Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 13:49   #391
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

ja mam właśnie owieczki a tetre wzięłam w żyrafki

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 13:54   #392
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja nie kupuję pościeli w tej chwili wogóle
skoro dziecko nie powinno spać na poduszcze - to po co mi ona i poszewka na nią?
kołderkę też sobie odpuszczam, będzie ciepło - z praktyki wiem że u mnie w mieszkaniu bardzo trudno jest zejść z temperaturą poniżej 25st, będzie kocyk ew kołderka z rożka (co go kupiłam bo promocja była i 17zł kosztował :P bo też jakoś nie byłam przekonana do niego) - albo śpiworek
ochraniacz - cóż tu się zastanawiam - tylko w sumie nie wiem po co? bo ładne? skoro wg zaleceń (zapobieganie SIDS) dziecko kładzie się spać w dolnej czesci łózeczka tak by nózkami miało bliżej końca łóżeczka (więc ten ochraniacz swojej funkcji nie spełnia)
no i w łóżeczku nie powinno być żadnych zbędnych elementów

noo z pościelą wiadomo ślicznie łóżeczko wygląda - ale stawiam na praktykę

pościel się kupi jak zajdzie taka potrzeba i dziecko będzie starsze - a wiadomo prędzej czy później tak będzie, kupienie to kwestia jednego dnia w sklepie albo trochę więcej na internecie...
Ja wychodzę z tego same załozenia. Nie kupuje teraz poscieli.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 13:57   #393
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja szukałam dobrej, ale nie drogiej. Kupiłam kiedyś drogą pościel i zniszczyła się tak samo jak ta tania więc po co przepłacać Zamówiłam tą http://allegro.pl/posciel-z-kory-kom...225016886.html Jak do mnie dotrze, to dam znać co i jak

Boli mnie dzisiaj trochę brzuch, jak na miesiączkę

Zrobiłam wstępny "plan porodu"
Też ją wczoraj oglądałam. To jak już ją będziesz miała to bardzo proszę o opinię.

Cytat:
ja nie kupuję pościeli w tej chwili wogóle
skoro dziecko nie powinno spać na poduszcze - to po co mi ona i poszewka na nią?
kołderkę też sobie odpuszczam, będzie ciepło - z praktyki wiem że u mnie w mieszkaniu bardzo trudno jest zejść z temperaturą poniżej 25st, będzie kocyk ew kołderka z rożka (co go kupiłam bo promocja była i 17zł kosztował :P bo też jakoś nie byłam przekonana do niego) - albo śpiworek
ochraniacz - cóż tu się zastanawiam - tylko w sumie nie wiem po co? bo ładne? skoro wg zaleceń (zapobieganie SIDS) dziecko kładzie się spać w dolnej czesci łózeczka tak by nózkami miało bliżej końca łóżeczka (więc ten ochraniacz swojej funkcji nie spełnia)
no i w łóżeczku nie powinno być żadnych zbędnych elementów

noo z pościelą wiadomo ślicznie łóżeczko wygląda - ale stawiam na praktykę

pościel się kupi jak zajdzie taka potrzeba i dziecko będzie starsze - a wiadomo prędzej czy później tak będzie, kupienie to kwestia jednego dnia w sklepie albo trochę więcej na internecie...
A dlaczego dziecko powinno spać w dolnej części łóżeczka? Nie słyszałam o tym, proszę napisz coś więcej.
Ja nie zamawiałam kompletu pościeli. Będę kładła małego na prześcieradle i przykrywała kocykiem ewentualnie rozłożonym rożkiem. Kupiłam ochraniacz i zastanawiam się nad baldachimem....
Ostatnio czytałam, żę nie powinno się maluszków przykrywać kołderką, bo jest dla nich za ciężka. A później gdy niemowlak więcej się rusza to mże sobie nakryć głowę i nie móc się potem wyplątać, bo te kołderki są za duże jak dla takich maluchów. I żę najlepiej jest przykrywać lekkim kocykiem a jak jest chłodno to poprostu cieplej ubrać.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja raczej postawię na bawełnę. A co do dorosłej pościeli, to u mnie sprawdziła się z Tesco. Mam 2 komplety - jedna biała, druga różowo-fioletowa i są świetne. Ta kolorowa mimo nawet po kilku praniach nie straciła barw, jest mięciutka i w ogóle. 100% bawełny jeśli się nie mylę. Nie lubię pościeli z kory, strasznie mnie drapie i gryzie
Ale jakiejś konkretnej firmy? Jaka cena mniej więcej?
Stary 2012-04-01, 13:59   #394
Ewunia_1984
Zadomowienie

Wczoraj kupiłam w Mothercare 2 staniki do karmienia. O dżizus, jeszcze nigdy nie miałam tak brzydkich staników!!! Jak tylko rozmiar mi sie unormuje to musze kupić jakies normalne
Stary 2012-04-01, 14:09   #395
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

A dlaczego dziecko powinno spać w dolnej części łóżeczka? Nie słyszałam o tym, proszę napisz coś więcej.
Ja nie zamawiałam kompletu pościeli. Będę kładła małego na prześcieradle i przykrywała kocykiem ewentualnie rozłożonym rożkiem. Kupiłam ochraniacz i zastanawiam się nad baldachimem....
Ostatnio czytałam, żę nie powinno się maluszków przykrywać kołderką, bo jest dla nich za ciężka. A później gdy niemowlak więcej się rusza to mże sobie nakryć głowę i nie móc się potem wyplątać, bo te kołderki są za duże jak dla takich maluchów. I żę najlepiej jest przykrywać lekkim kocykiem a jak jest chłodno to poprostu cieplej ubrać.
aby zapobiec mimowolnemu zsuwaniu się dziecka w dół łóżeczka i przykryciu główki pościelą, kocykiem
dodatkowo po przykryciu dziecka kocykiem należy jego krawędzie wsunąć pod materac, wtedy jest mniejsze ryzyko zaplątania się dziecka w kocyk
o tak powinno dziecko spać http://www.babyfirstyear.org/2011/07...#axzz1qn16CeLr
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 14:22   #396
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ksim, ja mam komode z miesiac, ale pretow nie bylo wiec fajny patent, ale moze hmm dopiero teraz wprowadzony ? ludzie sie moze skarzyli i dokladaja teraz, ale ja zamawialam 2xszt i nie ma w zadnej.

pakuje torbe
ps. w pn zaczynam 36 tydzien i we wt ide pierwszy raz na szkole rodzenia :P... w pore sie ocknelam, pewnie pojde tylko z raz bo za tydzien akurat juz nie moge bo mam wizyte u gina, no ale przynajmniej sie spytam co trzeba brac dla malego na porodowke
n o ja torbę mam spakowaną od 34 tygodnia czeka sobie jak reszta gotowych rzeczy

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam w Mothercare 2 staniki do karmienia. O dżizus, jeszcze nigdy nie miałam tak brzydkich staników!!! Jak tylko rozmiar mi sie unormuje to musze kupić jakies normalne
ja też nie - moja mama była najleszpa, dzwoni do mnie i mówi...o to Ty już o tych swoich ładnych i drogich stanikach zapomnij - teraz to ścierki na takie cycki
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 14:25   #397
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
I jeszcze ważną rzecz Wam powiem odnośnie komody z Ikei.
moja siostra ma te ko mody 3 szufladowe u siebie w pokoju, ma okropny burdel w szufladach i są mega przeciążone, jak na ich cenę byłam w szoku, że jej się trzymają. Generalnie byłam przeciwniczką mebli IKEA, ale zmieniłam zdanie. Mam w sypialni szafę robioną na wymiar przez stolarza, miała być taka porządna i kosztowała mnie majątek, mam w niej szuflady, które mi już kilka razy spadły i zrobiły parę dziur w podłodze ... :/ zatem jak przyszło do zakupu komody sypialnianej , doszliśmy do wniosku, że wolimy zapłacić w IKEA mniej, a najwyżej po 2-3 latach wywalić i nie będzie nam szkoda. No to całe szczęście że kupiliśmy taką , która nam się podoba, bo jest REWELACYJNA, szuflady są mega obciążone a zamykają się i otwierają i chodzą CACY a mowa o tej komodzie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30204114/
dla małego chciałam dokupić mniejszą wersję z tej samej serii, ale mi się nie mieści - brakuje mi 5 cm i już nie mam jak pozamieniać miejscem mebli, żeby ją wepchnąć MALM jest mniejszy , troszkę wyższy i tańszy.. może kiedyś , jak mebel dotrwa, wstawi się tą komodę małemu do pokoju, jest bardzo uniwersalna, i będzie pasować do wielu mebli, tak mi sie wydaje, a jak nie, to zabiorę do firmy jak już nie będzie w domu potrzebna.

co do list wyprawkowych to ja już swoją kilka razy modyfikowałam. trochę mnie to męczy, ale z drugiej strony wiem, że przemyślane zakupy to dobre zakupy

ależ ja mam dzisiaj nerwa.... po prostu mnie nosi jak nigdy.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 14:36   #398
benka99
Rozeznanie

Cytat:
aby zapobiec mimowolnemu zsuwaniu się dziecka w dół łóżeczka i przykryciu główki pościelą, kocykiem
dodatkowo po przykryciu dziecka kocykiem należy jego krawędzie wsunąć pod materac, wtedy jest mniejsze ryzyko zaplątania się dziecka w kocyk
o tak powinno dziecko spać http://www.babyfirstyear.org/2011/07...#axzz1qn16CeLr
O dzięki nie wiedziałam o tym.
Stary 2012-04-01, 14:39   #399
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja też nie - moja mama była najleszpa, dzwoni do mnie i mówi...o to Ty już o tych swoich ładnych i drogich stanikach zapomnij - teraz to ścierki na takie cycki

Stary 2012-04-01, 14:41   #400
Tacca
Zakorzenienie

Oj, nie mogę się dziś z depresji wyczołgać... Najpierw ten śnieg, a teraz już sama nie wiem co...
Chyba taki dzień.
Jeszcze głowa mnie ćmi.
Stary 2012-04-01, 14:41   #401
_millena
Zadomowienie

Cytat:
ja z kolei czytałam że dziecko powinno się kłaść w łóżeczku na boku ....
niemalże pozycja boczna ustalona dlatego zastanawiam się nad tymi wałeczkami. http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...226666707.html
ale sama nie wiem....

Stary 2012-04-01, 14:51   #402
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Zrobiłam pyszny obiad z przygodami - topiłam słoninkę z cebulką i skwarka wybuchła jak bomba dosłownie, na pół kuchni i na mnie... Ręka poparzona, na twarz też trysnęło ale makeup chyba ją trochę ochronił... Rosną mi bąbelki na dłoni

Zmywam póki mam nikłe chęci, idę z psinką na śnieżycę i jadę do teściowej na chwilę. Od Świąt mnie nie widziała, oby mnie nie w☠☠☠☠iła jakimś tekstem a'propos mojego wyglądu bo nie ręczę za siebie
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 14:55   #403
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Też ją wczoraj oglądałam. To jak już ją będziesz miała to bardzo proszę o opinię.

Ale jakiejś konkretnej firmy? Jaka cena mniej więcej?
Co do firmy nie pamiętam niestety, a kosztowały coś ok. 60 zł (w promocji). Myślę, że jak na pościel 200x220 to baardzo fajna cena.
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Oj, nie mogę się dziś z depresji wyczołgać... Najpierw ten śnieg, a teraz już sama nie wiem co...
Chyba taki dzień.
Jeszcze głowa mnie ćmi.
Taki dzień masakra
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
niemalże pozycja boczna ustalona dlatego zastanawiam się nad tymi wałeczkami. http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...226666707.html
ale sama nie wiem....
A masz jakieś źródło tych informacji?? Bo ja wręcz odwrotnie czytałam - niemowlak powinien spa tylko na pleckach i właśnie w dole łóżeczka.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 14:55   #404
8ewus8
Zadomowienie

Z tego co ja wiem to dziecko kładziemy w łóżeczku na plecach a jak jest po karmieniu i mu się nie odbiło a zaśnie to wtedy na boku. Przynajmniej ja tak zrozumiałam.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 14:57   #405
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
ale sama nie wiem....

nie jestem mamą doświadczoną - ale z tego co wiem, to dziecko powinno leżeć raz na jednym raz na drugim boczku i na brzuszku, ale spać o ile mu się nie ulewa - na plecach.
Te wałeczki to zbędny wydatek, możesz równiedobrze położyć poduszkę spełni taką samą rolę

upiekłam ciasto - studi się, nie ma to jak domowej roboty ciasto!
Stary 2012-04-01, 15:02   #406
benka99
Rozeznanie

clauudik dziękuję, jak będę w Tesco to się porozglądam.

Ja też słyszałam, że dziecko do snu układa się wyłącznie na placach.

Dziewczyny wczoraj była mowa o tuszach a ja chciałabym, zebyście poleciły jakiś dobry podkład. Mam cerę dziwną tłustą, czasem suchą więc chyba mieszaną. Z rozszerzonymi porami, zaskórnikami i czasem mniejszymi lub większymi niespodziankami. Szukam podkładu kryjącego i matującego, i żeby nie zapychał. I w jakiejś przystępnej cenie. Czego używacie?
Stary 2012-04-01, 15:15   #407
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

revlon colorstay uzywam.
nie nalezy do najlzejszych ale ja go polecam/ na lato nie bede uzywala nic albo wlasnie jakiegos kremu tonujacego wyrownujacego koloryt jedynie/
tuszu telescopic jak jest w promocji, albo high impact clinique zamawiam probki 4ml na allegro.
kupilam pare dni temu do sprobowania tusz i podkad z sephory- podklad 0 krycia, buzia wyglada na lekko opalona jedynie.
Tusz w promocji 25 z 50 zl, jakbym dala za niego 5 dych normalnie to chyba bym sie wsciekla :P

aa i ostatnio mialam tez tusz zolty z malybelline i 2000calorie max factora. Wyschly po 2mcach, nie wydluzyly tak jak sadzilam... No ale byly w promocji w rossmanie i sie jakos skusilam.
Ja lubie rzesy miec ladnie wydluzone i efekt tzn sztucznych lekko, wiec tez szukam tuszu idealu, jakby ktos jakis polecal to pisac

telescopicow jest duzo na allegro ale obawiam sie podrob;/

aha i ten jak mi sie pokoncza tusze chyba wyprobuje- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...t-mascara.html po 35 zl u mnie w miescie koles ma na 100% oryginaly

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-01 o 15:37
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 15:18   #408
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja nie używam podkładu, tylko kremu tonującego z firmy Pharmaceris.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 15:48   #409
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ciężko mi cos odpisać, mój pies nie miał pobieranego wycinka bo wet stweirdził że nie ma sensu- i tak do operacji sie nie kwalifikuje bo po 1 -psiak ma swoje lata i narkoza może go zabić, po 2 - guz jest rozlany i cięzko byłoby go nawet wyciąc- jest na kolanie i cięzko nawet na oko określić jego granice a jest wielkości średniego jajka... guz się nie zmienia, pies zachowuje się normalnie więc mam nadzieję że jednak cos mu to pomaga, może to nie rak a może za wcześnie się cieszę bo mineło dopiero 3 tygodnie od poczatku leczenia... poza tym mój pies był głuchy stwerdził wet i my że to ze starości zreszta on całe życie miał problemy z uszami- a teraz po tych antybiotykach na łapę znowu troche słyszy może nie do konca ale wczesniej jak spał nie dało sie go dobudzić, jak chciało się żeby podszedł to się rozkładało ręce a teraz wystarczy krzyknąć głośniej i pies jest przy nodze
mam nadzieję, że u Twojej psinki wszystko będzie dobrze I u mojej kici też

Mi dzisiaj mały wyjść z brzucha planuje masakra, jeżeli będzie tak ruchliwy po urodzeniu jak teraz to to będzie straszna masakra... Często w takich chwilach zazdroszczę dziewczynom, których dzieciaczki są mniej ruchliwe.
Stary 2012-04-01, 15:54   #410
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
clauudik dziękuję, jak będę w Tesco to się porozglądam.

Ja też słyszałam, że dziecko do snu układa się wyłącznie na placach.

Dziewczyny wczoraj była mowa o tuszach a ja chciałabym, zebyście poleciły jakiś dobry podkład. Mam cerę dziwną tłustą, czasem suchą więc chyba mieszaną. Z rozszerzonymi porami, zaskórnikami i czasem mniejszymi lub większymi niespodziankami. Szukam podkładu kryjącego i matującego, i żeby nie zapychał. I w jakiejś przystępnej cenie. Czego używacie?

ja za to uwielbiam Liren i żaden inny - polecam, ma matujące bardzo dobre. Mam cere mieszaną i też zawsze się świeciłam, nie dość, że fajnie się rozprowadza to jeszcze długo wytrzymuje ale ja od zawsze i na zawsze zostaję tylko przy Liren, dawnej Dr Eris
Stary 2012-04-01, 15:58   #411
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj mały wyjść z brzucha planuje masakra, jeżeli będzie tak ruchliwy po urodzeniu jak teraz to to będzie straszna masakra... Często w takich chwilach zazdroszczę dziewczynom, których dzieciaczki są mniej ruchliwe.
Chętnie się zamienię, bo mój brakiem aktywności doprowadza mnie do białej gorączki

Cytat:
ja za to uwielbiam Liren i żaden inny - polecam, ma matujące bardzo dobre. Mam cere mieszaną i też zawsze się świeciłam, nie dość, że fajnie się rozprowadza to jeszcze długo wytrzymuje ale ja od zawsze i na zawsze zostaję tylko przy Liren, dawnej Dr Eris
Pharmaceris to też marka Dr Eris i zgadzam się, bardzo lubię jej kosmetyki
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 16:00   #412
Tacca
Zakorzenienie

Idę się wykąpać i pewnie się zdrzemnę. Jak to mi nie pomoże to już nie wiem... Co za dzień jakiś...
Stary 2012-04-01, 16:02   #413
kapukat
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33275643]

Pharmaceris to też marka Dr Eris i zgadzam się, bardzo lubię jej kosmetyki [/QUOTE]

ja ją uwielbiam odkąd znalazłam ją w liceum - potem długo nie mogłam się przyzyczaić do Liren, bo Dr Eris mi się bardziej nazwa podobała, ale jak na taką jakość ceny nie są duże a produkty bardzo wydajne - dlatego jak lecę do POlski to kupuję sobie zawsze zapas:

tak w ogóle to właśnie ciasto wystawiłam z pieca - ktoś reflektuje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 031.jpg (100,4 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-04-01, 16:04   #414
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
aaa ja mam kullen wiec jest tansza, moze do niej nie daja :P

Może to nie tylko kwestia ceny, ale też kullen jest węższa o 10cm i płytsza, więc może dlatego uznali, że nie wymaga podparcia

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Zrobiłam pyszny obiad z przygodami - topiłam słoninkę z cebulką i skwarka wybuchła jak bomba dosłownie, na pół kuchni i na mnie... Ręka poparzona, na twarz też trysnęło ale makeup chyba ją trochę ochronił... Rosną mi bąbelki na dłoni

Zmywam póki mam nikłe chęci, idę z psinką na śnieżycę i jadę do teściowej na chwilę. Od Świąt mnie nie widziała, oby mnie nie w☠☠☠☠iła jakimś tekstem a'propos mojego wyglądu bo nie ręczę za siebie
O rany! To pod zimną wodą i lodzik przykładać
Udanej i szybkiej wizyty

Cytat:
Idę się wykąpać i pewnie się zdrzemnę. Jak to mi nie pomoże to już nie wiem... Co za dzień jakiś...

Słodkich snów!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 16:05   #415
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
ja ją uwielbiam odkąd znalazłam ją w liceum - potem długo nie mogłam się przyzyczaić do Liren, bo Dr Eris mi się bardziej nazwa podobała, ale jak na taką jakość ceny nie są duże a produkty bardzo wydajne - dlatego jak lecę do POlski to kupuję sobie zawsze zapas:

Ciasto wygląda pysznie... Hm... Zjadłabym chętnie kawałeczek.
Stary 2012-04-01, 16:06   #416
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
O, mniam! Ja poproszę Właśnie tu rozpaczam, że nie mam nic na niedzielny deser...
Poza tym standardowo - jak już ciacho pokazujesz, to jedziesz z przepisem
Stary 2012-04-01, 16:08   #417
Konto usunięte

O ja Cię, jakie piękne ciasto.. Keksik pewnie Uwielbiam keks, może zrobię na święta jakiś...

Ja zjadłam pół czekolady, ale mało mi :/

A tak w ogóle to im więcej leżę, tym bardziej się rozleniwiam. Nie umiem nawet po sobie wynieść naczyń i mąż mi pod koniec dnia wynosi wszystko, masakra :/
Stary 2012-04-01, 16:09   #418
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Ciasto wygląda pysznie... Hm... Zjadłabym chętnie kawałeczek.

ooo i się wreszcie uśmiechnęłaś, czyli warto było piec!

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
O, mniam! Ja poproszę Właśnie tu rozpaczam, że nie mam nic na niedzielny deser...
Poza tym standardowo - jak już ciacho pokazujesz, to jedziesz z przepisem

a ciasto było tak proste, że nawet przepis zapamiętałam
4 jaja
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
oczywiście na końcu owoce - w dużej ilości, bo tak to tylko na dnie będą

wszystko razem wymieszać po kolei i dodać owoce, do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach <ale to wszystko zależy od piekarnika oczywiście>
Stary 2012-04-01, 16:10   #419
Ewunia_1984
Zadomowienie

Kapukat, a Ty jak zwykle kusisz zdjęciami
Stary 2012-04-01, 16:16   #420
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
a ciasto było tak proste, że nawet przepis zapamiętałam
Na to liczyłam Dzięki
Chyba dziś jeszcze w mojej kuchni zagości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości