|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
ja mam właśnie owieczki a tetre wzięłam w żyrafki
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#393 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jak już ją będziesz miała to bardzo proszę o opinię. ![]() Cytat:
Ja nie zamawiałam kompletu pościeli. Będę kładła małego na prześcieradle i przykrywała kocykiem ewentualnie rozłożonym rożkiem. Kupiłam ochraniacz i zastanawiam się nad baldachimem.... Ostatnio czytałam, żę nie powinno się maluszków przykrywać kołderką, bo jest dla nich za ciężka. A później gdy niemowlak więcej się rusza to mże sobie nakryć głowę i nie móc się potem wyplątać, bo te kołderki są za duże jak dla takich maluchów. I żę najlepiej jest przykrywać lekkim kocykiem a jak jest chłodno to poprostu cieplej ubrać. Cytat:
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj kupiłam w Mothercare 2 staniki do karmienia. O dżizus, jeszcze nigdy nie miałam tak brzydkich staników!!! Jak tylko rozmiar mi sie unormuje to musze kupić jakies normalne
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodatkowo po przykryciu dziecka kocykiem należy jego krawędzie wsunąć pod materac, wtedy jest mniejsze ryzyko zaplątania się dziecka w kocyk o tak powinno dziecko spać http://www.babyfirstyear.org/2011/07...#axzz1qn16CeLr
|
|
#396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czeka sobie jak reszta gotowych rzeczyCytat:
|
||
|
|
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
moja siostra ma te ko mody 3 szufladowe u siebie w pokoju, ma okropny burdel w szufladach i są mega przeciążone, jak na ich cenę byłam w szoku, że jej się trzymają. Generalnie byłam przeciwniczką mebli IKEA, ale zmieniłam zdanie. Mam w sypialni szafę robioną na wymiar przez stolarza, miała być taka porządna i kosztowała mnie majątek, mam w niej szuflady, które mi już kilka razy spadły i zrobiły parę dziur w podłodze ... :/ zatem jak przyszło do zakupu komody sypialnianej , doszliśmy do wniosku, że wolimy zapłacić w IKEA mniej, a najwyżej po 2-3 latach wywalić i nie będzie nam szkoda. No to całe szczęście że kupiliśmy taką , która nam się podoba, bo jest REWELACYJNA, szuflady są mega obciążone a zamykają się i otwierają i chodzą CACY
a mowa o tej komodzie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30204114/dla małego chciałam dokupić mniejszą wersję z tej samej serii, ale mi się nie mieści - brakuje mi 5 cm i już nie mam jak pozamieniać miejscem mebli, żeby ją wepchnąć MALM jest mniejszy , troszkę wyższy i tańszy.. może kiedyś , jak mebel dotrwa, wstawi się tą komodę małemu do pokoju, jest bardzo uniwersalna, i będzie pasować do wielu mebli, tak mi sie wydaje, a jak nie, to zabiorę do firmy jak już nie będzie w domu potrzebna. co do list wyprawkowych to ja już swoją kilka razy modyfikowałam. trochę mnie to męczy, ale z drugiej strony wiem, że przemyślane zakupy to dobre zakupy ależ ja mam dzisiaj nerwa.... po prostu mnie nosi jak nigdy. |
|
|
|
#398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, nie mogę się dziś z depresji wyczołgać... Najpierw ten śnieg, a teraz już sama nie wiem co...
![]() Chyba taki dzień. Jeszcze głowa mnie ćmi. |
|
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niemalże pozycja boczna ustalona dlatego zastanawiam się nad tymi wałeczkami. http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...226666707.htmlale sama nie wiem.... |
|
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam pyszny obiad z przygodami - topiłam słoninkę z cebulką i skwarka wybuchła jak bomba dosłownie, na pół kuchni i na mnie... Ręka poparzona, na twarz też trysnęło ale makeup chyba ją trochę ochronił... Rosną mi bąbelki na dłoni
![]() Zmywam póki mam nikłe chęci, idę z psinką na śnieżycę i jadę do teściowej na chwilę. Od Świąt mnie nie widziała, oby mnie nie w☠☠☠☠iła jakimś tekstem a'propos mojego wyglądu bo nie ręczę za siebie
|
|
|
|
#403 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#404 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co ja wiem to dziecko kładziemy w łóżeczku na plecach a jak jest po karmieniu i mu się nie odbiło a zaśnie to wtedy na boku. Przynajmniej ja tak zrozumiałam.
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem mamą doświadczoną - ale z tego co wiem, to dziecko powinno leżeć raz na jednym raz na drugim boczku i na brzuszku, ale spać o ile mu się nie ulewa - na plecach. Te wałeczki to zbędny wydatek, możesz równiedobrze położyć poduszkę spełni taką samą rolę upiekłam ciasto - studi się, nie ma to jak domowej roboty ciasto! |
|
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
clauudik dziękuję, jak będę w Tesco to się porozglądam.
Ja też słyszałam, że dziecko do snu układa się wyłącznie na placach. Dziewczyny wczoraj była mowa o tuszach a ja chciałabym, zebyście poleciły jakiś dobry podkład. Mam cerę dziwną tłustą, czasem suchą więc chyba mieszaną. Z rozszerzonymi porami, zaskórnikami i czasem mniejszymi lub większymi niespodziankami. Szukam podkładu kryjącego i matującego, i żeby nie zapychał. I w jakiejś przystępnej cenie. Czego używacie?
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
revlon colorstay uzywam.
nie nalezy do najlzejszych ale ja go polecam/ na lato nie bede uzywala nic albo wlasnie jakiegos kremu tonujacego wyrownujacego koloryt jedynie/tuszu telescopic jak jest w promocji, albo high impact clinique zamawiam probki 4ml na allegro. kupilam pare dni temu do sprobowania tusz i podkad z sephory- podklad 0 krycia, buzia wyglada na lekko opalona jedynie. Tusz w promocji 25 z 50 zl, jakbym dala za niego 5 dych normalnie to chyba bym sie wsciekla :P aa i ostatnio mialam tez tusz zolty z malybelline i 2000calorie max factora. Wyschly po 2mcach, nie wydluzyly tak jak sadzilam... No ale byly w promocji w rossmanie i sie jakos skusilam. Ja lubie rzesy miec ladnie wydluzone i efekt tzn sztucznych lekko, wiec tez szukam tuszu idealu, jakby ktos jakis polecal to pisac ![]() telescopicow jest duzo na allegro ale obawiam sie podrob;/ aha i ten jak mi sie pokoncza tusze chyba wyprobuje- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...t-mascara.html po 35 zl u mnie w miescie koles ma na 100% oryginaly
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-01 o 15:37 |
|
|
|
#408 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie używam podkładu, tylko kremu tonującego z firmy Pharmaceris.
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I u mojej kici też Mi dzisiaj mały wyjść z brzucha planuje masakra, jeżeli będzie tak ruchliwy po urodzeniu jak teraz to to będzie straszna masakra... Często w takich chwilach zazdroszczę dziewczynom, których dzieciaczki są mniej ruchliwe.
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to uwielbiam Liren i żaden inny - polecam, ma matujące bardzo dobre. Mam cere mieszaną i też zawsze się świeciłam, nie dość, że fajnie się rozprowadza to jeszcze długo wytrzymuje ale ja od zawsze i na zawsze zostaję tylko przy Liren, dawnej Dr Eris
|
|
|
|
|
#411 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się wykąpać i pewnie się zdrzemnę. Jak to mi nie pomoże to już nie wiem... Co za dzień jakiś...
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33275643]
Pharmaceris to też marka Dr Eris i zgadzam się, bardzo lubię jej kosmetyki [/QUOTE]ja ją uwielbiam odkąd znalazłam ją w liceum - potem długo nie mogłam się przyzyczaić do Liren, bo Dr Eris mi się bardziej nazwa podobała, ale jak na taką jakość ceny nie są duże a produkty bardzo wydajne - dlatego jak lecę do POlski to kupuję sobie zawsze zapas: tak w ogóle to właśnie ciasto wystawiłam z pieca - ktoś reflektuje?
|
|
|
|
#414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Może to nie tylko kwestia ceny, ale też kullen jest węższa o 10cm i płytsza, więc może dlatego uznali, że nie wymaga podparcia Cytat:
Udanej i szybkiej wizyty ![]() Cytat:
Słodkich snów!
|
||
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
O, mniam!
Ja poproszę Właśnie tu rozpaczam, że nie mam nic na niedzielny deser...Poza tym standardowo - jak już ciacho pokazujesz, to jedziesz z przepisem
|
|
|
|
#417 |
|
Konto usunięte
|
O ja Cię, jakie piękne ciasto.. Keksik pewnie
Uwielbiam keks, może zrobię na święta jakiś...Ja zjadłam pół czekolady, ale mało mi :/ A tak w ogóle to im więcej leżę, tym bardziej się rozleniwiam. Nie umiem nawet po sobie wynieść naczyń i mąż mi pod koniec dnia wynosi wszystko, masakra :/ |
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo i się wreszcie uśmiechnęłaś, czyli warto było piec! Cytat:
a ciasto było tak proste, że nawet przepis zapamiętałam ![]() 4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia oczywiście na końcu owoce - w dużej ilości, bo tak to tylko na dnie będą ![]() wszystko razem wymieszać po kolei i dodać owoce, do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach <ale to wszystko zależy od piekarnika oczywiście> |
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Kapukat, a Ty jak zwykle kusisz zdjęciami
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
Na to liczyłam
Dzięki Chyba dziś jeszcze w mojej kuchni zagości
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

Zamówiłam tą 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
MALM jest mniejszy , troszkę wyższy i tańszy.. może kiedyś , jak mebel dotrwa, wstawi się tą komodę małemu do pokoju, jest bardzo uniwersalna, i będzie pasować do wielu mebli, tak mi sie wydaje, a jak nie, to zabiorę do firmy jak już nie będzie w domu potrzebna. 

Ja poproszę