|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Dziewczyny, a próbowałyście może kiedyś makaron pełnoziarnisty z twarogiem zmieszanym z jogurtem nat. i truskawkami???
I macie może jakiś pomysł, jak mam stopniowo zmienić swój obiad? Nudzi mi się ciągle jeść makaron/ryż naturalny z grillowaną piersią z kurczaka, może jakiś pomysł na coś ala sos, żeby nie było jedzenie takie jałowe??? I takie pytanie, co ile jecie posiłki?
|
|
|
|
#2972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety nie moge zapytać mamy ja się odżywiała a wiadomo że to by mi pomogło bo ja urodziłam się zdrowa. te żelki to wiesz... musiałam je mieć i już, myślałam że mnie wessie ![]() czy tak "super" to nie wiem. ale dziękuję ![]() Nikt mi nie pomoże ??
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz jesć np: - kurczaka pieczonego - indyka - schab pieczony, duszony w warzywach, nawet smażony czasem ![]() - mięso z szynki przyrządzone jak wyżej - poledwiczki (pyszne są smazone na masełku, z mozarella i pomidorem) - skrzydełka w cornflakes - skrzydełka miodowe - żeberka z cebulką Jest jeszcze cała masa innych mięs. Czemu jesz tylko piersi kurczaka? |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, używa któraś z Was może oleju ryżowego? Słyszałam na jego temat dużo dobrych rzeczy, przede wszystkim to, że jest zdrowy i smakuje lepiej niż oliwa z oliwek (do której smaku niestety nie potrafię się przekonać)
|
|
|
|
#2975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Raczkowanie
|
hauuu, jem tylko pierś z kurczaka póki co..
Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-04-03 o 10:27 |
|
|
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ide wypic wode i utyć
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Dodaje dzisiejsze R (brzuch boli, @ przyszła i niedobrze mi )I późno bo nie mogłam się zwlec z łóżka z bólu: 2 tosty z twarożkiem i wędliną (schab w tymianku) II: mięso z szynki duszone z warzywami, trochę zmieniaków, ogórki kiszone III: 3 kiwi i pół mango, serek homo IV będzie w pracy: serek wiejski i sałatka z kurczakiem Zdycham dzis, na jedzenie patrzeć nie mogę a jeszcze idę wieczorem do pracy, buuuu
|
|
|
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Chudniesz?
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie: Orkiszowe naleśniki smażone na maśle; z ekologicznym serkiem waniliowym, gorącymi jagodami i masłem orzechowym; inka z mlekiem. Śniadanie 2: Paluch z ziarnami z masłem, szynką, serem żółtym i papryką. Obiad: Pieczone udko z kurczaka, pieczone ziemniaki, surówka. Podwieczorek: Twarożek domowy Piątnicy z bananem, kakao, aromatem waniliowym i masłem orzechowym.. Uzależniłam się.. Kolacja:/będzie/ Chleb z masłem i serkiem kremowym(Arla: serek kremowy z ananasem i migdałami); 2 jajka i jakieś warzywo. |
|
|
|
#2982 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko co ma być jest ![]() Cytat:
Chyba od początku roku. W sumie już się nie mierzę i nie ważę. Myslę, że jeszcze kilka kg i przejdę na U. Wtedy wezmę się za porządne ćwiczenia siłowe bo marzy mi się kaloryferek mały na brzuchu, podniesiona pupa i ładne mięsnie ud
|
||
|
|
|
#2984 |
|
Rozeznanie
|
U ( cały dzień poza domem) :
I -dom : miicha owsianki na mleku z jabłkiem, orzechami i kakao, ( wyszło tak dużo , że nie zmieściło się w dużej misce i musiałam upić mleka żeby się zmieściło ![]() ), kawa zbożowa z mlekiem II- szkoła : drożdżówka z makiem III : 2 kromki razowca z jabłkiem Obiadokolacja : micha zupy ogórkowej, wafel ryżowy i 2 łyychy paprykarza ( musiałam dokończyć wafle i paprykarz ) Po : jabłko, marchew Zerkniecie ?
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jabłko i marchew też, może jakiś jogurt albo serek wiejski do tego?
|
|
|
#2986 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będziesz młodziutką mamą ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
wszystko bym ci zabrała;p
|
||
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
U.
takie se, luźne 1. Jogurt truskawkowy z ziarnami zbóż z dosypanym musli, dwa ciasteczka owsiane z masłem orzechowym. Kawa z mlekiem. 2. Kromka razowca z masłem, szynką drobiową i sałatą. Jabłko. 3. Porcja zapiekanki makaronowej z tuńczykiem, żółtym serem i kukurydzą. 4. 2 kromki razowca z masłem, szynką drobiową, jajkiem i majonezem. |
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
Moje U/lekkie P ( 2 kg do przytycia)
I activia+ dwie garści corn flakesów, 50 g migdałów, pomarańcza II jabłko, bułka z serem i pomidorem, 50 g migdałów III smażona pierś z kurczaka pokrojona+ sałata+ kukurydza+pomidor+ogórek+ seler+papryka+jakieś inne warzywa+ sos z jogurtu naturalnego i keczupu (sałatka) IV 300 ml mleka, 7 łyżek kaszy mannej, łyżka miodu, łyżka cynamonu V jogobella musli 180g, jabłko, kromka razowca z miodem I jak? Proszę o oceny |
|
|
|
#2989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wciąż za mało na P.
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
Miało być P ale wyszło jak wyszło. Cały dzień zajęta byłam , dlatego troche gorzej.
I bułka z sezamem , pół z serem gouda i pomidorem, pół z szynką, pomidorem i ogorkiem; bułka żytnia, pół z dżemem wiśniowym nutridrink II 2 chochle zupy szpinakowo-grzybowej ( dzisiaj jeszcze lepsza!), kurczak, ziemniaki, marchew i buraki , szklanka soku jabłko-mięta III activia zboża z jogurtowymi płatkami fitness, szklanka soku jabłko-mięta, szklanka syropu poziomkowego z wodą IV bułka z makiem , pół z serem gouda i pomidorem , pół z szynką, ogórkiem i pomidorem, kromka pszennego z serkiem śmietanowym i szczypiorkiem batonik Corny Moja miłość do pieczywa wciąż wzrasta ! Jeszcze jakiś czas temu nie mogłam na nie patrzeć a teraz odrzuca mnie od kaszek , serków, jogurtów
Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-04-02 o 20:16 |
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza eReczka
![]() Rano: szklanka wody z cytryną Ś: otrębianka (5 łyżek otrębów+siemię lniane+orzechy mielone+słonecznik łuskany - zalane na noc wodą) z serkiem homo naturalnym (sporo), bananem, miodem i łyżką płatków migdałowych TF - 45 Fire +10 min stretch IIŚ: tuńczyk WSW O: rosół z lanymi kluskami, mięsem z kurczaka i marchewką P: serek homo z miodem, słonecznikiem, otrębami - podjedzone 3 łyżeczki masła czekoladowego... K: sałatka z chipsów wędlinowych, pomidora, ogórka, kapusty pekińskiej i sosu z jogurtu naturalnego z czosnkiem i pieprzem Może jeszcze pokręcę hh przed snem +dużo czerwonej i zielonej herbaty, woda Planowana jutrzejsza R'ka ![]() Rano: szklanka wody z cytryną Ś: owsianka (2 łyżki owsianych górskich, 2 łyżki otrębów, łyżka siemienia) z jabłkiem, cynamonem, słodzikiem i twarogiem chudym IIŚ: grahamka z masłem/serkiem kanapkowym jajkiem i pomidorem. O: makaron pełnoziarnisty z twarogiem na słodko TF HIIT 20 , 10 Stretch P: tuńczyk z warzywami (pewnie wleci ogórek konserwowy) K: ? Jak to wygląda? Ok? |
|
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
1. duża ciemna bułka z ziarnami z masłem (grubo jak na mnie;D), serem żółtym, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem; herbata z cytryną i łyżeczką miodu
2. banan 3. filet z piersi kury grillowany z oliwie z oliwek i przyprawach z makaronem pełnoziarnistym i surówką z sałaty i pomidora 4. jogurt naturalny z wkrojoną pomarańczą i kiwi, troszkę miodu 5. bułka grahamka z masłeeem, 2 okrągłymi plastrami polędwicy, plastrem sera żółtego Gouda, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem, ketchupem; herbata z cytryną i 1,5 pełnej łyżeczki miodu gdzieś tam przed kolacją cukierek zozol ;D troszkę lepiej chociaż? ![]() I jeszcze pytanko: jak u Was wyglądają posiłki w ciągu tygodnia? bo ja każdego dnia prawie każdy posiłek mam o innej godzinie w sumie...... wiadomo studia robią swoje, nie da się tego zaplanować i jakieś sposoby na zaparcia może??? dziewczyny, męczę się już chyba 6 dni
|
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
U
Śniadanie (5:00, w podróży) * 3,5 frankfurterki wieprzowo-wołowej * banan * kefir naturalny II śniadanie (11:00) * kostka twarogu półtłustego z wkrojoną gruszką, orzechami włoskimi, imbirem, cynamonem, miodem wielokwiatowym, kakao naturalnym Obiad (16:00) * kawałek gotowanego udźca z indyka, 60g kaszy jęczmiennej, sałatka z buraków ćwikłowych Kolacja (20:30) 3 wafle ryżowy wieloziarniste: * z szynką pieprzową, pomidorem i rzodkiewką * z wędzonym twarogiem solankowym, rzodkiewką i szczypiorkiem * z camembertem, pomidorem i czarnymi oliwkami Do picia: woda, czarna kawa, zielona herbata, herbata ziołowa |
|
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie;;
Niedzielne jedzenie; Śniadanie; budyniowa owsianka(30gram płatków owsianych, 30gram proszku budyniowego toffi,szklanka mleka, truskawki, 2 kostki startej gorzkiej czekolady) + 11 mini wafelków ryżowych(chciałam je wreszcie skończyć) +kawa 3in1. Obiad; sznycel, ziemniaki z wody i surówka z jabłka i marchewki(cała salaterka). Podwieczorek; miseczka lodów bakaliowych z orzechami włoskimi(15 gram) + różowe winogrona(120gram). Kolacja; 3 kromki chleba razowego z opakowaniem serka wiejskiego(200gram). Dzisiejsze; Śniadanie; owsianka na szklance mleka(30 gram płatków owsianych, banan, przyprawa do piernika, 15 gram orzechów włoskich) + pasek czekolady orzechowej+ kawa 3in1. Obiad; 6 pierogów ruskich + kubek barszczu czerwonego. Podwieczorek; płatki 'Zdrowy błonnik' jabłkowe (30gram) z jogurtem bałkańskim (220 gram), truskawkami i orzechami włoskimi(10gram). Kolacja;3 kromki chleba razowego z opakowaniem serka wiejskiego(200gram). |
|
|
|
#2995 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jedz więcej i problem powinien minąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie gdzie II śniadanie ? ![]() i dlaczego tak idealnie wszystko odmierzasz - rozumiem, że napiszesz ile ma jogurt czy serek bo są małe i duże, ale po co ważyć płatki, orzechy,truskawki ? sypnij ile chcesz i już
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jem 2 śniadania dlatego,że 1 jem około 9;30 ,a obiad mam już przed 13 i po prostu po mojej owsiance jestem mega pełna i nie odczuwam takiej potrzeby. Co do ważenie wszystkiego to jestem świeżo po stabilizacji - od tego tygodnia jem 2tysiące kcal. Chce jeść tak jeszcze przez pewien czas, tzn 2 tysiące,a później powoli przestawać liczyć. Mam nadzieje,że się uda. |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
A to ja też wrzucę moje U (w dużej mierze z serii: pozjadajmy resztki ;P)
I Kasza jaglana z duszoną gruszką, połową serka wiejskiego, pestkami słonecznika, dyni i orzechami włoskimi II Podwójny tost z serkiem borowikowym Tartare i polędwicą sopocką, marchewki wpadł biały Michałek i delicja pomarańczowa III Sałatka makaronowa: makaron farfalle, groszek konserwowy, szynka drobiowa, sos majonezowo-jogurtowy (uwielbiam! )IV Kasza manna na mleku z bananem i dżemem wiśniowym, 1/2 dużego jabłka V Rosół (na udkach) z piersią, makaronem pełnoziarnistym, gotowanymi warzywami (pietruszka, brukselki, marchew)
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-04-02 o 22:09 |
|
|
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

wciąż za mało na P.