Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-04, 19:32   #2761
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
My kiedyś z przyjaciółką stałyśmy (lekki tłok był, ale spokojnie dało się obok nas przejśc), a jakaś babcia zamiast nas ominąć prze na nas i prze, aż w końcu odchodzi murcząc pod nosem "Stoją jak bydło niewydojone"

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem masz rację. To się może źle skończyć
Wiem, ale najgorsze jest to że to nie jest jedyna taka sytuacja, bo tego na prawdę jest dużo. Często na przykład zbije mame ręką w udo, a mama nic. Mówi ze nie będzie go biła (tłumacze jej że jest różnica między delikatnym klapsem np. w rączke żeby wiedziało że to jest kara i bicie kojarzyło z karą a nie z czymś normalnym, a między laniem dziecka, no sory ) ale ona uważa, że nas (moje rodzeństwo) nigdy nie zbiła to Jego tez nie będzie.. Strasznie nie podoba mi się jak mama go wychowuje, no ale co mam zrobić.
Stary 2012-04-04, 19:36   #2762
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Jako, że stolica ma ostatnio 2 linie metra (), to w centrum wsiada się do pustego pociągu, a jest tyle osób, że spokojnie wypełnia cały skład. Ostatnio rozwaliła mnie dziewczyna, która w trakcie czekania przepchnęła się na skraj peronu, pchała się pierwsza do drzwi (wiecie, gdy już pociąg zwolni, to część ludzi goni upatrzone drzwi), wsiadła i... stanęła w drzwiach, którymi wsiadał cały tłum za nią. Parę razy ktoś ją potrącił, ale - jak widać - głowa służyła tylko za stojak na włosy.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:53   #2763
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Wracając do cyganów to przypomnial mi się ten dokument http://www.youtube.com/watch?v=pQ5Io...eature=related
Fragment o 13-latkach sprzedawanych za tysiące euro oraz o publicznym świętowanie faktu, że były dziewicami w czasie nocy poślubnej- bezcenny. Ja pier...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 19:57   #2764
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

Wiem, ale najgorsze jest to że to nie jest jedyna taka sytuacja, bo tego na prawdę jest dużo. Często na przykład zbije mame ręką w udo, a mama nic. Mówi ze nie będzie go biła (tłumacze jej że jest różnica między delikatnym klapsem np. w rączke żeby wiedziało że to jest kara i bicie kojarzyło z karą a nie z czymś normalnym, a między laniem dziecka, no sory ) ale ona uważa, że nas (moje rodzeństwo) nigdy nie zbiła to Jego tez nie będzie.. Strasznie nie podoba mi się jak mama go wychowuje, no ale co mam zrobić.
Tu nawet niepotrzebny klaps. Ja bym powiedziała, że nie dostanie czegoś, nie obejrzy bajki, nie pójdziemy na spacer, do piaskownicy - wydaje mi się że najważniejsza jest potem konsekwencja.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:00   #2765
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
aż w końcu odchodzi murcząc pod nosem "Stoją jak bydło niewydojone"
Bydło niewydojone jest bardzo niecierpliwe i muczy, ciekawa jestem co wyście tam robiły
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:01   #2766
Bananalama
jestę wieszczę

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;33349754]Bydło niewydojone jest bardzo niecierpliwe i muczy, ciekawa jestem co wyście tam robiły [/QUOTE]

Niecierpliwie ocierały się o krzesełka w środku komunikacji i muczały ?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:05   #2767
201605021613
Konto usunięte

Ja raz byłam na zakupach w Biedronce i myślałam, że padnę.
Jakaś starsza babka, kupowała bułki i zamiast je popakować w woreczki, to ona luzem wrzuciła do koszyka. Mało tego. Ona potem przy kasie wysypała te ,,gołe'' bułki, na te taśmę co przesuwa towary. Obrzydliwe.

I pomysleć, że ktos to potem zje.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 20:17   #2768
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nawet niepotrzebny klaps. Ja bym powiedziała, że nie dostanie czegoś, nie obejrzy bajki, nie pójdziemy na spacer, do piaskownicy - wydaje mi się że najważniejsza jest potem konsekwencja.
Dokładnie, ale mojej mamie jej brakuje i tyle. Zawsze dziecko na niej wszystko wymusza.. Zresztą nie moje dziecko. Jak będę miała swoje to je wychowam inaczej i tyle.
Stary 2012-04-04, 20:22   #2769
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Niecierpliwie ocierały się o krzesełka w środku komunikacji i muczały ?
No wiesz

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 22:44   #2770
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgodzę się z Tobą. Jednak po drugiej stronie argumenty są bardziej merytoryczne. W zakresie demagogicznych argumentów organizacje pro-life są mistrzami, kiedyś też wierzyłam w to, że każda potem ma syndrom poaborcyjny i że jak kobieta patrzy na nowo narodzone dziecię od razu rodzi się wielka miłość, bez wyjątkow.
Mówi to osoba, która z 5-6 lat temu pisała tu podobne głupoty co ta dziewczyna. Wstyd mi za siebie, ale podobno tylko krowa nie zmienia zdania. Młoda, głupia byłam. Teraz też nie mam w tym temacie sprecyzowanego poglądu, ale dużo się zmieniło.
To sie nie zgadzaj, ale mam zupelnie odwrotne zdanie od Ciebie - ze to osoby bedace za aborcja sa skrajnie demagogiczne, na czele z wyswiechtanym absurdem o "zarzadzaniu swoim cialem".
Naprawde nie chce mi sie na ten temat wchodzic, Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje.

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Wnioskuję, że nie masz dzieci...

PS Mnie w ludziach dziwi brak empatii. Naprawdę tak trudno wywnioskować, że staruszki pchają się do drzwi zanim tramwaj/autobus stanie na przystanku, bo są słabe, chore, stare i boją się, że nie zdążą wysiąść (bo ludzie już zaczną wsiadać) albo drzwi przytną im nogę, laskę, siatkę, jak to się czasem zdarza?
Patrzac na to forum, tez to zauwazam. Tyle ciupania na te babcie (na dzieci sie drace pewnie mniej, ale tez sie zdarza), a empatii niet...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 23:20   #2771
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
To sie nie zgadzaj, ale mam zupelnie odwrotne zdanie od Ciebie - ze to osoby bedace za aborcja sa skrajnie demagogiczne, na czele z wyswiechtanym absurdem o "zarzadzaniu swoim cialem".
Naprawde nie chce mi sie na ten temat wchodzic, Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje.
I w ten radosny sposób doszliśmy do wniosku, że każdy ma swoje zdanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Patrzac na to forum, tez to zauwazam. Tyle ciupania na te babcie (na dzieci sie drace pewnie mniej, ale tez sie zdarza), a empatii niet...
Jakbyśmy wszyscy wykazywali więcej zrozumienia i dobrej woli,byłoby ekstra. Ale właśnie... WSZYSCY. Ja zawsze ustępuję miejsca, gdy obok się znajdzie ktoś potrzebujący. Raz nie mogłam, bo aż zwijałam się z bólu na siedzeniu i jestem pewna, że było widać, że siedzę zwinięta i zaryczana. To starowinka obok mnie wyzwała od mazgajów, bo ona w moim wieku...

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2012-04-04, 23:35   #2772
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Wnioskuję, że nie masz dzieci...

PS Mnie w ludziach dziwi brak empatii. Naprawdę tak trudno wywnioskować, że staruszki pchają się do drzwi zanim tramwaj/autobus stanie na przystanku, bo są słabe, chore, stare i boją się, że nie zdążą wysiąść (bo ludzie już zaczną wsiadać) albo drzwi przytną im nogę, laskę, siatkę, jak to się czasem zdarza?
mnie dziwi w sosunku do osób starszych, ale dzieciak lat 7 potrafi stać normalnie bez przewracania się ja w tym weku (chodząc do szkoly) ustępowalam miejsca starszym
Cytat:
A co niby ta matka miała wg Ciebie zrobić?

Ustępuje się matce z dzieckiem, bo ma dziecko tak? Nie dlatego, że jest matką. Chodzi o wygodę dziecka, a to czy matka też chce siedzieć, czy woli postać to już jej sprawa. No nie ogarniam tego oburzenia: "Czemu ona sadza dziecko???".
zalezy jakie dziecko. jeśli malutkie to ok, ale sorry nie mam zamiaru 8 letniemu dzieciakowi miejsca ustępowac a ostatnio mialam taką sytuację. - ustapilam miejsca starszej kobiecie a ona wnuka 8 letniego posadzila.
następnym razem wsiadę o kuli i tez ustapione miejsce przekazę zdrowemu chłopu na przyklad
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 23:40   #2773
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mnie drażni takie skupienie na dzieciach "dziecku wszystko wolno, bo to dziecko"
Też mnie to denerwuje. I to nie tylko w komunikacji miejskiej. Przykład z mojej rodziny. Kuzyn ma syna, dość rozgadane i ruchliwe dziecko. Kiedy przyjeżdża z rodzicami do rodziny to biega po całym domu i zagląda dosłownie wszędzie. A rodzice co? Siedzą sobie w pokoju gościnnym i mają w nosie, że ich dziecko myszkuje komuś po domu.

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 00:02   #2774
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Też mnie to denerwuje. I to nie tylko w komunikacji miejskiej. Przykład z mojej rodziny. Kuzyn ma syna, dość rozgadane i ruchliwe dziecko. Kiedy przyjeżdża z rodzicami do rodziny to biega po całym domu i zagląda dosłownie wszędzie. A rodzice co? Siedzą sobie w pokoju gościnnym i mają w nosie, że ich dziecko myszkuje komuś po domu.
Dlatego jak moja ciotka ma przyjechać z moim kuzynem który rozwala wszystko, co napotka na swej drodze, to wszystkie swoje rzeczy zamykam na klucz u siebie w pokoju. Dzięki temu mam pewność, ze mój telewizor, komputery, aparaty, kosmetyki i ciuchy przeżyją starcie z tym małym potworkiem. Jego rodzice nie reagują jak rzuca komuś zabawki do talerze, pluje do talerza albo rzuca czołgiem w telewizor plazmowy...

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość

zalezy jakie dziecko. jeśli malutkie to ok, ale sorry nie mam zamiaru 8 letniemu dzieciakowi miejsca ustępowac a ostatnio mialam taką sytuację. - ustapilam miejsca starszej kobiecie a ona wnuka 8 letniego posadzila.
następnym razem wsiadę o kuli i tez ustapione miejsce przekazę zdrowemu chłopu na przyklad
Ja też nie ustępuję miejsca dzieciom, chyba że są chore. Moim zdaniem 8-latek może sobie spokojnie postać. Tym bardziej że sama mam zaburzenia błędnika i problem z utrzymaniem równowagi.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Ja raz byłam na zakupach w Biedronce i myślałam, że padnę.
Jakaś starsza babka, kupowała bułki i zamiast je popakować w woreczki, to ona luzem wrzuciła do koszyka. Mało tego. Ona potem przy kasie wysypała te ,,gołe'' bułki, na te taśmę co przesuwa towary. Obrzydliwe.

I pomysleć, że ktos to potem zje.
Też mnie to razi, podobnie jak zjadanie bułki, która spadła na podłogę, wybieranie ich gołymi rękoma i wrzucanie do jednego wora z jajami.

Dziwi mnie, że ludzie tak wiele informacji piszą o sobie na portalach. Wspominają o ciężkich chorobach, podają nazwę niewielkiej miejscowości, swoje imię, miasto, uczelnię i kierunek, na którym są. Niestety, to czyni je bardzo łatwymi do rozpoznania. Pal licho, gdy piszą o swojej pasji do fotografowania, gorzej gdy piszą o chorobach.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 00:26   #2775
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ludzie tak wiele informacji piszą o sobie na portalach. Wspominają o ciężkich chorobach, podają nazwę niewielkiej miejscowości, swoje imię, miasto, uczelnię i kierunek, na którym są. Niestety, to czyni je bardzo łatwymi do rozpoznania. Pal licho, gdy piszą o swojej pasji do fotografowania, gorzej gdy piszą o chorobach.
Z facebooka można dowiedzieć się naprawdę wiele, aż się kiedyś zdziwiłam jak wiele

Stary 2012-04-05, 00:34   #2776
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
Z facebooka można dowiedzieć się naprawdę wiele, aż się kiedyś zdziwiłam jak wiele
To prawda. Ja mogę śledzić perypetie związku mojego kolegi, który za każdym razem, gdy się pokłóci z dziewczyną, ustawia status związku: to skomplikowane. Moje konto na Fb przedstawia piękny pejzaż uwieczniony przeze mnie i męczę ludzi linkami do nowych muzycznych perełek xD I oczywiście sprawdzam ich linki
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 01:08   #2777
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Taki jest na nim napis, „dla matki z dzieckiem”. Widać ojciec jest tym gorszym rodzicem według niektórych
Naprawdę nie wiem co za problem napisać „dla rodzica z dzieckiem”
:
Ale wtedy dyskryminowane byłby nianie, ciocie, dziadkowie z małymi dziećmi- nie są ich rodzicami, wiec nici z przywilejów

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 01:32   #2778
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Ale wtedy dyskryminowane byłby nianie, ciocie, dziadkowie z małymi dziećmi- nie są ich rodzicami, wiec nici z przywilejów
To niech będą opiekunowie z dziećmi

Stary 2012-04-05, 09:27   #2779
amelia114
Raczkowanie

Opiszę mój wczorajszy przypadek - poszłam na zakupy do Lewiatana, stoję obok kasy a kobieta kupująca przede mną miała większość reszty wydaną grosikami i przez chwilę nie mogła się stamtąd pozbierać. W jednej ręce ciężkie siaty, druga pełna drobnych. W końcu... te z groszy które nie mieściły się jej w ręce wzięła do ust myślałam, że tam na miejscu wykorkuję
amelia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:42   #2780
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amelia114 Pokaż wiadomość
Opiszę mój wczorajszy przypadek - poszłam na zakupy do Lewiatana, stoję obok kasy a kobieta kupująca przede mną miała większość reszty wydaną grosikami i przez chwilę nie mogła się stamtąd pozbierać. W jednej ręce ciężkie siaty, druga pełna drobnych. W końcu... te z groszy które nie mieściły się jej w ręce wzięła do ust myślałam, że tam na miejscu wykorkuję
oj, szkoda, że nie połkła
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 09:49   #2781
Lady in Blue
Zakorzenienie

Sytuacja sprzed kilku tygodni - siąsiad z piętra wyżej puścił pawia przez okno, a ja miałam zapaskudzony rzygami cały parapet
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:23   #2782
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e
Konto usunięte

A mnie jeszcze dziwi, że instytucje/urzędy podają w kontaktach adresy mailowe (do konkretnych osób) i jak w końcu dzwonię, bo nie otrzymuję odpowiedzi, ani choćby potwierdzenia otrzymania, to słyszę, że porad udzielają telefonicznie... no to po kiego ten mail?
0f0603ed06f411a5d3d78a7f01b50240947bf49a_602474279be1e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 10:33   #2783
spritfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amelia114 Pokaż wiadomość
Haha aż się poplułam
spritfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 11:32   #2784
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Sytuacja sprzed kilku tygodni - siąsiad z piętra wyżej puścił pawia przez okno, a ja miałam zapaskudzony rzygami cały parapet
Fuuuuj.
Stary 2012-04-05, 11:46   #2785
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
mnie dziwi w sosunku do osób starszych, ale dzieciak lat 7 potrafi stać normalnie bez przewracania się ja w tym weku (chodząc do szkoly) ustępowalam miejsca starszym

A to się oczywiście zgadzam, zresztą pisałam w wątku "Afera w autobusie" że nie widzę powodu dla którego dzieciak od 6 lat wzwyż nie mógłby stać

Stary 2012-04-05, 12:19   #2786
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:

Kazałabym mu wyczyścić ten parapet
Stary 2012-04-05, 12:34   #2787
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość

Kazałabym mu wyczyścić ten parapet
Jeżeli taka sytuacja się powtórzy to tak zrobię.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 12:42   #2788
Bananalama
jestę wieszczę

miałam sąsiada, który lubił wypić i kiedyś soczystym pawiem oblał całą klatkę schodową. Od parteru po trzecie piętro . Oczywiście wszyscy z oburzeniem patrzyli na... sąsiadkę i domagali się sprzątania po chłopie. Sąsiadka ze spokojem oświadczyła, że ona nie rzygała, więc mężuś posprząta. Dwie godzinki później skacowany mężulek zręcznie operował ścierą na schodach, usuwając resztki libacji.

Stary 2012-04-05, 12:49   #2789
Phoce
Flawless

Cytat:

A może dziewczynie grubszej od ciebie będzie przykro, gdy usłyszy, że Ty się odchudzasz.
Ale ja nie trąbie na prawo i lewo, że się odchudzam
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 13:42   #2790
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Ale ja nie trąbie na prawo i lewo, że się odchudzam
Ok, ale może usłyszeć coś przypadkiem, zauważyć, a że takie osoby są przewrażliwione na swoim punkcie - może je zaboleć.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości