|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
|
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie to przyklejono mi etykietkę chudej i tak już jest, choć wymiarami dogoniłam kilka "pulchniejszych" koleżanek, które wiecznei stosują jakąś dietę. One się odchudzają a ja powtarzam, że muszę przytyć ![]() A jeśli chodzi o "martwienie" się o moją wagę i czy na pewno jestem zdrowa, w liceum pani dyrektor potrafiła zadzwonić do moich rodziców z pytaniem, czy aby na pewno wszystko u nas dobrze, czy nie choruję itp. Ok, martwiła się, bo może ciężka sytuacja (znała dobrze moją rodzinę i wiedziała jaką mamy sytuację w domu). Ale w zyciu słyszałam zbyt wiele przykrych słów... jeśli sama sobie żartuję z siebie to ok, ale nie zawsze muszę mieć na takie żarty ochotę.
|
|
#2703 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Takie uroki komplementowania. Niechcący można trafić w czyjś czuły punkt...
|
|
#2704 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
.Choć narzekanie jest wkurzające, to prawda. W ogóle o wadze ciężko rozmawiać, bo powie taka przy tuszy: "O Jezu, jaka ja gruba jestem" i co jej na to odpowiedzieć, skoro ma rację? Dlatego ja nie lubię rozmów o wadze.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-04-03 o 17:20 |
|||
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nie lubię dyskusji o wymyślonych problemach i hipotetycznych rozwiązaniach. Jedna strona wymyśla abstrakcyjnie skrajne przypadki, druga ma proste recepty na wszystko. Jedna i druga strona zwykle nigdy nie była nawet w pobliżu takiej stuacji.
|
|
#2706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A i przecież każdy ma prawo dożyć do poprawy wyglądu
|
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym temacie jedna z moich znajomych jest moją idolką - dziewczyna dziennie je tyle ile mi wystarczyłoby na cały roboczy tydzień, a jest bardzo szczupła (i wiecznie głodna)
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zawsze lubiłam jeść dużo (jak pisałam pełno ziemniaków, duży kotlet, na kolację np 4 kanapki duże, często przegryzałam coś pomiędzy posiłkami), tyle że właśnie ja też kiedyś miałam super metabolizm, a wtedy o zgrozo, nawet przytyć parę kg chciałam, a mimo takiego jedzenia nie mogłam. A potem dalej tak jadłam i przytyłam blisko 30 kg, bo do tego doszły problemy zdrowotne, które pogorszyły metabolizm. No i teraz niestety, muszę się pilnować.
Wiecie, są dziewczyny, które naprawdę mają wypaczony obraz siebie.. np ja ważę 20 kg więcej od nich, a one twierdzą, że są grubsze |
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwiła mnie dziś jakaś pani w tramwaju. Stałam obok niej (ona siedziała) bo nie było miejsc siedzących, a ona przez całą drogę mierzyła mnie od góry do dołu, nawet jak na nią spojrzałam to nie odwróciła wzroku tylko dalej mnie prześwietlała, aż się zaczęłam zastanawiać czy nie jestem czasem brudna
![]() Albo Rumuni w tramwajach grający na akordeonach podchodzący do każdego i grający tym nad uchem tak długo, aż im ktoś forsy nie da, albo ich dzieci latające z kubkiem po koli z mcdonalda po całym tramwaju, żeby forsę do tego kubka wrzucać ![]() Rozwalił mnie też ostatnio jakiś menel, który podszedł pod jakiś pomnik gdzie palił się znicz, zgasił go i do siatki Po co on ukradł ten znicz to ja nie wiem
|
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Spotykam się z tym czasem w Krakowie i strasznie mnie to wkurza.
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że niektórzy dają się na to nabierać. Kiedyś podeszło do mnie dwoje takich rumuniątek i ich starsza siostra chyba. Oczywiście ignorowałam ich, ale Ci nachalnie podtykali mi kubek pod sam nos. Kiedy w końcu zauwazyli, że nic tym nie zdziałają, przyczepili się do innych. Zebrali może w całym tramwaju jakieś dwa złote- niektórzy rzucali, na odczepnego, żeby tylko przestali brzdękolic na tej harmonii. W końcu wysiedli, a ja oniemiałam. Wcześniej nie zwróciłam uwagi na tę dziewczynę. Miała może 17 lat. Ubrana w oryginalny dres adidasa, ten z najnowszej kolekcji. Nike za kostkę na nogach, a z kieszeni wyciągnęła iPhone.
I jak tu ufać ludziom.
|
#2714 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj jechałam z facetem samochodem, patrzymy na przystanek a tam Rom z akordeonem no to stwierdziliśmy że sezon się zaczął już tak oficjalnie
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Krakowie w pewnym miejscu co dzień można spotkać żebrzącą babcię klęczącą z twarzą prawie przy ziemi. Sprawia wrażenie niedołężnej, biednej, no takiej jakby miała tam za chwilę ducha wyzionąć. Ostatnio w wielkim zdziwieniu zaobserwowałam taki obrazek: do owej babuszki podeszła druga, dosłownie taka sama staruszka i lekko klepnęła tą pierwszą laską. Była to chyba czarodziejska różdżka, bo pierwsza kobieta po prostu wstała, wyprostowała się, no wszelkie boleści w sekundę jej przeszły. Druga zajęła jej miejsce zwijając się w tą specyficzną "biedaczą" postawę z twarzą przy ziemi. To była po prostu zmiana na stanowisku pracy! |
|
|
|
|
#2716 |
|
Konto usunięte
|
chyba już to wrzucałam ale nie wiem czy na ten wątek
w kwestii żebrzących rumunów i babć filmik pasuje idealnie: http://www.youtube.com/watch?v=IptMnA0FHtk |
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Szłam kiedyś w centrum Katowic i jakiś facet w takiej wnęce przysklepowej rozmawiał bardzo głośno przez telefon, mówił, że nie może teraz rozmawiać bo jest w pracy. Godzinę później jak szłam z powrotem to ten sam facet w tym samym miejscu siedział na takim małym stołeczku z kartką, że jest chory na coś tam i przy okazji biadolił jaki on to jest biedny Taka to była jego praca
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Konto usunięte
|
Co do żebraków - w Gdańsku jest taki trzęsący się facet z zabandażowaną nogą, który codziennie jest w innej części miasta. Musi mieć niezłe zdrowie, bo potrafi stać cały dzień, nawet na mrozie.
|
|
|
|
#2719 |
|
Konto usunięte
|
TAAAAAA ile razy widziałam go pod Galerią Bałtycką chyba myślę o tym samym o którym mówisz
|
|
|
|
#2720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja go widziałam jednego dnia pod GB, następnego dnia był już w okolicach Starego Miasta, a ostatnio stał koło jednego z bardziej ruchliwych skrzyżowań i tam właśnie wyczaiłam, że potrafi tak cały dzień. |
|
|
|
|
#2721 |
|
Konto usunięte
|
No... Tak... To ten, o matko. No ja go też mijałam w drodze do pracy, tylko że często szłam na 16 a kończyłam o 24... o 16 jeszcze stał, pewnie od rana.
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dopóki ludzie nie przestaną wrzucać kasy takim osobom to Rumunom i innym żebrakom nie będzie się opłacało iść do normalnej pracy. |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
A propo żebrania, jak byłam we Lwowie w ubiegłe lato to widziałam przy wejściu na schodach do kościoła gromadę babć, po jednej i drugiej stronie na każdym schodku stała babcia z wyciągnięta puszką
![]() Wracając do cyganów to przypomnial mi się ten dokument http://www.youtube.com/watch?v=pQ5Io...eature=related
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-04-03 o 19:50 |
|
|
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam kiedyś żebraków spod kościoła, jak za rzeczonym kościołem palili papierosy - zniedołężniała babcia wydawała się całkiem żywa, a facet na wózku... stał na swoich najwyraźniej zupełnie zdrowych nogach
|
#2725 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Niech się za uczciwą pracę wezmą, a nie brzdękają ludziom nad głową
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;33312493]Mnie to irytuje w ten sposób, że ludzie patrzą na jedzenie zbyt ogólnie.
Na przykład: frytki? Bardzo zdrowe, przecież to same warzywa ![]() Kilogram winogron? Super, przecież potrzebuję codziennie porcji owoców. No i mój hicior: kolega jadł codziennie na obiad kukurydzę z puszki i puree ziemniaczane (z masłem i śmietaną). Na moją uwagę, że tak to on nie schudnie, wyleciał z tekstem że przecież ma codziennie na obiad talerz warzyw ciężko się nie zgodzić, nie? [/QUOTE]Nie wiem, skad sie bierze przekonanie, ze ziemniak czy kukurydza zaliczaja sie do zalecanej porcji warzyw ![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2727 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Tu nie chodzi o to, że ona jest przeciwna aborcji, tylko o jej argumenty.
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale po czytnaiu kilku tego typu watkow, dla mnie takie pomstowanie to jakis kiepski zart.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2729 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Mówi to osoba, która z 5-6 lat temu pisała tu podobne głupoty co ta dziewczyna
|
|
#2730 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj robiłam zakupy w Tesco, nie dość, że otwarte zaledwie 4 kasy, to jeszcze potem się okazało, że stoję przez 5 minut w kolejce, a babka skasuje tylko osoby do chłopaka, który był parę osób przede mną. Czy tak trudno wystawić taką przedziałkę z napisem "ostatni klient". Jak już dobrnęłam do innej kasy, to trafiłam na strasznie nieuprzejmą kasjerkę. Rzucała zakupami, a klientowi przede mną rzuciła resztę na zakupy, których nie nadążał pakować, po czym zaczęła rzucać moje zakupy, jabłka z pewnością będę miała nieźle poobijane, a tego nie znoszę. Ale mało tego rzucała wszystko na jedną kupę, musiałam szybko pakować, żeby mój poprzednik albo następca nie zabrał przez pomyłkę czegoś z moich rzeczy. Na to babka się wydarła, ze mam już płacić, po czym pakować. To ja na to, że najpierw się spakuję i nie będzie mnie traktowała jak bydła.
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:41 ---------- Co do osób żebrzących, to znam babkę, która codziennie przyjeżdża do miasta "do pracy". Taka wychudzona, silne okulary, laska. Początkowo udawała niewidomą, ale kiedyś zauważyłam, że nieźle sobie radzi, czytając SMSy z dosyć dobrej komórki, ba nawet na nie odpisywała;P Kiedyś odprowadzałam przyjaciółkę na dworzec i akurat chodziła ta babka. Ona jest taka namolna i moja przyjaciółka na nią nawrzeszczała, żeby przestała zbierać kasę, bo ma najwyższą rentę, którą przepija. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

) i jarają się tekstami w stylu 'pretty girls don't eat'. Mam taką jedną znajomą. Szlag mnie trafia, gdy ją słyszę. Wiem, że doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że gruba NIE jest, a czeka jedynie na komplementy. Lubię ją, ale w tej kwestii jest dla mnie ogromnym pustakiem. Sama kiedyś miałam duże problemy z wagą, schudłam swego czasu z 20kg i mimo że dziś nie wyglądam najgorzej, to obraz mojej figury wciąż jest zaburzony i zwyczajnie czuję się ciągle otyła. Walczę z tym jak mogę, staram się zaakceptować swoje ciało i nie zamęczam nikogo swoim problemem, a gdy słyszę, że dziewczyna o wiele szczuplejsza ode mnie jęczy jaka gruba jest, to robi mi się zwyczajnie przykro i niezręcznie. Skoro ona twierdzi, że źle wygląda to ja powinnam mieć zakaz jedzenia w ogóle
.

Niech się za uczciwą pracę wezmą, a nie brzdękają ludziom nad głową