Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-05, 17:52   #2731
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a ja właśnie zafarbowałam włosy na ciemno i tż nie chce na mnie nawet spojrzeć

mój też zawsze udawał że nie widzi jak obcinałam lub farbowałam
Stary 2012-04-05, 18:00   #2732
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mój też zawsze udawał że nie widzi jak obcinałam lub farbowałam
ale chodzi o to że on nie może na mnie patrzeć, bo go odrzuca
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 18:04   #2733
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
pokaaaz my ocenimy Ja wlasnie zaraz bede mama farbowac, byla u nowego fryzjera i ja ścial na krociutko i tata nie chce na nia patrzec a mi sie podoba, wiec jednak faceci sie nie znają

U nas dziś piekne slonko tylko troche zimny wiatr Rano jak szlam na spacer to przykleila sie do nas tesciowa ale sie umęczylam rozmową z nią, kurcze mimo szczerych checi ja juz jej nie polubie

Agatek to sie bedzie dzialo jak małż wróci Ja nie powiem, ale u nas po tym porodzie tez jest gorąco, az sie boje zeby nie byl co rok prorok bo tz ciagle kracze ze bedzie maly Leon a do gin dopiero 13 ide po tabletki.
ostatnio brałam harmonet i na mnie działały kiepsko, mialam chroniczny ból głowy, do tego mega humorki, i brak libido tz tak sie zraził po tym do pigulek ze wrecz chcial mi zabronic ich brac ale nie ma to tamto albo seks i tabletki albo post

Boro ale to nie jest Twoj Krzysiu nie bo przeciez on jeszcze tak nie siedzi
paula przekonaj tż, psiaki są kochane a idzieci ponoć lepiej sie rozwijają, nasz Tifi jest bardzo kochany i tez chodzi i całuje Lenke , po raczkach i nozkach bo w buzie nie pozwalamy

Czy wasze dzieci trzymają juz zabawki w raczkach? śmieją sie same na widok zabawki?

Michaś jak narazie trzyma tylko grzechotkę w rączce
i ma przy huśtawce grzechotkę która wisi nad nim i tylko do niej się śmieje

mi się strasznie podoba ta reklama (bebilonu???? chyba) co ten dzieciaszek tak wodzi wzrokiem za tym misiem gdzie jest miś?? no super to zrobili
Stary 2012-04-05, 18:06   #2734
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Teściowa dopiero wyszła do pracy ma inną zmianę dziś i o, dziś sama muszę się zająć do 21 szwagra zagonię do sprzątania tylko się boję kąpieli- nie mam nic na podparcie plecków Nie umiem umyć sama- zawsze teściowa mi pomagała i trzymała główkę małej
dasz radę
przygotuj sobie wszystko wczesniej, wlej płyn, ręcznik rozłóż i będzie git
i nie przejmuj się najwyżej będzie trochę niedomyta

Cytat:
bo ja dopiero pierwszy raz w życiu biorę anty a włosy zaczeły mi na potęge wypadać, jakaś masakra [COLOR="Silver"]
a to wypadanie włosów akurat teraz to moze byc tez związane z porodem, wielu kobietom własnie coś ok 3 miesięcy po porodzie wypadają w dużych ilościach...
ja modlę się żeby tym razem mnie to ominęło, bo ostatnio to nieźle mnie przerzedziło...

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,trzymajcie kciuki za podroz.Jedziemy z DE do Polski,prawie700 km z malym.Mam nadzieje,ze bedzie spal.
zaciśnięte i bezpiecznej podróży

Cytat:
pokaż, pokaż
Tż się nie zna...

Cytat:
Czy wasze dzieci trzymają juz zabawki w raczkach? śmieją sie same na widok zabawki?
jak włoże grzechotke do rączki to trzyma i próbuje ją zjeść... i zabawnie to wygląda jak trafić nie może i zalicza nos,oko,czoło i dopiero buzia
i jak ją kładę na macie to się często uśmiecha jak zobaczy swoja ulubioną biedrone
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 18:06   #2735
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
ale chodzi o to że on nie może na mnie patrzeć, bo go odrzuca

oj to nie ładnie
teraz to tylko jakaś sexi koszulka nocna i jak zacznie się dobierać to : przykro mi ale nici z sexu bo ci się przecież nie podobam - zobaczysz jak szybko zacznie sypać komplementami
Stary 2012-04-05, 18:11   #2736
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
oj to nie ładnie
teraz to tylko jakaś sexi koszulka nocna i jak zacznie się dobierać to : przykro mi ale nici z sexu bo ci się przecież nie podobam - zobaczysz jak szybko zacznie sypać komplementami
ehhhh zobacze, na razie nie mam humoru
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 18:16   #2737
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
dasz radę
przygotuj sobie wszystko wczesniej, wlej płyn, ręcznik rozłóż i będzie git
i nie przejmuj się najwyżej będzie trochę niedomyta

a to wypadanie włosów akurat teraz to moze byc tez związane z porodem, wielu kobietom własnie coś ok 3 miesięcy po porodzie wypadają w dużych ilościach...
ja modlę się żeby tym razem mnie to ominęło, bo ostatnio to nieźle mnie przerzedziło...

zaciśnięte i bezpiecznej podróży

pokaż, pokaż
Tż się nie zna...

jak włoże grzechotke do rączki to trzyma i próbuje ją zjeść... i zabawnie to wygląda jak trafić nie może i zalicza nos,oko,czoło i dopiero buzia
i jak ją kładę na macie to się często uśmiecha jak zobaczy swoja ulubioną biedrone

no niestety ja już z tym wcześniej miałam problemy dlatego poszłam wykonać badania hormonalne bo widziałam że coś się złego dzieje wtedy się dowiedziałam ze choruję na PCO
jezdziłam po dermatologach byłam u ginekologa-endokrynologa ale jakoś nikt mi nie pomógł problem nadal był po porodzie było ok wypadać wypadały jak normalnemu człowiekowi wypadają codziennie a teraz od ponad 2 tyg zaczeła sie jedna wielka masakra i nawet nie o to chodzi że wypadają tylko o to że nie odrastają w tym miejscu gdzie mi wypadły ja mam tak zwane łysienie androgenowe

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
ehhhh zobacze, na razie nie mam humoru

oj nie przejmuj się chłopy to .... i czasami powinni porządnie dostać po dupsku przejdzie mu jak się już przyzwyczai na razie to coś nowego dlatego tak reaguje
Stary 2012-04-05, 19:48   #2738
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Obcięło mi znów cytowanie

Cytat:
Planujecie jakies wakacje ze swoimi dziecmi?
jak będzie wszystko ok to 3-4 dni w górach

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
moje dziecie przesypia mi cale noce kładziemy ja o 21 i spi do 7 rano
o jaaaa

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Pytanie do mam które szczepią zwykłymi: Czy maluszek miał jakąś reakcje poszczepienną??? Bo moja Misia miała spuchniętą nóżkę i płakała wieczorem bardzo mocno Czy macie jakies sposoby na to inne niż Altacet???
Nasz był tylko trochę niespokojny

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Nadrabiam dalej
Ale nie mogłam się oprzeć i Wam coś na dobry dzień zostawiam w załączniku
ale słodziachne

Cytat:
jeszcze sie mieści...
ale pamietaj, że ten od 9-36kg to mozna dopiero kiedy dziecko juz dobrze siedzi
no właśnie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Kazdy robi jak uwaza,ja jednak nie widzę sensu w kolczykowaniu niemowląt. Są urocze same w sobie,a kolczyki...no cóż...przy łysej głowce wyglądają nieco groteskowo.
Nie wypowiadałam się na ten temat...
Jak wcześniej pisałam miałam uszy przebite kilka chwil po narodzinach... w szpitalu, igłą z nicią chirurgiczną Kolczyki wówczas założone nosiłam do 5 urodzin i nic mi się nie działo, mimo, że miałam małe złote kółeczka

Podobno ludzie na ulicy zaczepiali moją mamę, bo byłam pierwszym dzieckiem w naszym mieście tak szybko zakolczykowanym i jak oglądam zdjęcia z tego okresu, to bardzo mi się taki mały dzidziol z kolczykami podoba.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja mam teraz cilest- tzn czekam na @ zeby zaczac brac. kiedys juz je brałam (ale to dawwno)i bylo ok. ciekawe jak teraz ...
Ja to brałam w celach leczniczych kilka m-cy i czułam się masakrycznie - mniej więcej jak w początku ciąży... ale nie chciałam zmieniać, bo to miało być tylko na trochę

Cytat:
czy Wasze dzieci tez juz tak głosno krzyczą??
czasem nawet bardzo, szczególnie jak nas o coś opr

Cytat:
Dziewczyny,trzymajcie kciuki za podroz.Jedziemy z DE do Polski,prawie700 km z malym.Mam nadzieje,ze bedzie spal.

Nadrabiam do końca i wracam

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
a ja dziś dostałam paczuszke z bebilonu i w niej jest śliczny śliniaczek z misiem do tego próbkę mleka i poradnik expertów dla rodziców, miła niespodzianka
Ja do teraz nawet misia nie dostałam

Cytat:
Zabawki chwyta rzadko, ale różne rzeczy typu pielucha, kocyk bez problemu i sobie majta
a śmieje się na widok karuzeli głównie. Chociaż póki co nie mamy zbyt wielu zabawek - kilka grzechotek, którymi się średnio interesuje, parę pluszaków z bajerami.

Cytat:
Co za facet

Poza tym nocka ok. Teraz siedzimy sami w domu, bo mąż w Kościele.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 19:51   #2739
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć
Ja do teraz nawet misia nie dostałam

Poza tym nocka ok. Teraz siedzimy sami w domu, bo mąż w Kościele.
ja misia też nie dostałam

no to zdrówka życzę by szybko mineło

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2012-04-05 o 19:52
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 20:23   #2740
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, że bez nadrobienia, ale jestem po wizycie u rehabilitantki. Powiedzcie mi czy Wy przewijacie, nosicie i w ogóle "obsługujecie" dzieci tak jak jest pokazane na filmikach Zawitkowskiego?

Ja myślałam, że prawidłowo postępuję z moim dzieckiem a tu się okazuje, że muszę się tego nauczyć od nowa...

Zacznę może od początku. Mam znajomą, której synek wylądował u rehabilitantki, bo miał jakieś tam przykurcze. Ona poradziła mi, żebym wzięła skierowanie od pediatry do przychodni rehabilitacyjnej. Co prawda moja pediatra stwierdziła, że mały się dobrze rozwija i dosłownie musiałam ją błagać o takie skierowanie, no ale w końcu je dostaliśmy. Wczoraj poszliśmy na wizytę i okazuje się, że Wojtuś za bardzo zaciska piąstki. Reszta jest chyba ok. Dzisiaj poszłam na takie ćwiczenia co to niby miało być pokazane jak nosić dziecko, jak je brać, jak ubierać. No i okazuje się, że ja źle to robiłam ;( Głupia byłam, że wcześniej tych filmików Zawitkowskiego nie obejrzałam, bo tak faktycznie jest pokazane to samo, co dzisiaj mi pokazano.
Muszę teraz Wojtusia przyzwyczaić do nowego noszenia itd.
w takim razie muszę popatrzec na filmiki Zawitkowskiego

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
czesc
bylismy dzis z malym na kontrolnym usg (po tym zabiegu) i jest gitarka za pół roku znowwwww....

Agatek a zrobilas sie na "buuuustfooooooo" ) dla meza??

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

a co do swiat to masakra- tesciowie nawet nie szepneli zebysmy wpadli (tz to ich jedyny syn). ja uich tez nie zaprosze. od naszego slubu wszystkie swieta oni sa u moich rodzicow. bez przesady. mamy male dziecko i nie bede nad nimi latac...
btw-oni igusia dopiero raz widzieli (wcale daleko nie mieszkaja a maly juttro 12 tyg konczy). nawet go po operacji nie odwiedzili. a moi rodzice jak choc na chwilke codziennie go nie zobacza to chorzy sa
super ,ze wszystko dobrze z Igusiem

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=W7dcF...feature=relmfu

w zyciu tak dziecka nie podniosłam na jednej rece....
a tak poza tym sliczniutki dzidzius

moj sie własnie kłóci z zabawkami
Bartosz też tak głośno krzyczy od 6 rano więc budzi zawsze dziadków

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:

mój czasami jak zacznie mnie wyzywać i krzyczeć na mnie to robi to z takim przejęciem ze my z tż boki zrywamy
najlepsze jest jak sie żali jak to mu źle i niedobrze aż za serce chwyta
Monika Bartek też tak sie czasami żali,jakby było mu tak zle z nami

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
pokaaaz my ocenimy Ja wlasnie zaraz bede mama farbowac, byla u nowego fryzjera i ja ścial na krociutko i tata nie chce na nia patrzec a mi sie podoba, wiec jednak faceci sie nie znają

U nas dziś piekne slonko tylko troche zimny wiatr Rano jak szlam na spacer to przykleila sie do nas tesciowa ale sie umęczylam rozmową z nią, kurcze mimo szczerych checi ja juz jej nie polubie

Agatek to sie bedzie dzialo jak małż wróci Ja nie powiem, ale u nas po tym porodzie tez jest gorąco, az sie boje zeby nie byl co rok prorok bo tz ciagle kracze ze bedzie maly Leon a do gin dopiero 13 ide po tabletki.
ostatnio brałam harmonet i na mnie działały kiepsko, mialam chroniczny ból głowy, do tego mega humorki, i brak libido tz tak sie zraził po tym do pigulek ze wrecz chcial mi zabronic ich brac ale nie ma to tamto albo seks i tabletki albo post

paula przekonaj tż, psiaki są kochane a idzieci ponoć lepiej sie rozwijają, nasz Tifi jest bardzo kochany i tez chodzi i całuje Lenke , po raczkach i nozkach bo w buzie nie pozwalamy

Bartosz od 2 dni trzyma w rączkach zabawki tj misiaki i grzechotki i oczywiście wkłada je do buzi
--------------------------------------------------
Dzisiaj byłam u fryzjera i trochę za jasne mi wyszły ,no ale tżtowi się podoba.
Po 3 wizycie w solarium juz nabrałam ładnych kolorow.

Z racji ,ze dzisiaj ZAJĄCZEK mój Synuś dostał trochę prezentów.
Od moich rodziców kurteczkę .Od teściow dresik gdzie na kapturze są uszy fajne,półśpiochy i welurowe śpiochy.Prababcia dała 50 zł,żebym coś kupiła a od nas rodziców dostał tego motyla lamaze (u nas jest za 41 zł) i o dziwo odrazu go polubił,bawił się i zmoczył prawie całego bo wkładał do buzi.

Przez cały dzień Bartuś spał 3 razy po pół godziny wiec po kapieli odrazu padl jak kawka.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-05 o 20:31
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 20:50   #2741
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Z racji ,ze dzisiaj ZAJĄCZEK mój Synuś dostał trochę prezentów.
Od moich rodziców kurteczkę .Od teściow dresik gdzie na kapturze są uszy fajne,półśpiochy i welurowe śpiochy.Prababcia dała 50 zł,żebym coś kupiła a od nas rodziców dostał tego motyla lamaze (u nas jest za 41 zł) i o dziwo odrazu go polubił,bawił się i zmoczył prawie całego bo wkładał do buzi.

Przez cały dzień Bartuś spał 3 razy po pół godziny wiec po kapieli odrazu padl jak kawka.
no to fajny zajączek
Igulec od moich rodziców to w kółko cos dostaje. jak tylko są na zakupach to chocby grzechotkę przywloką. ostatnio dostał kwaczącą kaczkę
no i tez juz słodko spi od 20 a mama ma wolne
dzisiaj rano tz sie nim zajął i spałam do 10,30 no ale o 8 wstałam, dałam małemu jeść i przewinełam, potem go wział tz a ja spaćku Bosko od urodzenia małego tak długo nie spałam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 20:57   #2742
bambusiek
Zakorzenienie

u nas zajączek w tym roku biedny Mały dostał tylko od dziadków grzeczotki do wózka, a od nas prezencik przyjdzie pocztą we wtorek

Jakoś tak mi zimno i nijak samej w domu - jak Tymek się obudzi, to go chyba oporządzę i wskoczymy razem pod kołderkę do naszedo wyrka
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 21:04   #2743
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
i jak sie po nich czujesz? zauważyłaś jakieś skutki uboczne i czy długo juz je bierzesz
bo ja dopiero pierwszy raz w życiu biorę anty a włosy zaczeły mi na potęge wypadać, jakaś masakra
Czuje się po nich ok Już je kiedyś brałam przez 3 lata

Cytat:
Mocno zaciśnięte

Cytat:
Sama jeszcze nie trzyma, ale śmieje się już sama do wiszących nad nią stworków
Stary 2012-04-05, 21:06   #2744
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

o to jeszcze lepiej a ja dziś widziałam, że są po 15,99 co rossman to co innego?!
cos mi się pomerdało,masz racje 15,99
Dzieńdobrywieczor
TŻ usypia małą,ona popłakuje w łóżeczku ,a ten tylko smoczkiem zapycha,a sam leży w wyrze.Ja to zaraz przytulę,pogłaszczę ,a ten jakiś ciemny sie zrobił.A jak fajnie rozmawiala z zabawkami z karuzreli,mamy nagrane.Dziś troche pojezdzilismy i tak szybko dzień mi zleciał.Co do kolczyków to ja mam zamiar przekłuć bo bardzo mi się to podoba,ale jeszcze nie wiem kiedy,pewnie jak zacznie chodzić.
Od nas sekretarka ksiedza,bo ona siedzi w kancelari na koniec jak wszystko pozapisywała ppowiedziała 150zł ,normalnie jak w sklepie.
Spadam sie myciu i spać,chyba ,ze moze dziś stracę dziewictwo(boję się) to spac później
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 21:10   #2745
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dzieńdobrywieczor
TŻ usypia małą,ona popłakuje w łóżeczku ,a ten tylko smoczkiem zapycha,a sam leży w wyrze.Ja to zaraz przytulę,pogłaszczę ,a ten jakiś ciemny sie zrobił.A jak fajnie rozmawiala z zabawkami z karuzreli,mamy nagrane.Dziś troche pojezdzilismy i tak szybko dzień mi zleciał.Co do kolczyków to ja mam zamiar przekłuć bo bardzo mi się to podoba,ale jeszcze nie wiem kiedy,pewnie jak zacznie chodzić.
Od nas sekretarka ksiedza,bo ona siedzi w kancelari na koniec jak wszystko pozapisywała ppowiedziała 150zł ,normalnie jak w sklepie.Spadam sie myciu i spać,chyba ,ze moze dziś stracę dziewictwo(boję się) to spac później
łoj faktycznie jak w sklepie

nie bój się ta druga utrata dziewictwa jest przyjemniejsza od tej pierwszej , przynajmniej u mnie tak było
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 21:14   #2746
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

Zdjecie mu sie bardzo podoba, nawetpowiedzial, ze "slodko", ale psiaczek bedzie jak Nikos podrosnie

Nikos trzyma grzechotke, ale trzeba mu ja wlozyc do raczki, natomiast pieluszke czy kocyk sam lapie i wymachuje raczkami
A na widok zabawki, szczegolnie karuzeli cieszy sie jak szalony

-----------------------------
Synus zasnal, wiec mozna sie czyms zajac
Nikos siedzial dzis z babcia prawie 4 godz, a w tym czasie ja jezdzilam odebrac paczke od mamusi, bo podala nam swojskie wedlinki i takie tam na swieta i chyba oszalala, bo nie miesci nam sie w zamrazarce Przy okazji kupilam malemu wiosenna kurteczke, bo szukalismy juz chyba z 2 tygodnie i nigdzie nie bylo nic bez kaptura, wiec jak dzis trafilam to odrazu wzielam I sobie 2 pary butów zakupilam, a co trzeba byc sexi mamusia w swieta
Stary 2012-04-05, 21:20   #2747
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
u nas zajączek w tym roku biedny Mały dostał tylko od dziadków grzeczotki do wózka, a od nas prezencik przyjdzie pocztą we wtorek

Jakoś tak mi zimno i nijak samej w domu - jak Tymek się obudzi, to go chyba oporządzę i wskoczymy razem pod kołderkę do naszedo wyrka
ja małemu na zająca kupiłam te nosidełko a od moich rodziców dostał na tą karuzele ale że z karuzelą nie wypaliło muszę ją odesłać by mi siano zwrócono to za te pieniązki mam zamiar mu kupić tego konika z fishera fajniutki się wydaje ale nie wiem czy małego akurat zainteresuje noo ale spróbować można tym bardziej że babcia powiedziała ze za te pieniądze mam mu to kupic
a czy coś dostanie od drugiej babci to nie wiem

wiem że chciała na chrzciny mu kupić mate edu ale dostał po dziecku mojej kuzynki muszę ją tylko odebrać od moich rodziców bo tam ją zostawili wiec muszę babci powiedziec by już nie kupowała bo zresztą po co nowa jak to i tak jest tylko na chwilkę bo jak dziecko już zacznie chodzić to taka mata idzie w odstawkę więc ja nowej nie potrzebuje za te pieniądze moze kupić np małemu porządny termometr bo ja kupiłam taki w smoczku i jest za długi że jak małemu daje do buzi to się krztusi i wypluwa a poprzedni jaki mieliśmy też w smoczku był ok nic takiego się nie działo ale szybko się popsuł i nie chciałam już takiego samego
Stary 2012-04-05, 21:46   #2748
czubasek20
Zakorzenienie

Ja tak na szybkiego bo moja mała nie polubiła się z kołderką i wierzga nóżkami.

Czy was tez boli jajnik albo jajniki po porodzie? Bo mnie od dwoch dni nawala i chyba bede musiała jeszcze przed świętami do gina iśc bo nie wytrzymam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 21:57   #2749
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
a my ciągle się bujamy z tym katarkiem, masakra jakaś do tego wymioty, bo się śpikami zaciągnie no i brak apetytu -zjada mi tylko 70 co 2,5h
czy frida jest skuteczniejsza od gruszki? gruszką nie mogę wyciągnąć tych śpików, a mała strasznie chrapie ;(
Gruszka to chyba do wyciągania kózek jest, a frida do kataru
Cytat:
spróbuj syropu z cebuli (pokrój cebulę, zasyp cukrem, odstaw w ciepłe miejsce) mi bardzo pomógł jeszcze w ciąży
niestety chyba wszystkie leki na gardło zawierają szałwię
aaaa jeszcze jest drosetux, dostała go moja mała
Zawsze sie tym syropem leczyłam, ale teraz to wezdmie Krzynia raczej
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
o jaki buziak
A tak na marginesie... boroo, nie wiem czy zauważyłaś, ale Twój pies nosi za duże futro, chyba po starszym bracie
Chciałabym mieć takiego psiaka i owszem
Ale to nie mój piesek
Cytat:
tantum verde próbowałaś?
Mam Tantum -jeszcze z okresu ciąży zostało, ale tam jest alkohol i mięta i nie wiem czy przy karmieniu można
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
CZY WASZE DZIECKI MAJĄ ZAPARCIA I ŚMIERDZĄCE BĄKI?? PO JAKIM CZASIE DAJECIE CZOPEK JA PO 2
Z góry dziękuje
To raczej nie są zaparcia, ale kupki potrafi jakieś 5 dni nie zrobić. Ostatnio pani doktor powiedziała, że na piersi i do 10 dni może nic nie być i dopiero po tym czopka kawałeczek glicerynowego podać.
Jeszcze nie dawałam czopka (oprócz paracetamolu w czaie gorączki po szczepieniu).
Cytat:
Dzień dobry laseczki
Właściwie mój dzień nie jest za dobry, od rana wkur.wia mnie babiszon z all, ten od leżaczka
Poradzcie co robić, bo mi już ręce opadają.
Kupiłam leżaczek-bujaczek przez Kup teraz i kaske przelałam od razu. Niestety na następny dzień napisała mi maila, ze leżaczek uległ zniszczeniu i oddała mi pieniądze.
Transakcja nie doszła do skutku więc wystawiłam neutralny komentarz. Ona odpisała mi na maila tak: "Uważam że pani komentarz neutralny jest nie na miejscu za taki komentarz mogę Pani wystawić jedynie komentarz negatywny. Nic Panią to nie kosztowało a leżaczek poprostu przy przeprowadzce uległ zniszczeniu".
Ja się oczywiście wkurzyłam i napisałam jej, że mogła wycofać ofertę i ze za dziecinne uważam wystawienie mi negatywa tylko dlatego, ze ja dałam neutralny.
Dziś otwieram strzynkę mailową i widzę wiadomość od niej że jeśli nie wycofam swojego neutralnego komentarza to da mi negatywa bo psuję jej opinie na all.
Nie wiem nawet czy można wycofać komentarz
Przeszperałam jej konto na all i co widzę dwa tygodnie temu miała identyczy leżaczek do sprzedania i opis taki sam i fotki leżaczka te same... no zobaczcie:
tu mój leżaczek:http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html
a tu leżaczek sprzedany dwa tyg. wcześniej: http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...180528861.html
różnią się tylko ceną! Nawe w opisie napisała tak: " Leżaczek używany był ze 3 razy ponieważ córka dostała 2 na chrzciny i korzystała z tam tego" i to przy jednym i przy drugim.
Nie wiem o co babie chodzi Jakaś piźnięta w dekiel!
Od razu pisz na spór, bo ewidentnie kobita nie ma racji. Ale co napisałaś w tym neutralnym? Bo aż ciekawa jestem o co tak się wściekła.
Cytat:
no dziękuję za pocieszenie!! Jeszcze się nie ten teges majonez ? coś lipnie przecież miałaś taki sexy strój...
Strój był właśnie po to, żeby był sexi i tyli
Jeszcze nic i się nawet nie zanosi - z mojej strony oczywiście, bo tż sobie już włosy z głowy rwie

Miałam nadrobiać dziś,a najzwyczajniej usnęłam
Potem zakupy... Acha! W Kauflandzie Pampersy Sleep&Play w promocji. Z 32zł na 25zł przecenione - tak gdyby któraś z Was ich używała

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 21:58   #2750
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
tylko się boję kąpieli- nie mam nic na podparcie plecków Nie umiem umyć sama- zawsze teściowa mi pomagała i trzymała główkę małej
Ja ciągle sama kąpię Asię sama i muszę się pochwalić że idzie mi to coraz szybciej Mi jest najwygodniej na takiej specjalnej wyprofilowanej gąbce bo nie trzeba główki trzymać - obie ręce mam wolne

Cytat:
nikt nie chce kupić mojej sexi sukienki z poprawin agrrrrrrrr założonej aż 1 raz
pokaż

Cytat:
Anabellita jak tam sprawa z allegro? ja bym nie odpuszczała tym bardziej że tobie nie ma nic do zarzucenia a ona nie wywiązała sie z umowy poza tym ona coś kręci z tego co czytałam.
komentarz to jest informacja na temat towaru i jakości przeprowadzonej aukcji tu niestety była przeprowadzona fatalnie więc powinna dostać negatywa a ona nie ma prawa cie straszyc ze ci wystawi negatywa za to że jej psujesz reputacje bo nie do tego służą komentarze i takei zachowanie możesz zgłosić na all
A dzisiaj babiszon od leżaczka znowu napisał mi e-maila ze starą śpiewką, ze wystawi mi negatywa, już mi się jej odpisywać nie chce, w kółko to samo pisze Jak na razie to tylko mi grozi, a nic nie robi. Ja sobie poczekam na negatywa i zakładam spór.
A Ty wycofujesz spór?
Cytat:
szerokiej drogi
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Pozwolilam sobie zapisac i pokaze Tz, jak wroci z pracy, moze to go przekona i w koncu kupi mi obiecanego psiaka
ooo a jakiej rasy? A może kundelka?
Chcesz pewnie szczeniaczka? Ja już to przerabiałam - sporo roboty ze sprzątaniem kup i praniem dywanów po siuśkach
Cytat:
dawaj fotkę do klubiku - ocenimy

------------
ufff w końcu Wam odpisałam, jeśli coś będzie niezrozumiałe to wybaczcie, ale skupić się nie mogłam bo TŻ ciągle mi nad uchem dziamgoli i nie mogę się skupić

Asia po szczepieniu śpi jak borsuk. Bidulka płakała tak żałośnie przy ukłuciu że mi łzy w oczach stanęły. Jeszcze długo po opuszczeniu gabinetu nie mogła sie uspokoić, musiała się wyżalić

W kauflandzie kupiłam dziś pampersy Sleep&Play rozmiar 3 (od 4 do 9kg tak na zapas) 50szt. za 24,99zł

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-04-05 o 22:00
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 22:09   #2751
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ciągle sama kąpię Asię sama i muszę się pochwalić że idzie mi to coraz szybciej Mi jest najwygodniej na takiej specjalnej wyprofilowanej gąbce bo nie trzeba główki trzymać - obie ręce mam wolne

pokaż

A dzisiaj babiszon od leżaczka znowu napisał mi e-maila ze starą śpiewką, ze wystawi mi negatywa, już mi się jej odpisywać nie chce, w kółko to samo pisze Jak na razie to tylko mi grozi, a nic nie robi. Ja sobie poczekam na negatywa i zakładam spór.
A Ty wycofujesz spór?

szerokiej drogi

ooo a jakiej rasy? A może kundelka?
Chcesz pewnie szczeniaczka? Ja już to przerabiałam - sporo roboty ze sprzątaniem kup i praniem dywanów po siuśkach

dawaj fotkę do klubiku - ocenimy

------------
ufff w końcu Wam odpisałam, jeśli coś będzie niezrozumiałe to wybaczcie, ale skupić się nie mogłam bo TŻ ciągle mi nad uchem dziamgoli i nie mogę się skupić

Asia po szczepieniu śpi jak borsuk. Bidulka płakała tak żałośnie przy ukłuciu że mi łzy w oczach stanęły. Jeszcze długo po opuszczeniu gabinetu nie mogła sie uspokoić, musiała się wyżalić

W kauflandzie kupiłam dziś pampersy Sleep&Play rozmiar 3 (od 4 do 9kg tak na zapas) 50szt. za 24,99zł
ja dopiero wycofam jak otrzymam pieniądze ale pozytywa i tak nie wystawie negatywa też nie bo jeżeli kolo będzie w porządku i odda siano to tego neutrala moze dostać za to ze był fer w tym chociaż

te pieluchy są podobno do d... tzn nawet do d... sie nie nadają podobno przeciekają i są kijowe

ja Michasia też cały czas sama kąpie i też mam do tego tą specjalną gąbkę ze mam obie ręce wolne musze tylko już kupić nową bo ta już mi sie drze i już taki ma brzydki szary kolor miejscami więc czas na wymianę
Stary 2012-04-05, 22:10   #2752
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Od razu pisz na spór, bo ewidentnie kobita nie ma racji. Ale co napisałaś w tym neutralnym? Bo aż ciekawa jestem o co tak się wściekła.

Potem zakupy... Acha! W Kauflandzie Pampersy Sleep&Play w promocji. Z 32zł na 25zł przecenione - tak gdyby któraś z Was ich używała
no na razie czekam na jej ocenę, zobaczymy co ona zrobi, a napisałam jej dokładnie tak:
Dałam neutralny, bo transakcja nie doszła do skutku. Ponoć "leżaczek uległ zniszczeniu", no cóż, może jednak pozostawię to bez komentarza :/
Wiem wiem, wredna jestem, ale byłam wtedy bardzo wściekła na babsztyla

Wyprzedziłaś mnie z info o pampersach w kauflandzie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2012-04-05, 22:10   #2753
*Agatek*
Zakorzenienie

Ahh jaka ja jestem jednak za☠☠☠ista wykąpałam 1 raz w życiu sama swoje dziecko! ależ jestem z siebie dumna! kąpałam ją dłuuuugo, pozwoliłam się popluskać troszkę i jej się podobało dolewałam co jakiś czas gorącej wody to miała stałą temperaturę Ale coś nie chciała usnąć czyżby stresuje się, że zobaczy starego po 1,5 miecha?? musiałam wziąć na ręce, utulić, pogłaskać i dopiero wtedy odłożyłam, widocznie dziecku mało czułości było, bo padła jak sznyta

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=W7dcF...feature=relmfu

w zyciu tak dziecka nie podniosłam na jednej rece....
a tak poza tym sliczniutki dzidzius

moj sie własnie kłóci z zabawkami
widziałam to w ogóle dziwnie kładzie na przewijak ja tam jedna ręka pod kark, druga pod dupala i nara
Cytat:
mnie też to czeka ale za około 2 miesiące... trzymam mocno kciuki!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Dzien Dobry
nadrobilam wszystko, ale zacytowalo mi tylko dwa posty
o o jaka ściema nie chce się co??
Cytat:
o jaaaa jak nie niebieskie czy tam fioletowe to jeszcze inny kolorek?? Ty to lubisz jednak eksperymentować

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 22:10   #2754
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
śmieje się, ale jeszcze nie trzyma- próbuje, ale marnie to jej wychodzi za często ma piąstki zaciśnięte
A faceci są zawsze mądrzy- najlepiej dziecko rak cak cak rok po roku bo dla nich to czysta przyjemność wrrr
Cytat:
no to fajny zajączek
Igulec od moich rodziców to w kółko cos dostaje. jak tylko są na zakupach to chocby grzechotkę przywloką. ostatnio dostał kwaczącą kaczkę
aaaa tam i tak mnie nie pobijesz! nie ma to jak kwaczący zajączek!
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dzieńdobrywieczor
Od nas sekretarka ksiedza,bo ona siedzi w kancelari na koniec jak wszystko pozapisywała ppowiedziała 150zł ,normalnie jak w sklepie.
Spadam sie myciu i spać,chyba ,ze moze dziś stracę dziewictwo(boję się) to spac później
wiesz co, nasz ksiądz niby mówił: "co łaska" ale powiedział coś takiego, że wiem iż mało nie można dać on lubi obgadywać ile kto dał, także by wszyscy wiedzieli jakbyśmy rzucili mu np. 50 zł dlatego damy chyba około 150-200 zł...
No i za upojną nockę!

Stary 2012-04-05, 22:14   #2755
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
co do dawania w łapę księdzu to mnie jeszcze czeka prośba o ślub a no właśnie chyba się nie chwaliłam 22.09 będziemy brać kościelny, moi rodzice obiecali się dorzucić także z drugim dzieciakiem do chrztu już nie pójdę jako "grzesznica"
E no, e no! Takie info i się nic nie chwaliłaś? Nie ładnie!
A tak poważnie to super i gratuluję decyzji. Tylko koniecznie zdjęcia będziesz musiała nam pokazać
Cytat:
ja tyż i tylko mi szkoda że ni epuszczają tego w tv
normalnych filmów i bajek dla dzieci typu krecik , wilk i zając, sąsiedzi, rumcajs, itp itd przecież to są najpiękniejsze bajki a te co teraz widze co puszczają w tv to aż mi sie chce
Cytat:
ha! ale bolek i lolek i reksio lecą na tvs codziennie chyba bo często oglądamy z tz
Lecą na TV Puls często takie "nasze" bajki. I są na stronie NOSTALGIA w menu po prawej lista bajek

Stary 2012-04-05, 22:15   #2756
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
W Kauflandzie Pampersy Sleep&Play w promocji. Z 32zł na 25zł przecenione - tak gdyby któraś z Was ich używała
te to się zgrały!

Anabellita wystawiłam jeszcze raz... ehh, nie śmiej się, bo się w niej nie dopinam za gruba jestem

Stary 2012-04-05, 22:26   #2757
MartuNiunia87
Rozeznanie

elo wpadłam tylko powiedzieć, że żyjemy

MARTYNKA KOŃCZY DZIŚ 6 TYGODNI WIĘC stawiamy po kawusi i ciastku :P

jesteśmy troszkę zalatane - święta i te chrzciny, no i przyjechała już moja chrzestna ze swoim synem (chrzestny Martynki) jutro jeszcze musi szwagierka do ksiedza isc i trzeba wszystko dopiąć na ost guzik, także jak już trochę będę mieć czasu to ponadrabiam i wtedy pocytuję

Buuuzia
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 22:28   #2758
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość

PYTANIE!!!!! do mam, karmiących butelką.
Kiedy wprowadzacie pierwsze posiłki??? Ja się zastanawiam czy dać jabłuszko jak skończy 3 miesiące..???

Hej
my zaczynamu rozszerzanie diety dokładnie za 4 tyg, mały zacznie 4 miesiąc. Pediatra tak zaleciła. Zaczniemy od jabłuszka, ziemniaczka i marchewy już się nie mogę doczekać. Mały po tym obrzydliwym Nutramigenie będzie miał miłą odmianę.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 22:34   #2759
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

stawiam zaległego kielonka, bo wczoraj Majce stuknęły 3 miesiące
Najlepszego dla królewny

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ksiądz brał co łaska a tu ma wytyczone ceny ślub 1000 chrzciny 300-400

ja tez, w ogóle jak patrze w tv na te bajki to wpadam w furię.
Nie ma to jak reksio, bolek i lolek i cała reszta ewentualnie stare bajki disneya

a co do Akademii , po przeczytaniu książki kilka nocy pod rząd śniło mi się ze z lasu(miałam las za domem ) wybiegają ludzie w głowami wilków i mnie chcą ugryźć
Spytaj księdza co bierze za snikersa Może taki cennik też posiada

O masakra Mi też się takie głupoty śniły -ale to koszmary były z tymi wilkami. Długo mnie męczył król wilków i jego kły jak po mnie przychodzą do pałacu w imię zemsty hehehe

Stary 2012-04-05, 22:36   #2760
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Anabellita wystawiłam jeszcze raz... ehh, nie śmiej się, bo się w niej nie dopinam za gruba jestem
Nie no nie jest zła Wydaje mi się, że nie chcą jej kupić bo żadnych wymiarów nie podałaś.

CÓRCIA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości