka to jest ciężko i to bardzo ...

Cytat:
zaczynamy 36 tc, waga +13 kg, obwód brzucha 110 cm

no i zaczynam pić herbatkę z liści malin i masaż krocza.
piękne wymiary

Cytat:

U mnie dzisiaj też dosyć wieje, strach na dwór wyjść

skończyłam 34 tydzień
u nas wieje już od 3 dni chyba ale dzisiaj jakoś wyjątkowo ponuro...

za tc

Cytat:
Myślę, że się przyda. Ja nie kupuję ale siostra mi 2 rożki przywiezie albo przyśle. Mówiła, że swojego synka chyba prawie miesiąc czasu w rożku kładła i bardzo mu to pasowało

Cytat:
pod koniec ciazy coraz mniej wyczywa sie energiczne ruchy dziecka, bardziej wlasnie takie przeciaganie
tak... ja najczęściej czuję takie przesuwanie pod skórą, rozpychanie ale bywa i tak, że nagle zostaję skopana, zupełnie bez powodu

Znowu kłuje mnie coś w pochwie, szyjce czy nie wiem gdzie... zauważyłam, że tylko jak leżę to nic mnie nie kłuje, a dzisiaj mnie zakłuło i nagle przez chwile bardzo chciało mi się siusiu ale szybko przestało mi się chcieć....hmm...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:09   #4693
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
moj maz stwierdzil, ze spakujemy sie w te niebieska torbe z IKEA
myslalam, ze padne
masakra ta torba to prawie jak ta torba" przemytniczka" w kratkę
Stary 2012-03-29, 10:11   #4694
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostałam od teściowej,bo miała nowy, nieużywany.Tak to pewnie bym nie kupiła.

Cytat:
pożyjemy, zobaczymy Ale nawet nie wiesz jak Ci w swoim śnie zazdrościłam, że masz to już za sobą

Jak mąż wróci z pracy jedziemy dokupić wyprawkę dla mnie do szpitala.
Mam już majty poporodowe i szare mydło w płynie no i dwie koszule. Czy coś jeszcze oprócz podpasek bella mama, maści na sutki i ewentualnie podkładów poporodowych potrzebuje?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
za tc
grazie
Stary 2012-03-29, 10:16   #4695
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
masakra ta torba to prawie jak ta torba" przemytniczka" w kratkę
mi sie ta torba w kratke z takimi dziadkami kojarzy

ehh moj to troche niezyciowy czasem jest

ostatnio palnal przy znajomych cos o kojcu, czy warto go miec, zeby sobie tak na godzinke wyjsc na zakupy (a dziecko w kojcu same) no brawo po prostu

myslalam, ze sie ze wstydu pod ziemie zapadne
Stary 2012-03-29, 10:16   #4696
begie13
Zadomowienie

Cytat:
pochwal się

Wanda
Stary 2012-03-29, 10:18   #4697
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak mąż wróci z pracy jedziemy dokupić wyprawkę dla mnie do szpitala.
Mam już majty poporodowe i szare mydło w płynie no i dwie koszule. Czy coś jeszcze oprócz podpasek bella mama, maści na sutki i ewentualnie podkładów poporodowych potrzebuje?[COLOR="Silver"]
ja mam 5 - pytalam w aptece i pani mgr powiedziala, ze tyle starczy w zupelnosci
Stary 2012-03-29, 10:21   #4698
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
mi sie ta torba w kratke z takimi dziadkami kojarzy

ehh moj to troche niezyciowy czasem jest

ostatnio palnal przy znajomych cos o kojcu, czy warto go miec, zeby sobie tak na godzinke wyjsc na zakupy (a dziecko w kojcu same) no brawo po prostu

myslalam, ze sie ze wstydu pod ziemie zapadne

faceci czasami są jak dzieci, jak się dzidzia urodzi to mam nadzieje, że takie pomysły odejdą, zobaczą jak to jest
Stary 2012-03-29, 10:25   #4699
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

faceci czasami są jak dzieci, jak się dzidzia urodzi to mam nadzieje, że takie pomysły odejdą, zobaczą jak to jest

on sam ma takie doswiadczenia, tyle ze jak bylismy mali, to nie bylo takich kojcow jak teraz i jak jego mama chciala cos zrobic w domu to wsadzali go do pralki frani
Stary 2012-03-29, 10:32   #4700
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

ja biorę taką średniej wielkości turystyczną dla mnie i taką mniejszą turystyczną dla bobasa, obie nie są usztywniane.
Jak byłam w szpitalu to większość miało takie torby turystyczne jednak a trzymane były pod łóżkiem, bo szafeczki to maluteńkie u nas były.

Ja się placków ziemniaczanych nasmażyłam, ale zjadłam 1 i mam wyrzuty, ze tak dużo jem ostatnio.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:33   #4701
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 5 - pytalam w aptece i pani mgr powiedziala, ze tyle starczy w zupelnosci
5podkładów poporodowych czy podpasek?
Stary 2012-03-29, 10:37   #4702
begie13
Zadomowienie

acha... zastanawiamy się z mężem nad zakupem nowego łóżeczka, czy możecie jakieś polecić? zdjęcia i linki mile widziane

Wanda
Stary 2012-03-29, 10:42   #4703
doris888
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206704]Tak, tylko 29. tydzień to chyba nie taki koniec

Właśnie nie wiem....[/QUOTE]
ja skończyłam 32 tc ale tak od 4 tygodni nie odczuwam juz właśnie takich typowych kopniaków jak to było wczesniej że cisza, cisza i łup tylko bardziej wrażenie przeciągania, brzuch mi sie zaczyna wypychać, ciężko to opisać ... także może u Ciebie tez tak bedzie. mnie też to martwiło na początku bo wcześniej J. przykładał rękę do brzucha i czuł kopniaki a teraz już nie ma tak łatwo
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 10:43   #4704
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam 2 w spadku ale nowiutkie - tylko materiał mi się nie podoba i zastanawiam się nad obszyciem ich
Ale moja przyjaciółka która nie korzystała z rożków jak poszła do lekarza na kotrolę z małym w 3 miesiącu to Pani doktor ją opieprzyła że przez "brak pętania" tak to nazwała mały jest nadpobudliwy. Ponoć w brzuszku ma tak ciasno że musi się powoli przyzwyczajać do swobody i przestrzeni i że przez pierwszy okres życia malucha daje mu to większe poczucie bezpieczeństwa

więc ja będę używać;-)
Ale oczywiście wszystko się okaże w praniu jak to będzie.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206198]Jak już pisałam, mam doświadczenie ostatnio w stawianiu się w przychodni z rana i niestety wygląda to bardzo stereotypowo - średnia wieku to 100 lat, młodzi ludzie ewidentnie wyglądający na chorych to jakieś 5%. I naprawdę oni tam czatują od bladego świtu.
Ja niestety nie mogę już stać w tych kolejkach, a więc zostaje mi rejestracja telefoniczna, bo też w przychodni nikt mnie nie przepuści, bo ciąża to nie choroba (sytuacja autentyczna, nie mój wymysł)[/QUOTE]

Ja mam ostatnio taki problem przed wizytą u endo, co przyjdę to kolejka i opóźnienie a kobity hormonalne strasznie.
A ten cały nastrój i temperatura w korytarzu powodują że trudno usiedzieć, ciśnienie mi spada i mdleję. Na szczęście położne są bardzo miłe i Pani doktor też i jak tylko mnie widzi zabiera mnie przed pacjentkami do gabinetu i jak słyszy złośliwe komentarze to odpowiada że jak się komuś coś nie podoba to można pójść do innego lekarza na NFZ

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206228]Mało to mało powiedziane...
To znaczy teraz poczułam coś jak rozciąganie i sama nie wiedziałam już, czy to początek skurczu, czy on. Mam w ogóle wrażenie, że jakoś dziwacznie się obrócił. Tak czy inaczej kopniaków od wczoraj zero i pojadę to sprawdzić.[/QUOTE]

Lepiej sprawdzić niż się zamartwiać

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

Ja mam 2 sztuki niedrapek, zobaczę jak to będzie pasować mojemu synkowi. Pilniczek chyba bez sensu, cążki + nożyczki powinny wystarczyć.

Cytat:

Mój mąż zapytał czy jak urodzę 18 czerwca to w sierpniu dam rade mu pomóc w firmie Bo jak on ma być sam to nie wie jak długo da radę

Uśmiałam się z niego i powiedziałam mu ze spoko ale będzie musiał zostawać wtedy z synkiem w domu i karmić go taką sztuczną piersią zakładaną jak stanik - uwierzył i pytał czy mogę mu pokaząć jak to gówno wygląda bo nie wie czy da redę w takim razie
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:43   #4705
libretka
Raczkowanie

Cytat:
podkładów poporodowych to ja biorę 1 opakowanie, jeżeli będzie mało mąż dowiezie, już wiem że mam za mało gaci poporodowych bo mam tylko dwie pary, muszę jeszcze 2 dokupić, no i na wyjście muszę kupić duże podpaski, takie na noc,
herbatka z liści malin w smaku całkiem dobra
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:44   #4706
izotropia
Rozeznanie

Cytat:

on sam ma takie doswiadczenia, tyle ze jak bylismy mali, to nie bylo takich kojcow jak teraz i jak jego mama chciala cos zrobic w domu to wsadzali go do pralki frani
więc kojec się przyda... bo do pralki automatycznej dziecka nie wciśniemy koleżanka ma zdjęcie jak 2 letniego brata do automatu wcisnęła... jednak franie były pożyteczne
ja też mam dostać rożek, więc nie kupuję..
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:46   #4707
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Dzisiaj mam wizyte, dopiero o 21:20 wiec jutro napisze jak bylo

Wczoraj bylam sie przejsc i jak wracalam zerwal sie taki wiatr,ze mnie zwialo Siara na maxa,bo ludzie patrzyli na mnie, na moj brzuch, na mnie i na moj brzuch w ogole nie moglam sie ruszyc z miejsca,a jak dawalam krok do przodu to lecialam w lewo, zalosc Jak bede chodzila z wozkiem,to razem wszyscy bedziemy wiecej wazyc Jak opowiem to mojej mamie,to padnie ze smiechu,bo jak bylam mniejsza,a u nas tak piz..dzilo to musialam wiecej ladowac do plecaka

Uciekam,bo kolezanka do mnie z synkiem wpadnie, buziaki dla Was

Ps jak mowicie, ktory tydzien zaczynacie/konczycie to mnie ciary przechodza
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:46   #4708
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
podkładów poporodowych to ja biorę 1 opakowanie, jeżeli będzie mało mąż dowiezie, już wiem że mam za mało gaci poporodowych bo mam tylko dwie pary, muszę jeszcze 2 dokupić, no i na wyjście muszę kupić duże podpaski, takie na noc,
herbatka z liści malin w smaku całkiem dobra

gaci poporodowych mam 5 sztuk. To chyba wystarczy.
Niby szpital w którym chcę rodzić nie wymaga podkładów, ale wezmę ze sobą. A podpaski te na noc to always najlepiej?

W herbatkę też planuje się dzisiaj zaopatrzyć
Stary 2012-03-29, 10:47   #4709
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
chodzilo oczywiscie o podklady poporodowe
a podpasek mam 2 paczki
Stary 2012-03-29, 10:48   #4710
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
acha... zastanawiamy się z mężem nad zakupem nowego łóżeczka, czy możecie jakieś polecić? zdjęcia i linki mile widziane
na szybko znalazlam,ale bedziemy mieli takie,tylko z szuflada na dole
http://www.e-dzieciecy.pl/LOZECZKO_S...yrafa-169.html
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości