|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Była już choroba, był za jasny i źle dobrany podkład, był nawet tasiemiec A, dodatkowo mam jeszcze naturalnie duże źrenice (nie wiem czemu, po prostu tak mam, w świetle są znacznie większe od normalnych, choć problemów ze wzrokiem nigdy nie miałam), więc w gimnazjum rodzice musieli latać do szkoły, bo na bank coś ćpam
|
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem takiej zawiści. W Wielkanoc moja mama rozmawiała z dziadkami o tym, że jak ktoś jest bogaty, to "zamiast dać biednym, to kupuje sobie torebkę za 10 tysięcy, przecież mogłaby kupić sobie za tysiąc, w czym ta droższa jest lepsza?". No kurczę, jak ktoś ma pieniądze to niech robi sobie z nimi co chce, gdyby moja mama spała na pieniądzach, to już inaczej by mówiła
.---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3003 |
|
BAN stały
|
A mnie wkurza wtrącanie się w cudze wydatki. Np. mój tato ostatnio kupił nowy telewizor, na to moja ciotka: jak nie masz co robić z pieniędzmi, to dałbyś je mojemu synowi.
|
|
|
|
#3004 |
|
beach please
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie można się z niczym wygadać, bo od razu są teksty tego typu. nie wazne, czy to nowy telewizor, czy nawet jakas mniejsza pierdółka.ale w moich rodzicach jest podobna hipokryzja wkurzają się jak ktoś im zagląda w portfel, a po rodzinnych spotkaniach już w aucie jest gęsta atmosfera od plotek: "patrz, samochód sobie kupili, a na remont nie maja. ale to używany, to jakiś grat. pewnie znow jakis kredyt wzieli, bo przeciez zbyszek tak slabo zarabia" strasznie mnie to irytuje.
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Mnie zastanawia czemu kobiety mają tak duże parcie na ślub?
![]() Nawet nie wiedziałam, że tutaj na wizażu jest tyle for poświęconych tematyce ślubnej. Jakieś zbiorowe wątki o dziwnie brzmiących, rymujących się nazwach Wątki dla zaręczonych, wątki dla zadroszczących zaręczonym pierścionka, a nawet wątki dla prawie narzeczonych![]() Co kto lubi, ale jestem lekko zdziwiona.
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwi mnie też, gdy po spotkaniu z koleżanką wracam do domu i pada standardowe pytanie mojej mamy/mojego chłopaka/mojej siostry: "I co tam ..... (imię) mówiła?" Nie wiem, czy mam streścić kilka godzin rozmowy, czy co?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha dokładnie tak i odwieczne pytanie "co było do jedzenia" jak się gdzieś było na weselu czy w odwiedzinach kilkudniowych u kogoś
|
|
#3009 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie albo zaręczyny, jeśli w najbliższym czasie nie planuje się ślubu. I po co niby, żeby ustawić statut na fejsie? Mnie dziwią ludzie, którzy mają problem z oddawaniem kasy, a jak już się upomnisz o swoje, to TY wychodzisz na sępa i Żyda
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że to ich życie i w sumie jeśli im to pasuje to szafa gra. Po prostu zadziwia mnie jak bardzo nasze definicje małżeństwa się różnią
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą - lepsze takie zaręczyny, raz a porządnie, ogłoszone na fejsie, niż zmienianie ciągle statusu z zaręczona na wolna
|
|
#3012 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33511108]Raczej wydaje się im, że zaręczyny dają taką gwarancję.
[/QUOTE]dokładnie to jest właśnie to ludzkie zachowanie i pogląd, który dziwi
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie mówiąc o przysługach typu- kup mi po drodze papierosy/gazetę/sok itp. Owszem kupowałem, po czym przedstawiałam paragon ile powinna mi za to zwrócić. To ona obrażona, ze jak ja mogę być taka wyrachowana. Na szczęście większość ludzi podchodzi do takich spraw normalnie. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33511108]Raczej wydaje się im, że zaręczyny dają taką gwarancję. [/QUOTE]Narzeczony brzmi dumniej niż chłopak Teoretycznie chłopaka może jej jakaś odbić, ale narzeczony to już poważna sprawa, a nie "jakieś tam" chodzenie za rączke.
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast nie uznaję małżeństwa ze względu na dziecko - wiecie, wpadka i "nie wypada, aby rodzice nie mieli ślubu".
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tematu zaręczyn to różnie bywa. My jak się zaręczaliśmy to też mieliśmy plany ślubu najpóźniej dwa lata po. Tuż po zaręczynach mi posypały się studia, TŻ miał zawirowania w pracy, potem doszły do tego moje problemy zdrowotne, ktore mi uniemożliwiają podjęcie jakiejś sensownej pracy-i suma summarum zaręczliśmy się jak młodziki i ślub będzie nie wiadomo kiedy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, mi się zawsze wydawało, że jak się bierze ślub ma się jakoś życie zorganizowane, np.praca czy właśnie własne lokum, nawet wynajmowane.
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie musi. może woli gnieść się w pokoju 4x4 z młodszym rodzeństwem i rodziną
![]() wypadałoby jednak odkładać na swoje gniazdko, a nie wziąć ślub i gnieść się u rodziców .
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() Bo jak to pierwsze to sprawa jasna, mieszkanie oddzielne jest podstawą, czy to willa czy kawalerka, jak to drugie to wtedy nie rozumiem.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
doesn't matter, może być i dom jednorodzinny, a mogą sobie i cały blok wykupić. ważne, żeby chcieli się w końcu usamodzielnić, a nie pasożytować na rodzicach i mieszkać z nimi (mówię tu głównie o przypadkach, gdzie nie ma warunków dla małżeństwa, a nie gdy cała rodzina ma na tyle duży dom, że nie ma potrzeby wyprowadzki).
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
O ten fragment mi chodziło. Bo akurat budowa domu, a wynajmowanie mieszkania to jednak finansowo dwa różne bieguny.
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, akurat mówiłam o przykładzie koleżanki.
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie i irytuje... zaglądanie i to bezczelne do wózka.
Spaceruję z córką, idzie jakaś kobieta, aż się odwraca aby zajrzeć. I zaczepia "ojej, a ile ma miesięcy maluszek?" Nie podoba mi się takie coś.
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te ściom oczywiście mydli oczy, że szuka, tylko pracodawcy są tacy źli, że jej nie chcą...
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
beach please
|
Cytat:
![]() ![]() no to gratuluje rozsądku ![]() być może za ileś lat jej mąż znajdzie sobie inną czy coś (różne są powody rozwodów ) a ona zostanie bez zawodu,bez pracy,bez perspektyw, bez grosza przy d.. ,bez niczego - no po prostu dziwi mnie bardzo co takie dziewczyny sobie myślą ? Ze kochany miś będzie już tylko z nimi na zawsze ? Taa.. A jak przyjdzie co do czego,to płacz i zgrzytanie zębów
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludzie bywają naprawdę różni.
|
|
|
|
|
#3028 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwi mnie, że ludzie potrafią zadzwonić do kogoś i się nie przedstawić
Żeby jeszcze ktoś z rodziny czy ogólnie osoba prywatna. Ale gdzie tam, czasem się nie przedstawi ktoś, kto dzwoni w jakiejś oficjalnej sprawie Dzisiaj usłyszałam w słuchawce: „Czy jest pani Katarzyna?” i koniec. Zero przedstawienia siebie, zero przedstawienia sprawy, z którą się dzwoni. Nic
|
#3029 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
. Nie wiem, czy to taki problem zadzwonić i powiedzieć "Dzień dobry, mówi X.Y (z Z). Czy zastałam panią Katarzynę?".
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
beach please
|
Cytat:
to są życiowe sytuacje, i nie ona pierwsza i nie ostatnia niestety naprawdę dziwią mnie młodzi ludzie bez ambicji |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Była już choroba, był za jasny i źle dobrany podkład, był nawet tasiemiec
A, dodatkowo mam jeszcze naturalnie duże źrenice (nie wiem czemu, po prostu tak mam, w świetle są znacznie większe od normalnych, choć problemów ze wzrokiem nigdy nie miałam), więc w gimnazjum rodzice musieli latać do szkoły, bo na bank coś ćpam

wkurzają się jak ktoś im zagląda w portfel, a po rodzinnych spotkaniach już w aucie jest gęsta atmosfera od plotek: "patrz, samochód sobie kupili, a na remont nie maja. ale to używany, to jakiś grat. pewnie znow jakis kredyt wzieli, bo przeciez zbyszek tak slabo zarabia"
Wątki dla zaręczonych, wątki dla zadroszczących zaręczonym pierścionka, a nawet wątki dla prawie narzeczonych

Żeby jeszcze ktoś z rodziny czy ogólnie osoba prywatna. Ale gdzie tam, czasem się nie przedstawi ktoś, kto dzwoni w jakiejś oficjalnej sprawie