|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Timii dziewczyny dobrze napisały, w zasadzie nie mam chyba co uzupełniać
![]() 12h po usuwają cewnik z pęcherza, pomagają wstać ( chociaz u nas położne nie pomagają - twierdzą że pacjentka ma wstać sama żeby potem była samodzielna i mogła obsłużyć siebie i opiekować się maleństwem - średnio mi się to podoba ale co zrobić) i trochę doprawadzasz się wtedy do ładu,tzn zmieniasz koszulę, czeszesz się, myjesz co dasz radę a jak jestes twardziel to idziesz pod prysznic
|
|
|
|
#2102 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Kism - własnie patrzę mata jest pisane jako martha a kornelii nie ma ale z tego co wiem to raczej jest pisane jako cornelia ![]() czytam właśnie o tej pionizacji, toż to jakaś masakra jest ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- dziękuję missmalezji za info ide spac tylko ze teraz to chyba nie usne
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pionizacja, cóż... Jak wiele razy było wspominane cc ma plusy i minusy Tak jak i sn...Nie czytaj już takich rzeczy chociaż na noc ![]() Ja się żegnam, Kochane! Jeszcze film jakiś z tż włączymy. Dobranoc |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest ciężko,ale im szybciej się wstanie,tym potem będzie łatwiej i tym prędzej wróci się do zdrowia. Trzeba pamiętać jednak że to poważna operacja, więc tak samo serio to traktować. Nie bój się prosić o leki przewciwbólowe jeszcze za nim zacznie Cię boleć tak,że nie możesz wytrzymać.
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Wtajemniczenie
|
Missmalezji - mam do Ciebie pytanie
czy możesz mi powiedzieć, czy istnieje jakaś reguła, że jak mój pierwszy synek miał żółtaczkę, to jest tendencja, że drugi też będzie miał, czy tu nie ma żadnej reguły? Chodzi mi o to, co mówią na ten temat nie tylko mądre książki, ale i praktyka czy to zależy wyłącznie od konkretnego dziecka czy jeszcze od czegoś?
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj mielismy wizyte i ... wszystko wporzadku
Maly juz nie taki maly bo wazy 1400g ) Dostalismy zdjecie stopek Maz siedzial wpatrzony w ekran caly czas. Ja przytylam tylko 0.2kg pielegniarka zdziwiona jak mi sie udalo tak malo przytyc po swietach. Pytalam ile przytylam wsumie od poczatku ciazy .. malutko tylko 3,5kg ( Cos ostatnio inna pielegniarka pokrecila bo mowila ze 5kg ) A po wizycie wybralismy sie na wycieczka na porodowke Maz zachwycony mowi ze jak w hotelu. Pokoje jednoosobowe z lazienkami dla meza lozko. Pytalam czy musze cos dla maluszka ze soba przyniesc to tylko ciuszki na wyjscie pampersy, kremy itp sa w szpitalu Ogolnie oddzial zrobil na mnie wrazenie. Aaa i po drodze spotkalam jednego faceta co chodzil na te klasy co ja jego zona dzisiaj urodzila synka A moja znajoma urodzila coreczke
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
jupiii jestem pierwsza we wtorek
cos nie moge zasnac... spalam w dzien wiec teraz mam problem... w poniedzalek mielismy gosci, tyle jedzenia na stole a powodzeniem cieszyly sie kabanosy i pistacje co do wagi... ja mam aktualnie jakies 18kg na plusie , ale co tam, mam juz to w :dupa: mam nadzieje, ze zrzuce - nie przejmujcie sie dziewczyny duzymi przyrostami - podam przyklad moich 2 kolezanek - jedna przytyla 30kg, druga 12kg ta co przytyla 30kg jest teraz jeszcze wieksza laska niz przed ciaza - a ta co przytyla jedynie 12kg - to 2 lata po urodzeniu dziecka nadal nie wyglada zbyt dobrze; don't worry! |
|
|
|
#2108 | |||
|
Zakorzenienie
|
yayyy GRATULACJE!!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wlasnie ze nie bylam 5min przed Toba
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiadomości z rana!!!
Kapukat, Śliweczka gratuluję!!! A ja coś dziś bardzo źle się czuję... Miałam nerwowe święta i chyba przyjdzie mi to odchorować... Do dentysty się wybieram, doczytam jak wrócę. Miłego dnia! |
|
|
|
#2110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja już wstałam bo młodego do przedszkola obudziłam,ciekawe czy pójdzie chętnie.Wczoraj poszedł pózno spać ale nie marudził wstając. |
||
|
|
|
#2111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Na dzisiaj nie mam żadnych planów. No może wrzucę do pralki ze dwa prania, bo się trochę uzbierało. Zamierzam też zrobić zamówienie u rajrodzica Może mi się uda edit. zamówienie już zrobione ![]() Cytat:
![]() Szpitala pozazdrościć ![]() Życzę udanego dnia. Czekamy na kapukat i dasti
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-10 o 08:05 |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Fajnie, że już po świętach. Minęły mi na siedzeniu za stołem praktycznie, bo w 1 dzień świąt byli u mnie dziadkowie, potem jeszcze teściowie przyjechali a wczoraj my u teściów. Próbuję oduczyć moich rodziców od odwiedzania się z teściami, bo uważam, ze to nie jest zdrowe, nie jest to ich rodzina, więc nie widzę potrzeby żeby sie widywali z okazji świąt w I dzień świąt teściowa zadzwoniła do mojej mamy, ale że było nas dużo to oni przyjechali do nas a wczoraj moja mama już nawet nie powiedziała mi, że też jadą do teściów. My z M zajeżdżamy a tam ich samochód stoi. No trochę przesada. Rozumiem, że raz na jakiś czas się spotkają, ale na Boga nie w święta. Jak będziemy mieć swój dom i taką ochotę to jednych i drugich zaprosimy a nie, ze oni za plecami się proszą. Mają swoje rodzeństwo, rodziców, SWOICH teściów, więc niech z nimi spędzają czas. No to sobie ponarzekałam :/ Też dzisiaj wstawię pranko, fajna pogoda to może szybko mi wyschnie. |
|
|
|
#2113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
oo widze wlasnie
gratulacje za udana wizyte ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
wiem, ze to moze dla Ciebie krepujace, ale fajnie, ze lubia sie nawzajem ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale oczywiście każdy może mieć w tym temacie swoje zdanie
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
aż dziwnie mi tak o świcie do Was pisać, zwykle o tej porze dopiero przewracam się na drugi bok. Ale dziś rano miałam dentystę no i trzeba było wstać, nawet nie najgorzej mi poszło Gaabbi a możesz się pochwalić co zamówiłaś? Bo ja właśnie mam listę, ale nadal do końca nie wiem co mi potrzebne będzie i co powinnam wziąć zamówienie mam zamiar zrobić wieczorem dziś.
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie, że nie wolałabym żeby darli koty, ale nie widzę powodu dla którego mają tak spędzać czas.
Święta spędza się najczęściej z RODZINĄ, więc wkurza mnie takie coś. nie widzę potrzeby żeby obie o mnie gadały czy wiedziały co u siebie nawzajem. teściowa do mnie ostatnio z pretensją, ze jej nie powiedziałam, że moja mama miała coś tam wycinane na oku. No sory, najbliższa rodzina wie o tym, po co jej taka informacja? W ogóle długi temat i szkoda nerwów. Muszę jeszcze kupić a aptece parę rzeczy dla małego a tak to większość mam chyba. Muszę w tym miesiącu przyoszczędzić trochę
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-04-10 o 08:32 |
|
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
wogole to moje dzieciatko od kilku dni znowu sie rozszalalo w brzuchu
![]() moze to sprawa, ze bylismy w gosciach i bylo o wiele za glosno - rodzina mojego meza jest naprawde glosna , najlepsze jest jak ktos cos do mnie mowi i wtraca sie do tego druga osoba i pyta zupelnie o co innego, wtedy juz glupieje i nie wiem, do kogo mam mowic ![]() wogole gadali do brzucha, pukali - biedna moja mala miala wrazenia ooo w ddtvn mowia o tym, ze matka przezuwa pokarm za dziecko i go karmi (alicia silverstone) |
|
|
|
#2118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mały też właśnie szaleje, chyba dlatego, że przed chwilą zjadłam kawałek sernika
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie po świętach prawie 2 kg więcej :/ no ale jak się prawie cały czas jadło słodycze, mimo sytego śniadania i obiadu, to co się dziwić. aż mam smaka na sernik :P ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- a w ogóle to spać nie mogłam. jak leżałam na boku to mnie plecy bolały, na plecach też nie za wygodnie, ale w końcu na nich usnęłam. w nocy budziłam się parę razy. cholera, coraz ciężej mi się obrócić z jednego boku na drugi |
|
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie,
Śliweńska wielkie gratulacje !!! Tacca zapisałam sobie w komórce Twój numer telefonu, gdyby coś się działo będę do Ciebie pisać. |
|
|
|
#2123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po BN też miałam wizytę i chyba sporo na plusie. Ale już się tym aż tak nie przejmuję. A ze spaniem też mam problem... Masakra.
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
kapukat, śliweńka - gratulacje!!!
Ja właśnie dziś zaczęłam pranie. Część pierwsza ubranek białych i bardzo jasnych.
|
|
#2125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A ja mam taki sajgon w domu po świąteczny,mam ochotę stąd uciec ale kto to posprząta
|
||
|
|
|
#2126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zalalam tylko woda - potem to zrobie ![]() wogole to czuje juz mega zmeczenie, wrecz wyczerpanie, wiec postanowilam sie juz nie forsowac za bardzo, a dzis musze przejechac prawie 100km :/ w jedna strone sama, a potem z mezem |
|
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Też mam problemy ze spaniem. Wczoraj cały dzień chodziłam przymulona jak po jakiejś imprezie, cały dzień piasek w oczach, nie wiem czemu, bo wstałam po 6ej, ale z jakieś 6 godzin to spałam.
Ale często bywa tak, że budzi mnie skurcz łydki czy pełny pęcherz i potem nie mogę zasnąć już do rana i np. od 3 nie śpię a potem cały dzień wyglądam jak zombi. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po swietach, nie rozpisuje sie, zaraz jade na skzole rodzenia zwiedzac porodowke
![]() Prosze mi sie nie przejmowac waga! mi brakuje 1.5kg do wagi trzycyfrowej .... myslalam, ze tego unikne, ale hcyba nie uniknepodobno w ostatnim mcu sie nie tyje? ja tyje :P.... wczoraj zmierzylam brzuszek i 124 cm! łal wczoraj zaczelam 37 tydz, wg usg bodajze ...40...:P! kurde
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-10 o 09:54 |
|
|
|
#2130 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiele osob cwiczy bez jakis bardzo widocznych rezultatow - dziewczyny czesto sie wypowiadaja na roznych forach o tym po ciazy, ze potrafia sie katowac a waga ledwo drgnie, a innenatomiast juz przez sam fakt karmieniem piersi chudna w oczach. Mylse, ze duzo daja geny - kolezanka co przytyla 30kg ma szczupla rodzine, a ta co tylko 12 raczej przy kosci. Nie ma reguly. Mam tylko nadzieje, ze nie bede miala wiekszych problemow z powrotem do poprzedniej wagi bo nie chce kupowac nowych wiekszych ciuchow ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ja sie zmierzylam ostatnio - 107cm ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- aha moze dzis wezme sie za probe uszycia baldachimu na stelaz musze jeszcze rolety do okna kupic dla malej z takich wyprawkowych rzczy to mam wszystko chyba do porodu to bierzecie jakas nowa koszule czy jakis stary t-shirt mezowy? roznie to pisza wlasnie - ze koszula krotka albo t-shirt |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

a jak jestes twardziel to idziesz pod prysznic 

Najpierw trzeba leżeć przez chyba 12h po znieczuleniu, a potem Cię podnoszą. Ja jestem kiepska w tych tematach, to pewnie jeszcze ktoś dopisze więcej objaśnień.
Tak jak i sn...
Jest ciężko,ale im szybciej się wstanie,tym potem będzie łatwiej i tym prędzej wróci się do zdrowia. Trzeba pamiętać jednak że to poważna operacja, więc tak samo serio to traktować. Nie bój się prosić o leki przewciwbólowe jeszcze za nim zacznie Cię boleć tak,że nie możesz wytrzymać.

Może mi się uda 

w I dzień świąt teściowa zadzwoniła do mojej mamy, ale że było nas dużo to oni przyjechali do nas a wczoraj moja mama już nawet nie powiedziała mi, że też jadą do teściów. My z M zajeżdżamy a tam ich samochód stoi. No trochę przesada.