|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
a ten kocyk to ja robię słupkami, bo nic innego nie umiem wkleiłam link jak usunać reklamę.. u mnie działa ! Cytat:
![]() ja jeszcze nie chodzę tak często. |
||
|
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Witam
Nadrobic Was chociazby z jednego dnia graniczy z cudem Wczoraj rozmawialam przez przypadek z babeczka , ktora miala dwa razy robione cc... i bardzo sobie zachwalala. Mowila ze na poczatku troche powyginana chodzila, ale bardzo szybko doszla do siebie i nastepnym razem tez chcialaby miec cc. A najlepsze jest to, ze w dwoch ciazach ( co mnie przerazilo!!!) zaczela sie u niej akcja porodowa, a ona nie miala o tym pojecia. Przy pierwszym dziecku poszla sobie normalnie na wizyte, ani jej wody nie odeszly, skurczy tez nie czula.. rozklada sie na fotelu, poddala sie badaniu i lekarz natychmiast kazal jej jechac do szpitala bo miala juz rozwarcie na 3,5 cm i skurcze. Podobnie bylo przy drugim dziecku... Tak sie zastanawiam, jak nie ma sie wizyty i nie czuje sie, zeby cos sie zaczynalo dziac- to co wtedy? Chyba pozostaje tylko i wylacznie liczyc na intuicje Skonczylam wczoraj z nia rozmawiac i bylam przerazona, chociaz z drugiej strony... moze to by swiadczylo, ze porod sn bedzie szybki i w miare mozliwosci bezbolesny ![]() tez dobija mnie ta reklama!!! a raczej w tym przypadku ANTYREKLAMA! ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- aaa i dzis bedziemy zamawiac lozeczko siadziemy wieczorem z TZ i zdecydujemy bo to juz najwyzszy czas
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny doczytuje Was ale jestem dopiero na 98 stronie!
wczoraj cały dzień spędziłam w szpitalu... dzisiaj znowu idziemy za chwilę - trzymajcie kciuki, bo jeśli przez noc mu wyszły dobre badania krwi to mi go dzisiaj oddadzą Wiecie co zamiast siedzieć i odpoczywać, to ja wczoraj dosatałam jakiegoś ADHD = pomyłam okna w salonie, zawiesiłam nowe firanki - te które przed świętami mnie prześladowały posprzątałam dom od a do zet, upiekłam dwa serniki, uprasowałam wszystko co było do prasowania, chyba dwa kosze ubrań.... i wtedy dopiero stwierdziłam że jestem gotowa przynieść dziecko do domu.... i padłamale od dzisiaj koniec biegania przynajmniej w takich głupich sprawach jak te wczorajszeps proszę miejcie litość piszcie mniej bo nigdy nie nadrobię ![]() p |
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Kapukat nie masz pojęcia jak ja bym chciała mieć choć jeden tak aktywny dzień
![]() Mówili ci coś w szpitalu odnośnie pielęgnacji napletka? |
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
melduję się nadal w dwupaku i nadal w domu
![]() nic nie cieknie, nic nie boli... to są chyba jakieś żarty |
|
|
|
#3156 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś dużo nie będę pisać, obiecuję. ![]() Cytat:
Mi się dzidek nie śni... W ogóle mi się ostatnio nic nie śni... ![]() Muszę te kwiatuchy gdzieś upchnąć, bo mąż wróci i będą go raziły w oczy... ![]() Ja się muszę jeszcze trochę pouczyć. Nie chce mi się w ogóle. Wolałabym coś podziałać... Cytat:
Nie łam się... Cytat:
Ta reklama mnie wykończy... Cytat:
![]() Cytat:
Daj trochę siły! ![]() Trzymam kciuki, żeby Adasia dziś Ci oddali! ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Znalazłam adblocka dla mozilli!!! |
||||||
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
I nie mam już reklamy!!!
Zapomniałam linka wrzucić... https://addons.mozilla.org/pl/firefo.../adblock-plus/ Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-04-13 o 10:09 |
|
|
|
#3158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() spoźniony syndrom wicia gniazda ?? zachowaj trochę sił dla malucha !!!!
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-13 o 10:29 |
||
|
|
|
#3159 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony, jak brzuch nie ciągnie w dół to pewnie też trochę łatwiej się obrobić z wieloma rzeczami. Powiedz przy okazji, jak to jest nagle "stracić" brzucha? ![]() Mam nadzieję, że oddadzą Wam dziś Adasia! Cytat:
![]() Swoją drogą takie pływające reklamy to straszna chamówa. Gorsze są wg mnie tylko te z dźwiękiem
|
||
|
|
|
#3160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Witam się jak co dzień z poranną kawką. Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję powera. Jesteś moją inspiracją. Dzięki Tobie mam nadzieję że mi wrócą siły. Przed chwilką przyszła do mnie przesyłka z Programu Bebilon. Tacca, dzięki. Już nic nie wyskakuje.
|
|
#3161 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i za udane zakupy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyno, Ty masz ręce pełne roboty widzę, Ty chyba swój poród własny przegapisz Cytat:
kiedyś siedziałam tak do ok 1 godziny. Teraz jak mąż wraca z pracy to on wieczorami zajmuje komputer a ja już o 20 nie jestem w stanie nic zrobić bo spać mi się chce... dzisiaj znów po 3 się obudziłam i nie mogłam spać, wszystko mnie bolało i nie mogłam znaleźć pozycji do spania, dziecię moje też buszowało Cytat:
my nasze noce poślubne mieliśmy dopiero po powrocie na śląsk ( wesele było w moich stronach) bo po prostu nie mieliśmy innej możliwości, za to jak wróciliśmy to wszystko nadrobiliśmy i wtedy stworzyliśmy naszego potomka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry
|
|||||||||
|
|
|
#3162 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam, dziękuje ze tylko 5 stron
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My zamawiamy to łóżeczko http://muzpony.pl/produkt,99,247-bar...120x60_cm.html Wiem, że malowanie na biało nie jest trudne Chodziło mi raczej o dzierganie kocyka. Czym malujesz tą wiklinę? Farbą? Lakierem? Zjadłam pyszne śniadanko i chyba się zdrzemnę. |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te z dźwiękiem są straszne... ![]() Ale ulga, nie? ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Muszę zacząć się uczyć... Niech mnie ktoś zmusi... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ucz się, Tacca!! ![]()
|
|
|
|
|
#3166 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za tca my dzisiaj zaczynamy 35 tc Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby oddali Wam dzisiaj Adasia Cytat:
![]() Może te wody to jakoś na raty będą wyciekać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- jeej piszą mi, że ten adblock nie jest kompatybilny z moją wersją firefoxa a ja nawet nie wiek jaką mam hehe
|
||||||
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć!! nie śpię od 6. zrobiłam mężowi śniadanie, poleżałam i o 7 przyjechała mama i zawiozłyśmy psa do brata na weekend. potem na stację i na śniadanie i kawę do rodziców. rodzice mnie przywieźli i pojechali na weekend do Bukowiny Tatrzańskiej. Mama dostała taki prezent na 50tkę. gadałam z mamą o basenie, instruktorka się pytała ile mi jeszcze zostało i mama powiedziała, że stawia, że gdzieś 16-18 maja mała się urodzi. Teściowa się oburzyła, że nie mogę wtedy urodzić, to za wcześnie (39tc + kilka dni) i w ogóle to na Komunię muszę iść, bo mąż jest chrzestnym (komunia 20.05). To co mam nogi zacisnąć, albo dziecko wcisnąć z powrotem, bo Komunia? skórę na brzuchu mam napiętą. pokazały mi się minimalne rozstępy. |
||
|
|
|
#3169 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę i zakupyCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja nie kumata w takich tematach jestem
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-13 o 10:44 |
|||||||
|
|
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to masz powera mieszkanko gotowe na nowego lokatora ale ci zazdroszcze ze ty juz po
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fonn... Już idę się uczyć...
|
||
|
|
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
I ja zainstalowałam dodatek i reklamy nie ma
![]() Nareszcie spokoj
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
która straszyła że przed porodem podobno człowiek czuje sie jak przeziębiony
![]() bo mnie cos chyba rozbiera a mamy dopiero 31 tydz, mam nadzieję że to tylko zwyczajne przesilenie wiosenne i dotrwam jeszcze te 7 tyg
|
|
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
Już mam
![]() okazało się, że mam starszą wersję firefoxa i inny adblock pasował
|
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
kapukat, nie ma co nadrabiać
My nadal biadulimy o łóżeczkach, znieczuleniach itp. Ty masz już to za sobą ![]() Fajnie, że jesteś pełna energii. Czyli po sn szybko dochodzi się do siebie? A cieknie coś z Ciebie? Trzymam kciuki, żeby Ci Adasia dzisiaj dali do domku. Napisz coś więcej, jaki on jest Cytat:
, ale to chyba wyjątek ![]() Nie przejmuj się teściową. Niech sobie mówi co chce, a Ty postępuj tak, jak uważasz Rozstępy, to następna rzecz, której się boję. A już dwa dni się niczym nie smarowałam Jakoś zalecenie leżenia, groźba przedwczesnym porodem, hemoroidy, skutecznie mnie zniechęciły do dbania o siebie Wiem, głupie to
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że tż Ci coś kupi w pasmanterii. Mnie szydełka uczyła mama (tzn te podstawowe wzorki), ale schematów szukałam już w internecie. Ostatnio dla siostrzenicy zrobiłam osiołka z tej stronyA na drutach uczyłam się w styczniu, jak musiałam leżeć - już totalnie z internetu.są filmiki różne i blogi, można to ogarnąć ![]() Jak leżałam, to jeszcze się zaczęłam bawić w origami, pisałam różności, w ogóle się wyżyłam artystycznie ![]() [QUOTE=_agata;33503379]Dziewczyny, ja jestem Czytam, ale nie ogarniam ![]() Dzisiaj nam skończyli robić parkiet, byłam oglądać, aż się podnieciłam ze szczęścia. edit: hmmm... coś mi ucięło cytowanie... w każdym razie, _agata, super wieści remontowo-dzieciowe
Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2012-04-13 o 10:59 |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się też przez pewien czas niczym nie smarowałam. i nie wiem czy to przez to. ostatnio w sumie mało przytyłam i może też dlatego mnie ta skóra tak ciągnie i te rozstępy się pojawiły. trudno się mówi i żyje się dalej
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Rzadko się tu odzywam, ale jestem od saaaamego początku i staram się Was nadrabiać w miarę możliwości
![]() kaska_k jak Ci to coś pociekło to lekarka albo położna nie sprawdziły czy to są wody czy np wydzielina? Mi się zdarzyło coś takiego, to od razu sprawdzali papierkiem lakmusowym i było wiadomo od razu co to dokładnie jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

Problem tylko w tym, że nie umiem robić takich rzeczy 

Skonczylam wczoraj z nia rozmawiac i bylam przerazona, chociaz z drugiej strony... moze to by swiadczylo, ze porod sn bedzie szybki i w miare mozliwosci bezbolesny
Kto wie, jak się jej pozbyć???
Może posegreguję ciuszki małej 
Ciekawe co mi odpisze.

Na prawdę bardzo dużo daje stałe wsparcie bliskich.

bo ja nie kumata w takich tematach jestem