Powiększanie piersi cz.7 - Strona 360 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 11:18   #10771
siwa124
Raczkowanie

Dot.: Powiększanie piersi cz.7

Cytat:
Napisane przez Ise Pokaż wiadomość
Dziś rano pojechałam do lekarza i wyjął mi dreny. Przez chwile widziałam piersi i wyglądały spoko, tz powiedział ze juz są ślicznie ja wstawalam tak ze mnie tz dźwigal do przodu a teraz za ta nogę, jest dużo prościej bo ona przeważa tulow i wstaje chyba mieniem posladkowym i tak nie robię tego za często bo mnie boli każda zmiana pozycji ciała ale dobrze ze juz troszkę je widziałam to mi poprawiło nastrój, we wtorek idę na zdjęcie opatrunku dziękuje wszystkim za ciepłe słowa
No to super. Gratulacje!!
A jak dreny? Bolało - bo mnie meeega - to wspominam najgorzej. ale teraz to juz Z górki , zobaczysz.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość

siwa dawno Cię nie było Cycunie masz super, nie ma autostrady i proszę się cieszyc bo jak nie to

oli dasz radę kobieto martka miała egzaminy kilka dni po operacji to i Ty będziesz taka twarda i obronisz się na 5
No dziękówka wielka Ehh dawno mnie nie było bo czasu nie mam szalg Non stop coś - tato mój jeszzcze ma opearcje niedługo - po Świętach - bajpasy... Lipa troche ale będzie dobrze.
Stary 2012-03-31, 11:18   #10772
MILENKA2012
Raczkowanie

Cytat:
Dziś rano pojechałam do lekarza i wyjął mi dreny. Przez chwile widziałam piersi i wyglądały spoko, tz powiedział ze juz są ślicznie ja wstawalam tak ze mnie tz dźwigal do przodu a teraz za ta nogę, jest dużo prościej bo ona przeważa tulow i wstaje chyba mieniem posladkowym i tak nie robię tego za często bo mnie boli każda zmiana pozycji ciała ale dobrze ze juz troszkę je widziałam to mi poprawiło nastrój, we wtorek idę na zdjęcie opatrunku dziękuje wszystkim za ciepłe słowa
Ise super, bez drenów na pewno będzie Ci wygodniej... to teraz masz już z górki będzie codzień lepiej napisz jeszcze jakie masz implanty i jak tylko dasz radę to wrzucaj fotki bo czekam z niecierpliwością aby zobaczyć śliczności
MILENKA2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:42   #10773
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MILENKA2012 Pokaż wiadomość
Ise super, bez drenów na pewno będzie Ci wygodniej... to teraz masz już z górki będzie codzień lepiej napisz jeszcze jakie masz implanty i jak tylko dasz radę to wrzucaj fotki bo czekam z niecierpliwością aby zobaczyć śliczności
No jasne - dreny to aż kłuły fuj
Ja Cię kręcę - ale pompa z nieba dało - leje jak nie wiem co...
Stary 2012-03-31, 11:47   #10774
issabel1
Raczkowanie

Cytat:
Ise to super ze juz masz dreny z glowy tak jak dziewczyny pisza teraz juz z gorki i bedzie coraz lepiej .Teraz tylko czekamy na zdjecia Twoich slicznosci buziaki kochana i wypoczywaj
Stary 2012-03-31, 11:52   #10775
MILENKA2012
Raczkowanie

o widzę Gwen się pojawiła... może wreszcie przyjmie moje zaproszenie które wysłałam wieki temu
o i Mya... też nie przyjęła jeszcze mojego zaproszenia

Edytowane przez MILENKA2012
Czas edycji: 2012-03-31 o 11:54
Stary 2012-03-31, 11:53   #10776
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Powiem szczerze ze w ogóle prawie nie poczułam tych dernow taki moze leciutkie szczypniecie. Bardziej boli mnie siedzenie. Lekarz prze kochany serio... Nawet teraz po operacji odbiera telefony i rozwiewa moje pomysły o uczucia piekarnia szwow, pytał sie jeszcze dziś o 7 ile krwi w drenach znosil moje lkanie ze sie boje obejrzeć piersi umnie tak złapał za pod główkę i nóżki i położył jak małe dziecko kochany! I uśmiechnięty moze to tez przez to zeeee powiedziałam ze mogę mu pozowac do zdjęć przed i po :P uznalam ze to anonimowe to mi bez różnicy a pewnie sie będzie starał żeby mieć ładne portfelio
Ise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:00   #10777
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
Powiem szczerze ze w ogóle prawie nie poczułam tych dernow taki moze leciutkie szczypniecie. Bardziej boli mnie siedzenie. Lekarz prze kochany serio... Nawet teraz po operacji odbiera telefony i rozwiewa moje pomysły o uczucia piekarnia szwow, pytał sie jeszcze dziś o 7 ile krwi w drenach znosil moje lkanie ze sie boje obejrzeć piersi umnie tak złapał za pod główkę i nóżki i położył jak małe dziecko kochany! I uśmiechnięty moze to tez przez to zeeee powiedziałam ze mogę mu pozowac do zdjęć przed i po :P uznalam ze to anonimowe to mi bez różnicy a pewnie sie będzie starał żeby mieć ładne portfelio
A co to za lekarz ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 12:01   #10778
issabel1
Raczkowanie

Cytat:
Cwaniaczek widac ze humorek juz lepszy Ach jak ja Ci zazdroszcze masz juz z glowy a teraz masz z gorki . Ciesze sie ze wszystko jest w porzadku
Stary 2012-03-31, 12:11   #10779
MyaDiva
Zakorzenienie

ja nie moge pisać bo w pracy jestem, pomacham tylko Gwendolince bo widze że jest
i oczywiście wszystkim innym też macham

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:15   #10780
gwendolinka
Zadomowienie

No pojawiłam się i zniknęłam Przyjęłam twoje zaproszenie Milenko
Poczytałam sobie o marszczeniach implantów Teraz bede u siebie tego szukać haha. A tak serio...to chyba tego nie mam. Póki co!
U Was pewnie tak jak i u mnie ... za oknem pada śnieg

- 18.04.2011 Dr ES
325 Hp ESy florESy (.)(.)
gwendolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:19   #10781
MILENKA2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
ja nie moge pisać bo w pracy jestem, pomacham tylko Gwendolince bo widze że jest
Mya to nic nie pisz tylko przyjmij te nasze zaproszenia bo my tu czekamy i czekamy i korzenie zapuszczamy

Gwen dzięki, byłam u Ciebie w albumie -bardzo ładne właśnie taki efekt chciałabym osiągnąć jeśli chodzi o wielkość i kształt, napisz proszę jaki masz implant?
...a widzę teraz w podpisie że 325HP ale jakie on ma wymiary i projekcję?
a to są anatomiczne czy okrągłe?
no i moja wyjściówka przy Twojej to koszmar z ulicy Wiązów wiec pewnie takie ładne mi nigdy nie wyjdą

Czas edycji: 2012-03-31 o 12:30
Stary 2012-03-31, 12:24   #10782
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Ja tez czekam na przyjęcie zaproszenia
Ale czcionka niczego sobie - dla młodych zdrowych oczek

Edytowane przez siwa124
Czas edycji: 2012-03-31 o 12:27
siwa124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:28   #10783
gwendolinka
Zadomowienie

i ja macham do ciebie...

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-03-31, 12:42   #10784
mune
Raczkowanie

Andzikus, Siwa, jesteście kochane, wezmę sobie do serducha głęboko to, co mówicie Ja już młodziutka niestety nie jestem, bo w wieku chrystusowym ale podobno nie wyglądam na tyle ile mam...hihi....zawsze to coś.

Ise kochanie, nie wiem jakie to uczucie z tymi drenami, buziam Cię....Aaaa BTW, to ja od razu wiedziałam, że będziesz miała śliczności Czekamy na fotki

Milenko, jak wejdą to możesz powiedzieć, że chcesz koniecznie 335 MF, choć nie wiem jakie masz gabaryty, bo na zdjęciu, to drobniutko wyglądasz, a 335 widziałam na żywo u 2 osób wysokich (173 i 178) i to był na prawdę spory cyc i spore osóbki

Milenko, tak w kontekście przekręcania jeszcze. Anatomy zawsze mogą się przekręcić, a zwłaszcza dzieje się tak, jeśli lekarz wytnie nieodpowiednią kieszeń. Oczywiście nie bierzemy pod uwagę urazów spowodowanych wypadkami, itp. Przy tym modelu allerganów (510, my mamy model 410), który miała Mya (i ja też miałam mieć na początku, ale zrezygnowałam....wtedy bardzo chciałam takiego efektu naturalnej piersi, a teraz się cieszę, że mam 410) technika operacyjna jest specyficzna, wymaga sporych umiejętności i przeszkolenia, inaczej istnieje ryzyko przekręcenia. Naczytałam się różnych wyników badań i rzeczywiście jest najwięcej przekręceń przy tym modelu, aczkolwiek naukowcy sugerują, że ma na to wpływ sposób przeprowadzenia zabiegu.
mune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:46   #10785
gwendolinka
Zadomowienie

Cytat:
Mya to nic nie pisz tylko przyjmij te nasze zaproszenia bo my tu czekamy i czekamy i korzenie zapuszczamy

Gwen dzięki, byłam u Ciebie w albumie -bardzo ładne właśnie taki efekt chciałabym osiągnąć jeśli chodzi o wielkość i kształt, napisz proszę jaki masz implant?
...a widzę teraz w podpisie że 325HP ale jakie on ma wymiary i projekcję?
a to są anatomiczne czy okrągłe?
no i moja wyjściówka przy Twojej to koszmar z ulicy Wiązów wiec pewnie takie ładne mi nigdy nie wyjdą
Moje teraz juz w miarę ładnie wyglądają. Trochę się rozlużnił ten lewy. Prawy mi nadal na bok ucieka ale ja mam taką anatomię bo mi z jednej strony bardziej kość wystaje i cudów nie ma. Nie wiem jakie Jooasi zapytaj o wymiary- bo ma takie same

- 18.04.2011 Dr ES
Stary 2012-03-31, 12:47   #10786
MILENKA2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mune Pokaż wiadomość
Milenko, jak wejdą to możesz powiedzieć, że chcesz koniecznie 335 MF, choć nie wiem jakie masz gabaryty, bo na zdjęciu, to drobniutko wyglądasz, a 335 widziałam na żywo u 2 osób wysokich (173 i 178) i to był na prawdę spory cyc i spore osóbki

Milenko, tak w kontekście przekręcania jeszcze. Anatomy zawsze mogą się przekręcić, a zwłaszcza dzieje się tak, jeśli lekarz wytnie nieodpowiednią kieszeń. Oczywiście nie bierzemy pod uwagę urazów spowodowanych wypadkami, itp. Przy tym modelu allerganów (510, my mamy model 410), który miała Mya (i ja też miałam mieć na początku, ale zrezygnowałam....wtedy bardzo chciałam takiego efektu naturalnej piersi, a teraz się cieszę, że mam 410) technika operacyjna jest specyficzna, wymaga sporych umiejętności i przeszkolenia, inaczej istnieje ryzyko przekręcenia. Naczytałam się różnych wyników badań i rzeczywiście jest najwięcej przekręceń przy tym modelu, aczkolwiek naukowcy sugerują, że ma na to wpływ sposób przeprowadzenia zabiegu.
Mune dzięki wielkie za informacje ja właśnie sama nie wiem czy te MF 335 się zmieszczą bo są o 0,5cm szersze i wyższe od tych co doktorek wybrał i w zwiazku z tym zastanawiam się nas 325 MX bo mają tą samą szerokość i wyskość co moje 295 MF ale projekcję wiekszą bo chyba 5,7cm ale to już mogą wyjść rakiety i jeszcze do tego moze wywrotne bardziej...
Mune ja mam 165cm ok 52kg więc raczej duża nie jestem ale jestem szeroka w ramionach i wąska w biodrach i trochę boję się żeby "góry" dużymi cyckami nie przeciążyć... więc chyba u mnie lepiej będą takie wystrzelone do przodu ale niezbyt szerokie piersi wyglądać? zresztą widziałaś moją wyjściówkę - bary mam jak u pływaczki

Czas edycji: 2012-03-31 o 12:55
Stary 2012-03-31, 13:13   #10787
mune
Raczkowanie

Cytat:
Mune dzięki wielkie za informacje ja właśnie sama nie wiem czy te MF 335 się zmieszczą bo są o 0,5cm szersze i wyższe od tych co doktorek wybrał i w zwiazku z tym zastanawiam się nas 325 MX bo mają tą samą szerokość i wyskość co moje 295 MF ale projekcję wiekszą bo chyba 5,7cm ale to już mogą wyjść rakiety i jeszcze do tego moze wywrotne bardziej...
Mune ja mam 165cm ok 52kg więc raczej duża nie jestem ale jestem szeroka w ramionach i wąska w biodrach i trochę boję się żeby "góry" dużymi cyckami nie przeciążyć... więc chyba u mnie lepiej będą takie wystrzelone do przodu ale niezbyt szerokie piersi wyglądać? zresztą widziałaś moją wyjściówkę - bary mam jak u pływaczki
No z tymi barami, to lekko przesadziłaś... Do szerszej klatki dobrze wyglądają MFy, są takie okrąglutkie, ładnie ją wypełniają, moim zdaniem one bardziej naturalnie wyglądają niż MXy. Choć moje MXy też dobrze wyszły, niemniej ja mam klateczkę wąziutką i zerową wyjściówkę, więc nie było mowy o innych. 325 MX to też dobry wybór, ale z jakiegoś powodu doktorek dał Ci MFy...to powiedz, że albo 325 MX albo 335 MF i zobaczysz co Ci powie, a może zostaniesz przy swoich 295, bo jesteś drobniutka. Być może klatkę masz tak zbudowaną, że zbyt duża projekcja nie będzie dobra.
Stary 2012-03-31, 14:13   #10788
201711291009
Konto usunięte

Cytat:
dziewczyny piszecie o tych drenach... a ja nie do końca wiem o co kaman wytłumaczcie proszę i czemu to boli

Cytat:
Napisane przez siwa124 Pokaż wiadomość
No dziękówka wielka Ehh dawno mnie nie było bo czasu nie mam szalg Non stop coś - tato mój jeszzcze ma opearcje niedługo - po Świętach - bajpasy... Lipa troche ale będzie dobrze.
siwa trzymam kciuki za Twojego tatę i wierzę, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez gwendolinka Pokaż wiadomość
No pojawiłam się i zniknęłam Przyjęłam twoje zaproszenie Milenko
Poczytałam sobie o marszczeniach implantów Teraz bede u siebie tego szukać haha. A tak serio...to chyba tego nie mam. Póki co!
U Was pewnie tak jak i u mnie ... za oknem pada śnieg
gwen moje zaproszonko też czeka już bardzo długo
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 14:19   #10789
jooasi
Wtajemniczenie

oooo Gwen gdzieś Ty była jak Cie nie było?? buziam Cie kofana

Gwen ma okrągłe hp 325cc szerokość 11,5 projekcja 4,8 - takie maluszki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 16:31   #10790
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Andzikus Pokaż wiadomość
Toniu, to czemu sie go po prostu nie wypytasz o wszystko? Masz prawo wiedziec i rozumiec co sie dzieje, jaki jest plan, dlaczego dzis jest takie postepowanie a jutro inne. Wtedy latwiej Ci bedzie to wszystko ogarnac, przyjac i realizowac.

A swoja droga to juz od dawna sobie mysle, ze jednak lepiej jest wybierac lekarza z pobliza miejsca zamieszkania. Wtedy, w razie klopotow, zawsze mozna liczyc na konsultacje w kazdej chwili i koszty tez mniejsze.
Andzikusku jakby to było takie proste wypytać już tam pisałam, ale parę stron temu, że ja go pytam a on tylko: to tak ma być, to tak jest....
postanowiliśmy z TŻ, że we wtorek tam pojedziemy, spytam dlaczego tak często jeździć muszę i powiem, że to moja ostatnia wizyta bo finansowo nie wyrabiam a że jeszcze dodatkowo bezrobotna od 3 miesięcy jestem to mi się fundusze kończą i spytam czy mogę się z nim kontaktować mailowo.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Ja Cię kręcę - ale pompa z nieba dało - leje jak nie wiem co...
a ja dzisiaj byłam w sklepie, wychodzę... i mnie gradem po łbie zdzieliło
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:33   #10791
Andzikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez issabel1 Pokaż wiadomość
ANDZIKUS mam prosbe do Ciebie moglabys wrzucic fotki po op. chcialabym bardzo zobaczyc bo bede miala takie same wkladeczki jak Ty tylko ciut wieksze 350cc . Z gory bardzo dziekuje
No pewnie, ze wstawie. Jak tylko bede po i uda mi choc na chwilke sciagnac ancug, w ktorym mnie wypuszcza z kliniki Ale Ty sie na mnie nie patrz i mna nie sugeruj bo w porównaniu z moja, Twoja wyjsciowka to istne bomby!

Cytat:
Dziś rano pojechałam do lekarza i wyjął mi dreny. Przez chwile widziałam piersi i wyglądały spoko, tz powiedział ze juz są ślicznie
Ise, jak czytam te Wasze opowiesci po operacji to az mnie sciska. Czy ja sie doczekam? Strasznie mi spieszno juz do nowych cycuniow ale tez i z dnia na dzien boje sie coraz bardziej. Kurcze, ta nasza wyliczanka jest fajna ale tez i troszke straaaszyyyy....

Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png

Edytowane przez Andzikus
Czas edycji: 2012-03-31 o 16:39
Andzikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:40   #10792
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez czekam na przyjęcie zaproszenia
Ale czcionka niczego sobie - dla młodych zdrowych oczek
czcionka taka, żeby w pracy nie dojrzeli nic na monitor

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
dziewczyny piszecie o tych drenach... a ja nie do końca wiem o co kaman wytłumaczcie proszę i czemu to boli
tak moimi słowami :
to są te rurki takie wsadzone albo w cięcie albo w pachę (chyba tylko dr Polak takie stosuje), które odciągają płyny (wysięk), które nie powinny być w cycuszku. na końcu rurki są takie pojemniczki (albo strzykawki jak u dr. Polaka )
co do bólu to wydaje mi się, że one mogą lekko przyrosnąć i przy wyciąganiu odrywa się to jakby od tkanki (przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę )

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

ktoś wie co u Izzi?
Stary 2012-03-31, 16:44   #10793
mune
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość

[/COLOR]ktoś wie co u Izzi?

Izzy się leczy i na razie nie ma jeszcze terminu zabiegu. Trzeba będzie chyba powtórzyć badania....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 16:44   #10794
201711291009
Konto usunięte

Cytat:

tak moimi słowami :
to są te rurki takie wsadzone albo w cięcie albo w pachę (chyba tylko dr Polak takie stosuje), które odciągają płyny (wysięk), które nie powinny być w cycuszku. na końcu rurki są takie pojemniczki (albo strzykawki jak u dr. Polaka )
co do bólu to wydaje mi się, że one mogą lekko przyrosnąć i przy wyciąganiu odrywa się to jakby od tkanki (przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę )
toniu w cięcie czyli, że w miejsce szwów? to wtedy jeszcze nie ma szwów tylko są po wyjęciu drenów? kurczę, jakieś trudne to dla mnie, nie śmiejcie się
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:04   #10795
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
toniu w cięcie czyli, że w miejsce szwów? to wtedy jeszcze nie ma szwów tylko są po wyjęciu drenów? kurczę, jakieś trudne to dla mnie, nie śmiejcie się
po operacji Ci wsadzają rurkę w cięcie. ale nie wiem jak to jest z cięciem przy sutku?
nie wiem jak to się odbywa czy nie doszywają do końca i potem zaszywają czy jak

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

DLA LUDZI O STALOWYCH NERWACH

http://www.youtube.com/watch?v=WveLfOkSgek od 5min. fakt, że to nie cycuszki ale to mniej więcej takie coś
Stary 2012-03-31, 17:08   #10796
Ise
Rozeznanie

GG do Ise

Te dreny to koło szwow gdzieś takie malutkie dziurki i do nich te rurki wsadzone odprowadzajace krew i miałam takie dwa baniaczki do których ta krew splywala. Tz mi to oproznial. Wogole cała operacja to mój pomysł a on sie tak zachowuje No.... Najpiękniej na świecie! A wiem ile go to wszystko kosztuje nie lubi widoku krwi a tu takie rzeczy. Jeszcze dziś rano zawiózł mnie do lekarza potem do pracy po pracy dopiero o 21 wróci!a cała noc leżał koło mnie na ziemi bo bal sie ze mnie dotknie na lozku... Marzenie nie chłopak!
Ise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:20   #10797
_martus_
Raczkowanie

anika, milenka Ci dobrze podpowiada z tym gastrologiem. jeśli oprócz opisanych objawów masz też częste infekcje górnych dróg oddechowych (o czym może świadczyć ten Twój płytki oddech), to naprawdę nie bagatelizuj sprawy. mojego dzieciaka nie zdiagnozowany refluks żołądkowo przełykowy przez rok omal nie wpędził w astmę- miał ciągle katar, kaszel, zapalenia oskrzeli ale najgorsze były obturacje (świstało mu przy oddychaniu). przez rok nie byliśmy w stanie go wyleczyć, a co się sterydów nawdychał w tym czasie :/ . a wystarczyła 1 mała tableteczka dziennie i po 3 miesiącach choróbska jak ręką odjął. i mimo, że miał ostry refluks, to usg wyszło mu prawidłowe. zdiagnozowano go dopiero ph-metrią.
Ise, teraz już z każdym dniem będzie coraz lepiej. wyobraź sobie siebie w bikini na plaży ... to już niedługo! ja pierwszy tydzień po operacji spałam tylko na siedząco, dopiero wczoraj miałam pierwszą noc na plecach. jak się zsunęłam przez sen, to z leżenia wstawałam najchętniej z pomocą- podawałam rękę leżąc na plecach i pomocnik ciągnął mnie do pionu. jak nie miałam pomocy, to obrót do pozycji na pieska i wtedy już łatwiej wstawać bardziej nogami. tak mniej bolało. ciągnęły mnie mięśnie pod pachami, więc starałam się je jak najbardziej oszczędzać. pierwsze kilka dni chodziłam z rękami od ramienia do łokcia niemalże przyklejonymi wzdłuż tułowia. trzymaj się! to nie potrwa długo
_martus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:32   #10798
sherry.b
Raczkowanie

Mam w wyliczance 1 dzień za dużo podany.
Proszę odjąć bo mam wpisane 19 dziś a powinno być 18 dni do operacji.

Powiem Wam, że maaaasakrycznie boję się tych drenów, ale słyszałam, że nie zawsze jest konieczność by lekarz je dawał

Zastanawiam się czy nie skorzystać po operacji, z jakiegoś hotelu w Krakowie. Tylko czy ja poradzę sobie zupełnie sama z sobą w hotelowym pokoju, gdzie nie będzie nikogo do pomocy.

Edytowane przez sherry.b
Czas edycji: 2012-03-31 o 17:38
sherry.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:40   #10799
anika75
Zadomowienie

Cytat:
po operacji Ci wsadzają rurkę w cięcie. ale nie wiem jak to jest z cięciem przy sutku?
nie wiem jak to się odbywa czy nie doszywają do końca i potem zaszywają czy jak

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

DLA LUDZI O STALOWYCH NERWACH

http://www.youtube.com/watch?v=WveLfOkSgek od 5min. fakt, że to nie cycuszki ale to mniej więcej takie coś
O kurczę, robi wrażenie . Wy dziewczynki też miałyście takie długie te dreny???

Cytat:
Te dreny to koło szwow gdzieś takie malutkie dziurki i do nich te rurki wsadzone odprowadzajace krew i miałam takie dwa baniaczki do których ta krew splywala. Tz mi to oproznial. Wogole cała operacja to mój pomysł a on sie tak zachowuje No.... Najpiękniej na świecie! A wiem ile go to wszystko kosztuje nie lubi widoku krwi a tu takie rzeczy. Jeszcze dziś rano zawiózł mnie do lekarza potem do pracy po pracy dopiero o 21 wróci!a cała noc leżał koło mnie na ziemi bo bal sie ze mnie dotknie na lozku... Marzenie nie chłopak!
Ise, rzeczywiście masz wspaniałego TŻ - ta, dbaj o niego Kochanie

Cytat:
Napisane przez _martus_ Pokaż wiadomość
anika, milenka Ci dobrze podpowiada z tym gastrologiem. jeśli oprócz opisanych objawów masz też częste infekcje górnych dróg oddechowych (o czym może świadczyć ten Twój płytki oddech), to naprawdę nie bagatelizuj sprawy. mojego dzieciaka nie zdiagnozowany refluks żołądkowo przełykowy przez rok omal nie wpędził w astmę- miał ciągle katar, kaszel, zapalenia oskrzeli ale najgorsze były obturacje (świstało mu przy oddychaniu). przez rok nie byliśmy w stanie go wyleczyć, a co się sterydów nawdychał w tym czasie :/ . a wystarczyła 1 mała tableteczka dziennie i po 3 miesiącach choróbska jak ręką odjął. i mimo, że miał ostry refluks, to usg wyszło mu prawidłowe. zdiagnozowano go dopiero ph-metrią.
Martus, dziękuję za troskę . Poczekam na wynik spirometrii, potem będę ewentualnie szukać dalej. Chcę odkryć przyczynę moich problemów jeszcze przed operacją, bo szczerze mówiąc boję się tej narkozy nie wiedząc, co mi jest. Ponadto takie kasłanie i łapanie powietrza świeżo po operacji chyba nie należy do przyjemnych
anika75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:55   #10800
MILENKA2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sherry.b Pokaż wiadomość
Mam w wyliczance 1 dzień za dużo podany.
Proszę odjąć bo mam wpisane 19 dziś a powinno być 18 dni do operacji.

Powiem Wam, że maaaasakrycznie boję się tych drenów, ale słyszałam, że nie zawsze jest konieczność by lekarz je dawał

Zastanawiam się czy nie skorzystać po operacji, z jakiegoś hotelu w Krakowie. Tylko czy ja poradzę sobie zupełnie sama z sobą w hotelowym pokoju, gdzie nie będzie nikogo do pomocy.
Sherry nie bój się drenów bo Kasprzyk nie robi drenów chyba że jest wyjątkowy przypadek który drenów wymaga ale to bardzo rzadko
...bo dobrze kojarzę że Ty też do Kasprzyka? a tak wogóle to jakie masz mieć żelki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości