|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
to nie jest śmieszne w nocy miałam taki ból brzucha że myślałam że na IP pojedziemy i torbę w biegu spakujemy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4682 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
wczoraj maz mi mowil, ze w pracy smiali sie z niego, ze opon nie zmienil na letnie, a on, ze pewnie jeszcze przywali sniegiem, no i prognozy pogody to przewiduja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi rekawiczki niedrapki to tez przydatne są? Kosztują nie wiele, ale tez nie wiem czy kupowac. No i mam jeszcze pyt. kupujecie same nożyczki do paznokci czy razem w zestawie np. z cążkami ewentualnie z pilniczkiem? Nie chce kupowac czegoś zbednego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
posypie śniegiem i stopnieje po godzinie
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
a ja mam nożyczki z cążkami zestaw
![]() |
#4686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206704]Tak, tylko 29. tydzień to chyba nie taki koniec
![]() Właśnie nie wiem....[/QUOTE] ahh wlasnie zapomnialam, ze masz termin miesiac pozniej po mnie jak nie czujesz sie pewnie, to lepiej moze odwiedz swojeego gina, czy wszystko jest w porzadku... ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- ja tez chce w weekend spakowac torbe, moj TP jest pozniej od Twojego, ale jakos tak "dziwnie " sie czuje |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 |
Rozeznanie
|
ja też kupiłam te niedrapki w tesco były za dwie pary 3 zł
nożyczki z okrągłym końcami kupiłam bez dodatków mój mały z kolei wierci się od 3 dni jakby miał owsiki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
ja już mam wyłożone wszystko do łóżeczka tylko TŻ torbę musi mi wyciągnąć
#4690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a torbę jaką bierzecie, jakąś duża? ja mam taką materiałową, się zastanawiam czy taka sztywniejsza nie będzie lepsza, i igdzie się to trzyma w szpitalu?w szafce? pod łóżkiem? duże te szafki? Sory za pytania ale ja odpukać nigdy w życiu nie musiałam być w szpitalu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() myslalam, ze padne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() Czy ktoś dziś wybiera się na wizytę do gina? Bo ja tak ![]() ![]() ![]() Siedzę sobie z Wami już ogolona i wykąpana, ojj ciężko było, myślałam, że wyzionę ducha ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój P. też nigdy nie zawiesi firanki tak jak ja... ale wolę już nic nie mówić, bo zaraz będzie, że marudzę, jak coś to nie ja je wieszałam ![]() oj tak ze wstawaniem z łóżka to jest ciężko i to bardzo ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Znowu kłuje mnie coś w pochwie, szyjce czy nie wiem gdzie... zauważyłam, że tylko jak leżę to nic mnie nie kłuje, a dzisiaj mnie zakłuło i nagle przez chwile bardzo chciało mi się siusiu ale szybko przestało mi się chcieć....hmm... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak mąż wróci z pracy jedziemy dokupić wyprawkę dla mnie do szpitala. Mam już majty poporodowe i szare mydło w płynie no i dwie koszule. Czy coś jeszcze oprócz podpasek bella mama, maści na sutki i ewentualnie podkładów poporodowych potrzebuje? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- grazie ![]()
![]() |
#4695 |
Wtajemniczenie
|
mi sie ta torba w kratke z takimi dziadkami kojarzy
ehh moj to troche niezyciowy czasem jest ostatnio palnal przy znajomych cos o kojcu, czy warto go miec, zeby sobie tak na godzinke wyjsc na zakupy (a dziecko w kojcu same) ![]() myslalam, ze sie ze wstydu pod ziemie zapadne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Wtajemniczenie
|
ja mam 5 - pytalam w aptece i pani mgr powiedziala, ze tyle starczy w zupelnosci
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() faceci czasami są jak dzieci, jak się dzidzia urodzi to mam nadzieje, że takie pomysły odejdą, zobaczą jak to jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() on sam ma takie doswiadczenia, tyle ze jak bylismy mali, to nie bylo takich kojcow jak teraz i jak jego mama chciala cos zrobic w domu to wsadzali go do pralki frani ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byłam w szpitalu to większość miało takie torby turystyczne jednak a trzymane były pod łóżkiem, bo szafeczki to maluteńkie u nas były. Ja się placków ziemniaczanych nasmażyłam, ale zjadłam 1 i mam wyrzuty, ze tak dużo jem ostatnio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4702 |
Zadomowienie
|
acha... zastanawiamy się z mężem nad zakupem nowego łóżeczka, czy możecie jakieś polecić? zdjęcia i linki mile widziane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206704]Tak, tylko 29. tydzień to chyba nie taki koniec
![]() Właśnie nie wiem....[/QUOTE] ja skończyłam 32 tc ale tak od 4 tygodni nie odczuwam juz właśnie takich typowych kopniaków jak to było wczesniej że cisza, cisza i łup ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale moja przyjaciółka która nie korzystała z rożków jak poszła do lekarza na kotrolę z małym w 3 miesiącu to Pani doktor ją opieprzyła że przez "brak pętania" tak to nazwała mały jest nadpobudliwy. Ponoć w brzuszku ma tak ciasno że musi się powoli przyzwyczajać do swobody i przestrzeni i że przez pierwszy okres życia malucha daje mu to większe poczucie bezpieczeństwa więc ja będę używać;-) Ale oczywiście wszystko się okaże w praniu jak to będzie. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206198]Jak już pisałam, mam doświadczenie ostatnio w stawianiu się w przychodni z rana i niestety wygląda to bardzo stereotypowo - średnia wieku to 100 lat, młodzi ludzie ewidentnie wyglądający na chorych to jakieś 5%. I naprawdę oni tam czatują od bladego świtu. Ja niestety nie mogę już stać w tych kolejkach, a więc zostaje mi rejestracja telefoniczna, bo też w przychodni nikt mnie nie przepuści, bo ciąża to nie choroba (sytuacja autentyczna, nie mój wymysł ![]() Ja mam ostatnio taki problem przed wizytą u endo, co przyjdę to kolejka i opóźnienie a kobity hormonalne strasznie. A ten cały nastrój i temperatura w korytarzu powodują że trudno usiedzieć, ciśnienie mi spada i mdleję. Na szczęście położne są bardzo miłe i Pani doktor też i jak tylko mnie widzi zabiera mnie przed pacjentkami do gabinetu i jak słyszy złośliwe komentarze to odpowiada że jak się komuś coś nie podoba to można pójść do innego lekarza na NFZ [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206228]Mało to mało powiedziane... To znaczy teraz poczułam coś jak rozciąganie i sama nie wiedziałam już, czy to początek skurczu, czy on. Mam w ogóle wrażenie, że jakoś dziwacznie się obrócił. Tak czy inaczej kopniaków od wczoraj zero i pojadę to sprawdzić.[/QUOTE] Lepiej sprawdzić niż się zamartwiać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Uśmiałam się z niego i powiedziałam mu ze spoko ale będzie musiał zostawać wtedy z synkiem w domu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Raczkowanie
|
podkładów poporodowych to ja biorę 1 opakowanie, jeżeli będzie mało mąż dowiezie, już wiem że mam za mało gaci poporodowych bo mam tylko dwie pary, muszę jeszcze 2 dokupić, no i na wyjście muszę kupić duże podpaski, takie na noc,
herbatka z liści malin w smaku całkiem dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też mam dostać rożek, więc nie kupuję.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Dzisiaj mam wizyte, dopiero o 21:20 wiec jutro napisze jak bylo ![]() Wczoraj bylam sie przejsc i jak wracalam zerwal sie taki wiatr,ze mnie zwialo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam,bo kolezanka do mnie z synkiem wpadnie, buziaki dla Was Ps jak mowicie, ktory tydzien zaczynacie/konczycie to mnie ciary przechodza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gaci poporodowych mam 5 sztuk. To chyba wystarczy. Niby szpital w którym chcę rodzić nie wymaga podkładów, ale wezmę ze sobą. A podpaski te na noc to always najlepiej? W herbatkę też planuje się dzisiaj zaopatrzyć ![]()
![]() |
#4709 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.e-dzieciecy.pl/LOZECZKO_S...yrafa-169.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.