|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Jak będziesz tak pisać to jeszcze zdjęcia porobię i powstawiam
|
#2432 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Czasami mu pozwalam na chwilke jak sama muszę cos zrobic,mimo ,że wiem ,że pewnie szkodzi. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
,no i dom fantastyczny
|
||
|
|
|
#2433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że do pracy jednak musisz wrócić ![]() Sukienka seksi ![]() są na chomiku, poszukaj Qbasse i tam są kołysanki ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że Igor nie złapał choróbska ![]() to wtedy nie radzę tu wracać Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-04-02 o 16:56 |
|||
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Oj moja to telemaniaczka,czasami jak idę zjeść ,a ona widze ,ze nie poleży normalnie sama to jej włacze mini mini i oglada,jak podejdę do niej to nieraz w ogóle uwagi na mnie nie zwróci,ale staram sie,zeby to było jak najkrócej.
Jutro cały dzień zostaje sama z Niką ,TŻ wylatuje w delegację i wróci późną nocą,mam nadzieję ,ze będzie łaskawa dla mamy i będzie miała senny dzień ,bo dzisiaj z tym średnio,tzn na mnie śpi ,ale odłozona nie bardzo.Słyszę ,ze już się obudziła,ale zaraz będzie TŻ to sprzedam jemu ją
|
#2435 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Na razie tyle nadrobię, nazbierało się przez te 2 dni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A pleśniawek nie mieliśmy, mimo, że nie myję buźki gazikiem i nie wyparzam butelek po każdym użyciu ![]() Cytat:
![]() wow, słodko Cytat:
![]() _______________________ Dobra, tyle na razie, potem poczytam resztę
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
Kazikzaki, fajny domek. Najbardziej mi sie podobaja te schowki wszedzie, malutkie szafki, itd
![]() Chcialam isc dzis cos porobic do ogrodka, ale pogoda jest tragiczna , wiec nie dalam rady. Z mamą znowu wojna... ahh aż nie mam siły opowiadać. Tak sobie myśle, czy moglabym do tej mojej sukienki ubrac czarna skorzana kurtke na chrzest , bo nie bede przeciez nowej marynarki kupowala, w moja sprzed ciazy sie nie zmieszcze. Troche tak na rockowo bym była ubrana.. Do tego czarne szpilki i pasek skorzany w pasie |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na wątku ślubnym na którym się kiedyś udzielała, była dziewczyna, która wynajmowała osobno salę i osobno kucharki. W związku z tym musiała wszystko kucharkom kupować sama. 2 dni przed weselem pojechała zamówić mięso a tam jej powiedzieli, że już mają zamówienie do tej sali na ten sam dzień. Okazało się, że właściciel zapisał 2 pary na ten sam dzień! Cudem znalazła salę na zastępstwo! Cytat:
Trzymam kciuki za Tż-a. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję z powodu śmierci koleżanki... Taka młoda była... Cytat:
![]() A ja muszę zrezygnować na jakiś czas z nabiału Wojtuś od tygodnia ma krostki na całym ciele i w końcu pojechaliśmy z nim dzisiaj do lekarza i kazała odstawić nabiał Mam nadzieję, że mu to pomoże...
|
||||||
|
|
|
#2439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślicznie wyglądałyście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas na wiosce jest kilka takich co porodziło dzieci 3-4 miesiące po ślubie, jeżdzą po młodych matkach i siedzą w 1 ławce w kościele. Hipokryzja [QUOTE=agacia_cz;33255739 ahhhh zapomniałam coś wam napisać ![]() na chrzcie usiadłam w drugiej ławce po lewej stronie, podszedł do mnie jakiś moher i mówi że mam usiąść w pierwszej i to po prawej bo to dziewczynka ja że nie, ona że mam iść, w końcu się wydarłam że ja chce tu i nikt mi nie będzie rozkazywać! ale się zdziwiła tylko potem krzywo się patrzyła że do komunii z dzieckiem nie idę ;/[/QUOTE]![]() nadrobiłam do 78 lece dalej |
||||
|
|
|
#2440 |
|
Przyczajenie
|
Hej 150 lat nie wchodzilam i nic nie pisalam ani czytalam wręcz jestem mamusia zaginiona hehe
A wiec JESTEM urodzilam 31 stycznia chlopca ALEKSANDER 52 cm 2900 g @ lekarzy pomylilo sie co do płci mojego maluszka poniewaz moj brzuszek cala ciąże nazywany był Zuzia a to przy porodzie bach -chlopczyk Jak wasze maluszki? zdrowiutkie?? Olek dostał oczywoscie 10 pkt w skali Appgar i dzis jestesmy po wizycie u ortopedy- i bioderka calkowicie zdrowiutkie. Pozdrawiam i obiecuje poprawe- od dzis regularnie sie udzielam![]()
|
|
|
|
#2441 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
?A Ty jaki masz super biust jędrny nie to co moje flaki![]() Cytat:
Cytat:
![]() -------- Tż mi zrobił grządki A ja sie zastanawiam co Milence kupić na ogród na lato. Ma trampolinę i piaskownicę i teraz mało miejsca zostało więc muszę wybrac tylko jedną rzecz. Albo to: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3683060.htm Albo zjezdzalnie: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3667093.htm Co radzicie dla 4-latki? |
||||
|
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nieźle z tą płcią Dużo ubranek różowych miałaś? ![]() Przypomniało mi się, jak byłam w szpitalu i okazało się, że źle zrobiłam słuchając mojej siostry i nie kupując ubranek na 56 i musiałam Męża wysyłać, żeby dokupił. Przyszedł do mnie do szpitala i pokazuje jakie piękne pajace kupił. RÓŻOWE!!!! A przypominam, że mamy synka Bo w promocji były Kazałam mu wymienić oczywiście a następnego dnia słyszałam, jak jedna pielęgniarka do drugiej mówiła o pewnej dziewczynce, że od razu widać, że dziewczynka, bo na różowo Oj nie byłoby mu do śmiechu, gdyby tak ktoś powiedział o jego synku ![]() Co do TV, to ja nie daję do oglądania. Jakoś boję się, że to zaszkodzi na oczka. W ogóle włączam TV w domu dopiero po 18-tej a o 19 i tak kąpię Małego. Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2012-04-02 o 19:34 |
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2444 |
|
BAN stały
|
o tym koniku morskim mowilyscie?
Jak dzieciom sie podoba? http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-Pri...item6fc48c5f5e Zastanwiam sie czy kupic. Na razie kupiłam to: http://www.ebay.co.uk/itm/Lamaze-Bab...item231996761c |
|
|
|
#2445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja będe 5
![]() Cytat:
słodko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja tak ![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------------- nadrobiłam, uff. A ja wczoraj straciłam cnotę fajnie byłoDziś byłam u ginekologa, wszystko cacy, dostałam tabletki wiec mogę szaleć do woli ![]() w ogóle to mi nie pocytowało paru postów Blanszor moja tez pije Nutramigen i o dziwo smakuje jej... ale śmierdzi jak pasza :/ Czy wasze dzieci tez tak dużo przybierają na wadze??? moja w tydzień przytyła równy kilogram... waży juz 6,1 kg a ma 6 tyg. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-04-02 o 19:50 |
||||||
|
|
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja już po testach za nic nie idzie tego inaczej zrobić
mały narazi enie moze być noszony w nosidle bo ta poducha co powinna mu podtrzymywać główkę to zamiast na głowce wypada mu ledwo na karku w barki wżynają mu się klamry które powinny wypadac raczej na ramionach ogólnie jedna kicha bo znaim dorośnie by go można było nosić buźką do przodu to będzie już za ciężki na te nosidełko bo to do 9kg ja potrzebowałam właśnei tak na teraz zebym za każdym razem nie musiała wózka brać jak np chce do sklepu tylko podlecieć po jedną rzecz czy iśc np na poczte czy gdzieś coś załatwicdobrze że ja za to nie płaciłam bo bym sie wsciekłą ale tak szkoda ze koleżanka tyle pieniędzy wydała i sie okazało kijowe http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDsyNDY...YxYzQ4N2VkYTA1 nie polecam chyba ze wasze dzieci są malutkie to się zmieszczą mój się nei mieści
|
#2447 |
|
BAN stały
|
Czubasek moj ma 10 tygodni i wazy 6,5kg. Tez duzo przybiera i klusek sie z niego robi
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jeszcze w miare trzyma figurę bo długalaśna jest ale ten 1 kg w tydzień mnie przeraził
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaale macie duze dzieciaczki, moja mała na ostatnim szczepieniu w 8tygodniu wazyła niecałe 4,500kg :/ |
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
co do sukieneczek na chrzest to ja jestem zauroczona tą http://www.wojcikonline.com/index.ph...WM2MiZrYXQ9OA= ale cena
chyba ze chrzestna się rzuci bo jest w małej szaleńczo zakochana, chociaż wydać taką kasę na jeden raz to lekkie przegięcie |
|
|
|
#2451 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie szczęśliwe mamusie
![]() Jestem mamą lutowej Zosi. Przyłączam się do Was i zamierzam się żywo udzielać ![]() Za dwa tygodnie idziemy na drugą wizytę do pediatry, jestem bardzo ciekawa jak tyjemy i rośniemy... wydaje mi się, że rośnie w oczach i niczym nie przypomina tego maleństwa które się urodziło ledwie 6 tygodni temu, choć dalej jest malusieńka to jakby 'doroślejsza'. Patrzy się, uśmiecha a co najfajniejsze, to wydaje mi się, że już rozumie co i jak - np codzienne czynności albo nasze rytuały. |
|
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda
|
|
#2453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednego dnia tak na mnie drzemała, że ugniatała mi pierś, która była z drugiej strony ugniatana przez fiszbinę - co niestety skończyło się zapaleniem i ograniczeniem karmienia. Teraz uparcie karmię ale kiepsko nam to idzie bo zaraz po piersi musze dawać butelkę bo nadal jest głodna.
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2455 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-04-02 o 20:59 |
|||||
|
|
|
#2456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2457 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=kropeczka1984;33303 567]Fajnie, że wróciłaś
No nieźle z tą płcią Dużo ubranek różowych miałaś? ![]() Przypomniało mi się, jak byłam w szpitalu i okazało się, że źle zrobiłam słuchając mojej siostry i nie kupując ubranek na 56 i musiałam Męża wysyłać, żeby dokupił. Przyszedł do mnie do szpitala i pokazuje jakie piękne pajace kupił. RÓŻOWE!!!! A przypominam, że mamy synka Bo w promocji były Kazałam mu wymienić oczywiście a następnego dnia słyszałam, jak jedna pielęgniarka do drugiej mówiła o pewnej dziewczynce, że od razu widać, że dziewczynka, bo na różowo Oj nie byłoby mu do śmiechu, gdyby tak ktoś powiedział o jego synku ![]() Duzo ubranek??? ja mam wszystko różowe. Ale temu mojemu synowi tak twarzowo nawet w tych różach Ciotka krawcowa naszyla poscieli wszystko rozowiuykie, ubranek miolion piecset sto dziewiecset wszystko po dziewczynkach ja jak glupia nakupowalam sukieneczek falbaneczek a teraz szkoda oddac bo to takie malutkie slodziutkie i Olek w tym wszystkim śmiga no oprocz sukieneczek;p dobrze ze przynajmniej wózek mam beżowy
|
|
|
|
#2458 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jak kiedyś miałam tv włączone większość dnia, tak teraz od rana (ddtvn) i potem od Klanu do MjM ![]() Cytat:
![]() co do nabiału Cytat:
![]() Cytat:
a Emanuela też zamawiam ![]() Cytat:
właśnie w takim czasie jak Twoja córcia przybrał najwięcejCytat:
Co do nosidełka, to ostatecznie odpuściłam te usztywniane. Kupię albo chustę albo nosidło materiałowe _________________________ _______ Tymek mi marudził długo, potem usnął, obudził się sły, a teraz włączyłam mu kołysanki w karuzeli. Wczoraj karuzela przed snem podziałała wykańczając do cna nasze dziecko, a nie jak myślałam rozbudzająco. UWAGA-chwalę się!!! mój synek przespał wczoraj całą noc - 22-7:30, a po cycu jeszcze kolejne 3 godzinki Poza tym dzisiaj byłam w sklepach zabawkowych szukając Emanuela, oczywiście kicha. W jednym sklepie nawet mi pani wmawiała, że to pewnie jakaś firma bez atestów ... jasne... w Smyku by takie zabawki sprzedawali![]() Coś miałam jeszcze pisać, ale oczywiście wyleciało z głowy ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]()
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-04-02 o 21:42 |
|||||||
|
|
|
#2459 |
|
BAN stały
|
Niunia czesc
. Olek slodko wyglada w tym rozu---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Wygralam aukcje za 1funta,http://www.ebay.co.uk/itm/1808512403...00wt_922:jupi: I jeszcze druga sie konczy, http://www.ebay.co.uk/itm/1808552695...ht_500wt_922:D |
|
|
|
#2460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nieźle musiałaś się zdziwić jak powiedzieli 'Ma pani ślicznego, zdrowego syna' Olek w różach the best, ale buzię ma chłopięcą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym sporo fajnych przecenionych ciuszków, kupiłam Julkowi pomarańczowe spodenasy na lato ![]() Wogóle zrobiłam dzisiaj przegląd ciuszków Julkowych i wyciągnęłam śpiochy większe te na 3-6, 68cm... tamte już takie lekko maławe. Po kąpaniu nałożyłam mu 68, myślałam, że będę za duże a tu zonk. Akuratne Moje dziecko rośnie
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

(17 stron
)

,no i dom fantastyczny

nie to co moje flaki
no bo Blanszor, Monika, Paula i ja