|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
Cytat:
Co do Świąt Wielkanocnych, to moi rodzice jadą z babcią do Niemiec i znów nie będziemy w komplecie na święta proponowali mi żebym jechała z nimi, ale to na tydzień a ja chcę wykorzystać jeszcze czas póki jestem z TŻem, bo 25 kwietnia już wylatuję nie widzą w tym problemu, ot ludzie nie widzą się rok i przeżywają, a my 4 miesięcy nie damy rady? przecież sie nie rozstaniemy, na pewno przetrwamy. Teraz też nie rozumieją, że chcemy jeszcze razem pobyć... Ciekawa jestem czy by tak nas chętnie "rozdzielali", gdybyśmy byli oficjalnie małżeństwem?! ale tyle jesteśmy ze sobą, mieszkamy razem, to jaka to różnica? smutno mi bardzo zaczynam żałować, że się dałam namówić na ten wyjazd bez TŻa tak to jest jak nie ma się siły przebicia i słaby charakter
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie się zgadzam i podziwiam!
![]() Ja po prostu lekko wyprzedzam fakty, zabezpieczam się i nie ryzykuję ![]() Cytat:
Nie jestem sama No sny to ja potrafię mieć różniaste Niestety rzadko są mądre ![]() A komentarz - no a nie jest tak?! Jak facet u ginekologa mógł dowiedzieć się, co będzie ![]() A kłótnie są - i to często! Wręcz trochę jak włoskie małżeństwo - może nie rzucamy talerzami, ale słychać nas na pewno na parterze Ja po prostu lubię krzyczeć i lubię się kłócić - mąż do dziś tego nie rozumie ![]() Poza tym kłótnia oczyszcza atmosferę - nie zniosłabym wiecznej sielanki... Też Cię uwielbiam Obejrzałam na TVNplayer Oboje powinni się leczyć. A do szkoły aktorskiej przyjmą ich bez problemu! ![]() Cytat:
Okazja!Cytat:
Cytat:
Podziwiam! To tylko ja jestem leń! Ale że po co?! ![]() Cytat:
Ja też jestem mega niezorganizowana i nie wyobrażam sobie przy takim niechlujstwie mieć jeszcze dziecko... Nawet dziś rano mówię do męża "Ciekawe, czy kiedyś przyjdzie taki moment, że w każdej szafie będziemy mieli porządek..."... To było pytanie retoryczne ![]() Najchętniej zaszyłabym się pod kocem i cały weekend uprawiała cocooning Niestety u mnie w rodzinie Święta to okazja do spotkania (raczej nie spotykamy się całą rodziną), przyjeżdża siostra z rodziną z W-wy i jemy świąteczny obiad. Siostra ze szwagrem zatrzymują się u nas - jeszcze nie wiem kiedy będą i na ile, pewnie od soboty do poniedziałku. W niedzielę zapewne obiad u moich rodziców (rodzice + my trzy z mężami), w niedzielę pewnie obiad u teściów Nie to, żebym miała coś do teściów, ale mąż jest jedynakiem i nikogo więcej na tym obiedzie nie ma, więc możecie wyobrazić sobie, jaka jest atmosfera...Od roku próbuję wyegzekwować objazd po rodzicach jednego dnia i drugi dzień odpoczynek w domu, ale mąż niby mówi, że tak, że super pomysł, a przychodzą święta i chce koniecznie być i tu i tu na obiedzie. Bezsensu Także nie zapowiada się jakiś super odpoczynek...
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na Was zły wpływ
![]() Aloha! ![]() Nie nie, nie mam jakiegoś super humoru - po prostu jestem niewyspana i trochę mi odbija ![]() Wiecie, że z każdym dniem coraz ciężej mi się wstaje? Przesilenie wiosenne? Starość? Jeśli to ostatnie, to co będzie za 20-40-60 lat?! ![]() Wczoraj wieczorem zrobiło się miło "... Chyba nie jestem gotowa ![]() A w ogóle przedwczoraj był pożar m.in. na naszej działce budowlanej ![]() U sąsiada jest postawiony dom w SSO, okna pozabijane deskami i dach pokryty tylko papą z drewnianą konstrukcją, więc miał ogromne szczęście, bo żadna deska się nie zajęła. Tylko tablica informacyjna jest lekko pogięta od temperatury i mury lekko okopcone. Ech, mimo, że nic nie straciliśmy, to trochę mnie to przybiło... ![]() A poza tym dziś piątek! - więc dziewczynki pracujące za chwilę odpoczywamy! U mnie dziś piękne słońce, ale tylko 1 stopień. Balerinki nie były dobrym pomysłem ![]()
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
![]() Nie dziwię się, że od dwóch dni chodziłam jakaś przemęczona.. dziś u nas pada śnieg ![]() Rano dowiedziałam się, że zmarł mój wujek w nocy.
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
dziewczyny chciałam wam podziękować wszystkim razem i każdej z osobna za trzymanie kciuków i wspieranie. To był mój pierwszy cykl więc dlatego tak przeżywałam i zadręczałam was tu moimi objawami. No właśnie był bo dzisiaj @ przyszła, jeszcze słabo ale już się normalnie rozkręca. Nawet nie jest mi smutno, jakoś normalnie to przyjęłam, przynajmniej będę rodzic po nowym roku Maleństwo proszę o zmianę na pierwszej stronie Stokrotka24 (Agnieszka, 29 lat): 2 c.s., OM 30.03, nast. @ ok.30.04 ![]() tomalinko przykro mi, a to tak nagle zmarł, czy chory był? przytulam kochana
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi Kochana
![]() Cytat:
)Trzymam kciuki Kochana! Ps. Mój mąż, jak wczoraj krzyknęłam, że nie absolutnie, niech nie porzuca durexów, to mówi "Co, rodziłabyś w grudniu? A przecież chcemy na wiosnę"
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P mnie powstrzymał od zjedzenia 2 ![]() Ale była przepysznnnnnaaa! ![]() ![]() A co do świąt, to my jak zwykle rodzinnie bardzo i to jest super! ale w biegu niestety wszystko. no to trzeba sobie zrobić! ![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie! PIĄĄTEKKK! Zapowiada się kolacja z mężem w jakiejś knajpce, piwko... mrrr! jestem za! Żeby mnie tylko to przeziębienie tak nie męczyło!
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie i zaczęlibyśmy wcześniej (zwłaszcza, że zdajemy sobie sprawę, że zajść w ciążę wcale nie jest tak łatwo, jak to się niektórym wydaje ) robić remontu. A odświeżyć będzie trzeba, zatem niestety kolejność musi być zachowana. A nie chcę robić remontu w ciąży, bo nic nie mogłabym pomóc...
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny można się dołączyć??
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powinnaś mówić tego głośno
Niektórzy wstali dziś o 5.15 Witaj! Napisz coś o sobie
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane!
![]() Jest piątek, a to oznacza, że jeszcze kilka godzin i fajrant!!! Potrzebuję tego na maksa! Po pracy idę z koleżanką na zakupy i mam nadzieję, że przygrucham sobie jakiegoś ładnego fatałaszka ![]() Ja mam w pracy mały sajgon, dlatego nie mogę za dużo pisać...buuu Wczoraj byli moi rodzice na torcie, a potem poszłam na manikir i mam miętowe paznokcie Wiosna w sercu, a na dworze mróz Poza tym zrobiłam sobie szpinak z lazurem Odwala mi - wybaczcie
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
to tak mam 24 lata niedługo koncze studnia i od 11 miesiecy jestem szczesliwa mezatka.... ostatnio coraz czesciej mysle o maluszku(ach ten instynkt macierzyński) w koncu tak sie umawiałam z mezem jak skoncze studia to zaczniemy starania choc on zaczyna miec watpliwosci z reszta ja tez je mam bo mamy dom w budowie a teraz mieszamy w jednym pokoju u jego rodziców wiec warunków za bardzo nie ma dla małgo dziecka.... to tak w skrócie jak cos to pytajcie
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Napisz nam coś o sobie. Amani dacie radę! Myślę, że pomału Cię dołek nachodzi bo wyjazd się zbliża Agnusku Odbija? To zrozumiałe w piątek![]()
|
|
|
|
|
#2958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Onyks - mój mąż się śmieje, że dzikus jestem I czasem tak się czuję
|
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez wlasnie wszystko obmyslilam planujac staranka, najpierw myslalam, zeby zaczac przed slubem, zebym juz do slubu byla w ciazy np. w 2 miesiacu, potem myslalam, ze moze lepiej po slubie od razu. A w koncu chcialam jeszcze 3 miesiace brac kwas foliowy i dlatego sie troche przedluzylo,ale w sumie na dobre wyszlo
|
|
#2960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mam ostatni dzien praktyk
Od poniedzialku wolne przez tydzien i juz potem na Universytecie nastepny semestr sie zaczyna Przez te praktyki te wolne tak szybko zlecialo, ale chociaz mialam zajecie, bo tak co bym w domu robila ![]() Teraz czas oczekiwania na dzidziusia jakos szybko plynie, bo te pierwsze tygodnie to sie strasznie ciagnely
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że żyję, ale nie mam czasu zbytnio na wizaż
|
#2963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie doluj mnie...ja dzis na nocke i jutro tz, ale od NIEDZIELI URLOP Cytat:
![]() Przykro mi bardzo ![]() Cytat:
![]() Ale Tobie zycze udanych zakupów ![]() Cytat:
nie da sie wszystkiego zaplanowac tak jak by sie chcialo![]() Dzien dobry ![]() Niedawno wstalismy, tak sie wygłupialismy w lózku,ze mlody spadł 2 razy
|
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj u nas jeszcze zimniej sie zrobilo i pada deszcz A ja juz chcialam wszystkie cieplejsze rzeczy pochowac
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Booziaczek witaj!
Abby balerinki?? ![]() Jesteś niemożliwa! Ja jestem w kozakach i płaszczu zimowym i jest mi tak akurat ![]()
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smigam od kilku tyg w balerinach nooooo zwłaszcza ze ja kazdy weekend mam pracujacy,a w tyg to sama z malym wiekszosc dnia siedze![]() A w tym roku wziełam sobie urlop na swieta , ale to dlatego,ze mielismy miec gosci z Polski, niestety musieli odwołac wizyte
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj kochana!
Dziękuję!
|
#2969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wybaczamy z racji piątku
![]() Cytat:
), żona od 8 miesięcy... I instynkt też bucha! Budowy domu zazdroszczę - my jeszcze długi czas będziemy sobie egzystować w 40m... Ale damy radę. Wszystkie tu damy radę! ![]() A daleko do przeprowadzki? Może nie musielibyście wcale z maluszkiem na pokoju mieszkać?! Cytat:
Cytat:
Aaa, nie strasz mnie! Dziewczyny, czy Wy znacie jakieś statystyki dot. ciąż mnogich? Bo ja nie mogę mieć bliźniaków, a niestety jestem mocno obciążona genetycznie Poza tym na jedno łóżeczko nawet nie bardzo mamy miejsce, a co dopiero na 2... Jak się czujesz? Cytat:
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
TVN Style w czwartki o 21 zaraz po Zawadzkiej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

ale nie o tym chciałam...zdziwiło mnie...czy raczej zafascynowało...że podczas takich domowych poródów wszyscy inni domownicy łażą po domu...tzn. nie tyle co domownicy, ale mama, babcie, ciociów i wujków tylko brakuje!!
Normalnie ja bym chyba tak nie mogła...mąż i położna ok...ale jakby miała na mnie patrzeć mama albo tata i nie wiadomo kto jeszcze....to ojoj...mimo że to rodzina..
proponowali mi żebym jechała z nimi, ale to na tydzień a ja chcę wykorzystać jeszcze czas póki jestem z TŻem, bo 25 kwietnia już wylatuję 

ja Cię uwielbiam normalnie. A ja też nie lubię krzyczeć, racja to nie pomaga, ale w takie nerwowe dni jak teraz pomaga mi takie krzyczenie
Nie jestem sama
Oboje powinni się leczyć. A do szkoły aktorskiej przyjmą ich bez problemu!
Niestety u mnie w rodzinie Święta to okazja do spotkania (raczej nie spotykamy się całą rodziną), przyjeżdża siostra z rodziną z W-wy i jemy świąteczny obiad. Siostra ze szwagrem zatrzymują się u nas - jeszcze nie wiem kiedy będą i na ile, pewnie od soboty do poniedziałku. W niedzielę zapewne obiad u moich rodziców (rodzice + my trzy z mężami), w niedzielę pewnie obiad u teściów
Nie to, żebym miała coś do teściów, ale mąż jest jedynakiem i nikogo więcej na tym obiedzie nie ma, więc możecie wyobrazić sobie, jaka jest atmosfera...

super ze spotkanie sie udalo