|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Hej hej
![]() Ja dziś sobie smacznie śpię a tu o 10:00 dzwoni telefon! Koleżanka ze sklepu że przywiozła nowy towar i ma dla mnie dużo ciuszków ![]() Tak więc zerwałam się z wyra, umalowałam i zadzwoniłam po teścia, żeby posiedział z Kolinem który zresztą i tak spał. Teściu przyszedł a ja poleciałam do sklepu. Przymierzałam wszystko chyba z godzine! Spodnie chabrowe były boskie!! Ale choć był to rozmiar 26 to były za duże!!!!! jakaś rozmiarówka pokręcona :/ no i się wkurzyłam ![]() przymierzyłam czerwone rureczki też rozmiar 26 i są idealne !!! Jestem z nich taka zadowolona że masakra!!!! prześliczne są !! Przymierzyłam żółte rurki ale ten kolor był taki blado żółty i mi się nie podobał.... ale dobre były... ALE kolor nie za ładny więc nie wzięłam ich. Koleżanka przywiozła też te legginsy A'la Zary śliskie i miałam sobie wziąć jedną pare no ale w sumie nie dawno kupiłam juz takie same więc muszę to przemyśleć :P Przymierzylam też kurteczkę skórę KORALOWĄ.... taką ramoneskę zapinaną na ukos i taką króciutką do pępka.... śliczna jest ale nie wiem czy ją kupię bo ona 120 zł kosztuje.... muszę też to przemyśleć. No i kupiłam sobie dwie bokserki - żółtą i różową Potem Wam foty wrzucę Od dziś jestem na diecie i to tak poważnie.... koniec tego podjadania! Do Świąt muszę zgubić chociaż kilogram. Dziś na wadze 60,1 znowu - czyli tak jak wczoraj. Wieczorem mam zamiar poćwiczyć trochę, przysiady & brzuszki na kołysce. Ja juz dużo zdrowsza ale katar mam masakryczny.... nos zatkany na maksa.... nienawidzę tego Pogoda wstrętna!!!!!!!!!! Zimno potwornie!!! ciemno i leje deszcz a czasami nawet i grad i śnieg Wypiłam własnie kawkę dziś na obiad mam brokuły z kawałkami duszonej piersi z kurczaka ale to gdzieś o 15stej dopiero
|
#3842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Dziś, dzięki Wam mam jeszcze więcej zapału
Wiedziałam, że ten wątek na dobre mi wyjdzie ![]() Śniadanie: musli z mlekiem II śniadanie: dwie kromki pieczywa chrupkiego z wędliną i rzeżuchą (doszłam do wniosku, że dokończę to pieczywo, które mam, a potem będę już kupować tylko ciemne pieczywo) Plany: obiad: udko kurczaka z piekarnika, brokuły, mizeria (na jogurcie) podwieczorek: grejpfrut, marchewka, 3 suszone śliwki, kilka orzechów/migdałów. kolacja: 100g chudego twarogu, dwie kromki pieczywa chrupkiego |
|
|
|
#3843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze już te oczy ładniej wyglądają A moja pamięć mnie dzisiaj już zawiodła :? zapomniałam rano zrobić sobie Lemoniady jak jadłam platki to mi się przypomniało Ale jutro mamy 1 kwietnia więc od jutra będę już piła tą wode z cytrynką Taaaa ja siedzę i ziewam ciągle.... masakra jakaś..... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
o matko 47! To teraz kilogram musisz nadrobić JA to bym się wcale nie rejestrowała tylko chodzi o te ubezpieczenie.... ale w tym tygodniu mąz załatwi papiery że jesteśmy ubezpieczeni to się wyrejestruje, mam dosyć jeżdżenia na te podpisy.... A Ty się koniecznie zarejestruj żeby mieć ubezpieczenie, tylko własnie gorzej jak Cie do pracy gdzieś wyślą :/ ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
jedynie spowolnić może ALE aby do tego nie dopuścić trzeba jeść regularnie co 3 godziny i nie dopuścić do tego aby w żołądku nie było jedzenia. Żołądek musi cały czas pracować to metabolizm się nie spowolni Dlatego trzeba jeść częściej ale mniej ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
tak trzymaj!!!!!! na prawdę super widzę, że błyskawicznie się uczysz teraz tylko czekać aż waga zacznie spadać
|
|
#3844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pewnie ważę tyle samo, a jestem 7 cm niższa Cytat:
tak to jest ![]() Cytat:
smaczneee! I dawno nie piekłam ![]() Cytat:
tylko niech burzy nie będzie już jestem po.s.rana ![]() No to fajny wieczorek miałaś obcokrajowcy super gadają po polsku pośmiać się można Cytat:
wcale się nie dziwię, że Cię zmiotła ta dawka i jeszcze dzisiaj sobie dowaliłaś ibumem Si
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
|
|
|
#3845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() BTW u mnie cały poranek - deszcze, grady, a teraz słońce wyszło Może do Ciebie też pogoda dotrze
|
|
|
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na foteczki w końcu kupiłaś te spodnie ![]() No to bierzemy się za dietę solidnie też mam zamiar trzymać rygor do świąt bo wiadomo, że w święta odpuszczę cieszę się, że już zdrowsza jesteś ale siedź już w domu, byś się nie doprawiła całkiem i to na święta u mnie to samo z pogodą ![]() mmm, pyszny masz obiadek ![]() Cytat:
![]() No mówiłyśmy, że z nami łatwiej super jadłospis
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#3847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no siemaaa
no to jak się wyspałaś to dziś posiedzimy sobie w nocy? hihihihiCytat:
i nic poza tym Idziemy na wyżerkę do moich rodziców i do teściów...... A we wtorek wyjeżdzamy więc nie ma sensu gotować nie wiadomo ile bo i tak pewnie rodzice nam jedzenia dadzą z tone.... Ucieramy kostke masla az do otrzymania plynnej konsystencji. Nastpenie wbijamy 4 jaja, dodajemy 20 dg cukru oraz 750 gr maki i 50 gr drozdzy. Wszystko razem dobrze mieszamy, wykladamy na plaska blache wysmarowaną maslem, wygladzamy ciasto nozem. 1 kg jablek obieramy ze skorki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na kawalki. Ukladamy na cieście, posypujemy cukrem i czekamy az ciasto wyrosnie. Blache umieszczamy w nagrzanym do 160 stopni C piekarnika na 50 min. Ja często też piekę te babeczki Dr.Oetker np. z nadzieniem malinowym pyszne są i tylko kilka minut roboty przy nich nawet miksera nie trzeba uzywać bo wszystko wystarczy ręcznie wymieszać ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
po takim stresie należy Ci się ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
A co się z netem stało? ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Masterpiece Max jest świetny ale bardzo drogi i szybko wysycha dlatego nie kupuję już go.
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg 06.2011 - 57 kg 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-03-31 o 13:30 |
||||
|
|
|
#3848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możemy siedzieć o ile będę przytomna ale raczej będę muszę też nadrobić zaległości w serialach wczoraj nadrobiłam Julię ale ciota z tego Janka ![]() A jak robisz żurek? ja jakoś nie mogę przekonać się do tej zupy...Cytat:
kurde, mam drożdże w lodówce i nie wiem co z nich zrobić a TŻ męczy mnie o jakieś drożdżowe od dawna może mu upiekę? będę dobrą żoną
|
||
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek się mnie pyta : " Mamo Święta będą? Mikołaj przyjdzie? " ja się pytam czemu? A on że śnieg pada Plastry kosztują ok. 50 zł. Dobrze, że mniej Cie brzuch boli, ale ta liczba leków które łykasz to mnie przeraża trochę No jak posprzątałas dom to faktycznie jest lepiej Miłego dnia z TŻ
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
Monia, tak, pokaz koniecznie spodenki
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąz mi nagadał jeszcze że tam w Niemczech sa takie fajne ścieżki rowerowe wzdłuż jeziora i w ogóle na około całego miasta, ludzie jeżdżą na rowerach i rolkach także ja mam zamiar kupić sobie rolki, mąż chce rower, starszy synek też dostanie rower a młodszy synuś będzie wożony na rowerze męża w krzesełku i tak będziemy sobie czasami śmigać Mi sie te podobają
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam na obiad makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na razie to tak śnieg wali, że świata nie widać!! Pogoda zwariowała! ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
no i mam oo tak! do Świąt trzeba schudnąć! chociaż z kilogram! ![]() Nigdzie się nie wybieram już dzisiaj i jutro także może w koncu wyzdrowieję pogoda dziś mnie zadziwiła śniegu to ja sie nie spodziewałam ![]() Obiad za godzinkę będzie już dawno brokuł nie jadłam więc mam ochotę ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
no to dobrze, że sąsiad na dłużej nie wyjechał... super, że już jesteś z nami
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA kupuję żurek w paczce z Knorra. Rozrabiam go, zagotowuję, doprawiam solą i pieprzem, dorzucam jajka, białą kiełbaskę pokrojoną w plasterki ugotowaną wcześniej w osobnym garnku i pół zwykłej kiełbaski bardzo drobno pokrojonej i usmażonej na patelni. Tak robię jak mąż jest w domu, a jak go nie ma to robię tylko z samym jajkiem Cytat:
a te ciasto szybciutko się robi i bardzo łatwo moja mama je wczoraj robiła i pyszne wyszło ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Ty wiesz, że ja nigdy w życiu szpinaku nie jadłam.......
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rolki fajne ale mi szkoda kasy na takie, zadowole sie takimi tańszymi
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz porobię fotki
tylko najpierw obiad zrobię bo głodna już jestem ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec te co pokazałaś w porównaniu do tamtych to tanioszka Jeszcze jakbym wiedziała ze będę jeździć w miarę regularnie to może opłaca się kupić lepsze, ale tak to bez sensu W zeszłym koku czaiłaś sie bo była wyprzedaż w intersporcie ale tylko takie beznadziejne przecenili na 60zł chyba ale tragiczne były A te co chcialam to dalej po 300zł
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Ja też lubie rolki
kupiłam swoje chyba z 8 lat temu ale do dziś na nich jezdze dałam za nie też ok. wtedy 400 zł oszczedzałam za gówniarza chyba na nie cały rok ale opłacało sie bo do dziś sie super na nich jezdzi ![]() A w tym roku zainwestowałam w rower ale taki porządniejszy żeby starczył mi na dłuuugie lata ( 10/15 ), z TŻ zadecydowalismy ze kupujemy w tym roku rowery no i sie udało spełnic małe marzenie ![]() Za swój dałam 1500 zł, ale ma juz w sobie wszystkie potrzebne fukncje, które są mi bardzo potrzebne przy dłuzszych trasach. Bylismy juz ze 4 razy na rowerach ale póki co pogoda kiepska, jak tylko pojawia sie słonce wyciagam rower i jezdze, nawet sama. Jednym słowem pokochałąm rower !!
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde ja za tysiaka to nawet nie widziałam rolek a przejrzałam całe allegro Ja mam nadzieję, że jakieś do 200 zł kupię sobie fajne ale to może przed wakacjami dopiero.---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
musza być na prawdę dobre skoro jeszcze śmigasz na nich Ja może kiedys tez sobie rower kupię ale póki co wolę rolki No za 1500 zł to już są super rowery ja bym chciała taki górski żeby w terenie gdzieś śmigać np. w lesie Mój kolega kupił sobie rower za 10 tyś za tą kasę to miałby ładny samochód ale on woli rower....a jego dziewczyna biedna, wszędzie musi na piechotę chodzić bo ona za rowerem nie przepada aż tak. Każdy mu tłumaczy, żeby kupił autko i woził swoją kobietę a on że nie bo woli rower
|
|
#3861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najwazniejsze ze dobrze jeszcze jezdza ![]() A rower własnie taki kupiłam górski żebym własnie mogła jezdzic i po lesie i po asfalcie, kocham go ![]() A Twój kolega faktycznie świr, choc znam takich którzy mają własnie takie wypasione rowery i uwazaja ze auta im nie potrzebne bo jezdza nimi do pracy, szkoł zakupy i wszedzie gdzie sie da. Ale wiadomo to nie to samo co auto, nie naładujesz do bagaznika zakupów, czy walizek i nie wyruszysz na wakacje z rodzina ![]() ALe póki młody niech sie cieszy, a dziewczyna... no cóż bedzie mieć dobra kondycje i figure ![]()
|
|
#3862 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() znow zabiegana bylam przez ostatnie dwa dni ;d ehh na wadze 100gram mniej , czyli 59,3kg. no coz, lepsze to niz nic i zawsze to o 100gram blizej celu ale oczywiscie dzisiaj zalamana bylam z tego powodu... i caly dzien bylam strasznie przybita. A propos tej dziewczyny, co Meedzik wstawila link- jakas dziwna. Duzo ludzi odchudza sie dieta ok 1200kcal i ich metabolizmy maja sie dobrze -.- moja babcia na 1000kcal schudla ok 25kg i wygladala zdrowo, skora fajna sie zrobila, bardziej promienna. teraz przytyla w zimie kilka kilo ale po swietach znow zaczyna 1000kcal. Ona wiecej nie potrzebuje, jako starsza osoba, bo jedyna forma aktywnosci to 4x30min wolnego spaceru z psem wiec w jej wieku to tak odpowiednio ![]() Monia, widzialam zdjecia z sesyjki : po pierwsze- w koncu dodalas!!!! po drugie: sliczne sa!!! po trzecie: Ty sliczna na nich... figura wlosy ![]() Coctail- a mozesz mi powiedziec ile ten Shape kosztujje? bo chce go dzisiaj kupic chyba ![]() Strasznie zla jestem na moje wlosy. Dbam o nie, nie uzywam kosmetykow z silikonem, nawilzam, nie uzywam ani prostownicy ani suszarki ani lokowki, nic kompletnie, nakladam jedwab zeby je chronic przed urazami mechanicznymi, wycieram je nie recznikiem frotte tylko koszulka bawelniana, zeby sie nic nie dzialo... i dupa. Dalej sie krusza, dalej wypadaja, dalej sa suche jak siano. Mam po prostu dosyc ;( czasem wygladaja tak strasznie ze mam az ochote je sciac ;( np dzisiaj! Tak samo ze skora na twarzy... smaruje, nawilzam, zmywam a ona dalej sucha jak wior... paznokcie- uzywam odzywki , teraz nawet lakieru nie mam tylko sama odzywke a dalej sie lamia... Od ok 1,5 miesiaca tak dbam strasznie o te trzy rzeczy i nie widze efektow ;( wkurza mnie to niesamowicie... az mi sie wszystkiego odechciewa;( czuje sie jak gowno ;( jak nie jadlam warzyw i owocow to lepiej jakos sie i pazury i wlosy trzymaly... :/
65- 63,3- 62,3- 61,3- 59,9- 59,3- 58,0----> 52 cel I: 55kg mż-wr Edytowane przez kamilon Czas edycji: 2012-03-31 o 15:46 |
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że masz jakąś recepturę bo taki prawdziwy żurek to chyba z zakwasu się robi chyba i dodaje się świeży chrzan w sumie to nie wiem, bo u mnie w rodzinie nie ma zwyczaju gotowania żurku na Święta Wielkanocne No coś Ty?! Żałuj bo ten smak, ahhh
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez nie ma zwyczaju gotowania zurku na swieta, ale ja czasami lubie zjesc własnie taka ciepła zupke na sniadanie badz obiad w sobotte ( mama czesto tak robiła ) i ja kupuje gotowy zakwas ŻUREK RZESZOWSKI ( tylko i wyłacznie bo najlepsze, na prawde ) taki w słoiczku i zagotowuje najpierw tak pół garczka wody, jak sie zagotuje woda to wlewam ten zakwas ( cały słoik ) i wtedy zmniejszam gaz zeby sie podgotowało i dorzucam wtedy czosnek ( ze 2/3 ząbki ) przecisniete przez praske, kiełbaske podsmazona wczesniej na małe kawałeczki razem z cebulka rowniez podsmazona, doprawiam solą pieprzem magą i pycha obiad tak na prawde w 20 min. Czasem jak zostaja mi uszka z wigilii i mam zamrozone to dorzucam kilka uszek do miseczki i zalewam żurkiem to mam jak barszczyk biały z uszkami, ewentualnie kilka grzybów suszonych mozna dorzucic to wtedy tez da nam fajny posmaczek
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
Meedzik- GRATULUJE ZDANIA PRAWKA!!!
![]() ![]()
|
#3867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nasz zabiegańcu ![]() brawo nawet mały spadek cieszy główka do góry Kochana! ![]() Cytat:
ehh... w dodatku mam coraz więcej siwych włosów więc czeka mnie pierwsze farbowanie oczywiście nie na całe włosy, bo nie chcę zmieniać koloru ale na czubek głowy chcę jakieś refleksy se strzelić mam nadzieję, że to nie dobije już całkiem moich włosów ![]() A z tego co kojarzę to Shape miał być po 12 z groszami ![]() Cytat:
może mi posmakuje
|
|||
|
|
|
#3868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do paznokci - nic mi tak nie pomogło jak TŻ, który całkowicie przejął obowiązek mycia naczyń ![]() Edit: wracając do włosów - siano na głowie może też oznaczać, że w końcu dokładnie zmyłaś silikony z włosów i wyszło w jakim są naprawdę stanie. Niektórzy radzą tę fazę po prostu przeczekać. Edytowane przez Acabar Czas edycji: 2012-03-31 o 16:26 |
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze to jakaś metoda TŻ z pewnością by się ucieszył
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki wrzucam Wam zdjęcia spodni i bluzek.... w tych czerwonych wydaje mi się że szczuplej wyglądam niż w tych malinowych ale mimo wszystko moje uda - szczególnie na samej górze, mnie przerażają.....
Znowu w tych białych butach, bo jak już wiecie nie mam innych szpilek. Dopiero jak mąż przyjedzie to pojedziemy na zakupy i sobie kupię czarne szpilki. spod.jpg spodnie.jpg 100_8705.jpg A tu foto -pt. "jak dziś ładnie u mnie jest "100_8702.jpg
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

także długo się wagą nie nacieszę
jedynie spowolnić może ALE
ja pewnie ważę tyle samo, a jestem 7 cm niższa
smaczneee! I dawno nie piekłam 

też mam zamiar trzymać rygor do świąt 

śniegu to ja sie nie spodziewałam