|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
ale chodzi o to że on nie może na mnie patrzeć, bo go odrzuca
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Michaś jak narazie trzyma tylko grzechotkę w rączce i ma przy huśtawce grzechotkę która wisi nad nim i tylko do niej się śmieje mi się strasznie podoba ta reklama (bebilonu???? chyba) co ten dzieciaszek tak wodzi wzrokiem za tym misiem gdzie jest miś?? no super to zrobili
|
|
#2734 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przygotuj sobie wszystko wczesniej, wlej płyn, ręcznik rozłóż i będzie git ![]() i nie przejmuj się najwyżej będzie trochę niedomyta ![]() Cytat:
ja modlę się żeby tym razem mnie to ominęło, bo ostatnio to nieźle mnie przerzedziło...Cytat:
zaciśnięte i bezpiecznej podróży Cytat:
Tż się nie zna... Cytat:
i zabawnie to wygląda jak trafić nie może i zalicza nos,oko,czoło i dopiero buzia i jak ją kładę na macie to się często uśmiecha jak zobaczy swoja ulubioną biedrone |
|||||
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
oj to nie ładnie ![]() teraz to tylko jakaś sexi koszulka nocna i jak zacznie się dobierać to : przykro mi ale nici z sexu bo ci się przecież nie podobam - zobaczysz jak szybko zacznie sypać komplementami
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no niestety ja już z tym wcześniej miałam problemy dlatego poszłam wykonać badania hormonalne bo widziałam że coś się złego dzieje wtedy się dowiedziałam ze choruję na PCO jezdziłam po dermatologach byłam u ginekologa-endokrynologa ale jakoś nikt mi nie pomógł problem nadal był po porodzie było ok wypadać wypadały jak normalnemu człowiekowi wypadają codziennie a teraz od ponad 2 tyg zaczeła sie jedna wielka masakra i nawet nie o to chodzi że wypadają tylko o to że nie odrastają w tym miejscu gdzie mi wypadły ja mam tak zwane łysienie androgenowe ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- oj nie przejmuj się przejdzie mu jak się już przyzwyczai na razie to coś nowego dlatego tak reaguje
|
|
#2738 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Obcięło mi znów cytowanie ![]() jak będzie wszystko ok to 3-4 dni w górach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak wcześniej pisałam miałam uszy przebite kilka chwil po narodzinach... w szpitalu, igłą z nicią chirurgiczną Kolczyki wówczas założone nosiłam do 5 urodzin i nic mi się nie działo, mimo, że miałam małe złote kółeczka![]() Podobno ludzie na ulicy zaczepiali moją mamę, bo byłam pierwszym dzieckiem w naszym mieście tak szybko zakolczykowanym i jak oglądam zdjęcia z tego okresu, to bardzo mi się taki mały dzidziol z kolczykami podoba.Cytat:
![]() czasem nawet bardzo, szczególnie jak nas o coś opr ![]() Cytat:
![]() Nadrabiam do końca i wracam ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() a śmieje się na widok karuzeli głównie. Chociaż póki co nie mamy zbyt wielu zabawek - kilka grzechotek, którymi się średnio interesuje, parę pluszaków z bajerami. Cytat:
![]() _________________________ A u nas pojawił się katarek + sporadycznie kaszel szczególnie z rana, ale ze 2 psiknięcia wodą i zawartość noska sama wylatuje, szczególnie jak Mały o coś sapie![]() Poza tym nocka ok. Teraz siedzimy sami w domu, bo mąż w Kościele.
|
|
#2739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja misia też nie dostałamno to zdrówka życzę by szybko mineło
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2012-04-05 o 19:52 |
|
|
|
|
#2740 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
-------------------------------------------------- Dzisiaj byłam u fryzjera i trochę za jasne mi wyszły ,no ale tżtowi się podoba .Po 3 wizycie w solarium juz nabrałam ładnych kolorow .Z racji ,ze dzisiaj ZAJĄCZEK mój Synuś dostał trochę prezentów. Od moich rodziców kurteczkę .Od teściow dresik gdzie na kapturze są uszy fajne,półśpiochy i welurowe śpiochy .Prababcia dała 50 zł,żebym coś kupiła a od nas rodziców dostał tego motyla lamaze (u nas jest za 41 zł) i o dziwo odrazu go polubił,bawił się i zmoczył prawie całego bo wkładał do buziPrzez cały dzień Bartuś spał 3 razy po pół godziny wiec po kapieli odrazu padl jak kawka Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-05 o 20:31 |
|||||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Igulec od moich rodziców to w kółko cos dostaje. jak tylko są na zakupach to chocby grzechotkę przywloką. ostatnio dostał kwaczącą kaczkę ![]() no i tez juz słodko spi od 20 a mama ma wolne ![]() dzisiaj rano tz sie nim zajął i spałam do 10,30 no ale o 8 wstałam, dałam małemu jeść i przewinełam, potem go wział tz a ja spaćku Bosko od urodzenia małego tak długo nie spałam
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
u nas zajączek w tym roku biedny
Mały dostał tylko od dziadków grzeczotki do wózka, a od nas prezencik przyjdzie pocztą we wtorekJakoś tak mi zimno i nijak samej w domu - jak Tymek się obudzi, to go chyba oporządzę i wskoczymy razem pod kołderkę do naszedo wyrka
|
#2743 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieńdobrywieczor TŻ usypia małą,ona popłakuje w łóżeczku ,a ten tylko smoczkiem zapycha,a sam leży w wyrze .Ja to zaraz przytulę,pogłaszczę ,a ten jakiś ciemny sie zrobił.A jak fajnie rozmawiala z zabawkami z karuzreli .Dziś troche pojezdzilismy i tak szybko dzień mi zleciał.Co do kolczyków to ja mam zamiar przekłuć bo bardzo mi się to podoba,ale jeszcze nie wiem kiedy,pewnie jak zacznie chodzić.Od nas sekretarka ksiedza,bo ona siedzi w kancelari na koniec jak wszystko pozapisywała ppowiedziała 150zł ,normalnie jak w sklepie .Spadam sie myciu i spać,chyba ,ze moze dziś stracę dziewictwo(boję się) to spac później
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bój się ta druga utrata dziewictwa jest przyjemniejsza od tej pierwszej , przynajmniej u mnie tak było
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikos trzyma grzechotke, ale trzeba mu ja wlozyc do raczki, natomiast pieluszke czy kocyk sam lapie i wymachuje raczkami ![]() A na widok zabawki, szczegolnie karuzeli cieszy sie jak szalony ![]() ----------------------------- Synus zasnal, wiec mozna sie czyms zajac ![]() Nikos siedzial dzis z babcia prawie 4 godz, a w tym czasie ja jezdzilam odebrac paczke od mamusi, bo podala nam swojskie wedlinki i takie tam na swieta i chyba oszalala, bo nie miesci nam sie w zamrazarce Przy okazji kupilam malemu wiosenna kurteczke, bo szukalismy juz chyba z 2 tygodnie i nigdzie nie bylo nic bez kaptura, wiec jak dzis trafilam to odrazu wzielam I sobie 2 pary butów zakupilam, a co trzeba byc sexi mamusia w swieta
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czy coś dostanie od drugiej babci to nie wiem ![]() wiem że chciała na chrzciny mu kupić mate edu ale dostał po dziecku mojej kuzynki muszę ją tylko odebrać od moich rodziców bo tam ją zostawili wiec muszę babci powiedziec by już nie kupowała bo zresztą po co nowa jak to i tak jest tylko na chwilkę bo jak dziecko już zacznie chodzić to taka mata idzie w odstawkę więc ja nowej nie potrzebuje za te pieniądze moze kupić np małemu porządny termometr bo ja kupiłam taki w smoczku i jest za długi że jak małemu daje do buzi to się krztusi i wypluwa a poprzedni jaki mieliśmy też w smoczku był ok nic takiego się nie działo ale szybko się popsuł i nie chciałam już takiego samego
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybkiego bo moja mała nie polubiła się z kołderką i wierzga nóżkami.
Czy was tez boli jajnik albo jajniki po porodzie? Bo mnie od dwoch dni nawala i chyba bede musiała jeszcze przed świętami do gina iśc bo nie wytrzymam |
|
|
|
#2749 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to nie mój piesek ![]() Mam Tantum -jeszcze z okresu ciąży zostało, ale tam jest alkohol i mięta i nie wiem czy przy karmieniu można ![]() Cytat:
Jeszcze nie dawałam czopka (oprócz paracetamolu w czaie gorączki po szczepieniu). Cytat:
Cytat:
Jeszcze nic i się nawet nie zanosi - z mojej strony oczywiście, bo tż sobie już włosy z głowy rwie Miałam nadrobiać dziś,a najzwyczajniej usnęłam ![]() Potem zakupy... Acha! W Kauflandzie Pampersy Sleep&Play w promocji. Z 32zł na 25zł przecenione - tak gdyby któraś z Was ich używała
|
|
#2750 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zakładam spór. A Ty wycofujesz spór? Cytat:
szerokiej drogi ![]() Cytat:
Chcesz pewnie szczeniaczka? Ja już to przerabiałam - sporo roboty ze sprzątaniem kup i praniem dywanów po siuśkach ![]() Cytat:
------------ ufff w końcu Wam odpisałam, jeśli coś będzie niezrozumiałe to wybaczcie, ale skupić się nie mogłam bo TŻ ciągle mi nad uchem dziamgoli i nie mogę się skupić ![]() ![]() Asia po szczepieniu śpi jak borsuk. Bidulka płakała tak żałośnie przy ukłuciu że mi łzy w oczach stanęły. Jeszcze długo po opuszczeniu gabinetu nie mogła sie uspokoić, musiała się wyżalić ![]() W kauflandzie kupiłam dziś pampersy Sleep&Play rozmiar 3 (od 4 do 9kg tak na zapas ) 50szt. za 24,99zł
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-05 o 22:00 |
||||||
|
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te pieluchy są podobno do d... tzn nawet do d... sie nie nadają ja Michasia też cały czas sama kąpie i też mam do tego tą specjalną gąbkę ze mam obie ręce wolne musze tylko już kupić nową bo ta już mi sie drze i już taki ma brzydki szary kolor miejscami więc czas na wymianę
|
|
#2752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dałam neutralny, bo transakcja nie doszła do skutku. Ponoć "leżaczek uległ zniszczeniu", no cóż, może jednak pozostawię to bez komentarza :/ Wiem wiem, wredna jestem, ale byłam wtedy bardzo wściekła na babsztyla ![]() Wyprzedziłaś mnie z info o pampersach w kauflandzie
|
|
#2753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ahh jaka ja jestem jednak za☠☠☠ista
wykąpałam 1 raz w życiu sama swoje dziecko! kąpałam ją dłuuuugo, pozwoliłam się popluskać troszkę i jej się podobało dolewałam co jakiś czas gorącej wody to miała stałą temperaturę Ale coś nie chciała usnąć czyżby stresuje się, że zobaczy starego po 1,5 miecha?? ![]() Cytat:
ja tam jedna ręka pod kark, druga pod dupala i nara ![]() Cytat:
ale za około 2 miesiące... trzymam mocno kciuki!!!!!!! o o jaka ściema nie chce się co?? ![]() Cytat:
Ty to lubisz jednak eksperymentować
|
|
#2754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za często ma piąstki zaciśnięte ![]() A faceci są zawsze mądrzy- najlepiej dziecko rak cak cak rok po roku ![]() Cytat:
nie ma to jak kwaczący zajączek! Cytat:
on lubi obgadywać ile kto dał, także by wszyscy wiedzieli jakbyśmy rzucili mu np. 50 zł dlatego damy chyba około 150-200 zł... No i za upojną nockę!
|
|
#2755 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak poważnie to super i gratuluję decyzji. Tylko koniecznie zdjęcia będziesz musiała nam pokazać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Anabellita wystawiłam jeszcze raz... ehh, nie śmiej się, bo się w niej nie dopinam za gruba jestem
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
elo
wpadłam tylko powiedzieć, że żyjemy![]() MARTYNKA KOŃCZY DZIŚ 6 TYGODNI WIĘC stawiamy po kawusi i ciastku :P jesteśmy troszkę zalatane - święta i te chrzciny, no i przyjechała już moja chrzestna ze swoim synem (chrzestny Martynki) jutro jeszcze musi szwagierka do ksiedza isc i trzeba wszystko dopiąć na ost guzik, także jak już trochę będę mieć czasu to ponadrabiam i wtedy pocytuję ![]() Buuuzia
|
|
#2758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my zaczynamu rozszerzanie diety dokładnie za 4 tyg, mały zacznie 4 miesiąc. Pediatra tak zaleciła. Zaczniemy od jabłuszka, ziemniaczka i marchewy już się nie mogę doczekać. Mały po tym obrzydliwym Nutramigenie będzie miał miłą odmianę.
|
|
#2759 | |
|
Rozeznanie
|
Najlepszego dla królewny
![]() Cytat:
Może taki cennik też posiada ![]() O masakra Mi też się takie głupoty śniły -ale to koszmary były z tymi wilkami. Długo mnie męczył król wilków i jego kły jak po mnie przychodzą do pałacu w imię zemsty hehehe
|
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że nie chcą jej kupić bo żadnych wymiarów nie podałaś.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

my ocenimy
Ja wlasnie zaraz bede mama farbowac, byla u nowego fryzjera i ja ścial na krociutko i tata nie chce na nia patrzec
a mi sie podoba, wiec jednak faceci sie nie znają
Rano jak szlam na spacer to przykleila sie do nas tesciowa
ale sie umęczylam rozmową z nią, kurcze mimo szczerych checi ja juz jej nie polubie
a do gin dopiero 13 ide po tabletki.
gdzie jest miś?? no super to zrobili
tylko się boję kąpieli- nie mam nic na podparcie plecków
Nie umiem umyć sama- zawsze teściowa mi pomagała i trzymała główkę małej
się żeby tym razem mnie to ominęło, bo ostatnio to nieźle mnie przerzedziło...
zaciśnięte i bezpiecznej podróży
oj to nie ładnie
przejdzie mu jak się już przyzwyczai na razie to coś nowego dlatego tak reaguje

Kolczyki wówczas założone nosiłam do 5 urodzin i nic mi się nie działo, mimo, że miałam małe złote kółeczka

Gabrysia - 09.02.2012
a ja dziś widziałam, że są po 15,99 
wykąpałam 1 raz w życiu sama swoje dziecko!
ale za około 2 miesiące...
trzymam mocno kciuki!!!!!!!