|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
|
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spałujmy go ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- ole !! a ja w B-B jestem codziennie
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie musi byc slonca,moze byc zachmurzone niebo ale niech nie pada... ![]() musze pozalatwiac sprawy bo tz juz jedzie w trase w poniedzialek i nic nie zalatwimy. Ide sie polozyc i przeczekac-moze ustanie
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
. A umnie pochmurno i całą noc lał deszcz . Widzę,że życzonka moja nasenne się spełniły i były sny erotyczne Dearlie mówiłam,że dobrze wszystko .Colds zawsze można kupić jakiś nawilżacz . Ale na pewno by Wam pomógł |
|
|
|
#4085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tu poprostu pracuję
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie i Ja po 2dniowej przerwie
![]() u mnie tez pada i do tego wieje ze leb chce urwac ![]() zaczynam dzis 16 tydzien ostatnio coraz mniej czasu mam na wszystko, ciagle gdzies latamy z Tz, ostatnio za glupim krawatem zeszlismy cale miasto no ale wkoncu kupilismy jakos do mnie nie dociera ze za 3 tyg bede mezatka![]() lece was nadrobic ![]() oo i nowa mamusie mamy witaj elena |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Bry u nas najpierw lało za chwile dołączył biały szit a teraz coś nawet słońce chciało się przez ciężkie chmurska przedrzeć.
Witam się w piątek - przedsmak weekendowy - wiem ze ma być szitowa pogoda przez weekend - ale cóż przynajmniej góra prasowania mi zniknie
|
|
#4088 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie laseczki!
U mnie deszcz pada ![]() Ciemno jak w pupie i w ogóle pogoda jak psu z gardła zielona ja na samym poczatku ciąży miałam erotyczne sny ![]() teraz juz mi się nie zdarzają i w ogóle nie mam ochoty na sex ![]() i przyłanczam się do anusi bo również zaczynamy 17 tydzień |
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przejmuj się, że nie dociera. Ja siedziałam w kościele, słuchałam księdza i w głowie taka żaróweczka: jej to naprawdę my !!
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi chodzilo o to ze przy takiej pogodzie to lepiej nie przyjezdzac![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33227102]Witajcie laseczki! U mnie deszcz pada ![]() Ciemno jak w pupie i w ogóle pogoda jak psu z gardła zielona ja na samym poczatku ciąży miałam erotyczne sny ![]() teraz juz mi się nie zdarzają i w ogóle nie mam ochoty na sex ![]() i przyłanczam się do anusi bo również zaczynamy 17 tydzień ja wlasnie mam ochote ale tylko rano,za to moj tz woli w nocy a ja w nocy juz nie kontaktuje,a przeciez nie bedziemy rozmawiac dogłebnie na śpiocha |
|
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja jestem uparta i mam zamiar pracować do samego porodu jeżeli zdrowie pozwoli
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj ja mam do .upy humor
![]() Chłop mnie wkur.ia i koniec!!! |
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My zaczynamy dzisiaj 11 tydzień. Dziwnie się czuję z tym moim ciążowym stażem, bo większość z Was już cieszy się 16-17 tygodniem, a ja ciągle w tyle. ![]()
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
hejka a u mnie słoneczko wygląda zza ciemnych chmur...
pozdrawiam
|
#4097 |
|
Konto usunięte
|
rany jak czytam o tym śniegu to sie ciesze że opon jeszcze nie wymieniłam na letnie
|
|
|
|
#4098 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaaaj!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, a czy któraś z Was rozważała kupno lub zna opinie na temat wózków X-lander? Ja szukam jak najmniejszego i najlżejszego wózka ( ze względu na mój wzrost, wagę i niewielkie siły) i ostatnio w sklepie z wózkami pewna miła pani zaproponowała mi właśnie wózek tej marki. Niestety nie pamiętam, który to był model. Jeżeli chodzi o moje kryteria, to cudeńko! Wózek z gondolą, a lekki jak piórko. Z tym, że zastanawiam się jak to jeszcze jest z jego funkcjonalnością w życiu codziennym.
|
#4100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
acha.ale podobno godndolka jest mala i na dlugo nie starcza i dlatego jeszcze nie jestem na niego w 100% zdecydowana |
|
|
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie wiem co to za wózki bo ja napalona jestem na roan rocco i zdania nigdy nie zmienie wiem to
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-03-30 o 09:51 |
|
|
|
#4102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4103 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33227102]
i przyłanczam się do anusi bo również zaczynamy 17 tydzień Biedna moja dobrze, że mój cały dzień pracuje i widze go dopiero wieczorem. Teraz w ciąży jestem już wieczorem przemęczona i nie mam siły nawet się wkurzać na niego. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33227612]rany jak czytam o tym śniegu to sie ciesze że opon jeszcze nie wymieniłam na letnie[/QUOTE] Ostatnio właśnie tż wysyłał mnie na wulkanizacje, ale zapomniałam i też mam jeszcze zimowe. Ale na święta to zmienie, bo u nas pewnie śniegu nie będzie. Chociaż ty Choco trochę niżej więc kto wie ![]() Cytat:
Zmykam kochaniutkie. Udanego weekendu życzę, bo nie wiem kiedy się pojawię
|
|
#4104 |
|
Konto usunięte
|
anusia na zakopiance śnieg więc sie jescze wstrzymam ale mysle że u Ciebie już nic nie popada
ten Twój wózek też mi sie podoba bardzo ale też słyszałam że sie psuje często ![]() udanego weekendu kochana ja też tak srednio bede bo mam zajecia w ten weekend |
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() U mnie wyjrzało słoneczko,po małej mżawce,ale się chowa...buuu Zobaczcie co wyczytałam na pewnej stronie dla mam: tj.w 15tc Co możesz odczuwać? Możesz niekiedy odczuwać bezbolesne, szybkie skurcze macicy, zwane skurczami Braxtona Hicksa. Skurcze przygotowują w dużej mierze Twoje ciało do przyszłego porodu. Typową dolegliwością na tym etapie ciąży są zaparcia, którym można zapobiegać pijąc dużo wody i wykonując lekkie ćwiczenia. Powinnaś jak najwięcej rozmawiać ze swoim dzieckiem, pomimo że jeszcze rośnie ono w Twoim brzuszku. Twój maluszek już teraz rozpoznaje głos matki, słyszy bicie Twojego serca i burczenie w brzuchu. tj.w 16tc. Co możesz odczuwać? Możesz mieć zatkany nos i krwawienie z nosa. Powodem takich dolegliwości są hormony – progesteron i estrogen, które powodują obrzęk w śluzówce nosa. Kobiety w ciąży powinny unikać kropli do nosa, a ulgę może Ci przynieść nawilżanie powietrza w pokoju, w którym sypiasz. Powinnaś znaleźć czas na wyciszenie się, odpoczynek i skoncentrowanie się na dziecku, które dorasta w Twoim brzuszku. A ostatnio o tym pisałyśmy więc nie ma co się martwić,to normalne dolegliwości.Enigmama możesz dać ten link na główną,bardzo fajna i pomocna strona Serwis fajnych mam,to dla nas
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-30 o 10:36 |
|
|
|
#4106 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie chodzę w legginsach a po domu w dresach ![]() Cytat:
![]() co do nacinania to też mi się wydaje że jak już będę rodzić to pewnie będzie mi już wszystko jedno oby to tylko jak najszybciej i pomyślnie się skończyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to mu mówię że chyba brzdąc kopnął i dalej trzymałam się za brzuch ale nic już nie było, mąż na to żeby może on podotykał to kopnie bo może mamuśki mała nie lubi Cytat:
![]() ja też
|
|
#4107 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z racji tego w czwartek mam do fryzjera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fak... no wiem żę jestem niska bo tylko 164 cm ale że 55 to dużo mówię jej że nikt mi jeszcze czegoś takiego nie powiedział wręcz przeciwnie a ona na to że to dużo bo ona jeszcze 10 lat temu ważyła 53 kg (jest trochę niższa ode mnie) więc jej mówię że co ma wiek do tego pytam później TŻa a on mówi że sobie jej nie przypomina żeby była taka szczupła Cytat:
![]() moja teściowa też w kółko jedz jedz ale nie rozumie tego że zjem na przykład o 11 bo od śniadania już jestem głodna a ona o 12 woła mnie na obiad chodź jedz bo ciepłe, mówię że nie jestem głodna a ona no ale jedz bo teraz jest ciepłe jakby to kuźwa nie można było sobie odgrzać kiedy mam ochotę Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33227865]ja jestem prawie na niego zdecydowana.podoba mi sie wersja XQ bo mozna przelozyc raczke w spacerowce i dzidek jest nie do swiata tylko do mamusi acha.ale podobno godndolka jest mala i na dlugo nie starcza i dlatego jeszcze nie jestem na niego w 100% zdecydowana[/QUOTE] a wersja XA chyba nie ma takiej opcji wie ktoś? jest też trochę tańsza chyba
|
|
#4108 |
|
Konto usunięte
|
nynka niestety tylko XQ ma taką opcje
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33229443]nynka niestety tylko XQ ma taką opcje
[/QUOTE]ciekawe czy uda mi się kupić jakiś fajny lekki wózek, żeby albo można było montować gondolę i spacerówkę przodem lub tyłem albo właśnie przekładać rączkę... no i jeszcze kilka bajerów by się przydało a chciałabym kupić wózek tak do 1500 zł
|
#4110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33227102]Witajcie laseczki! U mnie deszcz pada ![]() Ciemno jak w pupie i w ogóle pogoda jak psu z gardła zielona ja na samym poczatku ciąży miałam erotyczne sny ![]() teraz juz mi się nie zdarzają i w ogóle nie mam ochoty na sex ![]() i przyłanczam się do anusi bo również zaczynamy 17 tydzień kolejna Kobietka 17 tydz. zaczyna - super ![]() Cytat:
nawet się nie obejrzysz a już będzie 20!Cytat:
Juto pewnie do Was nie będę miała kiedy zajrzeć, bo mam zajęcia, wieczorkiem pewnie jakieś przygotowania świątecznę będę robić (początek przyszłego tygodnia mam zawalony wizytami u lekarzy, więc już pora zająć się świętami przynajmniej zacząć). W weekend są targi maluszkowe _ Lukrecja, byłaś u siebie na tych targach? Warto iść? A ponieważ weekend będzie pracowity już teraz możecie ze mną świętować początek 19 tygodnia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

Pewnie niedługo deszcz przywędruje

spałujmy go 

dobrze, że mój cały dzień pracuje i widze go dopiero wieczorem. Teraz w ciąży jestem już wieczorem przemęczona i nie mam siły nawet się wkurzać na niego.