|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
dziewczyny, pozwalacie rodzinie całować swoje dzieci po rączkach?
|
|
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
wkurzajace nie??? ...do tego jeszcze obcalowywanie po glowce i nozkach- zawsze obowiazkowa kapiel po takim ''spa''
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
wkurzające to dopiero jest, jak ktoś zna obowiązującą zasadę "nie całujemy",a i tak to robi...
|
|
|
|
#3124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my po spacerku lece pit wypełniac |
||
|
|
|
#3125 | ||
|
Raczkowanie
|
.
No i na tej siateczkę mam tą klapę do odchylenia. Cytat:
Jakoś da sie to rozwiązać Cytat:
co to za zwyczaj? Przysłali mi wczoraj chustę do noszenia i gratis pieluchę wielorazową z wkładami
|
||
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszka jaka chuste kupilas? Bo ja tak mysle zeby druga dokupic jak czasem gdzies wychodzimy a wozka sie nie chce zabierac
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja tez ostatnio ucho odkryla.Mysle,ze to normalne.
A ja zjadlam kaszke i mam przesrane...Chyba niepotrzebnie mieszalam,bo wyjadam to,co dla panny kupilam,a nie smakuje,wiec mleko jednej firmy,reszta kaszki Nestle i dopelnilam Milupa...I teraz mam ![]() Tuszka taka gondolke mam,nie widzialam z klapkami http://bild0.qimage.de/teutonia-fash...d-56256920.jpg. Mielismy z Maxem malowac jajka,ale nie mozemy znalezc pedzelkow i doopa |
|
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
ale mojego to ucho swędziało i był podirytowany...
![]() jecie szpinak? dzisiaj pierogi z kaszą i mięsem, brzuch mnie boli buuuuuu
|
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak pielegbujecie juz te pierwsze zabki>>> ta szczoteczka na palec?? ale bez pasty- chyba za wczesnie
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- pierogi z kasza- jadłam raz w zyci i byly pyszne ... wpierogarnii w toruniu ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- bo tak w ogole to chyba nie dobrze ze tak wczesnie mu sie zebólek pojawił? slyszałam, ze wtedy beda słabsze ://///
|
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj kupiłam olejek rycynowy:P zobaczymy czy będą jakieś efekty na moje łysienie hhe
|
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
ciekawe czy jak ja bym ''zaginela'' to tez by policja odrazu zaczela poszukiwania, jak w przypadku mamy Madzi?...szlag mnie trafia juz z tym cyrkiem!!!
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Nikuś no u was ten ząbek to bardzo szybko wylazł, ale nieprawda że zęby będą słabe. Matikowi mojemu wyszedł za 3.5 miecha, a do tej pory ma ząbki jak perełki
.Ja na razie nie czyszczę, poczekam na wiecej .Nettka dzięki Ggora ja też już nie mogę o tej babie słuchać, a niech idzie sobie i nie wraca .Usmażyłam furę naleśników i zupę brokułową robię, obiad na jutro , bo mi mój cudek nic nie da zrobić .
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
o,i ja nalesniki moze usmaze jak mala pozwoli....
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Kochana broń boziu, nie pod tym względem to powiedziałam! No coś Ty
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
pochwalę się: wstąpilam w drodze powrotnej od ginekologa(wszystko ok, za rok na cyt) do nowo otwartego ciucha.akuratnie dzisiaj byla wprz wszystko po 1 zł
jakbym miała bliżej pocztę to kręciłabym interes na all...ehhh pozostaje mi jedynie trafić 6 w lotka
|
|
|
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
Nikaa Moja nie ma jeszcze ząbków ale daję jej do gryzienia szczoteczkę z takiego zestawu: http://allegro.pl/nuby-szczoteczka-s...242499361.html myśle że jak juz bedzie ząbek to przez gryzienie cos tam sie oczyści ![]() wogóle fajne to jest jako gryzak ![]() Udało mi sie dzisiaj kupić puzzle z pianki , które nie smierdza i wogóle nie mają żadnego zapachu położyłam tam Pati i bardzo sie jej podoba bo to kolorowe ![]() A co do tatuaży to ja też mam na kostce
Edytowane przez kojka Czas edycji: 2012-04-04 o 18:55 |
|
|
|
#3139 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A co sposobem naszych mam - bawara? blee Cytat:
mój mąż mleko uwielbia ja nie ale skazy żdne z nas nie miało a za to moi bracia okropną siedzi nam to w rodzinie Cytat:
Helcia tez za chłopca czesto prana bo ma granatowy polarkowy kombinezon i czerwona czapke i czarny wózkowóz. I na zagadywania "o jaki ładny chłopczyk" pytam "gdzie?!" Cytat:
![]() :brzyda l:Nikus dobrze ze przypomniałas o Picie bo musimy do przyszłego tygodnia wypełnić Piszę tego posta ze 3 godziny, bo Helen maruda. Zaliczyłyśmy spacer po którym jeszcze śpi, Nie wiem co beðzie w nocy bo ostatnio znou budzi sie na karmienie nocne koło 2-3 a przesypiała już ładnie 10-12 godzin. Dodatkowo okropna marudka sie z nie zrobiła. W sobote po Świętach TŻ leci na 5 tygodni do USA. Eh zostanę sama
|
|||||
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
no i przesolilam mielona:/
Nika cos od wczoraj nie ma kontaktu ze swoim jezykiem- juz kolejny raz przyciela go sobie dziaselkami- i odrazu wrzask ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() Wspolczuje rozlaki
|
|
#3141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- [QUOTE=tuszka;33340224]Olusia, na na tych dwóch trójkątach nie masz klapy do odchylenia? Matko, ale się nacierpiałaś, dobrze ze już ok Jestem za książką, chociaż do klubu zakładam raz na rok ![]() ja_dalia Super!! Cytat:
jakis szmaciany material mi sie wydawal.Ale kupilam chabrowe rurki Barierka z Allegro, Lindam sie nazywala chyba, wzielam uzywana bo nowa za droga byla ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem... moda juz spi
cos mnie jakos tak zassała brodawke ze boli :/ masakratatuazu nie zrobilam bo mnie wkurzyl gosc i poczekam az sie znow napale... oby do lipca bo to z grouponu...za 49 zeta tattoo 3 cm x 3 cm... a ten ze za maly wzor sratatata jakies problemy ze musi jakies uwagi do kuponu bo to mu sie nie oplaca! no kaman... ma ten interes 20 lat i nie wie jakie dac ogloszenie ?! ehhhh zła jestem... a tak sie napaliłam i szlag w ☠☠☠☠u ![]() nie śmiejcie sie- nie mam zdolnosci plastycznych na kompie i... ogolnie troche inaczej to na papierze, namalowane olowkiem, wyglada, ale wzor taki jak w załaczniku ![]() Maja yjada dyis marchewke... 4 lyzeczki ale taka plastelinka czyli kaszka na mm - śmieci !niby mialam tyle dzis zrobic a tylko polowicznie mi sie udalo... jutro wieksza mobilizacja bo na swieta w syfie utone! |
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
nalesniki marza mi sie, ale nie mam dobrej patelni do tego ...
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
chyba ze to inny.My sie dzis zaszczepilismy. Placzu bylo niestety, i najprawdziwsze lzy sie polaly ![]() Olek wazy 7300g i jest w 50centylu doktor powiedzial, ze niewazne czym karmimy mamy tak robic dalej bo synek rosnie nam idealnie
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2012-04-05 o 08:30 |
||
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie nie, bo ja z Łodzi a Ty pewnie z Wawy
![]() wyobrazcie sobie, ze mojego taty pracownica jest babcia i chwalila sie ze jej wnuczka za pare dni konczy rok.... co dziwne- wazy 9 kg, a lekarz mowi ze to w normie !!!! nie za malo ?! jak na rok ?! |
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
mszpilka
szybciutko zleci ten czas, jak bedziesz do nas cżesto zaglądała ![]() powiedzcie mi, jak internet wyszeł mi 270 złotych to tyle wpisuje czy jakąś inna kwtoę- jakąś maxymalną czy jakoś tak? |
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
A nas mama dzis obkupila w pieciopaki bodziakow z dlugim i krotkim rekawem z tesco, juz je mialam i sa nawet ok- a 5 szt
Z krotkim rekawem tylko 29 zl Ggora ja sie ciesze ze wynajelas mieszkanko i ze wracasz na stare smieci ale mam nadzieje ze nadal bedziesz do nas zagladala co? I co z Filipkiem, dacie go tam do przedszkola( czy w uk szkola sie tez tak wczesnie zaczna bo w irl chba juz czterolatki ida Dalia wzorek fajny ale faktycznie d...-a ze sie nie dalo zrobic. A najgorsze jak sie czlowiek mentalnie nastawi i spotyka go zawod ![]() Ilez radosci moze byc ze zwyklej kupy Ufff jak sie ciesze ze dzien sie konczy bo juz dosc zmeczkna jestem po calym dniu samej z maluchami i jeszcze po zarwanej nocce, chyba sobie odpuszcze taniec z gwiazdami i tylko zjem i spadam w bety
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
podobniez norma... tez mam znajomych co dziewczynka waży 9 kg a naet innej 8 kg- lekarze mówią że norma... ale morfologia była i usg, podobnież badania wyszły super... ja pewnie i tak bym się martwiła
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- dalia wzorek super dziewczyny jak z tym netem? bo młody zaraz się rozryczy i będzie po wypełnianiu pit(u :PPPPP ) Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-04 o 20:20 |
|
|
|
#3149 |
|
Rozeznanie
|
mloda dziś znów miała atak histerii, podobny do tego kiedyś już wiem, że musiało to wtedy jak i teraz być spowodowane przestraszeniem sie, tylko znów nie wiem czego;/ z dwadzieścia minut wyła tak przeraźliwie, ze myslałam ze padne. jestem totalnie połączona z nią emoejnonalnie, każdy jej ryko-krzyk powoduje u mnie biedunke
Podałam jej dziś pół łyzeczki marchewki (po krzykach)ile dać jutro?
|
#3150 |
|
Wtajemniczenie
|
zmysł, wkleje ci co ktoras z dzeiwczynnapisała kiedys:
" Dzień 1 - niewielka ilość marchewki max pół łyżeczki w porze obiadowej Dzień 2 - 1 do 3 łyżeczek marchewki Dzień 3 - 2x tyle co w dniu 2 Dzień 4 - tyle ile dziecko ma życzenie zjeść tej marchewki Dzień 5 - niewielka ilość jabłka (patrz dzień 1). " ja też jestem emocjonalnie połączona z Vikusiem bardzo... pamietam pierwszy wyjazd to mega biegunka.. w sumie i u mnie i u tżta teraz już mam mniejsze takie jazdy
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-04 o 20:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.

co to za zwyczaj?
.

slyszałam, ze wtedy beda słabsze ://///

.

Zapomniałam, że dziewczynkę trzeba ubierać tylko na różowo
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)