Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 23:16   #2941
Amani
Zakorzenienie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hmm wiecie co...obejrzałam trochę poródów na youtubie, bo jestem sama w domu...i widzę, że zagranicą to dużo porodów jest w wodzie i w domu...mam wrażenie, że kobiecie jest lżej w tej wodzie rodzić, a dzieci normalnie wyskakują... ale nie o tym chciałam...zdziwiło mnie...czy raczej zafascynowało...że podczas takich domowych poródów wszyscy inni domownicy łażą po domu...tzn. nie tyle co domownicy, ale mama, babcie, ciociów i wujków tylko brakuje!! Normalnie ja bym chyba tak nie mogła...mąż i położna ok...ale jakby miała na mnie patrzeć mama albo tata i nie wiadomo kto jeszcze....to ojoj...mimo że to rodzina.. że im to nie przeszkadza....
mnie się wydaje, że na taki "publiczny" poród decydują się kobiety lubiące być w centrum uwagi. Im to odpowiada, że wszyscy dookoła nadskakują, chodzą na paluszkach, współczują, że ona tak cierpi, podziwiają... bo nie rozumiem jak z takiej najintymniejszej jaka może być chwili zrobić widowisko...

Co do Świąt Wielkanocnych, to moi rodzice jadą z babcią do Niemiec i znów nie będziemy w komplecie na święta proponowali mi żebym jechała z nimi, ale to na tydzień a ja chcę wykorzystać jeszcze czas póki jestem z TŻem, bo 25 kwietnia już wylatuję ale oni tego chyba nie rozumieją nie widzą w tym problemu, ot ludzie nie widzą się rok i przeżywają, a my 4 miesięcy nie damy rady? przecież sie nie rozstaniemy, na pewno przetrwamy. Teraz też nie rozumieją, że chcemy jeszcze razem pobyć... Ciekawa jestem czy by tak nas chętnie "rozdzielali", gdybyśmy byli oficjalnie małżeństwem?! ale tyle jesteśmy ze sobą, mieszkamy razem, to jaka to różnica? smutno mi bardzo zaczynam żałować, że się dałam namówić na ten wyjazd bez TŻa
tak to jest jak nie ma się siły przebicia i słaby charakter

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 00:05   #2942
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

http://kasztelania.wordpress.com/201...byc-dozwolone/

masakra
Stary 2012-03-30, 07:31   #2943
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

swietny przyklad moze dac Emigra

Absolutnie się zgadzam i podziwiam!
Ja po prostu lekko wyprzedzam fakty, zabezpieczam się i nie ryzykuję

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Aaby, co do wyobraźni na USG, też uważam że trzeba ją mieć sprawnie działającą, bo widziałyście ostatnio, że nawet swojego maluszka nie mogłam dostrzec.

Aaby, Twoje sny mnie powalają a najbardziej ten komentarz, że dotąd myślałaś że do tego jest potrzebna mamusia z brzuszkiem.

Aaby, Ty nawet TŻtowi dajesz znać że jesteś oburzona jego zachowaniem z wyjątkową gracją ja Cię uwielbiam normalnie. A ja też nie lubię krzyczeć, racja to nie pomaga, ale w takie nerwowe dni jak teraz pomaga mi takie krzyczenie a jeszcze bardziej trzaskanie kotletów
Pamiętam pamiętam Nie jestem sama

No sny to ja potrafię mieć różniaste Niestety rzadko są mądre
A komentarz - no a nie jest tak?! Jak facet u ginekologa mógł dowiedzieć się, co będzie Chyba wywróżył z fusów

To nie chodzi o grację, tylko nauczyłam się, że jeżeli czegoś od męża chcę, to nie mogę egzekwować tego krzykiem.
A kłótnie są - i to często! Wręcz trochę jak włoskie małżeństwo - może nie rzucamy talerzami, ale słychać nas na pewno na parterze Ja po prostu lubię krzyczeć i lubię się kłócić - mąż do dziś tego nie rozumie
Poza tym kłótnia oczyszcza atmosferę - nie zniosłabym wiecznej sielanki...
Też Cię uwielbiam

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Wlasnie w Rozmowach w Toku sa Wasniewscy
Obejrzałam na TVNplayer Oboje powinni się leczyć. A do szkoły aktorskiej przyjmą ich bez problemu!

Cytat:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2225625265 moja , moja, moja allegrowicz ze mnie jak ta lala za dwie dyszki
Okazja!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Hmm wiecie co...obejrzałam trochę poródów na youtubie, bo jestem sama w domu...i widzę, że zagranicą to dużo porodów jest w wodzie i w domu...mam wrażenie, że kobiecie jest lżej w tej wodzie rodzić, a dzieci normalnie wyskakują... ale nie o tym chciałam...zdziwiło mnie...czy raczej zafascynowało...że podczas takich domowych poródów wszyscy inni domownicy łażą po domu...tzn. nie tyle co domownicy, ale mama, babcie, ciociów i wujków tylko brakuje!! Normalnie ja bym chyba tak nie mogła...mąż i położna ok...ale jakby miała na mnie patrzeć mama albo tata i nie wiadomo kto jeszcze....to ojoj...mimo że to rodzina.. że im to nie przeszkadza....
Też się nad tym zastanawiałam. W dodatku oglądałam filmik, gdzie matka siedzi na skraju łóżka, mąż (!!) odbiera poród, a ich córeczka (mogła mieć 5-6 lat) siedzi za matką i po chwili wychodzi i wraca rozebrana, i przytula się do nagiej rodzącej matki Nie wiem, ale dla mnie to jakaś patologia Może dlatego, że u mnie w domu nigdy nagości nie było...

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Kuchnia posprzatana lazienka tez , pranie zlozone , obiad w trakcie gotowania Jeszcze tylko odkurzyc i umyc podlowi i koniec

W stanach bardzo bardzo w czasie porodu ( nawet w szpitalu ) sa rodzice , dziakowie , rodzenstwo Jak dla mnie to lekka przesada
Podziwiam! To tylko ja jestem leń!

Ale że po co?!

Cytat:
Tomalinko, ja będę jutro od rana pracować aż wióry będą lecieć przynajmniej tak planuje... mam nadzieję że się ogarnę do pojawienia się maluszka, bo narazie nie zorganizowana ze mnie mamuśka
Powodzenia! Trzymam kciuki za realizację planów!

Ja też jestem mega niezorganizowana i nie wyobrażam sobie przy takim niechlujstwie mieć jeszcze dziecko... Nawet dziś rano mówię do męża "Ciekawe, czy kiedyś przyjdzie taki moment, że w każdej szafie będziemy mieli porządek..."... To było pytanie retoryczne

Cytat:
Dziewczyny jakie macie plany na swieta?
Najchętniej zaszyłabym się pod kocem i cały weekend uprawiała cocooning Niestety u mnie w rodzinie Święta to okazja do spotkania (raczej nie spotykamy się całą rodziną), przyjeżdża siostra z rodziną z W-wy i jemy świąteczny obiad. Siostra ze szwagrem zatrzymują się u nas - jeszcze nie wiem kiedy będą i na ile, pewnie od soboty do poniedziałku. W niedzielę zapewne obiad u moich rodziców (rodzice + my trzy z mężami), w niedzielę pewnie obiad u teściów Nie to, żebym miała coś do teściów, ale mąż jest jedynakiem i nikogo więcej na tym obiedzie nie ma, więc możecie wyobrazić sobie, jaka jest atmosfera...
Od roku próbuję wyegzekwować objazd po rodzicach jednego dnia i drugi dzień odpoczynek w domu, ale mąż niby mówi, że tak, że super pomysł, a przychodzą święta i chce koniecznie być i tu i tu na obiedzie. Bezsensu
Także nie zapowiada się jakiś super odpoczynek...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 07:41   #2944
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

część "szyfrem"
Mam na Was zły wpływ

Aloha!
Nie nie, nie mam jakiegoś super humoru - po prostu jestem niewyspana i trochę mi odbija
Wiecie, że z każdym dniem coraz ciężej mi się wstaje? Przesilenie wiosenne? Starość?
Jeśli to ostatnie, to co będzie za 20-40-60 lat?!

Wczoraj wieczorem zrobiło się miło i mąż się ubiera, a ja rzuciłam żartem: "Jak dla mnie możesz zostawić tego durexa w spokoju", a on "OK" i odkłada... A ja panika i krzyczę "Nie nie, jednak nie! W sierpniu - przyszłego roku "... Chyba nie jestem gotowa

A w ogóle przedwczoraj był pożar m.in. na naszej działce budowlanej Spalił się ogromny teren. Na szczęście nic tam nie mieliśmy, same trawy i chwasty do pasa, więc chociaż wyczyściło, ale kiedyś będzie gorzej nawet ze wzrostem trawy na takim spalonym terenie W dodatku przyczyna jest nieznana, ale pewnie zaprószenie albo podpalenie - aż nie chcę myśleć co by było, gdybyśmy już zaczęli budowę albo już tam mieszkali
U sąsiada jest postawiony dom w SSO, okna pozabijane deskami i dach pokryty tylko papą z drewnianą konstrukcją, więc miał ogromne szczęście, bo żadna deska się nie zajęła. Tylko tablica informacyjna jest lekko pogięta od temperatury i mury lekko okopcone.
Ech, mimo, że nic nie straciliśmy, to trochę mnie to przybiło...

A poza tym dziś piątek! - więc dziewczynki pracujące za chwilę odpoczywamy!
U mnie dziś piękne słońce, ale tylko 1 stopień. Balerinki nie były dobrym pomysłem

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-30, 08:25   #2945
tomalinka
Wtajemniczenie

Hejo

Nie dziwię się, że od dwóch dni chodziłam jakaś przemęczona.. dziś u nas pada śnieg

Rano dowiedziałam się, że zmarł mój wujek w nocy.
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:33   #2946
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Mam na Was zły wpływ

Aloha!
Nie nie, nie mam jakiegoś super humoru - po prostu jestem niewyspana i trochę mi odbija
Wiecie, że z każdym dniem coraz ciężej mi się wstaje? Przesilenie wiosenne? Starość?
Jeśli to ostatnie, to co będzie za 20-40-60 lat?!

Wczoraj wieczorem zrobiło się miło i mąż się ubiera, a ja rzuciłam żartem: "Jak dla mnie możesz zostawić tego durexa w spokoju", a on "OK" i odkłada... A ja panika i krzyczę "Nie nie, jednak nie! W sierpniu - przyszłego roku "... Chyba nie jestem gotowa

A w ogóle przedwczoraj był pożar m.in. na naszej działce budowlanej Spalił się ogromny teren. Na szczęście nic tam nie mieliśmy, same trawy i chwasty do pasa, więc chociaż wyczyściło, ale kiedyś będzie gorzej nawet ze wzrostem trawy na takim spalonym terenie W dodatku przyczyna jest nieznana, ale pewnie zaprószenie albo podpalenie - aż nie chcę myśleć co by było, gdybyśmy już zaczęli budowę albo już tam mieszkali
U sąsiada jest postawiony dom w SSO, okna pozabijane deskami i dach pokryty tylko papą z drewnianą konstrukcją, więc miał ogromne szczęście, bo żadna deska się nie zajęła. Tylko tablica informacyjna jest lekko pogięta od temperatury i mury lekko okopcone.

U mnie dziś piękne słońce, ale tylko 1 stopień. Balerinki nie były dobrym pomysłem

oj to faktycznie dobrze, że nie budowaliście nic na działce bo tylko straty by były. Nie martw się pomyśl, ze nikomu nic się nie stało i to najważniejsze

dziewczyny chciałam wam podziękować wszystkim razem i każdej z osobna za trzymanie kciuków i wspieranie. To był mój pierwszy cykl więc dlatego tak przeżywałam i zadręczałam was tu moimi objawami. No właśnie był bo dzisiaj @ przyszła, jeszcze słabo ale już się normalnie rozkręca. Nawet nie jest mi smutno, jakoś normalnie to przyjęłam, przynajmniej będę rodzic po nowym roku

Maleństwo proszę o zmianę na pierwszej stronie
Stokrotka24 (Agnieszka, 29 lat): 2 c.s., OM 30.03, nast. @ ok.30.04

tomalinko przykro mi, a to tak nagle zmarł, czy chory był? przytulam kochana

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:37   #2947
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Przykro mi Kochana

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziewczyny chciałam wam podziękować wszystkim razem i każdej z osobna za trzymanie kciuków i wspieranie. To był mój pierwszy cykl więc dlatego tak przeżywałam i zadręczałam was tu moimi objawami. No właśnie był bo dzisiaj @ przyszła, jeszcze słabo ale już się normalnie rozkręca. Nawet nie jest mi smutno, jakoś normalnie to przyjęłam, przynajmniej będę rodzic po nowym roku
Oj tam, nie teraz, to za m-c. Przynajmniej nie spędzisz Bożego Narodzenia na porodówce! (szukamy pozytywów! )
Trzymam kciuki Kochana!
Ps. Mój mąż, jak wczoraj krzyknęłam, że nie absolutnie, niech nie porzuca durexów, to mówi "Co, rodziłabyś w grudniu? A przecież chcemy na wiosnę"

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-30, 08:44   #2948
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi Kochana

Oj tam, nie teraz, to za m-c. Przynajmniej nie spędzisz Bożego Narodzenia na porodówce! (szukamy pozytywów! )
Trzymam kciuki Kochana!
Ps. Mój mąż, jak wczoraj krzyknęłam, że nie absolutnie, niech nie porzuca durexów, to mówi "Co, rodziłabyś w grudniu? A przecież chcemy na wiosnę"
też właśnie wolałabym na wiosnę z jednej strony bo cieplutko i fajnie można spacerować z dzidzią ale z drugiej strony nie wiadomo kiedy się trafi więc dlatego próbowaliśmy już teraz. No drugim pozytywem jest to, że mam do poskręcania meble w przedpokoju jak skończy się remont i tak trzeba by było kogoś prosić a to zaraz pytania czemu ja nie mogę dźwigać itp fajnie, że twój tz tak do tego podchodzi, a może zachce się wam wcześniej próbować

Łukaszek
Stary 2012-03-30, 08:46   #2949
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
a zapiekanka tez byla? super ze spotkanie sie udalo

Dziewczyny jakie macie plany na swieta? Ja wlasnie zaprosilam paru znajomych na niedziele wieczorkiem bo na obiad idziemy do moich rodzicow .. No a w poniedzialek tutaj normalny dzien jest chociaz my zawsze wolne od pracy mamy
Oczywiście, że była!!! P mnie powstrzymał od zjedzenia 2 Ale była przepysznnnnnaaa!

A co do świąt, to my jak zwykle rodzinnie bardzo i to jest super! ale w biegu niestety wszystko.

Cytat:
No i masz! Gucia, smaka na grzańca narobiłaś
no to trzeba sobie zrobić!

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
mnie się wydaje, że na taki "publiczny" poród decydują się kobiety lubiące być w centrum uwagi. Im to odpowiada, że wszyscy dookoła nadskakują, chodzą na paluszkach, współczują, że ona tak cierpi, podziwiają... bo nie rozumiem jak z takiej najintymniejszej jaka może być chwili zrobić widowisko...

Co do Świąt Wielkanocnych, to moi rodzice jadą z babcią do Niemiec i znów nie będziemy w komplecie na święta proponowali mi żebym jechała z nimi, ale to na tydzień a ja chcę wykorzystać jeszcze czas póki jestem z TŻem, bo 25 kwietnia już wylatuję ale oni tego chyba nie rozumieją nie widzą w tym problemu, ot ludzie nie widzą się rok i przeżywają, a my 4 miesięcy nie damy rady? przecież sie nie rozstaniemy, na pewno przetrwamy. Teraz też nie rozumieją, że chcemy jeszcze razem pobyć... Ciekawa jestem czy by tak nas chętnie "rozdzielali", gdybyśmy byli oficjalnie małżeństwem?! ale tyle jesteśmy ze sobą, mieszkamy razem, to jaka to różnica? smutno mi bardzo zaczynam żałować, że się dałam namówić na ten wyjazd bez TŻa
tak to jest jak nie ma się siły przebicia i słaby charakter
Kochana głowa do góry! I nie dziwie się, że chcesz się nacieszyć TŻ. A nie możecie jechać z nimi oboje?

Cytat:
Hejo

Nie dziwię się, że od dwóch dni chodziłam jakaś przemęczona.. dziś u nas pada śnieg

Tulę!

Witajcie!

PIĄĄTEKKK! Zapowiada się kolacja z mężem w jakiejś knajpce, piwko... mrrr! jestem za! Żeby mnie tylko to przeziębienie tak nie męczyło!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:48   #2950
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
No drugim pozytywem jest to, że mam do poskręcania meble w przedpokoju jak skończy się remont i tak trzeba by było kogoś prosić a to zaraz pytania czemu ja nie mogę dźwigać itp fajnie, że twój tz tak do tego podchodzi, a może zachce się wam wcześniej próbować
No widzisz ile plusów!

Pewnie i zaczęlibyśmy wcześniej (zwłaszcza, że zdajemy sobie sprawę, że zajść w ciążę wcale nie jest tak łatwo, jak to się niektórym wydaje ), ale niestety ustaliliśmy sobie pewną kolejność działań: najpierw uregulowanie wszystkich minusów $$, później remont, na koniec starania. Nie wyobrażam sobie bowiem z rocznym dzieckiem (i dwoma kotami ) robić remontu. A odświeżyć będzie trzeba, zatem niestety kolejność musi być zachowana. A nie chcę robić remontu w ciąży, bo nic nie mogłabym pomóc...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-30, 08:59   #2951
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz ile plusów!

Pewnie i zaczęlibyśmy wcześniej (zwłaszcza, że zdajemy sobie sprawę, że zajść w ciążę wcale nie jest tak łatwo, jak to się niektórym wydaje ), ale niestety ustaliliśmy sobie pewną kolejność działań: najpierw uregulowanie wszystkich minusów $$, później remont, na koniec starania. Nie wyobrażam sobie bowiem z rocznym dzieckiem (i dwoma kotami ) robić remontu. A odświeżyć będzie trzeba, zatem niestety kolejność musi być zachowana. A nie chcę robić remontu w ciąży, bo nic nie mogłabym pomóc...
no remont w ciąży na pewno byłby uciążliwy, dlatego my też chcieliśmy po, zrobiliśmy łazienkę, kończy się przedpokój i już mamy wszystko z głowy. Szybko zleci ten rok i ani się obejrzycie a już będziecie po remoncie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że była!!! P mnie powstrzymał od zjedzenia 2 Ale była przepysznnnnnaaa!

A co do świąt, to my jak zwykle rodzinnie bardzo i to jest super! ale w biegu niestety wszystko.

no to trzeba sobie zrobić!

Kochana głowa do góry! I nie dziwie się, że chcesz się nacieszyć TŻ. A nie możecie jechać z nimi oboje?

Tulę!

Witajcie!

PIĄĄTEKKK! Zapowiada się kolacja z mężem w jakiejś knajpce, piwko... mrrr! jestem za! Żeby mnie tylko to przeziębienie tak nie męczyło!
ale ci dobrze, zdrówka życzę. Ja tez muszę wyciągną mojego tz na jakąś kolację jak wróci

Łukaszek
Stary 2012-03-30, 09:12   #2952
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Mam na Was zły wpływ :brzydal

A faktycznie

Hej wszystkim

Stokrotko, przytulam Następny cykl jest nasz! Zobaczysz

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Jest piątek, a ja piszę z łóżka

Idę zrobić jajecznicę
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:15   #2953
booziaczek
Zadomowienie

hej dziewczyny można się dołączyć??
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:23   #2954
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

Jest piątek, a ja piszę z łóżka
Nie powinnaś mówić tego głośno Niektórzy wstali dziś o 5.15

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
Witaj!
Napisz coś o sobie

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-30, 09:26   #2955
agnusek22
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane!

Jest piątek, a to oznacza, że jeszcze kilka godzin i fajrant!!! Potrzebuję tego na maksa!
Po pracy idę z koleżanką na zakupy i mam nadzieję, że przygrucham sobie jakiegoś ładnego fatałaszka

Ja mam w pracy mały sajgon, dlatego nie mogę za dużo pisać...buuu

Wczoraj byli moi rodzice na torcie, a potem poszłam na manikir i mam miętowe paznokcie Wiosna w sercu, a na dworze mróz Poza tym zrobiłam sobie szpinak z lazurem I nie mogę o nim zapomnieć - buhahaha

Odwala mi - wybaczcie

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:38   #2956
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:

Witaj!
Napisz coś o sobie
to tak mam 24 lata niedługo koncze studnia i od 11 miesiecy jestem szczesliwa mezatka.... ostatnio coraz czesciej mysle o maluszku(ach ten instynkt macierzyński) w koncu tak sie umawiałam z mezem jak skoncze studia to zaczniemy starania choc on zaczyna miec watpliwosci z reszta ja tez je mam bo mamy dom w budowie a teraz mieszamy w jednym pokoju u jego rodziców wiec warunków za bardzo nie ma dla małgo dziecka.... to tak w skrócie jak cos to pytajcie

Stary 2012-03-30, 09:40   #2957
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

Przykro mi Tomalinko

Cytat:
Witaj
Napisz nam coś o sobie.

Amani dacie radę! Myślę, że pomału Cię dołek nachodzi bo wyjazd się zbliża Ale wiem że dasz radę, my kobiety jesteśmy silne wtedy kiedy trzeba! A ta rozłąka pewnie jeszcze scementuje Wasz związek i nawet nie obejrzysz się, a już będziecie razem

Agnusku Odbija? To zrozumiałe w piątek
Stary 2012-03-30, 09:40   #2958
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
to tak mam 24 lata niedługo koncze studnia i od 11 miesiecy jestem szczesliwa mezatka.... ostatnio coraz czesciej mysle o maluszku(ach ten instynkt macierzyński) w koncu tak sie umawiałam z mezem jak skoncze studia to zaczniemy starania choc on zaczyna miec watpliwosci z reszta ja tez je mam bo mamy dom w budowie a teraz mieszamy w jednym pokoju u jego rodziców wiec warunków za bardzo nie ma dla małgo dziecka.... to tak w skrócie jak cos to pytajcie
Witaj

Onyks - mój mąż się śmieje, że dzikus jestem I czasem tak się czuję

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-03-30, 09:40   #2959
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
też właśnie wolałabym na wiosnę z jednej strony bo cieplutko i fajnie można spacerować z dzidzią ale z drugiej strony nie wiadomo kiedy się trafi więc dlatego próbowaliśmy już teraz. No drugim pozytywem jest to, że mam do poskręcania meble w przedpokoju jak skończy się remont i tak trzeba by było kogoś prosić a to zaraz pytania czemu ja nie mogę dźwigać itp fajnie, że twój tz tak do tego podchodzi, a może zachce się wam wcześniej próbować
Hej
Ja tez wlasnie wszystko obmyslilam planujac staranka, najpierw myslalam, zeby zaczac przed slubem, zebym juz do slubu byla w ciazy np. w 2 miesiacu, potem myslalam, ze moze lepiej po slubie od razu. A w koncu chcialam jeszcze 3 miesiace brac kwas foliowy i dlatego sie troche przedluzylo,ale w sumie na dobre wyszlo Nam sie akurat udalo od razu, ale niekiedy sie planuje, a wychodzi inaczej
Stary 2012-03-30, 09:50   #2960
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej
Ja tez wlasnie wszystko obmyslilam planujac staranka, najpierw myslalam, zeby zaczac przed slubem, zebym juz do slubu byla w ciazy np. w 2 miesiacu, potem myslalam, ze moze lepiej po slubie od razu. A w koncu chcialam jeszcze 3 miesiace brac kwas foliowy i dlatego sie troche przedluzylo,ale w sumie na dobre wyszlo Nam sie akurat udalo od razu, ale niekiedy sie planuje, a wychodzi inaczej
łatwiej jets zapobiec ciazy i miec nad tym kontrole niz z zachodzeniem w ciaze.. moja kolezanka zaszła w noc poslubna a chciała troche poszalec z mezem a tu odrazu taka niespodzianka znowu druga miała na odwrót chciała zaraz po slubie i do tej pory nie moze.....a moj brat nie chciał i ma odrazu dwoje

Stary 2012-03-30, 09:52   #2961
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dzisiaj mam ostatni dzien praktyk
Od poniedzialku wolne przez tydzien i juz potem na Universytecie nastepny semestr sie zaczyna Przez te praktyki te wolne tak szybko zlecialo, ale chociaz mialam zajecie, bo tak co bym w domu robila
Teraz czas oczekiwania na dzidziusia jakos szybko plynie, bo te pierwsze tygodnie to sie strasznie ciagnely
Stary 2012-03-30, 10:02   #2962
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

melduję, że żyję, ale nie mam czasu zbytnio na wizaż

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:08   #2963
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[

[/FONT]
Przykro mi

Nie doluj mnie...ja dzis na nocke i jutro tz, ale od NIEDZIELI URLOP

Cytat:
Hejo

snieg

Przykro mi bardzo

Cytat:
Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Jest piątek, a to oznacza, że jeszcze kilka godzin i fajrant!!! Potrzebuję tego na maksa!
Po pracy idę z koleżanką na zakupy i mam nadzieję, że przygrucham sobie jakiegoś ładnego fatałaszka
e nie dla mnie
Ale Tobie zycze udanych zakupów

Cytat:
łatwiej jets zapobiec ciazy i miec nad tym kontrole niz z zachodzeniem w ciaze.. moja kolezanka zaszła w noc poslubna a chciała troche poszalec z mezem a tu odrazu taka niespodzianka znowu druga miała na odwrót chciała zaraz po slubie i do tej pory nie moze.....a moj brat nie chciał i ma odrazu dwoje
czasem to los za nas decydujenie da sie wszystkiego zaplanowac tak jak by sie chcialo

Dzien dobry

Niedawno wstalismy, tak sie wygłupialismy w lózku,ze mlody spadł 2 razytaki dzikusNaszczescie wszystkow porzadku i skonczy sie na guzie
Stary 2012-03-30, 10:13   #2964
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokladnie
Dzisiaj u nas jeszcze zimniej sie zrobilo i pada deszcz
A ja juz chcialam wszystkie cieplejsze rzeczy pochowac
Stary 2012-03-30, 10:13   #2965
Gucia0987
Zakorzenienie

Booziaczek witaj!

Abby balerinki?? Jesteś niemożliwa! Ja jestem w kozakach i płaszczu zimowym i jest mi tak akurat

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:13   #2966
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
właśnie nie widać Cię ostatnio A jak się czujesz?

Blonde urlop jedna z najfajniejszych rzeczy jakie istnieją
Stary 2012-03-30, 10:17   #2967
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Abby balerinki?? Jesteś niemożliwa! Ja jestem w kozakach i płaszczu zimowym i jest mi tak akurat
W Uk juz w japonkach chodza
Ja smigam od kilku tyg w balerinach

Cytat:
Blonde urlop jedna z najfajniejszych rzeczy jakie istnieją
nooooodla mnie wyczekany zwłaszcza ze ja kazdy weekend mam pracujacy,a w tyg to sama z malym wiekszosc dnia siedze
A w tym roku wziełam sobie urlop na swieta, ale to dlatego,ze mielismy miec gosci z Polski, niestety musieli odwołac wizyte
Stary 2012-03-30, 10:23   #2968
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj kochana! Co tam u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

e nie dla mnie
Ale Tobie zycze udanych zakupów
Dziękuję!

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-03-30, 10:25   #2969
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Odwala mi - wybaczcie
Wybaczamy z racji piątku

Cytat:
Ooo, czyli podobnie jak ja - 25 lat (jeszcze chwila, ale będzie ), żona od 8 miesięcy... I instynkt też bucha!
Budowy domu zazdroszczę - my jeszcze długi czas będziemy sobie egzystować w 40m... Ale damy radę. Wszystkie tu damy radę!
A daleko do przeprowadzki? Może nie musielibyście wcale z maluszkiem na pokoju mieszkać?!

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Hej
Ja też myślę, że jak jeszcze trochę poczekamy, to wyjdzie to nam na dobre

Cytat:
Święta prawda!

Aaa, nie strasz mnie!
Dziewczyny, czy Wy znacie jakieś statystyki dot. ciąż mnogich? Bo ja nie mogę mieć bliźniaków, a niestety jestem mocno obciążona genetycznie Wiem, może źle mówię, ale prostu nie ogarnęłabym takiego tematu!
Poza tym na jedno łóżeczko nawet nie bardzo mamy miejsce, a co dopiero na 2...

Cytat:

Jak się czujesz?

Cytat:
Kochana, ja już ponad tydzień w balerinkach hasam!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-03-30, 10:32   #2970
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

Gosia, na którym perfekcyjna leci?
TVN Style w czwartki o 21 zaraz po Zawadzkiej
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości